ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,465 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם , אני מורידה דברים בכמויות , לאחרונה נהרס לי המחשב ומזל שקניתי כונן גיבוי של 10 טרה והעברתי את הכל. אני מחפש מחשב להורדות 24/7 וצפייה בסרטים ומוזיקה. לא משחקת בכלל! אשמח לעצות המחשב יקנה במדינת ישראל מטרות המחשב? אינטרנט הורדות וצפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ומעלה לא משנה המסך * רזולוציית המסך? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750 ומעלה או 1 טרה .. אפשרי גם בשילוב של SSD * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צר…
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? אין א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא רלוונטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק שקיים בשוק (ׁCOD וכו' ) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4…
-
- 36 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר…
-
- 24 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, עבור נער העוסק בפיתוח תוכנה ועריכת תלת מימד נדרש מחשב ומסך. תקציב 10K גמיש. המפרט עליו הוא חשב: מעבד: I7-7700K או I7-8700K זכרון: 16GB RAM אחסון: NVMe 256GB M.2 SSD אחסון: דיסק קשיח 2TB כרטיס גרפי: 1070TI מסך: 1440p עם קצב רענון 100Hz אודה על קבלת מפרט מפורט, הצעות, הערות וכו', תודה.
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
אלהן כולם(: בניתי מפרט למסך של 22-24" שאני יקנה אותו בעתיד אחרי שאני יקנה את המחשב כבר. היסתכלתי פה כמה הצעות של אנשים שנתנו לאנשים אחרים שילבתי כמה דברים ואני רק צריך את הדעה שלכם בנושא(: השימושים שלי למפרט הם OC חזק (אחרי שאני ירכוש מספיק ידע),רוב הזמן הוא ישומש למשחקים חזקים וכבדים שיצאו בשעה שנתיים הקרובות. אין לי צורך בציוד היקפי. בכללי זה מפרט של 5K. מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLAWQ" - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤1423 לוח אם: DFI LANPARTY DK P45-T2RS PLUS אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤649 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 1GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1291 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS אחרי…
-
- 37 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
התקציב שלי גדל! אז עכשיו אני מחפש נייד ב10k פלוס מינוס חשוב לי מאוד: 1. זמן סוללה ארוך- אני נוסע ל3 חודשים, טיסות נסיעות בלאגנים, כמה שיותר סוללה יותר טוב 8) 2. משקל נמוך- שוב, נסיעות וזה- לא רוצה להסחב עם משקולת 3. כונן dvd- (אם אפשר גם צורב) אני רוצה לראות סרטים.... שלושת אלה הכי חשובים לי מהכל, כמובן שאני רוצה את המפרט הכי טוב שאפשר בכסף הזה וגם אם אפשר יהיה להריץ עליו קצת משחקים בקטנה ככה אז סבבה (בסגנון של וורקראפט, שום דבר רציני מידיי) יש פה כמה ביקורות תגידו לי מה נראה לכם יתאים: http://laptopmag.com/Tools/Guide/Notebooks/ultraportables-picks.asp http://laptopmag.com/Tools/Guide/Notebooks/ultraportables-picks.asp תודה מראש לכל מי שיעזור!! עריכה: ואינט…
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
6000 שקל ללא אוברקלוקינג אני מדגיש שיהיה בעיקר למשחקים חזק ואם אפשר גם אז איפה אפשר לקנות כי אני לא אלוף בלהרכיב תודה
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, אני סטודנט שנה א' למדעי המחשב, מחפש מחשב נייד שישמש אותי ל 3 שנים הקרובות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן שלחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא הרבה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות ועבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio חשוב לי שיהיה קומפקטי וקל אך יחד עם זאת נוח לעבודה. 13" נראה לי אידיאלי. ישמש אותי בעיקר בכתה, בבית יש נייח. מעבד I5 יספיק לדעתי. 8 ג'יגה ראם. SSD בגודל 256GB. מסך FULL HD. זמן…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד להורים של חברה שלי (בני 50). המחשב בעיקר יהיה בבית כחלופה למחשב הנייח (הם לא מתכננים להוציא אותו מהבית, אבל כן רוצים שהוא יהיה נייד בתוך הבית), וכמובן שיחזיק לאורך כמה שנים. * מטרות המחשב? עבודה משרדית (אופיס), גלישה באינטרנט, מוסיקה וקצת סרטים. * גודל המסך? 15.4 לפחות. * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא חשוב, 500 ג'יגה מספיק. * כונן אופטי? כן, אבל לא קריטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כ…
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב. אני מעוניין לקנות מחשב עם החומרה הבאה והייתי שמח לשמוע קצת תגובות (חיוביות ושליליות) לגבי המפרט, וגם הצעות מחיר. מעבד: intel p4 3.0 2m 630 לוח אם: asus p5nd2 nforce 4 sli זיכרון: ocz platinum pc4200 1G(512x2) DDR2 3-2-2-8 כרטיס מסך: ASUS EAX800XL/2DTV/256 X800 XL VIVO PCI-E כוננים קשיחים: WD 120G 7200 8M SATA2 שני כוננים כונן DVD צורב DVD ספק: POWERSTREAM OCZ PS 420W ATX מארז: ?Thermaltake Suprano VB1000BWS/SWS? תודה.
-
- 32 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? בעיקרון אין, הבוס הגדיר כך: "שיהיה זול, אבל איכותי" <--גאון משהו.... א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל שלא יבוא על חשבון האיכות הנדרשת בעבודה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וגרפיקה קלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר באופיס\גלישה מרובה טאבים\תוכנת "תקציבית"- תוכנה להנהלת חשבונות ולעיתים רחוקות גם פוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. צריך הכל, מקלדת\עכבר אלחוטיים כמובן 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנס…
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם ותודה מראש. אני משתמש בעיקר ב-3DS MAX ו-UNITY3D כמפתח הדמיות גראפיות כבדות עם חישובי פיזיקה בזמן אמת...וגם משחקים. הגעתי למצב של תכנון סצנות במקס של שני מיליון פולי ויותר ואני זקוק לשדרוג רציני. תכל'ס נסגרתי כבר על מפרט ואני מעוניין לשתף אתכם כדי לשמוע חוות דעתכם לפני הקניה הדי יקרה אך מתבקשת. ובעיקר לגבי כרטיס המסך למי שמבין היות וזה הרכיב הכי חשוב במערכת ואני זקוק לכמה שיותר מעבדי קודה גם לפיזיקה בהדמיה אבל מצד שני ליתרונות שיתן לי כרטיס המסך המיקצועי החזק ביותר כיום בעבודה עם מקס. ההתלבטות היא או ה-k5100m או ה- GTX 880M כפול 2 ב-SLI מה שיכפיל לי את כמות מעבדי הקודה בחישובים כבדים בהדמיה אך יבטל היתרונות בעבודה בקאד...אשמח לדעתכם גם בנושא זה. זה המפרט: …
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, בידי 2 מפרטים, אשמח להשוואה/הערות ... מנסה להבין מה יותר טוב, ומה אפשר לשפר בגבולות המחיר הנתון. תודה מראש לעוזרים. מפרט 1: מעבד -Intel Dual Core E-5300 לוח אם - Gigabyte G41 DDR2 PCI-X זיכרון - DDR2 4196MB 800mhz כונן קשיח - 500GB SATA2 7200 (ללא דגם ספציפי) צורב - DVDRW DualLayer x22 SATA (ללא דגם ספציפי) מארז - ATX כולל ספק 500W (לא ברור הדגם) כ.קול + כ.רשת + כ.מסך מובנים (לא ברור הדגמים). הצעה קיימת : 1500 ש"ח כולל מע"מ מפרט 2: לוח אם - Biostar GF8200C מעבד - AMD Athlon II X2 240 Box כונן קשיח - Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB זיכרון - Samsung DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 צורב - Sony Optiarc AD-5240S X24 SATA Black DVD מארז - ללא ספק Cool…
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב לשדרג ב2000 ש"ח +- מפרט p4 1.8 זכרון 256 MB DDR 333 X 2 לוח אם MSI agpX4 , audio כרטיס מסך Gforce 2 TI מה אתם ממליצים לשדרג מהנ"ל, המחשב למשחקים, אינטרנט , אופיס תודה מראש
-
- 25 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המפרט הנוכחי של המחשב שלי: intel i5 4570 gtx 1660 super 8 ram ניסיתי לעבוד על פרמייר והpreview נתקע לי ממש על אף שניסיתי את כל השיטות של להוריד את הרזולוציה וכו. קניתי את הכרטיס מסך הנ"ל בתקווה שזה יעזור, לא עזר. כרגע עובד על DAVINCI RESSOLVE עם אותן בעיות בדיוק מחפש להרכיב מחשב חדש להמלצתכם שיתאים לעריכת וידאו, והאם נייח או לפטופ מה כדאי? מצד אחד אני עורך ולוגים אז אני כן צריך להיות יכול לערוך מכל מקום אבל אם יש לנייד הרבה חסרונות אז אני יכול להתפשר. תודה רבה .
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מנסה לקבל טווח מחירים, ורעיון על איזה רכיבים כדאי להשיג, בשביל מחשב שהייעוד המרכזי שלו זה הקלטות סאונד, כמו דיבוב ומוזיקה. מעבר לזה, ההנחה היא שזה מחשב לשימוש רגיל, עם קצת משחקים בקטנה. מדובר על מערכת שלמה, למטרת הדיון. מה שחשוב: המחשב שקט! בלי רעש של מאווררים. גג, צליל איוורור שלא שומעים במיקרופון קונדנסר. כונן קשיח SSD שקט וקר. למחשב יש כרטיס סאונד טוב, או אפשרות להתחבר לכרטיס חיצוני טוב, בלי בעיות. המחיר של המערכת כולל את הכרטיס סאונד. המחשב ייעודי, ככה שהמחיר לא עולה בשביל רכיבים שלא משמעותיים לסאונד ושימוש רגיל, כמו קצת משחקים. שלא יהיה מחשב איטי לאופיס בלבד. לא משנה אם הוא נייח או נייד, בהכרח, אבל מעניין להשוות. אני לא כולל ציוד סאונד היקפי פה, כמו מיקרופון, א…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחותי המתוקה מתחילה את שנתה הראשונה באוניברסיטה באוקטובר הקרוב, ולכבוד המאורע (פלוס יום הולדתה המתקרב) היא מעוניינת להצטייד במחשב נייד לצורך זה. בעזרתם האדיבה של האנשים הפעילים בפורום זה (אתם כנראה יודעים מי אתם לאור הדגמים שבינהם אני מתלבט), ולאור צרכיה של אחותי, זיקקתי את הדילמה לשני דגמים. להלן השאלון הקבוע ולאחריו הדילמה: * מטרות המחשב? סטודניאטליות בעיקר, אך גם לשעות הפנאי (אין לה נייח). "מעבד תמלילים", גלישה באינטרנט, צפייה ביו-טיוב, האזנה למוסיקה, אולי איזה סרט טוב פה ושם. * גודל המסך? לפחות 13", עדיף פחות מ-15" לאור הצורך במחשב קטן לנשיאה ע"י בחורה קטנה. * רזולוציית המסך? לא חשוב.. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אמצעי הקלט הקונבנציונאליים * משקל ר…
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן אני מתחיל ללמוד ועובר דירה ועוזב את מחשב הPC שלי ומשאיר אותו בבית לכן אני צריך מחשב נייד שגם יהיה קל לנשיאה יחסית וגם שיריץ לי משחקים ברמה טובה תקציב עד 8500 אם באמת יש משהו שהוא פריצת דרך ושווה להוסיף בשבילו 500 שקל אפשר לעגל ל9000. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך IPS 15.6 שלא יהיה מבריק שיריץ משחקים כבדים ואופיס ואינטרנט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנ…
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אשמח לשמוע על מחשב נייד מומלץ חשבתי אולי על המחשב הזה, הוא פשוט הכי קל שפגשתי בחיפוש (1.2 קילו): https://ksp.co.il/?uin=46262 יוצא לי 2300 ב-KSP אילת אבל לא מצאתי ביקורות מספקות ברשת, אשמח לשמוע מבעלי ניסיון האם זה מחשב טוב? ליין בסדר? אם יש לכם רעיון למחשב אחר שמתאים לצרכים אשמח לשמוע, חשוב לי משקל קל כי הוא מיועד לנשיאה יומיומית לעבודה מצורף השאלון תודה לכולם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 חריגה אפשרית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי הכולל אופיס (וורד ופויר פוינט), סינון תמונות, קריאת מיילים וכו'. 3. האם יש …
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש את זה בנתיים.... מעבד AMD Phenom X4 9950 Black Edition Box ¤954 כמות:1 pid=AMD1258'>http://www.skypc.co.il/product.asp? pid=AMD1258 לוח אם GIGABYTE GA-MA770-DS3 ¤453 כמות:1 pid=38496'>http://www.skypc.co.il/product.asp? pid=38496 כונן קשיח Western Digital WD5001ABYS 500GB SATA2 16MB ¤474 כמות:1 pid=5001ABYS'>http://www.skypc.co.il/product.asp? pid=5001ABYS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤348 כמות:1 pid=F2-8000CL5D-4GBPQ'>http://www.skypc.co.il/product.asp? pid=F2-8000CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ¤1446 כמות:1 pid=44050'>http://www.skypc.co.il/product.asp? pid=44050 צורב Plextor PX-…
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אחרי הרבה זמן סוף סוף קניתי את המחשב שלי!!! מעבד: AMD Athlon 64 3000+ (S-754) לוח אם ABIT KV8 sata,GBL זכרונות DDR 400 512MB A-DATA * 2 כרטיס מסך MSI RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB דיסק קשיח WD 80GB SATA גוף קירור Thermaltake Slient Tower רמקולים CREATIVE Inspire 2500 sub + 2Sp מארז ATX MIDI 400W usb,p.stab.,black&silver צורב כבר יש לי קניתי מKSP וכמובן שהם הוסיפו דברים: פלופי Teac/SONY 1.44 סי די רום LG x52 כרטיס רשת (אני הוספתי אחד) Zonet 10/100 * 2 מקלדת (עלובה) 2/3 Lang. Rus or Arb עכבר (עלוב) MOUSE PS2 + roll הכל יצא 5750 שקל ואני חייב לציין שבניגוד למה שראיתי שאומרים בפורום אכן יש להם אחריות של 3 שנים על מה שצריך להיות (מעבד, כרטיס מסך, דיסק קשיח, וכו...) נו …
-
- 27 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
עוד איזה חודש חודש וחצי אני הולך לקנות את המחשב הזה ואני רוצה לדעת אם יש משהו לשפר להחליף ביותר טוב או כל הערה שיש לכם תודה Intel P4 2.0AGHz 478PIN 512k Cache EPOX EP 4G4A+ 845G 533NHZ Samsung 256 mb DDR 2700/333 ( M368L3223DTL-CB3) *2 WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version S/U/M/A Ge-force 4 ti 4200 64mb se- HERCULES - Gamesurround Fortissimo II XP ASUS X 52 LITE-ON 32X12X40 Dragon AX-01SLD Enermax 350W EG 365P VE Samsung 19 959NF Microsoft - IntelliMoues EXPLORER Genius KB-16M עריכה: שחכתי לציין שהוא גם לOC
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-