עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by אסף ס,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ודיאבלו 3 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: דיאבלו 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FullHD 23 Dell -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4.…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by poraraid,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג בבקשה, זה המקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ביתי ממוצע עם עדיפות לעבודה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): Blender, תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך…

• 0 תגובות
    • 576 צפיות
  3. אני צריך מפרט לחבר טוב, בעיקרון השימוש הוא גלישה באינטרנט ומשחק לילד בגיל הרך (קומפי) נדרש פה מערכת מחשב מבוססת אינטל, מסך (עדיף גדול (23") , מקלדת ועכבר ואם אפשר גם קומפי. והחשוב ביותר זה מפרט מksp כי זו החנות הנורמלית היחידה באיזור שלי (ירושלים) תודה רבה מראש לכל מי שיעזור

• 3 תגובות
    • 950 צפיות
  4. Started by sean23,

המחשב יהיה לצרכי אופיס,אינטרנט,הורדת סרטים,שירים->נפח ארד דיסק גדול ,צורב די וי די. ללא מסך או ציוד היקפי ולא מתוכננן oc . תודה לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 522 צפיות
  5. שלום לכל חברי הפורום הנכבדים והמקצועיים ההורים שלי רוצים לקנות מחשב חדש לבית, בתקציב של עד 3000-3500 לכל היותר. השימושים הם בסיסים בעיקר: אינטרנט, אופיס, תוכנות קלות של עריכת תמונות, צפייה בסרטים וגיימינג למשחקים פשוטים שלא דורשים יותר מידי. מאד חשוב השקט- שיהיה שקט כמה שאפשר HDD בנפח של 250GB יספיק לא צריך כונן אופטי- יש לי בבית עשרות לא חשוב לי אינטל/AMD ולא צריך ציוד היקפי (מסך, מקלדת וכו') בנוסף חשוב שהמפרט יהיה מחנות אמינה שנותנת אחריות ונמצאת באזור השרון/המרכז. חשבתי על המפרט הזה- http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133223&section=293&target=%D7%A8%D7%91%20%D7%AA%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99 (להוציא את הכונן אופטי ואת הציוד היקפי). מה אתם אומרים?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by a1a1a1a,

לא מיועד למשחקים ולכן אפשר לשים את הדגש על המעבד והזיכרון האם עדיף מבוסס אינטל או Amd בתקציב הזה. (אם אפשר את שתי האפשרויות) תודה

• 7 תגובות
    • 623 צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימלי? עד 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא חובה לחסוך, אבל לא מזיק במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כבר חרגתי... 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? בעיקר אופיס ואינטרנט. לפעמים צפיה בסרטים (אין צורך ב-HD), פעם בכמה חודשים גם לכידת ועריכת סרט משפחתי (במובימייקר, לא תוכנות כבדות יותר), וכמובן משחקים לילד, שחוץ ממשחקי פלאש מקווה שיקנו לו פיפא 2010 ואז הוא אמור לרוץ בצורה סבירה (אין צורך להגזים באיכות הפרטים הקטנים, הילד בן 7) א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו - אופיס, מובימייקר, לפעמים המרות סרטים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים ל…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. היי כולם אני מעוניין לרכוש מחשב שישמש בעיקר כמדיה סנטר וינגן סרטי FHD בצורה הטובה ביותר. המחשב יהיה המחשב המרכזי בבית וישמש גם לגלישה באינטרנט, הורדות ושאר שימושי בסיסים (לא ישמש למשחקים). חשוב לי לשמור על אופציות שידרוג, יכול להיות שבעתיד אני ארצה לשדרג אותו למחשב עריכת וידאו, לכן אני לא רוצה ללכת לכיוון של מארז HTPC (לא מיקרו ATX וכו') תודה מראש כמעט שכחתי אין צורך במסך, מקלדות ושאר עזרים. גם לא בצורב והארד דיסק.

• 3 תגובות
    • 784 צפיות
  9. שלום ותודה מראש לעוזרים, אני צריך מפרט למחשב, הדרישות יצוינו פה למטה. חשוב לי רק לציין כי המפרט צריך להתאים להרצה של Windows וגם של Ubuntu (ב Dual boot). 1.התקציב - 2000 ש"ח לא כולל משלוח. באשראי. 2. המחשב יהיה מחשב ביתי למפתח. בעיקר Office ותוכנות פיתוח כמו VS, Matlab וכו. יישמש גם לצפייה בסרטים. 3. אין צורך בציוד הקפי. 4. אין חשיבות לעיצוב המארז. יש חשיבות לשקט כמה שניתן בתקציב כזה אבל זה בעדיפות נמוכה יחסית לדרישה בסעיף 2. 5. ישנה מערכת הפעלה חוקית. הרכבה דרושה. 6. מסך קיים - Fujicom W9006F. עד היום קניתי מחשבים ב skypc סביר להניח שגם את המחשב הזה אלא אם כן מישהוא פה יפנה אותי לחנות מומלצת ביותר אחרת ופער המחירים יהיה משמעותי (עד 100 שקל הפער לא יהיה משמעותי למול הניסי…

• 6 תגובות
    • 617 צפיות
  10. מעוניין לקנות מחשב ביתי, לשימוש מגוון: גלישה, מסמכים, מצגות, וכדומה במסגרת של שיעורי בית של הילדים, עריכה וארגון של תמונות ווידאו בקשות מיוחדות: -> מארז קטן אסתטי -> שקט יחסית -> חיבור רק דרך WIFI, מעדיף AC ואם יש 2 אנטנות עדיף. בנוסף למחשב מתכוון לקנות גם ציוד הקפי: מסך, מדפסת, מקלדת, עכבר עדיפות לקנות הכל ביחד בצורה מרוכזת. 1. מה התקציב המקסימאלי? למחשב בערך 3500ש"ח, מערכת ההפעלה לא כלולה בתקציב (תוספת). א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בעד לנצל, אבל שתהיה תועלת ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם תהיה תועלת משמעותית, אפשר גם להגדיל ב-500 2. …

• 1 תגובה
    • 530 צפיות
  11. שלום לכולם. לא מזמן התחתנתי ואני צריך מחשב לביתי החדש. אני ואשתי משתמשים במחשב בעיקר לאינטרנט וישומי אופיס אבל אנחנו רוצים שהוא ישמש אותנו גם כן למספר משחקים שאנחנו אוהבים (כל אחד והשטויות שלו). אני באופן אישי רוצה להפעיל את Heroes of might and magic 5 בצורה טובה (בלי קירטועים ושטויות אבל לא בהגדרות גרפיקה הכי מעולות) ואישתי אוהבת לשחק Sims 2 (שזה לא באמת משנה כי מחשב שיריץ את HOMM5 יריץ sims גם כן בלי בעיה מיוחדת). אני לא צריך כרגע ציוד היקפי (יש מסך,עכבר,מקלדת ומדפסת) אין לי מושג כמה אני רוצה כרגע להשקיע במחשב, אבל התקציב שלי מצומצם יחסית ואני אשמח להשקיע פחות מ-2000 ש"ח או לפחות לא הרבה יותר (אני מקווה שאני לא חי באשליות). אני אשמח לקבל הצעה למפרט (כולל יצרנים וכו'…

• 15 תגובות
    • 930 צפיות
  12. שלום לכולם. החלטתי לקנות מחשב חדש כי.. טוב, לא מאחל לאף אחד לעבוד עם הגרוטאה שאני עובד כאן עכשיו. התקציב שלי הוא 5000, שזה המקסימום במקסימום, בבקשה תשתדלו לא לעבור אותו. השימושים שלי הם בעיקר הפעלת תוכנות רבות בו זמנית, תכנות (רק מתחיל ונכנס לזה חזק), מוזיקה סרטים וסדרות (320GB?), ומשחקים פחות או יותר כדוגמת Football Manager, משחקי מרוצים יחסית כבדים, Unreal Tournament ומשחקים דומים, אבל בעיקר בעיקר משחקי אסטרטגיה (מהחדשים והטובים ביותר). הרכיבים העיקריים שחשבתי עליהם הם מעבד Q6600, זיכרון 2/4GB, כרטיס מסך 8800GT מהזולים ביותר או 9600GT חזק, מארז CM690.. חשוב לציין שאני לא קונה מחשב חדש כל שנה, אני מעוניין במפרט החזק ביותר שכמובן יחזיק לזמן הרב ביותר, ואם אפשר אז שיה…

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  13. שלום, אני מנסה להכין מפרט למחשב ביתי שמיועד בעיקר לעבודה עם ווינדוס, אינטרנט, פוטושופ ויישומים דומים וגם עבודת צורב קלה (צריבת סרטים- חוקיים כמובן וכדומה). התקציב הוא בערך 6000 ש"ח, ללא מסך, עם חריגות אפשרויות. אני כנראה רוכש את המחשב ב- K.S.P. מעבד: P4 3.0 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE 2.8 יספיקו? לוח אם: GIGABYTE 8i945P-G זיכרון: DDR-2 667Mhz 1GB Dual (2x512mb) דיסק קשיח: Western Digital 160GB 8MB SATA II כרטיס מסך: GeForce 6600 256MB PCI-E צורב: NEC 3550A או LG 4167 (איזה מהם עדיף?) כרטיס רשת: Gigabit כרטיס קול : 5.1 ספק: 400w מארז: 2323 ATX MIDI PFC 400W Gray and Blue מה דעתכם על המפרט מבחינת המרכיבים? המחיר הוא שיקול קטן יותר כרגע אבל התקציב הוא בסביבות ה-6000 ש"ח…

• 13 תגובות
    • 714 צפיות
  14. שלום רב. אני חדש בפורום. לא מבין גדול במחשבים. אשמח לחוות דעת על המפרט המצורף ולאלטרנטיבות? -האם הספק הזה יעיל וחסכוני? - האם כדאי סט חוטי של מקלדת במקום, ואם כן מה? - המלצה למסך חלופי במחירים דומים: שווה ערך 720 ש"ח, מסך לד. - האם כדאי דיסק קשיח 1 טרה? מה ההפרשים במחיר? - כרטיס t.v אפשרי להוסיף? עלויות? מי שיכול לעזור תודה מראש. הצעת מחיר לרכישת מחשב הצעת מחיר לרכישת מחשב - · מארז ELITE 371 COOLERMASTER שחור· ספק כח A.PFC 450W FAN12 POWER MAN INWIN· לוח אם H61MA-E35 B3 HDMI USB3 SATA3 1GLAN MSI· מעבד אינטל 3.3GHz 3MB CORE I3 1155 2120· זיכרון KVR KINGSTON 4GB DDR3 1333MHZ· דיסק קשיח פנימי 500GB S3 1Y 7200 16MB SEAGATE· …

• 1 תגובה
    • 633 צפיות
  15. Started by ilanb0,

מיועד לחמי - יהודי חביב בן 85 שגולש להנאתו הרבה באינטרנט. שימושים נוספים- רואה לפעמים כתבות וידאו. בשנת 2008 רכש מפרט שבניתי לו מאחת החברות שמספקות כאן המלצות ולא שבע נחת. אחרי שנתיים - הלך הדיסק הקשיח. כדי לקבל חלופי היה צורך לשלוח ליצרן וחמי לא רצה להמתין (בלי המחשב הוא לא חי..) ורכש קשיח חדש. אח"כ חווה מס' קלקולים נוספים ותקלות שחיבו הזמנת טכנאי וכל ביקור - 200/250 ש"ח. היום ביקרתי אותו - מחשב לא עולה. המאוורר שיושב על הקשיח - לא עובד. אין לו עניין להזמין שוב טכנאי. נמאס לו. כל הסיפור הנ"ל נועד לכך שעד שיהיה בן 120..., הייתי רוצה לבנות לחמי מערכת אמינה, שתתן לו שקט כמה שיותר. במחשב הנוכחי יש קשיח תקין. צורב תקין- הוא לא מעוניין בהם. הוא רוצה הכל חדש. כל הזמן שולף לי ג…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. שלום!!!יש לי מחשב שכבר הבר זמנו(אחרי חמש שנים...) אשמח אם תבחרו בשבילי מפרט מחשב המתאים לצרכיי...התקציב הוא בערך אלף שש מאות שקל...זה לצורכי אופיס אימיילים ואינטרנט(חשוב שלא יתקע כשגם אקספלורר עובד וגם וורד וגם אקבל וכמ אווטךוק...)אני לא צריך ממנו שום שימוש לhd ולא למשחקים,רק לעיתים ממש רחוקות לסרטים באיכות רגיילה וטיפה פוטושופ גם,לעיתים רחוקות...אני לא צריך ציוד היקפי אם כי חריץ לכרטיס זיכרון יהחה נחמד...בלי מערכת הפעלה,רני יקנה בנפרד וינדוד 7, זה יותר זול...שיהיה שקט,זה מחשב חדש,נגיד שרמה 7...אין לי מושג מב זה אוברךוק. שהמחשב יורכב בחנות.אני דר בפתח תקווה ...סליחה שאין אנטורים...אני כותב מאיפוד...תודה!!!

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום לכולם, אשמח לקבל חוו"ד על המפרט שלהלן. מדובר במחשב לשימוש ביתי "פשוט", לכן בחרתי במעבד צנוע יחסית וללא כרטיס מסך. מדובר במחשב עבור אשתי, לא בדיוק גיקית מחשבים ומבחינתה עדיף שהמחשב ימשוך כמה שפחות תשומת לב (מראה, רעש); היות והמחשב חייב להיות ממוקם על השולחן שלה (אילוצים כאלה ואחרים), בחירת מארז קומפקטי ואסתטי ורכיבים שקטים הם שיקולים חשובים. שאלות ספציפיות שאשמח לקבל עליהן תשובה: האם יש צורך בקירור טוב יותר למעבד, או שהמאוורר שבא עם המעבד מספיק לצרכים הצנועים שלי? מה רמת הרעש שלו? האם הרכיבים האחרים שקטים יחסית? לא צריך דממה מוחלטת, אבל חשוב לי לא להכניס הביתה טרקטור 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות 2500 ש"ח …

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום לכולם. רציתי לבקש עזרה בבניית מחשב חדש לגמרי, אני צריך מפרט חלקים של תקציב בסדר גודל של 5000-5500 שקל. הייתי רוצה שהמחשב יסחוב את המשחק GTA 4 בצורה טובה (שלא יהיו תקיעות ושהגרפיקה תיהיה טובה), אבל שהמחשב לא יהיה בנוי בעיקר למשחקים, זאת אומרת שיעבוד טוב גם תחת לחץ של כמה תוכנות שפועלות בו זמנית ושיעבוד בכללי טוב גם אם אני לא משחק. אני מאמין שאם המחשב יסחוב טוב את GTA 4 הוא יסחוב טוב את כל המשחקים הקיימים כיום. הייתי מעוניין שגם כל החלקים שלו יהיו מסונכרנים בינהם בצורה המקסימאלית. תודה רבה למי שיוכל לעזור לי לבנות מפרט כזה. (:

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by meirgarin,

למנהל התחום ולמבינים בתחום שלום! הרכבתי עבורי מפרט למחשב המבוסס על AMD64 לשימושים בתחום הוידיאו, המרות בין פורמטים, הורדת קבצי A/V מהאינטרנט, כמו הופעות מוסיקה וצריבה על DVD , המחשב החזק מיועד להורדת משך ההמרות הארוך. הקונפיגורציה הבאה היא בסכום כולל של כ-5000 ש"ח, אודה על התיחסותכם. AMD ATHLON 64 3000+ BOX 1480 ¤ ALBATRON K8X800 Pro 610 ¤ זיכרון HYUNDAI DDR 512MB 400MHZ 570 ¤ WD 120/7200 SATA 8MB 645 ¤ CLUB3D RADEON 9200 VIVO 510 ¤ DVD TOSHIBA X16X48 190 ¤ NEC 2500A 560 ¤ כונן דיסקטים TEAC 60 ¤ ENERMAX CS-3088TA SILVER …

• 2 תגובות
    • 714 צפיות
  20. אני חייב מפרט דחוףףףףףף למחשב לאחות של החברה, מחשב לאינטרנט, אופיס, מוזיקה וסרטים. יש לי האופציות הבאות מפנדה בנוסף שאלה, האם ה-SEMPRON חלש מסלרון איך הוא למשל athlon XP 2500+ שיש לי ??? חזק או חלש??? אופציה ראשונה: מעבד:AMD Sempron Processor 2400 Box לוח:Epox 8KMM3I v2.1 VIA KM400 זיכרון:A-DATA 256 PC3200 400MHz DDR SDRAM value w/hs כרטיס מסך:Embedded UniChrome graphics core כרטיס רשת:100Mb Fast Ethernet from onboard VIA VT6103 PHY by RJ45 connector כרטיס קול:RealTek ALC65x AC'97 כונן קשיח:WD 40GB 7200RPM 8MB כונן תקליטורים:LG CDROM X 52 מארז:FRONTIER ROADSTER ספק כוח:500Watt במקום CD צורב בעוד 50 ש"ח HD 80G במקום 40G עוד 50 ש"ח סה"כ 1850 ש"ח --------------------------…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Frequency,

טוב אז אני צריך רק מחשב (רק את ה"קופסא") לאדריכלית, עבודה בעיקר עם התוכנה אוטוקד. בהתחלה תיכננתי לקנות נייד (אפשר לראות את הדיון פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=539537.msg4603057#msg4603057) בסוף החלטתי ללכת על נייח. המסך שכנראה נשתמש בו עם המחשב הזה יהיה Dell U2311H (או 23" IPS FHD אחר) שאלה חשובה: מה דעתכם על המעבדים משולבי השבב הגראפי של AMD (יש להם אחד למשל עם HD6550 ו A8 X4 3850)? 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב בעיקר לעבודה עם התוכנה תוכנת AutoCad ושיתאים גם למידול תלת מימד ניתן לצפות בדרישות המערכת של התוכנה כאן: http://usa.autodesk.…

22. Started by Frequency,

הי, מעוניין לקנות מחשב ללא ציוד היקיפי לעבודה עם אוטוקד, כולל קצת 3D. תקציב 4000, להשתדל לא לחרוג. אז אחרי מספר בדיקות הגעתי למפרט הבא: Intel Ivy Bridge Core i5 3570 Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray , יחידות 1 ₪1063 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4033 Gigabyte GA-PH67-UD3-B3 H67 CHIPSET, יחידות 1 ₪484 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2545 Antec EarthWatts EA500D 500Watt 80Plus, יחידות 1 ₪291 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1726 SAPPHIRE HD 7850 1GB GDDR5 256Bit Dual Fan, יחידות 1 ₪1093 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4029 Cooler Master Elite 430 Windows No PSU כולל חלון צד, יחידות 1 ₪252 http://www.rsm.co.il/product.aspx?producti…

23. Started by zahi122,

שלום אפשר מפרט למחשב עד 1.6K בלי כרטיס מסך יש לי 4850 שיריץ חלק דיאבלו 3 על רזולוציה 1280X1024

• 0 תגובות
    • 769 צפיות
  24. Started by vadiklip,

שלום למומחים. אני מעוניין במפרט בסביבות 2k חריגה עד 300 ש"ח. השימוש המרכזי הוא גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים וגם שיהיה ניתן לשחק עליו משחקים ברמה סבירה+. חשוב שהציוד הקפי ובכלל כל הרכבים במפרט מחברה טובה ובאיכות טובה גם כולל את המארז ואם יש צורך גם ספק כוח טוב חשוב... מסך מחשב לא נחוץ. תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 806 צפיות
  25. Started by Godmoney,

שיסחוב משחקים וסרטים אם אפשר. תודה!

• 7 תגובות
    • 709 צפיות

דיונים חדשים בפורומים