עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by tendo,

היי, קניתי לא מזמן את הDELL 5470 באילת (כמובן בהמלצת מספר אנשים כאן בפורום). לאחרונה יצא לי להציץ באיביי ומצאתי מדבקה שהיא מעיין אנטי גלייר: http://www.ebay.com/itm/DELL-Vostro-5470-R5528T-Screen-Protector-GEARMAXX-Anti-Glare-/171279073081?pt=US_Screen_Protectors&hash=item27e1073f39 ועוד משו דומה: http://www.ebay.com/itm/DELL-Vostro-5470-R5528T-Screen-Protector-GEARMAXX-Ultra-Clear-/181361680930?pt=US_Screen_Protectors&hash=item2a39ffa222 ורציתי לדעת, אם אני אשים את זה על הדגם של המסך מגע שקניתי, האם זה לא ישפיע לרעה על המגע? בנוסף, זה יעזור כנגד השתקפויות של פלורסנט וכאלה? מישו ניסה? תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. . מה התקציב המקסימאלי? כרגע עד 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה וניתן לחסוך, אז לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD,עבודה משרדית,תכנות,אולי משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)1680x1050 ,כרגע המסך שהיה מחובר הוא dell 2007wfp, ומסך LCD ישן עוד יותר בחיבור RGB וDVI. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by shlosi,

הי כולם, מפלצת העריכה הנהדרת שלי אמרה את שלה, הקשישה בת 10. מחפש מחשב עריכה חזק, עם יכולת לערוך תכני 4K בקלות, מבחינת תוכנות- תוכנות עריכת אופליין (פרימייר ואביד למי שמכיר) ולא תוכנות תלת כבדות. תקציב- עד כ8K. הדרישות: יכולת עיבוד וידאו חזקה ומהירה זכרון חזק- מניח ש32GB SSD משהו משהו, 256GB יתאים הארדיסק פנימי מהיר, סביב ה4TB מדובר בבית עם חתולה משירת שיער בכמויות- אז גם פתרון קירור עם פתחי אוויר מועטים ככל הניתן. ** גיימינג לא רלוונטי כלל. תודה רבה!

4. שלום אנשים, זקוק לעזרה בבניית מפרט לחבר, להלן השאלון: מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיף לנסות לחסוך כל עוד ניתן להכניס HD6970 למפרט. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן אם יתן שיפור משמעותי בביצועים. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים לגיימר כבד שמשחק תדיר. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בכונן אופטי ובכונן דיסקטים. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? עדיפות לשקט אבל לא קריטי. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? כנראה שלא יהיה, אם…

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. אהלן אנשים אני מחפש לעצמי מחשב נייד (מכרתי את הנייד הקודם שלי שמופיע במפרט) לקניה בארץ התקציב - עד 9000 שקלים. המטרות - לימודים ועבודה - תכנות בעיקר, visual studio dot net וכו' אני מעוניין במחשב נייד קל משקל - לא מעבר ל 2.5 קליו זה די מצמצם אותי לגדלי מסך קטנים מ 14" כלומר 12" לרוב, למרות שיש גם 13" אבל הם נדירים. ג'יגה זכרון, מעבד 1.7 ומעלה (אם יש בתקציב שלי דגמים עם מרום החדש, זה יהיה מעולה) צורב מובנה לא חובה דיסק קשיח 80 ומעלה, מהיר - 7200RPM יהיה נהדר WIFI וחיבור רשת חוטי רגיל - חובה. זמן סוללה ארוך ככל האפשר. בלוטות' - יתרון אבל לא חובה. בינתיים חשבתי על LF LW20 http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=371079 חסרון - יש לו מסך בוהק (תכלס אולי זה לא כזה חסרון, אני צ…

• 23 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. שלום. לפני שנתיים בדיוק קניתי לאחי הקטן (11 דאז 13 כיום) מחשב. המחשב משמש משתמשים מרובים (גם אמא ואבא) ולכל אחד מהם משתמש נפרד. זהו המפרט: מעבד: Intel core i3 3220 3.3Ghz 3mb L3 cache s1155 לוח אם: Asus P8H61-M LX R2.0 LGA1155 Core i3/i5/i7, intel H61, DDR3 1600, PCI-E VGA זכרון ראם: G.Skill 4GB DDR3 1333 Mhz PC3-10666 F3-10600CL9S-4GBNT כרטיס מסך: Sapphire Radeon HD 5450 1GB DDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E (לעצמי במקביל קניתי את הi5 הכי חזק והמחשב שלי סוס ) אבל אז הוא רק שיחק באינטרנט ועכשיו הוא כבר משחק NFS וGTA ואם זה היה תלוי בו היה כל היום משחק... הבעיה: המחשב עולה המון זמן והחלפת יוזרים לוקחת לפעמים עד דקה. הפתרון: SSD . הבעיה האמיתית: המחשב לא זז. המשחקים לא סוחבים, וכל …

7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש…

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. שלום ידידים , אני צריך ממכם המלצות לגבי קניית לוח אם חדש ,זיכרון 256 וכרטיס גרפי ג'יפורס 4 ,בשביל מעבד את'לון XP ,עד 2000 ש"ח בסה"כ לכל הרכיבים ,כולל המעבד. איזו חברה מומלצת לכל רכיב והסוג הכללי המומלץ לו (כלומר מהירות ,למשל, ללוח אם)? תודה מראש , בובו נ.ב. תמליצו לי גם אם אתם יכולים על מהירות למעבד XP שמתאימה לטווח מחירים שציינתי. תודה!

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. היי לכם אני צריכה עזרה בא לי על מחשב חדש ואני משתמשת בעיקר בהרבה תוכנות גרפיקה התקציב הוא 4000-4500 מה לדעתכם רצוי שיהיה שם? מה לא? במה כן כדאי להשקיע ובמה לא כלכך תודה שהשקעתם כמה דקות מזמנכם :-*

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. Started by eliran005,

http://www.hevre.co.il/Webs/Hamula/GetFile.asp?FileID=111529&fid=8210&pid=19777 עכשיו אני מתלבט אם לקחת את הכרטיס מסך הזה בסוף http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=6520 זה משנה? איך המחשב טוב? תודה על העזרה

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. מעבד****: חברה:AMD מוצר:Athlon 64 3200+ (S-939) מחיר:1230 לוחות אם למעבד*****: חברה:AMD GIGABYTE מוצר:Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 4X Socket 939 מחיר:695 זכרונות*****: חברה:A-DATA מוצר:A-DATA**1024(זה יוצא שיהיה לי 1024 זכרון כללי2יחידות) מחיר:780 כרטיסי מסך*****: חברה:PINE מוצר:xfx 6600GT 128MB DVI,TV DDR3,PCI-E מחיר:1140 דיסקים קשיחים****: חברה:WESTERN DIGITAL מוצר: GB160 7200 ATA-100 (8MB) מחיר:520 **כוננים: חברה:SONY מוצר:Teac/SONY 1.44 מחיר:40 צורבים****: חברה:Lite-On מוצר:Lite-On 52 x 32 x 52 (kit) מחיר:180 מארזים*****: חברה:ATX מוצר: ATX FullTower Supertalent alum מחיר:450 ****ספק: חברה:Hec מוצר:HEC 475W (True Watts) מחיר:380 מקלדת ועכבר***: חברה:MICROSOFT מוצר:MS …

• 28 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by Danniel,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500-4000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ילד בר מצוה משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 27 גיימינג, עכבר קורסייר קרבייד מקלדת ORNATA (אפשר לא לכלול וארכוש בנפרד) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ילד מתלהב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת…

13. Started by Or94,

שלום, קניתי לפני חמישה חודשים את המחשב lenovo flex 2 14. המחשב עבד מעולה אבל אתמול בערב בזמן גלישה באינטרנט המחשב פשוט נתקע וקפא. כיביתי אותו ועכשיו הוא נדלק אבל לא מגיע לווינדוז. ניסיתי ללחוץ על הכפתור novo אבל לא הצלחתי. לא התקנתי שום דבר בזמן האחרון. מה עושים?

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by hardgore1,

הי, יש לי לנובו G580. קבוע במקומו. האם זה מזיק לסוללה להיות בטעינה כל הזמן? או שאין בעיה? -הוצאתי את הסוללה. עדיף כבר ככה וזהו לא? האם יכול להגרם נזק לסוללה עקב זה שלא יעשה בה שימוש זמן רב, אפילו מס' חודשים? תודה

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  15. שלום , אני מעוניין לבנות מחשב שיאפשר עיבוד מהיר ומבוסס זכרון וGPU המחשב נועד לתכנות ועיבוד ופחות למשחקים לכן אפשר להקל בדרישות על המעבד. תודה רבה מראש לכל העוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות (עיבוד נתונים כבד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).matlab ,python (machine learning) a ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המח…

16. Started by yoel12,

הסיבה העיקרית שאני מעוניין לרכוש מחשב גיימינג חזק היא פשוטה, עברה עליי שנה וחצי לא קלה, בגלל המחשב הנוראי שלי, ולכן אני מעוניין לפצות על כך במחשב גיימינג שייספק לי ביצועים גבוהים מבלי להתפשר על גראפיקה, מכיוון שמאסתי בלפתוח משחקים בהנמכה מיידית של הגראפיקה, אשמח לקבל ייעוץ כמה שיותר מהר הרבה משחקים מעבר לפינה ואינני מעוניין להחמיץ אותם ברגעי התהילה שלהם. תודה :-) 1. מה התקציב המקסימאלי? ברמת העיקרון 6500 לא כולל חריגות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם מדובר על וויתור משמעותי בביצועים אז לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לשיקול דעתכם במידה וניתן לשפר את הביצועים משמעותית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכד…

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. Started by guyius27,

היי לכולם, אני מעוניין לקבל חוות דעת על הפרט הבא. בנוסף אשמח להוסיף ssd למערכת הנוחכית. במידה וישנן הצעות טובות יותר מחנויות אחרות אין לי בעיה להחליף חנות. אבל בגדול אני מעוניין במערכת באזור ה 3000-3200. שמיועדת לאינטרנט, תוכנות אופיס, משחקים (לא כבדים ואין גם צורך שירוצו על ההגדרות הגבוהות ביותר). תודה מראש! הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151 CM8066201920506 - Intel - i5-6400 Skylake Quad core CPU - 2.7 GHz - Max Turbo Frequency 3.3 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 875/858 ₪ לוחות אם - Intel LGA1151 H110M-…

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. יהיו הבדלים משמעותיים במחיר?

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by andrei21,

‏RD510-T.AD35E LG ‎ CPU‎ ‎Intel® Core2 Duo Processor P8600, 3MB L2 Cache, 2.4GHz, 1066MHz FSB ‎ ‎ Memory‎ ‎4GB (2 x 2048 MB) DDR2 800MHz,Dual Channel Support, Up to 4GB‎ ‎ HD‎ ‎320GB (SATA) 5400rpm‎ ‎ Display‎ ‎15.4'' WXGA(1280x800) *Fine Bright Technology‎ ‎ GPU‎ ‎NVIDIA GeForece GT 130M w/512MB‎ ‎ Optical Device‎ ‎SATA DVD Super Multi Dual Layer (DVD-R/RW, +R/RW, RAM)‎ ‎ Wireless‎ ‎Intel® Pro/Wireless 3945BG(802.11b/g/n)‎ ‎ Bluetooth‎ ‎Yes (BlueCoreTM4 v2.0+EDR)‎ ‎ Webcam‎ ‎Yes (1.3 Mega Pixel)‎ ‎ Card Reader‎ ‎6-in-1 (xD/SD/MMC/MMC Plus/MS/MS Pro)‎ ‎ Audio‎ ‎Stereo Speakers (1.5W/ch), SRS WOW HD, SRS TruSurround HD, 24bit High Definition‎ ‎ Ports‎ ‎3xUSB 2.0…

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by zipdrive,

לא, לא השתגעתי לגבי הסכום, פשוט כבר יש לי כרטיס מסך וספק כח (GTX 470 ו- Sapphire 750W) בנוסף לכל מה שמסביב. אני נוטה ללכת על core i5-2300, 1x4GB DDR3 1333, Gigabyte H67. צריך גם: מארז, כונן אופטי. מתלבט לגבי: דיסק קשיח 500GB, מעבד 2400 - 2500K, לוח אם ספציפי., תועלת בהוספת SSD קטן למערכת ההפעלה. אגב, מכיוון שאני לא נוטה להרבות בדיסקים קשיחים, עד כמה חשוב לחכות עם הלוחות של אינטל. נראה לי שאפשר בשקט להשתמש בחיבורי ה- SATA3, לא?

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. Started by NeptuneMB,

היי חברה,, כמה דברים לפני שאתם מגיבים להודעה שלי,.. אז ככה: את המחשב הזה אני אקנה רק בינואר, אז כל עצה ועידכון שיגיע לגבי חומרה חדשה אני מצפה לקבל ממכם. כל שינוי שאתם מציעים, אם זה לגבי הכסף או לא יודע מה, שילווה עם הסבר קצר למה דווקא זה...(סליחה שאני קשה .. ) המחשב מיועד בעיקר למשחקים,ובעתיד הלא רחוק אולי גם לעבודה תלת מימדית. --את המחשב אני קונה ללא מסך,כ.קול,רמקולים, וכונני סידי רום/DVD., וכנראה גם ללא כ.מסך+מודם. אז ככה: מעבד:AMD 64BIT 3000+S754 - 990nis לוח אם:ASUS K8VDX s754 - 830nis זכרון:A-DATA PC3200 512MB 400mhz - 460nis דיסק קשיח:Maxtor 120GB SATA 7200Rpm - 580nis מארז:680שח - Thermaltake Xaser III VM-3000A midi/?Thermaltake Xaser V VM-7000A? - 680ni…

• 43 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. Started by galai198777,

זה בסדר?זה רק שדרוגקטגוריות מוצרים כמות מחירספק כוח FSP Hyper 600W Active PFC 85+ 1 ₪341זיכרון Samsung DDR3 8GB 1600 3rd Party 1 ₪166 כרטיס מסך Gainward GeForce GTX 1060 6GB 1 ₪1312 קשיח למחשב שולחני Samsung SSD EVO 850 250GB! ₪460 סה"כ: ₪2279

23. Started by oz25,

היי, אני מעוניין לבדוק זיכרונות ורציתי לדעת האם ישנם הבדלים מהותיים בין זיכרונות של 2400 MHz ל-2666MHz ? כמו כן מהם ההבדלים בין Single Rate ל-Dual Rate ? והאם צריך לקחת סטיק 1 של 16GB או 2X8 ?

24. Started by ShuBy,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מבקש לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ---TitanFall , Watch Dogs , BF4 , GTA V , The Witcher 3[h=3]-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ----1920X1080[/h]-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים --- לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ---…

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. שלום, בחודש הקרוב אחותי מתחילה ללמוד הנדסת חשמל+פיסיקה בטכניון. אני רוצה לרכוש לה מחשב נייד, ואשמח להמלצה למחשב שיענה על דרישותיה. * מטרות המחשב? תהיה צפייה בסרטונים [הרצאות, שיעורי בית] וגם בסרטים או סדרות ב-HD [מקסימום 720P], אך רוב השימוש יהיה משרדי: אופיס, תכנות (C,C++, שפות מודרניות יותר אולי) ומאטלאב. זה מחשב בעיקר ללימודים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? הגודל לחלוטין לא משמעותי, אך עדיף שיהיה מסך מט. אם נכנס בתקציב, אז 14 נראה לי גודל נחמד. * רזולוציית המסך? המקסימום שהיא תראה זה סרטים ב-720P, וגם זה נדיר. אינני יודע אם לתוכנות מהאוניברסיטה יהיו דרישות גבוהות ברזוולוציה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. רק שיהיו לפחות…

דיונים חדשים בפורומים