עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by or150,

הי, יש לי כרגע i7-950 מהדור הראשון שהתחיל לגסוס והחלטתי שהגיע הזמן להיפטר ממנו ולהחליף את השילוש. השימושים העיקריים של המחשב הם פיתוח, סרטים/סדרות ומידי פעם משחקים. כרגע מחוברים אליו שני GTX460 בSLI שאני לא מתכנן להחליף בזמן הקרוב, אז תמיכה בSLI היא הכרח. אני מעדיף מעבד עם מכפלה פתוחה בשביל לאפשר OC בעתיד, וכמובן כמה שיותר future proof יותר מוצלח. מצד שני, אני לא רוצה לבזבז כסף על שטויות שלא באמת ייתנו לי כלום. התקציב שאני מכוון אליו הוא 3-3.5 אלף לכל היותר. כבר הרבה זמן שאני לא עוקב אחרי שינויים בתחום, אבל קראתי קצת והרכבתי לעצמי מפרט: http://www.tms.co.il/preview/spec/75eabt8j יש הצעות לשיפור?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  2. שלום, קודם כל אשמח אם תוכלו להעביר את הדיון לפורום "ייעוץ לפני רכישת מחשב", לא יודע מדוע אין אפשרות למחוק דיון כאן. אשמח לקבל מפרט למחשב בסכום של עד 1,200 דולר (4,200 ש"ח-לנצל את כל התקציב עם חריגה של עד 4,500 ש"ח). שימושי המחשב: תכנות, עריכת סרטים ותמונות, תכני 2.7K ותמיכה בפתיחה של עד כ-100 חלונות של youtube כתחביב. תוכנות עיקריות: Android Studio , Eclipse ,VLC וכמובן כרום. המחשב לא מיועד לgaming המסך שיחובר הוא 27 אינץ' 2.7K. המחשב מיועד להגדרות גרפיות בינוניות-גבוהות, חשוב שהמחשב לא יקרטע בעריכת סרטי 1080p ב 120FPS (אני עורך סרטונים של GO PRO) אין צורך בציוד עיקפי, ואין צורך ב-hard disk, אבל אני צריך רק SSD של 512 ג'יגה. הש…

• 1 תגובה
    • 788 צפיות
  3. שלום ברצוני לרכוש מחשב גיימינג שמבוסס על סדרה 8 החדשה של מעבדי אינטל, המחשב מיועד לגיימינג כמובן. מקריאה בפורום ושיטוט ממושך באינטרנט הרכבתי את המפרט הבא, וברצוני להתייעץ עם חברי הפורום במספר נושאים. להלן המפרט - מעבד: Intel Core i5 8400 Coffee Lake / 1151 Box כמות: 1 מחיר: ₪828 לוח אם: Asus TUF Z370-PLUS GAMING כמות: 1 מחיר: ₪699 מארז: Fractal Design Define S Black כמות: 1 מחיר: ₪361 ספק כוח: Corsair PSU 650W TX650M 80+ Gold Modular כמות: 1 מחיר: ₪388 זיכרון: Corsair DDR4 16G 2133 CMV16GX4M1A2133C…

• 3 תגובות
    • 973 צפיות
  4. היי, אני צריך בבקשה את עזרתכם בבניית מפרט. תקציב 2-2.5K מחשב נייח לעבודה "משרדית"/יומיומית (אינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים). אם יוכל להריץ משחקים ישנים מעט סטייל Left2Dead, עדיף - האם יכנס בתקציב המדובר או שיש צורך לחרוג? האם יש צורך בכרטיס מסך או שמספיק משהו שמגיע על הלוח אם? אין צורך בציוד היקפי או במע' הפעלה/אופיס תודה רבה! עריכה: ראיתי את המפרט הזה במומלצים, שנראה בסה"כ סבבה https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=109504

5. אורח עדי
    Started by אורח עדי,

רק לוח האם הלך. המעבד i5 הזיכרון ddr3 והכרטיס המסך עדין תקינים התושבת למרבה הצער היא 1655 ורק באיבורי מצאתי דגם אומלל שתומך בה. הצעות מה לעשות?

6. Started by גוטה,

ערב טוב לכולם. אשתי אדריכלית והיות והמחשב שלה כבר התחיל להיות איטי בצורה בלתי נסבלת, החלטנו לרכוש עבורה מחשב חדש. בקשנו הצעת מחיר מאדם המכיר את המשפחה שנים רבות והוא שלח את ההצעה המצ"ב. אני רחוק מלהבין ברמה שלכם במפרטי מחשב, אבל יש לי תחושת בטן שמה שקבלנו זה מעבר למה שהיא באמת צריכה... נכון לעכשיו, צוואר הבקבוק הוא תקציב, כך שאם אפשר לרכוש מחשב שיעשה את העבודה בשנים הקרובות ב-3k, או אפילו פחות, אז אשמח מאוד. כמובן שההעדפה היא לא לקנות משהו שיהפוך להיות גרוטאה תוך פחות משנה. אשמח מאוד לקבל את חוות דעתכם המושכלת בנוגע למפרט, מאחר וזה יעזור לנו מאוד ברכישה. תודה רבה ושנה טובה ומתוקה! …

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. אורח רום
    Started by אורח רום,

שלום אני מעוניין לשפר את המחשב שלי בתקציב של 2000 - 2500 שקל .דרישה : המחשב צריך להתאים למשחקים החדשים שיוצאים להריץ אותם בצורה טובה . שיפור : חשבתי על קניית SSD + מעבד חדש + זכרון ראם . אבקש המלצתכם כיצד לשפר את המחשב שיתאים לדרישות שלי .המפרט היום : לוח אם : gigabyte ga - h61m-d2p-b3מעבד : i5-2500 CPU @ 3.30GHzכרטיס מסך : AMD Radeon R9 200 Series 3Gזיכרון ראם : (8G ) - שני כרטיסים של 4Gספק: gx 750w תודה לממליצים

• 0 תגובות
    • 446 צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט .. רק אם זה שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). premiere, photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: rocket league, call of duty, league of legends ובסגנון -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …

9. Started by Moon Moon,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). התוכנה הכי כבדה שאני הולך להריץ זה android studio עם אמולטור, כך שאם המחשב יכול להתמודד עם משחקים, לא אמורה להיות בעיה עם התוכנות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Ghost Recon - Wildlands, Star Citizen ומשחקים חדשים שעתידים לצאת. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למח…

10. אהלן, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט .. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, העיקר הוא סימולטור טיסה כדוגמת FSX ו- X-Plane, ומשחקים קטנים כמו LOL. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: League of Legends, FSX, X-Plane -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 "22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…

11. אהלן, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט .. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, העיקר הוא סימולטור טיסה כדוגמת FSX ו- X-Plane, ומשחקים קטנים כמו LOL. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: League of Legends, FSX, X-Plane -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 "22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…

• 3 תגובות
    • 600 צפיות
  12. Started by yaniv_scr,

שלום רב, אני מחפש לקנות מחשב חדש לשימושי ביתי טוב, לא לגיימינג אבל לא משהו בסיסי מידיי. AMD הוציאו את Ryzen שקיבל מחמאות ביחס מחיר לביצועים. השאלה שלי האם לקחת סיכון ולרכוש Ryzen או ללכת על intel (ה'בטוח'). ואשמח לקבל המלצה ללוח אם לשימוש הביתי. בנוסף, האם כדאי לרכוש כרטיס מסך חיצוני או שמספיק המובנה על לוח האם. תודה מראש

13. Started by simon shtilman,

שלום ותודה לעוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים + משחקי אסטרטגיה ישנים יותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאי…

14. Started by KasT31,

אני לא מחפש מחשב מפלצת שיוכל לערוך ב-4K, אבל כן מחשב שיוכל להחזיק את עצמו לשנים הקרובות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אפטר (גם 3D Elements), פרמייר, פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אפטר/פרמייר, תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לא…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by limedi,

היי, ברצוני לרכוש מחשב נייד. בדקתי כל מיני מפרטים ואני ממש לא מצליחה למצוא הבדלים במפרט. במחיר, לעומת זאת יש הבדלים משמעותיים. מה שחשוב לי זה שהמסך יהיה 15.6 אינץ' והמשקל לא יעלה על 2.2 קילו. מעבד I7, זכרון ראם 8 עד 16 גיגיה, הרד דיסק לפחות 500 גיגה. אשמח לסיוע ואפילו המלצה מה לרכוש אם אפשר. הומלץ לי לרכוש לנובו או דל. להלן לינקים למחשבים. תודה ליאת https://ksp.co.il/?uin=40242 https://ksp.co.il/?uin=42443 https://ksp.co.il/?uin=39959

16. Started by alkob,

ה התקציב המקסימאליג4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?תמיד אפשר לחסוך אבל שלא יבוא על חשבון איכות המחשב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שיחזיק תוכנות הנדסיות שיהיה לי שימוש בהם בתור סטודנט אוטוקאד, ווטארקאד...) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).כרגע סטודנט אז צריך לשימוש של לימוד התוכנה, לא מאמין שאעשה בזמן הקרוב פרוייקטים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציי…

• 3 תגובות
    • 840 צפיות
  17. Started by serg90,

היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש שיהיה מחובר לטלוויזיה בסלון, שישומש לסרטים ומדי פעם גיימינג. הטלויזיה היא HDReady, אך משום שבהמשך תשודרג ל-4K, הייתי מעדיף כ. מסך שלא מיועד אך ורק ל-720p. לא מתכוון OC, לא צריך ציוד עקפי, מעדיף מפרט עם אפשרות לשידרוג עתידי, ולכן מתמקד בעיקר ב-AM4 שלפי הבנתי תשרוד יותר זמן מהתושבות של אינטל. התקציב בכותרת, עם נטיה לרדת במחיר כמה שאפשר (לא יותר ממה שמצורף כאן למטה), אך לא על חשבון החלפת חלקים איכותיים בג'ינרים. מבחינת המארז יש חשיבות לשקט, מאוורר ואיכותי. ברשותי כיום Antec Three Hundred שאני מבסוט ממנו מאוד ורוצה משהו דומה. כרגע זה מה שחשבתי, אשמח לשיפורים וחות דעתי: מק"ט …

• 3 תגובות
    • 961 צפיות
  18. Started by yuvalaba,

שאלה למומחים אם אני לא מתכנן אובר קלוק כדאי עדיין לקנות 8700K? לוחות האם לדור שמונה כולם תומכי אובר קלוק אז אם כבר ? מהירות בסיס יותר גבוה אבל בבוסט כמעט זהה הבדל 200 שח תודה

19. Started by yuvalaba,

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים לוחות אם - Intel LGA1151v2 PRIME-Z370-A - ASUS - 1151 V2 - Z370 - ATX - 4x DDR4 64GB 4000MHz - HDMI - DVI - DisplayPort DP - 2-Way SLI - 3-Way CrossFire CFX - PCIe 3.0 x16 - PCIe 3.0 x8 - PCIe 3.0 x4 - 4x PCIe 3.0 x1 - 2x M.2 - 6x SATA - USB 3.1 Gen... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 856/839 ₪ זכרונות - DDR4 - לנייח HX430C15PB3-8-PC - HyperX - 8GB 3000MHz DDR4 CL15 DIMM - With New PC Only - XMP HyperX Predator - HX430C15PB3/8... בקניית מחשב חדש בלבד - אחריות לכל החיים כמות: - 2 - 417/409 ₪ מרכיבי מפרטים מורשים - מפרט על ידי CSB00027 - Plonter - https://www.facebook.com/yamin.adi …

• 3 תגובות
    • 965 צפיות
  20. Started by Ayelet Rund,

היי :-) קוראים לי איילת ואני סטודנטית שמסיימת תואר ראשון ומתחילה תואר שני... המחשב שקניתי בתחילת התואר מת (המסך שלו גוסס והבוקר הסוללה החליטה שלא להטען) והשלמתי עם זה שאני חייבת לקנות מחשב חדש. מהר. אני מתחילה שוב ללמוד ב-22.10 ויש לי 2 עבודות לכתוב כדי לסיים את התואר הראשון... בנוסף, אני לוקחת את המחשב הנייד שלי לעבודה ועובדת איתו (על דברים שקשורים לעבודה) ככה שאני באמת לא יכולה להרשות לעצמי להיות בלי מחשב... אשמח מאוד לעזרה! תודה רבה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל אם זה באמת עוזר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה ג…

• 5 תגובות
    • 868 צפיות
  21. Started by erez chen,

שלום לכולם. נתקלתי ב"מבצע" הזה. המטרות שלי הן מחשב all in one (שלא יתפוס הרבה מקום, אבל לא לפטופ) לשימושים ביתיים. לא יותר מדי גיימינג וכו'. איך המחשב הזה? תודה רבה וחג שמח!

22. Started by Ayelet Rund,

היי :-) קוראים לי איילת ואני סטודנטית שמסיימת תואר ראשון ומתחילה תואר שני... המחשב שקניתי בתחילת התואר מת (המסך שלו גוסס והבוקר הסוללה החליטה שלא להטען) והשלמתי עם זה שאני חייבת לקנות מחשב חדש. מהר. אני מתחילה שוב ללמוד ב-22.10 ויש לי 2 עבודות לכתוב כדי לסיים את התואר הראשון... בנוסף, אני לוקחת את המחשב הנייד שלי לעבודה ועובדת איתו (על דברים שקשורים לעבודה) ככה שאני באמת לא יכולה להרשות לעצמי להיות בלי מחשב... אשמח מאוד לעזרה! תודה רבה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל אם זה באמת עוזר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה ג…

• 0 תגובות
    • 627 צפיות
  23. Started by blacknot,

מעוניין בהמלצה למפרט למחשב כולל מסך 24 אינץ' לפחות ומערכת הפעלה windows 10 pro השימושים שלו בעיקר משחקים כמו warhammer total war,wow,starcraft 2, witcner נוסף עבודה על VMware הפעלת לפחות עד 4 מכונות סימולטנית. התקציב עומד על 10k עם אפשר להכניס מסך שני יהיה מצוין.

• 0 תגובות
    • 703 צפיות
  24. Started by Mute Dan,

דרוש מפרט למחשב גיימינג 11k, אבל… It’s complicated. אני מתכנן לקנות מחשב חדש ב2 פעימות, פעימה ראשונה עכשיו כשיצא דור 8 של אינטל, ופעימה הבאה כשישוחררו כרטיסי מסך חדשים באיזור אמצע 2018: בפעימה הנוכחית בתקציב 4k אני צריך מעבד (i7 8700k), לוח, ספק, זיכרון, ואם נדרש אז גם SSD חיבור M.2 כי שלי ישן בחיבור סאטא וכל מה שאתם חושבים שעוד נדרש (פרט לכרטיס מסך וציוד היקפי) פעימה הבאה בתקציב 7k תכלול כרטיס מסך ומסך 4k המחשב שלי התקלקל ואני מתכוון לקחת ממנו: מארז NZXT TEMPEST ישן אבל במצב טוב - לא מוצא סיבה להחליף כונן קשיח SSD SATA של 128 2 טרה HDD מקלדת עכבר ואוזניות של rezer. אז בנוגע לפעימה הנוכחית: 1. ת…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום לחברי הפורום שמי אידן אני הנדסאי מכטרוניקה ועושה כרגע את פרוייקט הגמר שלי במסגרת חיל האוויר, אני מחפש מחשב נייד בסדר גודל של 2500 שח (אפרט את שאר הדברים למטה) המחשב ישמש אותי בעיקר לכתיבה ולשרטוט בsolidworks 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ושרטוט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). solidworks באופן די קבוע זה הייעוד שלי למחשב ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא י…

דיונים חדשים בפורומים