ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,357 דיונים בפורום זה
-
העבודה- משרדית לחלוטין. כמו כן המחשב יהיה מחובר לתחנת עבודה ודולק כל היום רצוף. המחשב צריך להיות נייד מאד ולכן גודל המסך חשוב. אני מביא מארה"ב והשאלה שלי היא האם יש איזה מחשב שכזה שנותן יחס מצויין בין מחיר לתמורה ובאמת שווה להתאמץ בשבילו מבחינת המחיר.
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני קונה אותו מאחד החנויות שבזאפ. המקלדות שבתמונה באנגלית. אם אני מזמינה מאחת החנויות שם(שהם בטח מהארץ)-המקלדות בעברית? וחוץ מזה, אשמח גם לשמוע ביקורת כללית-יתרונות וחסרונות... תדה
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
תראו, כמו שכבר כתבתי אז זה המפרט ה90% סופי של המחשב... אם לא יהיו בסוף בעיות תקציביות הסטריות (תמיד אני אוכל להוריד את האיכות ממה שלקחתי) אז ככה, המפרט הזה מיועד למשחקים לסרטים ולא כל כך לגרפיקה ולרזולוציה מדהימה רק שיעבוד מהיר, שיחזיק לכמה שנים ושיהיה מספיק טוב זה מה שחשוב מלבד זה- גם להרבה תוכנות ברקע ולעבודות חשוב מאוד שיהיה מהיר...! זה המפרט שלי: http://img289.imageshack.us/img289/9258/computer8zo.png (תמונה - ערכתי את זה שיהיה לכולם נוח) אני רוצה לדעת מה לשפר או לשנות בו בהתאם לצרכים שציינתי... בכללי, ממה שאני יודע - לא כדאי ללכת על אינטל מהמון סיבות השאלה היא - אם כדאי ללכת על AMD למרות שהזיכרון הוא רק SDRAM וDDR ולא DDR2? והמהירויות של כרטיסי הזיכרון היא רק עד 400 …
-
- 32 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד לעבודה משרדית בעיקר חשוב לי שהוא יהיה במשק יחסית קל עם מקלדת ועכבר נוחים . ראיתי כמה מפרטים באייבורי : http://www.ivory.co.il/category.asp?catcode=7 חשבתי על זה : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=32&CatCode=7 מה אתם אומרים? המעבד שלו מספיק חזק ? אם יש לכם המלצות למחשבים אחרים אני אשמח . בתודה מראש
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
P4 , לא AMD.. אני אקח מסך 17 לצערי.. מצטער על התקציב המצומצם.. אבל אין כסף :\ ועוד שאלה.. אם אני אצטרך להרכיב רשת אלחוטית.. מה צריך לקנות וכמה זה יעלה ? בתודה מראש חברים..
-
- 40 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייח לסבא שלי, משהו שיהיה סבבה ולא איטי. בגדול זה לגלישה באינטרנט וWORD פה ושם. ראיתי מחשבים מובנים I5 בסביבות 1500-2000 שנראה לי שיעשו את העבודה, עכשיו השאלה אם זה עדיף משנה משהו במחיר שאני קונה מחשב מובנה או בונה אותו כשבמדובר במחשב כזה פשוט? והאם יש אפשרות לSSD קטן בטווח הזה? האם בכלל כדאי לשים SSD? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500-2500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ודברים פשוטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצר…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מישהו הצליח להבין למה ב ivory מחירי זכרונות ה ram כפולים מבשאר המקומות? בשאר הדברים יש להם אחלה מבחר ומחירים, אבל אם במקומות אחרים יש מודולים של 2x8GB בכ 350₪, שם זה מתחיל מ 625₪ וגם המבחר ממש מצומצם וגם מודולים בודדים, עולים כפול. מבאס, רציתי להזמין מהם כי הייתי מרוצה בפעם הקודמת ויש כמה פריטים ספציפים שמצאתי שיש רק אצלם במלאי. אבל אני לא הולך לשלם כפול על הזכרון למחשב.
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
השימושים שלי הם בעיקר עבודה, ופוטבול מנג'ר גרסאות חדשות. הציעו לי את המפרט הזה ב-4500 שקל מעבד אינטל דור 10 Intel Core i7-10700 4.8Ghz 8 Cres 16 Trds קירור אוויר למעבד Zalman CNPS80 לוח לאינטל דור 10 Gigabyte H410M S2H M-Atx VGA DVI HDMI LGA1200 זיכרון לנייח Crucial 16GB Desktop DDR4 2666Mhz דיסק פנימי SAMSUNG EVO970 PLUS V7S250BW SSD 250GB M.2 PCIe NVMe ספק כח PLUS 500watt Active PFC ANTEC VP500P 80 מארז ללא ספק ANTEC ATX VSK4000B-U3 מערכת הפעלה עברית Microsoft OEM Genuine Win PRO 10 64bit אנטי וירוס ל3 שנים ESET NOD32 Antivirus OEM מסך מחשב 23.5 Samsung S24F350FH 4ms VGA HDMI אשמח לעזרות, תובנות ועוד. בעיקר לא רוצה…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, יש לי מחשב נייד- המפרט מופיע בלינק הזה: https://imgur.com/a/hJ5EVJK חלק מהדברים שאני מריץ באינטרנט (כגון מנהל מודעות בפייסבוק) עובדים מאוד לאט. הם רצים דרך ה Chrome, וכשאני מריץ אותם במחשבים נייחים מזדמנים שאני מוצא- הם עובדים הרבה יותר מהר. החשד שלי הוא שהבעייתיות במחשב הנייד נובעת מזה שכרטיס המסך שלו הוא onboard ולא חיצוני. האם אני צודק? מה עשוי להשפיע על הביצועים של אפליקציות אינטרנט בכרום מעבר לזה? תודה
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בבקשה: אני מתלבט אם לקחת את המעבד הזה: AMD Sempron 2800+ 333FSB - RETAIL ההפרש זה כמעט 200 שקלים! המחשב נועד בעיקר לאינטרנט, סרטים על גבי המחשב ואופיס המשחק היחיד שכן חשוב לי שיעבוד טוב וחלק זה SIMS 2 לאחותי!! תודה. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך בתקווה עד 5000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). : adobe photoshop cc , adobe after effects cc ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.watch dogs , titanfall , call of duty advanced warefare , skyrim , soldierfront ...... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ רוב הזמן ואולי גם לטל…
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 3400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדים אינטרנט, קצת תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדג…
-
- 31 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ללא מסך....רמקולים ומיקלדת..! תודה מראש! ואם יש מצב תנסו לשים 6800 אולטרה.....
-
- 26 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב מיני ( בגודל של ממיר פלוס מינוס). תקציב עד 3000 שקל. השימוש שלי הוא בעיקר למדיה, צפיה של סרטים, סדרות וכדומה, הרצה של משחקים ברמה בנונית, שימוש בפוטושופ ואפשרות להריץ אמולטורים ( כמו בתוכנה אנדרואיד סטודיו) בנוסף הייתי רוצה שתהיה תמיכה ב4k ב120 fps. ראיתי את המחשב הזה: Asus Mini PC PN64 ASUS ExpertCenter PN64 Mini PC Barebone with Intel Core i5-12500H Mobile Processor, up to 64GB DDR5 RAM, Dual Storage Design, WiFi 6E, Bluetooth, USB-C with VESA Mount https://a.co/d/df8GUQC רק יש לי כמה שאלות לגביו: - האם הוא יענה על הדרישות שלי? -האם יש תמיכה ב4k ב120 fps? אם כן אני מחפש …
-
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אחותי מעוניינת לקנות מחשב נייד בגודל 13.3 אינץ' לצורכי עבודה משרדית וקצת עבודה עם Lightroom. התקציב הוא עד 3000 ש"ח (3330 ש"ח כולל חריגות) ראינו כמה דגמים ורציתי להתייעץ אילו מהם עדיפים לדעתכם: 1) Dell Latitude 3330 רק במחיר של 3050 ש"ח (המכשיר שבקישור אינו במלאי כבר) ועם Windows 7 במקום Windows 8 ואחריות עד בית הלקוח. יתרונות: SSD 128GB 8 ג'יגה ראם חסרונות: מגיע עם Windows 7 במקום 8. אחריות חלקית (רק שנתיים ושמונה חודשים) 2) ASUS VivoBook S301LP יתרנות: מעבד חזק יותר על הנייר (i7) כרטיס מסך חזק יותר על הנייר (AMD Radeon HD 8530M) חסרונות: לא חדש (בדקתי, היה DOA אצל הלקוח וכמובן שתוקן, רק לא ידעו לומר לי מה תקנו) קצת יקר ולא בטוח ששווה את ההשקעה במקרה הזה (…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני סטודנט להנדסה ואני מחפש מחשב נייד שיחליף גם את המחשב הנייח שבבית וגם שאני אקח אותו איתי לאוניברסיטה. חיפשתי ומצאתי את זה Lenovo YOGA 700 . אני רוצה לקנות את המחשב מאילת ככה שהמחיר שלו יוצא סבבה 4179 שח. http://ksp.co.il/?store=eilat&enter_zap=1&uin=28667&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap האמת חיפשתי הרבה ולא מצאתי בשום מקום ביקורת או המלצה על המחשב. אשמח אם מישהו מכיר את המחשב ויכול לחות את דעתו עליו. חוץ מזה, אשמח לקבל עוד הצעות למחשבים אחרים בסגנון הזה. אני צריך שהמחשב יהיה קל כמה שניתן, חזק, סוללה חזקה, ועדיפות מסך מגע 13-14 אינצ'. תקציב עד 4200 מאילת אם יש אז עדיף. תודה
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים (מדעי המחשב) ועבודות שרטוט אדריכלי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות תכנות (Java, C וכדומה) - Visual Studio / Eclipse ובנוסף - AutoCAD (שרטוט אדריכלי) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן …
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי.. שמונה שנים נראה לי, אני רוצה לקנות מחשב חדש, שמתאים לדור החדש של המשחקים בלי לשחק כל הזמן על הגדרות נמוכות וגם שיחזיק לי שוב את הכמה שנים. אולי גם מסך אם כבר אני משקיע בכרטיס נורמלי מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9000, אפשר לחרוג אם יש טעם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושלל עבודות אחרות, זניחות מבחינת עיבוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 1440 ורמקולים 2.1 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב יח…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
המפרט שלי כרגע הוא כזה ורציתי לשדרג לו את הRAM ל 16 גיג'ה, ולהחליף כרטיס מסך לGTX1050TI. *המפרט משנת 2013 הוזמן מTMS בזמנו* יהיה חכם להשקיע בשני הרכיבים האלה על גבי מערכת מ2013 ? הספק כוח יעמוד בדרישות? (הכרטיס אמור לדרוש 300W בפיק ) או שכבר כדאי גם MB. המחשב מיועד לגיימינג בינוני. S787G2GD5HDN Sapphire 7870 2GB GDDR5 GHZ Edition Dp - הכ.מסך הנוכחי C3470T Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray 1 E4…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום אני רוצה לדעת ,האם המפרט מחשב הזה יכול להתאים לי ..(אין צורך בלהתחשב לטווח הרחוק) https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxncm91cG9uNHlvdXxneDo1MWNkNDYxNDE2NGM1ZDcx אני מעוניין במחשב ,שיהיה אפשר לגלוש בו בלי בעיות. מחשב שיהיה אפשר לראות בו גם סרטים שתיהיה אפשרות להריץ משחק סימולטור (טיסנים למשל) מקווה שהתשובה היא חיובית תודה.
-
- 27 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, אני יכול לקנות מחשב TABLET PC בחו"ל עד סוף אוגוסט (אח שלי שוהה שם), הבנתי שצריכה לצאת פלטפורה חדשה של אינטל בקרוב ורציתי לשמוע עליה מידע ואיזהשהיא מסגרת זמנים (אם היא בכלל אקטואלית...) תודה!
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מדובר במחשב נייד ASUS U31SD-DH31. מפרט: Intel Core i3-2310M Dual-Core 2.1GHz NVIDIA GeForce GT 520M 1GB Graphics 8GB of DDR3 RAM HDD HITACHI 640GB 5400RPM אני חווה איטיות בעיקר בפתיחת תוכנות, לפתוח WORD\POWER POINT לוקח לו דקה+, כאשר ישנם מספר טאבים פתוחים בכרום (נניח 10-20) לפעמים הוא נתקע לכמה שניות-חצי דקה ומשתחרר. אני רוצה לדעת האם המעבד כל כך חלש? כי הוא מגיע הרבה פעמים ל-100%. או שהאם המגבלה של האיטיות נובעת מהדיסק הקשיח? אני פשוט רוצה לשפר את המהירות תגובה של המחשב, ואם מדובר בדיסק קשיח אולי משתלם לי להחליף. מדובר במחשב 13.3'', האם זהו דיסק קשיח סטדנרטי בגודל 2.5''? ואם אני אחליף לדיסק קשיח 7400RPM ארגיש בהבדל משמעותי? או שרק אם אעבור לדיסק של SSD? תודה לכם.
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי שלום לכולם! ידידה שלי מתחילה ללמוד בקרוב ולכן היא רוצה לקנות מחשב נייד. מבחינת תקציב הוא 2000 כשיש אפשרות לקנות מאילת. השימושיים שלה יהיו בעיקר ללימודים זאת אומרת אופיס אינטרנט ושטויות כאלה לא תוכנות מסובכות ולא שטויות כאלה. בגלל שאני מכיר אותה מאוד חשוב לי שיהיה לה נוח אחרת היא תתבאס ממש מהמחשב. בגלל שחשוב לי מאוד שיהיה לה נוח זה משפיע על רוב הפרמטרים האחרים אם זה גודל מסך שהייתי מעדיף שיהיה 13" (למרות שאני מבין שזה לא ממש אפשרי), חשוב שהמחשב יהיה קל בכל זאת הוא יהיה על הגב שלה הרבה, חשוב שיהיה לו בטרייה כמה שיותר חזקה כדי שלא תצטרך להטעין אותו כל היום. חוץ מהדברים האלה כל שאר הדברים פחות קריטיים היא לא הולכת לטחון ולהעמיס על המחשב או משהו כזה. מבחינת אחריות גם כמו ש…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום , אני מוכר את המחשב הנייד שלי x61s thinkpad , אני רוצה למחוק את כל הקבצים על המחשב ובעצם לפרמט אותו עם ויסטה חדש לגמרי. מן הסתם כל ההתקנה של הויסטה נמצאת במחיצה הנסתרת על הכונן של המחשב. איך אני יכול להפעיל את ההתקנה משם ואיך אני יכול לפרמט את המחשב? דיי דחוף , תודה על העזרה
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, איך צורך לכתוב להסביר יותר מידי לדעתי מיותר ולא נכון בעליל. כל שיטת העזרה פה שגויה. מה שצריך לשאול לדעתי 1. תקציב 2. למה מיועד המחשב? 2 אופציות גיימר או לא. 3. מארז שקט או שלא. מעבר לזה פשוט מיותר. אני גיימר כבד משחק בכל המשחקים החדשים שיוצאים איך צורך לכתוב. הכל הכי חדש. משחק על 3440X1440P כעור של דל על 143 הרץ 34 אינץ. מחשב שקט לא מדבר אליי בכלל. לשלם על לוח אם 1200 שקל זה גניבה. כל החיים לוחות האם עלו 500 שקל מעבר לזה זה גניבה. המחשב הישן שלי: AMD Ryzen 7 2700X B450 AORUS M NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti מפרט זה הורכב ב - [url]www.tms.co.il[/url] - ר…
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-