ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
אחרי הרבה זמן סוף סוף קניתי את המחשב שלי!!! מעבד: AMD Athlon 64 3000+ (S-754) לוח אם ABIT KV8 sata,GBL זכרונות DDR 400 512MB A-DATA * 2 כרטיס מסך MSI RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB דיסק קשיח WD 80GB SATA גוף קירור Thermaltake Slient Tower רמקולים CREATIVE Inspire 2500 sub + 2Sp מארז ATX MIDI 400W usb,p.stab.,black&silver צורב כבר יש לי קניתי מKSP וכמובן שהם הוסיפו דברים: פלופי Teac/SONY 1.44 סי די רום LG x52 כרטיס רשת (אני הוספתי אחד) Zonet 10/100 * 2 מקלדת (עלובה) 2/3 Lang. Rus or Arb עכבר (עלוב) MOUSE PS2 + roll הכל יצא 5750 שקל ואני חייב לציין שבניגוד למה שראיתי שאומרים בפורום אכן יש להם אחריות של 3 שנים על מה שצריך להיות (מעבד, כרטיס מסך, דיסק קשיח, וכו...) נו …
-
- 27 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי יש לי 4000 שקל לשידרוג המחשב, (אני צריך מעבד, לוח-אם, וכרטיס מסך) את הכ.מסך ומעבד אני רוצה להזמין מחו"ל. www.newegg.com חבר שלי יביא לי את החלקים. זיכרון כבר הביאו לי http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820227210 (ולכן לא כולל בתקציב) ולוח-אם אני צריך לקנות בארץ (גדול מידי למישלוח), את המעבד והכרטיס מסך מחו"ל. לשלושתם יש לי 4000 שקל. הכוונה היא להריץ ברזולוציה של 1280X1024 בהגדרות גבוהות. מומלץ AMD. חשבתי להזמין בארץ את ה- DFI LANPARTY UT nF4 SLI-DR eXpert nVIDIA nForce4 SLI אבל לא יודע אם ישאר לי כסף למעבד ולכ.מסך תנו לי פתרון.... (בעקרון אם חורג קצת גם טוב) חשבתי על משהו כזה: מעבד: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16819103562 כר…
-
- 31 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום מה מצב מי שראה תמפרט שלי אז הייתי צרך לבצע מספר שינוים אז הייתי רוצה שתגידו ע הוא טוב או לשנות משהו טוב נתחיל לוח: ecs PF4 Extremeecs chipset intel 915pe 800mhz ht dc מעבד: p4 3.0 775 1m זיכרון: ddr 512 400mhz samsung*2 דיסק קשיח: h.d 120 g.b 7200rpm sata כרטיס מסך: ati x600 p 265m צורב DVD של LITEON 12X ומארז http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=4052 סה'כ 7900 רק שאלה כמה עולה הX600P לPCIE? ואיך המפרט?
-
- 38 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, בשעה טוב, סוף סוף... אני קונה מחשב חדש (אחרי 6 שנים של PIII 600) הנה המפרט שבניתי לקח לי דיי הרבה זמן לבנות אותו כי חקרתי על כל רכיב וקראתי ביקורת.. ומיותר לציין שהייתי כפוף לתקציב...אז לא הייתי יכול להפרע יותר מידיי המחשב לא יהיה רק למשחקים גם לסרטים ולגלישה ול word בקיצור לקצת מכל דבר... Pentium 4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit Tray 1042 Thermaltake Big Typhoon CL-P0114 / 16 dba 255 GIGABYTE GA-8I955X Royal 1295 Thermaltake Kandalf VA9000SWA Silver 1170 OCZ 1024MB (512x2) DDR2 533MHz Value Pro 4-4-4-8 DIMM Unbuffer 655 Western Digital 160 GB SATA II 8 MB Buffer 469 NEC ND 4550A 290 Mitsumi 1.44 36 eVGA 6800 GS 256mb/ 256 bit / 425…
-
- 39 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן יש לי אופציה לקנות לפטופ מגרמניה (HP Spectre X360) דבר אחד שמפריע לי זה המקלדת שבתצורה שונה (qwertz) וכו'. אז השאלה האם אפשרי להחליף בארץ למקלדת "ישראלית-עברית" ? רשמית של HP לדגם הספציפי? משהו מסובך\מורכב\ פוגע באיכות המקלדת ה'מקורית? תודה לעוזרים!
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 5,450 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה מה שימושי המחשב: עריכה גראפית / עריכת ווידיאו לא כבדה / תכנות במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: Adobe: Photoshop - Illustrator - Lightroom / Sony Vegas מהי הרזולוציה הטבעית: 1920x1080 לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? לא גבוהות במיוחד אך לא נמוכות במיוחד מתי מתוכננת קניית המחשב?: עוד שבועיים הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: המחשב מיועד בעיקר לעריכה גראפית/ווי…
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד חדש ללימודים, (בעיקר אופיס וגלישה באינטרנט) בסכום של 3000 ש"ח. מחשב קל יחסית, עם מסך בגודל של עד 14'', כדי שיהיה קל לנשיאה ולשימוש מחוץ לבית. באייבורי המליצו לי על "14 Dell Vostro 5468 i5-7200U. אבל אני רואה שהוא מגיע עם דיסק קשיח ולא SSD, שיש לו רק 4GB זיכרון ולא 8GB ושהמסך שלו מגיע עם רזולוציה נמוכה מ-1080p. האם בתקציב של 3000 ש"ח יש מחשב מוצלח יותר? תודה!
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני אענה עוד רגע על השאלון, אני רק רוצה להדגיש שמדובר במחשב שיריץ ניסויים באוניברסיטה, ולכן יש לי דגשים קצת אחרים: הוא צריך להיות מאוד אמין, כי המעבד יעבוד 24/7 על 100% למשך שבוע או לפעמים אפילו חודש-חודשיים. אין צורך בכרטיס מסך חזק. הוא צריך להכיל חומרה כמה שיותר חדשה, כי כרגע יש תקציב, ולא ניתן יהיה לקנות מחשב אחר במשך 3 שנים לפחות. ועכשיו לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 9K, ניתן לנצל את כל התקציב ולא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב? הרצת ניסויים ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (…
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
בהמשך לשירשור הקודם, אודה לקבלת מפרט לרשת אייבורי או חנות אחרת באזור פתח תקווה / רעננה עבור 2 מחשבים נייחים 1. מחשב גיימינג קל בתקציב 3000-3500 ש"ח 2. מחשב לשימוש אינטרנט / אופיס בתקציב 2000-2500 ש"ח. לגבי 2 המחשבים: 1. תקציב - כמפורט לעיל (אין צורך במסך / מקלדת / עכבר) 2. עבודה משרדית / אופציה לגיימינג קל 3. צריך כונן DVD, אין צורך בציוד היקפי 4. למחשב היקר, צריך SSD + HDD, למחשב הזול מספיק רק SSD של כ- 480G 5. רצוי מחשב שקט, חשוב שיהיה אמין 6. לא מבצע OQ 7. רצוי שיהיה מותקן עם מערכת הפעלה, אין צורך באופיס. ראיתי שכתבו שניתן לרכוש קוד WINDOWS ב- EBAY האם פשוט להתקין ? 8. חשובה האחריות 9. רכישת המחשב -…
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
הי, בעקרון חשבתי על 2500 בתור תקציב, אבל באמת שאין לי מושג מה עולה כמה ולכן אני מוכן לשמוע גם יותר (אפילו הרבה יותר אם זה חובה לצרכים שלי, אבל אני מעדיף לא סתם לבזבז). הפעולות העיקריות שהמחשב יעשה מצויינות בכותרת, קומפילציה זה פעולה אינטנסיבית על המעבד, ריבוי ליבות בעקרון עוזר, אבל לא חובה להתשגע. חשבתי בעקרון על i5, אבל אני לא מבין כלום, סתם קרץ לי. דרישות מהמפרט: לוח-אם: אני רוצה כרטיס מסך on board של intel בלבד ו**לא** עם הציפסטים: GMA 500/600. אני רוצה מבחינת יציאות DVI*2 או DVI+HDMI, בנוסף כניסת PCI-E לשינויים עתידיים מבורכת. זכרון: אני רוצה מינימום 4gb ddr3, אם זה ממש זול, מוכן לזרום על יותר מארז: חשוב לי מארז שקט (זה מחשב בחדר שינה שפועל 24/7) שחור וסולידי, …
-
- 26 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, רצוי עם מעבד בעל ליבה גרפית (אלא אם כן הוא לא ממש יעיל לשימושים שלי ) חברה ,טעות שלי , שמתי מסך בטעות . (הורדתי אותו) 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 עם חריגה קלה מאד האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : עבודה משרדית, תכני HD, , תכנות 3. האם יש צורך בציוד היקפי : , רמקולים. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים,) 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 =6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק ? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב…
-
- 24 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב עד 6K ללא מסך. הרבה זמן לא הייתי מעודכן בשוק ולכן אני לא יודע אם ללכת על מעבד QUAD או על הI7 החדשים. אני ממש לא מחפש לעשות לו OC. פשוט שיהיה חזק! המסך שנקנה הוא יהיה 22" - אולי אפילו עם פנאל של 1080P. בינתיים בניתי ברפרוף משהו כזה Intel Core i7 920 2.66Ghz 8MB Cache BOX 1,520 ש"ח Gigabyte GA-EX58-DS4 Intel X58 Chipset Socket LGA 1366 1,270 ש"ח Gigabyte ATI Radeon HD4850 1Gb DDR3 GV-R485MC-1GH MultiCooling 1,045 ש"ח Samsung 4GB DDR3 1333Mhz 796 ש"ח Western Digital 1TB 3.5 16Mb Buffer SATA II WD10EACS 563 ש"ח Cooler Master CM 690 359 ש"ח Thermaltake TR2 RX Power 450W TT-W0146RI 330 ש"ח LG GH22NP20 Super Multi D…
-
- 39 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד קל, ויחסית חזק מטרות: אופיס, אינטרנט, סרטים גודל מסך: 13.3 אבל אפשר 12 עד 14. מבריק/מט: לא משנה לי. רזולוצית מסך:FHD או יותר דרישות מיוחדות: אין. משקל רצוי : עדיף 1.4 ק""ג ופחות, אבל עדיף פחות. זמן סוללה: עדיף כמה שיותר יציאות מיוחדות: VGA, HDMI, Card Reader Bluetooth - רצוי כונן קשיח - גודל מינימלי וסוג: SSD 256 לפחות. כונן אופטי - לא תמיכה בתחנת עגינה - לא האם נדרשת אחריות בינלאומית - מספיק לי אחריות שאני אוכל לתקן אותו בארץ האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כן אבל לא חייב האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - רק לא HP. כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - עדיף מעבד I5 או יותר, ושיהיה יחסית יפה אם אפשר. תקציב עד 6000 שקלים.
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לחברי ומנהלי פורום זה, אשמח באם תוכלו לייעץ לי על מחשב נייד חזק וטוב אשר יחזיק למספר שנים. ברצוני במחשב נייד כזה אשר יהווה תחליף למחשב נייח אשר כבר עשה את שלו. עשיתי קצת מחקר לגבי ניידים וכבר צברתי יידע מסוים לגבי התכונות הדרושות למחשב חזק וטוב אלא שהידע אשר צברתי ממחקר באינטרנט אינו כולל המלצות וניסיון של משתמשים אחרים. אי לכך ברצוני לצרף לפי אותו מחקר שאני עורכת מזה מספר ימים מפרטים של שלושה ניידים שונים. אשמח ואודה לכל התייחסות, אודות החתכים בהם השתמשתי ומנגד אשמח אם תוכלו להמליץ על אחד מהם, או שמא לשלול את שלושתם ולהמליץ לי על נייד אחר. * משקל הנייד במקרה זה אינו בר חשיבות כלל, שכן איני צופה שיצא כלל מהבית. כי כמו שאמרתי הוא מיועד מלכתחילה לשימוש ביתי …
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
במסגרת עבודתי ביקשו ממני לרכוש 3 מחשבים ניידים. הצרכים הם די בסיסיים. אינטרנט ואופיס, קצת אוטוקד וקריאת תכניות בנייה. התקציב סך הכל יפה ועומד על סביבות 5-7 למחשב. חשוב שיהיה מחשב חזק ואמין ונוח לשימוש. הומלץ לי על מחשב מסדרת asuspro דגם bu401lg או על dell latidute או על lenovo yoga. אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע לסדרה הזו של Asus, ובנוגע לdell אם יש לכם חלופות טובות יותר בשבילי אני פתוח להצעות. תודה!
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
חברי הפורום היקרים, מערכת המפרטים של האתר מתעדכנת באופן שוטף, כאשר העידכון הרישמי נעשה ב-15 לכל חודש. למי שלא יצא להכיר את המפרטים לפני כן, מומלץ בחום לבדוק את המערכת, אשר אמורה לחסוך לכם הרבה עבודה, הקלדה, ודמעות! המפרטים במערכת נועדו על מנת לענות באופן מיידי על הצורך במפרטים עדכניים בתקציבים שונים ולמען צרכים מגוונים. כעת כאשר החבר/הדוד/הסבתא אומרים לכם שהם רוצים לקנות מחשב חדש, תפנו אותם למערכת המפרטים, ושישברו את הראש בעצמם! ;D זוהי מערכת המפרטים המקיפה והמעודכנת ביותר שקיימת בארץ (ומי יודע - אולי בעולם כולו! 8)), ובאה לעזור לכל מי שהחליט שהגיע הזמן לשדרג. כמובן שכל המערכות התעדכנו לפי הפרשי המחירים מהחודש הקודם, נוספו מספר מוצרים חדשים, והרבה מהמערכות השתנו…
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם הרבה זמן אני מחפש מחשב נייד מתייעץ עם אנשים קורא בפורומים בודק בכל מניי אתרים אבל אני כבר מבולבל ולא יודע מה להחליט הצרכים שלי הם עבודה,משחקים,צפייה בסרטים,אופיס,תוכנות,אינטרנט,מוזיקה, והרבה פעמים גם הרבה דברים במקביל. אתמול ראיתי מחשב ב-ynet של חברת hp ומאוד התלהבתי ממנו השאלה שלי זה מה אתם חושבים עליו והאם הוא מצדיק את המחיר והאם זה מחשב טוב,איך האיכות של מחשבי אייץ פי? דגם המחשב:dv6-2130ej hp pavilion http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7733393 המחיר הוא 5045 ש"ח בבקשה תנו חוות דעת והמלצות. תודה שוהם.
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 ש"ח. רצוי בפחות ויכול לחרוג ליותר, אם יש סיבה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) שוקל רכישת כרטיס המסך מאמזון. נראה לי שפערי המחיר לעומת הארץ די גדולים. יש סיבה חזקה נגד? 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה שיותר שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, מעוניין לקנות מחשב מסוג Dell Vostro. מצאתי שני דגמים עם מפרט ומחיר כמעט זהים אבל דגם שונה, מישהו יכול לעזור להסביר את ההבדל? Dell Vostro 15 3580 VM-RD09-11239 Dell Vostro 15 3580 V3580-5096 תודה
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח להמלצה למחשב נייד שמיועד למישהי שרוצה לנהל אתר אינטרנט של העסק 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,500 ש"ח, עדיף כמה שפחות אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ניהול אתר אינטרנט, בעיקר גלישה, צפיה בתכני וידאו ומידי פעם עריכה של סרטוני וידאו קצרים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אולי לחבר לו מסך (-אשמח גם להמלצה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ל"ר 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ל"ר 6. האם מתוכנן אוברקלוק…
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
בינתיים אני לא מתכנן שום אוברקלוק, אבל אני יודע שבערך עוד שבוע-שבועיים לאחר קניית המחשב אני ארצה להרביץ משהו קטן. אז, איך המחשב הזה, מה להוסיף ומה להחליף? אוברקלוק חלש עד בינוני, לא משהו מפלצתי. Processor: AMD Athlon XP 2000 +FAN (638nis) MotherBoard: Epox EP-8K9AI KT400 (555nis) Video Card: WinFast A250 TD MyVIVO- Leadtek GeForce 4 Ti4400 128MB DDR (1149nis) Memory: Micron 256MB DDR PC333 (532nis) DVD/CD-ROM Drive: BenQ DVP-1648A- DVD-ROM 16x48 (272nis) Case: Chieftec Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver (570nis) Power Supplier: HEC 475dvd Watt (372nis) Mice: Logitech MX500 Dual Optical Mouse (269nis) Sound Card: Hercules Game Theater XP 6.1 (565nis) Floppy Drive: Tea…
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, מצ״ב השאלון מחשב נייח למטרות גיימינג. חשוב לציין שבעוד כשבועיים אבקר בארה״ב אז אפשרי לחלוטין לקנות את כרטיס המסך שם ולהרכיב אותו לבד. עשיתי מעט מחקר, נוטה לכיוון הsuper 2070 אבל אשמח לשמוע עוד דעות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4.5 אלף, אפשרי לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בלבד. לצרכי עבודה יש לי מקבוק פרו. רק חבל שאי אפשר להריץ עליו משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? קיים מסך יחסית ישן שאפשר לחבר אליו את המחשב. אולי 19 אינץ׳ אולי 21. אבל כנראה אצטרך מסך חדש ב…
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
מבקש מפרט מומלץ למחשב כנ"ל ללא מסך תקציב 6000 בערך תודה
-
- 26 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מעבד - אינטל Q9450 - עידכון - הוחלף לE8400 קירור מעבד - Ultra 120 eXtreme לוח אם - Gigabyte X48-DS5 - עידכון - הוחלף לGigabyte EX38-DS4 מארז - Lian-Li PC-P60 זכרון - OCZ Reaper HPC 1066MHz 2GBx2 - עידכון - הוחלף לMUSHKIN REDLINE 4096MB (2048X2) DDR2 1000 CL 5-5-5-15 : 996593 ספק - Seasonic M12 700W דיסק קשיח - Seagate 7200.11 500GB SATA 32MB Buffer אחד פנימי ואחד נוסף במארז Thermaltake Max4 5.25" eSATA/FireWire400/USB2.0 כונן אופטי - LG-DVD-RW Dual Layer SATA וכרטיס מסך HD 4870 כנראה של Sapphire - תלוי בביקורות שיתפרסמו בקרוב. ראשון מיידי שני בעוד שישה חודשים. רציתי לשאול לחוות דעת של החברה פה לגבי הUltra 120 eXtreme לOC על הQ9450 - עידכון - אין צורך. כמו כן אשמח לקבל חו…
-
- 29 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מחשב כמעט שלם עם מעבד I7 4790K . מאוורר למעבד NOCUTA NH-D15 (ללא מאווררים רק גוף קירור). לוח אם Z97X-SLI. זיכרון 2X8GB 1600MHZ DUAL CHANEL. כונן SSD 128GB (משומש היה מורכב במחשב נייד). מארז ANTEC GX900. המחשב ללא ספק. את רוב חלקי המחשב קיבלתי את המחשב אני לא רכשתי. אני משתמש בנייד ואין לא צורך במחשב נייח. מחפש עזרה בקביעת מחיר על כל החלקים לא מוכר בנפרד.
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-