ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי כיום מחשב FULL TOWER מהתקופה שהייתי גיימר ואני רוצה משהו קומפקטי אך עם זאת חזק ושקט. אני מחפש מחשב לעריכה בפוטושופ של קבצי RAW גדולים עם שכבות רבות (עם תוכנות נוספות שפועלות ברקע כמו לייטרום ותוכנה דומה וכמובן דפדפנים פתוחים). הציעו לי את המפרט הבא: מארז Fractal Design Node 304 HTPC מעבד Intel® Core™ i5-8600 Coffee Lake Tray מאוורר למעבד Arctic Freezer 13 לוח אם Asus ROG STRIX B360-I GAMING כרטיס מסך Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 1050 Windforce OC 2G GV-N1050WF2OC-2GD 2GB GDDR5 זכרון 16GB DDR4 2400MHZ מחיר להכל: 3758 ש"ח. ובנוסף רכיבים שאני מביא מהמחשב הקיים: SSD 850 EVO 250 GB WD BLUE HD 3TB ספק כ…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי, בזמן האחרון אני מחפש לפטופ (בעיקר) לבית, ובעקבות מבצעי ה-prime day נתקלתי בדיל הבא: MSI GV72 8RE-007 מבחינת החומרה זה מספק ביותר (הייתי יכול אפילו להסתפק ב-1050IT, אבל המחיר מספיק אטרקטיבי אז למה לא), אבל משום שאני פחות בקיא בעולם הניידים, הייתי רוצה לדעת: האם ל-MSI יש אחריות בינלאומית שיהיה אפשר לממש בארץ? איך בכללי הניידים של MSI, בייחוד הדגם הנ"ל? חשובה לי מאוד האמינות, בנוסף לאחריות. לא בדיוק הצלחתי למצוא, האם יש לו יציאת HDMI 2.0? אומנם לא הכי חשוב אבל כן יש חשיבות, איך המסך שלו, בעיקר עבור עיבוד תמונות עם פוטושופ ולייטרום? למשחקים וסרטים פחות מעניין מהבחינה הזו כי יוזרמו בעיקר לטלוויזיה.
-
- 6 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
שלום , אני חלש מאוד בטכנולוגיה ואשמח לעצתכם. רוצה נייד לשימוש כללי (אינטרנט , סרטים) אבל גם שיריץ תכנות לעריכת תמונות וקצת וידאו (אין לי תוכנות ספציפיות בראש). רוצה נייד חזק יחסית שיריץ הכל בלי לגמגם וכשאני אומר הכל אני לא מתכוון לתכנות סופר כבדות שצריכות כוח עיבוד מטורף אבל בכל זאת שייתן לי מרווח נשימה אם אריץ משהו יותר תובעני, הנטייה שלי היא להשאר עם נייד מספר שנים ולא לשדרג מהר. מסך שיהיה לפחות 15 אינץ ואיכותי יחסית בגלל שמצלם (יודע שאין מה לצפות יותר מידי ממסך של נייד בקטע ) אשמח לרמקולים יחסית איכותיים מבחינת ווליום וצלילות. משקל לא משנה לי כי לא מתנייד איתו, זה תחליף למחשב רגיל. אחריות טובה של שלוש שנים ושאדע שיש מי שיטפל במקרה ש…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בעיקרון 6,000 ש"ח. אם באמת יש צורך, אז ניתן לחרוג עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? בעיקרון אני מתחיל ללמוד רחוק מהבית ולשם כך נוצר הצורך ללפטופ שיחליף את המחשב הנייח והישן שלי שנמצא בבית. לפעמים אני משחק (כרגע עם המחשב הנוכחי והישן כבר לא כלכך אפשרי.. כרטיס מסך GTX 560Ti, מעבד 9500GT ישן ו-4GB RAM, כן אני מודע לצוואר הבקבוק), לפעמים אני עורך בפוטושופ ובסוני וגאס (לכיף). אשמח למחשב חזק שמעבר לכך שיספק אותי מבחינת השימוש בו כסטודנט, יאפשר לי להנות בגיימינג ובעריכה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אשמח למחשב נייד שהמאווררים…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 500 חריגה במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מחו"ל. …
-
- 0 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום, מחפשת לקנות מחשב נייד לשימוש ביתי - אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים מידי פעם (שתהיה אופציה לחבר כבל HDMI למסך הטלוויזיה) תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 605 צפיות
-
-
היי :) אני מתכנן לקנות מחשב נייד בקרוב למטרות תיכנות ולימודים. חיפשתי באמזון, ומצאתי כמה אופציות. מה אתם אומרים? מה מהם הכי טוב? או שאולי יש לכם הצעות אחרות? תודה! המחשבים שמצאתי: https://www.amazon.com/VivoBook-Lightweight-WideView-i5-8250U-Fingerprint/dp/B0795W86N3/ref=pd_sbs_147_1?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B0795W86N3&pd_rd_r=d78e168b-7ac1-11e8-8fb9-0343366df76c&pd_rd_w=W8jzf&pd_rd_wg=0RGj9&pf_rd_i=desktop-dp-sims&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_p=5825442648805390339&pf_rd_r=TRSSY9D3EC5JCB6H50PK&pf_rd_s=desktop-dp-sims&pf_rd_t=40701&psc=1&a…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המפרט הבא? יש דרך להוזיל עלויות? מפרט מחשב.pdf
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אהלן אנשים, אבקש את דעתכם על המפרט הבא. המחשב מיועד בעיקר לגיימינג קל - 1080P , שיחזיק לכמה שנים טובות אולי עם OC קטן בעתיד . התקציב הוא 4,000 ש"ח מעבד: 898 ₪ - * חדש * - AMD Six Core Ryzen 5 2600 3.9Ghz AM4 BOX לוח אם: 374 ₪ - Gigabyte AB350M Gaming 3 RYZEN AM4 זכרון: 654 ₪ - * מבצע * - Silicon Power 16G (2x8G) DDR4 2400Mhz CL17 כרטיס מסך: 1529 ₪ - * מבצע יום הולדת 11 * - MSI GeForce GTX1060 6G D5 1544Mhz-1759Mhz 6GT OC DualFan דיסק קשיח: 137 ₪ - * חדש * - A-DATA 120G ULTIMATE SU650 R/W UP TO 520 / 450MB/S דיסק קשיח: 197 ₪ - * מבצע * - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty ספק כוח: 169 ₪ - Antec VP500PC …
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
בשעה טובה אני מחליף את המחשב הישן שלי באחד חדש. הייעוד של המחשב הוא בעיקר לגיימינג אבל אני משתמש בו גם לעריכת וידאו בצורה חובבנית מה שעובר מהמחשב הישן זה כונני האחסון 250gb ssd + 1tb hdd ומארז coolermaster cm500 מסך: dell u2417h 1920x1080 המפרט עצמו: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 8700 3.2Ghz 12MB Cache s1151v2 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte H370 HD3 LGA1151v2, Intel H370, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 2400Mhz CL16 Kit 1 …
-
- 0 תגובות
- 768 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?8000, חריגה של 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקי גיימינג כבדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?כבר בעל מסך של Dell U2713HM 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?כן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?אין צורך במערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם…
-
- 1 תגובה
- 835 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתעניין בקניית מחשב שיריץ את המשחק Overwatch בהגדרות גבוהות עם מינימום של 60FPS (עדיף יותר). מעבר למשחק הזה לא יעשה שימוש נוסף במחשב, יש צורך ברכיבים שקטים יחסית (8 מ- 10) כי המחשב ימוקם בחדר שינה, בלי OC ואין צורך באופק שדרוג (רק שהמחשב "יתן עבודה" לשלוש שנים לפחות). אין צורך בציוד היקפי, המסך שיעשה בו שימוש הוא 40 אינצ' עם רזולוציה של FHD. צריך רישיון לוינדוס 10 וזה לא חלק מהתקציב של ה- 6. זה מה שהרכבתי בינתיים - אשמח לשמוע מה דעתכם. האם הלוח אם/מעבד תומכים במהירות המקסימלית של הזכרונות? מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i5 8600K / 1151 Tray …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לרכוש באנדל (משולש) , לוח אם , זכרונות , ומעבד. -- מדובר על מחשב למשחקים -- הכרטיס מסך שיש לי כיום הוא R290 4GB GDDR5 -- לא משנה לי אם אלו רכיבים יד2 **תקציב של עד 1750 ש"ח. הקנייה מתבצעת בארה"ב, לכן ניתן להרכיב באנדל מאתר אמריקאי ולשלוח לי.
-
- 0 תגובות
- 653 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2,800 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גלישה באינטרנט וצפיה בסרטים (אני לא מחפש מחשב ייעודי לצפיה בסרטים). אני שוקל אולי גם לשחק במשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
אני צריך רק את מחשב עצמו, בלי: מסך, מקלדת, רמקולים, עכבר, וכל מה שמסביב. זה בעיקר מיועד לגלישה באינטרנט, צפייה בסרטונים, ובמקסימום משחקי קז'ואל וFPS ישנים במיוחד כמו דלתא פורס, וגם חובה כונן דיסקים, ועדיף ווינדוס 7 תקציב: בין 1000(אפילו 800) ועד 2500. אני צריך כמה הצעות מחיר בטווח של התקציב ומה הבן אדם הולך בעצם לקבל בתמורה לאותו מפרט. תודה רבה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
1 תקציב 7k חריגה 1000 אם יהיה שווה משמעותית 2 שימוש לגיימינג 3 כולל מסך 4 ללא רכיבים נוספים 5 לא חשוב הרעש כל עוד זה לא ישמע כמו מטוס ממריא 6 תגידו לי אתם אם כדאי לעשות overclock 7 אין צורך בווינדוס או אופיס 8 אין העדפה לחנות 9 קנית המחשב - החודש 10 - 11 חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב אבל לא ברמה שתשפיע משמעותית על הביצועים 12. הערות נוספות: הבנתי שבקרוב יצא דור חדש של כרטיסי מסך? במידה וכדאי לי לחכות שהמחירים ירדו, כמה זמן זה צפוי לקחת וכמה משמעותי זה יהיה במחיר? מצאתי את המחשב הזה באחד האשכולות https://www.tms.co.il/21690 נראה טוב ואם אני מחליף מארז יוצא זול השאלה זה אם הוא יספיק ל…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אחרי כמה וכמה שנים טובות החלטתי לקנות מחשב חדש אשמח לכמה מפרטים או בכלל למפרט תודה רבה לעוזרים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4/5/6 חריגה אפשרית אבל מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר עריכה גרפית מימינלית (photoshop,ilussturitor בעיקר) המשחקים שישחקו כנראה יהיו משחקים כגון world of warcraft רוצה להריץ אותו על בינוני ושהמחשב ישרוד בראיה למרחק ובכללי בריידים ולא יקרוס counter strike/overwatch /המשחקי יריות לא אכפת לי להריץ על איכות נמוכה אבל שיהיה FPS וירוץ טוב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
- 2 followers
-
-
הי, קודם כל - תודה רבה מראש על העזרה שלכם כאן. זה פשוט נהדר! תקציב: 8K, אפשר לחרוג. אפשר גם לא לנצל אותו. שימושים, מהתדירות הגבוהה ביותר לנמוכה ביותר: גלישה וכו' תיכנות כבד (DB, שרת וכו' רצים לוקאלית) יצירת מוסיקה (פלאגינים כבדים) עריכת וידאו - מעט מאוד, מספיק לי FHD, רוצה שיהיה נוח אבל לא אכפת לי, למשל, לוותר על preview באיכות גבוהה ציוד היקפי: אין צורך יש לי 3 מסכים, מעוניין לחבר 2 מהם, יתרון אם אוכל לחבר את השלישי (הוא ישן ומתחבר רק RGB) אבל זה ממש לא קריטי לי רכיבים קיימים: מארז Fractal Design, נדמה לי שזה R4 אבל אני לא זוכר את הדגם הספציפי. נרכש לפני 3-4 שנים והו…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שואל בשביל חבר שרוצה לקנות מחשב לגיימינג ב3000 שח 1. תקציב: 3000 שקל, אפשר לחרוג ב200 שקל (אלא אם כן מאוד משתלם לחרוג קצת יותר אז אפשר להציע 2. מה שימושי המחשב: משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? : לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי שיהיה שקט, לא יותר מדי חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, אפשר להוסיף הרכבת מחשב בחנות אם זה לא משפיע על התקציב. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד עם המפרט הבא פחות או יותר, בתקציב של עד 4,000₪ (אפשר לחרוג מעט אם באמת שווה): מסך 15.6" (אפשר קטן יותר בתנאי שיש מקלדת מלאה) קל משקל - עד 2 ק"ג (אפשר לחרוג מעט) חיי סוללה ארוכים (לפחות 6 שעות) לפחות 128GB SSD דיסק מכאני - לא חובה זיכרון לפחות 8GB (אם 8GB לוודא שיש חריץ פנוי להרחבה עתידית) מעבד i5 8250U או טוב יותר אין צורך בכ. מסך נוסף (ייעודי) רזולוציה מעדיף 1920x1080, מוכן להתפשר. לא קריטי אם מגיע עם/בלי מערכת הפעלה. מצאתי מפרט טוב, אבל אולי תוכלו להמליץ על משהו טוב יותר. Dell Latitude 5590 LT-RD33-10587 1.9KG i5 8250U 8GB DDR4 256GB SSD 68WHr (…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חברים אני מעוניין לרכוש נייד זול לצרכי לימודים (שמיעת הרצאות מגוגל דרייב ופתיחת מסמכי וורד ו-pdf) וגלישה באינטרנט. ישנם שלושה דגמים זולים שראיתי באייבורי. חשוב לי שהמחשב יחזיק כמה שיותר זמן ללא טעינה ושהטעינה תהיה כמה שיותר מהירה, ובמידה ויש קרינה שונה בין מחשבים ניידים, חשוב לי שהקרינה תהיה כמה שיותר נמוכה. אלה האופציות: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=22822 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=25114 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=19181 מה לדעתכם האופציה הטובה ביותר?
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום. התחלתי להרכיב מחשב נייח לגיימינג כבד. הזמנתי בתור התחלה מעבד 6 ליבות של אינטל מהדור השמיני i7-8086K Limited Edition. אחר כך הזמנתי Samsung SSD EVO 1TB 2.5 Inch SATA III. כרגע אני מעוניין בלוח אם של אסוס עם ווי פיי AC. שנקרא: ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) LGA1151 שאלותיי הן: האם זה בסדר להרכיב ככה? האם אני צריך להזמין משחה תרמית, ואיך משתמשים בה? איזה מארז וספק כח יתאימו? נ.ב מתכנן לקנות גם כרטיס גרפי של נווידיה GTX1080.
-
- 0 תגובות
- 964 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עדיף כמה שיותר זול רק שיעבוד חלק עם תוכנות אופיס (WORD, PPT וכו...) בכל מקרה עד 2200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימשו משרדי.... בעיקר תוכנות אופיס גלישה באינטרנט וכדומה.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) האם לדעתכם יש בכלל צורך להוסיף SSD? האם זה שווה את המחיר? אני לא ממש מבין בזה אז לפי ההמלצה שלכם.. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד קריטי... 6. האם מתוכנן א…
-
- 22 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
עומד לרכוש חלקים למחשב חדש שיורכב על ידי אחד הספקים. הלוח תומך עד מהירות 2666 , ללא אפשרות ל O.C.( אותה גם אין לי כוונה לעשות). שתי שאלות. נאמר לי על ידי מישהו בחנות שבעצם זיכרון שתומך עד 2666 מגיע על ידי היצרן כדיפולד עם מהירות 1333 והם מכוונים אותו ל 2666. האם זה נכון ומה הסיבה לכך? שאלה שניה, האם לסט הנל יש איזה יתרון לזיכרון מהיר יותר, נניח 3000, או 3200 , גם אם בסופו של דבר הוא לא יעבור את ה 2666, אולי אמין בנוי עמיד יותר למהירות גבוהה וכדו?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום , שבוע הבא אני באילת אשמח לעזרתכם. אם אפשר גם קישורים לחנות זה יעזור מאוד 1. תקציב: 4000 שח מעדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב: משחקים כמו siv5,6 ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? : לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי שיהיה שקט, לא יותר מדי חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? Win 10 כן. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אילת 9. מתי מתוכננת קניית ה…
-
- 0 תגובות
- 688 צפיות
-