ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,344 דיונים בפורום זה
-
היי כולם אשמח לעזרתם במציאת מחשב נייד לגרפיקה (PHOTOSHOP ואילסטרטור ) ועבור שימוש בסיסי בתכנות (PYTHON ושאר מיני הירקות) 1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט גרפיקה תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין…
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי חברים מחפש מחשב נייד בעל הדרישות הבאות זיכרון RAM 16 GB עם יכולת הרחבה עד 32GB מעבד I7 כרטיס רשת מקומי RJ45 מובנה בנוסף לכרטיס ה - WiFi דיסק SSD 256 + דיסק קשיח רגיל 1T או לחילופין SSD 512GB מקלדת מוארת מסך 15.6 משקל עד 2.8 קילו תקציב 4500 ש"ח
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מדובר במחשב נייד 1. תקציב: 3000 א) אפשר לנצל את כולו. ב) אפשר לחרוג עד 300 ש"ח מהתקציב. 2. שימושי המחשב בגדול הם: שימושים ביתיים כמו עריכת קבצי וורד, שימוש באינטרנט, משחקי דפדפן, סרטונים כו'. 5. מידת השקט - 8. 7. יש צורך לכלול מערכת הפעלה. כמה עולה לקנות דיסק של מערכת הפעלה ווינדוס 10 וכמה זה משתלם למשתמש הרגיל? 8. איזור חדרה/נתניה/עמק חפר. 9. מעוניינים לקנות בימים הקרובים. 10. יש בבית smart tv ורוצים לחבר את המחשב למסך. 11. חשוב שהמחשב יחזיק לאורך זמן. 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: מסך איכותי, חלקים שמחזיקים זמן, מחשב קל כו'. במה שהסתכלתי ובחנתי הייתי רוצה מפרט כזה: מעבד: i5 8250u 1600m…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
קיבלתי המלצה על 2 האופציות הבאות-מה דעתכם? מחיר? Asus X542UR- i7-7500U במחיר 3090 לפני מע”מ . 15.6" NvidiaGT920M8 DDR4 8GB 256GB SSD win10 מחשב + התקנה : 3450 לא כולל מע”מ . או Dell Latitude 3380 L3380-5277 DELL | דגם: Latitude 3380 | מערכת הפעלה: W10 PRO | גודל תצוגה: 13.3” HD 1366 X 768 | כרטיס גרפי: Intel HD Graphics 620 עלות מחשב + עבודה 3945 ש”ח .
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
שלום לכולם מחפש סיוע בבניית מפרט מחשב מבוסס אינטל לשימוש ארוך טווח למישהו שמחליף מחשב בממוצע פעם בעשור וחצי (לא צוחק) תקציב כ 3500 ש"ח (אפשר לחרוג) השימושים בעיקר משרדיים אך יכללו פה ושם גם משחקים ותוכנות סטטיסטיות עם צפיית פני עתיד. אין בעיה של רעש לא מתוכנן אוברקלוק וכרגע גם אין צורך בכרטיס גראפי מעבר לזה שבמעבד אבל צריך לשמר אפשרות לשדרוג עתידי. בשורה התחתונה - צריך מפרט חזק ככל האפשר (במסגרת התקציב פלוס) שיאפשר שידרוג עתידי לאורך זמן בלי החלפה של חלקים מיותרים תודה מראש לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף 6000 רק אם השיפור מאוד משמעתי עד 7000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים צפייה ב4K סטרימינג . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Far cry 5 Witcher 3 doom -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 רזולוצייה 2k קצב רענון 144 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מסחר עצמאי בבורסה, שימוש במספר של מסמכים במקביל (4 מסמכים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פלטפורמות המסחר השונות בבורסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימניג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהו…
-
- 0 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני שנה בדיוק קניתי מחשב חדש - חוץ מכרטיס מסך כי היה לי Sapphire Radeon 7850 dual-x ( שקניתי משומש) עכשיו הכרטיס מסך שלי התקלקל ( התחיל להקריס את המחשב כל פעם שאני נכנס לfortnite לגרום למסך לקפוא ואז חייב לעשות restart ואז גם התחיל לעשות את זה סתם) אז עכשיו אני רוצה לקנות כרטיס מסך, בתקציב של 500-1000 ש''ח - המטרה של המחשב זה בעיקר gaming, אבל אני לא מחפש לשחק דברים כבדים רק דברים קלילים כמו fortnite וfifa ולא אכפת לי להיות על הגדרות ממוצעות ולא high מצרף את המפרט של המחשב שלי ( כי שמעתי שצריך שהכרטיס מסך יתאים בצורה טובה ללוח אם) Quad Core i5 7500 3.4Ghz + ASUS H110M-K DDR4 S1151 8GB Crucial DDR4 2400Mhz CL…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף 6000 רק אם השיפור מאוד משמעתי עד 7000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים צפייה ב4K סטרימינג . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Far cry 5 Witcher 3 doom -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 רזולוצייה 2k קצב רענון 144 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…
-
- 1 תגובה
- 949 צפיות
-
-
היי חברים , אני מתכנן לקנות מחשב נייח בקרוב בעיקר למטרות גיימינג. אני מתלבט אם לקנות את המחשב בחודשים הקרובים או לחכות עוד קצת לקראת היציאה של כרטיסי המסך החדשים של nvidia. האם לדעתכם כדאי לחכות? האם המחירים בדר"כ זהים בין דור לדור ? אשמח לעצה תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אבל אם זה שווה את זה אפשר לחרוג טיפה 200-300 שקל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , סרטים , גלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא אין תוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בינוני עד כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO , GTA , ומשחקים חדשים שיצאו ויצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 HD…
-
- 20 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט איזה מבין שלושת הניידים שבקישור עדיף לי לקנות: https://ksp.co.il/?list_compare=.42220..41568..47105 הייתי הולך על dell אבל נראה לי שהמעבד בו קצת פחות טוב, נכון? אם יש רעיונות נוספים למישהו באותו מחיר ועדיף יותר זול אשמח לשמוע... תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, בהמשך לכותרת, זקוק להמלצה למפרט ב3.5K 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Overwatch, Pubg -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי שני מסכים אחד 24 ואחד 23, המשחקים כרגע רצים על המסך של ה24. -לאילו ה…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, למרות שאין הרבה מרחב פעולה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? VR READY, וקימפול C# בשביל יוניטי(תיכנות). אלה הפעולות החשובות ביותר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Unity, SteamVR, Visual Studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי VR לרוב, אין צורך בגרפיקה הכי חזקה אבל שיענה לדרישת המומלצת למשחקי VR -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1) מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך אבל לא להתפשר בגלל זה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות לכיתה י"א בנושא אנרואיד + C# , משחקים בסיסיים . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio . android studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כמו מייפל סטורי , מיינקראפט , mount&blades -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -…
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-
-
היי, אחד הנתונים שהכי קשה למצוא ב SPECים של לפטופים זה סוג החיבור של המטען שלהם והאם הם תומכים בטעינה דרך USB-C (במידה ומגיעים עם מטען DC-IN רגיל כזה) בסדרות ה Premium למינהן זה לא בעיה למצוא העניין שאני מחפש לפטופים זולים (עדיף 3000 ככה , אפשר למתוח קצת) שמגיעים עם מטען USB-C ולא כלכך מוצא מכירים דגמים מהסדרות "הנמוכות" שתומכים ?
-
- 22 תגובות
- 5.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, מבקש המלצה למחשב נייד לשימוש ביתי. בעיקר גלישה באינטרנט וצריכת מדיה. צריך להיות מסוגל לחבר לטלוויזיה כדי לנגן סרטים. תקציב באיזור ה 3.5k. המחשב לא מיועד להיות ממש נייד, אז יש עדיפות למסך גדול ומקלדת גדולה שיהיה יותר נוח. מערכת ההפעלה צריכה להיות כלולה במחיר. אולי אני אחבר אותו לרמקולים חיצוניים בשביל לנגן מוזיקה. רוצה לקנות בשבוע הקרוב באיזור המרכז. אני חושב ש 8GB RAM יספיקו לי. עדיפות למפרט עם SSD בשביל המהירות ואולי גם דיסק HDD נוסף בשביל קיבולת. תודה מראש על העזרה.
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלוום לכולם. מבקש מפרט בתקציב של 3000 ש"ל לצרכי צפיה בקבצי 4K UHD. אין צורך במארז וספק היות שהכל יורכב במארז NZXT ALFHA וספק CORSAIR VS650. אבקש המלצה לכונן קשיח בעל איחסון גדול. האים יש צורך בכרטיס מסך?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום,אני צריכה עזרה בבחירת מחשב נייד לעריכת וידאו - Adobe Premiere Pro CC ועיבוד תמומות - Adobe Lightroom. דרישות: 1) מחיר - בסביבות 6000 (מחיר אילת) 2) מסך IPS איכותי 3) כרטיס ווידאו GTX1060 (אולי 1050 עם 4GB מספיק?) 4) מעבד HK או HQ (לא U) 5) דגמים שחשבתי עליהם: https://ksp.co.il/?uin=42142&select= - כרטיס גרפי קצת חלש וHD קטן https://ksp.co.il/?uin=41792&select=.268..271..159..211. - אומרים שמסך לא כל כך איכותי, קצת קבד דגם אחר מומלץ שאפשר לקנות בארץ?
-
- 27 תגובות
- 15k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 7,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם התוכנות שבכותרת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Autocad, Rhino, Revit ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קצת sims -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 15" חובה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש המלצה למחשב ביתי נייח לשימושי אופיס, גלישה, סרטים, וכו'. אבל לא מעוניין במחשב גדול, אלא במחשב מיקרו עם מעבד רגיל לא U. אז אני פוסל את כל האינטל NUC ודומייהם. בשיטוטי ראיתי מחשבים של ASROCK ושל GIGABITE. לינקים לדוגמה: GIGABITE http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=56674 ASROCK http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=DeskMini-110-COM&lang=heb&cart=15214773352321020 1. האם יש המלצה או התנגדות, למחשב כזה. 2. האם יש להעדיף ASROCK או GIGABITE. 3. למישהו יש נסיון איתם? אשמח לקבל המלצה למחשב דומה ירון
-
- 2 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. החלטתי לשדרג מערכת 4770K | 1080Ti | 16Gb. למה : אני רוצה להרכיב M2 וגם זכרון 32Gb. לא רוצה להשקיע במערכת הקיימת מטרה: עיבוד קבצי RAW, וידוא, ומשחקי מחשב 4K. שאלה1: Asus או Gigabyte ? תקציב 1000₪ קניתי: GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 7 (920.03 ש"ח) $266.52 המחיר באילת: 1,076 ₪ שאלה 2: איזו זכרון ? תקציב עד 1800₪. קניתי: Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4 2666 C16 for DDR4 systems - White - CMK32GX4M2A2666C16W (1506.63 ש"ח) $436.45 המחיר באילת: 1,752 ₪ קונה באילת או אמזון. (2426.66ש"ח) $702.97 חסכתי דרך אמזון 402 ₪ שאלה3: איזו m2 ממליצים לקנות 25…
-
- 24 תגובות
- 4.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית. עבודה מול דפדפנים עם המון טאבים, אופיס ואפליקציות (לאו דווקא כבדות) פתוחות בו״ז א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כמצויין בסעיף למעלה, אין תוכנה יעודית כבדה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש …
-
- 6 תגובות
- 883 צפיות
-
-
אהלן חברים, רוצה לשתף אתכם בהתלבטות שיש לי. ברצוני לקנות מחשב נייד (בעיקר לשימוש בתוך הבית), הוא ישמש בעיקר לגלישה אופיס וסרטים. אני מעוניין בעתיד הלא רחוק לשדרג אותו כך שהוא יתאים גם לגיימינג איך שאני רואה את זה יש לי כמה אופציות: 1. לקנות נייד במחיר צנוע יחסית, עד 2500 ש"ח לשימושים הבסיסיים + לקנות desktop pc לגיימינג (אין צורך במסך) 2. לקנות נייד שהוא מתאים גם לגיימינג ב (לפי מה שראיתי אפשר להשיג בסביבות ה 4K) 3. לקנות נייד עם זיכרון ומעבד חזק ובעתיד לחבר לו כרטיס מסך חיצוני (לא יודע מה העלות) מה לדעתכם עדיף מבחינת ביצועים ומחיר נצא מנקודת הנחה שהתקציב הכולל יהיה בסביבות ה 4K עם אפשרות לחרוג ב 500 ש…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אשמח לעזרתכם בבניית מפרט מתנה לבר מצווה לילד. התקציב המקסימלי הוא 4 אלף ואני יודע שמדובר בתקציב לחוץ ולכן מאד זקוק לפתרונות יצירתיים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג 200 שקל, עדיף להימנע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימושי מולטימדיה בסיסיים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים עכשוויים (גם FPS וגם RPG חדשים). -מהי הרז…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-