ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח, אפשר לחרוג ב5% 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, פיתוח 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בדיסק מכני (רק SSD) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? המחשב יהיה בחדר שינה, השקט חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין…
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים!!!!!!!!! שומעים אני קונה מחשב פצצה חדש ודוד שלי אמר לאבא שלי שפנטים 4 זה מחשב טוב ולא החברה השניה כי אינטל זה לחלשלושים ואני מתלבט על מה ללכת והמחשבים הולכים לעלות ככה 6 אלף שקל ולא איכפת לי כי אבא שלי משלם והמחשב יהיה חזק ויהיה אפשר לשחק פה את כל המשחקים החדשים גם דום אז אם מישהו יכול להמליץ לי או על פנטים 4 או על השני אם זה בסדר תודה אחים שלי בעיש תעזרו ותצאו גברים
-
- 39 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש מארצות הברית. הדרישות שלי לפי סדר החשיבות: קל ולא גדול מידי - "13- "14. שיהיה עם יכולת עיבוד טובה (לא למשחקים אלא עיבוד ממש לצורכי עבודה). כזה שניתן להוסיף ולקנות לו עמדת עגינה - כרגע יש לי T500 קצת ישן, הוא איטי ונראה לי מגושם. עיצוב ונוחות שימוש. האם יש כזה קיים?? אשמח לעזרה..
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי אנשים, בעוד חודשיים אני מתכוון לרכוש מחשב בעלות גבוהה יחסית. רציתי להתייעץ איתכם אם כדאי לי לקנות את המחשב בחלקים מאיביי או כל מיני חנויות רשת וכך להוזיל את העניין. אולי לחלקים מסוימים?
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
בינתיים אני לא מתכנן שום אוברקלוק, אבל אני יודע שבערך עוד שבוע-שבועיים לאחר קניית המחשב אני ארצה להרביץ משהו קטן. אז, איך המחשב הזה, מה להוסיף ומה להחליף? אוברקלוק חלש עד בינוני, לא משהו מפלצתי. Processor: AMD Athlon XP 2000 +FAN (638nis) MotherBoard: Epox EP-8K9AI KT400 (555nis) Video Card: WinFast A250 TD MyVIVO- Leadtek GeForce 4 Ti4400 128MB DDR (1149nis) Memory: Micron 256MB DDR PC333 (532nis) DVD/CD-ROM Drive: BenQ DVP-1648A- DVD-ROM 16x48 (272nis) Case: Chieftec Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver (570nis) Power Supplier: HEC 475dvd Watt (372nis) Mice: Logitech MX500 Dual Optical Mouse (269nis) Sound Card: Hercules Game Theater XP 6.1 (565nis) Floppy Drive: Tea…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, בעקבות כמה שיחות עם חברים, יצרתי קשר עם פנדה והצעתי אופציה לקנייה קבוצתית של זכרונות למחשבים ניידים. לאחר מספר מיילים נענתי לחיוב והצעת המחיר שלו היא כזאת: זכרונות KINGSTON יבואן רשמי תגה 667 - 109 שקל 800 - 115 שקל זכרונות SAMSUNG 119 - 667שקל 800 – 129 שקל זכרונות OCZ 120 - 667שקל המחירים מדברים על סטיק אחד, של 2GB, במהירויות הנתונות לעיל (למי שלא הבין מדובר על DDR2). כמובן שאפשר להזמין כמה סטיקים שרוצים לאדם, אם אתם מכירים אנשים נוספים שצריכים או חושבים על זה, מציע לכם לומר להם את זה (אם בא לכם תבדקו בזאפ, ותגלו שיש הפרש מחירים די גדול בין ההצעות). מבחינת איסוף הסטיקים, יהיה ניתן לאסוף בכל אחד מהסניפים שלהם, בהנחה שלא יהיה מדובר על בן אדם א…
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
CPU : AMD Athlon XP 1800+ Tray CPU - [482 NIS] 1 Motherboard : Gigabyte GA-7VAX VIA KT400 Motherboard (AGPx8, 5.1 Sound, ATA133, LAN, USB 2.0) - [517 NIS] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 2700 Samsung Original Memory - [688 NIS] 1 Hard Disc : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD - [698 NIS] 1 Video Card : Leadtek Winfast Geforce 4 TI4200 AGP8X 128MB DDR Video Card - [1,060 NIS] 1 Sound Card : Creative LIVE! 5.1 Bulk Sound Card - [215 NIS] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5'' Floppy Drive - [56 NIS] 1 CD/DVD-ROM : DVD-ROM AOpen 16/48 Retail - [294 NIS] 1 CD/DVD-RW : Lite-On 48/12/48 Retail CD-RW - [358 NIS] 1 Modem : Encore (Luc…
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, לימודים, משחקים קלים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מסך מגע * משקל רצוי? לא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard.…
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
התקציב המקסימלי כאמור הוא 7K, עם עדיפות לסכום נמוך יותר במידה ואפשר. מס' דרישות: - המסך חייב להיות בגודל 23-24 אינצ' (אני דיי נעול על 24, אבל לא משהו שאי אפשר להתפשר עליו) - אין שום צורך בשקט (מבחינתי הוא יכול להיות רועש כמו טרקטור... זה אף פעם לא הפריע לי יותר מדי) - לא מתוכנן בכלל OC (לא מעוניין להתעסק בזה) - אין צורך במערכת הפעלה / אופיס, כן יש צורך בהרכבה - לא מתוכנן שדרוג בעתיד הנראה לעין (שלוש שנים) חשוב לציין - אין לי שום בעיה לרכוש ציוד יד שנייה, להפך. אם אתם מכירים/ממליצים - אני אשמח לשמוע (אני אשמח לדעת גם ממה צריך להתרחק כשקונים ציוד יד שנייה [אם יש משהו כזה בכלל]) אני גר בת"א בעיקרון, אבל אין לי שום בעיה לרכוש את המפרט מכל חנות. אגב, האם התקציב הזה מ…
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי אשמח להמלצה למחשב נייד לסדודנט, השימושים העיקריים יהיו יישומי אופיס, צפייה ישירה, סרטים וקצת עריכת סרטונים ברמה בייתית (סרטונים מהפאלפון). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 שח, חריגה 200-300 אם הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יישומי אופיס, צפייה בסרטים, קצת עריכת סרטונים חובבנית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך אך שלא יהיה מוגזם, לפי מה יודעים איזה מחשב רועש יותר ואיזה פ…
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
זה המפרט שלו: INTEL CORE T5870 1GB RAM כרטיס מסך מובנה. הוא בן כמה שנים, הוא איטי האמת וזה שמשתמש בו משתמש בו רק לגלישה באינטרנט ומשחקים ממש קלים.. מה אפשר לעשות איתו? גם הסוללה שלו לא עובדת והוא חייב להיות מחובר לחשמל.. צריך לשדרג אותו? שווה את זה? אולי למכור אותו?
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
באשכול האחרון שפרסמתי את המפרט שלי התחלנו לדבר על הזיכרון ובכלל שכחתי את מה שרציתי מההתחלה. כמה יעלה לי המחשב??? מעבד - AMD ATHLON XP 2600/2700 לוח אם לAMD - עם כרטיס קול מובנה בלי כרטיס מסך מובנה ABIT NF7 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) או Epox 8RDA+ NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133, 1394, LAN, USB 2.0) כרטיס מסך - Radeon 9500 Pro 128MB + T.V Out דיסק קשיח - GB100 72000RPM ATA 133 זיכרון פנימי DDR 433MHz 256MB X2 (שתי יחידות) כונן CD 52X (של חברה ידועה) כונן FLOPY עכבר אופטי - לוג'יטק / מיקרוסופט מקלדת גדולה - מיקרוסופט אבא שלי הלך היום וקיבל הצעת מחי…
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני לא מילאתי את הטופס כי זה די יוצא דופן.. אין לי ממש הגדרה לתקציב. יש צורך בציוד הקפי, אבל בחרתי לו כבר מסך. דוד שלי ביקש ממני להרכיב לו מפרט, ואני צריך קצת עזרה. דיברתי עם בן דוד שלי, והוא רוצה מחשב למשחקים, למרות שהוא לא באמת משחק משחקים במחשב אלא על הקונסולה שלו.... אמרתי לו "אז למה אתה רוצה מחשב למשחקים?" והוא ענה "למשחקים שאין לקונסולה". ביקשתי ממנו לתת לי דוגמה, והוא הביא לי לינק לאתר טורנטים.. אמרתי לו לתת לי דוגמה ספציפית, אז הוא חיפש 10 דקות ואז הביא לי לינק למשחק באתר שלא רשום שיש שם לקונסולה, משהו של Battlefield, עשיתי חיפוש קצתר והראתי לו שהודיעו ב-E3 שזה משתחחר גם לקונסולות, ויותר מזה לא היה לו מה להגיד לי. הוא אומר שהוא צריך את זה בעיקר לסרטים. דוד שלי אמר…
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
בהמשך לשירשור הקודם, אודה לקבלת מפרט לרשת אייבורי או חנות אחרת באזור פתח תקווה / רעננה עבור 2 מחשבים נייחים 1. מחשב גיימינג קל בתקציב 3000-3500 ש"ח 2. מחשב לשימוש אינטרנט / אופיס בתקציב 2000-2500 ש"ח. לגבי 2 המחשבים: 1. תקציב - כמפורט לעיל (אין צורך במסך / מקלדת / עכבר) 2. עבודה משרדית / אופציה לגיימינג קל 3. צריך כונן DVD, אין צורך בציוד היקפי 4. למחשב היקר, צריך SSD + HDD, למחשב הזול מספיק רק SSD של כ- 480G 5. רצוי מחשב שקט, חשוב שיהיה אמין 6. לא מבצע OQ 7. רצוי שיהיה מותקן עם מערכת הפעלה, אין צורך באופיס. ראיתי שכתבו שניתן לרכוש קוד WINDOWS ב- EBAY האם פשוט להתקין ? 8. חשובה האחריות 9. רכישת המחשב -…
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
לא, לא השתגעתי לגבי הסכום, פשוט כבר יש לי כרטיס מסך וספק כח (GTX 470 ו- Sapphire 750W) בנוסף לכל מה שמסביב. אני נוטה ללכת על core i5-2300, 1x4GB DDR3 1333, Gigabyte H67. צריך גם: מארז, כונן אופטי. מתלבט לגבי: דיסק קשיח 500GB, מעבד 2400 - 2500K, לוח אם ספציפי., תועלת בהוספת SSD קטן למערכת ההפעלה. אגב, מכיוון שאני לא נוטה להרבות בדיסקים קשיחים, עד כמה חשוב לחכות עם הלוחות של אינטל. נראה לי שאפשר בשקט להשתמש בחיבורי ה- SATA3, לא?
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן אני מתחיל לימודי עיצוב תעשייתי ואני מחפש לפטופ (לא מאק) שיעמוד בעומס. כרגע מה שמצאתי זה לפטופ dell inspiration מעבד i7 16 giga ram רזולוציית 4k כרטיס גרפי nvidia geforce gtx1050 השאלה אם הכרטיס הגרפי והרזולוציה מספיק טובים לעבודה בתלת מימד ובסוליד וורקס?
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן חברים רוצה לקנות רק את הדברים הבאים לוח מעבד מארז זכרונות ספק כח למטרת גיימינג וסרטים ברוזולוציית 1920x1080 תקציב סביב ה3 וחצי העלתי שני תמונות של מה שאני חושב ללכת עליו לבינתיים
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אז חיכיתי לכרטיסים החדשים של ATI ועכשיו שהם הגיעו הנה המפרט. השימושים הם למשחקים חדשים, סרטי HD ועבודה כללית עם הרבה תוכנות ברקע. מתוכנן אוברקלוק. המסך שלי הוא LCD 32' רזולוציה: 1366X768. מפרט:
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מחשב בשביל חבר שלי ב5000 שקל כולל מסך. הוא מעדיף אינטל אבל אם זה יהיה הרבה יותר זול אז הוא יסכים AMD. בקשר למסך הוא לא רוצה משהו יקר מדי וגם לא בטוח שהוא יצטרך בכלל מסך אז תחליטו בעצמכם אם לשים מסך או לא. בתודה מראש PENNY.
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום! אני צריך שתבנו לי מפרט למחשב ב4500+- המחשב יהיה בעיקר למשחקים , ללא oc ואני אצטרך גם עכבר ומקלדת. בנוסף אני צריך גם מסך שיעלה עד 1500. תודה מראש לעוזרים.
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי אשמח לעזרתכם הרבה תודה רבה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, בודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תיכנות , matlab וקצת משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: witcher 3, -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש…
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים בלי OC... CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1327.91 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IC7 Intel 875P Motherboard (HT, Dual SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X, 1394, USB 2.0) [ ¤ 810.99 ] 1 Memory : GeIL DDR-RAM 512MB 3200 Ultra Memory [ ¤ 724.8 ] 2 Hard Discs : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 754.92 ] 1 Video Cards : Gigacube Radeon 9800 C3 128MB DDR Retail Video Card [ ¤ 1619.9 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : CD-ROM Asus x 52 [ ¤ 125.39 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Retail CD-RW [ ¤ 259.6 ] 1…
-
- 26 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
התחלתי להתעניין במחשב הזה. Toshiba Satellite P50-B-103 http://ksp.co.il/?store=eilat2&uin=24442 עכשיו כתוב שהצורב שלו הוא slim, דק. האם אפשרי להכניס SSD במקום הHD הקיים ואת הHD הקיים להכניס במקום הצורב בעזרת תושבת? ועוד שאלה, לאחר שהרכבתי SSD איך אני מעביר את מערכת ההפעלה מהHD לSSD?
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי כולם תודה על הסיוע מראש אני מרגיש שאני צריך עוד זיכרון למחשב, הוא מתחיל לקרוס לי כל הזמן. זה הלוח אם שלי ומה שהוא תומך בו והזיכרון הקיים אני רוצה לשדרג ל 32 מה שאומר שאני צריך לקנות 2 של 16 אשמח להמלצות תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
P4 , לא AMD.. אני אקח מסך 17 לצערי.. מצטער על התקציב המצומצם.. אבל אין כסף :\ ועוד שאלה.. אם אני אצטרך להרכיב רשת אלחוטית.. מה צריך לקנות וכמה זה יעלה ? בתודה מראש חברים..
-
- 40 תגובות
- 2.4k צפיות
-