עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, צפייה בסרטים HD ועריכה גרפית בסיסית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assassin's Creed 3 וגם החדש שהוכרז, GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22" רזולוציה FHD 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - גבוהות …

• 6 תגובות
    • 773 צפיות
  2. היי חברה, אני בקרוב מתחיל לעבוד מחוץ לבית ואני צריך נייד חדש. הנה התשובות לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את הכל אם זה הכרחי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רוב הזמן זה יהיה מחשב משרדי שלא דורש יותר מדי. אך יכולים להיות מקרים שבהם לצורך עבודה אני אצטרך לעשות סטרימינג (ב-Twitch.tv) או להריץ משחקים (לא שניהם בו-זמנית). אני אשמח אם זה יוכל להריץ משחקים חדשים, אבל לא קריטי שזה יהיה על הגרפיקה הכי טובה, מספיק שזה יריץ ב-+60 פריימים לשנייה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספצי…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. בתור גיימר עם תקציב מוגבל מה עדיף מערכת מבוססת amd או intel? הערה :ממילא רוב הכסף המיועד ילך על כרטיס מסך והשימוש העיקרי הוא בעיקר למישחקים ולקידוד וידיאו ל-mpeg4 בזמן אמת (real time) ולכן מבחינתי המעבד ולוח האם תפקידם הוא אך ורק לאפשר את מיצוי מלוא פוטנציאל מכרטיס המסך ,כך שהם לא יהוו צוואר בקבוק משמעותי. זה נכון שה-conroe e6300 הבסיסי משתלם יותר במחיר ובביצועים מ--- 4600 של amd,אבל הלוחות ל-conroe יקרים משמעותית מהלוחות ל-amd. כך שאני די מתלבט מבחינת השיקלול הסופי, שלוקח מצד אחד את העלות הכוללת של לוח האם והמעבד , ומצד שני את ההבדלים בביצועים במישחקים שהם לא משמעותיים (כשמשחקים ברזולוציות גבוהות עם פילטרים העומס העיקרי ממילא נופל על הכרטיס הגרפי ולא על המעבד)

• 4 תגובות
    • 677 צפיות
  4. טוב אז ככה,חשבתי על לקנות נייד עד 5500 ש"ח רצוי שזיכרון יהיה 2 ג'יגה,שיהיה בערך 250 ג'יגה שיהיה 15',ומשקל כמה שפחות למרות שהכי לא משמעותי עכשיו השאלה העיקרית שלי היא ,האם כדאי לקנות נייד ללא כרטיס מסך,בסביבות ה4500,וב1000 ש"ח לקנות כרטיס מסך חיצוני? או לקנות הכל ביחד ב5500 ? אשמח להמלצות,הצרכים שלי הם בסיסים לא הולך להסתובב איתו בכמויות למרות שמהשקל דיי חשוב לי, שאני אוכל לשחק משחקים נורמלי,לא מדבר על משו כבד אבל בכל מקרה, חשוב שיהיה יציאת HDMI,לפחות אחת. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 781 צפיות
  5. אורח רון
    Started by אורח רון,

לפי חלק מהפוסטים שקראתי היה רשום שעדיף לחכות ולא כדאי לקנות מחשב נייד עכשיו. רציתי לדעת מתי יוצאים הדגמים החדשים של הניידים ומה יהיה ההבדל ביניהם לבין אלו שקיימים עכשיו

6. Started by shahar3000,

שלום לכולם! אני רוצה לקנות מחשב לעריות סרטים ואשמח אם תעזרו לי עם המפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני רוצה לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב הוא לעריכה גרפית במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב הוא לעריכת סרטים בעיקר ותוכנה premiere ובתוכנה after 3. האם יש צורך בציוד היקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא, קופסה בלבד 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק…

• 0 תגובות
    • 777 צפיות
  7. Started by Ariel234156,

שלום, אחותי מתחילה ללמוד עריכה גרפית ואני מתלבט איזה מחשה עדיף לה לקנות, המחשב צריך להיות נייד להלן השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יומיומי ועריכה גרפית בעיקר פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר, פוטושופ,אינדיזיין, אילוסטרייטר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (נ…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by eyal89,

להלן קישור למפרט איך המפרט והאם המחיר סביר? http://www.zapta.co.il/product.asp?productid=4827&catcode=4&shataf=

• 6 תגובות
    • 753 צפיות
  9. Started by Bear Cub,

לקוח מחנות מוכרת ואמינה 3144 ש"ח יעוד מחשב בעיקר לעבודה עם כמה תוכנות במקביל, עריכת סרטים (כולל Rendering), פוטושופ. או מה תציעו לשדרג להגיע ל 3500 ש"ח. כרטיס מסך שיהיה סביר לא יותר

10. שלום לכולם רכשתי היום מחשב בעיקרון לשימוש משרדי ואינטרנטי אבל רוצה גם אפשרות לשחק מעט. המפרט המקורי עם זיכרון קינגסטון 1Gb וכרטיס מסך point of view 7200gs הציעו לי לשדרג את הכרטיס מסך ל- 8400gs תמורת 200 שקל. השאלה, האם כדאי להשאר עם הכרטיס מסך המקורי וב200 שקל לקנות עוד סטיק של 1Gb או להשאר עם הכרטיס מסך ה"משודרג" ורק 1Gb זיכרון. תודה לעונים

11. Started by InFiNiTi,

יעוד המחשב הוא משחקים די כבדים הרצת כל משחק על מדיום לפחות כולל מסך ומארז עם הכל חוץ מצורב! חשוב להכניס 4G! התקציב הוא 4 אלף אני מבין בחלקים אז אל תנסו להסביר וכאלה פשוט מאד קשה היה לבנות משהו טוב

• 3 תגובות
    • 593 צפיות
  12. היי, קראתי את המדריך לבניית מפרט. מעולה! תודה רבה. בעקבותיו בניתי את המפרט הבא, ואשמח לקבל עליו חוות דעת (בעיקר בכל הנוגע לתאימות של החלקים אחד לשני) • מעבד AMD Phenom II x4 Quad Core 965 Socket AM3 3.4Ghz Box • לוח אם Gigabyte AMD 880GM-D2H AM2+, AM3, 880G, DDR3 1666, VGA ATI HD4250, HDMI • זיכרון אופציה א': 2x2GB G.Skill ECO Edition Dual Channel לא מכיר את החברה הזו, אבל Gigabyte שמו את הדגם הספציפי הזה ברשימת הזכרונות המתאימים אופציה ב': 2x4GB Kingston HyperX Dual Channel. גם חברה מוכרת וגם יותר זיכרון (220 ₪ יותר), אבל לא נמצא ברשימה של Gigabyte. נמצא דגם עם קוד דומה מאד אבל לא בדיוק... • דיסק קשיח Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX פעמיים • קירור מעבד…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. אני לא משתמש במצלמה ולכן רוצה לכבות אותה מתאמי חיסכון חשמל וגם חום ואני לא הצלחתי למצוא את האופציה של הכיבוי. האם מישהו יודע? תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by benze,

היי , מחשב שנועד לגרפיקה ממוצעת מעבר I5 - 6600 תושבת 1151 מעבד SSD קיים רוצה להוסיף כרטיס מסך שיחזיק משחק פיפא 18 . רוצה להוסיף קירור מים ולהיות רגוע שהמחשב לא מתחמם . כרטיס SSD נוסף שאוכל להתקין עוד תוכנות ולא לגמור את הכונן הקיים אבל ! לא להוסיף יותר מדי כסף אם יש מציאות-או מוצרים שאמורים להספיק ! אז אשמח לשמוע !

• 24 תגובות
    • 2.9k צפיות
  15. שלום, עכשיו בצורה יותר מסודרת 1מה התקציב המקסימאלי? 2500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (COD כל הסידרה דגש על COD BO) וסרטי בלו ריי . גלישה באינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ גירסה אחרונה. תחביב בלבד) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן מפורט לעיל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין כרגע נתונים על הפרטים האלו. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות…

• 3 תגובות
    • 918 צפיות
  16. השאלה בכותרת, איזה נייד הייתם ממליצים? 1. אין הגבלה על משקל, לרוב הוא בבית עם אפשרות לניידות. אני רוצה את האופציה של להזיז אותו ממקום למקום ולא להיות מקובע לשולחן. 2. שתהיה יציאה לטלוויזיה. בשביל לראות סרט בטלוויזיה על מסך גדול ;D 3. עדיפות למסך גדול לא צריך 20 אינץ' אבל 14 נראה לי יהיה נחמד ביותר ואם אפשר 15 אז מי אני שאתווכח. לא נראה לי קריטי אם זה מט או מבריק (תקנו אותי אם יש הבדל משמעותי). 4. אני מבקש גם המלצה לחנויות שבהן אפשר לקנות ולא רק לניידים עצמם. כםי שהבנתי מהודעות בפורום לקנות באייבורי או KSP לא ממש מומלץ.. אם כי נקנו משם כבר מספר חלקי מחשב נייח ושני ניידים של MSI ולא היו בעיות עם העובדים או האחריות (בסניפים בחיפה, ברוממה של KSP ובעצמאות של אייבורי). זה…

• 4 תגובות
    • 688 צפיות
  17. עשיתי חיפוש, בדקתי דגמים וקצת נאבדתי בדרך. אשמח מאד לעזרתכם בנושא. מחפש נייד קל משקל (ככל שיהיה קל יותר כך יותר טוב, אבל אפשר לחרוג מעט למשקל "בינוני" אם ההבדלים מהותיים מבחינת המפרט) לשימוש שוטף של סטודנט, ללא דגש על תוכנות מיוחדות. תודה רבהההה . מה התקציב המקסימאלי? 3300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אזור ה-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש שוטף – לימודים (סטודנט) אינטרנט, Office, מוזיקה, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן…

• 0 תגובות
    • 728 צפיות
  18. רכשתי דיסק WD 3 טרה מהסדרה האדומה, אבל מסתבר ש-BIOS ישן לא יצליח לעשות שימוש במלוא נפח האחסון. אני זקוק למפרט ל-: 1. מארז - מקום ל-6 דיסקים לפחות. הרעש אינו שיקול כיוון שהמחשב ימוקם במרתף. 2. לוח אם - תמיכה בדיסקים של 3 טרה ומעלה הכרחי (UEFI?) 3. ספק כח - חסכוני, אבל שיוכל להחזיק 4 דיסקים לפחות. 4. זכרונות - המחשב יריץ Windows server 2012 64 bit. נראה לי ש-4 גיגה יספיקו. 5. כרטיס מסך OB. 6. - דיסקים - אין צורך בשלב זה. לסיכום, משהו מינימלי שלא אמור לעבוד קשה מדי, אבל שיעשה את העבודה בצורה חסכונית כיוון שצפוי לעבוד 24/7. תקציב - כמה שפחות.

• 2 תגובות
    • 604 צפיות
  19. שלום לכולם, לאחר צפייה פסיבית ארוכה, החלטתי להירשם ולהתיייעץ. אני צריך לקנות מחשב נייד לאשתי שהיא במקצוע טיפולי רפואי לשימוש משרדי ותיעוד פגישות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? 1500 ש"ח תהיה ההוצאה האופטימלית. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח חריגה, ממש אם אין ברירה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, דפדפן, הקלדה מסיבית של מסמכים. נשיאה בתיק צד כל היום. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). WORD,EXCEL -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…

20. Started by yanivs20,

שלום, אני מחפש נייד שישמש אותי ללכידה ,עריכת וקידוד וידאו וכמו כן לשימוש בתוכנות שרטוט הנדסי ממוחשב ותוכנות מתמטיות. תקציב עד 8000 שח. עכשיו ראיתי שלושה דגמים שמצאו חן בעיני ואחרי שדרוגים שמביאים אותם למצב זהה כולל אחריות המחיר דיי דומה. אז רציתי לברר גם על מה אתה ממליצים יותר על : lg p1-jacke/ hp dv6186/dell inspiron 6400 תודה מראש יניב

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by ktulu,

היי, אז אני ממש לפני סגירה על המפרט הבא במחיר 3,800 (אני עדיין רוצה לשנות למסך דל 22 שמוצע פה בהרבה מפרטים). אני לא יודע איזה חברה בזיכרון ובכרטיס קול ואיזה דגם ספציפי בהארד-דיסק, זה חשוב מאוד? מה דעתכם על המפרט והמחיר. IKONIK SOHO + Enermax 450Watt מארז + ספק-כח Gigabyte H67MA-D2H + USB 3.0 לוח אם Intel® Core i5 2500 3.3GHz מעבד 4GB DDR-3 1333 MHz זיכרון WD 500GB SATA-3 דיסק קשיח Intel HD On CPU VGA + DVI + HDMI כרטיס מסך High Definition 7.1 כרטיס קול --- --- LG DVD-RW X22 צורב DVD Realtek 1 Gigabit כרטיס רשת --- מקלדת --- עכבר אופטי Creative 2.1 SBS A320 רמקולים Samsung 23" LCD Full-HD מסך רחב --- מערכת הפעלה PCI N-Lite כרטיס רשת…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by ifiter78,

שלום! אני זקוק לעזרתכם. בראשותי מחשב ישן ,שעד עכשיו היה מספק אותי בכל המשחקים חדשים ללא שום בעיה,פרט ל קרייסיס החדש מפרט בקצרה: מעבד INTEL 8400 3GHZ 4GB DDR2 לוח אם :Gigabyte GA-EP43-DS3L כרטיס מסך 9800GT כרגע הורדתי METRO LAST LIGHT והבנתי שהגיע זמן לשידרוג ופה השאלה: כרגע אין לי יכולת כספית לשדרג את כל המערכת - זה בעצם לקנות הכל חדש, פרט לדיסק קשיח מה יקרה בפועל אם אשדרג בשלב זה, רק כרטיס מסך ל GTX 650 TI BOOST אני לא חיייב רזולוציות הכי גבואהות - אם יש לכם המלצה לכרטיס אחר -אטרקטיבי יותר,אשמח לקבל המלצות הקיצור מה הייתם עושים במצב כזה תודה

• 9 תגובות
    • 686 צפיות
  23. מומחי הפורום וחובבי המפרטים שלום להלן הצרכים שעל בסיסם אבקש לגבש מפרט: -המחשב ישמש למשחקים חדשים ברמה טובה +. -המחשב ישמש לצפייה/עריכה של סרטים. -תעשה עבודה בפוטושופ. -יעשו צריבות בתדירות גבוהה (למטרות גיבוי). -המחשב יריץ חבילת אופיס. -אין צורך בהרד דיסק מעל 160 ג'יג'ה. -ע"פ התקציב כמובן המערכת תתבסס על AMD. -לא יעשה OC. -דרוש סלוט PCI + מקום במארז ל Audigy 2 platinum שברשותי. -אין צורך במארז יפה. -אין תכנון לשדרוג בשנתיים הקרובות ! המפרט עד כה: קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Athlon 64Bit AM2 4400 DualCore BOX AM244DCB ¤ 539 1 לוחות אם Gigabyte M55S-S3 AM2 GM55SS3 ¤ 452 1 מארזים Compucase HEC 6A19 400TRT Black ¤ 425 1 זיכרונות Corsair 2GB Kit Value Select DDR2-667 …

• 28 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. כמות הרעש לא רלוונטית. מסך 17/19. הכותרת דיי מסכמת את השאר.

• 5 תגובות
    • 634 צפיות
  25. Started by אישי555,

1) אם אני לא משתמש בדקות הקרובות (אפילו עד חצי שעה) מה כדאי לעשות עם המחשב? האם להוריד את המסך או לעבור למצב שינה? אין לי מושג מה זה מצב שינה או מה ההבדל בין שינה/מצב שינה/צא/נעל. אודה אם תעזרו לי להבין את המושגים. 2) אני יכול לדעת אם מישהו גולש ברשת שלי? יש פירוט של שמות המחשבים שההתחברו? 3) מ"ה (WIN7) הגיעה עם תוכנת מק'אפי. אני לא נוהג להשתמש בתוכנות אבטחה כי אני יודע לאן אני גולש. במיוחד במחשב נייד שאמור לגלוש באתרים ספציפיים בלבד. האם כדאי לנטרל את התוכנה? איך עושים את זה? 4) לא מצאתי את פקודת הפעל (RUN). איפה זה נמצא? אני רוצה להגיע לרשימת התוכנות ולראות מה הותקן עם קבלת המחשב כדי שאבדוק מדי פעם אם יש תוכנות לא נחוצות. 5) האם צריך להסיר את הניילון שמודבק למסך או …

• 13 תגובות
    • 2.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים