עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום! תקציב 1400 ש"ח אני צריך מסך מחשב כמה שיותר מכויל / מדויק מבחינת הגודל 19 אינץ זה מספיק לא אכפת לי שיהיה יותר גדול אבל לא על חשבון האיכות לא מעניין אותי אם יש לו MHZ או איך שזה נקרא עבור משחקי וידאו וכד איכפת לי שמתי שאני צופה בעבודות שלי התוצאות יהיו מדויקות וכן שיתמוך ב 4K תודה רבה לכל מי שענה לי

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. * נפח דיסק קטן, אם אין 256 GB SSD משתלם אז אפשר גם חצי טרה בHD. * רק 8 GB ראם כרגע עם אפיק לשדרוג עתידי. * מסך '23 ומעלה. תודה..

3. Started by Bon bon,

אני בדילמה ... יש לי מחשב כבן 4 שנים אבל טוב, אני משתמש בו כדי לשחק ב fortnite וגם לתכנות והוא סוחב טוב.. אבל ישלי בעיה כאשר אני משחק וגם פותח OBS ועושה RECORD אז ברזולוציות נורמאליות הGPU עולה ל 100 אחוז ו CPU בערך 90. והתוכנת הקלטה פשוט מקליטה זוועה. השאלה אם כדאי לי לשדרג נגיד רק את הכרטיס מסך או כבר ליקנות מחשב חדש ? ואם כן אז איזה ? העדיפות היא כמובן לא לבזבז עכשיו יותר מידי כסף ... אבל אם זה אומר שעוד שנה אצתרך בכל מיקרה להחליף את המחשב אז אין לי בעיה עכשיו להשקיע במחשב חדש. המחשב שלי כרגע : מעבד + מאוורר Intel I5 3470 3.2Ghz + Shagon ARC-118 SV Ball לוח אם Gigabte GA-B75M-D3V צו…

• 2 תגובות
    • 856 צפיות
  4. אני מחפש מחשב נייד חדש לאבי, הוא ישתמש בו בעיקר לעבודה; תוכנות לניהול עסקים וגלישה באינטרנט אני מחפש משהו קצת יותר חזק ממה שהוא באמת צריך SSD חובה, לפחות 256 ג'יגה אך עדיף 512 ג'יגה, או SSD של 256 ג'יגה + HDD נוסף תקציב: איזור ה 6000 שח, אפשר פחות אם עונה על כל הדרישות. כרטיס מסך הכי פחות חשוב כי הוא לא ישמש בכלל למשחקים. רזולוציה 1080P יספיק, אם גבוהה יותר (2K?) אפשרי אם עומד בתקציב / אם יש דגם מסויים שעומד על כל הדרישות ויש אותו רק עם רזולוציה גבוהה מ 1080P. גודל המסך 15 אינץ. מערכת הפעלה או כל תוכנה אחרת - אין צורך חיבורים: לפחות אחד TYPE-C, השאר USB 3 או USB 2, שיהיה גם אפשרות חיבור למודם/ראוטר לא משנה כמה דק או לא דק / כבד…

5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת עריכה גרפית, צפייה בסרטים, תכנות, בניית אתרים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). eclipse- תדיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אני חושב לקנות אל פסק (לא בטוח) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום, איזה שילוב ניתן להשיג בסביבות 2k? ואולי קצת יותר חשוב לי שיהיה לוח אם מתקדם עם המון יציאות sata ופיצ'רים עדכניים ושימושיים. זיכרונות 16GB ומעבד אינטל עם אופציה ל oc. המחשב מיועד למשחקים ב 1440p עם 1070 שכבר יש לי. תודה רבה לכל העונים

7. Started by jambo222,

שלום אני מחפשת מחשב נייד לשימוש ביתי ומשחקים קלים. המחשב ישמש אתי לאורך זמן עד 2,200 שח.

• 0 תגובות
    • 883 צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד 2500 אפשרי לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג גג גג 500... אחרי הכל סטודנט. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים וגלישה בעיקר. תכנות, matlab וכאלה. אם יהיה אפשרי לדחוף גם כרטיס מסך כלשהו אז אולי פורטנייט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). MATLAB,PSPICE,VISUAL STUDIO 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיפות למערכת הפעלה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש …

9. הי, אני מתחיל להיסגר על המפרט הבא ואשמח לשמוע את דעתכם: מעבד i9 7900X - אזור ה 4500 ש״ח לוח אם ASUS ROG_RAMPAGE_VI_EXTREME - אזור ה 3000 ש״מ 4 כרטיסי EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 HYBRID קרור נוזלי - אזור ה 16000 ש״ח זכרון בין 64 ל 128 גיגה תדר אזור ה 2000MHz - בין 2000 ל 4000 ש״ח כונן SSD 1TB כנראה 600p של אינטל M.2 - אזור ה 2000 ש״ח ספק 1500W - אזור ה 2000 ש״ח מבחינת ערוצי PCIE יש לי 44, שיתחלקו 16,8,8,8 לכרטיסי GPU ועוד 4 ל SSD אשמח לשמוע מה דעתכם ואיפה כדאי לקנות. אני רואה למשל שאין במלאי את המעבד הזה ב KSP. את ה GPUים די בטוח שאאלץ להזמין מאמזון. אולי גם את המעבד/לוח אם וארכיב לבד? תודה!!!

10. Started by dog,

עומד לבנות נייח חדש. השימושים שלי לא מאוד תובעניים אך חשובים לי מאוד שני דברים, מהירות תגובה ועבודה שקטה של המחשב. המפרט המתוכנן: מעבד i5 דור 8 אחרון. לוח תואם תומך בויי פיי ובלוטוס. 16 גיגה ram. כונן 250 ssd סמסנונג המהיר ביותר, לא זוכר כרגע את השם המדויק. כונן אחסון מכני יש לי. כרטיס גראפי אסתפק במובנה. לא צריך מסך. ספק כח אמין ושקט. מארז כנל. היום יש לי במחשב הקיים (שהולך לבתי) מארז של אנטק שמה שאהבתי בו הוא שיש לו מסננים כאלו שניתן להוציא ולנקות. קירורים/מאווררים- לא סגור ומבקש המלצה, חשוב לי כאמור שקט עבודה. היום יש לי סוג של קירור פאסיבי על המעבד עם מאוורר שנכנס לעבודה רק במידת הצורך. תודה על הצעות.

11. Started by valleyzz,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Farcry, Assassins Creed, BF, Tom Clancys, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FullHD, 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…

12. Started by orinoked,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושי בינה מלאכותית, משפיע בעיקר על כרטיס המסך. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). , הרצת חישובים (למשל TensorFlow) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המחשב לא מיועד לגיימינג אבל יריץ בין היתר משחקים (SC2), -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גר…

13. החלטתי לתרום מחשבים/ ציוד היקפי לאנשים שבאמת צריכים/ זקוקים ואין להם אפשרות כספית לקנות.. יותר מאשמח שתעשו לייק ותרשמו לערוץ

• 0 תגובות
    • 957 צפיות
  14. היי אני מחפשת בזמן האחרון נייד ללימודי אנימציה ואשמח מאוד לשמוע את דעתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 דולר (קונה בארה"ב) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, אחלה, אבל חשוב יותר שהמחשב יהיה חזק ב) במידת הצורך - 1800 דולר אם באמת שווה את זה 2. מה שימושי המחשב: אפטר אפקטס, פרימייר, פוטושופ, מאיה, הרמוני, דראגון פריים ושאר תוכנות אנימציה בסגנון... ושגם תהיה אפשרות לעבוד במקביל אם צריך -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): פחות רלוונטי בגלל שמדובר בנייד, אבל אני בד"כ עובדת עם מסך נוסף ברזולוציית FHD, ולא ממש צריכה שהמסך של הנייד יהיה ברזולוציה גבוה יותר. כן חשוב …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. Started by hayde,

היי, אני מחפש מחשב נייד לשימוש אקדמי/עסקי. השימוש לעבודה יומיומית באתרים שונים, ולכן המשקל חשוב. חשוב לי שהמחשב יגיב ויעלה מהר, ולכן חשבתי על דיסק SSD גדול מאוד, מה שמעלה את השאלה של מחשב נייד עם שני דיסקים קשיחים? המחשב מיועד לעבודה עם ציוד היקפי חיצוני, ולכן גודל המסך לא מאוד חשוב. המחשב מיועד לעבודה לכמה שנים טובות קדימה, ולכן האמינות חשובה. עדיף שלמחשב יהיה מעבד שעדיין נתמך על ידי חלונות 7, שכן חלונות 10 היא מכונת ריגול לא פחות מאשר שהיא מערכת הפעלה... הדרישות העיקריות, לפי סדר חשיבות יורד: משקל -- עדיף מתחת ל- 1.5 ק"ג. אחסון מהיר בנפח 2TB לפחות: אפשר SSD בנפח 2TB או SSD קטן יחסית + דיסק קשיח רגיל גדול. זיכרון RAM מהיר: נפח …

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  16. Started by גיא קדר,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך מעט,מעדיף לנצל את רוב התקציב למחשב טוב יותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד ל6700 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ממשחקים,גיימינג ואולי מעט עריכה בעתיד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פורטנייט,פאבג,סיאס גו,קול אוף דיוטי בלאק אופס 3-4,ג'י טי איי 5,פיפא,אוברוואטץ' ועוד.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך …

• 9 תגובות
    • 2.8k צפיות
  17. שלום, מחפש מחשב נייח לצרכים הנ"ל. יש אפשרות לקניית חלק מהרכיבים באמזון USA (משפחה עתידה להגיע בקרוב) - רצוי את הרכיבים הקלים ואלה שיביאו לחסכון המשתלם ביותר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא קריטי - חריגה מקסימום 200-300 שקל (במידה ושווה את זה) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, בניית אפליקציות והזרמת וידאו 4K א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). רוצה שהמחשב יעמוד בשימוש עתידי של בניית אפליקציות. שימוש בסביבות עבודה של Jet…

18. 1. מה התקציב המקסימאלי? מעדיף שיהיה עד 2.5k, אם צריך מוכן לחרוג קצת א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשרי לחסוך אז למה לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן להגיע עד ל 3k (שוב, עדיף שלא...) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים(אני סטודנט), ותכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio, androaid studio וכו'... שימוש תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב לא מיועד לגיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא קריטי…

• 1 תגובה
    • 670 צפיות
  19. Started by Ariel234156,

שלום, אני מתלבט בין שני דגמי יוגה של לנובו 720,730 https://ksp.co.il/?uin=47746&select=.268..271..159..5220. או https://ksp.co.il/?uin=43198&select=.268..271..159..4035..211. השאלה שלי היא כמה משמעותי ההפרש בביצועים בין המעבדים 7700HQ לבין 8550U ביחס לחיסכון הצפוי של השני בסוללה? מעבר לזה אני נוטה להעדיף את הדגם החדש (730), כי יש בו חיבור HDMI מלא. אשמח לתגובות, תודה.

• 15 תגובות
    • 4.7k צפיות
  20. לפני למעלה משנה רכשתי מחשב לנובו Yoga . לתדהמתי, התברר כי המחשב מחשמל, כאשר הוא מחובר עם המטען לחשמל. לא מדובר בחשמל סטטי אלא ממש במכת חשמל לא נעימה ומסוכנת. המחשב נמסר לתיקון במסגרת האחריות, ועם תום תקופת התיקון לנובו הודיעו לי שאין ביכולתם לתקן המחשב וקבלתי זיכוי עבורו. כמי שבתמימותו האמין (בלשון עבר) במותג לנובו רכשתי שוב מחשב YOGA ואולם גם הפעם, מחשב אחר, מתברר כי המחשב מחשמל. ברור לכל כי לנובו מוכרים, לפחות בארץ, סדרה פגומה של מחשבים. אחד הנציגים שעימו דברתי אף ציין ש"הבעייה מוכרת" (מה שלא מונע מהם להמשיך למכור סחורה פגומה). המחשב השני נמסר לתיקון ונדפק ונשבר במהלך ההובלה ע"י חברת ההובלות של לנובו. מוקד השרות של לנובו אינו מעודכן ולא מוכן למסור…

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. שלום, מחפש נייד לעבודה משרדית. יירכש בדיוטי או בארהב, ולא יחזור לארץ לכן אין שיקולי מס. דרוש: תמיכה לעבודה עם הרבה טאבים בכרום, ווינדוס, צפייה בסדרות או סרטים (חיבור HDMI חובה), עריכת תמונות בסיסית בפוטושופ, עריכת מסמכים גדולים בוורד ופאור פוינט. תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? באזור 1K דולר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 דולר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות אופיס בשימוש תדיר, פוטושופ מזדמן ב) …

• 0 תגובות
    • 722 צפיות
  22. שלום חברים, אני מעוניין להשתדרג ולרכוש מחשב חדש עבור גיימינג ופיתוח (פרויקטים גדולים). כרגע יש לי 1060 שאני הולך לחבר אותו למחשב, אני נוטה לשדרג כ.מ. כל שנתיים-שלוש, לכן אשמח אם נבחר במעבד שיהיה רלוונטי עבור גיימינג גם בטווח הרחוק. המון תודה לכולם! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית ופיתוח א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. שלום לחברי הפורום, מחפש מפרט למחשב נייח עד 1700 ללא חריגה לשימוש בסיסי (משחקים קלים , אינטרנט,תוכנות עריכה פשוטות אבל גם שלא יתקע כי אני מפעיל הרבה ישומים לפעמים...) אשמח גם לדעת האם הRYZEN2200 עדיף על מעבדי אינטל I3 דור חדש או שאין ממש הבדל בגדול? ומה מומלץ ביניהם. היו לי רק מעבדי אינטל במחשבים קודמים ( I5, I3 ) אז אני מתלבט

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by dberebi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא נראה לי שצריך להיות צורך כזה, אם מישהו חושב שכן אשמח להסבר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (תוכנות ניהול חשבונות, אופיס, אינטרנט) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר תוכנות ניהול חשבונות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 15.6 -לאילו הגדרות גרפיות מי…

• 0 תגובות
    • 693 צפיות
  25. Started by ronmar,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS, VS CODE, WEB STORM, android studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברק…

• 25 תגובות
    • 6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים