ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,461 דיונים בפורום זה
-
קודם כל שלום. כבר כמה זמן שלא התחברתי. אני מעוניין בנייד חדש, הבעיה היא.. שאני באמת מיואש כבר משוק זה, כולם בסה''כ אותו הדבר, ותמיד זה פיקסל שרוף, מתחמם, נתקע.. ובקיצור.. נראה שעדיין לא למדו לייצר ניידים אז עכשיו הגעתי למצב שאני באמת צריך נייד חדש, אין צורך למשחקים, שימוש משרדי. חשבתי בהתחלה על סדרת XPS של DELL, שהבנתי שנהדרת (מה שחשוב לי בעיקר זו איכות הבניה, ומחשב שיחזיק לטווח הרחוק) אך אני רואה שבארץ המותג הזה לא ממש חזק, והגרסאות שקיימות הן עם NVIDIA G8 המלווים במחלת הכ.מסך. החברות שכרגע אני מכוון עליהן הן ASUS או DELL. מה שבטוח לא LENOVO, LG, TOSHIBA וכ'. מכאן הפניה שלי אליכם, איזה נייד יוכל לתת לי בניה איכותית (ממה שהתנסיתי - TOSHIBA ו-DELL סדרת INS האיכויות …
-
- 3 תגובות
- 571 צפיות
-
-
שימושי המחשב - תחליף שולחני, יהיה שימוש בעריכת סרטים, צפייה בסרטים, עבודה שוטפת (אינטרנט ותוכנות אופיס למיניהן), ומשחקים. גודל המסך פחות קריטי פה, מה שחשוב זה החומרה של המחשב, גודל הכל יתאים הכל מ-14 ועד 17 אינץ' משקל וזמן סוללה גם לא ממש משנים כאן כי זה יהיה מחשב שולחני למעשה, אני אנייד אותו לעתים רחוקות יחסית ולנקודות עם מתח. יציאת HDMI חובה. בלוטות יתרון גדול. נפח כונן קשיח לא ממש משנה כי יש לי שניים חיצוניים, גם 120 יספיק לי, כונן SSD יתרון גדול. חובה צורב DVD, עדיפות לקורא בלוריי, לא חובה. אחריות בינלאומית לא משנה, העיקר אחריות טובה בארץ. חברה מועדפת - Dell, Asus התקציב כמו שכבר ציינתי הוא כ-9K ש"ח המחשב ייקנה בארץ. עוד בעיה שיש לי היא עם ההמלצות כאן לא ללכת בשום פני…
-
- 3 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום לכולם! לאור יומהולדתי ה-17 החלטתי שהמתנה הכי טובה והחידוש הכי טוב שיכול להיות הוא מחשב חדש. לאור התלבטויות כאלה ואחרות החלטתי לשאול אנשים שמבינים באמת והופנתי לפה, הדרישות שלי הם גבוהות, זאת אומרת אני מעוניין במחשב האולטימטיבי לתקציב זה~ מאקסימום ביצועים לאורך זמן, אני ממש לא רוצה להתבאס, אני רוצה משהו מומלץ והתרשמות חיובית ממקור אמין. אז הנה אני והדרישות שלי למחשב החדש: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? התקציב שעומד בפני הוא לא אחר מ-4,500 ש"ח ישולם באשראי. [כמובן, אם יש חומרה שממש מועדפת על אחרת היוצאת ממסגרת התקציב הנ"ל יש לציין זאת ואף לבחור בה, חריגות יתקבלו (אני מאמין שעד 5,000 ש"ח)] 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבו…
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מפרט טכני מלא כולל מסך: AMD Phenom2 X4 955 3.2 GHZ (בן שנה) Gigabyte GA-ma78LM-s2h am2/3 (בן שנה) Seasonic 500W Gainward 4870 HD 1GB DDR5 twin Turbo Kingston 4GB Western Digital 500GB מסך: ACER LCD 24" המחשב מיועד למכירה אני מעוניין לתמחר אותו. תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום רב. לאחר חיפוש ממושך לנייד שיחליף את המחשב הנוכחי שלי HP dv6-2190us. אני מחפשת מחשב שיהיה חזק יותר וטוב יותר.. נתקלתי ב http://www.shopla.co.il/item.asp?itemid=4931 איך הוא בהשוואה למחשב הנוכחי שלי? http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834157113 ואשמח להמלצות נוספות מחברי הפורום תודה רבה.
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
זה המפרט שקיבלו מהחנות, איזה שינויים כדאי לעשות? המחשב צריך להפעיל תוכנות לא כבדות מידי, כמובן שהולכים לראות בו סרטים ואולי להפעיל משחקים לא חזקים מידי.. נראה לכם יעבוד פה OVERWATCH? כמה יעלה להוסיף פה כרטיס מסך סביר? מעבד אינטל Intel Core i7 6700 3.4Ghz 8MB Cache s1151 - Tray 1 21051 מאוורר למעבד Arctic Freezer 13 CPU Cooler 1 36620 לוחות אם למעבדי אינטל Asus H110M-K LGA1151, Intel H110, DDR4, PCI-E, VGA, DVI 1 37769 זכרונות Kingst…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
לאחר מעבר בפורום וחיפוש מייגע בZAP הגעתי למחשבים הבאים: צריך עצה אחרונה ממומחים יותר ממני לגבי קניה. תקציב: עד 5000 עדיפות להוזיל. דיסק קשיח: יוחלף ב SSD (עוד שאלה לנושא, איזה SSD משתלם בימינו לקחת בהתחשב בזה שהאחסון לסרטים וקבצים יהיה חיצוני[כונן C בלבד במחשב] ) http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=1375 מאפיינים בולטים: כרטיס מסך Nvidia GT635M-2GB כרטיס אלחוטי לא דואל-בנד. כרטיס רשת 10/100/1000. Bluetooth v4.0 לא בטוח אם יש USB3 וכמה. לפי ASUS פאנל IPS. http://www.18comp.co.il/prodtxt.asp?id=2922 מצויין USB3 באתר. קשיח 7200. לפי ASUS פאנל IPS. http://www.navitech.co.il/items/167973 מעבד יותר חזק. 8GB זכרון מקסימום 8 לעומת 16 בקודמים. לא ברור אם IPS. 2GB AMD Radeon HD …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ערב טוב אנשים. ברשותי סוני ואיו שקניתי בארהב לפני כשנה בערך . אתמול נשפך לי מים מבקבוק על המסך ועל המקלדת. מה שעשיתי ישר הפכתי את הלפטופ כיביתי אותו והוצאתי את הבטריה , הלפטופ לא היה מחובר לחשמל באותו זמן אבל הוא היה דלוק. יש מצב שהוא עוד יחזור לעבוד? הבנתי שצריך לפתוח אותו ולנקות אותו מבפנים. מה הדעה שלכם? תודה וערב טוב
-
- 2 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום, נשפכו לחבר שלי מים על המחשב הנייד של LG.. הוא כיבה אותו ישר וניסה לייבש עם פן ואחרי איזה שעה הדליק שוב, והמסך שלו נהיה אפור אבל המחשב עולה. מה הוא צריך לעשות במקרה כזה? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב תשמעו , לפני כמה זמן קניתי מחשב נייד שלהם שפיתח בעייה של שלג במסך לפעמים שהפך לכמעט תמיד והתקשרתי אליהם לאחריותץ כל פעם אני מגיע למוקד הודעות חדש שלהם שבא להחליך מזכירה אלקטרונית שמתנצלים ושואלים את הפרטים באותו הסדר ומבטיחים שיחזרו אלי מהמעבדה (לא ברור אם הם בכלל שולחים משהו) איך אני גורם להם לממש את האחריות והאם תועיל לי תביעה צרכנית כלשהיא אם הם יספיקו לגרור את זה עד אחרי שהאחריות תגמר? איך אפשר לנצח את השיטה המפגרת הזאת ששמים חברה חיצונית כדי להמנע מלתת שירות? אולי כדאי לתת להם פרטים של בן אדם אחר והם אולי יחזרו? למישהו יש נסיון עם זה?
-
- 2 תגובות
- 867 צפיות
-
-
האם אחריות בינלאומית של החברות ASUS וMSI מכובדות בישראל?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
היי, לצערי, גיליתי היום לאחר שנה ורבע גוש פיקסלים שרוף-למחצה בצבע אפור-כהה, בקוטר של כמילימטר קרוב למרכז המסך. חשבתי שזה סתם כתם על המסך והתאכזבתי לגלות שסמרטוט עדין לא מנקה את זה. מישהו יודע/זוכר איפה אפשר לממש את האחריות על מחשבים של דל שנקנו מפנדה? ספציפית על הדגם Dell Latitude E6410. נראה לי שגזרתי את הקרטון כך שלא תהיה בעיה, אבל בכל זאת אני רוצה להיות בטוח. בנוסף, על הלפטופ עצמו יש לי את המדבקה שמכילה את ה- Service Tag, Order Number ו- PO Number. זה מספיק לדעתכם? תודה.
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
מישהו יודע איפה נמצא המרכז תיקונים שלהם(היכן שאני מממש את האחריות), ניסיתי לחפש באתר שלהם ושל לנובו ולא מצאתי. הבנתי שהוא היה בגבעת שמואל, אבל אמרו לי שהוא עבר לראש העין או משהו בסגנון...לא סגור על זה. אשמח ללינק אם מישהו מוצא. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני עומד בפניי רכישת מחשב נייד של אסוס (ASUS) ואני רוצה לדעת שאני מכוסה באמת לשלוש שנות אחריות עד הבית, כמו שמבטיח המוכר. הוא אומר שהמחשב מעולם לא נפתח (ניילון) ויש כתב אחריות בפנים. השאלה היא: איך מוכיחים ליבואן את הקניה, אם הבחור קיבל מתנה מהעבודה? תודה מראש. כל תגובה תתקבל בברכה. חג שמח!
-
- 4 תגובות
- 8.8k צפיות
-
-
בוקר טוב! שלום לכולם! רציתי לדעת יש לי את המיני לפטופ שקניתי אותו דרך בזק ורציתי לדעת אם אפשר להחליף לא את הדיסק הקשיח ללדיסק קשיח יותר גדול לדוגמה ל80G ורציתי לדעת האם זה אפשרי ואם כן.....אז איך אפשר להחליף?? בתודה מראש לכולם על העזרה והתשובות!
-
- 3 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מיני PC כמה שיותר חזק ומהיר, אך אני לא צריך אותו למשחקים ועריכת וידאו. השאלה - האם מיני PC יכול להיות תחליף מלא למארז רגיל ולשמש להכל? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אשמח להמלצה על מיני PC (שמריץ Windows 10) לחיבור לטלויזיה גדולה בסלון (לצפייה ישירה וכו'), אין תקציב ספציפי, אני רואה שזה נע ביו 200$-350$, אבל אם יש המלצה למוצר ממש טוב שעולה יותר, אפשר לשקול. 1. האם כדאי לבחור דגם של Minix, או שיש חברות עדיפות? 2. במידה ו Minix, מטה יש את הדגמים הנוכחיים, איזה דגם מומלץ? 3. אשמח לקבל המלצה גם למקלדת אלחוטית קומפקטית משולבת עכבר מובנה שתונח בסלון לתפעול. 4. האם יש יתרון לרכוש בארה"ב (ללא עלות משלוח לישראל), או שהמחירים דומים בישראל? J50C-4 Max https://www.amazon.com/MINIX-Pentium-Windows-Dual-Band-Ethernet/dp/B082WBN2RF J50C-4 Plus https://www.amazon.com/MINIX-Pentium-Windows-Dual-Band-Et…
-
- 2 תגובות
- 666 צפיות
-
-
תקציב עד /2500/ 2300 קטן ,שקט ויכול להריץ ריבוי שימות פשוטות,וידאו,אינטרנת ,טורנט,אופיס ועריכת תמונות וסרטים ברמה לא מקצועית
-
- 0 תגובות
- 942 צפיות
-
-
אני רוצה ליצור מחשב ביבי או מיני בשביל לקחת לביה"ס (אני בפנימיה) שיהיה זול אבל טוב למשחקים בעיקר. לוח-NFORCE עדיפות ל SS איתו אופטי- CD-RW שיהיה זול קטן ודי טוב (הרי זה לביה"ס, יכולים גם לגנוב לי)
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התחלתי לחשוב שוב פעם כבר אחרי שאני סגור על מחשב והבנתי שאני בבעיה =/ הכי חשוב לי שהמחשב יהיה מתאים לי בביצועים ואחר כך הניידות וזמן הסוללה. השימושים שלי במחשב יהיו אופיס, אינטרנט ותוכנות קלות שקשורות לעסק. לא חשוב לי כמות זיכרון דיסק קשיח או שן כחולה, רק שיהיה מהיר ויעבוד טוב. חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה מהיר ולא יתקע באמצע. התחלתי לחשוב שבגלל הניידות וזמן הסוללה יהיה לי עדיף לקחת מיני נייד עם צורב חיצוני. אשמח לשמוע את דעתכם וגם לדעת האם יש מחשבים מיני נייד שמתאימים לדרישות שלי? כמה בערך צריך להשקיע?
-
- 1 תגובה
- 827 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מיני לפטופ נוח וזול שיוכל להריץ גם מטלב. למישהו יש המלצות על מעבדים / חברות (כנראה לנובו, יש לי בנתיים רק ניסיון טוב עם החברה הזו, אם כי לא מחוייב) / ספקיות וכו'? תודה רבה! עדי
-
- 0 תגובות
- 648 צפיות
-
-
לאחרונה אני מחפש נייד ב-2,500, כזה שישמש כנייד משני, ואין צורך לסידי או משהו בסגנון. 10 אינץ', לאינטרנט ואופיס שיאפשר ניידות טובה וקלה יותר. המגבלה היא ל 2500שקל. ממה שהצלחתי לראות עד כה, אלג'י מצטיירים כעדיפים, עם ה X110, אשר כולל בתוכו את המעבד הסטנדרטי יחסית (כפי שראיתי אצל האחרים - MSI ASUS) ו 120\160GB הרדיסק. היתרון הגדול שלו, לטעמי - שנתיים אחריות. החסרון היחידי שלו אל מול ה ASUS 1000 למשל, זה הסוללה 3 תאים לעומת ה 6 תאים של אסוס. לא קריטי במיוחד, מאחר ואני בא מעולם של שעתיים עבודה על נייד נטו גם ככה, ולכן זו נקודה טובה למחשבה, אבל לא הפאנץ' ליין.. אשמח לשמוע דעות אחרות בנושא, המלצות, האם כדאי להמתין מעט ויש משהו ששווה לחכות עבורו שצריך לצאת בשבועות הקרובים. כמו כ…
-
- 3 תגובות
- 669 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב לצורך לימודי, וקיבלתי במייל הצעה לעבור חשבון בנק לבנק אחר (אני גם כך מתכנן זאת, מסיבות האישיות) כאשר מקבלים מיני לפטופ במתנה. מישהו יכול לומר לי אם המחשב המוצע הינו מחשב שמתאים ללימודים? https://www.mizrahi-tefahot.co.il/cgi-bin/bvisapi.dll/Mizrahi/navigate/campaign.jsp?id=356331149
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם! שלום לכולם! רציתי לדעת יש לי את המיני לפטופ שקניתי אותו דרך בזק ורציתי לדעת אם אפשר להחליף לא את הדיסק הקשיח ללדיסק קשיח יותר גדול לדוגמה ל80G ורציתי לדעת האם זה אפשרי ואם כן.....אז איך אפשר להחליף?? בתודה מראש לכולם על העזרה והתשובות!
-
- 3 תגובות
- 852 צפיות
-