ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,461 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, לאחרונה קניתי כרטיס מסך חדש ואני מעוניין להשתמש בישן כבסיס למחשב סלוני. הכרטיס הוא GIGABYTE GTX670 WINDFORCE 2X 2048MB GDDR5 אני מעוניין במארז קומפקטי שעדיין יכול להכיל את הכרטיס הנ"ל ולשמור על טמפרטורה סבירה בזמן משחק. מפרט פשוט וחסכוני, מספיק כדי לנצל את הכרטיס, אבל אין צורך להוציא ממנו את המקסימום - יש לי כבר מחשב למשחקים. מספיק HDD לא גדול, לא חובה SSD, אבל יכול להיות נחמד. לא בטוח לגבי כונן אופטי. תודה, גיג.
-
- 0 תגובות
- 637 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך הצעה למפרט למחשב סלוני (יש לי דירה קטנה ואין לי הרבה מקום למחשב יותר גדול). המחשב מיועד לעריכה של סרטי וידאו, צריך להריץ תוכנות של adobe כמו After Effects CC התקציב הוא עד 5K. תודה מראש לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 813 צפיות
-
-
בוקר טוב, אני מחפש מחשב לשים בסלון שיהיה מתאים לטלויזיה 42'. שיריץ לי סרטים,אינטרנט ושיהיה עם שליטה מרחוק. . מה התקציב המקסימאלי? 2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין בעיה לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300-400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב HTPC בסלון לסרטים,מוזיקה ואינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפי…
-
- 4 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב סלוני שיריץ סרטי FULL HD ושיעבוד טוב ויוכל להקליט. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד)? קולנוע בייתי, עבודות משרדיות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. כרטיס טלוויזיה 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד שיריץ windows 7 טוב 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צ…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב. אני אספר בקצרה מה אני מחפש ומה ההתלבטות שלי. ככה: המחשב המיועד הוא בשביל אבא שלי הצורך הוא לראות סרטים אונליין כאשר המחשב יהיה מחובר רק לטלויזיה שבסלון. ובנוסף אפשרות של משחקים אבל לא משהו מיוחד בסגנון סימולטורים Flight Simulator וכאלה. ההתלבטות היא בגדול בין מחשב ניד לבין מחשב סלוני. עכשיו כמה שאלות. בנוגע למחשב נייד אין בעיה אפשר למצוא מחשב נייד לצורך הנושא במחיר טוב של עד 4K. לגבי המחשב הסלוני. האם אפשר לשחק בו משחקים? האם אפשרי ללשים כרטיס מסך סביר? 1. מה התקציב המקסימאלי: 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך: לנצל את התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב: לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD ו…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב סמסונג i3 עם 4 ג'יגה זכרון אשר נכבה כאשר מפעילים עליו משחקים שבעבר היו פועלים עליו ללא בעיה. מה עלי לעשות?
-
- 1 תגובה
- 818 צפיות
-
-
המחשב היתחמם מאד וכשבדקתי מדוע שמתי לב שהמאורר לא משמיע קולהעלתי תמונה של הSPEED FAN דגם המחשב הוא NP350V5C הוא עדיין באחריות...מה ניתן לעשות איך להפעיל את המאורר?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב נייד חדש של סמסונג (סדרה 3, מפרט בצד). לוקח לו המווון זמן לעלות - בערך דקה וחצי עד שהכל עולה, ניסיתי להעיף ולמחוק את כל התוכנות של סמסונג שמותקנות במחשב, אבל עדיין לא עוזר. יש אפשרות לזרז אותו? בנוסף לזה טמפ' המעבד במנוחה היא 50+ מעלות ובד"כ 55 מעלות, במאמץ לא גדול הוא עובר בקלות את ה80 מעלות. האם זה בסדר? יש מה לעשות עם זה? תודה רבה לעוזרים
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אולי גם משחקים ממש פשוטים של ילד בגן עם 512 מגה זיכרון וכ.מסך נראה כבר משו כמו FX5200 קיצר אני רוצה להיות 100 אחוז בטוח שהוא יריץ בצורה חלקה לגמרייי אופיס אינטרנט ועבודות רקע משרדיות כאלה תודה
-
- 6 תגובות
- 736 צפיות
-
-
מה דעתכם? מעבד Intel Core 2 Duo E7500 Tray ¤532 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7500ay לוח אם Gigabyte GA-EP43-UD3L ¤473 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39479 כונן קשיח Seagate ST31000520AS Barracuda LP 3.5" 1000GB SATA2 32MB ¤405 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST31000520AS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 PK ¤367 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-8500CL5D-4GBPK כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe ¤598 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9S4850M5 מארז ללא ספק Antec Three Hundred ¤303 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=THREE-HUNDRED ספק כח HEC …
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך מחשב לאישה למען עבודה ,אופיס, אינטרנט, ווינדוס,צורב, מקלדת עכבר לא צריך מסך משהו פשוט אבל שיסחוב לכמה שנים טובות..ומדפסת, סורק, פקס קשקושים הכל ביחד דיו וליזר בשביל לדעת את ההבדל מחיר בין השתיים? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 655 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הנדסה-solidworks, עריכה גראפית ADOBE א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מבין בזה כלום, אשמח להצעה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/…
-
- 2 תגובות
- 599 צפיות
-
-
אני צריך מפרט מחשב לצרכי עבודה ( תכנות - visual studio 2005, ניתוחים סטטיסטיים, תוכנות מתטיות - matlab.... ) אך כזה שיאפשר גם מדי פעם הנאה, צפייה נורמלית של סרטים ( לא משהו מקצועי ), משחק או שניים ( פיפ"א, pro evolution soccer, דברים מהסוג הזה ), וכמובן שיתמוך באופן חלק בויסטה, למרות שבהתחלה הוא כנראה יריץ XP. המחשב צריך לכלול מסך דק "19, כשאני אישית חשבתי על LG, כי יש להם מסכים בעלי נתונים מרשימים במחירים יחסית סבירים ( 2ms ו - 1:2000 ). אני פתוח לרעיונות נוספים. מבחינת מארז אני אוהב מארזים פשוטים וטובים ( סוס עבודה ), משהו בסגנון של Compucase, שוב, פתוח לרעיונות. אני אישית יותר מעדיף מחשב מבוסס אינטל, אבל גם פה אפשר לשכנע אותי לקחת AMD. התקציב הכללי הוא עד 4500 לכל המער…
-
- 13 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום אני מנסה להרכיב מפרט סביב 5000 שח למחשב (ללא ציוד היקפי ) לעבודה גרפית מוכן לרכוש באילת מורכב, המחשב לעבודה מקצועית פוטושופ/ איןדזיין/אילוסטרייטור ואמור לשמש מספר שנים קדימה לאור זאת חשבתי לבנות מערכת מסביב לi5 13600 , וrtx3060 בתוספת 16gb ram עם מקום לעוד 16 כונן קשיח ssd 1tb ועדיף כונן נוסף של 1tb מתקשה לבנות מפרט מתאים (לא בטוח איזה לוח אם תומך במעבד, ספקי רכיבים אמינים מארז וספק כח מתאים וכו') אודה לעזרתכם בבניית מפרט מותאם ולהמלצותיכם
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני בקנדה, אז קונה ב newegg.ca למשל.. תקציב עד 2000$ קנדי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, תכנות די כבד, קצת משחקים ישנים (minecraft) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. לא חייב להיות חרישי, אבל צריך משהו לא רועש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? שיהיה מספיק גדול להכניס כרטיס מסך חזק יותר בעתיד. לא משנה עם או בלי אורות. 7…
-
- 0 תגובות
- 6.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. אני מרכיב מחשב לארכיטקטית, ואני צריך ייעוץ לגבי מפרט. התקציב הוא כ-4000 ש"ח כולל מסך. התוכנות העיקריות שבהן היא משתמשת הם: אוטוקאד, פוטושופ, אופיס, סקאטש-טפ וכו'. מה המפרט עליו הייתם ממליצים? במה עליי להתמקד? האם מעבד i5 יספיק או שמומלץ יותר i7? האם כרטיס מסך חיוני לתוכנות כאלו? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרתכם למחשב עבודה לגרפיקאי בדו מימד, עם קצת עריכת וידיאו (ממש קצת). חשוב מאוד שיהיה יציב ושירוץ חלק עם WIN10 לפחות 3 שנים, כשהתקווה היא שלאחר מכן יתאפשר לשדרג זיכרון ואולי HD, ולהמשיך לעבוד עוד כמה שנים. אין צורך בשום ציוד הקפי או תוכנות. אין גם צורך במארזים מפוארים תודה!!! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת דו מימד כבדה עם שני מסכים וקבצים גדולים של מאות מגה, ולעיתים גם עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש ל…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חברי פורום יקרים, אני מחפש מחשב נייד שאוכל להריץ עליו לינוקס וללמוד את המערכת במקביל לעבודה מול נייח, ההנחה הבסיסית היא שהוא לא אמור לעלות הרבה כלל - מה דעתכם בנושא? והאם יש המלצה מסויימת למחשבים מסוג זה? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 584 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב 8000 חריגה 10 גג, עדיפות כמובן לכיוון ה8K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? Maya adobe unreal engine 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך מקלדת ועכבר (לא כל כך קריטי) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-
-
אהלן חברה, אני מעוניינת לקנות מחשב חדש שהשימוש העיקרי בו יהיה לתוכנות 3d כמו 3d max ואנריל אנג'ין, וגם כל תוכנות אדובי. התקציב שלי הוא 10 עם עדיפות להישאר בטווח השמונה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10 עם עדיפות ל8.
-
- 0 תגובות
- 927 צפיות
-
-
בטעות ערכתי את ההודעה הזו במקום לכתוב חדשה אני אקצר את ההודעה הקודמת כי היא הייתה ארוכה למשו יותר ישיר חבר שלי זקוק למחשב rendering power שיהיה מבוסס על שני מעבדי xeon אני לא מבין בלוחות אם מהסוג הזה יש לו כבר ספק כוח 650 וכרטיס מסך GTX8800 שאותם הוא לא מחליף כרגע ויהיו לו במחשב החדש אז הוא צריך: לוח אם 2 מעבדי XEON לפחות 12 ג'יגה זיכרון עד 2TB של אחסון התוכנות שהוא עובד איתם 3dsmax,vray,xsi,photoshop,premier לא יתבצע אוברקלוק וצריך שהמחשב יהיה קר ויציב ככל שניתן גם אם ירעיש. אין צורך ב RAID התקציב הוא עד 9000 שקלים תודה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 746 צפיות
-
-
מחפש מפרט מחשב מבוסס אינטל I7 לא מתכנן לעשות OC 5000-5500 מחיר . תוכנות שאני עובד איתם הם Maya zbrush Photoshop חשוב לי גם הזיכרון ומארז טוב ושקט . אין צורך בציוד הקפי . תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3-4K זה כולל את החריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? תמיד חשוב אבל לא צריך להגזים 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WIN 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …
-
- 1 תגובה
- 909 צפיות
-
-
אני צריך מחשב שמריץ מספר רב של תוכנות תקשורת במקביל. לכן על כמות הזכרון תהיה 4GB, וכן נדרשים שני מסכים עם אופציה ל 4 בהמשך הדרך. עברתי על הפורומים (הטובים) פה, ביקרתי בקצת חנויות ונראה לי שהתכנסתי. מה דעתכם ? מעבד Intel Core 2 Duo E6600 (S775) - 2.4GHz 1066MHz 4MB Shared Cache 64bit Box - 3Y Warranty. מחיר 1278 גוף קירור למעבד ThermalTake Big Typhoon CL-P0114 . מחיר 241 לוח אם LGA775 Intel965P - Gigabyte GA-8I965P-DS4 - Heatpipes - 3Y Warranty (or 975). מחיר 584 זיכרון פנימי 4GB DDR-2 - 2048 Dual Channel 800MHZ PC6400 - G.Skill F2-6400PHU2-2GBNR- CL 5-5-5-15- Life Time Warranty. מחיר 2759 2 דיסק קשיח 250GB 2* WD 2500KS II S-ATA 7200RPM 16MB BUFFER 5Y Warranty. מחיר…
-
- 4 תגובות
- 555 צפיות
-
-
שאלתי בטעות את השאלה לא בפורום המתאים ולכן שואל שוב לרשת באג יש מבצע של מחשבי סמסונג ללא מע"מ http://bug.co.il/prodtxt.asp?id=12193 חשבתי על המחשב הזה בעיקר לצרכיי תכנון בעזרת אוטוקאד דו מימד.( עבודה ). האם המחיר באמת אטרקטיבי או שיש מחשבים באותו מחיר ( או אולי איני צריך מחשב כזה חזק ויקר יחסית), שישרתו אותי טוב יותר העבודה בעיקר בבית כך שלמשקל אין משמעות קריטית. חשוב גרפיקה איכותית, כוח עיבוד, מה שכן בסבירות גבוהה אחבר מסך חיצוני נוסף ולכן המחשב צריך להיות מסוגל לתת אפשרות זו. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל, חריגה עד 10 אחוז מה שימושי המחשב עבודה באוטוקאד, גלישה, העברת קבצים בין מחשבים ובין בעלי מקצוע (גרפיקה) עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? …
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-