ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ישנה הצדקה, אפשר לחרוג בכ- 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות, מוזיקה ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Android Studio, Eclipse ודומיהם באופן תדיר, Cubase לפעמים (כולל פלאג-אינס VSTi). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא משהו ספציפי, אפילו לא בהכרח משחקים חדשים, לצורך השוואה המשחקים האחרונים ששיחקתי היו COD Black ops ו- …
-
- 37 תגובות
- 3.9k צפיות
- 1 follower
-
-
בעעעע בהתחלה היה לחבר שלי תקציב גדול יותר עכשיו הוא רוצה ב-4K פלוס מסך דק המחשב בעיקר לגלישה, מולטי טסקינג לא רציני עדיף שמרבית ההשקעה תלך לכייון המעבד והמסך זכרון תנסו לדחוף 1 ג'יגה זול אם יכנס ומה שבטוח 120 ג'יגה הארד דיסק הוא לא מוכן לרדת מזה טוב נראה לי בלתי אפשרי אבל תנסו לעשות משהו... תודה.
-
- 7 תגובות
- 809 צפיות
-
-
אודה לכם אם תעזרו לי בבניית מפרט בסביבות 4000 ¤ +/- כולל ציוד היקפי. המחשב מיועד לגלישה, ישומי office, ישומים של סטודנט להנדסת אלק' וצפיה בסרטים. לא משחקים, לא oc. אני מתכוון לבנות לבד בעזרת חבר עם ניסיון. אני מתכוון לקנות בנוסף מסך lg hr1970, כדאי? יש לי תקציב כרגע למחשב מעבר לצרכים הנוכחיים כדי שיסחוב כמה שנים קדימה. תודה.
-
- 11 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום. הנה הצעה שאני הכנתי מבעוד מועד: 1 Asus DVD x 16 164 ש"ח 1 Western Digital 80GB 7200RPM 8MB WD800JB 325 ש"ח 1 Intel Pentium 4 2.66GHz LGA775 1MB 533MHz HT Tray 819 ש"ח 1 Gigabyte GA-8I945PG Intel 945P Chipset LGA 775 599 ש"ח 1 HEC ACE480 480W 20/24PIN 455 ש"ח 1 eVGA GeForce 7600GT 256MB PCI-E 1,290 ש"ח 1 Crucial 1GB kit DDR2 PC2-5300 CL5 DDR2-667 CT2KIT6464AA667 670 ש"ח סה"כ 4,322 ש"ח בקשות\הסברים: - קודם כל, המחשב מיועד לאחי. המחשב צריך להיות מתאים למשחקים בינוניים +. - לא צריך מארז, עכבר, מקלדת, מסך, רמקולים. גם לא צורב. הארדיסרק 80 ג'יגה יספיק וכדאי לחסוך כאן. - לא מומלץ שהתקציב יעבור את ה- 4500. מומלץ אפילו 4000. - אני ארצה להעלות את…
-
- 4 תגובות
- 646 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? התקציב הוא סביבות ה-3500-4000 ש"ח, כאשר אם יש איזשהו שיפור משמעותי למחשב מאוד משמעותי שיהיה בחריגה של 400-500 ש"ח אז יש מקום לחריגה. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אני מידי פעם כן משחק משחקים וכרגע המחשב שלי מריץ אותם אבל חלקם הגדול זזים לאט, אני זקוק למחשב שיוכל להריץ משחקים שכבר יצאו וגם משחקים שעתידים לצאת לא חובה על גרפיקה הגבוהה ביותר, כל עוד המשחקים החדשים ירוצו על LOW זה בסדר, אבל שלא יהיו איטיים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר …
-
- 14 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום שלום, עבדתי קצת בקיץ והרווחתי סכום נכבד, אין לי הרבה מה לעשות איתו וגם אין לי עצבים לחסוך כי אני חוסך כל הזמן ואף פעם לא קונה כלום, אז חשבתי לזרוק קצת על מחשב חדש. בעקרון, אני לא זקוק למחשב חדש לגמרי, יש לי כבר: ספק- Enermax 430W מארז- שחור כזה של Enermax כרטיס קול- הרקולס 6.1 דיסק קשיח של WD 80GB 8MB cache אני לא מאמין שיש טעם לשדרג משהו מאלה, אבל מה שאני רוצה להחליף זה: לוח אם- כרגע הלוחות של DFI הכי נראים לי. מעבד- רק AMD64BIT, לא DC כי אין כסף לזה וגם לא SD. הכי ראלי נראה לי יהיה לקחת 3000+ או אפילו 3200+ בגלל המכפלה שלו. זכרון- אין לי מושג, כמובן שמינימום 1GB(2X512( ושיהיה decent בשביל overclocking. כרטיס מסך- חשבתי על 6600GT, אבל הוא חלש באופן משמעות…
-
- 2 תגובות
- 682 צפיות
-
-
המחשב צריך להיות אינטל, לא מתוכנן אוברקלוק אז הזיכרונות לא צריכים להיות יותר מידי טובים(512! , דואל? ). חשבתי על כרטיס מסך רדאון 9600 אבל אני פתוח להצעות. תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל חוות דעת לגבי המפרט הבא: מעבד Intel Core 2 Duo E7300 Box ¤585 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7300 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤489 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤335 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1115 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 NQ ¤223 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-2GBNQ כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce 9800GT Super 512MB PCIe ¤626 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=28650 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ¤132 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22N מארז ללא …
-
- 4 תגובות
- 549 צפיות
-
-
היי, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט בתקציב של 4000 ש"ח. המחשב מיועד בעיקר למשחקים בעלי גרפיקה גבוהה. המחשב לא יעבור אוברקלוק. בסכום הנ"ל מה המחשב הטוב ביותר שאפשר להרכיב... תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 514 צפיות
-
-
בחרתי להשתמש בשאלון של Gamer.co.il כי נראה לי שהוא עונה על רוב השאלות האפשריות. 1. תקציב? 4000-4500, לשאוף ל- 4000 אם ההבדל לא גדול. 2. מטרות? (משחקים כבדים, אוברקלוק, עבודות משרדיות) - משחקי אונליין, משחקים כבדים, לא OC. 3. האם אתה צריך ציוד היקפי? (לדוגמה מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים וכו'.. יש לציין איזה) - שום דבר. 4. האם יש דבר ספציפי שאתה לא צריך במחשב עצמו ? (לדוגמה אם כבר יש לך כרטיס מסך טוב ואתה לא צריך חדש) - לא, צריך הכל. 5. האם יש לך העדפה לחברה או לחלק כלשהו? הארד דיסק בנפח של 200-250 ג'יגה. 6. האם אתה צריך מערכת הפעלה או כל תוכנה אחרת ? לא. 7. האם אתה צריך רכיב נוסף שיהיה במחשב? )לדוגמה כ. רשת, כ. טלויזיה או כונן DVD) צורב DVD. 8. האם נושא הקירור והיופי במחשב ח…
-
- 13 תגובות
- 750 צפיות
-
-
היי, אבקש חוות דעת על המפרט (בעיקר עבודה משרדית על Vista ומידי פעם משחקים - בלי OC) הבא: GIGABYTE - Triton HEC 400TRT Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb B GIGABYTE GA-945P-S3 CONROE READY 2x DDR2 667MHZ 1GB CL5 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII EVGA 7600GT 256MB DDR3 PCI-E PIONEER DVDR DVR111 BLACK/WHITE קיבלתי הצעת מחיר של 4680ש"ח ואילו בזאפ אם אני מרכיב לבד הגעתי ל - 4188ש"ח כל הערה על המפרט/מחיר או כל דבר אחר (וקשור ) תתקבלנה בברכה
-
- 3 תגובות
- 567 צפיות
-
-
שלום. על המחשב ירוצו משחקים קלים\בינוניים (אבל ממש לא קרייסיס), כמו The Sims 2, Viva Pinata, Lego Indiana Jones... אני יודע שלא צריך מחשב חזק בשביל המשחקים האלו, אבל אני רוצה שהמחשב יתמודד בכבוד גם עם משחקים שיצאו מינימום עוד 3 שנים (משחקים מהסוג הזה כמובן), בהגדרות גראפיות גבוהות. שימושים אחרים: גלישה באינטרנט, מוזיקה, עבודה משרדית... אני רוצה שהרכיבים יהיו כמה שיותר אמינים ויציבים. לא מתוכנן OC בכלל, אבל חשוב לי שהמחשב יהיה קריר מאוד (במגבלות קירור האוויר). לא צריך שום ציוד היקפי (רק קופסה), וגם לא כונן אופטי. תקציב: 4500 ש''ח, ללא חריגות. הרכבתי מפרט ראשוני, אשמח לחוות דעתכם... אם הוא לא טוב, ברור שארצה להחליפו, בשביל זה פתחתי את הנושא. הכל מפנדס: Intel Core 2 …
-
- 7 תגובות
- 688 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר צריך מחשב, כאשר מעבר לשימושים הרגילים של אינטרנט, אופיס וסרטים, הוא משתמש בתוכנה שמשתמשת במסד נתונים של PostgreSQL. הוא ישתמש כל הזמן בשני מסכים - האם מומלץ u2312hm או p2414h? בנוסף הוא רוצה לחבר את הטלוויזיה שלו בכדי לראות סרטים מידי פעם - אם אפשר נניח לעשות איזה סוויץ בין מסך אחד לבין הטלוויזיה זה יכול להיות טוב. צריך SSD, נראה לי 256GB. 1. מה התקציב המקסימאלי? נניח 4,000 ללא המסכים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בגדול התקציב הוא גמיש אבל בלי להגזים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? למעלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן …
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי תקציב של 5,000 ש"ח לצורך קניית מחשב חדש. המטרה העיקרית של המחשב היא צפייה בסרטים והתעסקות עם לינוקס, המחשב החדש הולך להריץ gentoo מה שאומר שהוא הולך לקמפל, והמון. משחקים אני לא מתכוון להריץ על המחשב הזה ככה שאין צורך בכרטיס מסך לגיימרים, אך חשוב שיהיה חזק מספיק לאפקטים של beryl. אין צורך בציוד הקפי כלל, מארז ותכולתו נטו. בנוסף לדברים הנ"ל יש לי דרישה נוספת מהמפרט, על המפרט לכלול 2 HDים של WD בתצורת RAID 0, על כל הHD להיות מינימום 160 גי'גה, אם יכנס יותר בתקציב, מה טוב. יש לי ניסיון מאוד רע עם ספקים, הדבר הפך ממש לפראנואיה אז אבקש לשים את הספק במקום גבוה בסדר העדיפויות. דבר אחרון, יש אפשרות לחרוג מעט מן התקציב. בתודה מראש (:
-
- 6 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום ! חבר שלי רוכש מחשב חדש והוא רוצה המלצה על מפרט טוב המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט, אייסיקיו, העברות מידע וכאלה, אך גם למשחקים מדי פעם לא צריך מסך, אבל צריך מקלדת ועכבר (רצוי עכבר טוב), צורב DVD וגם CD נוסף או DVD נוסף הוא חייל ככה שהוא ישתמש במחשב אחת לשבוע-שבועיים אני יודע שהסכום גדול בשביל המטרות, אבל הוא רוצה מחשב שיחזיק לו לתקופה ארוכה ולא ידרוש שדרוגים בקרוב, גם אין לו זמן להתעסק בזה חשבתי על משהו כזה: Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB IL9 Pro s775 Conroe, Intel 945P, DDRII 667, PCI-E 1GB Corsair 7600GT 256MB TV, DVI, PCI-E 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II Teac/SONY 1.44 BTC 16x LG DVD±RW GSA-H12 x18 Beige HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver HEC 500TD-TF 500W 2x8c…
-
- 6 תגובות
- 672 צפיות
-
-
שלום לכולם :user: אני רוצה שתרכיבו לי מחשב עם תקציב של 5000 שח כולל מעמ''ם לא כולל מסך אני צריך אתה המחירים מחנות אחת כי אני לא מרכיב את המחשב לבד. אני לא צריך עכבר ורמקולים אבל אני גם רוצה מחירים והמלצות על מסך 17 אינטש המחשב מיועד לצרכים של גלישה ומשחקים כבדים!! ;D אני לא צריך מודם אבל אני צריך כרטיס רשת ועדיף שיהיה און בורד! אני לא צריך גם כרטיס סאונד אבל שיהיה אם יש און בורד!! אני צריך כונן אחד של 80 ג'יגה מעבד: AMD + קירור תואם זיכרון: ddr וגם- pc2700 ניראה לי אם לא תקנו אותי! ואת כל השאר לפי התקציב! אהה ואל תכללו את המסך במפרט של ה- 5000 שח
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך להרכיב מפרט עד 5000 ש"ח, המחשב אמור להיות בעיקר בשביל אינטרנט להוריד דברים ולראות סרטים. אני מתכוון לשחק בו בפעמים רחוקות מאוד. אני רוצה שהצפיית סרט תעשה בכיף וזה אומר שאני רוצה רמקולים ברמה טובה (שלושה + סאב יספיקו לי אב שיהיו אכותיים). אני רוצה שאני גולש באינטרנט המחשב יעבוד בצורה טובה ומהירה. מקלדת ועכבר אני צריך משהו פשוט, לגבי המסך אני רוצה "17 דק. צורב די וי די אני גם מעוניין. זה הכל לדעתי אני מודה מראש לכל אלה שינסו לעזור לי.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראיתי את המפרט הזה ורציתי לדעת אם הוא טוב... http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=857879
-
- 4 תגובות
- 516 צפיות
-
-
ההורים שלי יביאו לי בלי להתייעץ איתי מהדיוטי-פרי מסך PROVIEW FV-926W ב - 200$ מה אתם אומרים על המסך הזה? יתרונות ? חסרונות ? עכשיו אני צריך גם מפרט שמתאים למסך שקיבלתי בעיקר כרטיס-מסך שיתאים למסך אני צריך שני מפרטים אחד עם AMD והמפרט השני עם INTEL תודה
-
- 3 תגובות
- 529 צפיות
-
-
1. ASUS P4-S 800-D לוח אם 2. P4 2.8 GHZ (BUS: 800 MHZ H-T 1 MB CACHE- - מעבד 3. 1GBMB DDR 400MHz- - זיכרון 4. 120GB - במהירות של 7200RPM 5. CD ROM X52 - 6. מקלדת + עכבר 7. רמקולים- 400W 8. כרטיס קול- מובנה על הלוח אם 7.1 9. כרטיס מסך : 10. +256bit INNOVISION GF FX 5900xt 128MB DDR DVI+TV-OUT 11. מארז מהודר וגדול 4 יציאות usb 200 ¤ 12. כונן דיסקטים 1.44 FLOPPY
-
- 6 תגובות
- 843 צפיות
-
-
מעבד- ?Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB? לוח אם -? ?945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E? כרטיס מסך - ?7600GT Silent 256MB DDR III, TV, DVI, PCI-E? דיסק קשיח W.D ?250GB 7200RPM, 16MB, SATA II? זיכרון - ?512MB Kingston? X 2 DUAL CORE צורב DVD - ?LG DVD±RW GSA-H12 x18 Black? ספק כוח - ?550W Active PFC, 12cm Fan (24pinChieftec כונן דיסקטים - ?Teac/SONY 1.44? מארז - ?HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver מסך - ? 740BF 17'' LCD 2ms DVI? Samsung מקלדת + עכבר - ?Microsoft Internet + Mouse Optical? רמקולים - ?Labtec Pulse 385 2.1
-
- 3 תגובות
- 644 צפיות
-
-
בוקר טוב חבר'ה אני צריך מפרט טוב לחבר אפשרות לחרוג טיפה מהתקציב ( לא להיתפרע חברים ) כלול במפרט : מעבד של AMD - 4600 מסך LCD שיתן יחס טוב - MS נמוך - לביצועי הכרטיס מסך 2 ג'יגה זיכרון הארדיסק 250 וכרטיס מסך חזק ( עדיפות 1950פרו ) צורב DVD ספק כוח טוב מארז נחמד ציוד היקפי - מקלדת עכבר אלחוטי , מיקרופון ואוזניות ( בלי רמקולים ) חנויות מומלצות מאזור השפלה תודה רבה יומטוב
-
- 0 תגובות
- 522 צפיות
-
-
שלום וחג שמח.... לאחר שלוש שנים של שימוש, הגיע הזמן לעבור למחשב חדש. אז כרגע יש לי כ-5000 ש"ח למערכת מחשב הכוללת מחשב קומפלט רמקולים ומקלדת. (מסך ועכבר איכותיים יש). המחשב עצמו אמור להיות חזק במשחקים, FSP-ים גבוהים והרבה פילטרים, בנוסף, שיוכל לעמוד בהצגה של סרטים ב-HD, המחשב ישמש גם לתכנות ב-Visual Studio. צורב דיוידי כמובן, 320 ג'יגה, מקלדת איכותית (לא אלחוטית), ורמקולים איכותיים (כרגע אני עם inspire 2.1 שאני מאוד מרוצה מהם, חשבתי אולי על atp3). אני מעוניין גם לבצע OC קל (ללא העלאת מתחים וכדומה, עד איפה שהמחשב ירשה). לצורך העניין, אפשר לחרוג קלות מהסכום הנ"ל, במידה ואתם חושבים שהחריגה נחוצה. בנוסף, אשמת לקבל הערות, הארות והמלצות בנוגע לרכיבים מועדפים. נ.ב - רציתי לדעת אם…
-
- 14 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט ודחוף לתקציב שלי שזה 6 וחצי אלף שקל אני צריך שיהיה בו 2GB זיכרון מחולק דואל צ'נאל כרטיס מסך X1900XT 256MB ומעבד E6600 תודה לעוזרים. (:
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני קונה מחשב ואני צריך מפרט טוב ^^" 1. תקציב: 6000 ש"ח. 2. מטרות המחשב? משחקים, צפיה בסרטים, הורדות, ועריכת סרטים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? כן: מסך, מקלדת ועכבר, צורב... רמקולים לא חייב... 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? - 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? - 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא ממש, אבל רצוי שיהיה התאמה בין הצבעים. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא אכפת לי... 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? - מקווה שתוכלו לעזור =]
-
- 10 תגובות
- 770 צפיות
-