ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,465 דיונים בפורום זה
-
חשבתי על זה מה אתם אומרים? המחשב מיועד לאינטרנט וקצת משחקים כמו IV NBA FIFA וכו' לא יתבצע בו OC תותקן בו מערכת הפעלה windows 7 x32/64 התקציב: עד 2500 חריגה של לא יותר מ 100 -200 ש"ח! מעבד: AMD ATHLON II X4 640 AM3 (3.0GHz) – BOX אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪545 לוח אם: ASUS M4N68T-M אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪297 זיכרון: G.SKILL "NT" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪464 כרטיס מסך: PALIT GT240 1GB GDDR3 - RETAIL אחריות: שנתיים. מחיר: ₪425 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי אחריות: שנתיים. מחיר: ₪114 מארז: THERMALTAKE WING RS100 ( BLACK) VG1000BNS w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ₪200 ספק כוח: SEASONIC S12II 52…
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום חברים, אז זהו, עברו 10 (!!!) שנים, והגיע גם הזמן שלי לרכוש מחשב חדש, מה לעשות ואני לא רוכש מחשב כל יום... מטרת המחשב היא עיבוד תמונות דו-מימד, שימוש בפוטושופ ולייטרום. אני מעבד בממוצע כ - 1000 תמונות בשבוע, בזמן מאוד מוגבל כתחביב מעבר לשעות העבודה, כך שמהירות היא ערך חשוב. הצלחתי להרכיב את המיפרט הבא, עם הרבה קריאה בפורומים כאן ובעוד מקומות, המיפרט מבטא את הפילוסופיה שלי שקונים מוצר טוב, במקום שייתן שירות טוב, עם ראיה של היום ובעתיד של הצרכים שלי. אשמח מאוד לחוות דעתכם, המפרט לא כולל: SSD/SATA דיסקים שאביא בנפרד מרכישות שבצעתי בעבר. תודה רבה רבה רוני ! המפרט: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=40224
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום! אני אשמח לקבל המלצה למחשב נייד בתקציב של עד כ-7,000 ש"ח. קודם כל, אני רוצה שהמחשב יראה מאוד טוב ואמין (חברה מוכרת). כלומר, שיהיה בצבע שחור מבריק (Piano), לא כבד מדי (פחות מ-3 ק"ג), ולא מגושם. גודל מסך רצוי: "14.1 או "15.4. מעבד: Intel Core 2 Dou (רצוי T5600 או T7400). זיכרון: 2GB ב-Dual Channel (לפחות 667MHz). דיסק קשיח: לפחות 120GB (רצוי 160GB) מסוג SATA (מהירות 5400RPM או 7200RPM). כרטיס מסך: Nvidia Mobile מסדרה 8 (רצוי חיצוני, אפשר פנימי). צורב: DVD-RW Dual Layer. קורא כרטיסים מובנה: חובה SD. מצלמה מובנית: לא חובה. תקשורת: RJ45, RJ11, WiFi b/g, BlueTooth 2.0 יציאות: USB 2.0, FireWire, VGA, S-Video (אם אפשר, אז גם e-SATA). סוללה: רצוי 9 תאים (שיספיק …
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, מה דעתכם על המחשב הזה? http://ksp.co.il/?select=.268..271..159..211..2175..442..466.&list=1&sort=2&glist=1&uin=29362&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 (יש לי אפשרות לקנות אותו באילת..) יש המלצות למחשבים אחרים באותו טווח מחיר? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
אשמח להמלצות למחשב נייח בשביל להכנס לעולם הגיימינג. אני די מתלבטת לגבי התקציב. 10K זה המקסימום שאני רוצה לשלם, אבל יש לי תחושה שזה אולי overkill. לא קריטי לי שהכל ירוץ על ההגדרות הכי-הכי גבוהות, אבל אני גם לא רוצה להצטרך להחליף את כל המחשב עוד שנתיים. באופן אידיאלי אני מעדיפה לשלם פחות עכשיו, ושתהיה לי אופציה לשדרג בעתיד רכיבים ספציפיים לפי הצורך, וכך להשאיר את המחשב רלוונטי לכמה שיותר זמן. אם זה לא ריאלי, אז אולי כן הגיוני לבחור חומרה קצת יותר חזקה ממה שאני צריכה מתוך מחשבה לעתיד. עוד התלבטות היא האם כדאי ללכת על מחשב מותג ובכך לוותר על כאב הראש של הרכבת מפרט (לא מבינה בחומרה, מילא לבחור מעבד, אבל לדעת לבחור לוח אם וקירור בהחלט גדול…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. מעוניין לרכוש מחשב שישמש בעיקר לגיימינג. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K חריגה קטנה של 100-200 ש"ח אם ממש חייב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אם מתאפשר ברכה, עדיף שלא יבוא על חשבון קירור. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה, לגודל. עדיף …
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
I5 3470 8GB RAM לוח אם של GIGABYTE, לא יודע דגם במדויק. HD7950 SAPPHIRE SEAGATE 1TB ספק כוח SEASONIC S12II 520W מארז של TMS (הישן) המחשב בן שנה וחצי בערך.. כמה שווה למכור?
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) צפיה בסרטים, עבודות משרדיות למשל סקייפ, בלי משחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך מאט 15.4 אינץ' * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) יספיק full hd. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? 3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן זמן סוללה ארוך 7 שעות * האם י…
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מחפש המלצה ללפטופ לידידה שמתחילה ללמוד עיצוב. מצ"ב הדרישות כפי שהמוסד בו היא תלמד מבקש. לפי דעתי עדיף מסך IPS לא? הלפטופ היחיד שמצאתי עם מסך IPS הוא ASUS N550JV, הוא עומד בכל התנאים למעט הבטריה המאוד חלשה שלו (3 וחצי שעות לעומת דרישה של 7 שעות) התקציב הוא 5000 ש"ח (אפשר לזלוג עד 5500). יש המלצות אחרות?
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה בבקשה מפרט עד 7,000 שקל לאוברקלוק. פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן שטרות 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים, אוברקלוק כבד 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? NOPE 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?צורב DVD, מקדלת,עכבר,מסך,פלופי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני מעדיף שהמעבד יהיהA64 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? שיהיה יפה, לא יותר מידי תשאירו לי מקום למודינג, שקט - לא חייב. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה…
-
- 38 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב, מעוניין להחליף למחשב (לוח/מעבד/זיכרון). עם זאת, חשבתי להזמין את החלקים מהאינטרנט ובכך להזמין רכיבים איכותיים בזול. האם למישהו יש ניסיון אם הזמנת חלקים מהאינטרנט ? ברצוני לדעת מהיכן הכי כדאי להזמין... (Aliexpress/eBay/Amazon atc). תודה רבה מראש !!
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. תקציב (עד 3000 ש"ח): אני בעד לנצל את התקציב אבל תוך ראייה של עלות תועלת. עדיף לא לחרוג. 2. ייעוד: HTPC קלאסי + גלישה + הורדת סרטים במקביל. אנחנו מתכוונים להשתמש בלינוקס, שימוש משפחתי (תדיר?) מעוניינים להשתמש במסך הטלוויזיה בלבד - משחקים הם בבחינת NICE TO HAVE. 3. ציוד היקפי לא כלול בתקציב - יקנה בנפרד. 4. אין צורך במסך, מקלדת, עכבר. 6. השקט חשוב ברמה שלא תפריע לצפייה בטלוויזיה. 7. לא מתוכנן אוברקלוק. 8. מע' הפעלה לינוקס. הרכבה עצמית. 9. אזור חיפה. 10. כרטיס מסך של NVIDIA עם מס' גדול של מעבדי CUDA. 11. עדיף ליצור גמישות שתאפשר שדרוג לתמיכה בטכנולוגיות עתידיות תוך שמירה על כמה שיותר רכיבים קיימים. 12. שדרוג מעבד ו/או זיכרון NICE TO HAVE תודה מראש על העזרה
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות - אינטרנט הקלטות צריבות וכו' * גודל המסך? לא קריטי * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל המלצה למחשב נייד עד 2200 ש"ח ללא חריגות. השימושים העיקריים בו יהיו גלישה באינטרנט - מיילים, פייסבוק, יוטיוב וכו', אופיס, צפיה מזדמנת בסדרות, ועריכות אודיו בסיסיות בתוכנת Cubase (אין לי כוונה להפעיל VST's כבדים במחשב הזה, אלא לעבוד מהדרך כשאפשר). מאחר ומדובר בתקציב נמוך, אני לא מצפה למחשב שיעשה את כל הדברים הנ"ל במהירות האור, אך כן מצפה למחשב שיתמודד עם המשימות הללו באופן הגון, וללא קרטועים ממושכים. ספציפיקציות רצויות: 1. גודל המסך - עד 15.6 אינץ'. רצוי מאט, בהנחה וזה בכלל קיים בסכומים האלה. 2. רזולוציה - HD 1366x768 3. משקל - אין הגבלה 4. זמן סוללה - עדיפות ל6 שעות ומעלה 5. יציאת HDMI - יתרון. USB3 - כנ"ל. 6. גודל כונן קשיח - אין חשיבות…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
הי, מדובר בלפטופ של חבר. הוא מחק את הpartitions המקוריים שהגיעו עם הווינדוס והסתבך. אז הוא הביא לי את המחשב והחלטנו שנתקין לו Win 7. אבל אני לא מוצא דרייבר SATA להרדיסק הפנימי שעובד בהתקנה של Win 7. מה עושים? אני צריך רק עזרה בלמצוא דרייברים, תמנעו מחוות דעת אישיות וביקורות. תודה.
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני לא רואה על לוחות אם שכתוב עליהם אם הם תומכים בNVMe, אז איך אפשר לדעת? בנוסף, NVME הולך ישר לחיבור PCIE או זה מתאים לחיבורי M.2 הרגילים? וגם האם צריך שיהיה NVME בשם של הSSD?
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד דל XPS M1530 ושמתי לב כי אין לי אפשרות למצב שינה היברידי(4GB זיכרון VISTA 64 BIT) במחשב נייד נוסף DELL INSPIRION (VISTA 32 BIT יש אפשרות כזאת במחשב דל XPS יש GEFORCE 8600GT 256 מה יכולה להיות הסיבה לכך?
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יכולת להפעיל מספר סביבות עבודה כבדות במקביל (תכנות) + תוכנה גרפית ומספר רב של דפדפנים וטאבים מסך - 22-24 אינצ - איכותי, חד ולא מזיק לעיניים (זוג מסכים). פירוט נוסף: 1. מה התקציב המקסימלי? 4K עם אפשרות חריגה עד 5.5K במידה וזה נחוץ 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? שימוש לתיכנות, ולגרפיקה בעיקר פלאש כבד ופוטושופ בסיסי+ 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? כן, דרוש מסך כמוזכר לעיל, עכבר ומקלדת איכותיים ונוחים 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. דרוש מפרט מלא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8 - …
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שילמתי 5600 ש"ח (מחיר התחלתי 4999) לפני פחות מחודש, עכשיו הוא מוצא למכירה במחיר התחלתי של 3144 ש"ח. כמו כן זמן הסוללה הוא רק שעה וחצי. באתר כתוב: "זמן סוללה - אין נתונים". למישהו יש דעה בנושא? :'(
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אשמח להערותכם על המפרט הזה https://tms.co.il/builds/405003 מה הייתם משנים\משדרגים בלא עוד הרבה כסף ?
-
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, הדרישות הן כדלקמן: תקציב מקסימלי: 6K, מעוניין לחסוך ולמצוא מחשב בכ5K. שימושי המחשב: עריכה גרפית (צילום דיגיטלי) בעיקר לשימוש בפוטושופ לעריכות תמונות(רוב השימוש) ציוד היקפי: מקלדת, עכבר אלחוטי, לא צריך רמקולים, מסך איכותי וגדול חשוב! ('27 או '32 מה כדאי?) סולם השקט: 4, שיהיה שקט, אבל לא קריטי במיוחד. OC: לא מתוכנן אוברקלוק מערכת הפעלה: לא חייב. הרכבה: בחנות עדיפות לחנות: אין מועד קנייה: חודש הקרוב בקשות מיוחדות: מעבד של אינטל. 2 הארדיסק חדשים. מארז עם כמה שיותר חיבורים להארדיסק פנימיים (לפחות 4, בעדיפות ל5 6 ואפילו 7) ספק שיחזיק הכל, וכרטיס גרפי טוב לעיבודי גרפיקה בתמונות. שדרוג עתידי: הוספת הארדיס…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מצאתי באינטרנט את המחשב הנייד הבא אם x1600 ati (הכרטיס המסך הכי חזק בנתיים לניידים) והכל במחיר מצחיק של 1080$ גיגה זכרון, 120 גיגה וduo core 2 פרטים:http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16834115246 מה דעתכם
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני זקוק לעזרתכם אני לא מבין גדול במחשבים ואני קונה השבוע מחשב חדש. סיירתי קצת באתר ובפורומים והחלטתי שאני אקנה: מעבד: Intel® Core2 Quad Processor Q6600, 1066MHz, s775, 8MB המחיר: 1390 ש"ח כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 8800GT 512MB ASUS המחיר: 1490 ש"ח זה משאיר לי עוד 2120 שקלים לקנות את שאר הרכיבים. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי להרכיב את מה שנשאר. המחירים לקוחים מהאתר של ksp כי שם אני כנראה אקנה. אם מישהו מכיר בחיפה חנות יותר זולה ואמינה מksp שירשום אותה בבקשה פה כי כל שקל חשוב לי. פרטים נוספים: המחשב מיועד בעיקר למשחקים (כל המשחקים גם הכבדים), אינטרנט, וצפייה בסרטים. כמו כן אין לי כוונה לעשות OC או לקנות ציוד היקפי כמו מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים. אין ל…
-
- 40 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ערב טוב! אני מעוניין לקנות מחשב נייד של דל, אך מתלבט בין שני מפרטים משתי סדרות. אני משחק מדי פעם בקרייסיס 2 ומשחקים עם גרפיקה גבוהה ומשתמש במחשב לצפיה בסרטי HD, כך שהוא עתיד להתחבר תכופות למסך מרכזי גדול ולעבוד קשה יחסית. INSPIRON N5110 מעבד: Intel Core i7 2630QM 2.0GHz (Max Turbo Frequency 2.9GHz) ,1333MHz FSB 6MB Intel Smart Cache מסך רחב 15.6: HD (720p) glossy WLED display with TrueLife (מסך מבריק) רזולוציה: 1366X768 כרטיס מסך: NVidia GeForce GT525M 1024MB דיסק קשיח: 500GB Hard Drive Serial ATA 7200RPM זכרון פנימי: 8GB DDR3 1333MHz dual channel סוללה: 9 תאים 90WHr אחריות: שלוש שנים אחריות יצרן במעבדה אחריות סוללה: שנה מחיר: 5024 ש"ח Dell Vostro 3550 מעבד: Intel Core i…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-