עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום חברים, אני שואל שאלה זו מתוך עניין ולא כי אני מעונין לקנות משהו חדש בזמן הקרוב. במדור המפרטים המומלצים, על כל המערכות שיצא לי להסתכל בהן, יש המלצה למעבדי AMD. אני מכיר שכיום עדיף לרכוש מעבדי אינטל, וגם חברי הפורום מודעים לכך כי כאשר אתם ממליצים על מפרט בורום אתם ממליצים לקנות מעבד אינטל. רציתי לדעת למה זה ככה? מדור המפרטים פשוט לא מעודכן ולא רלונטי או שיש סיבה אחרת שנסתרת מעיני. תודה, חן.

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  2. שלום לחברים אני רוצה לקנות מחשב נייח כשהשימושים הם תכנות, גלישה מרובת טאבים באינטרנט, וירטואליזציה וקצת למשחקים לילדים. מה חשוב לי? מהירות של המחשב, ובעיקר שקט מהמאווררים (לא רוצה לשמוע אותם ומוכן לשלם על זה :)) קיבלתי את ההצעה הזאת ואשמח לחוות דעתכם. https://tms.co.il/builds/333938 לקחתי כרגע כרטיס מסך פשוט עם אופציה בהמשך ללרכוש כרטיס חזק למשחקים תקציב באיזור ה6 אלף האם להחליף משהו ? האם לקחת זיכרנות יותר מהירים ? Ssd אחר? בתודה מראש

3. שלום אשמח להצעה למפרט למחשב...מתנה לבר מצווה של אחיין. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שח חריגה 2. מה שימושי המחשב ? משחקים, אינטרנט, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב מחשב מיועד למשחקים כמו פיפא, NFS לסוגיו עד לרמה (בערך) של משחק כמו דיאבלו 3 -מהי הרזולוציה של המסך שיחובר למחשב? מסך 20 אינץ רזולוציה 1680x1050 לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב 40% אינטרנט. 30%סרטים. 30% משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? סט מקלדת ועכבר דגם 2000 של מיקר…

• 6 תגובות
    • 935 צפיות
  4. Started by shlomoro,

שלום וברכה, אני עומד לפני רכישת מחשב חדש, מחר או מחרתיים המפרט הרלוונטי די סגור אצלי (I5 258GB SSD 8GB RAMׂ) מה שחשוב לי ברמה קריטית זה האמינות, והאפשרות לעבוד איתו לאורך זמן. מצאתי את המחשב הזה של DELL מה שבעיקר מצא חן בעיני, זה השירות באתר הלקוח שמאפשר שימוש רצוף גם במקרה של תקלה בלי צורך לחכות שבועיים שהמחשב יחזור מתיקון. הבעייה שחבר טכנאי אמר לי שלפי נסיונו האיש האמינות של דל בשנים האחרונות מאד ירדה. מישהו יכול לומר: א. האם אכן כך ירדה הרמה שלהם משמעותית? ב. א"כ איזה חברות יותר אמינות? ג. האם יש עוד מחשבים בסדר גודל של מחיר/מוצר כזה של חברות אחרות שהאחריות כוללת שירות באתר הלקוח? תודה רבה, של…

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. שלום לכולם ... בגדול אני מעוניין לקנות לפטופ חדש אבל אני לא יותר מידיי מבין בנושא ... יש לציין כי ני לומד מנהל מערכות מידע כך שאני לא צריך יותר מידי אבל אני לא התנגד =) . אנ י חשבתי להשקיע 1300 דולר פחות או יותר לנושא זה ... יש לציין כי אני נמצא הרבה בארהב כך שאחריות פחות חשוב לי כמו כן חיי סוללה שיהיה קצת מהרגיל על מנת שלא יהיו בעיות בנושא זה.. בנושא גודל מסך חשבתי על בין 15" ל 17". שימוש:word , גלישה רגילה , אולי קצת משחקים (לא נראה לי יהיה יותר מדיי זמן) ועבודה עם המערכות שאני ישתמש בלימודים . נתתי דגם מסוים שנראה לי טוב אבל אתם כבר תגידו ... http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220338&Tpk=34-220-338 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. מחשב שהולך לשמש להתקנת hackintosh ולכן הלוח חייב להישאר בנתיים נראה לי שאלך על החלקים האלה Gigabyte GA-EP45-UD3L Intel® P45 Express Chipset LGA 775 מחיר :540 ש"ח Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box tray 45nm מחיר:755 ש"ח OCZ 4GB Kit DDR2 PC2-8500 1066Mhz Gold 5-6-6-15 OCZ2G10664GK מחיר:358 ש"ח איזה קירור עדיף לקחת למעבד? (OC) הצעות יתקבלו בברכה

• 2 תגובות
    • 619 צפיות
  7. Started by Gil401,

שלום לכולם ושנה טובה! אני מחפש לקנות מחשב נייד בניו יורק. השימוש העקרי הוא ללימודים (לימודי מדעי המחשב) אך כמו כן, גם למשחקים קלילים ועבודה עם פוטושופ... עוד דבר שחשוב לי הוא שתהיה אחריות בין לאומית, כמו שאני מכיר את עצמי אני אזדקק לזה התקציב הוא עד 800$... אשמח עם תעזרו לי למצוא דגם מתאים ואם יש לכם המלצות על חנויות שדווקא שם כדאי לבצע את הקניה! מודה לכם מאוד מאוד! שנה טובה!! גיל

8. אני לא סגור על מטרת המחשב , הרוב יהיה מסמכים וכתיבה - עבודה משרדית בנוסף לזה אני גם חובב משחקים סגנון PES 2008 ומשחקי פעולה כמו CALL OF DUTY וכו' צריך שיהיה גם נוח לסרטים . כפי שאמרתי התקציב הוא 4000 ש"ח אבל גמיש - חריגות עד 5500 בקירוב . -צריך מצלמה מובנת ובלוטות -צורב DVD נדרש -מינ' 120 GB -שיהיה משתלם ומחנות אמינה . (יש לי מערכת הפעלה XP HOME EDITION אז לא נראה לי שצריך עוד) רציתי גם לדעת אם כדאי להתאמץ ולקנות בחו"ל ואם זה משתלם מבחינת המחיר . פתוח להצעות , ותודה מראש לכל העוזרים .

• 2 תגובות
    • 733 צפיות
  9. שלום לכולם וגמר חתימה טובה אני מתחיל ללמוד השנה בבן גוריון מדעי המחשב אז אני זקוק ללפטופ בעיקרות אני יכול ליטות את התקציב עד 4000 מקסימום עדיפות ל 3500 מקסימום המחשב יהיה מועד לתכנות ועבודות... מהמלצות שמעתי שעדיף להשתמש בלפטופ 15.6 אינצ'... עדיף שיהיה משקל כמה שיותר נמוך *תקציב 2000-3500 * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), תכנות קימפולים... * גודל המסך?אני נוטה לכיוון 15.6 * משקל רצוי?2.5 ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?כמובן עדיף כמה שיותר זמן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)לא * בלוטות? עדיפות+ * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא משה…

• 2 תגובות
    • 861 צפיות
  10. עולה 4999 מה אתם אומרים? כדאי לקנות? כדאי להחליף/להוסיף משהו? מעדיף לא לעבור את ה-5000 מעבד סוג: Intel® centrino Pentium-M מהירות המעבד: 1.6 GHz זכרון מטמון cache: 2 MB סדרה: 725 מסך גודל המסך: 15 אינץ רזולוציה: 1024x768 כרטיס מסך: Intel® 855GME זכרון נפח: 256 MB מהירות: 333 MHz אפשרות להרחבה עד: 2048 MB כוננים כונן: צורב DVD ד.קשיח נפח איחסון: 40 GB נתוני שמע כרטיס קול: Digital Output 3d Stereo Sound רמקולים: כלול יציאת אוזניות: כלול קורא כרטיסים קורא כרטיסי SD: כלול קורא כרטיסי : כלול קורא כרטיסי MS: כלול קורא כרטיסי MMS: כלול תקשורת כרטיס רשת 10/100: כלול מודם תקשרות מהירה V. 92: כלול כרטיס רשת אלחוטי Wi-Fi…

11. שלום. לפני כמה זמן (חודשים) ביקשתי כאן מפרט, לא הבנתי אז כלום. מה שאני מבקש עכשיו זה מפרט מחשב למשחקים, ללא ציוד היקפי בכלל (רק הקופסא ומה שיש בפנים)... אפשר לחרוג טיפה מהמחיר (רק טיפה). שזה יכלול הרכבה. חשבתי על לקנות מזיגזאג אז אני מבקש שהמפרט יהיה משם או שיהיה מחנות אמינה וטובה (לא KSP!) אני לא מתכוון לעשות OC בעתיד בכלל, אז אני מבקש חלקים לא לאוברקלוק. אז מה אני צריך? ג'יגה ראם, GT,ו-AMD. תודה!

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שלום לכולם מחפש מחשב לסטודנט להנדסאי בניין, בין שאר התוכנות שאעבוד איתן יש את אוטוקאד, ובים. התקציב הוא באיזור ה3k, עם עדיפות בלי לחרוג, הקנייה תתבצע באילת בזמן הקרוב. יש כמה מחשבים שאני מתלבט ואשמח לכמה עצות .. מה שחשוב לי שיהיה SSD, וכרטיס מסך שלא מובנה. החברות שהתמקדתי בהם הן ASUS ו-DELL. ההתלבטות האמתית בין הדגמים הבאים: https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=20567 https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=17247 https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=22064 https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=20166 האם מספיק 8gb ram למעבד i7? האם מעבד i5 עם 512gb ssd ו-16gb ram עדיף על i7 עם 256gb ssd ו-8gb ram ? …

• 8 תגובות
    • 6.2k צפיות
  13. החברה האמריקאית נכנסת אל השוק היוקרתי עם מוצר מתקדם ושאיפות גדולות את חברת EVGA אתם מכירים כנראה בעיקר תודות ללוחות האם המתקדמים שלה שהשתייכו אל מותג ה-Classified, או בזכות שיתופי הפעולה הרבים עם האוברקלוקר הנודע K|NGP|N שהעניקו לנו שיאים שונים ומשונים וכרטיסי מסך ייעודיים. כעת, יצרנית החומרה מעוניינת ללכת בעקבותיה של Razer האמריקאית ולפתוח לעצמה תחום חדש ומלא בהזדמנויות – בעולם המחשבים הניידים. הכירו את ה-SC17 – נייד הגיימינג הראשון מבית EVGA, אשר תוכנן לטענתה במיוחד עבור ביצוע המהרה, ומתיימר לספק ביצועים גבוהים מאוד באריזה קומפקטית יחסית שגם נראית ומרגישה נהדר. חשבו על דגמי ה-Blade של Razer, אך עם הרבה יותר ביצועים. המפרט מורכב ממעבד ה-Core i…

• 0 תגובות
    • 857 צפיות
  14. Started by omri7,

לאחר חודש חיפושים ברחבי האינטרנט נשברתי... וכמוצא אחרון החלטתי לשאול פה האם קיים מחשב נייד בין הגדלים 11.6-13 שמקביל פלוס מינוס לalienware m11x. אשמח לשמוע הצעות תודה עומרי.

• 1 תגובה
    • 920 צפיות
  15. Started by yonatanph,

אחי חושב לקנות MAC BOOK AIR. אני זוכר שזמן קצר אחרי שהוא יצא היה דיון שבו סיפרו על דגמים מתחרים שהיו דקים באותה מידה אבל עדיפים על המק מבחינת ביצועים או מבחינת מחיר. האם יש ניידים דקים באותה מידה או דקים יותר שעדיפים על MAC BOOK AIR? השימושים הם גלישה ברשת וצפיה בסרטים/שירים. המשקל ונוחות הם גורמים מרכזיים. חשוב לציין שהמחשב ירכש בניו יורק.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. זקוק למתחרים / אופציות אחרות למחשב הנ"ל להלן קישור : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7098&perur=4 באותו תקציב או פחות בבקשה הסברים על העדפות או נימוקים בבחירת מחשב אחר בתודה מראש ליאור

• 5 תגובות
    • 863 צפיות
  17. מה קורה? תמחשב שלי קניתי לפני 10 חודשים ככה.. החלטתי לשפר והלחליף בו כמה חלקים, תקציב 2500 ש''ח, חשבתי על זה: דיסק קשיח - ?Hitachi/ExelStor 80 GB 7200 ATA-100? - עולה 350 ש''ח ב KSP כרטיס מסך: ?RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB? עולה 1480 ש''ח ב KSP זיכרון:?256MB Xtron? עולה 250 ש''ח ב KSP וזהו, אשמח לקבל הצאות יותר טובות.. כי את זה בחרתי לבד ואני לא מבין בקטע הזה כל כך. ומשהו שלא רשמתי למעלה כי לא מצאתי משהו שמתאים לי זה המארז שאני שם לו בתקציב לפחות 550 כי גם ככה אני הולך להוציא הרבה כסף. תודה רבה. עריכה: טוב בכרטיס מסך אני הולך על ה 6600GT ועכשיו חשבתי על המארז הזה: http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=1407&catcode=316 בתוספת שני מאווררים כאלו: http://www.noaco…

• 32 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by Fkl0ster,

היי, אני מנסה להעריך מה מועד הרכישה האידאלי וחלק מזה תלוי בתזמון שבו המעבד המדובר יוחלף באחר. השילוש הקדוש מבחינתי הוא ביצועים\זמן סוללה\משקל ויש משמעות רבה למעבד בקביעת היחסים בין שלושת אלו. אז מתי Haswell מגיע לסוף החיים? האם צפויה מהפכה או שנוי משמעותי בקרוב ביחסים שבין מרכיבי השילוש הקדוש הזה, שבגינם כדאי להמתין? עוד דבר.. איך זה שחלפו 4 חודשים תמימים - נצח של ממש במונחי עולם המחשבים - ועדיין ה-Haswell לא השתלט על כל ההיצע? אותו מחשב שהומלץ לי לפני 4 חודשים מומלץ גם כעת ולצידו התווסף רק מתחרה אחד. הכצעקתה?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. ראיתי באתר הבינלאומי שלהם שכבר די הרבה מחשבים מגיעים עם USB 3.0 גם בדגמים לא HIGH-END כמו DV6 אפשר להשיג בארה"ב עם 3.0 מישהו יודע אולי מתי זה יגיע לארץ? חודש או אולי שנה?

• 0 תגובות
    • 626 צפיות
  20. השאלה היא השאלה שבכותרת

• 1 תגובה
    • 528 צפיות
  21. Started by zone glide,

יש לי מחשב בן 6-7 שנים שמבוסס i3 ישן ואני רוצה להחליף אותו.. בעקרון חשבתי לחכות לדור החדש של הרייזנים ואז לקנות את המחשב כדי להעלות עוד את הפער ולקבל משהו יותר טוב וחזק.. הקטע אבל גם שאני חושב שאם אני אקנה דור חדש שכזה אז שווה גם לחכות לכרטיסי מסך חדשים וכנראה הם יתעכבו.. בנוסף.. אני אומר לעצמי אולי אם כבר לקנות הכל חדש אז גם לעבור ל-ddr5 אבל הבעיה שכרגע אין צפי בשבילו.. מתי לדעתכם הזמן המתאים לקנות את המחשב? מספיק רק לחכות לדור המעבדים וזהו?

22. Started by Lord^Lior,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בקרוב, נניח תוך 5-6 חודשים גג. המחשב יהיה מיועד למשחקים כבדים, בתקציב של כ - 4000-5000 שח ללא מסך. אני אשמח לשמוע את דעותיכם בנוגע למתי יהיה הכי משתלם לקנות את המחשב - לדוגמא אני יודע שבקרוב ATI משיקה אתה הדור החדש של כרטיסי המסך שלה, מה שסביר להניח שיגרום לירידות משמעותיות במחיר כרטיסי המסך. בנוסף אני מעוניין לדעת האם המחירים של מסכי LSD צפויים לרדת בקרוב, והאם כדאי לחשוב על מסך כזה בהנחה שיש לי משהו כמו 1300 שח להוציא עליו. תודה מראש, ליאור.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. אני רוצה לקנות נייד, האם כדאי לי לחכות שהמעבדים האלו ייכנסו למפרטים בניידים או שכדאי לחפש אחד עכשיו?

24. Started by LiorZi,

אני מעוניין לקנות את הנטבוק ASUS 1015PN, הוציאו אותו לשוק (העולמי) לפני כ-4 חודשים. אבל כמו תמיד בארץ זה תמיד יהיה מאוחר יותר... עכשיו השאלה שלי היא מתי הוא יגיע לחנויות בערך? יש איזה הערכה כוללת למישהו? כמה זמן זה לוקח בדרך כלל? ואגב כל הנטבוקים מאותה הסדרה חוץ ממנו כבר קיימים בארץ מספר חודשים (חלקם גם שווק לפני מספר חודשים)... http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220850 אל תציעו הצעות כמו לקנות מחו"ל, אני יודע שזה יותר זול ומשתלם, אבל אני רוצה מקלדת גם בעברית ואחריות בארץ בלי כאב ראש. תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. אני מעוניין להתקין בו את המערכת WIN8, אך אני רואה שהדרייברים אינם זמינים. מתי לדעתכם הם יתמכו? http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DriverDownload.jsp?prodNameId=3764979〈=en&cc=us&taskId=135&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3764975

• 34 תגובות
    • 3.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים