ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
טוב לא רציתי לרשום תקציב 21,000 כמו שהיה פה וכולם יצאו עליו, אז פשוט אני צריך מחשב למשחקים,סרטים ואינטרנט. ציוד היקפי: מסך + רמקולים + הגה + מקלדת ועכבר + ג'ויסטיק. תבנו את את המחשב שאתם חושבים שיהיה הכי טוב עם חישוב כסף נכון. תודה מראש.
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב יש לי כיום מחשב מסוג Intel Core 2 Quad Q6600 8 Mb Nvidia Gforce 8600 GT 256 DDR GIGABYTE GA P35 DS3L/S3L GB 2 DDR2 SATA 200 עכשיו אני עובד עם סימולטורים למלאה משמונה שנים עכשיו הסימולטור החדש של מיקרוסופט Flight Simulator X אינו עובד לי מהר בכלל לוקח לו המון זמן טעינה והרצה ברצוני לבנות מחשב חדש אני מבקש שתמליצו לי מה הכי טוב לבנות אני אומר לכם מה אני אוהב לעשות במחשב ולפני זה אולי תוכלו לעזור לי אני אוהב לשמוע מוזיקה ולערוך וידאו בעזרת Sony Vegas 8 ואף לערוך תמונות ולעביר תמונות מהמצלמה אשמח אם תעזרו לי תקציב עד 10.000 כל טוב
-
- 29 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי לכולם, אני מעוניין לקבל חוות דעת על הפרט הבא. בנוסף אשמח להוסיף ssd למערכת הנוחכית. במידה וישנן הצעות טובות יותר מחנויות אחרות אין לי בעיה להחליף חנות. אבל בגדול אני מעוניין במערכת באזור ה 3000-3200. שמיועדת לאינטרנט, תוכנות אופיס, משחקים (לא כבדים ואין גם צורך שירוצו על ההגדרות הגבוהות ביותר). תודה מראש! הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151 CM8066201920506 - Intel - i5-6400 Skylake Quad core CPU - 2.7 GHz - Max Turbo Frequency 3.3 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 875/858 ₪ לוחות אם - Intel LGA1151 H110M-…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, אני סטודנט שנה א' למדעי המחשב, מחפש מחשב נייד שישמש אותי ל 3 שנים הקרובות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן שלחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא הרבה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות ועבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio חשוב לי שיהיה קומפקטי וקל אך יחד עם זאת נוח לעבודה. 13" נראה לי אידיאלי. ישמש אותי בעיקר בכתה, בבית יש נייח. מעבד I5 יספיק לדעתי. 8 ג'יגה ראם. SSD בגודל 256GB. מסך FULL HD. זמן…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אני שוקל לקנות נטבוק שאוכל לקחת איתי להרצאות. העניין הוא שאני רוצה לתכנת איתו ואני לא רואה את עצמי מצליח לעבוד בלי לאבד את השפיות עם קונפיגורציה של נטבוק. לכן אני שוקל לקנות מחשב נייד עם מסך קטן. הם יכולים להיות מאוד יקרים אבל מצאתי את זה למשל: http://zap.co.il/compModels.aspx?modelid=694300 שהוא די בטווח המחירים של נטבוק, אבל עם מעבד בעל שתי ליבות, 2 גיגה זיכרון (שאני מניח שניתן לשדרג). מה אתם חושבים עליו? על איזה נייד אתם ממליצים עם מסך לא יותר מ12 אינצ בסביבות 3k?
-
- 24 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
חברה שלי בארה"ב חשבתי שאזמין דרכה את חלקי הליבה (מעבד זיכרונות לוח אם וכו...) וככה אחסוך עלויות בצורה משמעותית (תקנו אות אם אני טועה) שימוש המחשב: עריכת וידאו חבילת אדובי CS4 בעיקר פרמייר פרו ואפטר אפקטס (כולל שימוש בפלאגינים כבדים). לא עובד בתוכנות תלת מימד בצורה ישירה (כמו מאיה ו3D studio max- אבל מן הסתם אפטר משתמשת בתלת מימד גם. מערכת הפעלה עיקרית Vista Ult 64Bit מריץ גם האקינטוש (לאופרד) אבל זה לא אמור לענין אתכם... 8) דרישות מערכת: 12 גיגה ראם מהיר! עריכת וידאו שווה הרבה מקום איכסון. חשבתי על כונן ניפרד לסיסטם כמובן. ולהתחיל משני כוננים זהים בשביל רייד RAID. OC מירבי אך יציב. מאתרים אמריקאים נראה שהמעבד הכי פופלארי שיש לכולם הוא הi7 920 שממש זול גם. …
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
כבר פתחתי פה פוסט לפני כמה זמן אבל לא קיבלתי תשובה ברורה ואני מחדד תצרכים עכשיו..אני סטודנט מחפש נייד גם ללימודים אבל לא לקחת אותו איתי כל יום אלא מדי פעם כשממש צריך וגם נייד שיחליף תנייח הישן בבית. תכנות של C++ JAVA וכו' VISUAL STUDIO האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: KSP או IVORY אבל מוכן גם להזמין מאתר אחר אם מומלץ פה מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מהארץ מתי מתוכננת הרכישה: ימים קרובים תקציב:5000 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 200 אם ממש צריך יד ראשונה\שניה: יד ראשונה זמן אחריות רצוי: כמה שיותר חברת המחשב הניד המועדפת: אין עדיפות אבל הבנתי שעדיף ASUS או DELL או LENOVO ? מערכת הפעלה מועדפת: לא ממש מעניין גודל כונן קשיח מועדף:…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אשמח לקבל את דעתכם המקצועית: מעבד Intel Pentium Dual-Core E5700 Tray ₪285 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5700ay לוח אם Gigabyte GA-G41MT-D3 ₪257 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950043 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪185 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ זיכרון G.Skill DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT ₪135 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL9S-2GBNT כרטיס גרפי Axle nVIDIA GeForce 9300GS 512MB DDR2 PCIe ₪164 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=T93GS512 מארז כולל ספק HEC 7KJ9 Black 250W ₪318 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CI-7KJ9 הרכבת מחשב …
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, בחודש הקרוב אחותי מתחילה ללמוד הנדסת חשמל+פיסיקה בטכניון. אני רוצה לרכוש לה מחשב נייד, ואשמח להמלצה למחשב שיענה על דרישותיה. * מטרות המחשב? תהיה צפייה בסרטונים [הרצאות, שיעורי בית] וגם בסרטים או סדרות ב-HD [מקסימום 720P], אך רוב השימוש יהיה משרדי: אופיס, תכנות (C,C++, שפות מודרניות יותר אולי) ומאטלאב. זה מחשב בעיקר ללימודים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? הגודל לחלוטין לא משמעותי, אך עדיף שיהיה מסך מט. אם נכנס בתקציב, אז 14 נראה לי גודל נחמד. * רזולוציית המסך? המקסימום שהיא תראה זה סרטים ב-720P, וגם זה נדיר. אינני יודע אם לתוכנות מהאוניברסיטה יהיו דרישות גבוהות ברזוולוציה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. רק שיהיו לפחות…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב - קודם כל אני רוצה להביע את הערכתי לפורום הנכבד שיש כאן. אני קורא בו הרבה ולומד המון. אז ראשית - תודה גדולה. לגבי המפרט: 1. תקציב מקסימאלי - 4K. א- עדיף לנסות ולחסוך. ב- אם יש צורך בחריגה, אז עד 500 גג. רצוי מאוד מעבד של אינטל וכרטיס מסך של NVIDIA 2. השימוש יהיה לעריכה גראפית ועבודות סאונד, עם דגש על הגראפיות. א- תוכנות - אפטר אפקטס, פרמייר, פוטושופ (כולם CS6), קיובייס וסיבליוס. יהיה שימוש תדיר עד כבד בכל התוכנות. ב- לא מיועד לגיימינג בכלל. ברשותי מסך של "1920x1080 BenQ 22 (אני לא בטוח לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב אבל נראה לי שבינוני.) 3. אין צורך בציוד הקפי בכלל. 4. אין צורך ביציאות סראונד, מספיק יציאת סטריאו מבחינת סאונד. 5. רמת שקט - 6 6…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי! אני יודע שתקציב הוא עניין חשוב בכותרת, אך כרגע אני ממש חוקר את הרצון שלי מול המחיר שבאמת זה צריך לעלות. אני לא מעוניין להיות מוגבל בתקציב ספציפי אך אין לי גם בדיוק את הצורך לבזבז. (לכולנו..) אני אמלא את הטופס מהסטיקי ואוסף מידע אישי קצת! אודה מאוד לכל העוזרים : - כן.נקודות חשובות: -מארז TOWEL לפחות ציינתי. 2 מאווררי 120MM בשביל לשמור על השקט. אפשר אולי גם תוספת של אחד 80MM... יש לי כבר כמה נחמדים כאלה שזוהרים בUV עם לדים UV מובנים. -גוף קירור מתקדם (יותר מבסיסי) למעבד. הטמפ' בחדר שלי גבוהה בדר"כ והאינטסיביות של השימוש (וגם הפריקיות שלי לשמור על טמפ' נמוכה של מעבד) אני מעדיף להיות עם גוף קירור יותר מתקדם מרגיל. -דיסק קשיח כבר בחרתי (משם חשבתי כבר לשדרג את כל…
-
- 27 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה מהתקציב. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות,סרטים,עבודה שוטפת. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5, Battelfield 1, watch dogs, Doom ועוד משחקים כבדים וטובים חחח -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני ועוד מספר חברים החלטנו לקנות נייד לחבר, סטודנט שנה שלישית בטכניון. מאחר ואנחנו סטודנטים מגבלת התקציב שלנו די נמוכה ולכן נשמח לעזרה בבחירה של נייד קטן למטרות סרטים, תכנות קל וקריאה. אני רוצה לציין שעד עכשיו הוא הסתדר עם נייד מעפן של asus מהסדרה eee , כלומר כל מחשב בעצם יהווה שדרוג וניתן להבין שדרישותיו לא בעננים. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס,צפיה בסרטים(הוא לא משחק במשחקים בכלל!) * גודל המסך? 13.3-14 עדיפות ל14 ומסך מט. * רזולוציית המסך? מה שאפשר במסגרת התקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת במידה וזה אפשרי. * משקל רצוי? עד 1.9 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ארוך כמה שאפשר במסגרת התקציב (עדיפות לחמש ומעלה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * B…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום. הדרישות - 4 ג'יגה זכרון פנימי מעדיף מעבד של אינטל(לא יודע למה) HD 1TB לפחות כמה שיותר שקט כרטיס גרפי שיהיה טוב למשחקים , כרגע יש לי את ה X1950 pro שאני מניח שהוא כבר נחשב לסבא אז כמובן שאני רוצה משהו יותר טוב ממנו. חנות בחיפה תודה רבה
-
- 27 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן אני מתחיל ללמוד ועובר דירה ועוזב את מחשב הPC שלי ומשאיר אותו בבית לכן אני צריך מחשב נייד שגם יהיה קל לנשיאה יחסית וגם שיריץ לי משחקים ברמה טובה תקציב עד 8500 אם באמת יש משהו שהוא פריצת דרך ושווה להוסיף בשבילו 500 שקל אפשר לעגל ל9000. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך IPS 15.6 שלא יהיה מבריק שיריץ משחקים כבדים ואופיס ואינטרנט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנ…
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, חברה שלי היא סטודנטית בשנה א' באוניברסיטה, והיא צריכה מחשב נייד לעבודות שלה (לא חייב להיות חזק במיוחד - בעיקר לתכנת עליו, לכתוב מסמכים, אינטרנט ואולי גם קצת מטלב) חשבתי לקנות לה כמתנה מחשב כזה, והתקציב שלי הוא עד 1000$ (או 4000 ש"ח) הדברים העיקריים שחשובים - ניידות (שלא יהיה כבד מדי, נוח לסחיבה) נוחות שימוש ועבודה (אני לא יודע עד כמה הEEE-PC ודומיו נוחים לעבודה ארוכה איתם) זיכרון נורמלי (1-2GB ומעלה) וכמובן מפרט שיוכל לשמש אותה גם בעוד שנה-שנתיים, ושהיא לא תזדקק להחליף בקרוב. מצד שני אפשר להתפשר על - גודל דיסק קשיח - לא נראה לי שהיא צריכה יותר מ80-100 ג"ב כרטיס מסך - יכול להיות פשוט, של אינטל אני מתלבט בין הרבה דגמים ולא כ"כ יכול להחליט. יש למישהו עצה?…
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי לכולם 1. מה התקציב המקסימאלי? 5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם לא משהו דרסטי אפשרי לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיפות לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה,משחקים כמו פיפא 18 ו gta לפעמים,אפשרות לעריכת מוזיקה שאעשה בעתיד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עריכות בצורה מזדמנת ובאופן חובבני ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים שציינתי באופן מזדמן ושתהיה לי את האפשרות לשחק במשחק…
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
התקנתי vista home premium ויש לי בעיה שאין לי bluetooth יש במחשב bluetooth מובנה יש לי דרייבר של bluetooth (התקנתי ידני מהדיסק של המחשב) Bluetooth lpan network adapter בנוסף לא ניתן לבצע עידכון הוא אומר שזה הכי עדכני שיש אבל האיקון(-של ה Bluetooth לייד השעון) מופיע לי כאפור (לא כחול) וגם בתוכנה ניראה שכל האפשרויות לא זמינות בניסיון להעביר קובץ מתקבל "אין ל- Windows אפשרות לאתר התקני Bluetooth. ודא שמתאם Bluetooth מחובר למחשב ומופעל, ושהתקן Bluetooth שברשותך מופעל." אני חושב שהבעיה קשורה לעובדה שאין לי בלוח בקרה אפשרות של Bluetooth איך אני יכול להוסיף אופציה זו
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני צריך מחשב חזק חשוב לי מאוד לקנות לוח אם של גיגה ביט למה ? כל הלוחות אם בניהם אסוס ואינטל וכל השאר התפחמו מהחום של הממ"ד שאני יושב בו לפעמים המחשב נשאר יומיים עד שבוע דלוק בחום והמזגן לא עובד ולכן נוצר מצב שיש חימום יתר על המחשב והכבלים במחשב מתנפחים חשוב לי שהלוח אם יהיה מסיבי וחזק ושל חברת גיגה ביט ארד דיסק אני רוצה לשים 512 SSD זיכרון לפחות 16GB ספק כוח ומארז כרטיס גרפי אתם תחליטו ותאירו את עיני
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש. יש לי באופן אישי העדפה למסכים גדולים ולכן מצאתי מחשב עם מסך 17.3. כמובן שזה אומר משקל גבוה אבל מבחינתי זה לא משנה. מצאתי ב KSP את מחשב Lenovo Legion 5-17ACH 82K00041IV. מבחינתי זה קצת בעסה שהמקלדת היא אותה מקלדת של דגם ה 15.4 מאותה סדרה ולא גדולה יותר אבל זה מה יש. עוד ייתרון מבחינתי זה שהביקורות על המקלדת דווקא טובות בעולם. המעבד מקבל ציון מדהים של 21000 https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Ryzen+7+5800H&id=3907 לצערי רק 16GB של זיכרון אבל זה מספיק בהחלט לרוב המוחלט של הדברים. NVMe של 1TB זה נשמע טוב מאוד ויש אפשרות להכניס עוד אחד בעתיד אם יתחשק לי (ראיתי סרטונים של שדרוג בדג…
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
מצאתי באינטרנט את המחשב הנייד הבא אם x1600 ati (הכרטיס המסך הכי חזק בנתיים לניידים) והכל במחיר מצחיק של 1080$ גיגה זכרון, 120 גיגה וduo core 2 פרטים:http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16834115246 מה דעתכם
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המחשב שלי (מפרט בצד) שבק סופית לאחר 7 שנות עבודה מאומצות. כרגע אני מתלבט אם להשקיע עכשיו בI7 או לקנות "מחשב מעבר" לתקופה של שנה-שנה וחצי. אני מעוניין במפרט מבוסס I7 למטרות עריכת סרטים ומעט משחקים. את רוב הציוד ההיקפי יש לי כך שאני צריך "רק" מעבד+לוח+זכרונות וכרטיס מסך (ובנוסף ספק כוח אם הליברטי 500W שלי לא יחזיק את המפרט הנ"ל). דרישה נוספת היא 3X2GB זיכרון. אני מעוניין לשחק משחקים בצורה חלקה על המחשב שיחובר למסך 19 אינץ כך שלא נראה לי שצריך להשקיע יותר מדי בכרטיס המסך. אשמח להמלצות.
-
- 36 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
שלום חברים, טוב, קבלתי 4000 ש"ח במזומן,המיועדים לקניית מחשב למשחקים (בעיקר FPS...) אין צורך בציוד היקפי אין גם צורך בצורב... השאיפה למעבד: G0 של מעבד ה-Q6600 וכרטיס מסך - PCX - GeForce 8800 GTS 320MB 320bit האם ניתן לעמוד ביעד ? (חנות מועדפת היא skypc ...)
-
- 39 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
חיפשתי באינטרנט מחשב קומפלט כי לא באלי להתחיל להרכיב מחשב אפילו שזה יותר זול אבל בכל זאת אני רוצה להתייעץ מסכימים איתי ש final Fantasy XV זה המשחק עם הגרפיקה הכי גבוהה להיום ? עכשיו מצאתי מחשב ב 5000 שקל מפרט: מעבד:intel i7-6700k 4GHZ QUADE CORE 8MB Cache לוח אם:Asus Z170-p Sata A3 6gb דיסק אסאסדי: kingstone UV400 120GB זיכרון ראם : Kingston 2x8GB DDR4 2133MHZ קירור נוזלי:Corsair Hydro H55 כרטיס מסך: GTX 960 4GB DDR5 דיסק קשיח: Westren Digital Caviar Blue 1TB Sata 2/Sata 3 7200RPM 64mb ספק כוח: Active PFC Crosair 450W VS450 מארז: CoolerMaster 350k עכשיו אשמח ליעוץ לדעתי זה אחלה מחשב לשנים הקרובות ובואו נדבר דוגרי לא…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-