ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
היי, יש לי אקסטרימר שאני מעוניין לשדרג למחשב HTPC. מזה זמן אני עוקב אחר מפרטים רלוונטים בפורום, ודווקא ברגע האמת לפני שאני בא לקנות - החיפוש בפורום החדש עדיין לא עובד... עברתי על העמודים האחרונים ולא מצאתי משהו רלוונטי. אני חייב לציין שחיפשתי בכמה חנויות, בחלקן לקחתי מפרט מוכן ל-HTPC (בטווח המחיר), ובחלקם בניתי. כמעט ולא מצאתי מפרט שמתחרה במפרט שיש באייבורי: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6929 אני רק אשדרג לו את הכונן הקשיח ל-2TB סה"כ 2125 ש"ח... ואיך זה לעומתו? http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6925 (מבוסס A6-5400K + כונן 2TB, אבל מצד שני לוח מבוסס A55 וגם 8GB RAM מיותרים...) האם אפשר למצוא מפרט יותר טוב בסכום הזה? ומבין שניהם - מה עדיף? אשמח לה…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, זקוק להמלצות למפרט עבור HTPC מבוסס מעבד אינטל C2D הזולים (4300/4400 וכו'). אין צורך בכרטיס PVR חשוב מאוד קירור פסיבי או שקט כמה שיותר כרטיס מסך מדור הביניים 2600/8600 המארז יהיה בתוך נישה, עד גובה של 14 ס"מ מי יכול לעזור לי ?
-
- 7 תגובות
- 687 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תעזרו לי לבנות מפרט כאשר חשובים לי הדברים הבאים: א. 2TB דיסק קשיח ב. אין צורך בכרטיס טלוויזיה ג. כרטיס מסך שיוכל להריץ משחקים בצורה מכובדת(אין צורך במפלצת של 1000 ש"ח) ד. אין צורך בשום ציוד היקפי. ה. עדיפות למפרט מבוסס INTEL, אך לא חובה במידה וזה בא על חשבון דברים חשובים אחרים. ו. כולל הרכבה(אין צורך במערכת הפעלה) ז. חנות אמינה מאיזור המרכז. ח. עדיפות(אך לא חובה) לאפשרות לכונן קורא blu ray ט. ניתן לחרוג בתקציב(עד 400 ש"ח) במידה וזאת תהיה הדרך היחידה למלא את כל בקשותי. י. ה-HTPC מיועד למערכת קולנוע ביתי ומסך 3D. תודה רבה מראש.
-
- 7 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אבקש מפרט למחשב קולנוע ביתי שקט מבוסס אינטל. בקשות: 1. 4GB זיכרון 2. דיסק קשיח 2TB 3. יציאת S/PDIF 4. מארז נאה, איכותי וחרישי אין צורך במסך / ציוד הקפי תודה רבה רבה, ליאור
-
- 3 תגובות
- 676 צפיות
-
-
זה המפרט שהרכבתי למחשב HTPC מ-SKYPC. המפרט ללא HDD כי יש ברשותי אחד של 250GB. חשוב לציין שזהו מחשב HTPC ולכן צריך להיות שקט מאוד. 378 378 1 מעבד AMD Athlon 64 X2 4850e Box AMD1239 372 372 1 לוח אם ASUS M3A78-EMH HDMI 31622 216 216 1 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 SP 996529 313 313 1 מארז כולל ספק HEC 7KJ9 250W CI-7KJ9 136 136 1 צורב Pioneer DVR-115D Black X20 DVD PDVR115DBK סה"כ 1,414 ¤
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
-
-
היי, החלטתי להשים מחשב בסלון, אלה הדברים שאני צריך: כרטיס טלויזיה(להקליט) כרטיס מסך עם יציאה ל-HD ו-RCA כרטיס קול שיתחבר לרסיבר ויספק לפחות 5.1 ערוצים HDD מעל 160 גיגה כרטיס WIFI מעדיף מחשב קטן ושקט, עם מארז קטן תקציב נמוך בגלל שאני חוסך לטיסה, מקווה שאפשר להסתדר עם זה. תודה, אור.
-
- 0 תגובות
- 548 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לשקול לקנות מחשב HTPC (קולנוע ביתי) חדש לסלון. הנוכחי שלי היום הוא דיי ענתיקה (P4 2.4Ghz, 512MB RAM, GeForce FX5200), ואני מעוניין במחשב חדש אשר יכלול אפשרות HD. תקציב: 3000 ש"ח מקסימום, ללא חריגה למעט תוספות (ראו למטה). המחשב צריך לספק את צרכי לראות סרטים באיכות HD בלבד, לא שום דבר מלבד זה (לא הולך להריץ עליו תוכנות\משחקים). שאלה לי אליכם: האם מעבד כפול ליבה 45nm של אינטל מתאים יותר למחשבים מסוג אלה מאשר למעבד של AMD? (אני כרגע עדיין פרו-אינטל, אבל רק כדי לרענן ת'ראש ). אני לא חושב שצריך מעבד חזק מדי ויותר מ-2GB זכרון RAM (בטח שלא DDR3, אני חושב ש-DDR2 מספיק עם מקסימום 800MHz, תקנו אותי אם אני טועה), כרטיס מסך סביר+ וחובה עם אפשרות HD (למיטב הבנתי, ה-…
-
- 6 תגובות
- 575 צפיות
-
-
מעוניין לרכוש מחשב למדיה סנטר, צפייה בסרטי HD, משחקים (בעיקרון למשחק הPES 8). יש לי LCD PHILPS 42 FULL HD . המחשב יהיה בתוך מזנון ככה שחשוב שיהיה מספיק קירור ויהיה מאוד שקט. מה דעתכם על הצעות אלו: לוח אם GIGABYTE GA-EP43DS3 מעבד INTEL E8300 CORE 2 DOU קירור למעבד ZALMAN 800 דיסק קשיח 500GB 16/32MB 7200 RPM צורב ASUS DRW-2014L1T כרטיס מסך 9600 512MB 256BIT SILENT PIPE כרטיס טלוויזיה HAUPPAUGE PVR 150 KIT זיכרון 2BG ?1GBX2 800MHZ KIT ספק PCI-E P.PFC CABEL MANAGMENT מארז THERMALTAKE DH101 או ההצעה הבאה: לוח אם GIGABYTE GA-MA78GM-S2H מעבד AMD PHENOM QUAD CORE 9550 דיסק קשיח 500GB 16/32MB 7200 RPM צורב ASUS DRW-2014L1T כרטיס מסך 9600 512MB 256BIT SILENT PIPE כרטיס טלוויזיה HAU…
-
- 4 תגובות
- 561 צפיות
-
-
מעוניין לרכוש מחשב מדיה סנטר לשימושי סרטי HD ומשחק הPES8. קיבלתי את ההצעה הבאה. מה דעתכם? מארז HTPC SILVERSTONE LS17C ספק כח ZUMAX X2 400W לוח אם INTEL DP35DPM 1333 MHZ כ. מסך GEFORCE 8600GT 512 MB PCI-E HD MIDDR3 צורב SAMSUNG SATA DVDR-W זכרון SAMSUNG DDR2/800.1 GB דיסק קשיח SAATA 2 500GB 7200 מקלדת ועכבר אלחוטיים INTEL KB5000 מעבד INTEL CORE2DOU E8400 3.0GHZ כרטיס רשת EDIMAX PCI כרטיס טלוויזיה + שלט LEADTEK PVR3000 DELUXE שלט אלחוטי MICROSOFT MEDIA CENTER תודה חיים
-
- 3 תגובות
- 537 צפיות
-
-
שלום, מבקש מפרט למחשב HTPC שיישב בסלון וייתחבר למסך : LCD '42 - HD Ready. הפרמטר החשוב ביותר - שהמחשב יעבוד שקט (הכי שקט שאפשר). ללא רמקולים, ללא כרטיס טלביזיה (יש כבר), רצוי דיסק 1TB וכרטיס מסך שלא OnBoard. תקציב: עד 2500 ש"ח. תודה.
-
- 3 תגובות
- 754 צפיות
-
-
מעונין ב-HTPC לסרטים, מוזיקה וקצת טלויזיה. יותר חשוב מארז שקט שגם נראה טוב. לא מיועד (טוב, לפחות עכשיו ) למשחקים. זה מה שהצלחתי להרכיב: מעבד AMD Phenom II X4 920 Box ¤1065 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1281 לוח אם Asus M4A78 PRO ¤574 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=941000 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤301 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1115 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤301 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1115 זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 SP ¤288 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid…
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם צריך מפרט שיענה לדרישות הבאות: המחשב הולך לשמש כקליינט בסלון כך שאין צורך בדיסק קשיח גדול 80 מספיק הוא הולך ליות מחובר למגבר אז צריך כרטיס קול טוב צריך לכלול כרטיס מסך עם HDMI וכרטיס ללכידת וידאו זיכרון לדעתי לא צריך יותר מ-1 ג'יגה מה שכן אני חייב מארז מרשים ורצוי עם שלט בתודה מראש
-
- 3 תגובות
- 614 צפיות
-
-
אהלן מעוניין בקנייה של HTPC. המחשב ישמש להקלטה ממיר דיגיטלי של הוט (לכן חובה להוסיף כרטיס מקליט). בנוסף, הוא גם משמש כמחשב הראשי שלי. פתוח בקביעות, לכן חשוב שיהיה שקט. צריכה להיות אפשרות לחיבור בין מסך LCD לשימוש של המחשב, לבין חיבור לטלויזיית LCD לשימוש עם הטלויזיה... ושאוכל במקביל גם לעבוד על המחשב וגם לראות טלויזיה במסך השני. כמו שאמרתי, התקציב הוא 4000 ש"ח בערך - אפשר לחרוג קצת... רצוי שהרכיבים יהיו זמינים בחנות למיר, http://www.lamir.co.il/computers.asp אשמח לעזרה, תודה !
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה לא מחשב חדש (יד שניה) אבל זה מה שחבר שלי רוצה: amd athlon 64x2 3800 dfi lanparty ut ultra-d ocz 1GB winfast 7800gtx 256MB WD 200GB sata PIONEER DVD-RW DVR-111D FS-710B - ENERMAX PSU 350W מה דעתכם? לקנות? קחו בחשבון שהוא מתכוון לקנות מחשב שיחזיק לפחות שנה. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 521 צפיות
-
-
אני זקוק לשדרוג רציני של מערך הגיבוי הרישתי שלי -- לא מדובר בחיבור USB או ESATA, אלא במארז המתחבר ישירות לנתב באמצעות כרטיס רשת. כיום יש לי מארז צנוע של 500GB (דיסק אחד, IDE, המובסס על ה-HD363 שסקרתי לפני כשנתיים וחצי -- http://www.netcheif.com/Reviews/HD363N/HD363N.htm). הפעם אני זקוק לנפח של בערך פי 4, ובמקום לרכוש מארז מוכן של 2TB כמו זה של WD בעלות של כ-2,000 שקל ויותר (מחירים ב-ZAP כאן -- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=703720, אני שוקל לבנות מערך כזה לבד. בניית מערך איכותי מרכיבים סטנדרטיים לא תעלה הרבה פחות, אבל המערך הזה יהיה הרבה יותר גמיש וניתן יהיה לשדרג אותו יחסית בקלות. כמערכת הפעלה אשתמש ככל הנראה ב-FreeNAS שתאפשר לי גם לבצע RAID בין הדיסקים. כיוון …
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מפרט מחשב שבעזרתו אוכל לעשות OC רצחני ביותר.
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
Intel Pentium 4 1.8A 400Mhz Fsb 512Kb L2 Cache Epox 4Gea+ Ge Mobo, S.ata, Round Cables, Usb2.0 Winbond 512MB PC3200 CAS2.5 BH-5 Memory Chips Western-Digital 80GB 7200 ATA100 8MB Cache ATI Radeon 9500Pro 128Mb DDR-Sdram + Dvi + Tv/Out Msi X52 Cd-Rom Drive {Oem} Panasonic 1.44 Floppy Drive {Oem} Enermax FS710BB + Enermax 350Watt Power Supply Mag 796FD 17" Wega Trintron 0.24, 1600X1200\75HZ Logitech Z540 4Stallite+SubWoofer Total Of 40W Rms BTC M860 WHEEL OPTI PS2 replacable panel BTC 8190 SMART OFFICE HEBREW PS2 מה אתם אומרים על המפרט?, למרות שאני משתמש הכי חדש כאן יש לי כבר ידע ב-OC, לגבי הלוח אם, אני לא צריך את המאיץ הגרפי המשולב אבל אין בארץ עדיין את הדגם בלי המאיץ הזה,…
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הפריטים שאני צריך הם : מעבד - לא יודע ממש מה הכי מומלץ היום (אולי 6300\6400 ??) לוח אם - איזה לוח מומלץ ל-OC ? זיכרונות - 800MHZ ? או אולי יותר ? בעיקרון אני צריך 2 סטיקים של ג'יגה. שאר הפריטים יש לי. קירור - אני מזמין מחו"ל קירור מים. תודה.
-
- 10 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש. המחשב ישמש בעיקר לעריכת תמונות ב-PS. עיינתי במפרטי העריכה הגרפית של 3K ו-3.5K ונראה לי שהם יתאימו לי. מה שכן, יש לי כמה שאלות ואולי בעקבותם אשנה את המפרטים הללו ואגיע בעזרתכם למפרט הסופי. בעיקרון, מה שמנחה אותי הוא מחשב מהיר ככל האפשר. רק שיהיה לכם פרופורציות, היום אני עם HD של 20GB וזיכרון של 0.5GB. קשה, קשה...... HD: 1. האם יש HD מומלצים של 10,000RPM במחיר סביר? הנפח לא חשוב (יש לי דיסק חיצוני של 0.5T וכנראה שיתווסף אליו עוד אחד) אז בעיקרון אין לי בעיה להתפשר על נפח בתמורה למהירות. למשל, שני דיסקים של 100GB כ"א יהיה מעל ומעבר אבל אם ההפרש בין 100GB ל-250GB אינו גדול אז נלך על זה. לא זוכר למה אבל אמרו לי שעדיף 2 דיסקים על אחד. 2. זיכר…
-
- 37 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אז ככה: חבר טוב שלי מהנדס באינטל קיבל את המעבד במתנה..אל תשאלו איך ולמה. הוא רוצה להתאים למפלצת הזאת לוח אם, זיכרון, כונן קשיח מארז וספק. הוא לא צריך חלקי פריפריה כמו עכבר מקלדת. יש לו מסך שהביא מארה"ב לפני חודש "24 EIZO. בגדול הוא לא מעונין ב-OC (אולי משהו קליל כי הוא "שמע" על זה..). תוכנות גרפיות כגון REVIT,PRO FLASH ועריכת REAL TIME. הדרישה העיקרית והחשובה שהוא יכול להריץ ללא כל בעיה סרטי FULL HD חלק ללא כל תקיעות וקירטועים..הבן-אדם הביא כמות של סרטים לא יאומן..ואם צריך הגדלת תקציב אין לו בעיה, אבל זה תנאי הכרחי. שימו לב שהתקציב הוא ללא מעבד, כלומר ללוח, זכרונות כוננים קשיחים ומארז וספק. בשום מקרה הוא לא מוכן כרטיסי ATI והוא מעוניין רק ב-NVIDIA. חובה יציאת קול דיגיטלית…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
פורמט מומלץ לתוכן ההודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2000+- ולא מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים הכי כבדים שאפשר להשיג במחיר הזה...[מצפה לקרייסיס על high ולניד פור ספיד שיפט]אני עובד גם קצת בעריכה[cs 4 ו pinnacle studio לא משו רציני] 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. שום דבר 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי. לא צריך כ…
-
- 10 תגובות
- 830 צפיות
-
-
אני משתמש ב-VMWare כדי ליצור סביבות מחשוב יותר יציבות, בכך שאני מקצה אספקטים שונים של פעילות ל"מחשבים" שונים. לפירוט: כאן. התוצאה היא שיש במחשב המון מכונות וירטואליות, בד"כ שלש ארבע פתוחות בו זמנית, כ"א תופסת כ-15GB של שטח דיסק, וה"טחינה" רבה. כדי לא להחזיק יותר מדי פתוחות בזכרון אני הרבה פעמים סוגר ופותח מכונות, ואני מוצא את עצמי יושב ובוהה במסך הקפוא ובמנורת הדיסק הדולקת כשהדיסקים טוחנים. זה גורם לי לחשוב שבמחשב החדש שאני קונה אני צריך לשים דגש על I/O ולא על מהירות מעבד: הרבה זיכרון, ודיסקים מהירים ב-RAID. המפרט שחשבתי עליו הוא: לוח אם GIGABYTE GA-X58A-UD7 - לוח האם הכי טוב של החברה הכי טובה, בארכיטקטורה היותר חזקה (1366) שאחד הדברים המאפיינים אותה זה מהירות זיכרון יות…
-
- 29 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אז ככה מה התקציב המקסימאלי: 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט , משחקים לא כבדים , צפייה בסרטים וסדרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD , FSX , סימולטורי טיסה שייצאו בעתיד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19" 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? משחקים לא כבדים …
-
- 0 תגובות
- 646 צפיות
-
-
אהלן כולם, אשמח למפרט וחוות דעת: 1. תקציב 8,500K עם אפשרות לחריגה. 2. בסדר יורד: הכי כבד יהיה משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית \ תכנות \ VM. 3. יש צורך במסך קמור, תקציב עד 3,000 בנפרד מתקציב המפרט. 4. כונן SSD של 1TB יספיק עם 2TB HD עבור מערכת ההפעלה. 5. שקט לא חשוב. 7. אם יש חלונות 10 HOME זול מהחנות אני ארכוש, אם לא אני כבר אמצע דרך אחרת. 8. רק לא לקנות דרך KSP. 9. מתכנן לקנות לקראת סוף חודש, בסביבות Black Friday \ Cyber Monday. 10. מארז עם יציאות USB מלפנים, Antec או CoolerMaster. 11.שדרוג שיהיה אופציונלי. 12. הערות נוספות: - מוכן לשים גג 550שח ע…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם...(אני מבולבל מכמות המידע...) ברצוני לקנות 2 מחשבים בתקציב של 3500 והשני ב2000 תודה רבה על העזרה 3500 מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ, תלת מימד עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מה שרשום בשימשוי מחשב באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23…
-
- 1 תגובה
- 532 צפיות
-