ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
היי, רכשתי את המחשב בארה"ב , והייתה לו בעיה עם המקלדת. שלחתי את המשב למעבדה של HP כאן בארץ, הוחלפה המקלדת , אך משהוחזר לי המחשב יש בעיה עם הסוללה. המד של הסוללה מראה 0% , והסוללה לא נטענת, למרות שמחוברת כבר כמה שעות לחשמל, כשמנתקים את המחשב מהחשמל, המחשב נכבה אוטומטית. האם יש פיתרון או שצריך לשלוח את המחשב למעבדה עוד פעם?(דבר שאני לא כל כך רוצה לעשות, מפאת הזמן הרב שלוקח להם לטפל בזה) תודה, צחי.
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 3400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדים אינטרנט, קצת תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדג…
-
- 31 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הי, אני מרכיב מפרט מחשב לאולפן מוזיקה בתקציב של 10K ומנסה להבין אם כדאי להתבסס על DDR5 או DDR4. אני רואה שמהירות ההעבודה בDDR5 מגיע לכמעט כפול מזה שבDDR4 בממוצע אך הלייטנסי גם כן גבוה בהרבה... מה עדיף? (מבחינת ביצועים לא מבחינת עלויות). בנוסף מתלבט אם שווה להשקיע ב 12900K להבנתי 12700K נותן כמעט את אותם הביצועים. תודה!
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, לאחר קניה מוצלחת של יותר מחמישה מחשבים כאן בפורום אני חוזר להתייעצות לקראת המחשב השישי! מאחר ועברו כבר שנתיים מאז הקניה האחרונה אני לא בטוח עד כמה אני מאורע בתחום. ניסיתי להשאר מעודכן אבל זה לא פשוט עם בקצב הזה... אז מה דרישות המחשב? : 1. התקציב המקסימלי: 5000 ש"ח 2. שימושי המחשב: עריכה גרפית ועבודה משרדית בראש ובראשונה, תכני HD, תיכנות, ואחרון חביב משחקים*(הרחבה בהמשך בנושא זה). א) תוכנות שיהיו בשימוש: פוטושופ, אילוסטרייטור, שיתוף קבצים, אופיס, C++ ,matlab ב) מטרת המחשב העיקרית: עריכה גרפית ותכנות לצורכי עבודה. *ג) הייתי שמח אם המחשב יהיה מסוגל להריץ משחקים. לא מחייב גרפיקה מטורפת, פשוט שיהיה אפשר לשחק! לדוגמא: קניתי לפני שנתיים +- מחשב…
-
- 28 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אחרי שנסגרתי כבר מזמן על הלנובו FLEX 2 14 I7 בעצת יואב וצ'אבי סופסוף ידידה שלי מגיעה מאילת מחר\מחרתיים והסכימה להביא לי את הלפטופ. רציתי לשאול 2 שאלות קצרות- 1. אני רוצה להרחיב לו זכרון ראם ל16..איזה סטיק מומלץ לקנות? מבחינת קירור-מהירות-מחיר.. וכמובן השאלה לגבי החנות-עד עכשיו הייתי נעול על KSP בגלל השירות הנהדר והפריסה הארצית..אבל קראתי תגובה של צ'אבי שזה לא משנה כל כך מאיפה קניתי כי גם ככה CPM נותנים את האחריות לגבי המחשב..ככה שנכנסת לתמונה חנות בשם nett שמוכרת את הלנובו ב3300! ככה שזה הפרש של 330 שקל כולל משלוח חינם בתוך אילת(יתרון..לא נעים לטרטר את הידידה). האם אתם מכירים את החנות? האם אמינה? ובאמת זה לא משנה מאיזה חנות אני קונה? לא חשוב שהחנות תיהיה "מאחו…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
התקציב שלי בסביבות ה1500-2000 שקלים. ברור שעדיפות לכמה שפחות יקר. בכל מקרה משחקים מתחילים לעשות לי מעט בעיות עם הגדרות גבוההות. אני אשמח למשהו שיוכל לשפר את הביצועים במשחקים, להעלות FPS ולא ליצור צוואר בקבוק. אין לי בעיה להשקיע בלוח אם או במעבד לו דווקא בכרטיס מסך. אבל זה נתון לשיקולכם איפה בדיוק כדאי להשקיע. זה המפרט: מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 + Arctic-Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 זכרונות: G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ PI CL-4-4-4-12 כרטיס מסך: Gigabytes Radeon HD4870 512MB DDR5 PCle כונן קשיח: W.D 5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16mb צורב: ASUS X20 ספק: SeaSonic S122II-500 500W + מארז קאמפוס NZXT המעבד כרגע בOC של 3.4 מסך 22 אינצ'. רזול…
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מיני מחשב התקציב (בהתאם לצורך) הצורך: לחבר לטלויזיה ולראות סרטים ב1080p HD לפי דעתי לא צריך מעבד כבד, צריך רק קצת SSD וקצת RAM4G +250HD תאריך קניה: אין לחץ אבל גם אין סיבה לחכות. =השבוע. חיפשתי משהו באינטרנט ונתקלתי בזה, רציתי לדעת האם אתם ממליצים לפני שאני מזמין: סתכלו את התמונה של המפרט המחיר הוא 800שח לפני מכס. הלינק לקניה שלי למי שהתמונה לא מספיק (או שגם מעוניין להזמין) הקישור לקניה אם מידע כלשהוא חסר תרשמו ואני הוסיף, תודה רבה מראש לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אישתי רכשה לפני מס' חודשים את המקלדת Logitech G710 דגם Cherry Mx Blue מהאינטרנט בסביבות ה 750 ש"ח כולל מיסים, המקלדת היתה בשימוש אולי מספר חד ספרתי של ימים ועדיין יש את האריזה המקורית, למקלדת אין עברית, כמה המקלת שווה היום ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מתכננת לקנות מחשב חדש דרך אייבורי בעיקרון כי עד עכשיו הם היו הכי אמינים במחשבים ובמחירים ממש טובים.. נכנסתי לאתר שלהם ושוטטתי... ומצאתי שני מחשבים שאני מתלבטת אינני יודעת אם לקנות את המחשב עם מעבד של אינטל בעל ליבה כפול...(כי הבנתי שאינטל לא חוללו הצלחה גדולה בתחום בנתיים) או ללכת על מעבד של AMD בעל ליבה כפולה. אינני מבינה כל כך את שיטת התדירות/מהירות שהם עובדים איתה, נניח יש לי 3200 אינני יודעת בידיוק כמה הערך שלו שווה בג'יגה הרצים (אשמח אם תסבירו לי)... אני מחפשת מחשב טוב וחזק מבחינת גרפיקה (משחקים וכול'), מהיר שלא יזוז לי כמו צב(מבחינת זיכרון) ורצוי שהמעבד יעבוד במהירויות של בין ה2.8 ל3 גיג'ה הרץ,המחיר שאני מוכנה לשלם בסביבות ה3000 שקלים.. כמובן שאינני לוק…
-
- 30 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מחפש לשדרג או להחליף את המחשב הקיים שלי, מעדיף לשדרג אם המפרט באמת יכול להגיע לרמה גבוהה, אם לא אז אין בעיה לקנות חדש ולהביא את הנוכחי להורים:) נקנה לפני 6-7 שנים אם אני לא טועה המפרט הנוכחי: כרטיס מסך: ATI Radeon 4890HD לוח אם: P55M-UD2 ראם: 8GB 1333hrz ddr3 מעבד: I7 860 כונן קשיח: HDD 1000gb ספק כוח: 650w גיימינג כבד ועריכת וידאו ותמונות ברמה חובבנית. תקציב 2000-3000 - לשדרוג 7000 לחדש תודה רבה למי שעוזר:)
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בתקציב של כ-4K. המחשב מיועד למטרות סטודנטיאליות (קריאה של חומרים באינטרנט, PDF, עבודה ב-WORD וכו') ולכן האופציה של המסך 300 מעלות שלו נראית לי שימושית. בין היתר אם כבר אני קונה מחשב חדש הייתי מעוניין שיהיו לו מעט יכולות גיימינג אם כי לא קריטי מאוד, חשוב המשקל שלו שיהיה כמה שיותר נמוך, שלא יהיה רועש, ועם זמן סוללה כמה שיותר טוב. אז ראשית רציתי לדעת מה דעתכם על הבחירה? האם לדעתכם יש מחשב טוב יותר במסגרת התקציב הנ"ל? דבר נוסף שחשוב לי לעתיד, זה היכולת להוסיף כונן SSD. ראיתי שלמחשב הנ"ל אין כונן אופטי מה שאומר שאני לא אוכל בעתיד להוסיף כונן SSD במקומו או שיש איזה מקום ספציפי מיועד לזה שאני לא יודע? אני מעדיף לא להחליף את הכונן קשיח הרגיל ב-SSD …
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
P4 , לא AMD.. אני אקח מסך 17 לצערי.. מצטער על התקציב המצומצם.. אבל אין כסף :\ ועוד שאלה.. אם אני אצטרך להרכיב רשת אלחוטית.. מה צריך לקנות וכמה זה יעלה ? בתודה מראש חברים..
-
- 40 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום תקציב 5000-5500 * מטרות המחשב? אוטוקאד דו מימד * גודל המסך?בסביבות 17" האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)fhd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi או משהו סביר אחר לחיבור למסך * Bluetooth?כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) ssd 250GB ללא כונן רגיל * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס ר…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רזולוציה FHD משחקים כגון פורטנייט, פיפא, אוליי בעתיד יהיה משהו אחר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב ברמה בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? חלונות ואופיס, והרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מח…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך מחשב לעריכה קולנועית(מיקצואית!!!) יש לי מיגבלת כסף ל 5000 ש"ח אפשר לחרוג אד 5500 יש לי 3 אפשרויות שמצתי מורקבות אני מאדיף שלא.. אני מנסה להבי את המחשב החי חזק וטב לעריכה(אם יש הצעות אני ישמאח) המחשב צריך להחזיק טוב ל 5 שנים הכרובות(אם AVID) צריך שיתקינו לי את תוכנה ה AVID בתוכו ווידוס לא חיב אדיף! לא צריך פרטים חיצונים כמו מסך וכו... ------------------------------------------------------------------------------------------ 1.האופציה הרישונה פירוט: מעבד לחץ לתיאור מפורט ואפשרות שדרוג Intel Core 2 Duo E-6750 2.66-GHz x2 Dual Core 1333 לוח אם לחץ לתיאור מפורט Intel P35 Express Main Board קירור גשר צפוני פסיבי לחץ לתיאור מפורט Silent North-Bridge Heatsinkזיכרון לחץ ל…
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
העבודה- משרדית לחלוטין. כמו כן המחשב יהיה מחובר לתחנת עבודה ודולק כל היום רצוף. המחשב צריך להיות נייד מאד ולכן גודל המסך חשוב. אני מביא מארה"ב והשאלה שלי היא האם יש איזה מחשב שכזה שנותן יחס מצויין בין מחיר לתמורה ובאמת שווה להתאמץ בשבילו מבחינת המחיר.
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך בתקווה עד 5000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). : adobe photoshop cc , adobe after effects cc ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.watch dogs , titanfall , call of duty advanced warefare , skyrim , soldierfront ...... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ רוב הזמן ואולי גם לטל…
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, לפני כשבוע קניתי מחשב חדש בשם Emachines e732z מקבוצת Acer. עם המחשב הגיעה מערכת לינוקס,ערכתי למחשב פורמט והחלפתי לווינדוס 7. לאחר סיום ההתקנה אני שם לב שהמקש FN לא מגיב,ובעקבות כך אני לא יכול להפעיל את האינטרנט ושאר הפונקציות דרך מקש זה. חשוב לציין שעל מערכת לינוקס המקש כן עבד והיה אינטרנט כך שזו לא בעיית חומרה ובנוסף נייסתי להתקין מספר דרייברים של האתר הרשמי של המוצר אך ללא הצלחה,המקש עדין לא פועל. אשמח למתן תשובה לבעייתי שכרגע המחשב מושבת בלי הצלחת הפעלת האינטרנט. תודה לעונים.
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני זקוק לעזרתכם בקניית שני מחשבי גיימינג שונים לי ולאחי. נתחיל בראשון לאחי אני עונה על השאלון בצורה הטובה ביותר שאני יכול כי זו הפתעה עבורו. המחשב הזה יקנה בארה"ב והתקציב שלו כ2000 דולר גמיש קצת אבל מיד מעדיף להוציא את המינימום :-) * מטרות המחשב? בניית מעבדות וירטואליות לדימוי חוות שרתים/רשתות וירטואליות, גיימינג לא יודע איזה משחקים, עריכת סרטים מגופרו. * גודל המסך? 17 * רזולוציית המסך? לפחות FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא יודע * משקל רצוי? לא קריטי ישמש כתחליף לדסקטופ רוב הזמן * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כנ"ל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חיבור לגופרו החדשה נרא לי שזה HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?מינימום SSD למערכת הפעלה (ר…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
חשוב: שיהיה קל כמה שיותר מסך 13" ומעלה זיכרון מעל 2 ג'יגה וחיי סוללה ארוכים שימושים: אופיס בלבד אשמח להצעות
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב שיחזיק לאורך זמן ויהיה עמיד, בנוסף אני רוצה אופציה לגיימינג, לא חייב באיכות הכי מטורפת אני אוהב יותר אסטרטגיה משוטרים. התקציב הוא 3000 עד 3500 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב, לא מעוניין להדאיר אופציה לשדרוג עתידי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה כמה מאות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, לא חייב ברזולוציות מטורפות, אבל בעיקר שהמחדב עצמו יהיה מהיר יעבוד חלק ויחזיק כמה שנים טובות ללא בעיות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב יהיה בשימוש י…
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצות לקירור נוזלי למעבד intel i9 9900K, עד 500-550 ש"ח תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
מעבד: E6600 קונרו 1700 ש"ח. לוח אם: ציפסט 680i של NVIDIA חברת EVGA בסך 1600 ש"ח. זכרונות: 2GB G.SKILL 800MHZ CL4 בסך 1500 ש"ח. כרטיס מסך: 8800GTS של חברת LEADTECH בסך2700 ש"ח. המארז וספק כוח כבר בחרתי וגם HD וזה יוצא 1000 ש"ח. אז מה שחשוב לי זה מה שכתבתי למעלה. תודה רבה.
-
- 28 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אייבורי בעיקרון מחפש מחשב עם הכי הרבה תמורה בסכום הזה בעיקר לעבודה כללית קצת גיימינג מדי פעם , אבל גם תכנות ברמה של deep learning ולכן אפשר להשתמש רק בכרטיס של Nvidia שכנראה יהיה הGTX 1050 שייצא החודש , כי ה1060 קצת מוגזם בשבילי. זה מפרט שבניתי , אשמח לקבל דעה עליו: …
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
משהו שמאוד חשוב לי לדעת כפי שידוע לי ( תקנו אותי אם אני טועה ) מסכי LED של ניידים כשהם נהרסים הם לא במכה אחד מפסיקים לעבוד אלא לאט לאט מורידים ומתכהים עכשיו יש לי DV 5 1179 של HP אני על WIN XP לחצי FN + F8 שזה הגברת הבהירות של המסך וגם שהבירות היא על הכי גבוהה זה ניראה לי מוזר כי המסך לא בהיר כפי שצריך להיות יש לי את המחשב 3 חודשים אני לא יכול להגיד בוודאות אם חל שינוי לא שמתי לב למשהו שקרה במכה אחת יש לי כבר ניסיון עם מחשבי PAVILION ו אני בטוח שראיתי מחשבים עם בהירות גבוהה יותר ישנה אפשרות לדעת פרטים חודרים על המסך כמו עוצמת בהירות והכל או תוכנה שתאפשר לי לדעת מה מצבו של המסך שלי אני יודע שזה מסך מסוג Monitor Name Samsung 154AT07-301 Monitor Type 15.4" LCD (WXGA) Ga…
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-