ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד מארה"ב ואני צריך בבקשה לדעת אילו חברות נותנות אחריות גם בארץ ומה היא כוללת פחות או יותר. (קראתי את ההודעה הנעוצה אבל המידע שם לא עדכני). תודה.
-
- 0 תגובות
- 702 צפיות
-
-
אהלן, בשעה פחות טובה ופחות מוצלחת ה-dell שלי שבק חיים אחרי 4 שנים של פעילות מבורכת. אני מעוניין לרכוש מחשב מגרמניה (לא משנה למה) של asus. לפי כל המפרטים בארץ ולפי אתר היצרן ישנה אחריות בינלאומית של שנתיים למחשבים שלהם. בארץ האחריות ניתנת ע"י מעבדות של י.ב.מ בתנאים מסוימים. האם אני אזכה לאותם תנאים למרות שהמחשב נרכש בחו"ל? אם לא, מה הם התנאים להם אני אזכה ואילו סיבוכים יכולים לצוץ? האם אני צריך לדאוג למשהו במכס או כל דבר ביבוא הפרטי הזה? ולשאלה הנוספת. לוח האם של ה-dell שלי לא עובד. הכונן הקשיח שלו הוא במהירות של 7200rpm. ה-asus מגיע עם כונן של 5400rpm אבל יש לו גם תמיכה ל-7200. האם אני צריך לעשות משהו לפני החיבור של הכונן הישן (מה-dell) למחשב החדש? האם יש איזו סכנה? תודה…
-
- 4 תגובות
- 929 צפיות
-
-
איך זה עובד? יש יצרנים שיש להם וכאלה שלא? או שזה תלוי בחנות שבה קניתי? או בדגם? לdell, aus וhp יש אחריות בינלאומית?
-
- 4 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
לאחר עיון בפוסט הנ"ל- http://sf.tapuz.co.il/shirshur-1372-114558587.htm והתכתבות עם נציגת דל ישראל (בקישור הנ"ל)- http://img2.tapuz.co.il/forums/1_117777752.htm עדין לא ברור כיצד ניתן לדעת לפני הרכישה, האם למחשב יש אחריות בינלאומית. כאמור בעת הרכישה אין ממש אפשרות כזו לרכוש עם אחריות בינלאומית, וע"פ מה שכתוב באתר של דל, ניתן לברר זאת רק ע"י הזנת ה Service tag, אבל זה רק לאחר הרכישה כמובן. אני עומד לפני רכישה ב BestBuy ארה"ב, ועדין מתלבט. האם מישהו רכש Dell בארה"ב ובנוסף אחריות בינלאומית כבר במעמד הקניה? או שרק בדיעבד בדקתם? אגב הדגם המדובר הוא Dell 1525 118B- http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=8814624&type=product&id=1206749396536 דעתכם עליו?
-
- 12 תגובות
- 7.6k צפיות
-
-
היי חברים, אני רוצה לקנות באמריקה מחשב מסדרה 5 החדשה, למישהו יש מידע/נסיון עם אחריות בארץ? תודה מראש, טל.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, רכשתי לפני למעלה משנה מחשב נייד של דל מדגם studio 1569 עם אחריות בינלאומית. אחרי כמה זמן הופיע פס לרוחב המסך, העברתי את האחריות לישראל אחרי שביקשו ממני לעשות ככה בתמיכה הטכנית שלהם. הם קיבלו את המחשב לתיקון ואחרי שבוע הודיעו לי שהם לא מתקנים את המחשב בארץ והפנו אותי לתמיכה העולמית של דל. אני טענתי שהם מחוייבים לתקן את המחשב כמו השם המחייב של האחריות הבינלאומית הם מצדם מתנערים מאחריות בטענה שאין את החלקים בארץ. אחרי שיחה עם אחד האחראים במעבדת יעל הוא טוען שהמחשב מדגם זה לא מכוסה בארץ ומשווק רק בחו"ל (חיפוש קצר בגוגל מגלה שזה שטויות). השאלה אם בסוף יש לי משהו לעשות מולם? לא פניתי לדל העולמית כי אני בספק אם שם יש פתרון מהיר וגם כי אני לא חושב שזה תפקידי לעשות הדברים הא…
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום! אני כרגע בארה״ב ואני עומד לקנות מחשב נייד לפני הלימודים באוקטובר. ללנו ו יש כמה מבצעים קצת פסיכיים בשבוע הקרוב ושקלתי לקנות את הZ380(http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:item.detail?GroupID=457&Code=21293HU&category_id=64DEBC61352CBFDB511F907A0F13AD21) עכשיו הסתכלתי באתר שלהם והדגם לא מופיע בתמיכה באחריות בינלאומית אבל על פי המדריך כאן באתר שווה גם לדבר עם IBM ישראל לראות אם האתר אכן מעודכן, וכשניסיתי להתקשר דרך סקייפ הופניתי למעבדת CPM בארץ אבל יש להם מספר 1800 שאי אפשר לחייג אליו מחו״ל וזה דיי קשה לעשות את כל הבירורים האלו מאייפון(כמו שבטח אפשר להבין מאיך שההודעה שלי נראית) בכל מקרה מדובר בדגם חדש לפי מה ש…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה,יש מצב שאני משיג נייד מארה"ב אבל חשוב לי שהאחריות תהיה תקפה בארץ.....ASUS ן TOSHIBA מצהירים על אחריות בינלאומית האם זה תקף גם בארץ???
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
ובכן - אם אני קונה מוצר בארץ "זרה" אך עם אחריות בינלאומית - האם תיקון של המוצר הזה יתאפשר בארץ, בהנחה ויש יבואן רישמי? והיכן הכי כדאי להזמין מוצרים מארה"ב, אם למישהו יש הצעה?
-
- 0 תגובות
- 588 צפיות
-
-
לאחר הרבה התחבטויות החלטתי לקנות נייד של אסוס מדגם g50vt-a1. אז נוצרו לי 2 בעיות מרכזיות: ענייני האחריות בארץ והבאת המחשב מחו"ל. את הבאת המחשב מחו"ל ניתן לפתור יחסית בקלות בעזרת מסטופ וכו'. בעניין האחריות פניתי לרונלייט (יבואנית אסוס בארץ) וזו התשובה שקיבלתי (לא בע"פ - זה במייל שלי) - יואב בוקר טוב תודה על פנייתך לרונלייט. בתשובה לשאלתך...אנו מכבדים את האחריות הבינלאומית על מחשבים שנרכשו בחו"ל. אוסיף ואביא לידיעתך כי במקרה של צורך בהחלפת חלקים במחשב ,זמן הטיפול יארך מן הרגיל עקב אי הימצאות במלאי של חלקים עבור דגמים מחו"ל. בברכה רונלייט יש לציין שהם חזרו עליי באותו יום ובאדיבות רבה. נראה שיש פה עסק עם חברה שלוקחת את עצמה ואת הלקוחות שלה ברצינות. עכשיו נותר רק להוציא את הכ…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת מה קורה לגבי האחריות על מחשב נייד אם אני מוכר אותו ביד 2 למשל... צריך לעשות איזה משהו מיוחד בשביל שהאחריות תעבור לבעלים החדשים? או שזה אוטומטית?
-
- 4 תגובות
- 623 צפיות
-
-
רכשתי לא מזמן נייד של GIGABYTE, הבנתי שיש לי אחריות ממור לוי השאלה שלי אם אני אמור לקבל איזה דף/טופס שזה יהיה כתוב עליו? כי לא קיבלתי שום דף של אחריות חוץ מהדף שבא עם הטפסים של המחשב (השם מור לוי לא מוזכר בשום מקום).
-
- 1 תגובה
- 700 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות inspiron של Dell דרך החנות של Dell בארה"ב. יביאו לי אותו לארץ. אגב, כמה המכס אם עוצרים ? השאלות הן לגבי האחריות : - האם האחריות של דל היא בינלאומית ? לא מצאתי אמירה מפורשת לגבי זה באתר. - אילו פרטים צריך למלא בזמן ההזמנה (שם, כתובת וכו') כדי שהאחריות תהיה תקפה לישראל ? - אם אני עובר יותר מאוחר למדינה אחרת האם ניתן להעביר את האחריות באופן קבוע לכתובת החדשה ? - האם כדאי לרכוש אחריות מעבר לשנה או שיותר כדאי להאריך את התקופה כל פעם ? תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעונין לרכוש מחשב של דל בארה"ב כנראה מסדרת ה- xps או הסטוידו עוד לא החלטטתי מה שמטריד אותי זה כל נושא האחריות הבינלאומית.. מה אני צריך לדעת בנושא איזה אחריות תופסת בארץ? בקיצור מה אני צריך לדעת כמו כן אם תוכלו לעזור בנושא הבחירה זה כמובן יעזור מאוד התקציב הוא בסביבות ה1000-1200 דולר תודה
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, חיפשתי בפורום ולא הגעתי למסקנה חד משמעיית. הבנתי שדל בארץ דורשים אחריות NBD, אבל לא לכל הלפטופים שנמכרים שם יש את האופציה הזאת (inspiron, xps). זה אומר שאין להם אחריות? מי האדם המתאים אפשר לדבר איתו בדל ישראל כדי לברר את התשובה? במספר של 1-809, לא היה עם מי לדבר על זה.. ושאלה אחרונה - למישהו פה יש Inspiron 14? האם האחריות שלו תופסת בארץ? (הוא לא נמכר פה)..
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני קונה מחשב חדש. בעיקרון די התבייטתי על המחשבים של דל בעיקר בגלל האחריות שהם נותנים בבית הלקוח. לפני שאני באמת בוחר לפי זה, רציתי לשאול האם למישהו יצא להשתמש בכזו אחריות ויכול להעיד על טיבה? האם זה משהו ששווה לשלם עבורו קצת יותר? (במקרה שלי זה באמת קצת יותר ולא הרבה יותר, כי יש לי איזה דיל טוב על כמה דגמי דל). בנוסף, אם יש חברה אחרת בארץ שהיא יותר זולה אך בכל זאת האחריות שלה נחשבת לטובה (וגם המחשבים נחשבים לטובים) אשמח לשמוע. כמובן שאם התשובה היא שדל הכי טוב וזה רק פונקציה של מחיר, אשאר עם דל, כאמור כי יש לי מחיר יחסית טוב. שאלה אחרונה - האם מעבדי אינטל i7 דור 10 עושים את העבודה כמו שצריך? איזה דגם של דור 10 הכי מומלץ? או שאולי בכלל שו…
-
- 3 תגובות
- 887 צפיות
-
-
תגידו זה נכון שנגיד אם אני קניתי מחשב משומש של חברה עם שם לא חשוב איזה נגיד לצורך הענין TOSHIBA ונשארה אחריות עליו עדיין לשנה שנה וחצי .יש לי את כל הקבלות של הקונה המקורי והכל ועדיין במקרה של תקלה יכולים להתנער ממני בגלל שאני לא הבן אדם שכתוב בקבלות של הקנייה עצמה של הלפטופ?
-
- 1 תגובה
- 502 צפיות
-
-
שלום לכולם לאחרונה אני רואה המון תלונות על אחריות ASUS עד כדי שאנשים פונים למעבדות לא בהסדר האחריות בשביל לקבל שירות נורמאלי. נתקלתי בחנות laptopworld אשר משווק הרבה דגמים של אסוס (לדעתי מדובר על יבוא אפור\מקבילי) במחיר אטרקטיבי ועם 5 שנות אחריות (כנראה במעבדות שלהם) לרוב נהוג לפרש יבוא אפור ושירות לא במעבדות של יבואן רשמי כמו משהו שלילי. אבל לאור טיב השירות ואחריות של היבואן הרשמי, מה כבר אפשר להפסיד? מה דעתכם? למישהו יש ניסיון עם השרות של laptopworld?
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני שוקל לקנות את המחשב ASUS עם מעבד I3 דגם:X54HY-i3 באתר וואלהשופס מצויין שהאחריות ניתנת ע"י רונלייט http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1INX54HY ואילו באייבורי וKSP מצויין שהאחריות ניתנת ע"י יבואן רשמי במעבדות IBM http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8225&CatCode=315 יש הבדל בין סוגי האחריות ? בנוסף אשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי הדגם. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש של סמסונג NP370 מהאתר נייד נייד, באתר כתוב שהאחריות ל3 שנים כולל איסוף והחזרה. התקשרתי לIBM לבדוק שאכן זה האחריות שיש לי דרכם ונאמר לי שיש לי אחריות של 3 שנים ללא איסוף והחזרה, כלומר אני צריך לגשת אליהם עם המחשב. מה אתם אומרים שכדאי לי לעשות? כמה זיכוי כספי לדעתכם אני יכול לבקש על הטעייה כזאת?
-
- 0 תגובות
- 689 צפיות
-
-
אני שוקל לקנות את המחשב הנ"ל בארה"ב, האם אחריות Next Business Day של לנובו תופסת בארץ עבור המחשב הזה? (מהסטיקי לא הצלחתי להבין איך בודקים...) תודה מראש, אור
-
- 5 תגובות
- 712 צפיות
-
-
בשעה טובה קניתי מארה"ב מחשב DELL E6400. המחשב בהכנה וישלח ליעד שאאסוף אותו משם בבואי לארה"ב בקרוב. קניתי כמו שכולם אמרו את האחריות של NBD 3 YEARS. כולם דיברו על הטופס הזה של העברת אחריות. משהו יודע איך אני משיג אותו? אני צריך לדבר עם משהו פה בארץ בשביל להשיג את הטופס? או ש DELL ארה"ב? משהו עשה את זה ומוכן להסביר על התהליך. זה יגיע אולי באריזה עם המחשב? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני שוקל לקנות latitude 6440 מהאתר של דל ולשלוח אותו לקרוב משפחה בארה"ב שיביא אותו לארץ. האחריות שניתנת על המחשב היא: Three Year Basic Hardware Service with 3 Year NBD Limited Onsite Service After Remote Diagnosis רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון/מידע האם האחריות היא למעשה בינלאומית וניתן לממש אותה גם בארץ במידת הצורך.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני הולך לקנות מחשב נייד מחר, קראתי במדריך שצריך לוודא שהאחריות כוללת את עלות עבודה, איך אני יודע אם האחריות מכסה לי גם את העלות עבודה ולא רק את החלקים? ומה אתם אומרים על מחשב של msi? שמעתי עליו שזה לא איכות טובה... אם זה באמת נכון, למה זה לא טוב?
-
- 1 תגובה
- 557 צפיות
-
-
קניתי מחשב מסוג דל אם אחריות ל 3 שנים מי איבורי האם אני צריך לקבל אחריות מי דל או שהחשבונית קניה אי האחריות תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 599 צפיות
-