ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש מחשב נייד קל ראיתי כמה דגמים שאלה איזה עדיף: IBM x31 IBM x40 DELL D400 DELL x300 DELL D410 תודה
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק למחשב ללימודים אשר יכול להתמודד עם ריבוי משימות בו זמנית והפעלת תוכנות גראפיות כבדות יחסית, כמו כן אני אשמח אם הוא יהיה בעל יכולת להפעלת משחקים כגון FIFA2009' GTA4' וכו' באופן סביר / גבוהה, לאחר חיפוש מצאתי את המחשב הבא: Toshiba Satellite A500-138 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7687&perur=2&t=1&c=339 ורציתי לדעת את ההמלצות שלכם, האם הוא יכול לעמוד במשימות שהצבתי?, האם יש מחשב יותר טוב ממנו באותו הסכום? (אשמח אם יש אפילו אפשרויות זולות יותר ) (לדוגמה DELL STUDIO המון תודה ;D
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
סוף סוף להפטר מהAMD ATHLON 1400 התנור הזה... ההחלטה על קניית מחשב באה בעקבות קניית מחשב לבן דוד שלי עם המפרט הבא: GigaByte KPNF 939 GA-K8NF-9 Generic 512 DDR 400MHZ GigaByte NX66256D GA-NX6625D WD80S S.ATA AMD Athlon64 3000 amd-a643000-939 Samsung 973DF שווי כולל 4200 כולל הכל. כמובן כולל ציוד היקיפי ומארז ג'נרי מאוד מאוד מוצלח אני מוכרח להגיד, מבחינת אוורור הוא ממש הפתיע אותי. בכל מקרה אחרי שעובדים עם מחשב כזה פתאום מרגישים את ההבדל, וגם קצת נמאס לי לחכות 5 שעות כדי להכין SVCD עם התמונות מהמצלמה דיגיטלית וכו', וגם המחשב לא עומד בעומס שלי של התוכנות, שרובם הכרחיות. בכל מקרה רציתי לשאול לדעתם בנוגע למפרט הנ"ל, תגידו הכל גם אם אתם חושבים שזאת הטעות הכי גדולה, …
-
- 35 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
חברה שלי בארה"ב חשבתי שאזמין דרכה את חלקי הליבה (מעבד זיכרונות לוח אם וכו...) וככה אחסוך עלויות בצורה משמעותית (תקנו אות אם אני טועה) שימוש המחשב: עריכת וידאו חבילת אדובי CS4 בעיקר פרמייר פרו ואפטר אפקטס (כולל שימוש בפלאגינים כבדים). לא עובד בתוכנות תלת מימד בצורה ישירה (כמו מאיה ו3D studio max- אבל מן הסתם אפטר משתמשת בתלת מימד גם. מערכת הפעלה עיקרית Vista Ult 64Bit מריץ גם האקינטוש (לאופרד) אבל זה לא אמור לענין אתכם... 8) דרישות מערכת: 12 גיגה ראם מהיר! עריכת וידאו שווה הרבה מקום איכסון. חשבתי על כונן ניפרד לסיסטם כמובן. ולהתחיל משני כוננים זהים בשביל רייד RAID. OC מירבי אך יציב. מאתרים אמריקאים נראה שהמעבד הכי פופלארי שיש לכולם הוא הi7 920 שממש זול גם. …
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום חובבי מחשבים יקרים, אני שוקלת לקנות את המחשב הבא: Dell Inspiron 3437 IN-RD09-7626 המפרט הטכני נראה טוב וגם המחיר, אבל בקושי יש עליו ביקורות באינטרנט והוא בכלל לא מופיע באמזון. מה אתם חושבים עליו? מישהו מכיר? תודה! צליל
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2200 (האמת שלא הקצבתי סכום, פשוט ניסיתי לבחור משהו שטוב לי מספיק לטווח לא קצר) 2. מה שימושי המחשב, יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (כרגע רק Apex legends), גלישה עם עשרות טאבים פתוחים במקביל (לא אוהב לסגור =) 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? יש לי 2 דיסקים קשיחים, 2 SSD-ים ויש גם כרטיס מסך R9 270X 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אשמח אם מתאפשר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף מארז מרווח יחסית, כדי שלא אצטרך להשתגע כשמנסה לפתור בעיות חליל…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי אני מחפש מפרט שיתאים לשימוש אינטנסיבי במחשב, לצרכי פיתוח, גרפיקה, עבודה משרדית, המון אינטרנט, וצפייה בסרטים. במה אין לי צורך: אין צורך במסך/כ.מסך. אין צורך בדיסק קשיח. אין צורך בכוננים, וגם לא בעכבר/מקלדת. במה כן יש צורך: מעבד, לוח אם, זכרונות, אל פסק חזק ויציב, מארז+ספק. חשוב לציין: אני לא גיימר, ואין לי תכנונים להמהרת המעבד. חשבתי ללכת בכיוון של אינטל core2... נראה לכם שזה הכיוון הנכון? או שמא AMD? לגבי המארז: מאילוצי המבנה הנוכחי של סביבת העבודה, הגובה המקסימלי של המארז צריך להגיע למקסימום של 46 ס"מ (מארז "מידי"), ממש לא חשובים לי כל מני חלונות ותאורות.. אני מעדיף את העיצוב כמה שיותר "קלאסי" ועדין, אך בו בזמן מאוורר היטב ושקט. לגבי לוח האם: חשובה לי יציאת S…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי כולם. המטרות והתקציב בכותרת, המסך נקנה כבר (930B ב1550 שקל ). את הפרט אפשר להרכיב מפנדה ונעה ביחד. זה מה שאני בניתי: נעה: #CONNECT3D Radeon® X1900 XT 512MB GDDRIII with DVI-I DVI-I + VIVO 2350 #DFI Infinity 975X for LGA775 1060 or ASUS P5B 1080 G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 2GB Dual Channel CL 4-4-4-12 1390# #*Sunbeam Transformer BLACK 320 פנדה: #Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb 1475 #LG GSA-H10 Multi DVD-Recorder Bulk Black-210 #Enermax Liberty 400W Active PFC 475 #Hitachi Deskstar 160GB 7.2K 8MB T7K250 SATA2-362*2 = 724 #Mitsumi Floppy Drive 1.44 Black - 49 קירורים נעה: ARCTIC COOLING AF12025 - 40 ARCTIC COOLING Arctic Fan 12 50 פנדה: Zalman …
-
- 32 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מעבד: AMD Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore 900 ש"ח לוח אם: ASROCK ALiveSATA2-GLAN AM2, K8T890, DDRII 800, PCI-E 420 ש"ח זיכרון: (פעמיים) DDR 2 667MHZ 512MB VT x2 600 ש"ח דיסק קשיח: Hitachi Deskstar 80GB SATA II? 245 ש"ח ?צורב DVD: ?Samsung SH-S182M DVD±R x18, DL x8, LightScribe (Black) 230 ש"ח מארז: Frontier Ripple 400W Presscot Air Guide Black and Silver 145 ש"ח כרטיס מסך: Leadtek WinFast PX7600GT TDH 256MB 863 ש"ח ספק כח: Spire RockeTeer II 400W Silent (24pin) 220 ש"ח סה"כ: 3623 ש"ח הערה: הכל מ-KSP למעט הכרטיס מסך שמ-SkyPc. אם למישהו נראה שמשהו במפרט לא בסדר, שיגיד.
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יכול לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים- בעיקר גלישה באנטרנט ושימוש בתוכנות אופיס: בעיקר סיכומי שיעור בוורד, מדי פעם אקסל ופאוורפוינט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות אופיס ודפדפן כרום/פיירפוקס באופן יומיומי, תוכנות סטנדרטיות כמו acrobat reader וכד' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב לא מיועד למשחקים -מהי הרז…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לאחר שנתיים מעולות עם המחשב הישתדרגתי בחדש כך שאני מעוניין למכור את היישן המחשב הוא ALIENWARE M14X שנקנה בחו"ל לפני כשנתיים מעבד - I7 2860QM הארד דיסק - SSD 256 כ.מסך - NVIDIA GT 555 3G זיכרון - 8G 1600 MHZ מ. הפעלה - WIN 7 ULTIMATE 64BIT יש את כל הדיסקים המקוריים, המחשב ללא אחריות המחשב אבל הוא עובד מעולה ללא בעיות ובמצב שמור מאוד אשמח לחוות דעת תודה
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 3400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדים אינטרנט, קצת תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדג…
-
- 31 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המפרט : פרסמתי פה הודעה עם מפרט קודם שלי שמההודעות של האנשים שיניתי המון דברים, אם תוכלו לעזור לי גם הפעם אני ישמח. אני צריך את המחשב בעיקר לגיימינג, יש לי את כל הציוד ההיקפי, לא צריך מערכת הפעלה, אם תוכלו בבקשה לייעץ לי בקשר לשיפורים או הוספות או כל דבר אחר במפרט שאתם חושבים שכדאי לשנות, תודה רבה.
-
- 26 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. המחשב דרוש למשחקים (בעיקר אסטרטגיה כמו ROMA 2,CIV5) אך גם למשחקי יריות(BF4). 2. המחיר המקסימלי הוא כ7000 ש"ח אך כולל מסך טוב(אין לי מסך המחשב הקודם הוא לפטופ). 3. מומלץ שקט מאד,אך אוכל להסתדר גם עם רעש קל-בינוני. 4. רוב הסיכויים שאשתמש בOC קל עד בינוני (אך אם ישנה השפעה גדולה במחיר אז אסתדר ללא). 5. אני סוג של פריק של זיכרון אז מומלץ הרבה חיבורי SATA אם יש אפשרות לSSD זה יעזור. 6.אני ארצה לשדרג את את המחשב. 7. רוצה SLI בעתיד. תודה רבה מראש, תומר.
-
- 26 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, עבר זמן רב מאז שנאלצתי להרכיב מחשב על כן אבקש את עזרת המבינים והמעודכנים בדבר. הדרישות שלי הינם עיבוד צילומים ותמונות (קבצי RAW) באמצעות תוכנת לייטרום או מקסימום פוטושופ. המחשב נועד לעיבוד התמונות כתחביב ולא עיבוד מקצועי . בניתי מפרט מסוים עד למיטב הבנתי והייתי שמח לקבל הערות והארות בנושא המפרט : http://www.tms.co.il/preview/spec/7crvz6u1 תודה לעוזרים אוהד 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית של תמונות - כתחביב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ו…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל... (זה בסדר אם נשאר :-)) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג... עד 3300. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - אופיס, בעיקר אינטרנט, עריכת סרטים "בקטנה" (במידה ומייקר משמעותית ניתן לחסוך בפרמטר זה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - וורד שימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא מיועד למשחקים כלל. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצי…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
טוב.. אז אחרי עבודה מצויינת של 3 חודשים, התפעלות מהביצועים והמחיר, והמלצה ל8 חברים, גם יומי הגיע.. ה AH530 שלי נפל מגובה קומה אחת פתוח... והמסך שלו נשבר חבל. אבל החלק הטוב - למרות שהאזור של חיבור הסוללה נסדק קצת- המחשב עובד מצויין בחיבור למסך חיצוני. בכל מקרה כשהתקשרתי לחברה הם רצו בסביבות ה-1100 ש"ח על תיקון (כמובן שאין אחריות על שבר) אז החלטתי לנסות להזמין מסך מחו"ל ולהרכיב אותו לבד- פירקתי את המסך וזה הדגם שלו- http://www.screenaid.com/lg-philips-lp156wh2tlaa-laptop-lcd-screen-156-wxga-led-right-connector-p-33259.html 119$ זה מחיר נחמד אבל חשבתי לעצמי למה לא לקנות כבר מסך מט? כמו שקיים ב A530. פה אני צריך את עזרתכם- מישהו שקנה A530 יכול לבדוק לי בעזרת EVEREST או ב…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן , ברצוני לקנות מחשב חדש עד 2000 (אפשר לחרוג מעט) שקל. חיפשתי תפריט מתאים ב"מפרטים ההמולצים" אך לא מצאתי בדיוק את מה שאני מחפש , כ"ל כלפי החיפוש בפורום. בקצרה - אני צריך מפרט שכולל : מעבד - או אינטל או AMD , נראה לי שAMD יהיה יותר זול ויותר יעיל (מה שמתבקש מגלל התקציב הנמוך יחסית) זכרונות - לא משהו מיוחד - 400\3200 , אם אפשר אז 512 מגה (האם כדאי לקנות שתי סטיקים של 256 בשביל להעלות את רוחב הפס?) לוח אם - Nforce 4 יהיה מספק , לא? הארד דיסק - 80 ג'יגה מארז +ספק - משהו זול ואמין. אני לא זקוק לכרטיס מסך , לכוננים נוספים וגם לא למסך. זהו , משהו אחרון , אני צריך את המחשב די במיידי - אז אם למישהו יש המלצה לחנות טובה רצוי באיזור ירושלים (אם לא אז איפשהו במרכז) אני אשמח לשמו…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מחפש 2 מפרטים (האחד עם מסך והשני בלי) שמיועדים לאנשים מבוגרים. המחשבים ישמשו לרוב לגלישה באינטרנט, מסמכי אופיס, משחקי קלפים ושאר פעיליות של אנשים מבוגרים. אני מחפש לא להוציא על המחשבים הרבה כסף במיוחד כשאין סיבה, אבל כן חשוב שהמחשבים ישרדו לכמה שנים טובות (זה לא שפתאום הם יתחילו לשחק COD עליהם או משהו כזה) עם כמה שפחות תחזוקה (מאוררים שילכו / ירעישו וכו'). בגדול חשבתי 1000 שקל למחשב בלי מסך ו 1500 שקל למחשב עם ? אם אפשר לרדת לפחות גם טוב, אם צריך יותר תגידו למה. המחשבים צריכים להכיל כל מה שמגיע עם מחשב.
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום שלום, נראה שעד יום שישי ארכוש מחשב. ברצוני לרכוש מחשב חזק ושקט, המיועד בעיקר להקלטת מוסיקה (אודיו וגם MIDI), משחקים, סרטים, גלישה וכו'. מחשב שיעבוד 24/7. בינתיים לא ארכוש מסך. בתקופה הקרובה אריץ אותו עם Win XP, בהמשך, במהרה, אעבור לויסטה. מה דעתכם על המפרט הזה: Categories Products Price Qty מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤1450 1 כרטיסי קול Creative X-Fi FATAL1TY Pro SCXFIFATP ¤844 1 זיכרונות Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DDR2-800 CL5-5-5-15 6400 ¤1724 1 קירור למעבד Thermaltake Big Typhoon VX CL-P0310 ¤245 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤648 1 ספקי כוח Corsair …
-
- 24 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המחשב בן כמעט 5 שנים שלי די קורס ולשימושים שאני צריך(עריכת מוסיקה) הוא היה די מגביל מלכתחילה אז החלטתי לשדרגו. התקציב שלי מוגבל עכשיו, אז חשבתי להשאיר את ה: 1. מארז 2. ספק כוח - 520W 3. כרטיס מסך - Nvidia 9500GT 4. דיסקים קשיחים 5. מקלדת, מסך, צורב וכו' עריכה: OK, אז החלטתי ללכת על i5 3470 כבסיס, ועכשיו השאלה היא איזה לוח אם, ספק חדש, ומאוורר מעבד חדש לקנות. אני מניח שראם אני אלך על איזשהי חברה ידועה-קורסיר או קינגסטון בDDR 3 1600 ואין יותר מדי מה להתחבט שם - אני חושב שאעדיף כרטיס אחד של 8 ולא שניים של 4(זה משנה?) כדי שיהיה יותר קל לשדרג לעוד זיכרון בעתיד-גם ככה אין הבדל או כמעט אין הבדל במחיר. התקציב הוא סה"כ בין 1500ל-2000(לא יותר)
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, מפרט מעודכן, תודה רבה! אשמח לעזרתכם. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה מחובר קבוע ל-2 מסכים: מסך מחשב סטנדרטי 24-25" ב- VGA/DVI + מסך טלוויזיה 65" LG 4K ב- HDMI. על המחשב להריץ בקלות פורמטים של 4K. יציאת ה- HDMI תהיה מחוברת לרסיבר של Yamaha 5.1. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מעבר לסטרימיניג, השימוש הוא די ביתי: אינטרנט, אופיס (יתכן מצב של ריבוי ק…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
סדרת מחשבי ה\"הכל באחד\" החדשה של היצרנית הסינית כוללת מסכי IPS ברזולוציות גבוהות וליבות גראפיות מדור ה-GTX 900M של NVIDIA - שיוכלו להוות תחרות לניידי הגיימינג למיניהם, לשם שינוי לכתבה: http://hwzone.co.il/msi-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%92%d7%94-%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%99-all-in-one-%d7%a9%d7%91%d7%90%d7%9e%d7%aa-%d7%a8%d7%90%d7%95%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%92%d7%99%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%a0%d7%92/
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות נייד בעתיד הקרוב והמליצו לי לחכות עד לשילוב המעבדים החדשים, האם יש תאריך ידוע להכנסת המעבדים החדשים לניידים שקיימים כבר בשוק? הרי המעבדים כבר נמכרים בשוק... תודה
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של עד 3500 שח. צרכי המחשב הם ללימודים, תיכנות matlab ועוד דברים בסגנון. אני גם רוצה 14.1" ולא 15 כי זה גדול ומסורבל לדעתי. מה דעתכם על זה LG R410-L.A226E T4200 2.0GHz 3390 שח מksp? או זה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5151 למרות שהמסך לא מט או http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-a840.htm יש עוד משהו מומלץ? לפי הנתונים, הג'יגהבייט הכי חזק עם הסוללה הכי חזקה. האם הניידים של ג'יגהבייט נחשבים בסדר?
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-