עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by MaxWentPro,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PUBG ו OVERWATCH -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות עד בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. http://startpc.co.il/build/media/build/viewBuild.php?uid=5a168e4a57786 מעבד: 792 ₪ - Six Core i5 8400 2.8Ghz Coffee Lake S1151 With Cooler קירור מים למעבד: 270 ₪ - * מבצע בלאק פריידיי * - Cooler Master Sedion 240P - 240mm BLUE LED FANS לוח אם: 490 ₪ - * מבצע בלאק פריידיי * - MSI Z370­-A PRO זכרון: 346 ₪ - * אזל עד ה- 26.11 * 8GB Crucial Ballistix-Sport DDR4 2400Mhz Black-Silver CL16 כרטיס מסך: 339 ₪ - Gigabyte GT1030 2GB 64bit D5 1227MHz - 1506MHz Low Profile דיסק קשיח: 196 ₪ - WD 1T 3.5'' Sata3 Caviar BLUE 7200RPM 64MB 2 Years Warranty מארז + ספק: 483 ₪ - * מבצע * - Antec GX1200 Full Tower RGB + Antec 500W (2xPCI-E) Active PFC מחיר סופי: למזומן / העברה בנקאי…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. אהלן הבנזוג שלי מחפש מחשב נייד לשימושים פשוטים.. קצת אופיס ללימודים סרטים/סדרות און ליין שירוץ חלק הדבר היחיד שעוצר מבעדו זה העניין הכלכלי.. חשבנו שאולי מישהו יודע על מבצעים שווים במיוחד שיש עכשיו וכדאי לנצל תודה רבה ויום מקסים!

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. המחשב המשפחתי הגיע לגבורות והחלטנו לקנות מחשב חדש. התקציב מוגבל והדרישות ביתיות (עניתי על השאלון בהמשך) וכוללות בעיקר אופיס, "אינטרנט" וקצת עיבוד תמונות בלייטרום עם פנטזיות לשחק עם פוטושופ בעתיד. על בסיס ההמלצות ב https://hwzone.co.il/community/topic/582313-מחשב-משרדי-אמין-על-בסיס-מפרט-מומלץ-עד-2000/ הרכבתי את המפרט הבא: img]http://startpc.co.il/images/Logo/logo-dark.png[/img] מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד מעבד: 792 ₪ - Six Core i5 8400 2.8Ghz Coffee Lake S1151 With Cooler לוח אם: 490 ₪ - * מבצע בלאק פריידיי * - MSI Z370­-A PRO זכרון: 346 ₪ - 8GB Crucial Ballistix-Sp…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום לכולם, צריך מפרט ליישומים משרדיים (אופיס, גלישה, חשבשבת, שקלולית, אווטלוק) חשוב מאוד שהמחשב יהיה מרכיבים כמה שיותר אמינים... המחשב האחרון רץ למעלה מ9 שנים. עדיפות לssd (יספיק 128gb). לא חייב לבוא עם מערכת הפעלה (נרכשה בנפרד). אם אפשר להרכיב מפרט מהרשתות אייבורי / ksp. רק מחשב וללא ציוד נלווה. תקציב 2,000₪ אם צריך אפשר לחרוג. תודה רבה

6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO ועוד משחקי פעולה/הרפתקאות עדכניים (כדוגמת COD: WW2 ודומיו ועוד). פחות מכיר בעצמי, המחשב מיועד לאחיין. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך ירכש בנפרד, אז אם יש הכוונה שצריך בשביל המסך, אשמח לקבל.…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Avivc4,

שלום, אני קונה בזמן הקרוב מחשב חדש, אני מתלבט בעיקר בין המעבד החדש (Ryzen) של AMD לבין המעבד i5 8400 של אינטל... בניתי 2 מפרטים שונים, אשמח לשמוע את דעתכם ובכלליות מה אתם ממליצים בקשר להתלבטות שציינתי למעלה. תקציב: 4-5K שימוש: גיימינג בעיקר, לדוגמא Overwatch, Total War, Far Cry אין צורך בציוד היקפי, שיהיה שקט כמה שאפשר, לא מתוכנן אוברקלוק. מפרט 1 Intel דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 8400 2.8Ghz 9MB Cache s1151v2 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus ROG STRIX Z370-F GA…

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. אהלן, אני עובד כמתכנת וחוקר אבטחה ומחפש לקנות מחשב נייח חזק שיחזיק לי למספר שנים הקרובות וייתן ביצועים מעולים ותמורה טובה למחיר. לא מבין בחומרה כמעט בכלל, ולכן אשמח לעזרתכם במתן חוות דעת על מפרט שבניתי יחד עם המוכר ב-KSP, והצעות לשיפור אם יש: 1. מה התקציב המקסימאלי? כ-6000, גמיש מעט. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לגמרי לנצל במידה ואכן משתלם בביצועים ובשקט. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 שקל, אם אכן הכרחי ויתן boost משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? * תכנות - מספר סביבות Visual Studio פתוחות במקביל. * וירטואליזציה עם VMWare ודו…

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by galiagl,

שלום מחפשת מחשב לבן שלי למטרת מששחקי STEAM הבאים: בטל גרואנד, אובר ווטש פורנייט לא יודעת איך להרכיב ומה הפרמטרים הכי חשובים ? תודה גליגל

• 1 תגובה
    • 794 צפיות
  10. Started by geigera,

שלוםאני רוצה לקנות מחשב נייד בגודל 13-14 אינטש. חשוב לי שיהיה אמין וגם חזק - עמיד בנפילות. לא צריך משהו חזק מבחינת ביצועים. זה לעבודה - בעיקר אופיס ואינטרנט. סוללה שמחזיקה הרבה זמן יחסית.בעבר היה לי IBM ו LENOVO והייתי מאד מרוצה. החזיקו הרבה שנים בלי בעיה. מעדיף גם עכשיו לנובו.מחפש את הכי זול שיש בדרישות האלה.על מה אתם ממליצים?תודהארי

• 2 תגובות
    • 955 צפיות
  11. דרוש מפרט בכ-5K ש"ח למחשב נייד לעריכת מוסיקה 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב - עריכת מוסיקה ווידאו בתוכנות כמו pro tools, premiere וכדומה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים - עכבר אלחוטי, רמקולים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 - 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין …

• 1 תגובה
    • 881 צפיות
  12. אורח מיכאל
    Started by אורח מיכאל,

שלום, אני מחפש מפרט מחשב בשביל אח שלי (בן 12) 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שמשתלם יותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300~, במידה ותשלום של עוד כמה מאות באמת עושה הבדל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים , קצת אינטרנט ולימודים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מיועד למשחקים, כרגע בעיקר Minecraft, Overwatch, GTA 5 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך …

13. 1. מה התקציב המקסימאלי?4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).המסך שכרגע יש ברמה לא גבוה בכלל,אקנה בהמשך מסך שאתמוך ב2k/4k המסך samsung SyncMaster2233BW -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Eyal Golan,

היי אני מעוניין לרכוש מחשב חדש שמיועד בעיקר למשחקים. אני מתלבט בין הi5 8400 לבין ה AMD 1700. האם ההפרש במחיר לAMD מוצדק? (ההפרש קצת מצטמצם כי לAMD אפשר לקנות לוח אם יותר פשוט שכרגע אין לאינטל)

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. התקציב הוא 5500 כולל חריגה. מבחינת הניצול אין בעיה לנצל את כולו אם צריך. השימוש העיקרי הוא עבודה משרדית. אינטרנט אופיס ומוזיקה. לעיתים גם סרטים ברזולוציית 1080p לכן עליו לעמוד גם במצב הזה. כמו כן אני כרגע עם מחשב ברמה גבוהה ששירת אותי 7 שנים לכן אני מחפש משהו שיחזיק לי גם לתקופה הזו. מבחינת ציוד היקפי אשמח להמלצה לפד לעכבר (לא דורש משהו מעבר לנוחות) למחשב הנוכחי שלי יש ספק Corsair 620W Modular לכן אז אם הוא מספיק אפשר לוותר עליו. יש לי גם כונן דיסקים. כמו כן, אני מעביר ממנו גם 3 כונני HDD לכן המארז צריך לכלול גם את זה. מבחינת השקט המחשב אצלי בחדר ולא נכבה לעולם למעט הפסקת חשמל לכן אפשר להתחשב אך יחד עם זא…

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. Started by שניצל,

היי לכולם, אני מחפש מחשב נייד להורים של זוגתי. חשוב שיהיה מסך גדול כדי שיהיה נוח לעבוד עליו וכונן SSD כדי שיהיה מהיר (לא צריך המון מקום אחסון, מקסימום יש אחסון חיצוני). משקל וזמן סוללה לא קריטיים כי המחשב לא יוצא מהבית. חשבתי על Lenovo IdeaPad 320-17 81BJ001FIV (מעבד i5-8250u, מסך 17 אינץ', כונן SSD 256gb), מה דעתכם? תודה לכולם! והשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-3500 בערך? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות ש"ח לפה או לשם, אני מניח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסדרות (בחיבור למ…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by אלעד עובד,

זה המפרט: https://www.tms.co.il/index.php?route=product/configurator_preview&id=804 אני לא צריך זכרונות אוורור או מארז רוצה מחשב עד 4000 בתקווה שבבלאק פריידיי תהיה הוזלת מחירים

18. Started by Aimez,

שלום לכולם, אשמח לעזרתכם, מחפש מחשב עבור סטודנט, מרבית השימוש יעשה בתוכנות אופיס למיניהן ולצפיית סדרות/סרטים, רצוי מסך 15 אינצ', SSD יתקבל בברכה לאופציה לשימוש עתידי מאסיבי יותר, צירפתי את השאלון עם תשובות, תודה מראש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-2500 בערך? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסדרות (בחיבור למסך טלוויזיה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום! מחפש לקנות לעצמי מחשב נייח אחרי שהנוכחי התחיל בקושי לזוז. מתעניין במשחקים ו machine learning, אז חשוב לי כרטיס גרפי טוב. בגלל עבודה עם אנדרואיד אני מעוד מעדיף מעבד של אינטל (בשביל תמיכה באמולייטור). בנוסף חובה שיהיה SSD, והייתי רוצה לפחות 16GB RAM. תודה רבה על העזרה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות (כרגע כותב אפליקציות לאנדרואיד, בעתיד אולי משהו אחר) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום …

20. Started by ORrrr,

1. 6000 שח +- א) לנסות לחסוך ב) חריגה עד 200 שח 2. לצורך תיכנות א) שימוש ב - WebStorm בעיקר. ב) לא מיועד לגיימינג. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין צורך במסך מגע. 5. רמת שקט סבירה. 6. ללא אוברקלוק. 7. כולל מערכת הפעלה. 8. העדפה לרכישה באיזור המרכז, אלא אם כן יש אפשרות לשירות עד הבית. 9. רכישה בשבוע-שבועיים הקרובים. 10. דרישות מיוחדות: 16GB, SSD, מעבד מהדור החדש, סוללה סבירה, מסך 13 או 14. 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: כרגע אני עם לנובו יוגה 700 בן שנתיים עם 8 ג'יגה זכרון, 250 ג'יגה SSD, והמחשב לא מספק אותי …

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by eyuval,

שלום, הרכבתי את המפרט הבא עבור משחקים בעיקר, תקציב עד 3500 ש"ח, אין צורך כרגע בSSD. שתי שאלות: 1. האם המארז והספק מתאימים? אם לא, אשמח לשמוע הצעות לשיפור שיעמדו בתקציב. 2. קרור למעבד (מאוורר), יש משהו עדיף? תודה!! מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 8400 / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪834 קירור למעבד: Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪41 לוח אם: Gigabyte Z370 HD3 כמות: 1 - מחיר: ₪591 מארז: Cougar Midi ATX MX200 Black כמות: 1 - מחיר: ₪125 ספק כוח: Antec VP-500PC 500 Watt ATX12V v2.3 PSU כמות: 1 - מחיר: ₪199 זיכרון: DDR4 8G /…

• 4 תגובות
    • 738 צפיות
  22. Started by PriorTak,

אבא שלי מעוניין להפטר ממחשב נייד ישן (בן כ7 שנים) ולקנות נייח במקום. נתקלתי במחשב הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=21011 האם הוא סביר בהשוואה מול מחשבים דומים? כמו כן שמתי לב שיש מס' רכיבים שלא כתוב הדגם הספציפי. האם כדאי לבצע איזהשהוא שדרוג במחשב? אשמח לתגובה, תודה.

23. Started by matttav,

שלום, אני מחפש לקנות מחשב שיהיה מיועד למשחקים, עם דגש על משחקי VR. למחשב יהיה מחובר אקולוס ריפט ורצוי שירוץ כמה שיותר חלק ובהגדרות הכי גבוהות. 1. מה התקציב המקסימאלי? אין הגבלות תקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, בעיקר משחקי VR באוקולוס ריפט. ההגדרות הגרפיות צריכות להיות גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא חשוב השקט. 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם ה…

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500-4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן להגיע עד 4000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הקלטת מוזיקה ועריכה של בתוכנות כמו CUBASE. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). CUBASE לאולפן מקצועי. פרנסה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צריך רק מחשב ווינדוס. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן…

• 0 תגובות
    • 978 צפיות
  25. היי! אז ככה, חיכיתי קצת שיצאו בשוק יותר מחשבי אינטל דור 8 ואני מתלבט כרגע בין 2 אופציות עיקריות. האחת היא לקנות XPS 13 DELL מחול (דרך אגב, האחריות של דל היא בינלאומית או לא?) או לקנות DELL Inspiron 5379 (לינק למפרט עם מעבד i7 דור 8, 8GB RAM,256GB SSD ומסך מגע IPS) בארץ? אם יש לכם אופציה יותר טובה אשמח לשמוע! רוצה לקנות ממש בימים הקרובים. והינה השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט, סרטי FHD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…

דיונים חדשים בפורומים