עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by kobibo,

אשמח לקבל הצעת מחיר לנייד עד 2500 ש"ח לצורכי אופיס, אינטרנט. מעבד I3 לא פחות, המחשב צריך להיות יחסית מהיר. מחנויות במרכז תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  2. שלום לכולם, למרות שהניסיון הקודם לקבל המלצה בעניין אחר לא עלה יפה, אני מנסה את מזלי שוב יש ברשותי מארז Compucase HEC 6A19 עם ספק כח של HEC (לא זוכר בדיוק איזה, אך ככל הנראה 300W-350W). אני מעוניין לרכוש לוח אם + מעבד + דיסק קשיח + זכרון + מערכת הפעלה על מנת להרכיב מחשב. תקציב: עד 2,000 ש"ח. שימוש: ביתי/משרדי סטנדרטי (מחשב להורים). אין כוונה לבצע OC וכו'. דרישות נוספות: 1) דיסק קשיח SSD בנפח של כ- 200-256G, לא יודע אם יש חשיבות ל- PCI-E, שכן לא בטוח שמי שישתמש במחשב ישים לב להבדל. אלא אם ההבדל במחיר ממש לא גדול - לשיקולכם. 2) לוח אם עם כרטיס מסך מובנה. 3) אין כוונה נראית לעין להחליף את המחשב, לכן …

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. שלום לכולם, אודה להמלצתכם על מחשב נייד המיועד בעיקר לשימוש ביתי/משרדי + עריכת תמונות (חובבנית). להלן הדרישות על-פי הפורמט המקובל בפורום: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6-9K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר, עדיף לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מעבר ל-9K. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי/משרדי + עריכת תמונות (חובבנית) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…

• 0 תגובות
    • 895 צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימלי? 1500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?פלוס מינוס 100 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? ביתי - אופיס, קצת משחקים (GTA SA, DIABLO) א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.אופיס, אינטרנט, סרטים, קצת משחקים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?מקלדת, ע…

• 1 תגובה
    • 575 צפיות
  6. Started by nmrdxt,

שלום למומחים! אני כבר תקופה ארוכה מחפש מחשב בגודל של נטבוק, אבל מספיק חזק כדי שאוכל לבצע post-processing ב-lightroom, בשעה טובה נתקלתי ב-Acer Timeline 1810T הנהדר. אין לי ניסיון ברכישת מחשבים מחו"ל... אבל ראיתי שמחיר המחשב בארץ הוא באזור 3700 ש"ח, ואילו אם אני אזמין מחו"ל (לא ממקום קיקיוני) - זה יעלה לי באזור ה-2600 ש"ח (כולל משלוח ומסים). זה הבדל משמעותי. האחריות שהחנות מחו"ל מציעה היא - Limited International Traveler (לשנה), שהיא אחריות די מתאימה לי (אני יוצא איתו לטיול ארוך). מאחר ואין לי ניסיון, אני חושש שאני מפספס משהו - מה אתם אומרים ? יש ממה לחשוש (אני אזמין דרך USHOPS) ? יצא לכם להזמין מחו"ל ? תודה רבה למגיבים.

• 0 תגובות
    • 624 צפיות
  7. שלום לחברי הפורום, ברצוני להחליף את אחד המחשבים הישנים אצל ההורים. לכן אודה לעזרתכם בהרכבת מחשב שיכלול את כל החלקים למעט מארז וספק כח בתקציב של כ 1,800 עד 2,000 ש"ח לפי הפירוט הבא: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1,800 ש"ח עד 2,000 ש"ח (לא לחרוג מעל 2,000 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי/משרדי (אינטרנט/עבודה משרדית/צפייה בנטפליקס וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות מיוחדות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…

8. שלום, אודה לכם לעזרה בבנית מפרט למחשב לאבא שלי לעבודות משרדיות בעיקר כגון עבודה עם office, גלישה באינטרנט וכו'. כמו כן יכול להיות בעתיד לשמש לעריכה גרפית קלה (תמונות וכאלה). לא צריך ציוד הקפי. במחשב עצמו צריך להיות צורב DVD המפרט צריך להיות עם מעבד אינטל ולוח אם של gigabyte כמו כן לא חובה שיהיה בכל הסכום.. אין צורך גם במסך ודיסק קשיח.. קיים כבר ממחשב אחר. הרכבתי מפרט בעצמי (בהמשך) אך יש לי כמה הסתגויות לגבי כמה דברים: 1. המעבד - האם יש צורך במשהו כ"כ חזק ואם יש להציע חלופות טובות. 2. הכנסתי לוח אם עם כרטיס גרפי עליו.. האם זה מספיק או שיש צורך במשהו יותר טוב? 3. על איזה צורב dvd מומלץ? מעבד Intel Core 2 Duo E7200 Box ¤582 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE72…

9. היי, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש שהשימוש שלו יהיה בעיקר בשלב הראשוני לאינטרנט ואופיס . יחד עם זאת, יש סיכוי לא מבוטל שבעתיד הלא רחוק , אני ארצה לשדרג אותו למחשב למטרת משחקים (לא גיימר כבד) בהתחלה חשבתי ללכת על מעבד מבוסס I3 ואולם לאור העובדה, כי ארצה לשנות את ייעודו מצאתי בחנות מסוימת (לא יודע אם מותר לפרסם שמות פה), מפרט שלעניות דעתי אינו יקר ויכול לשמש אותי למטרה זו . Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור מאוררים למעבדים Generic CPU Cooler For s1155/1156 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE H67MA-UD2H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI, DP זכרונות DDR3 1333Mhz 2x2GB Kingston HyperX Blu Dual Channel דיסקים קשיחים…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום רב, מעוניין להתחדש במחשב נייח שישמש גם למשחקים למשחקים. יצרתי מפרט ראשוני כלשהו ואודה לתיקונו. (ההודעה נערכה שונה כרטיס המסך) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי 6500 כולל מערכת הפעלה. במידת הצורך מתאפשרת חריגה קטנה אבל עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד למשחקים, ועבודה עם מספר רב של תוכנות וחלונות במקביל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת ה…

• 0 תגובות
    • 841 צפיות
  11. ארץ רכישה: ישראל * מטרות המחשב? שימוש באופיס, אינטרנט מוזיקה, סרטים, ומשחקים פשוטים * גודל המסך?15.6 או דומה * משקל רצוי? לא פרמטר משמעותי - אינני מסתובב עמו הרבה בחוץ * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא פרמטר משמעותי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - חובה חיבור HDMI להקרנת סרטים מהמחשב בחיבור HDMI לטלויזיה * בלוטות? כן + WLAN * גודל מינימלי של כונן קשיח?320 * צורב DVD? כן - חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא - חשוב שיהיה אמין - המחשב אמור לשרת אותי ל 3-4 שנים לפחות תודה מראש לכל מומחה שיעזור

• 1 תגובה
    • 879 צפיות
  12. מחפש מחשב שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, קצת עבודה באופיס, משחקים (לאו דווקא מהשורה הראשונה המצריכים כרטיס מסך ב 40,000 יורו :-)), וכו'. אשמח להמלצה למעבד (סוס העבודה שלי הוא AMD 2500, כאן אני מניח שיספיק פחות, אפילו פנטיום) לוח אם, זכרון (אני מניח 512 מגה, איזה סוג ?) מארז, דיסק קשיח (אני מניח 80 או 120 ג'יגה של WD, עם 8 מגה באפר) כרטיס מסך (חשוב, כאשר אני לא מבין כלום) וכל דבר נוסף שלא חשבתי עליו :-) * ללא מסך * (אשתמש במסך CRT של MAG "17 FP767) התקציב הוא בערך 3,000 ש"ח, ניתן לחרוג אם חייבים :-) תודה תודה !

• 37 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. היי, מחפש מחשב לילד בן 10 . מכור ל-minecraft + אופיס 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2200 ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחק minecraft + אופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8-9/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  14. 1670 ₪ - Quad Core i7 4790K 4.0Ghz S1150 670 ₪ - Gigabyte GA-Z97X-SLI S1150 799 ₪ - 16GB (2x8GB) Kingston HyperX FURY DDR3 1866Mhz 1899 ₪ - GeForce Gigabyte GTX970 4GB G1 Gaming Super OC 565 ₪ - SSD Crucial MX100 256GB SATA III 285 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 120 ₪ - Asus DVD-RW X24 985 ₪ - Corsair Graphite 760T Full Tower + Window 690 ₪ - Seasonic X-Series 750W GOLD Modular 399 ₪ - Noctua NH-D15 מחיר סופי: 8082 ₪ הייעוד: גיימינג + עיבוד ווידאו (סוני ווגס) + ועיבוד תמונה (פוטושופ) תקציב: זוהי המסגרת עד 8K שהצבתי לעצמי (ללא מסך) המהרה: בעתיד, לא בשלב זה. והשאלה: האם יש"צוואר בקבוק" ? משהו שאינו הגיוני ? אופציה איכותית יותר (בתוך המפרט הנוכחי…

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by rsigall,

שלום, יש לי לפטופ של לנובו x220 עם יציאת display port. חיברתי אותו לטלוויזיה עם מתאם מ-display port ל-hdmi ורואים וידאו בסדר גמור - אבל השמע לא עובר (שומעים בלפטופ). המתאם בסדר ב-100% (במחשב הזה, עם לינוקס, האודיו עובר בלי בעיה. בנוסף עבד היטב עם מחשב של dell שנתיים). ב-Device manager אני רואה Intel Display Audio. אבל, ב-Playback Devices מופיעים רק הרמקולים הפנימיים (Conexant Smart Audio HD), גם אם אני בוחר שיראה התקנים מנותקים/מבוטלים. ניסיתי דרך ממשק Smart Audio HD של לנובו - אבל אני לא רואה שם שום התייחסות ל-hdmi. ניסיתי עם ה-Communications Utility של לנובו - אבל לא עזר והוא רק החזיר אותי לממשק של Smart Audio ושל Windows. ניסיתי לעדכן דייברים של הכרטיס מסך של אינט…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by LiRaNNN,

למחוק

• 0 תגובות
    • 607 צפיות
  17. המחשב אמור להיות למשחקים , סרטים , ההורדות , הכל ! יאללה תנו בראש ! :yelclap: :yelclap: :yelclap:

• 32 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. Started by Liad344,

היי, אני מחפש אוזניות in ear איכותיות. כרגע אני משתמש בM50X, אבל בידוד הרעשים שלהן חלש, והן מצריכות טרחה יחסית גדולה על מנת לקחת אותן איתי לכל מקום. (צריך תיק, לא נוח להחזיק אותן ביד). ראיתי את ה- Sennheiser IE80. איך הן? הצעות אחרות(עד 200 USD)?

• 1 תגובה
    • 819 צפיות
  19. Started by Momochi,

שלום אני רכשתי נטבוק של אסוס עם בלוטוס ורציתי לדעת אם ניתן יהיה להשתמש באוזניית בלוטוס גם עבור לפטופת ואם כן אז אני ישמח אם תוכלו להמליץ על אוזנייה. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  20. אובכן, אני קונה עוד מאט כמעט מחשב חדש שלם ויש לי כמה שאלות בנוגע אל המפרט שבניתי... אובכן, מעבד intel E8400 BOX EZCOOL PS-1000(LED) 500W 12cm BIG FAN PSU 4GB OCZ 320GB WD ועכשיו מגיע החלק בו השאלות... אני רוצה מחשב שיהיה מפלצת לעבודה כללית משרדית גלישה באינטרנט וכן הלאה ומפלצת חייתית במיוחד עבור משחקים של היום כמו COD, CRYSIS, NFS, AA, CS 1.6 וGTAIV... עכשיו, יש לי מסך איכותי וטוב של LG בגודל 19 אינצ'... אני חשבתי לקחת את כרטיס המסך הזה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4713 ורציתי לשאול אם כדי לי ללכת עליו או שיש מקום שאפשר לקנות את הכרטיס הזה בזול יותר או שאני צריך בכלל 1GB של ראם או עוד כל מיני דברים? אז תאמרו לי מה לעשות לגבי כרטיס המסך... התקציב שלי היה …

• 8 תגובות
    • 867 צפיות
  21. סוף סוף ובמזל טוב אני הולך לקנות מחשב חדש. ככה, יש לי אפשרות להשיג בזול משמעותית כל מפרט אז הרשתי לעצמי קצת להתפרע. אני צריך את דעתכם על המפרט הבא. אני האמנם מבין בכל הקטע של מפרטים אבל אני אשמח בכל זאת להצעות לשיפור או אלטרנטיבות. השימושים שלי במחשב הם מאוד כבדים. בראשונה זה משחקים, גראפיקה ברמה גבוהה, מוסיקה (ועריכת סאונד בעתיד הקרוב) ובכלל שימוש רגיל וכבד מאוד במחשב, אז מצתייר מכאן שאני צריך מפרט All around וזה בדיוק מה שבניתי. השקט חשוב לי יחסית (סקאלה של 7-8), וזה בא עם מסך ה-22" המפורסם של דל. מתוכנן OC מאוד גדול למעבד, לכן גם לקחתי זכרונות במהירות המקסימלית למרות שהמעבד לא תומך בהם (מתוכנן שדרוג של המעבד בעתיד, אז ככה שהמהירות שלהם תהווה לי מתישהו יתרון, וה…

• 2 תגובות
    • 679 צפיות
  22. שלום לכולם, הרבה זמן לא הייתי מעודכן בעולם החומרה אבל אני זוכר לטובה את הרמה של הפורום אז אני בטוח שתוכלו לעזור לי. אני מעוניין לקנות מחשב לאח שלי למשחקים חדשים (דוגמת StarCraft2, RedAlert3 וכו'). ישנו מסך 22" ברזולוציה 1680x1050 לכן הכרטיס מסך צריך להחזיק את הרזולוציה הזו חלק. האם מעבד ליבה כפולה יעשה את העבודה או שכדאי לקנות Quad? (המחשב ישמש להרבה שנים) האם 2GB זיכרון זה מספיק או שכדאי 4GB? איזה חברות של לוחות אם מומלצות היום?(בזמנו asus ו abit שלטו) דרוש הרד דיסק מהיר של 500GB... איזה חברות אמינות היום? ודרוש מארז נוח ושקט + ספק. (אין צורך בציוד היקפי) אפשר למתוח את התקציב למעלה אם זה כדאי. אגב יש איזו פריצת דרך בקרוב שכדאי לחכות לה? (מעבדים חדשים, מאיצים …

• 3 תגובות
    • 684 צפיות
  23. שלום לכולם אני מעונין במחשב חדש וחשבתי על האופציה של אולטרא בוק אך ברצוני עדיין לשחק מדי פעם משחקים קלים כגון דיאבלו וסטארקרפט ובנוסף שיריץ משחקים עתידים, (איני מצפה כמובן על הגדרות הגבוהות ביותר , אך אשמח לסברות פלוס ) לצערי עקב מחירו הגבוה ובעיות מסוימות בדל XPS 14 החדש שנראה מדהים, אשמח להמלצות נוספות בסביבות ה6000 שקלים, עם עדיפות לארץ ואחריות של 3 שנים תודה

24. Started by itay_izra,

שלום מחפש מחשב נייד חזק ויחסית לא יקר. תקציב : '1000-1200$ מסך 14'' חשוב שיהיה דק. זיכרון :8-16gb לפחות Hdd : 1t כרטיס מסך סבבה (שיריץ gta v ומשחקים חדשים יחסית) * המחשב ישמש בעיקר ללימודים וסרטים. לכן הכרטיס מסך לא צריך להיות כזה טוב אבל שיריץ משחקים בצורה בינונית לפחות. אשמח לקבל המלצות על דגם טוב . ואם מישהו מכיר מקום טוב שמומלץ לקנות ממנו אשמח לשמוע . תודה!

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by מנחם,

* מטרות המחשב? פיתוח, משחקים קלים (בעיקר Team fortress 2 ו super meat boy. כמה שיותר יותר טוב. * גודל המסך? 13-15" * משקל רצוי? עד 3 ק"ג, עדיף הרבה פחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? DVI-D או displayPort (עבור מסך 27" ברזולוציה של 2560x1440, חיבור DVI או VGA לא תומך ברזולוציה הזו) * בלוטות? אפשר (יש לי דונגל חיצוני בכל מקרה) * גודל מינימלי של כונן קשיח לפחות 256 ג"ב. SSD * כונן CD/DVD? צורב - אין צורך * כונן Bluray - איך צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא דרישות נוספות: לפחות 8 …

• 3 תגובות
    • 967 צפיות

דיונים חדשים בפורומים