ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
חבר החליט לבקש עזרה בבניית מחשב, לכן רציתי לבקש את עזרתכם בנוגע לבניית המפרט עבורו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מותר חריגה של עד גג 300 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ותכנות בעיקר. הוא שואף בעתיד גם לתכנת ב3D אז גם זה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק מודרני כיום. -מהי הרזולוציה הטבעית (…
-
- 0 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום, אשמח לייעוץ קניית מחשב מצאתי את המפרט הבא https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7532&added=1 נקודות חשובות : 1.מחשב נייח נראה לי עדיף אלה אם כן תמליצו אותו מפרט על מחשב נייד . 2.תקציב עד 6000 שקל ללא חריגה 3.רזולוציה 1080 4.אין צורך בציוד היקפי 5.שיהיה שקט 6.אוברקלוק - אשמח לייעוץ מכם אם יש צורך 7.לא חייב מערכת הפעלה 8.רוצה לקנות עד סוף השנה - אפשר מיידי 9.אין העדפה לחנות ספציפית - אבל כן באזור המרכז 10.זכרון החל מ16gb 11. מעבד i7 תודה מראש לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 7.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום , אני מחפש מחשב עבור מעצבי פנים - המחשב צריך להיות די חזק. תוכנות במחשב: AUTOCAD, PHOTOSHOP, VRAY ועוד.... ה- 5K זה אמור לכול גם מסך מחשב ומערכת הפעלה. קיבלתי את המפרט הבא: מה דעתכם עליו ? [table][tr][td][table][tr][td] מחיר נטו ליחידה כמות תאור מוצר [/td][/tr][/table][table][tr][td] USD 1025.00 1 V-Classic (H67,I5-2300,2GB,500GB,DVD-RW,3YOS) [/td][/tr][tr][td] 1 ASUS V9-P8H67E BB (INTEL H67) [/td][/tr][tr][td] 1 Intel Core i5-2300 2.80GHz 6MB LGA1155 [/td][/tr][tr][td] 1 2GB 1333MHZ DDR3 [/td][/tr][tr][td] 1 WD CAVIAR BLUE 500GB SATA III 7200 RPM 16MB [/td][/tr][tr][td] 1 ASUS DRW-22B2ST/BLK/G/AS [/td][/tr][tr][td] 1 מקלדת שחורה MICROSOFT K…
-
- 1 תגובה
- 533 צפיות
-
-
אין אפשרות לחריגה מהתקציב אין צורך בציוד היקפי, המחשב יחובר למסך 22" BENQ תודה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 569 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 4600 האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן משלם 2. מטרות המחשב? הורדת סרטים אינטרנט משחקים כבדים ותוכנותהריכה וגם גרפיקה (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)אין לי מוסג מה זה תלת מימד 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך רק 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו צריך הכול 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?לא אין 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם?כן חושב מאוד האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?שהיה בצבע שחור וגם שקט 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? רק הרכבת מחשב במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?המחשב היה דלוק כול הזמן היה…
-
- 6 תגובות
- 528 צפיות
-
-
ערב טוב ותודה מראש על העזרה כאן. התבקשתי לסייע בבחירת מחשב נייח עבור סטודנט להנדסת מכונות באוניברסיטה. בעקרון - על המחשב להיות בעל מפרט אשר יאפשר לכלים מדעיים כגון Matlab, Simulink, Nastran ו-Mathematica לרוץ בקלילות וביעילות. על המחשב לתמוך ב-Student Edition של תוכנות CAD אשר אמור הוא לעשות בהן שימוש במהלך הפרוייקטים השונים בתואר, בדר"כ ב- SOLIDWORK או ProEngineer. (כלומר צריך כרטיס גרפי שלפחות יתאים בתור "תנאי פתיחה"). כמו כן נדרשת תמיכה בעריכת ווידאו HD , אבל ברמה חובבנית ביותר. תקציב : גמיש, 3000-3500, לא כולל מסך וציוד היקפי. התוכלו להמליץ על מפרט מנסיונכם? תודה מראש על הסיוע. להלן השאלון: מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר …
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים, אני צריך להרכיב מחשב שישמש אותי לתוכנה 3d studio max ובתיכנון יש סצינות מאוד כבידות. הדברים החשובים בשבילי, שלא יהיו לאגים בViewports, שיידע לפתוח קבצים גדולים ( אני יודע שצריך הרבה זיכרון בשביל זה ). וכמובן שיבצע רינדורים כמה שיותר מהר... אשמח לשמוע מפרטים. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 810 צפיות
-
-
ה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7-8 אלף שקל 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיבוד נתונים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך גדול (26 אינצ' וצפונה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך את הכל מחדש , אין משהו קיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב , אבל ביצועים עדיפים על שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה כלשהי . 7. האם האם יש צורך לכל…
-
- 0 תגובות
- 442 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט למחשב עבור צלמת שתשתמש בו לניהול ועיבוד התמונות שהיא מצלמת לחלופין אשמח גם לדעת אם לדרישות אלו מומלץ לרכוש IMAC 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6000 ש"ח, ניתן לחרוג אם זה שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיבוד וניהול תמונות , לפעמים גם וידאו עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Lightroom Photoshop Premiere -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 27" IPS LED , חשוב מאוד שיהיה מסך איכותי (כמו של IMAC לדוגמה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…
-
- 6 תגובות
- 724 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום,אני צלמת ואני זקוקה למחשב מתאים עבורי. רוב השימוש שלי במחשב הוא עם photoshop ו-lightroom ולעיתים רחוקות premier.אני זקוקה למחשב יציב, שלא יתקע ושיעבוד מהר עם התוכנות שלי.התקציב שלי עבור מחשב (ללא מסך) הוא 5000 ש״ח.להלן פרטים נוספים:1. התקציב המקסימלי הוא 5000 ש״ח ואני מוכנהלהשתמש בכל התקציב, העיקר שהמחשב יהיה טוב. אין באפשרותי לחרוג מתקציב זה.2. אני צלמת ולכן רוב השימושים במחשב יהיו לעריכת תמונות ועבודה עם photoshop ו-lightroom. לעיתים עריכת וידאו (premier). כמובן שגם אינטרנט, עריכת מסמכים וכ״ו. כמובן שהשימוש במחשב יהיה תדיר מכיוון שזוהי עבודתי.3. אני זקוקה גם למסך טוב אך המחיר שלו לא כלול ב-5000 ש״ח. איני יודעת מה מחירם של מסכים טובים ולכן אשמח להמלצות.4. אני זקוקה …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום צריך עזרה במפרט מחשב לתוכנת ARCHICAD. דרישות חומרה מאתר התוכנה Recommended hardware Processor: 64-bit processor with four or more cores RAM: 16 GB or more is recommended; for complex, detailed models 32 GB or more may be required Hard disk: installing ARCHICAD on a SSD (or Fusion) drive is recommended; 5 GB free disk space is required for the installation, 10 GB or more is required per active project Graphics card: Dedicated OpenGL 3.2 compatible graphics card with on board memory of 1024 MB or more is recommended to fully exploit hardware acceleration capabilities. You can find a list of recommended graphics cards at: http://www.graph…
-
- 29 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
שלום אני צריך בבקשה מפרט בסכום של עד 3500 ש"ח המחשב מיועד לצרכים ביתיים בסיסיים (אינטרנט, משחקי ילדים וכו'...) הדברים שאני רוצה שיהיו זה LCD 19 וצורב DVD אם אפשר שהמפרט יורכב מחנויות באיזור הצפון (חיפה והסביבה) תודה!
-
- 12 תגובות
- 927 צפיות
-
-
לא כולל : כרטיס מסך+הרדיסק (יש לי כרטיס מסך והרדיסק טובים) לוח אם : בלי כרטיס מסך מובנה המפרט כולל : מסך שימושים : תיכנות (לא מיועד למשחקים, מעט צפייה בסרטים) מה אתם ממליצים מסך רחב או רגיל - כלומר מה יותר נוח בעת כתיבה וקריאה לשעות ארוכות
-
- 3 תגובות
- 545 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר ביקש ממני להרכיב לו מפרט למחשב. זה מה שהרכבתי: Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz 2Mb 800Mhz Box 399 ש"ח Gigabyte GA-EG31M-S2 Intel® G31 + ICH7 Chipset LGA 775 Retail 325 ש"ח OCZ 2GB Kit DDR2 PC2-6400 800Mhz Platinum Rev2 4-4-4-15 XTC OCZ2P800R22GK 220 ש"ח Western Digital 320GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD3200AAKS 279 ש"ח Samsung DVD-RW SH-S223F x22 SATA White Oem 129 ש"ח 150 Standard Midi-ATX Case 300W 1502 מה אתם אומרים? האם כל החלקים מתאימים? אולי אפשר החליף משהו כדי להוזיל קצת את הקנייה? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 546 צפיות
-
-
לפני שאני כותבת את הבקשת מפרט שלי לפי הטופס שבחוקים רציתי לדעת אם יש אפשרות כזאת בכלל לרכוש מחשב חדש מהחנות במחיר של 1000 ש"ח?? הצרכים שלי הם בעיקר גלישה באינטרנט, קצת פוטושופ, סרטים ומשחקים קלים כמו סימס. אני צריכה שהמחשב לא יתקע בזמן גלישה ודברים כאלה או כשאני פותחת המון חלונות של האינטרנט. יש חיה כזאת? תודה.
-
- 3 תגובות
- 823 צפיות
-
-
היי .. אני מעוניין לקנות מחשב ב 1000 שח בחלקים. מעבד. זיכרונות. לוח אם ספק . וכרטיס מסך מובנה . תודה
-
- 5 תגובות
- 692 צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מארז, כרטיס מסך Radeon 9600 Pro, יש לי כרטיס קול, HD רק את הלוח אם, מעבד וזכרונות. המחשב מיועד לילד בגיל 10, ככה שהדבר העיקרי זה אינטרנט מידי פעם ולשחק במחשב במשחקים שלא דורשים יותר מידי. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 655 צפיות
-
-
-
טוב מביני ענין השאלה הבנאלית עם תוספת אנא הרכיבו לי מחשב איכותי למשחקים (לא גיימר רציני אבל לא עגלה) כולל כרטיס לערכית וידאו (אפשרות לשילוב בכרטיס מסך אם יש אחד כזה טוב) כמובן כולל מסך באיזור ה 1300$ תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב רק בשביל אינטרנט,מוזיקה, סרטים ומשחקים לא דברים כבדים.. משהו כמו פיפא 09 וNFSUG2 עדיפות גדולה לKSP חיפה. ראיתי באתר שלהם את המפרט המוכן הבא: מעבדי אינטל Pentium E5300, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore Tray Warranty Life Time Warranty מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s775 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5KPL-CM s775 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, PCI-E, HDAudio, GBL Warranty 3 Years Warranty זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 320GB 7200RPM 16MB SATA II Warranty 3 Years כרטיסי מסך OnBoard Intel GMA 3100 כרטיסי קול On Board 7.1 Channel Audio צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA Warranty…
-
- 5 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום אני צריך בבקשה שתבנו לי מפרט מחשב עד 1300 שקל (ללא מסך ,מקלדת ,רמקולים וכו...) השימושים העיקריים שלי במחשב זה אינטרנט סרטים וחשוב לי שהמשחק פרו רוולושיין 2013 יעבוד חלק חוץ מזה שיהיה המחשב הכי חזק שאפשר להביא במחיר הזה
-
- 1 תגובה
- 736 צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בבניית מפרט מחשב נייח, שימושים אינטרנט,מוסיקה, סרטים, גיימנג ממש אבל ממש קל חח.. אז תקציב יכול להיות עד 1400, חריגה 100 שקל משו כזה.. הנה המפרט שבניתי, אשמח אם תעזרו לי.. מעבדי אינטל Pentium E5700, 3.0GHz, 800Mhz, s775, 2MB, DualCore, Tray מאווררים וגופי קירור מאוררים למעבדים Generic CPU Cooler For s775 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5G41C-M LX s775 C2Q 1333Mhz, Intel G41, DDR2 800/DDR3 1333, PCI-E, HDAudio זכרונות DDR3 1333Mhz 2GB Kingston דיסקים קשיחים Samsung 500GB 7200RPM 16MB SATA II HD502HJ צורבי DVD Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA מארזים 7001 Midi ATX Tower Case Black With 450W מחירון עבודות במעבדה הרכבת מחשב חדש עד 3000 שקל מחיר 126…
-
- 8 תגובות
- 779 צפיות
-
-
מחשב לאיטרנט ולפעמים וורד פה ושם איך המפרט הזה ? http://ivory.co.il/product.asp?productid=3032&CatCode=3
-
- 2 תגובות
- 590 צפיות
-
-
הגיע הזמן לקנות מחשב חדש. יש תקציב וגם אני פחות או יותר יודע איזה חלקים אני רוצה. אבל יש כמה חלקים שאני פשוט לא יודע איזה לבחור. מיועד למשחקים ולאוברקלוקינג לא כבד, בלי אוברקלוקינג לGPU החלקים שבחרתי: מעבד: E6700 HD: 1. WD RAPTOR X 150 2. WD 500GB SATAII 7200RPM מארז: כנראה GIGABYTE AURORA ספק:ENERMAX INFINITY 720 או ENERMAX LIBERTY 620 או CORSAIR 620 קירור מעבד: THERMALTAKE BIG TYPHOON לגבי קירור נוסף עוד לא החלטתי כרטיס מסך: 8800GTX (לא החלטתי של איזו חברה) אין כוונה להריץ ב SLI זיכרון: 2GB 800MHZ CL4 לא סגור על איזו חברה ואיזה דגם לוח אם: זה הנושא הכי בעייתי השאלות שלי הן: 1. איך נראית הקונפיגורציה הזאת בגדול 2. אני לא סגור על לוח אם בעיקר כי אני לא סגור על איזה CHIPSE…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעונייין לבנות מחשב בין 12 ל- 16 אלף ש"ח יש לי כרגע רעיון לבסיס תרגישו חופשי להציע רעיונות הרכבה על הבסיס שאני חשבתי עליו או דברים טריים לחלוטין. מדובר במפרט ללא מסך. כרגע זה מה יש: 1. ASUS Striker Extreme nForce 680i SLI (לא נעול על הלוח אם אבל כן צריך לפחות 6 סאטא ועדיף SLI) 2. 2xRaptor 36gb 10krpm(Mirrored) 3x HDD 500gb (Raid5) 7200rpm 3. ASUS EN8800GTX GeForce 8800GTX 768MB PCIe (אני יחכה ל R600 מ2 סיבות 1. המחיר ירד 2. אולי אני יוותר על SLI ויקח את ה R600) 4. Intel Core 2 Duo E6700 2.66GHz 4Mb (קיימת אפשרות שאני יקח E6600 בסופו של דבר כדי לקצץ מחיר) 5. 2Gbit KIT DDR2 800 (אני עדיין מחפש זכרונות כנראה יהיה 2gb עדיך איזה שהוא value pack ולא performance …
-
- 11 תגובות
- 909 צפיות
-