ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
תודה לכל מי שנכנס. לאבי יש יומולדת, והחלטתי לקנות לו מחשב, השימושים הם כמובן לאינטרנט, עריכת תמלילים ותו לא, אפילו לא סרטים לדעתי, והשימוש במחשב לא יהיה מרובה. קיימים כבר מסך, מקלדת ועכבר, ככה שכל מה שנשאר זה רק המחשב עצמו, ובהתחשב בשימוש, אני לא חושב שאפילו יש צורך ביות מP4 2.4 עם 512 זכרון, אבל מכיוון שעברנו את העידן הזה... אז בניתי משהו בסיסי אחר P: (זכרו, המטרה של המפרט להיות כמה שיותר זול, ולהריץ ישומי XP בצורה חלקה) CPU Price Units Total Pentium E2180, Bus800Mhz, s775, 1MB, DualCore 280 1 280 Mother board Price Units Total ASUS P5KPL-CM s775 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, PCI-E, HDAudio, GBL 244 1 244 RAM DDR II 667Mhz - Life Time Warranty Price Units Total 1GB Sam…
-
- 2 תגובות
- 669 צפיות
-
-
היי, אני זקוק לחוות דעת על מפרט למחשב נייח לגרפיקאי- אמור להריץ פוטושופ, אילוסטרייטור, inDesign וכו' מעבדים - Intel Socket LGA1150 1 - CM8064601560516 - Intel - i5-4690 Quad core CPU - LGA1150 - 3.5 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... 924 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 1 - Fatal1ty-B85-Killer - ASRock - Fatal1ty B85 Killer - Socket LGA1150 CPU - Intel B85 chipset - DDR3 1600MHz memory support - VGA, DV... 436 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח 1 - AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series... 352 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח 1 - AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series... 3…
-
- 1 תגובה
- 655 צפיות
-
-
שימושים: 70% - הרצת סימולציות עם מערכים גדולים והרבה לופים (לא עיבוד תמונה) בעזרת התוכנות הבאות: MATLAB, C ו FORTRAN 15% - אינטרנט 10% - עבודה עם אופיס ו-LATEX 5% - משחקים לא נדרש ציוד היקפי. כונן קשיח: שיהיה אמין ככל הניתן. עדיפות לשני כוננים קטנים יחסית (80 ג'יגה לאחד - יספיקו), כאשר אחד מהווה גיבוי של השני. צורב: צריך צורב DVD (אמין). מערכת הפעלה: WIN XP (לא להכניס את מחירה לעלות). לא מתכוון לשדרג לויסטה בזמן הקרוב. מחשב אמין שיחזיק כחמש שנים ללא OC והרחבות, פרט לרכישת כרטיס מסך (אם כרטיס מסך בסיסי מתכנס בסכום - אז מעדיף להכניס גם אותו). תקציב: 3500 עם גמישות קלה. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 980 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד למטרות עבודה, חבר שלי סוחר בבורסה. עם תוכנות כמו Meta Trader & AVA Traider התוכנות הללו עובדות במקביל ומציגות גרפים... יש צורך ליכולות עיבוד גרפים מהירות. הוא מעוניין ב- T500 של Lenovo שעולה 7400 ש"ח: http://www.lenovo-israel.co.il/pl_product~2082-3GU~2~33.htm האם מומלץ? תנו חוות דעת על המחשב הנ"ל והמלצות על אחרים אם יש!?
-
- 2 תגובות
- 684 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,עבודה משרדית, הורדות, סרטים , סדרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. NBA 2K12 ASSASSIN CREED 3 MW -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 BENQ senseye 3 22 INCH -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 6 תגובות
- 817 צפיות
-
-
שלום לכולם אני אספר לכם, רציתי לקנות מחשב נייד של IBM. שאלתי כמה שאלות בנושא מחשב נייד. ונתת לי תשובה מחיר טוב 7400 ש"ח. שאלתי שאלה חשובה מאוד. אני רוצה לחלק דיסק קשיח מחיצות איך שאני רוצה לדוגמא: דיסק קשיח 60GB רוצה לחק אותו 2 או 3. מחיצות. בעל חנות אמר לי זה לא איפשרי. שקונים מחשב נייד זה מותקן הכל מוכן רק ורק מחיצה אחת. מצורפים דיסקים התקנה מוכנה (כוונה הוא עושה הכל לבד כולל שדרייברים ועם חלונות XP). ואמרתי לו למה? אני רוצה לבחור לבד לחלק דיסק קשיח מחיצות. ולהתקין בעצמי חלונות XP.זה לא טוב. משהו מוזר במחשב ניידים חדשים. מישהו ניתקל בסיפור כזה? באיזה חברה טובה יכולה לתת מה שאני רוצה? מה קורה במדינה הזאת, זה פראייר. זה לא בסדר. מה אני צריך לעשות? זה מאוד חשוב לי. בברכה מ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעוניין במעבד לוח אם וזיכרון אשר אוכל לבצע איתם OC מקסימלי. כרטיס מסך טוב, אין צורך בציוד היקפי. מוכן להתגמש מאוד במחיר כמובן במידה והביצועים יהיו שווים זאת. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אפשר לחרוג עד 1000 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בדיסקים כשיחים לאיחסון 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חייב חירשי אבל גם לא רועש מדי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב ב…
-
- 19 תגובות
- 12.1k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? בערך 5500 אפשר לחרוג ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לכלול הכל אין צורך בציוד הקיפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? סביר -5 6. הא…
-
- 0 תגובות
- 944 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מקווה שזה בסדר לפרסם את השאלה באזור הזה של הפורום. אני מחפש מחשב יד שניה ונתקלתי במחשב הזה: Phenom II x2 Dual Core 555 Socket AM3 - מעבד ASUS M2A HDMI - לוח אם 4 GB זכרון DDR2 כונן קשיח - 320 GB צורב DVD מארז שוכב שווה לי לשלם 650 ש"ח עבורו? השימושים שלי זה בעיקר גלישה, סרטים וקצת תוכנות גרפיקה.
-
- 7 תגובות
- 820 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט למחשב הבא , לשימוש (אינטרנט , עריכת וידיאו וגרפיקה (לא מקצועי) אם יש למישהו הצעות לשיפור לפני שאני קונה אשמח לשמוע ... INTEL P4 2.4B GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache 1,232 ש"ח Gigabye ATi Radeon 9000 PRO 549 ש"ח 3R SYSTEM AIR Metal Silver 476 ש"ח Samsung DDR 512MB 2700 / 333MHZ 871 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version שלוש שנים אחריות 751 ש"ח GIGABYTE GA-8PE667 590 ש"ח 300W ATX 90 ש"ח Toshiba SD-M1612 248 ש"ח Mitsuni floppy 1.44 55 ש"ח הרכבת מחשב במעבדה 163 ש"ח סה"כ 5,025 ש"ח
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ברמה גבוה+תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין תכנות עיקריות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כל סוגי המשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 27 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מעבדי אינטל Core 2 Quad Q9400, 1333MHz, s775, 6MB Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s775 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5QPL-AM s775 C2Q 1333Mhz, Intel G41, DDR2 800, PCI-E, HDAudio זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB Patriot Signature Dual Channel דיסקים קשיחים Seagate 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II ST3500418AS כרטיסי מסך OnBoard Intel GMA X4500 כרטיסי קול On Board 5.1 Channel Audio צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד רשתות Wired Products On Board 10/100/1000 מארזים HJA-241 MIDI Black (No PSU) ספקי כוח Golden Tiger 450W Real, 12cm Fan (24pin) מחיר החבילה 2325 כרטיס מסך הוא מחוץ לעסקה יש לי GeForce 7600 GT, וכשיהיה לי יותר כסף אני ישדרג אותו... המפרט…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני שוקל רכישת לפ-טופ לצרכים הבאים: אופיס, סרטים, אינטרנט והבעיה הגדולה: מאטלב. עכשיו, ללא המאטלב, הייתי הולך על מחשב פשוט ב-3000 ש"ח, אבל כך אני חושש שאני זקוק למעבד C2D וזכרונות חזקים יותר. מה דעתכם? כמו כן, אני לא רוצה להיות מוגבל ל-4GB בכמות הזכרון שניתן לפנות אליו. גודל וזמן סוללה פחות קריטיים. אשמח להמלצות.
-
- 2 תגובות
- 660 צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ~4.5-5.5. חריגה עד 6 וקצת מעבר למשהו סופר-סופר מפתה. מעדיף שיהיה כמה שיותר נמוך מן הסתם.... 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקי RTS\TBS כבדים כדוגמת Civilization 6, Hearts of Iron 4 כן הייתי רוצה גם דברים שצורכים גרפיקה יותר כבדה (אימולטור yuzu לסוויטץ', Cities Skylines...). כל הדברים האלו לא מפריע לי שירוצו בגרפיקה בינונית כל עוד ירוצו חלק - לא מחפש 4K ולא עיגולי זיעה על הדמויות שלי אפשר קצת להתקמצן על הכרטיס מסך בהנחה שיריץ את הדברים האלו (גם דברים יחסית מודרנים) על בינוני-נמוך בהנחה שזה ירוץ חלק בהגדרות האלו …
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, התחלתי בכרטיס מסך GTX 260 והשלב הבא הוא הרכבת שאר רכיבי המחשב. אני יודע שצריך להתחיל עם יעד מחיר ולפני שאני מוציא יותר מהמתוכנן - רציתי לדעת שזה כדאי. ההתלבטות שלי היא בין מעבדי הקוואד המוכרים לבין הI7 920... אם אני הולך על המעבד החדש, אני צריך גם לוח מבוסס X58 וזכרון DDR3 ששניהם מעמיסים עוד המון על המחיר. שני שלבים אחורה. המטרה הינה מחשב למשחקים (shooter) כמו far cry2 , crisis ו COD...בהרבה פחות מזה גם עריכת ווידאו (ממש הרבה פחות - משהו כמו 5% מהפעילות על המחשב). הלאה, אין לי שום צורך ביציאת HDMI מלוח האם...גם לא יציאה לשני מסכים ויעזור לי אם כן תהיה יציאת FIREWIRE. להשלמת המפרט, כל מה שאני צריך זה בחירה של מעבד, זכרון, לוח אם, קרור, מארז, ספק כח, דיסק קשיח וצורב …
-
- 9 תגובות
- 804 צפיות
-
-
מעבד Intel Pentium D915 2800 L2 2048KB לוח ASUS775+865G זיכרון DDR1 512MB UP 400MHZ *2 = 1024MB כונן קשיח WD 160GB SATA2 צורב ASUS כונן CD ASUS 1.44 מארז + ספק כח TT400W אני אשמח לקבל חוות דעת על המפרט שלי שבניתי . * המחשב נבנה לביצועי אופיס , שירים , קאזה / אימיול *
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אחרי 4 שנים פוריות ויפות, המחשב הנוכחי שלי לא סוחב, והגיע הזמן להחליפו, או ליתר דיוק- לקנות מעבד, לוח אם, זכרון, ומארז וספק חדשים, ואליהם לצרף את הכונן הקיים, הצורב, כונן הדיסקטים ( :-\), וכל הציוד ההיקפי הקיים. אחרי שעברתי על הפורום ובאתר בכלל, ובעוד הרבה מקומות, נדמה לי שיש לי כיוון מצד אחד, אבל גם הרבה שאלות שאשמח אם תוכלו כאן לענות עליהן. אה, כן. השימושים- אינטרנט, הורדות של תכנים חוקיים יותר או (הרבה) פחות, אופיס, אולי גם ניגון מדיה (לצרכי preview בעיקר, אבל גם preview של hd). משחקים לא צפויים באופק, נראה לי. אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות הבאות, אם כך: 1) האם יש עדיפות למעבד Phenom II x2 545 על פני Athlon II x2 250? ההפרש במחיר הוא 140 ש"ח. מה …
-
- 4 תגובות
- 910 צפיות
-
-
אני מתכוונן בעתיד הקרוב לשדרג את המחשב שלי למשהו טוב יותר (או רע יותר, תלוי מה התקציב) מטרת המחשב תהיה בעיקר לתוכנות אנימציה כגון 3DS MAX וCINEMA4D וגם לקומפוזיטינג עם AE ראיתי במהלך שיטוטיי ברשת שלAMD יש את המעבד הנ"ל שהוא בעל 8 ליבות ושאלתי היא (ויסלחו לי כל מביני הדבר כי אני לא מבין כלום) האם ישנה איזושהיא עדיפות למעבד הזה על פני i7 2600? קראתי כל מיני ביקורות על המעבד והם די בילבלו אותי לכאן ולכאן, מה שהבנתי זה שבמבחני רינדור הוא נתן תוצאות טובות ואילו במבחנים מבוססי משחק הוא לא כל כך הבריק. לגבי כרטיס מסך, יש לי כבר כרטיס FirePro של AMD אז כל מה שאצטרך מעבר למעבד זה בערך 8 גיגה זיכרון ולוח אם סביר שיסחוב את הבלאגן. מעבר לשימוש היום יומי המקצועי שלי, האם יהיה אפשר לשח…
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי אני מתעניין ברכישת HP 2730p מארה"ב קראתי ב"דביק" כי יש אחריות בינלאומית למוצרי HP וודאי לעסקי . אבל לא ראיתי שום ציון לאחריות באתר של HP האם ידוע למישהו האם יש אחריות בינלאומית לדגם הנ"ל ?
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה\הורדות, עבודה משרדית מעטה, צפיה בתכני HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש א…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
INTEL Pentium D 945 2x 3,40GHz LGA775 boxed מחיר: 890 ₪ Motherboard MSI 7203 P4N SLI XE-F S775 ATX מחיר: 440 ₪ DDRAM2 1024MB PC2-675 CORSAIR CL4 מחיר: 380 ₪ SAMSUNG SATAII 200 GB P120S 8MB 7200 מחיר: 300 ₪ ATI Sapphire RX1650Pro TD PCI-E 512MB מחיר: 575 ₪ Power Supply ATX 400W Xilence Power SBS-XP400 מחיר: 185 ₪ MidiTower 3R Systems R400 silver מחיר: 165 ₪ מחיר סופי: 2935 ₪ מספר הערות: .1.) אני בונה את המפרט לחבר והתקציב האמיתי אמור להיות 2800 ש"ח ובלי חריגה של שקל. .2.) זאת אומרת שהוא כרגע יותר יקר בכ-135 ש"ח והחריגה עוד איך שאומרים 'בסדר' מבחינתו. .3.) המחשב מיועד למשחקים, סרטים, גלישה באינטרנט ותוכנות למיניהם. לא מתוכנן OC - יש סיכוי שיהיה OC…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1440X900 * באיזה סוג משחקים תשחקו? Counter Strike: Source, Call Of Duty: MW2 , Battlefield BC2 ועוד * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, …
-
- 3 תגובות
- 619 צפיות
-