עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by dante123,

שלום, יום הרווקים עדיין ממשיך בסין ואני אשמח לעצתכם בקשר לבחירה בין מספר דגמי מחשבים שאני לא מוצא עליהם ביקורות (לפחות לא דרך גוגל). רוצה לקנות היום 1) DELL inspiron 7000 II R1625S. גודל: 14 אינץ', i5-8250U 8G 128GSSD+1T MX150. <= זה המוצר הנמכר ביותר וגם לפי המפרט הכי משתלם. 2) Asus zenbook S4000UA. גודל: 14 אינץ', i5-7200U 8G 256GSSD FHD IPS. 3) Lenovo (לא מזהה את התרגום למוצר ספציפית) 7000, גודל: 13.3 אינץ', i5-7200U 8G 256GSSD FHD IPS. יש את הלנובו הזה בעוד גרסה של 14 אינץ' עם I5-8250U 8G 256G SSD IPS FHD. בעקרוןן הבעיה היא שהדגמים שהומלצו פה בפורום לא ניתן למצוא אותם באתרי הקניות בסין, לפחות לא עם מספר הדגם שפורסם. יום ה…

• 0 תגובות
    • 956 צפיות
  2. Started by haima23,

שלום! לפני כ 8-9 שנים קנינו מחשב לבית. בגדול זה המפרט: AMD Athleon X3 445 3.1 Ghz 64 bit Tripple Core לוח אם Gigabyte - MA770T-UD3 מארז - Thermaltake V3 Seasomic PSU 500W Active PFC 80+ 120mm micron 4GB single stick DDR3 1333 CL9 Cooler for case 120 mm Samsung HDD 500GB SATA II 16 MB Sapphire ATi 5770`1024 GDDR5 Pci-e HDMI לפי מספר חודשים מערכת ההפעלה התריעה שהדיסק הקשיח בעייתי, ועלול להיהרס לגמרי. לאחר תקופה אכן המחשב הפסיק לפעול. חשבתי שזה קשור לדיסק הקשיח, וקניתי SSD על מנת להחליפו. היום התברר לי שזה לא קשור, המחשב לא עולה בכלל (מסך שחור) ניסיתי לנתק זכרונות, לאפס ביוס, לנקות מאבק, לא עוזר. לדעתי הלך הלוח או ה…

• 1 תגובה
    • 853 צפיות
  3. Started by tood24,

היי חבריה,כותרת https://www.payngo.co.il/235113.html

4. תקציב מקסימלי - 4k מועדף ניסיון לצמצם את המחיר, חריגה עד 700 שקלים לטובת הגדלת הייעוד לטווח הארוך תתקבל בברכה המחשב ישומש לרוב כמכונה לעריכה גרפית בשימוש במסך המובנה גיימינג פחות חשוב היות והגדרות מדיום מספקות את צרכיי התוכנות לשימוש הינם פוטושופ אילוסטרייטור אדובי פרמייר ואפטר אפקטס המסך המועדף הוא 1080p לא בתקציב שלי מסך ברזולוציית 4k לא נדרש ציוד היקפי כלל מעדיף מכשיר שקט אך חשוב מאוד שיהיה בעל מערך קירור מעולה+ לא מתוכנן oc מערכת הפעלה לא נדרשת אין העדפה לחנות כלשהי זמינות המחשב הינה עד בעוד לחודש מהיום חיבור מועדף usb-c אם כי אפשר להתפשר, tb-3 לא נדרש כעת, כונן קשיח ssd לפחות 128 עם אחסון hdd אחד …

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Niv99,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות בודדות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא.. איזור המרכז 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מיידית 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא 11…

• 0 תגובות
    • 715 צפיות
  6. Started by אמיר בושרי,

אהלן אני לפני הזמנת מחשב ע"פ מפרט שנבנה עבורי, איך אני בוחר מארז מתאים? יש חברות מומלצות? טווחי מחירים? המליצו לי בחברה 2 מארזים אך ע"פ הסתכלות עליהם ביוטיוב, לא באו לי טוב בעין. :}

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. הי חברה, האם המפרט הנ"ל מומלץ למחשב משפחתי וכן להרצת אולי פעם ב של VISUAL STUDIO, SKETCHUP? במחשב הישן שלנו הלך הלוח אם ואני רוצה להשתמש במארז ובדיסקים שלי וגם בספק TR2-430NP תקציב ההיתי רוצה כמה שפחות מאיזור 1500 מצד שני רוצה מחשב לתווך ארוך, המחשב שמת היה בן 10 שנים ועדין סחב (היה עם מעבד athlon x2 4400+). לעצתכם אודה. מחיר יח' כמות סה"כ מחיר מחיקה 47235 לוח אם Gigabyte Z370 HD3 LGA1151v2, Intel Z370, DDR4, 3xPCI-E, DVI, HDMI ₪620 1 ₪620 47220 מעבד אינטל Intel Core i…

8. אהלן זה המחשב שאני רוצה אין תקציב, רק מחשב שיוכל להריץ הכל מהכל לאורך כמה שנים. רציתי לדעת את דעתכם בבקשה. תודה המפרט: קטגוריות מוצרים כמות מחיר מעבד Intel Core i7 8700K Coffee Lake / 1151 Tray 1 ₪1744 קירור למעבד קירור למעבד Noctua NH-D15 1 ₪374 לוח אם Gigabyte Z370 AORUS Gaming K3 1 ₪777 מארז Fractal Design Define R5 Black + Corsair CS550M 80+ Gold Modular - מבצע קיץ 1 ₪800 זיכרון DDR 4 32G (16GX2) 3200 C…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by --Shadow--,

שלום לכולם, אני מעונין לרכוש מחשב גיימניג HIGH END , שהמסך עליו יובסס המפרט הוא ASUS rog p348q - רזולוציה של 3440X1440 - חשוב שהמחשב יהיה מבוסס אינטל + NVIDIA ויאפשר הגדרות מקסימליות במשחקי FPS - מעונין במארז איכותי, שקט וחסין לאבק עד כמה שאפשר - הוספתי 4 מאווררים AF של CORSAIR למארז - שיחליפו את הקיימים שמגיעים עם המארז (2 מקדימה, 1 למעלה, 1 מאחורה). - בניתי את המפרט הבא (כולל המסך): http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=122633 אשמח לשמוע הערות\הצעות נוספות מעבדים - Intel Socket LGA1151v2 BX80684I78700K - Intel - i7-8700K Coffee Lake Six cores CPU - 3.7 GHz - Max Turbo Frequency 4.7 GHz - Inte…

10. שלום לכולם, אז בחרתי לי מחשב מפלונטר ואני ממש לפני קנייה. הייתי שמח לשמוע טיפים בנוגע למפרט שמיועד לגיימינג עד 11K. בנוסף אני רוצה לקנות מסך אבל פה ממש כואב לי הראש. נראה שהדיבור הגדול הוא על ASUS ROG שעולה לא מעט בכלל. אני מדבר על ה 27" (2K). ולמרות שברור לי שהמחשב הנ"ל הוא לא דוגמה מעולה לעלות תועלת המסך של ASUS טיפה יקר בעיניי. בזמנו לפני 5 שנים~ קניתי את ה 23" של DELL עם הפאנל IPS ועלה לי 1200. היום, סיפור אחר לגמריי. אני שואל את עצמי האם כדאי לי לקנות את המחשב עכשיו ולהמתין עם המסך עד שמשהו ישתנה אבל אני לא מוצא עדויות לכך שמשהו הולך להשתנות בהרבה. אז חוץ מ ASUS ROG שעולה 3K+ האם יש אלטרנטיבות? יש לציין שאני פחות בעיי…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by VM_2018,

שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייח High-End הנדרש לעמוד ביכולות וירטואליזציה גבוהות מאוד כשימוש עיקרי. (VMware Workstation Pro) התקציב שלי הוא 12K (גמיש) לטובת רכישת המחשב - (אין הרבה חנויות בארץ שיודעות לתת מענה למחשבי High-End ) דרישות סף : 64G זיכרון RAM 512 SSD מעבד חזק מאוד ורב ליבות של אינטל (?) התומך ביכולות וירטואליזציה. Intel® Virtualization Technology (VT-x) ‡Yes Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d) ‡Yes האם עלי לשים דגש על דברים נוספים ? (קירור,מאיץ גרפי ) האם עדיף להרכיב מחשב או לקנות משהו מוכן ? אשמח להכוונתכם בנושא. מחשב שצד את עיני : http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?Product…

12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 9,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אבל לא נורא גם ניצול מקסימלי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1,000-1,500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. AC: Origins, Wolfenstien new colossus, Final Fantasy 15, The Initiate ועוד משחקים שדורשים הרבה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפ…

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  13. שלום, אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא: i7-8700K Z370XP SLI לוח HX424C15FB/16 HYPER-X FURY AIR 740 מארז TX850M 80+ GOLD Modular סה"כ 4,200 ש"ח. לא מיועד למשחקים. ללא ציוד היקיפי. לא מיועד ל OC. תודה רבה

14. שלום חברים, אני סטודנט למדעי המחשב שנה ב', עד עכשיו הסתדרתי ללא מחשב נייד אך כעת אני צריך מחשב. משתמש באימולטורים של מערכת הפעלה (וירטואלי), Visual Studio, וכו'.. 1) באופן כללי: האם יש צורך במעבד חזק עבור תכנות? האם i5 מדור 8 יעשה את העבודה? (אני עוד לא ממש מתכנת אז אני לא יודע מה הצרכים שיהיו לי). 2) נניח ש-i5 מדור 8 יספיק: איזה מהמחשבים עדיף לדעתכם? Lenovo IdeaPad 320S-15 81BQ001KIV או HP 15-BS108NJ 2QG03EA, מבחינת סוללה, למי יש סוללה יותר חזקה? (יודע שזה לא מעיד על משך הפעלה על סוללה לבד, אך עדיין אולי יתן מושג) או אם בכלל אם יש לכם הצעה אחרת למחשב: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,200 א) האם לנצל את כל התק…

• 5 תגובות
    • 5.4k צפיות
  15. האסוס הזה הדל הזה הלנובו הזה ההתלבטות היא בעיקר בין האסוס לדל (לשניהם 16GB ram לעומת ה8 של הלנובו + קראתי שהלנובו מתחמם קצת ועלול לעשות בעיות), אבל בכל זאת שמתי את הלנובו. הייתי שמח לדעת בעיקר מי יותר אמין, עדיף מנסיון אישי או מנסיון של חבר, ואם יש עוד נושאים חשובים (אחריות יבואן?) אז גם עליהם. תודה.

• 1 תגובה
    • 683 צפיות
  16. Started by NovNick,

אהלן חברים, אשמח להמלצתכם לגבי השלמת מארז, ספק, לוח אם וקירור למפרט הבא: i7 8700K \\ ASUS GTX1070Ti A8G \\ HyperX DDR4 3200mhz 2x8GB \\ Samsung EVO 850 250GB SSD העדפה שלי היא כזאת: מארז: MID ATX, מראה סולידי (שחור\אפור כהה) עם דלת שקופה, נוח לניהול כבלים, יכולות קירור טובות ושקט (עד 400שח, חריגה של 100שח במידה ובאמת שווה את זה) ספק: שיתאים למפרט הנל, עדיין לא סגור אם אני מעדיף מודולרי או לא, בינתיים חשבתי על Corsair RM650x (עד 500שח) קירור: בעקרון חשבתי על ה noctua NH c14, אך אם הוא לא נחוץ למעבד הנ"ל אעדיף לחסוך לוח אם: שיתאים למפרט, לא 2 סלוטים לRAM - בעקרון חשבתי על ASUS Z370 Plus Gaming (עד 600~700שח) תודה רבה מראש!

17. Started by Omer Bachar,

מחפש מחשב חזק בעל 16 ראם, זיכרון ssd רצוי נפח גבוה. מעבד גרפי חזק- קריטי. כל אלה על מנת להריץ תוכנת סוליד וורקס. תקציב- גג 5 אלף

• 10 תגובות
    • 3.4k צפיות
  18. Started by coldfire92,

שלום, ניסיתי להרכיב מחשב מקריאה כאן בפורום ומקריאה באינטרנט. המחשב ישמש לשימוש יומי וגיימינג ב1080P, לא מתכונן שדרוג עתידי ולא מתוכנן OC. אני רוצה מחשב שיחזיק לי למספר שנים גבוה (סביב ה5) ובגלל זה אולי יש לי כאן טיפה overkill. מעבד : i5-8400 לוח אם : gigabyte z370- hd3p - חשוב לי usb c 3.1 gen 2 ssd - crucial mx300 525gb ram -פה אני קצת נאבד בין מיליון הדגמים והמהירויות הייתי רוצה המלצה ל16GB כרטיס מסך - בונה על gtx 1070 יש המלצה ליצרן ודגם ספציפי? (עד כמה backplate חשוב?) ספק - corsair cx550m מארז - כאן יש לי התלבטות corsair 270r / phanteks p300 / couger mx330 / antec p8 עוד כמה שאלות: האם …

• 0 תגובות
    • 915 צפיות
  19. Started by muliwin,

היי לכולם אני מחפש מסך מחשב לגיימינג, גודל 24 ומעלה יש לי כרטיס מסך msi gaming x 1070. אציין שאין לי כלכך ידע במסכים אני נוטה קצת לכיוון של המסך ultrawide 21:9 ספציפית lg 34uc79g-b במקרה שלו שמתי לך שהוא בא עם free sync לכרטיסי amd... רציתי לדעת עד כמה זה חשוב הפיצ'ר הזה האם עדיין שווה לקנות אותו למרות שהוא מיועד לכרטיסי amd האם בכלל הוא שווה את ההשקעה או אם יש מסך אחר שמומלץ האם המסך הקמור והיחס האולטרה רחב(21:9) באמת משפרים את החוויה באופן ניכר ובכללי אשמח לכמה כיוונים של מסכי גיימינג מומלצים תקציב לכל היותר 4k ואשמח לחסוך אם אפשר מתנצל מראש אם זה לא תואם את חוקי הפורם…

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  20. מחשב ראשון לבן 10 שאוהב גיימינג ויוטיוב 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500- ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, סרטים , משחקים כבדים , עריכת וידאו ליוטיוב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנת עריכה כמו " פריימר ואפטר אפקט" ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA, סליים ריינג'ר פלאנט קואוסטר 3. האם יש צורך בציוד …

• 0 תגובות
    • 992 צפיות
  21. Started by TupeInRevers,

יש אפשרות שגם אעשה בו סטרימינג למשחק קל מאוד (OSRS), הלימודים הם לימודי פסיכולוגיה. שני המחשבים שאני מתלבט בינהם הם: https://ksp.co.il/?uin=41568&select=.268..271..162..1358..132..211..214..213..1798..347..4517..2012..442..123 ו https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=23200

• 4 תגובות
    • 910 צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב? כן ב) עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? (פייתון/Lightroom/מהיר מהיר מהיר) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיפות ללא מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אילת 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? לא דחוף 10. האם יש בקשות מיוחדות כל…

• 11 תגובות
    • 2.9k צפיות
  23. Started by Miri Hoffman,

איפה ניתן לרכוש טאבלט Samsung Galaxy view 18.3 inch? בסמסונג ישראל, "סאני" היבואן הרשמי אמרו לי שהם לא מיבאים את זה לישראל . הציעו לי לחפש בחנויות שעובדות עם יבאנים מקבילים. אני לא מכירה. מבקשת הכוונה לגבי מקומות רכישה של הטאבלט הספציפי הזה.

24. Started by shai769,

אני רוצה ליצור משחקים ולשחק במשחקים ב4K ואני רוצה שקט למשך 3 שנים והתוכנות האנימציה שאני משתמש בהם בmaya ו3ds max

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום לכולם, אני במחשבות לקנות מחשב גיימינג בעלות של עד 10K לא כולל מסך, מקלדת ועכבר. העיניין הוא שטכנולוגית אני לא מעודכן מאד בשינויים הקיימים בשוק ואני מנסה להבין האם יש כזה דבר "זמן נכון לרכוש מחשב?" אני לא רוצה להיות במצב שבו אני קונה מחר מחשב ובעוד חודש חודשיים יוצאת טכנולוגיה חדשה לגמריי. שלא תבינו לא נכון, ברור לי שכך או כך טכנולוגניות משתנות כערף עין אבל אני לא רוצה להיות ב "רגע האחרון" לפני שהטכנולוגיה משתנה. לכן, האם אתם חושבים שזהו זמן טוב לקניית מחשב גיימינג או שמה עלי להמתין מספר חודשים לטכנולוגיה חדשה? ובכלל, האם יש פורמולה ידועה של תיזמון לקראת רכישה טכנולוגית? אני מקווה שהשאלה שלי תעזור לעוד מספ…

דיונים חדשים בפורומים