ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
שלום למומחים, אני מחפש מחשב לחמותי. היא לא צריכה כמעט כלום, נכנסת למחשב פעם בשבוע, קוראת מיילים ואולי גולשת קצת. זהו. אז בעצם אני צריך את המחשב הכי זול שאפשר. ואם אפשר שיגיע עם מערכת הפעלה. שיהיה מסך מספיק גדול (לפחות 19 אינץ') כדי שתוכל לראות - אני כנראה אוריד את הרזולוציה. בגלל שאני הולך להוריד את הרזולוציה, הייתי רוצה לדעת אם כדאי מסך רחב או 3X4 (אני אישית מעדיף את ה 3X4). כדאי גם שהמחשב עצמו לא יתפוס יותר מדי מקום אבל זה פחות קריטי. כונן קשיח - לא קריטי בכלל צורב DVD - גם לא קריטי למעשה בהתחלה חשבתי על נייד והצבתי את הפוסט הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=509945 אבל הייתי רוצה לדעת על אלטרנטיבות (בשולחני המסך יהיה יותר גדול כך שיכול להיות עדיף) תודה…
-
- 2 תגובות
- 693 צפיות
-
-
שימוש כללי אני לא יודע כמה אני רוצה להשאיר אופק לשדרוג ככה שAM4 וDDR4 לא כזה מפריע לי. אני כנראה אקח עוד SSD 1TB מהמחשב הישן ואוסיף אולי עוד 2×16GB של RAM. מעבר לזה נראה לי סבבה האם הNVME מתאים ללוח אם? האם המפרט הזה יריץ תכנים של עד 4K בלי בעיה ? כרגע המחשב שלי קצת מתקשה עם הפעלה של 2160P (יש לי I52500K) תודה רבה
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
- 4 followers
-
-
בנתיים הרכבתי את המחשב הזה. מיועד בעיקר לגלישה ואופיס כלום לא מעבר. מיועד למסך 22 מעבד Intel Dual Core E6300 2.8Ghz Tray, יחידות 1 ₪369 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=929 Gigabyte GA-EG41MF-US2H G41 CHIPSET, יחידות 1 ₪359 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1047 OCZ 2GB DDR2 800Mhz Gold Edition , יחידות 1 ₪214 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=754 Arctic Cooling Fan 12 PWM 120mm , יחידות 1 ₪45 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1168 Arctic Cooling Alpine 7 Pro CPU Cooler , יחידות 1 ₪59 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1288 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪248 http://www.rsm.co.il/product.aspx?prod…
-
- 1 תגובה
- 831 צפיות
-
-
אוקיי, אני מחפש עזרה בבניית מפרט לחבר, כהשימושים הם בעיקר יומיומיים עם שימוש בתוכנות עריכת מוזיקה. התקציב הוא עד 2500 ש"ח ללא חריגה, אין צורך בשום ציוד היקפי. בנוסף הייתי מעוניין שהמחשב יוכל להתמודד עם משחקים מודרניים ככה שכרטיס מסך mainstream בינוני, כמו ה gts450 או בגרסאת ה OC שלו, גם חשוב שייכנס למפרט. תודה רבה לכל המייעצים ! *בניתי את המפרט הבא בכוחות עצמי, כמובן שאני לא מומחה אבל זה הסדר גודל של הרכיבים שאני מאמין צריך במחשב : (מ KSP) מעבדיAMD Price Units Total Athlon II x3 Triple Core 455 3.3Ghz Socket AM3 Box 380 1 380 למעבדי אם לוחותAMD GIGABYTE Price Units Total M68M-S2P AM2+, AM3, nForce 630a, DDR2 1066, GeForce 7025 230 1 230 זכרונות DDR3 1333Mhz Price Units…
-
- 3 תגובות
- 638 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5.2K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג וקצת עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: COD AW NFS RIVSLD GTA V -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, כבר הרבה זמן שאני מנסה להוריד למחשב סימס 3 וזה לא הולך,ניסיתי גם על מחשב נייח(מסך 15 אינץ') וגם על נטבוק, לאחרונה קניתי את המשחק המקורי,גם הוא לא עבד על שניהם. אני מחפשת מחשב שהמשחק יעלה עליו במאה אחוז, אני צריכה אותו רק בשביל המשחק,שום מטרה אחרת, לא משנה לי אם נייד או נייח,במחיר הכי זול שאפשר,ללא ציוד היקפי. באיזור חולון. התקציב הוא עד 1000 שקלים במידה והוא נייח. תודה רבה לעונים.
-
- 5 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק לעצה בקשר לקניית מחשב חדש. אני זקוק למחשב שיכול להריץ באופן חלק, בלי קרטועים או לאגים סרטים באיכות FULL HD וגם באיכות 4K. עוד לא החלטתי אם זה יהיה מחשב נייד או נייח. השאלות שלי הן בעיקר האם יספיק כרטיס מסך מובנה בין אם זה נייד או נייח או שעדיף להוסיף חיצוני? ואיזה מעבד יספיק? (I3/I5 בין אם זה נייד או נייח). זיכרון? דיסק קשיח? משהו אחר? בתודה
-
- 0 תגובות
- 743 צפיות
-
-
מטרות המחשב? אינטרנט משחקים כבדים על high כמו gta iv וBattlefield: Bad Company 2 , צפיה בסרטים * גודל המסך?16.4 Full HD * משקל רצוי?אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB eSATA VGA HDMI * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח?7,200 סל"ד 500GB * צורב DVD?כן עם LightScribe * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?hp
-
- 7 תגובות
- 825 צפיות
-
-
מחפש מחשב שיכול להריץ משחקים כבדים מאוד, כמו Crysis על ההגדרות הכי גבוהות ושירוץ חלק + מסך 24 אינץ' או יותר גדול.. תודה
-
- 14 תגובות
- 959 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב שיענה לי על הדרישות שלי ויספיק לי לעוד הרבה זמן. עכשיו כך אני רוצה מחשב בסביבות 4500 ש"ח (אם יש צורך אז אפשר קצת לחרוג) שיתאים לי לעריכת קול ובעיקר וידיאו (גם בפורמטים גדולים כמו DVD) וגם אינטרנט, אולי פה ושם משחקים. נ.ב שמעתי גם שאם כבר כדאי ללכת על ליבת ה BARTON כי היא יותר טובה חוץ מזה זה יותר זול מהאינטל (בסה"כ יוצא בסוף) אבל אתם תגידו לי מה כדאי ומה לא. תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לא צריך לקרוא הרבה בשביל להבין שדעת הקהל היא נגד המשווקים הגדולים בתחום המחשבים בארץ (אייבורי), ואני מניח שיש בה אמת. עד היום קניתי את כל המחשבים שלי מהם פשוט בגלל שהמחיר היה מפתה. מיותר לציין שהיו לי מדי פעם בעיות (הלך ספק, הלך צורב) אבל קשה לי לקבוע האם זה באמת בגלל החלקים הספציפיים שלהם. בכל מקרה, כרגע כשאני לוקח הצעה למחשב של אייבורי ב1470 שקל ומרכיב לבד את אותם חלקים בדיוק מהאינטרנט זה יוצא על השקל 1470 אבל בלי המארז והמקלדת+עכבר (פחות קריטי). זה המפרט: מעבד: AM2 3800 X2 DUAL CORE 64BIT לוח אם: MSI K9NSGM או GIGABYTE GAM61VME-S2 (עם הזבל המובנה Geforce 6100). זכרון: 1024 DUAL DDR II 667MHz (אני מניח של חברה ג'נרית) הארדיסק: 160GB SATA2 7200 RPM 8MB (נגיד wd,maxtor) צ…
-
- 1 תגובה
- 562 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש, שישמש להרצת כמה דברים כבדים: המחשב ישמש כשרת DC (2003 server) ברשת ביתית קטנה, ובנוסף הוא יריץ גם Oracle Server, vmware, visual studio.net 2005 וכדומה. כרטיס מסך חזק אני לא ממש צריך, משהו ממוצע כזה למקרה שפעם בשנה אני ארצה לשחק ב-FIFA (-: הזיכרון חייב להיות 2 ג'יגה. התקציב: 4000 ש"ח +- (כולל מסך) מצורף מפרט שהוצא לי. אשמח לדעתכם. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 491 צפיות
-
-
אני צריך מחשב לחדר שדרכו אני יוכל לצפות בטלויזיה, בסרטים עם איכות סאונד טובה גם לסרטים וגם למוזיקה. יחד עם זאת שאני יוכל להשתמש בו למשחקים כמו קאונטר ומשחקים לא יותר מידי מטורפים. שיכלול ציוד הקפי מקלדת,עכבר,רמקולים(עדיף 5.1) ומסך כמו: lg 22 W2284F 1:30000 ו2ms המלצות לגבי מסך אחר יתקבלו בשמחה. רצוי שהמחשב יהיה שקט אם התקציב מאפשר כמה שיותר ומבחינת עיצוב זה ממש לא חשוב פרקטיות מעל הכל. אין צורך במערכת הפעלה. התקציב עומד על 4000 אך ניתן לחרוג עד 4500 ושיהיה ניתן לקנות אותו מחנויות מהמרכז גוש דן והסביבה. תודה לכל העוזרים והצעות יתקבלו בברכה.
-
- 0 תגובות
- 600 צפיות
-
-
למחשב יחוברו 4 מחשבים שונים, צריך נפח גדול במערך רייד 5 לביטחון מקסימלי אין צורך בציוד היקפי. צריך להיות כמובן אמין
-
- 1 תגובה
- 479 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני להקים שרת במשרד שלי שיחליף את השרת הקודם. השירותים שהשרת יספק הם דיי בסיסיים, 4 מחשבים יתחברו אליו על מנת לקבל שירותי sql (חשבשבת), Exchange ושירותי שיתוף קבצים וכל זה מובנה על Windows Server 2000 לבנתיים (ייתכן 2003 בעתיד). שאלתי היא כזאת, האם "להתפתות" ולקנות שרת "רציני" מחברה כמו HP או IBM, או מספיק לי מחשב כמו שמופיע במפרט של "מחשב עבודה משרדית עד 2500 ש"ח" (http://hwzone.co.il/specslist/view/1). שנית, לא כל כך הבנתי את ההבדל במפרט הנ"ל בהקשר של Intel VS Amd, מה שאני יודע שאין לי צורך בביצועים גרפים כלל וכלל. תודה מראש, אסף
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל פלוס מינוס א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ישמש כשרת בעסק קטן, יעבדו דרכו בתוכנה לניהול עסק פשוטה יחסית כ3 משתמשים סה"כ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנה לניהול עסק לא כבד במיוחד בשימוש עסקי (כל יום כל היום, נדרש מחשב אמין) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ממ…
-
- 0 תגובות
- 498 צפיות
-
-
שלום לכולם, תוכנות המסעדה מבוססות SQL ואינן דורשות כוח עיבוד או נפח אחסון משמעותיים ולכן הוחלט ללכת עם מחשב שישמש כשרת ולו יהיה NAS ברייד 5 לגיבוי (בנוסף לגיבוי בענן) 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל, הייתי מעדיף שלא לחרוג ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שרת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנה מלונאית ותוכנת מסעדה שתיהן מבוססות SQL, עבודה רציפה 24/7 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך המלצה למפרט מחשב שיתאים גם למשחקים במחיר כ-4500 שח ללא מסך
-
- 1 תגובה
- 761 צפיות
-
-
מעבדים AMD Phenom II X4 920 2.8GHz BOX ¤1068 לוחות אם Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 ¤439 ספקי כח SeaSonic Silver Power 500W SS-500ET-APFC-F3 ¤360 זיכרונות G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI CL5-5-5-15 ¤295 כוננים קשיחים Western Digital 6401AALS 640GB 32MB 7200RPM SATA II ¤402 כוננים אופטיים צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA ¤129 שרותי מעבדה הרכבה של מחשב חדש, כולל בדיקות מקיפות לחומרה במאמץ + המהרת מעבד ¤75 סה"כ מחיר לכל המוצרים:¤2768 3% הנחת מזומן סה"כ לאחר הנחה:¤2684.96 המפרט הורכב באתר: TMS&FOX We Build It, You Play It מארז NEXT TEMPEST http://ivory.co.il/product.asp?productid=3720&CatCode=408 כ.מסך שיש ברשותי הוא EVGA 8800GT 512MB SUPERCLOCKED…
-
- 8 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום רב, כפי שהכותרת מפרטת אני מעוניין במפרט של מחשב שמאפשר הרצה מלאה וטובה של סוג המשחקים הנ"ל. הדאגה העיקרית שלי זה שכשאני מבקש מאנשים מפרט שמיועד לתחומים האלה אני מוצא נטייה למזער במשאבים מתוך הנחה שאני לא צריך מחשב טוב אם כל מה שאני מעוניין בו זה משחקיי רשת. בפורום הזה מבינים הרבה יותר ממני מן הסתם, אבל בכל זאת אני מרגיש צורך לציין שאני מעוניין במחשב שיהיה מסוגל לעבוד על יותר מ"רק" משחקיי רשת (למשל הורדות, אם כי לא משהו גדול כמו סרטים וקטעיי ווידאו ארוכים יותר ממספר דקות). תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 762 צפיות
-
-
קיבלתי לא מיזמן מחשב די ישן של DELL(לא מכיר את הדגם הספציפי) בעל פנטיום 3 ללא חיבור USB ורציתי לדעת אם יש מתאם לאחד חיבורים הנ"ל שקיימים במחשב לUSB http://img26.imageshack.us/img26/1527/06082009002.jpg
-
- 3 תגובות
- 587 צפיות
-
-
מפרט טכני. מעבד : Intel® core @i7-3612QM CPU 2.10GHz זיכרון 8RAM 1TB המחשב דיי שמור השאלה היא האם זה יפגע בי שדרוג הווינדוס ל8? או להישאר ב 7?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני בשבוע הבא טס לארהב ואני מתכנן לחזור עם מחשב נייד חדש. הדרישות העיקריות הן: מעבד i7 ולפחות 8 ג'יגה זיכרון וכרטיס של לפחות 1 ג'יגה. הסתכלתי על סדרת הדגמים הזאת: http://www.dell.com/us/p/inspiron-15z-5523/fs וחשבתי לקנות את הדגם היקר של ה1100 דולר שזה מחיר מצויין למחשב עם מפרט שכזה! אך אמרו לי שלא מומלץ ללכת על מעבדי i7 עם הU בסוף הדגם. מזה בכלל אומר? מה משמעות הסיומות בדגם? ושאלה נוספת היא איך המחשב בתמורה למחיר? תודה רבה - - - תגובה אוחדה: - - - אגב, אני פתוח גם להצעות אחרות טובות ומקצועיות ומאוד חשוב לי שזה יהיה Dell כי אני מאוד מרוצה מהמחשבים שלהם אבל אם יש לכם הצעה אחרת אני פתוח לשמוע
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה למכור את המחשב שלי, השאלה כמה אני יכול להציע עליו בעקרון אני לא זוכר בפרוטרוט על המחשב... זה לוח אמ של ג'יגה בייט intel core i5 3470 3.2 ddr 8 gb 1600 nvidia gforce gtx 560 הארדיסק 500 ג'יגה ספק כוח של זלמן אם אני צריך לתת עוד פרטים אשמח לדעת מה הפרטים, תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, האני רוצה להתייעץ עם הטובים שבכם לגבי מחשב נייד. ראיתי את המחשב של HP דגם 5269 וזה אחלה של מחשב. השאלה שלי היא כזאת? יש מחשב של IBM או של Lenovo , שדומה במפרט ל-HP או אפילו יותר טוב ככה עד ה-6500 שקל??? אשמח לקבל תשובה כמה שיותר מהר... בתודה מראש, אלעד
-
- 3 תגובות
- 777 צפיות
-