עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מדובר במחשב משנת 2007 בערך, בעל המפרט הזה: AMD Athlon 64 X2 4800+ 2500MHZ ASUS M2A-VM בעל תושבת AM2 מהידוע לי 4GB DDRII 800MHZ ATI RADEON X1950 256MB מסך ברזולוציה של 1280*1024 מהידוע לי, גם המעבדים החדשים שמיועדים לתושבות AM2+\AM3 מתאימים ללוח אם הנ"ל כך שאין צורך בשדרוג לוח אם. בעקרון, מה שאני צריך זה מעבד BOX+כרטיס מסך ב800 שקל עם אפשרות לחריגה קלה במידת הצורך, שיתנו בוסט רציני ככל הניתן למחשב הזה לצורכי משחקים. בעיניין אוברקלוק, אולי ייתכן שימוש קל בOC למעבד, לא חובה. רצוי כרטיס מסך עם יציאת HDMI ושיהיה חסכוני יחסית בחשמל [לא ידוע לי איזה ספק יש למחשב, סביר להניח ממוצע] מה דעתכם על הGTS450 כאופציה לכרטיס מסך? המון תודה לעוזרים!

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. Started by Jaman,

היי, בהמשך לחיפושי אחר מחשב נייד, אני מתכנן לקנות בארץ את Asus N550JK-CN065H שעונה על רוב צרכי, מלבד כונן SSD. לפי מה שהבנתי מהמלצות פה בפורום, אמור להיות קל להחליף את כונן הדיסקים בSSD במחשב הזה. כמה שאלות בנוגע לזה: 1. האם זה יסיר את האחריות על המחשב (במידה ואעשה את זה בעצמי)? 2. צריך מתאם מיוחד בשביל שהכונן ישב במקום הצורב? 3. מהירות הכתיבה/קריאה לא תפגע אם הSSD ישב בסלוט של הצורב? 4. אולי כדאי בכלל להחליף את הHDD ב SDD, ולשים את ה HDD במקום הצורב? כמוכן, אשמח להמלצה על כונן SSD בגודל 256GB, ועל האביזרים הנלווים (מתאם לכונן אם צריך, וקייס USB לצורב). אשמח גם לחוות דעת על החנות "מגה מחסני מחשב"' ממנה אני מתכנן לקנות את המחשב: http://www.megabuy.co.il/product/%D7%9E%D7%…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. Started by ELNino,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר להשאיר חלקים מהמחשב הנוכחי ללא פגיעה בביצועים אז מה טוב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Far cry 4, APB Relodaed, Battlefield 4 ושיוכל להריץ משחקים כבדים אחרים על הגדרות גבוהות בכבוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם ג…

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. יש לי מקלדת, עכבר, מארז, מסך, מ"ה וגם 2 זכרונות (1G +2G). אני רוצה לשמוע חו"ד לגבי החלפת המעבד, לוח אם, ספק כח חלש, ודיסק קשיח (אין לי צורך בדיסק ענק. 250G יספיקו). ואם צריך אז גם 4G זכרון (האם צריך להוסיף למה שקיים או שקונים זכרונות חדשים לגמרי?) כמו שאמרתי המחשב מיועד לאינטרנט, (אופיס אני משתמש בשירותי אינטרנט) ועבודה עם קבצים במחשב

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. לפני למעלה משנה רכשתי מחשב לנובו Yoga . לתדהמתי, התברר כי המחשב מחשמל, כאשר הוא מחובר עם המטען לחשמל. לא מדובר בחשמל סטטי אלא ממש במכת חשמל לא נעימה ומסוכנת. המחשב נמסר לתיקון במסגרת האחריות, ועם תום תקופת התיקון לנובו הודיעו לי שאין ביכולתם לתקן המחשב וקבלתי זיכוי עבורו. כמי שבתמימותו האמין (בלשון עבר) במותג לנובו רכשתי שוב מחשב YOGA ואולם גם הפעם, מחשב אחר, מתברר כי המחשב מחשמל. ברור לכל כי לנובו מוכרים, לפחות בארץ, סדרה פגומה של מחשבים. אחד הנציגים שעימו דברתי אף ציין ש"הבעייה מוכרת" (מה שלא מונע מהם להמשיך למכור סחורה פגומה). המחשב השני נמסר לתיקון ונדפק ונשבר במהלך ההובלה ע"י חברת ההובלות של לנובו. מוקד השרות של לנובו אינו מעודכן ולא מוכן למסור…

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by dor po,

אשמח אם תוכלו להגיד לי אם יש בעיה/ דברים לא מתאמים אלטנטיבות טובות יותר... מפרט זה הורכב ב - [url]www.tms.co.il[/url] - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל [b]מעבד:[/b] [url=https://tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=107330]Intel Core i5 13600K / 1700 Tray[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 1360 …

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. Started by nir1,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4300 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 20 אינץ אבל אולי אחליף בעתיד * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? המשחקים הכי כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמק…

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. Started by lirikl,

שלום לכולם, עד כמה משטח קירור הכרחי ושימושי? האם כדאי לקנות? תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. ברצוני לשדרג את המחשב הקיים למטרות עריכת סאונד בתוכנות Cubase5 ו- Ableton. כרגע המפרט הוא: E8400 4GB RAM GIGABYTE DS43L (מקווה שלא טעיתי בדגם) 500GB X 2 ספק: Cooler Master 550W לפי מיטב הבנתי על מנת להחליף מעבד אצטרך גם לוח חדש, עקב כך גם זיכרונות חדשים כי אני מניח שהם לא ירוצו על הלוחות החדשים (?) בנוסף אני מעוניין ב-SSD למערכת ההפעלה. אשמח לקבל המלצה למה לשדרג. התקציב אני מניח עד 2,500 ש"ח.. תודה רבה.

• 18 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by d30DK,

היי, ככל הנראה אשדרג את המערכת שלי, חלק כבר שדרגתי עם הזמן, ונשאר השילוש הבא+ספק כוח (הצעה נפרדת): CPU: i7 920 2.66Ghz Motherboard: GA-X58A-UD3R Memory: Kingston DDR3/1333Mhz 2GB x6 החלקים עובדים מצוין, לא עברו המהרה, למיטב ידיעתי אין אחריות (אולי מלבד זיכרון שזה לכל החיים), החלקים בני 3.5 שנים בערך. למי שישאל למה אני משדרג, הסיבה היא בעיקר RAID1 שהוא חובה אצלי וכרגע אין לי כי הכוננים ששדרגתי הם 3TB כל אחד וזה לא נתמך. בנוסף, צריך חיבור USB3 קדמי. רכשתי כרטיסים נפרדים לזה, אבל בגלל הלוח אם וכרטיסי המסך אין מקום (יש קירור בלוח אם בדיוק מול החיבור לכרטיס וכרטיסי המסך לוקחים את המקום לחיבור השני). אשמח לדעת מה המחיר המקובל בשוק כיום לשילוש הנ"ל, ובהצעה נפרדת כמה שווה הספ…

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. אני הולך לרכוש מחשב נייד נתונים: INTEL® PENTIUM® 4 2400Mhz (up to 2.8Ghz מעבד 256MB (Up to 1024MB זיכרון 30GB (Up to 40GB דיסק קשיח Combo (DVD+CDRW 8x8x8x24 כונן תקליטורים Ati Radeon 16MB DDR AGP 3D Now! כרטיס מסך SOUNDBLASTER PRO 3D FULL DUPLEX כרטיס קול STEREO-SPEAKERS & MICROPHONE רמקולים 56KBPS V.90 מודם פקס 10/100 Mbit LAN כרטיס רשת LCD -TFT XGA 14.1`` ACTIVE-MATRIX 1024x768 מסך USB PORT X 2 , FIR (IrDA 1.1), PCMCIA יציאות FireWire IEEE1394 + TV-Out כרטיס עריכת וידאו 2.95Kg משקל השאלה: האם למשתמש הביתי הממוצע + (משחקים, סרטים, אינטרנט…

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. בס"ד אשמח מאוד אם תוכלו למצוא לאמא שלי מחשב שמתאים לדרישות הבאות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג כלל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לרוב אינטרנט ( כולל משחקים באינטרנט), צפייה בסרטים באיכות HD , א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש : office לרוב ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם …

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. Started by -=HOLY=-,

שלום . חבר שלי מצא במחסן כרטיס מסך ורציתי לדעת אם הוא עדיין שווה משהו. זה המפרט של הכרטיס: [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=colspan: 2][/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 350, align: center][/TD] [TD=width: 342, align: right][TABLE=width: 342] [TR=bgcolor: #999999] [TD=class: bk8, width: 45%, align: right]Product Name : [/TD] [TD=class: bk8, width: 55%, align: left]Gainward 9600GT 512MB GS[/TD] [/TR] [TR=bgcolor: #666666] [TD=class: bk8, width: 45%, align: right]Barcode : [/TD] [TD=class: bk8, width: 55%, align: left]471846200-9115[/TD] [/TR] [TR=bgcolor: #999999]…

14. טוב אני יראה לכם את הכיוון שאני צריך במחשב שאני רוצה . כרטיס מסך : שיהיה 8800 GTS עם 320 מגה זיכרון רצוי של חברה עם אמון ושיעלה עד 1600 שקל . מעבד : שיהיה של אינטל כמובן ליבה כפולה , רצוי באיזור הE6400 שיעלה בערך 950 שקל . זיכרונות : 2 ג'יגה זיכרון [1024X2] שיעלה בערך 450 שקל של 800MHZ . מסך : 19 אינץ' שיהיו בו רמקולים עד 950 שקל . צורב : שיהיה צורב DVD עד 200 שקל . מארז+ספק : שיהיה מארז נורמלי שנראה בסדר אבל עם ספק 400 ואט שיחזיק את הכרטיס טוב ועם איכות באיזור הTRT . דיסק קשיח : רצוי 150 ג'יגה לא יותר כי לא יהיה בזה שימוש הכי זול שיש לא יודע כמה זה אמור לעלות . עכבר+מקלדת : שיהיו טובים ונוחים כמובן ולא יקרים . לוח אם : שיהיה של ג'יגבייט ויתמוך כמובן בזיכרונות של 800MHZ ש…

• 50 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. Started by Noam Bro,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim, CS:GO, Rocket League, H1Z1 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1366x768 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות ומעלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. Started by Real Shades,

....

18. Started by SpLiNtEr,

שלום! אני חדש פה והידע שלי בחומרה לא טובה מספיק לבקשה שלי אני רוצה או יותר נכון מבקש שכל מי שיש לו ניסיון במפרטים וחומרות ייתן לי מפרט מחשב אבל לא סתם מחשב אני רוצה (מבקש) מפרט של המחשב הטוב ביותר בעולם מכל הבחינות זיכרון,מעבד,רמקולים,מסך,כרטיס קול,כרטיס מסך,עכבר,מקלדת..... ועוד כל מה שגיימר צריך עם הביצועים הכי טובים ואפילו עם הסכום יעבור את המיליון בתודה

• 21 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by MDK,

כרגע אני מרוצה מאוד מהמחשב הנוכחי שלי ואינני מעוניין לשדרג אותו, מה שכן החום קצת מטריד אותי...ובקנייה של המחשב תקעו לי מארז גרוע של SIMBADDA - מארז קבר עם קירור נורא ואיום ועם מעבד PALOMINO מחומם ומוכן למנגל... במשחקים ,אחרי כמה שעות ועם מזגן בחדר, המעלות מגיעות לרמה חמה: מעבד על 62 מעלות בערך ולוח אם על 45 מעלות! המשחקים לפעמים קופצים בגלל החום...זה פוגע באיכות של המחשב...! בקיצור, חשבתי, אולי אני יכול עוד במסגרת האחריות שלי, להחליף את המעבד PALOMINO למעבד באותה מהירות (1800) רק בליבה TBRED, ואני לא בטוח שהלוח תומך בזה...יש לי לוח ישן gigabyte 7vrxp וגם חשבתי להחליף מארז למארז נורמלי... האם יש לכם הצעות? תודה מראש

• 24 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by domuzy,

אני מחפש לדעת איך משנים תפקידי מקשים מסויימים בלפטופ שלי. הבעיה העיקרית היא מיקום כפתור הFUNCTION אבל בכלל, אעדיף לשלוט בתפקיד המקשים ומיקומם. האם האפשרות קיימת? אם כן- האם האפשרות כבר על המחשב שלי? האם אדרש להוריד תוכנה עבור פעולה זו? לא הצלחתי למצוא תשובות בשום מקום, אז אודה על תשובה מפורטת. תודה

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. אהלן אשמח לעזרתכם בנושא 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים סרטים גלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו שמשנה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA 2015 LEAGUE OF LEGENDS וכו'. פחות COD וכאלה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 - רזולוציה טבעית -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. הא…

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. Started by T_M_W,

הדרישות: חיבור עד 4 מסכים חשיבות עיקרית לביצועי CUDA אך שיתאים גם למשחקי PC עדיף של אחד היצרנים Sapphire / Gigabyte תקציב עד 2,000 ש"ח תודה רבה

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. הגיע הזמן לשידרוג, מפרט קיים: CPU: C2D e6850 3.0ghz RAM: 4GB G.Skill DDR2 800 HDD: 2TB+250GB+500GB SATA Seagate GPU: Radeon HD 5850 1GB MB: GA-965P-DS3 rev. 3.3 CASE: Enermax Chakra ATX Mid Tower PSU: Corsair TX750 v2 Monitor: LG FLATRON W2252TQ 22" 1680x1050 מחפש לשדרג את המעבד, לוח אם וזיכרון ואם יש צורך אז גם כרטיס מסך. עריכה: *חייב שיהיה בלוח כניסות PCI רגילות (לכרטיס טלויזיה) *הקירור למעבד חייב להיות שקט

• 22 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. Started by NeptuneMB,

שלום רב, אני יכול להשיג את המיני לפ טופ הזה של LG עם שנתיים אחריות. הדגם הוא X130 , ולא מצאתי ביקורות עליו ברשת! כל מה שראיתי הוא שיש לו מפרט זהה לחלוטין כמו של שאר המיני ניידים - ואני יכול להשיג אותו ב 1700 שח' עם 12 תשלומים ללא ריבית. תוספת קטנה : הבנתי שהוא רק כרגע יצא לשוק, וזמן הסוללה שלו עומד על משהו כמו 7 שעות. וגם תומך בתקן n. יש עדכונים?!?!?! אודה לתגובות, מוטי

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  25. החלטתי לרכוש מחשב נייד ללימודים כי פשוט נמאס עלי להתרוצץ בין חדרים כל פעם שאני צריך לבדוק משהו בויקיפדיה/גוגל. כמו כן נמאס לי לחפש מחשב פנוי באוניברסיטה. התקציב עומד על 3,000 שקלים. בהתחלה חשבתי לקנות נטבוק, אבל ירדתי מהרעיון כי זה פשוט צעצוע. מחשב חדש נורמלי לא ניתן לרכוש בתקציב. מדובר במחשבים בסיסים לחלוטין, גדולים, כבדים, מקלדת גרועה, סוללה חלשה, מפרט חלש. עשיתי חיפוש ב-ebay ומצאתי כמה אפשרויות נחמדות. הראשונה T61 משומש עם מפרט לא רע בכלל. מהתמונות נראה לא רע בכלל. (במצב טוב) מפרט: Thinkpad Model 7664-17U T7300 2.0GHz 4MB L2 CACHE 3GB RAM 160GB 5400rpm HD 14.1in 1440x900 (WXGA+) Widescreen TFT LCD 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M CDRW/DVDRW Intel 802.11A/B/G/N Wireless W…

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים