ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם.ן אני מתלבט מזה זמן רב לגבי מחשב נייד חדש. ברשותי Lenovo Thinkpad עם מעבד core i5 מדור 8 ו - 12GB זיכרון, 256GB דיסק. המחשב הזה סוס עבודה. למרות שאצלי 7 שנים, מרביץ, אבל מה לעשות, הגיל עושה את שלו. הדיסק קטן לי מדי, המעבד מתחיל להתעייף, הזיכרון סביר בלבד, ומדי פעם צץ מסך כחול. מלבד שימושים בסיסיים שלכולנו יש, אני משתמש במחשב כדי לבצע עבודות של ניתוח נתונים. אני משתמש הרבה ב - R, Python. כמו כן מפעיל תוכנות מתמטיות וסטטיסטיות ומדי פעם כותב טיפה Java. כמו כן אני כותב הרבה מצגות עם נוסחאות ומסמכים ארוכים. זה צורך זיכרון לפעמים. אני מעדיף מסך 14 אינץ' ואם צריך אחבר לתחנת עגינה. מוכן להתפשר על יותר גדול אם המחשב ממש שווה את זה תמורת המחיר. המחירים של המחשבים החדשי…
-
- 34 תגובות
- 3.4k צפיות
- 2 followers
-
-
* מטרות המחשב? : עבודות משרדיות אינטרנט ואופיס, אוטוקאד, צפיה בסרטים. ואולי בעתיד ארצה להתקין משחקים קלים כגון התקנת pes. * גודל המסך. לא כזה חשוב לי, שיהיה נוח לצפייה ולהתעסקות במחשב לאורך זמן. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא כזה מבין בזה, מה שנראה לכם לאור הדרישות שלי, מעדיף רזולוציה גבוהה ואיכותית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משהו מיוחד * משקל רצוי? שיהיה קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מעונין במחשב לצורכי פנאי (אינטרנט) ועבודה. אין דרישות ספצפיות מטורפות מהמחשב. מכיוון שאחד השימושים העיקרים הוא אינטרנט מעונין בכרטיס רשת טוב. תקציב: 2000 ₪ חריגה מקסימלית: 200 ₪ מאיץ גרפי : לא מחשב למשחקים, כרטיס מובנה יספיק אני מניח. מסך: גודל מינימלי 14 אינצ' רשת : צריך כרטיס טוב, אחד השימושים העיקריים של המחשב הוא אינטרנט. סוללה : יש איזו עדיפות לניידות המחשב אבל לא משהו קריטי. חנות : עדיפות למרכז תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 847 צפיות
-
-
אני ארכוש את המחשב בארץ. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט וסרטים, קצת משחקים קלים * גודל המסך? עדיף 15.6 אך אפשר 14 במידת הצורך * משקל רצוי? שיהיה סביר. לא צריך נוצה אבל גם לא פיל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL \HP\ LENOVO תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 639 צפיות
-
-
שלום, אני מעונין לקנות נייד עם מגבלה של 6.5-7K שישמש למגוון ישומים כולל סביבות פיתוח שונות לתכנות (לא למשחקים) הדרישות המינימליות הן: - כרטיס גרפי עצמאי ולא אינטל שצורך מהזכרון ראשי. - 1GB זכרון - Wi-Fi. - מעבד רגיל - לא סלרון. אין חובה ל BlueTooth חשבתי על Dell ו IBM כחברות מוכרות וטובות (גם מנסיון אישי) על איזה דגם אתם ממליצים ולמה כדאי לשים לב, ערכות שבבים דגם מעבד וכולי. מה ההבדלים בין הדגמים השונים למעבדים 735, 740, 760 וכו'
-
- 31 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני רוצה מחשב שיריץ משחקים לא בצורה הכי מושלמת אבל שעדיין יריץ אותם סבבה. תקציב לחוץץ מאד ואיך הכרטיס hd3650 מריץ משחקים בניידים? תודה רבה לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 566 צפיות
-
-
שלום שלום, אני מעוניין במחשב נייד לאבא =) 512MB DDR RAM פנטיום M דותן, שיהיה מהיר, או מעבד אחר... שיהיה מהיר.... שיהיה קל ותודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מעוניין במחשב חדש אבל פשוט בתקציב הנמוך שציינתי . אציין שאין צורך ברמקולים+עכבר+מקלדת+מסך . מתארגנים כמה חבר'ה לקנות למקלט בצפון . המחשב מיועד לשימוש אינטרנט על מערכת XP ומשחקי רשת פשוטים לילדים . אולי בעתיד אני אארגן כרטיס מסך PCIE אז עדיפות שיהיה סלוט כזה . חנויות רלוונטיות למפרט : KSP או אייבורי . תודה למי שעוזר .
-
- 4 תגובות
- 586 צפיות
-
-
בגדול המחשב הוא לגיימרים קלים ולעבודה משרדית: מעבד Intel Core 2 Duo E7400 Box ¤656 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7400 לוח אם Gigabyte GA-G31M-ES2L ¤284 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39264 כונן קשיח Seagate ST3320613AS 3.5" 320GB SATA2 16MB ¤237 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3320613AS זיכרון Mushkin DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 SP ¤119 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=991558 כרטיס גרפי Club3D nVIDIA GeForce 9400GT Silent 512MB DDR2 PCIe ¤251 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CGNX-HG942 מארז כולל ספק JSP-TECH N-630B 400W ¤224 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=N-630B סה"כ מחיר לכ…
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
אחים שלי אני מבולבל ולכן נתתי לכם המומחים לעצב לי מחשב ב-7000 ש"ח כמו שאתם רוצים לא חשוב לי החברות אני צריך את המחשב למשחקים ועבודות אני סטודנט. וגיימר
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום,אני מעוניין במחשב שישמש לי למשחקים(שיעברו בצורה חלקה) ושאר הצרכים הבסיסיים. מתוכנן OC בעתיד מערכת הפעלה vista(שיעבוד בצורה חלקה) וזיכרון שיספיק לתוכנת ההפעלה ולמשחקים. תודה רבה, אור.
-
- 3 תגובות
- 644 צפיות
-
-
מעוניין במחשב קומפלט, נתונים שחובה שיהיו בו: 1. אינטל או AMD לא משנה, רק לא סלרון. 2. מעבד 2000 ומעלה. 3. מסך LCD בלבד, 17 (אפשר גם 19) אינץ'. פירוט מדוייק כולל דגמים, זמן שימוש, תמונות ואחריות אם עוד יש, יש לשלוח לי לאימייל: superbar@gmail.com שימו לב, לפני שאתם שולחים לי הודעה, כיום ניתן לקנות מחשב חדש ומסך 17 דק חדש ב2000 ש"ח כולל משלוח, אחריות, ובתשלומים. לדוגמא: http://www.ivory.co.il/product.asp?p...=159&CatCode=3 ו: http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=...&orderby=price לסוחרים ואלו שמחפשים חבר'ה שאין להם מושג במיחשוב, בבקשה להתעלם מהמודעה.
-
- 3 תגובות
- 624 צפיות
-
-
היי אני מעוניין כאמור במפרט למחשב שיהיה מיועד בעיקרו למשחקים, אינטרנט, אופיס ושאר עגבניות. אין צורך בציוד היקפי או מסך. לא מעוניין ב OC. בעיקרון הגבול העליון הוא 5K אבל אם אפשר לבנות מחשב טוב שיחזיק מעמד לפחות שנתיים (מבחינת יכולת להריץ משחיקם חדשים בשנתיים הללו) במחיר נמוך יותר אז עדיף. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 523 צפיות
-
-
מדובר במחשב לילד בן 12 המשחק בעיקר משחקים הדורשים גרפיקה גבוהה ( במחשב אחר עם 5750 רואים מצויין) תקציב 2500 ש"ח כאשר קיים כבר בבית מסך של 22 מנסיון קודם מעבדי AMD עבדו מצויין עם המשחקים כאשר הזכרון הפנימי היה DDR3 אין צורך בתוכנות
-
- 5 תגובות
- 842 צפיות
-
-
לכל חברי הפורום שלום !: את כל החלקים האחרים כבר יש ,כל מה שנותר להחליף זה: INTEL P-4 LGA775 2.80GHZ 520 800MHZ 1MB ¤975.00 מה זה ה-775 ובמה הוא יותר טוב מה478? וכמו כן מה ה-520?איך אפשר לדעת איזה פנטיום זה? הכוונה לשמו המקתצועי פרסוט וכן הלאה.. ADATA DDR 256MB 500MHZ ¤370.00 - MAXTOR 80/7200 SATA 8MB ¤440.00 POWERCOLOR RADEON X600 PRO 256MB - PCI-E ¤770.00 -למה הכרטיס הזה משתווה מול כרטיסי הAGP*8 במחירו? EPOX EP-5EPA+ ¤740.00 ¤740.00 -נראה לי אחלא כרטיס באחלא מחיר לא? FRONTIER TT2 ¤200.00 ¤200.00 -כולל ספק כח,2 מאווררים בפנים ושני לדים מקדימה מחיר כולל להזמנה: ¤3,665.00(עם והרכבה),אם תרצו אשלח גם את שם החנות.....…
-
- 2 תגובות
- 739 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב לשימושים פשוטים בעיקר: צ'אט, גלישה. אני מודע לזה שאני יכול להשיג דברים יותר בזול, אבל אני כן פה ושם צופה בסרטים וכאלה, ואני כן אשמח אם אני אוכל לעסוק קצת בגרפיקה בסיסית (שומדבר שדורש מחשב סוס כמובן - אל דאגה), ולשחק משחקים חצי ישנים (WOW וכאלה) - שומדבר חדש במיוחד ושיא הדרישות. אני משתמש לינוקס. אני אשמח מאוד אם אקבל המלצה על מחשב שמישהו מריץ עליו לינוקס בלי בעיות סך הכל. אני משתמש Fedora. אני מודע לזה שתכלס אין סבירות לבעיות מיוחדות. מדובר על מעבד\י 32 ביט אני מניח בכל מקרה. צורב DVD רגיל שיהיה, מספר USBים כמובן, כמה שיותר סוגי יציאות\כניסות ככה הכי טוב אבל שומדבר מסויים שחשוב לי. רק מספר USBים זה מאוד נוח. נקודות עיקריות: - שיהיה שקט! אני רוצה מחשב שר…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני לא יודע איזה תוכנות ניתן להגדיר אותם כתוכנת גרפיקה במובן של דרישת החומרה מהמחשב אז אולי ניתן לקטלג תוכנות לפי דרישות החומרה מהם -מאחר וישנה משמעות לגבי התימחור .הדרישות מהמחשב סתם רעיון!!!!!! אולי מישהו ירים את הכפפה מחפש מיפרט לגבי הדרישות המחשב מיועד לשימוש בעיקר אוטוקד ומעט RHINO וכן שימוש משני לסרטים- צפיה (לא עריכה) ושמיעת מוזיקה-(אני לא יודע מה זה דיסקים) מחפש את הזול האפשרי (עלות /תועלת) לא מאמין בשידרוגים עתדיים -השידרוג זה החלפת מחשב אסתפק גם במארז מכוער ואמין (חבר המליץ על ZCOOL) אולי אסתפק בכרטיס מסך ONBOARD אם זה יספיק לדעתכם לשימוש
-
- 2 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום, החלטתי ולהשתדרג וסוף סוף לרכוש מסך שני עבור המחשב. המסך שברשותי כרגע הוא Dell U2312HM DVI (23"). אני מחפש מסך בערך באותו סדר גודל של המסך הנוכחי 22"-24". אני די נוב בדברים האלה. האם אני צריך לרכוש כרטיס מסך נוסף? 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב הוא 1100 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכול אבל אשמח גם אם תגידו לי שלא צריך ואפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לגלוש עד ל-1500-+ (אם כמובן יש סיבות הגיוניות) 2. מה שימושי המסך? השימוש הוא בעיקר כמסך נוסף. לכן הוא בעיקר יהיה לתכני HD בעוד המקורי למשחקים, למרות שלפי דעתי אין סיבה שלא להחליף את התפקידים. 3. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? …
-
- 0 תגובות
- 783 צפיות
-
-
לסטודנטית, AMD, התקציב הוא דיי בעייתי, בעיקרון כמה שפחות, 2000+-, לשימוש משרדי, אופיס, אינטרנט, רק מארז...
-
- 7 תגובות
- 594 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום אני מעוניין לרכוש מחשב חדש בעלות מקסימלית של 5500 ₪ בעדיפות ל-5000 תוך ניצול מלא של התקציב. המחשב נועד לשימוש ביתי כללי (אופיס, אינטרנט, סרטים בהפרדה גבוהה) וכן כ-30% מן הזמן לעריכות גרפיות שונות בינוניות פלוס, בתוכנות של adobe וכן siberlink power director. המחשב לא מיועד לגיימינג אבל יהיה נחמד אם הוא יעמוד באתגר של משחקים (שנחשבו כבדים לפני שנה ומעלה) במידה והצורך יעלה. לא מתוכנן OC. אין צורך בציוד היקפי, במערכת הפעלה או בחבילת אופיס. הרכבת המפרט בחנות. שקט חשוב לא קריטי (8) מעוניין במעבד אינטל,חיבור usb3, חיבור HDMI לטלוויזיה לא מתוכננים שדרוגים מאסיביים של המחשב. כעבור 3-4 שנים אתעניין בהחלפה בחדש. המחשב צריך לתמוך בכמות גדולה של ציוד היקפי (מערכ…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920×1080 FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מעונייין במחשב מסדרות E6750 או E6700 ללא מסך מעוניין בביצועים טובים עד כמה שאפשר בגלל המחיר, זה בעיקר לשימושי יומיומי , משחקים וכו' קיבלתי הצעה על : מעבד E6750 לוח GIGABYTE כרטיס מסך מובנה 1GB זכרון הרדיסק 80GB WD מארז פשוט .... ב2300 (כל מה שרשמתי זה מה שיש , ללא צורב, לא מקלדת,עכבר וכו') לי אישית נראה יקר מדי, מה דעתכם ?
-
- 8 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שלום מקצוענים ! אני מעוניין במפרט בסביבות 9000 ש"ח ללא מסך וללא OC לפוטושופ. אני לא מתכוון לשחק במחשב, יתכן והוא ישמש בעתיד גם לעריכת וידאו אבל זה רק בעתיד ואם כן אז אני יוסיף את הכרטיס המתאים. בקשות מיוחדות למפרט : * 3 דיסקים קשיחים פנימיים + אחד חיצוני כגיבוי : דיסק ראשון - בערך 160 למערכת ההפעלה ולהתקנות השונות. דיסק שני - בערך 320 לתמונות מהמצלמה הדיגיטלית (אני צלם חובב ורק את הכונן הזה אני יגבה באופן סדיר). דיסק שלישי - 36 10000 rpm , דיסק קטנטן ומהיר בשביל העבודה הסדירה של פוטושופ. (קבצים זמניים וכו' , אומרים שפוטושופ עובד הרבה יותר טוב ומהר עם דיסק פיזי משלו). דיסק רביעי - חיצוני, בגודל של הדיסק השני (320 ?) לגיבוי בלבד כל שבועיים בערך. * כרטיס מסך זול. אני…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך לבנות מפרט לאבא שלי לאינטרנט בעיקר... אני רוצה שהמחשב יהיה מבוסס על i3 (בעיקר כדי שיחזיק לו מעמד לפחות לעוד איזה 4 שנים), אנא המלצות. החנות שאקנה ממנה היא skypc.co.il
-
- 4 תגובות
- 686 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במפרט למחשב, התקציב הוא 5000 ש"ח היעוד הוא למשחקים חדשים, כי לדעתי מחשב שמסוגל להריץ משחקים כבדים מסוגל לעשות הכל. תאכלס אני לא מתעסק עם אוברקלוקינג או עיצוב. אין צורך בציוד הקפי, רק צורב.לא צריך Cd-rom. לא ידעתי עד כמה המפרטים באשכול המפרטים מעודכנים. אז החלטתי לשאול כאן. תודה
-
- 29 תגובות
- 1.4k צפיות
-