ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב? 6000 ש"ח מזומן. 2. מטרות המחשב?משחקים,CUEBASE,פוטושופ,סרטים,OC וזהו בעיקרון. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כרטיס קול, SLI. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם?כן. האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?כן. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? רק הרכבה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? אני מעדיף מרובע ליבות ולא כפול ליבות, כי המחשב מיועד לטווח ארוך(3 שנים). 9. האם חשוב שקט? חשוב מאוד מאוד! 10. האם מתוכנן OC? כן מתוכנן OC משמעותי.. הנה מפרט שחבר שלי הרכיב לי, מה דעתם עליו?(את המארז …
-
- 1 תגובה
- 698 צפיות
-
-
המחשב ישמש באופן כללי לגלישה ואופיס אך מיידי פעם למשחקים הרכבת את המפרט להלן ודעתכם חשובה: Intel Core 2 QUAD Q6600 - 2.4 GHz - 8MB cache - LGA775 - BOX ASUS P5N-D (nForce 750) - ATX OCZ DDR2 2x1024MB 800MHZ Reaper HPC Edition Dual Channel CL 4-4- ASUS Radeon HD3650 SILENT 512MB DDR2 - RETAIL - הכרטיס מסך בכוונה בינוני על מנת לחסוך בעלויות WD 250GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II ASUS DVD-RW 2014L1T x20 LightScribe (Black/White) - Sata - RETA SONY / MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 - BLACK Thermaltake soprano RS 101 + 400W תודה !
-
- 2 תגובות
- 581 צפיות
-
-
יש לי ASUS N10E עם 1 G זיכרון והשאלה היא אם אני יגדיל את הזיכרון ל 2G המחשב ירוץ יותר מהר?
-
- 3 תגובות
- 572 צפיות
-
-
שלום לכולם לאחר התייעצויות למיניהן, יכול להיות שאני אלך קונרו (זו התלבטות אחת) ועל לוח תקציבי, Asrock..(ותודה לאלו שעזרו לי בפורום "לוחות אם וכו' :] ") המחשב לא מיועד כלל וכלל ל OC, אלא לעבודה משרדית+הרצת משחקים חדשים על הגדרות נורמליות, ואופציה לשידרוג בעתיד.. זהו המפרט (לא כולל מארז וספק, וזו התלבטות שנייה): אוקיי יש לי כמה שאלות: * האם הלוח יינצל במלואו את ה - 7600GS? * כמו שרואים אין פה ספק ומארז. אני צריך כאלו (מן הסתם ^^) אבל ב KSP אין כל כך ספקים -> אם מזמינים מחנות אחרת, אז KSP יוכלו להרכיב, בהוספת תשלום או משהו כזה? * האם המסך מספיק טוב? * והאם כדאי להחליף ל AMD, פחות 300 ש"ח ולשדרג במקומות אחרים? וכמעט שחכתי, התקציב הוא 5100-200 גג, גג, גג! …
-
- 2 תגובות
- 593 צפיות
-
-
אני מבקש את עזרתכם במציאת מחשב נייד לשימוש כללי (תמונות, אינטרנט, אופיס...) דרישות מיוחדות: חיבור BT, HDMI, צורב DVD שיוכל להריץ סרטי HD בחיבור לטלוויזית LCD במחשב ייעשה שימוש באופן כמעט מוחלט בתוך הבית ככה שאין יותר מדי חשיבות לביצועי סוללה ולמשקל. גודל מסך 15.6 אינץ' אבל ניתן להתגמש. אחריות ל3 שנים כולל מערכת הפעלה שאלה נוספת: ברשותי מחשב נייד ישן שסובל מכמה תקלות שעלות התיקון אינה משתלמת. למרות זאת יש בו עדיין חלקים תקינים (הארדיסק, זכרונות RAM, מסך וכו'). האם ידוע למישהו על מקום בו ניתן למכור את המחשב לחלקים? המחשב מדגם Dell Studio 1537
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שם זין עצות על חנויות ויצרנים שנותנים מוצרים שלא צריך: א. אל תקנו מעבד עם סיומת K\X עם BOX. או שתקנו מעבד K\X עם Tray וקירור למעבד או שתקנו מעבד ללא K\X עם BOX. ב. אל תקנו מערכת הפעלה Retail למחשב אחד. או שתקנו מערכת OEM למחשב אחד או שתקנו מערכת Retail לעד 3 מחשבים. ג. תמיד יצא יותר זול לקנות מערכת הפעלה ישנה או בגירסא ביתית ולשדרג ומאשר לקנות מערכת הפעלה החדשה בגירסא מתקדמת. ד. כאשר יש מעבד עם סיומת K\X יקר שההבדל היחיד הבינו לבין המעבד K\X באותה סדרה הוא רק מהירות שעון ותג מחיר. תמיד עדיף לקנות את המעבד הזול יותר. ה. תמיד יצא יותר ז…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 8-10 K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אך לא חייב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות הרבה VM והרבה TABS של CHROME א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד וגם לפרנסה. מתכנת מריץ הרבה מערכות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג כלל ! -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD אולי בעתיד 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ל…
-
- 10 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אשמח להמצלמה למחשב נייד ע"פ השימוש והמפרט הבא. מחשב לשימוש בסיסי אינטרנט ווורד, ובנוסף תשמש לעריכת תמונות בפוטושופ. מסך של 15.4 יצאת מסך לצורך התחברות למקרן, הרדיס בנפח של לפחות 160GB. שהיה קל (בעיקר לנסיעות) התקציב הוא של עד 3,000 שקל. אשמח לקבל המלצות עמיר
-
- 4 תגובות
- 692 צפיות
-
-
תקציב - 3500, מקסימום 3600 ללא צורך בציוד היקפי, בעל מסך 22", לא מתוכנן OC. ייעוד - משחקים מתלבט בין 2 המפרטים הבאים: AMD Phenom 2 X4 945 Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪702 AMD Phenom 2 X4 945 Quad Core AM3 BOX Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪347 Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪429 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 Samsung 750GB 7200RPM 32MB Sata2 HD753LJ, יחידות 1 ₪258 Samsung 750GB 7200RPM 32MB Sata2 HD753LJ Sapphire ATI Radeon 4890 1GB GDDR5 HDMI Vapor X + Bonus Games, יחידות 1 ₪679 Sapphire ATI Radeon 4890 1GB GDDR5 HDMI Vapor X צורב…
-
- 7 תגובות
- 909 צפיות
-
-
מפרט במיוחד למשחקים, מעדיף את המעבדים החדשים. צריך גם מסך LCD 17, צורב DVD ואת החלקים הרגילים, זכרונות כרטיס מסך נראה לי אני ילך על 7600, מארז, ספק ולוח אם. שיצא ככה 5500 תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 657 צפיות
-
-
^^ מה שהוא אמר ניסיתי דרך ההגדרות של העכבר בקונטרול פאנל, ביוס (עכבר מובנה..) וגם דרך DEVICE MANAGER ללא הצלחה רעיונות?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב שישמש לצפייה בסרטי HD ומשחקים בעיקרון המשחקים היחידים שאשחק הם pes 2009 ו call of duty. המחשב יחובר ל LCD 42 HD ready. אם התקציב מאפשר אשמח לשמוע הצעות לשני שלטים אלחוטיים (gamepad) תודה מראש ויקטור
-
- 0 תגובות
- 546 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10-12 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן לנצל בשביל זה הוא קיים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?רצוי שלא אה.. 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?Gaming א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב אה כול משיש לי בסטים אה יותר מידי כידי לכתוב פה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדו…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
חשוב לי קודם מחשב מתאים אז אם אני רוצה לראות 4K ברזולוציה של 1920x1080P מה שנקרא Downscaling בלי עיכובים בסטרימינג כי המחשב יותר חלש אז איזה מחשב מתאים לזה ומה צריך ל HD 8K? תודה
-
- 0 תגובות
- 873 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם המפרט הזה יריץ אתה המשחקים הכי חדשים על התנאים הכי חזקים ולכמה זמן המחשב יחזיק כמריץ את המשחקים ברמה הכי גבוה. מעבד: INTEL QUAD CORE Q6600 2.4GHZ 8MB 1066MHz לוח אם : ASUS Striker II Formula nForce 780i SLI זכרון : OCZ DDR2 4GB DUAL CHANNEL 800MHZ דיסק קשיח: WD SATA2 500GB 7200RPM 16MB כרטיס מסך: INNOVISION GEFORCE 9600GT OC X2 SLI 512MB DDR3 כונן אופטי: PIONEER DVR-215DSV X20 SATA מארז כולל ספק כוח : ANTEC Sonata III BLACK EarthWatts 500W סה"כ מחיר : 5,680.00 ש"ח תודה רבה :]
-
- 10 תגובות
- 769 צפיות
-
-
נאמר לי שלצורך תוכנות עריכה כמו פוטושופ כדאי כרטיס מסך חזק של לפחות 980M האם dell xps 15xp - rd33 - 9277 יהיה מתאים (כרטיס.מ 960M) הדגם הזה עולה מעל 9.000 ש״ח . כוונתי בהתחלה הייתה להוציא עד 7.000 ש״ח האם אוכל למצוא מחשב נייד ssd איכותי ברזולוצית מסך גבוהה מאוד, מעבד חזק, סאונד טוב, ושלא חסכו ביציאות/שקעים-בתקציב זה. אילו אפשרויות הייתם ממליצים מתוך הנחה שלא פחות חשוב,חברה עם שרות אחריות טוב. תודה.
-
- 0 תגובות
- 772 צפיות
-
-
היי אני מתכנן ליקנות מחשב שייועד בעיקר לסרטים וגלישה, בנוסף הייתי רוצה להריץ משחקים קלים! וספציפית את LINEAGE 2:FINAL GRACIA. המחשבים שחשבתי עלייהם: MSI BRAVO EX623- נחמד מאוד אבל הבנתי שהוא לא יריץ XP ורצוי לעבוד על VISTA איתו לא רוצה אלה אם כן לא יהיו אפשרויות אחרות MSI PR601- בערך באותו מחיר ומיפרט די דומה יחסית חוץ מהכרטיס מסך שלא נותן לי מנוחה אין לי שום דרך להעמיד את טיבו במבחן... אולי עוד משו שתציעו... הדרישות מערכץ של המשחק הן Lineage II: Gracia Final Minimum System Rrequirements Microsoft Windows XP/Vista 2.0 GHz Intel Pentium 4 or equivalent AMD processor 512MB of RAM or more NVIDIA GeForceFX 5700 series or equivalent ATI brand 3D graphics card 10GB of hard…
-
- 5 תגובות
- 800 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, חיבור לטלויזיה, עבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…
-
- 0 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? סביבות 800. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +/- 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מריץ מכונות וירטואליות, עבודה עם תוכנות סימולציה ותכנות קל. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WoW, Skyrim. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). . -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני-גבוה. 3. האם יש צורך בציוד הק…
-
- 1 תגובה
- 820 צפיות
-
-
שלום אני מעונין לקנות מחשב ואני עדין מתלבט המון איזה ולכן אני זקוק לעזרה שלכם .... המחשב יהיה מיועד בעקר למשחקים לדרישות הכי גבוהות שיש מחשב חזק נורא למשחקים וגם שיהיה מחשב טוב לעריכה האםמ ספיק 2 ליבות? ללא oc מסך 19 אינץ ללא ציוד היקפי ! אז עכשיו שני מפרטים שאני מתלבט בבקשה תעזרו לי ואם יש מה לשפר ולתקן תאז תעזרו לי לפי מה הבנתי ה- e8500 טוב יותר במשחקים ובכללי מה- 940 phenom? מפרט 1: AMD Phenom II X4 940BE 3.0GHZ BOX, יחידות 1 ¤1295 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1754 Gigabyte GA-MA780G-UD3H AM2, יחידות 1 ¤530 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1740 Antec Three Hundred No P/S Black Midi ATX Case , יחידות 1 ¤335 http://www.tmsfox.co.il/produc…
-
- 7 תגובות
- 628 צפיות
-
-
חשוב מאוד שהשרת יהיה מאוד יציב השרת יריץ מערכת לינוקס יעודית לצורך מסוים, השרת יהיה מחובר לשני חיבורי רשת (אחת לגיבוי ) רוב העבודה שלו זה מול הרשת בעברת נתונים מהירה 24/7 אני גם מעונין שהיה RAID (אני לא בטוח איזה אבל זה לא בשביל שהיה יותר מהיר אלא בשביל שהיה גיבוי) פלוס כוננן נפרד בשביל מערכת הלינוקס. אין לי שמץ של מושג מה עדיף שרת עם מעבד יעודי לזה או מעבד רגיל שרת של IBM או לבנות מערכת משלי. והכי חשוב זה שהמחשב יהיה מהיר ולא יתקע ליץ תודה רבה לכל מי שמגיב(אבל בבקשה לא סתם תגובות אלא רק של מי שמבין)
-
- 3 תגובות
- 674 צפיות
-
-
חשבתי על זה מפרט מוכן ולהודיף כרטיס מסך ... http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5840&CatCode=1 ניתן ב 200 שקל להוסיף ל 8400GS אבל לא נראה לי שזה מספיק מה אפשר להוסיף למפרט זה עד 400 500 שקל שיוכל להריץ בכיף משחקים כמו FARCRY 2 ....או CALL OF DUTY החדש ...וגם לא חייב על הכי גבוה ? או שיש לכם רעיון למפרט אחר שניתן להרכיב (לא מוכן ) במחיר טוב יותר עם כרטיס מסך טוב עד 1500 (איזור ראש/ון יהיה מצויין אם יש) תודה
-
- 3 תגובות
- 646 צפיות
-
-
האם המסך הבא נחשב למסך טוב או ממוצע Display 15.4" WXGA+ Widescreen (1440x900) TFT with Truelife והאם מישהו יכול להסביר לי מה זה המילה truelife דרך אגב המחשב הוא DELL XPS 1530
-
- 1 תגובה
- 653 צפיות
-
-
1. תקציב- 2500, אפשר טיפה לחרוג. עדיף פחות.. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - גרפיקה (ואולי בהמשך גם אנימציה) א) התוכנות העיקריות- פוטושופ, אילוסטרייטור, וכו' ,תדיר+לפרנסה. ב) לא למשחקים בכלל. 3. ציוד היקפי - מסך ולוח+עט גרפי. 4. כונן דיסקטים יהיה מיותר. 5. ציוד הקפי- יש לנו רמקולים נחמדים כבר. יש עכבר סביר ויש מקלדת סבירה. 6. השקט- השקט לא חשוב אבל עדיף. 5. 7. אוברקלוק- אני לא כ"כ יודע לעשות אוברקלוק או מבין למה צריך את זה בכלל, אז נניח שלא. 8. מערכת הפעלה- אם אני אקבל מערכת הפעלה חינם עם המחשב אז אני אשמח לדעת איזה כדאי. אם לא תהיה, אני אתקין לבד מה שתגידו... 9. לא משנה מיקום קנייה. אני אחפש את המפרט שתציעו באזור המגורים שלי. 10. אין בקשות מיוחדות, מה שתמליצו יה…
-
- 1 תגובה
- 804 צפיות
-
-
המפרט מיועד לשימושים כלליים, קצת מכל דבר. משחקים, פוטושופ, תכנות, עבודה מול בסיסי נתונים וכדומה. המחשב חייב להיות שקט כמה שיותר. המעבד יוחלף ל A64X2 מתי שהמחירים שלו יהיו קצת יותר שפויים, לכן נבחר הA64 הכי זול בינתיים. זכרונות קיימים: 2 יח' של Twinmos AA4T 512MB. הזכרונות הקיימים ילקחו לטובת המחשב החדש, והזכרונות הפשוטים יותר יעברו לישן. ספק כח ומארז קיימים: Themaltake Xaser III V1000D וספק ThermalTake PurePower 460W יילקחו לטובת המחשב החדש כאשר ה Compucase ישמש את הישן. כמות מוצרים סה"כ 2 512MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50I) original C2.5 594.25 ש"ח 1 Func sUrface1030 /w orange base - Mouse Pad 148.16 ש"ח 1 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D (Nforce 4 ultra) - 93…
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-