עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by edoson,

המחיר של שניהם: 3700 ש"ח. שניהם יד שניה. ה-IBM חודש והHP שנה. משמוזר זה שהחדש הוא 1.6 ואילו הקופמקט הוא 2.4 במעבד. איך זה הגיוני? אני מחפש נייד כפי ששמתם לב ותהיתי האם יהיה יותר משתלם לי לקנות אותו יד שניה. מבין החברות, מהי המומלצת ביותר? IBM,HP,FUJITSU,DELL? התקציב הוא עד 6000 ש"ח. דרך אגב, מישהו מכיר מדריך טוב (ועדכני) לקניית מחשב נייד?

• 2 תגובות
    • 797 צפיות
  2. Started by b0nz,

בוקר טוב לכולם, יש לי מחשב IBM T40 ובזמנו התקנתי עליו לינוקס. לאחר ההתקנה גיליתי שמחקתי את ה Partition הנסתר של IBM. התקשרתי לחברה וביקשתי שיביאו לי את הדיסק Restore שמחזי את המחשב לקדמותו ואת הPartition. שלשום קיבלתי את הדיסקים (מדובר ב 7 דיסקים ועוד אחד למי שמכיר ) כל הסוף שבוע ניסיתי להתקין בחזרה את המחשב לפי ההוראות שקיבלתי אך ללא הצלחה. מישהו פעם ביצע את התהליך ויכול לעזור? תודה רבה ויום טוב.

• 5 תגובות
    • 889 צפיות
  3. Started by Shaq Diesel,

שלום לכולם יש לי מחשב נייד ישן מדגם IBM thinkpad t40 המחשב נדלק אבל לא רואים שום דבר במסך לפני כשנה המחשב עבד אבל המאוורר הרעיש בהגזמה אז פתחתי אותו ניקיתי אותו ומאז המסך לא עובד כשהמחשב נדלק הרמקול הפנימי לא מצפצף בכלל בדקתי גם את תקינותו של הרמקול הפנימי הוצאתי את הזכרון הפנימי וכשהדלקתי אותו הוא החל לצפצף אז אני יודע שהרמקול הפנימי עובד חיברתי את המחשב למסף חיצוני ע"י כבל חיבור VGA חשבתי אולי המסך של המחשב תקול אך גם זה לא עזר לא רואים שום דבר במסך הוצאתי את הסוללה (CMOS) והחזרתי אך זה לא עזר יש למישהו מושג מה אפשר לעשות? תודה

• 0 תגובות
    • 711 צפיות
  4. Started by sh_idan,

היי ! זה המפרט של הנייד החדש שאני הולך לקבל מה דעתכם עליו? Processor: Centrino Pentium Mobile 1.6 GHz Memory: 512 MB (max. 2 GB) Harddisk: 40 GB HD Display: 14.1" TFT XGA 1024X768 Drive: CDRW/DVD 16X/10X/24X/8X Video Card: Radeon 7500 Video Memory: 32MB DDR AGPx4 Communication: Intel 10/100 Ethernet / 56K V.90 Modem / Wi-Fi / Bluetooth Bat: Lithium-Ion 4.5Hrs Travel-weight: 2.25 kg Warranty: 3 years worldwide

• 1 תגובה
    • 614 צפיות
  5. Started by nachumsh,

שלום ברשותי מחשב נייד IBM T60 מסך 15" 2G RAM 250G HD7200 CORE 2 7200 @ 2GHz אני מכבה את המחשב למצב hibernate מידי פעם (יותר מידי פעמים - כל 4-5 הפעלות מחדש) המחשב עולה לי כאשר המקלדת והעכבר הפנימיים של המחשב לא מגיבים חיבור של מקלדת ועכבר חיצוניים עוקף את הבעיה - כאשר אני במשרד - לא פתרון קביל בנסיעות ושימוש מחוץ למשרד reset למחשב פותר את הבעיה - אך זהו לא פתרון שידרגתי את ה-bios לעדכני ביותר לפי המלצת הייצרן הבעיה החלה כמה חודשים לאחר קניית המחשב בצמוד לשידרוג זיכרון המחשב מ-1G ל-2G המחשב ברשותי כשנתיים ואני לא מצליח לפתרון את הבעיה המטרידה הזו בחברה שלי מחשבי IBM מאותה סידרה עם בעיה זהה עזרתכם תתקבל בברכה

• 8 תגובות
    • 853 צפיות
  6. Started by rotman,

שלום לכולם. המחשב ישן , בן 4 בערך . משום מה כאשר המחשב מופעל באמצעות הסוללה , ברגע שהווינדוס מסיים לעלות המחשב קופא, המסך נשאר על אותה התמונה ושום דבר לא מגיב. כמובן שניסיתי לפרמט כמה פעמים ושום דבר לא עוזר , אותה הבעיה. כאשר המחשב מחובר לחשמל הוא עובד מעולה. מישהו יודע מה הבעיה?

• 2 תגובות
    • 708 צפיות
  7. אני מחפש מחשב נייד לאינטרנט, עריכת מוזיקה ועבודה עם מקרן. ישנם כמה אתרים שמציעים r60e ב- 3400 עם חצי שנה עד שנה וחצי אחראיות. לדוגמא: http://www.shoplace.co.il/products.php?op=view&id=13444 אני מוכן להשקיע עד 4000 בנייד. האם זה כדאי?

• 3 תגובות
    • 681 צפיות
  8. Started by alfred3,

יש ברשותי את המחשב הנ"ל בשבוע האחרון אחרי כמה דקות שלא הייתי משתמש במחשב המסך היה נהיה שחור כאילו כבוי אבל רואים ממש בקושי את התצוגה אחרי ריסטרט זה היה מסתדר ,אתמול כבר גם הריסטרט לא עוזר לא רואים כלום ,חיברתי אותו לטלויזיה ורואים טוב ככה שלא נראה לי שזה כרטיס המסך . מה זה יכול להיות ?

• 7 תגובות
    • 983 צפיות
  9. Started by ד ו ד,

מצאתי מישהו שמוכן למכור X31 ב 3800 עם אחריות יצרן לעוד שנה. המפרט הוא 1.6 גיגה, דיסק 40 גיגה , WIFI , זכרון 512 מגה ללא עריסה. חיצונית יש למחשב דפיקה עם סדק בפינה של המארז . מה דעת המבינים - האם המחיר סביר

• 6 תגובות
    • 920 צפיות
  10. Started by esaly,

היי חבר'ה! שבת שלום! מצאתי עיסקה ממש טובה לגבי המחשב הזה...אני יכול להשיג אותו ב1K. אני סטודנט ומחפש משהו קל יחסית ואיכותי לגלישה - מקסימום צפייה בסרטים. אני יודע שהוא בנוי ממש טוב כיאה לIBM. מישהו פה מכיר אותו ויכול לתת חוות דעת? המון תודה מראש...

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. רכשתי מצלמת לוג'יטק דלוקס עבור הלפטופ שלי. בקופסא הייתה אזהרה מפורשת לגבי התקנת התוכנה לפני חיבור פיזי של המצלמה . שהתוכנה בקשה לחבר את המצלמה לUSB כך עשיתי ובשלבי זיהוי המצלמה ע"י המחשב (זיהוי מצלמה, קומופוזיט , מיקרופון זה מהזיכרון) נעלם לו האינטרנט האלחוטי. הכל נראה תקין לכאורה אבל חיפוש רשתות לדוגמה מניב חיפוש זריז במיוחד שאומר ששום רשת לא נמצאה. ההגדרה הכי מתאימה - הכל כאילו בסדר אבל בניוטרל. ניטרול הויירלס והדלקתו מחדש לא נותן כלום רק RESTORE לנק' זמן קודמת מחזיר את הויירלס לתקינות. מיותר לציין שאחרי שהויירלס מתעופף המצלמה עובדת אבל אין מה לעשות איתה כי אין רשת אנא הושיעוני

• 3 תגובות
    • 682 צפיות
  12. Started by kletsman,

המליצו לי לקנות מחשב של ibm צריך למטאלב ואוטוקאד אם יהיה אפשר גם שיריץ משחקים מה ההבדל בין גרסאות R ו T? אמרו לי שהוא יותר אמין מבחינת רכיבים ויותר קשיח למקרה של פגיעה פיזית לא מכוונת

• 10 תגובות
    • 978 צפיות
  13. Started by nirv,

שלום אנשים, יש לי התלבטות קשה, אני צריך מחשב ואחרי מחשבות רבות החלטתי שאני צריך ניידות. תקציב: 4000 שח פחות או יותר. שימושים: בעיקר משרדי, אופציה למשחקים(לא רוצה לפסול לגמרי, עדיין יהיה לי קצת חופש מדי פעם) יש חברה בשם ORIN-2000 שמוכרת ניידים של IBM מעודפים במחירים סבירים. אז ההתלבטות היא : א. מחשב נייד, מעודפים, IBM סדרת T דגמי ThinkPad . משלם על איכות + אחריות לשנה. אולם החומרה לעומת חברות אחרות מיושנת יותר. ב. מחשב חדש תוצרת DELL\HP\LG חלק נותנים אחריות ל-3 שנים למרות שלפי מה שקראתי רק השנה הראשונה אכן תקפה על כל המחשב וחלקיו. מקבל גם חומרה חדשה יותר מאשר IBM אבל מתפשר על איכות. מה דעתכם ? להתפשר על חומרה ? להתפשר על איכות המוצר ? כי על פי מה שבררתי סדרת ה-T מאוד אמינ…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by siv4ever,

אני מתלבטת בין 2 ניידים באותו מחיר- 3000 ש"ח. הראשון IBM T40 מתצוגה מעבד: מעבד:Intel Pentium Centerino M מהירות מעבד1.5 GHz זיכרון: נפח זיכרון : 512 MB מקסימום להרחבה:1024MB טכנולוגיה:DDR-SDRAM DDRRAM תצוגה: שטח תצוגה:14.1 in טכנולוגיה: Active Matrix LCD TFT רזולוציה: x768 XGA 1024 מולטימדיה: אינטגרציית וידאו: כרטיס זיכרון וידאו מותקן:16 MB Video Bus: AGP 4X כרטיס קול: Digital Audio 16-bit כוננים: כונן: CD דיסק קשיח: 40 GB תכונות: התקני קלט: מקלדת,Touchpad,Track Stick כרטיס רשת מובנה: Ethernet 10/100 Mbps יציאות וכניסות: מודם 56k V.90 כרטיס רשת Wireless+ LAN Network Access יציאות USB 2 ומע' הפעלה WINDOWS XP אחריות שנה של IBM השני: MSI חדש מעבד: מעבד:פנטיום M…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by ScreameR,

איך אני משכנע מישהו שעדיף להרכיב לבד מחשב, מאשר לקנות מוכן של IBM ? מה היתרונות ומה החסרונות הגדולים של IBM ?

• 2 תגובות
    • 706 צפיות
  16. מישהו שמע על החברה הזאת : http://www.notebookcheck.net/Review-iBuyPower-Valkyrie-CZ-17-Notebook.90722.0.html

• 2 תגובות
    • 763 צפיות
  17. http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22961614&af=2054 אני מניח שימכר בסביבות ה-3000 ש"ח. אני עדיין מחפש מחליף ל-ASUS R2H המזדקן שלי - טאבלט קטן, קל ודק ככל האפשר שמריץ WINDOWS מלא, מסוגל להציג 720P ועם יציאה נורמאלית למקרן. האם ה-W500 יעמוד במשימה? חשבתי על ה-SLATE המפלצתי אבל הוא אוברקיל לשימושים שלי ועדיין מעט גדול וכבד לטעמי (אם כי המפרט שלו מדהים ויתכן שמצדיק זאת).

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by CRT,

אחרי הרבה חיפושים ועזרה מהפורום, נסגרתי על שני דגמים. Lenovo IdeaPad S205 1038-2JG Lenovo ThinkPad Edge 11 2545-3RG הינה לינק השוואה בין שני הדגמים: http://www.pc365.co.il/product_compare.aspx?p_list=,18502,18399 איפה המעבד עדיף יותר? (דרישה לגלישה + סקייפ). האם DDR2 667 בTHINKPAD לא מיושן מידי? איזה מהם לדעתכם יהיה יותר קריר. המחירים נעים עד 1800 ש"ח.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by barhanin87,

היי. חשבתי לקנות את המחשב הזה https://ksp.co.il/?uin=48033&select=.268..271..214..2185..462. ואני רוצה להוסיף לו זיכרון ל 16 ג'יגה. לע מצאתי בשום מקום מידע האם יש לו מקום להוספת זיכרון ועד כמה אפשר להוסיף. אשמח לעזרה. תודה

20. Started by jetman,

שלום אנשים ,אחותי לא מזמן קיבלה לנובו S12 ,(לצערי זה לא דגם ה ION), מבוסס על GMA 950, אחרי התקנה של XP במקום WIN7, התקנתי קודקים של shark007 למכי שמכיר ,ו coreAVC (עם קצת משחק איתו) רואים MKV של720P מעולה (בדקתי על רובוטריקים 2, הרבה קטעים מהירים ), ככה הוא רץ באמת יופי , המפרט הוא 1GB זכרון ,כשיח של 160 ומעבד אטום, לא זוכר בדיוק את הדגם( עם צריך אני יבדוק, אבל הוא דואל קור). עכשיו לבעיה שלי בעצם ,סרטונים רגילים ביוטוב עובדים די בסדר, אבל ברגע שאני עובר ל HD זה מקושי זהה, הפעולות שלי: 1. התקנתי פלאש 10.1 ,לאחר בדיקה ה GMA 950 לא תמוך בהעצת חומרה, אז זה נפסל. 2. ניסיון לנגן דרך IE8 עם תוסף ל HTML5 וגם דרך chrome, ללא תוצעה. 3. לא בדיוק ניסיתי , אבל כדי לנסות את gma bo…

• 0 תגובות
    • 778 צפיות
  21. Started by lox,

hi so at last im buying a new pc!!! so in cristmas im buying a new pc and i wanted you to build mea pc in about 2000-3000 canadian dolars and i want that the pc will be for big and havy games but also for internet music and movies a and by the way if you can give me an advice about a good computer store in canada and if some body knows "winnipeg" (if you want an internet store is fine too i guese...)but if its a relyable one!!! k thanx any way bye

• 29 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by Beno Vak,

אהלן חברים אשמח לקבל הכוונה, אני מעוניין לרכוש IMac חדש 27 אינץ ואני מתלבט לגבי המעבד. הדגם שאני מעוניין בו מגיע עם מעבד i5 3.8 GHz quad-core tutbo boost up to 4.2 GHz של אינטל, ויש אפשרות לשדרג למעבד i7 4.2GHz quad-core tutbo boost up to 4.5 GHz של אינטל בעלות של 1100 ש"ח. השאלה שלי היא אם שווה לעשות את השדרוג ומהם ההבדלים בין המעבדים? המחשב הוא לשימוש יום יומי ללא תוכנות עריכה של תלת מימד וכ"ו האם אני ארגיש שינוי בינהם בסמן עבודה? תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Tov_Tov,

שלום לכולם, אחי מעצב פנים לפרנסתו ומחפש לקנות מחשב חדש, הוא שנים עובד עם MacBook PRO הדיוט לחלוטין בכל עניין הווינדוז (לחלוטין) וגם ממש מקובע בעניין המאק. ניסיתי כל דרך אפשרית לשכנע אותו לקנות PC, כנראה שזה לא יקרה. הוא חדש בתחום ורק נכנס לעולם הזה של עיצוב ואדריכלות פנים. * התוכנות שהוא כנראה איתן יעבוד הן - SketchUP + VRAY, Photoshop, AutoCad * תקציב נראה לי קצת מיותר אבל כעקרון עדיף כמה שפחות (14,500 ש"ח מינימום מין הסתם) * הוא עובד כיום עם Galaxy S5 וכנראה שבעתיד יעבור לאייפון וגם יקנה אייפד כדי ככה שהסנכרון הנוח בין המכשירים חשוב לו, כדי שיוכל להציג שרטוטים תמונות וכו' ללקוחות. (אני מודע לאפשרות לעשות זאת גם עם אנדרואיד, אבל בשבילו זה "מסובך"), ככה שזאת סיבה נוספת…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by yudryer,

אני מסתכל על iMedia i4501IL Packard Bell, למה? סיפור ארוך... מישהו יודע מה יש בפנים? המפרט לא אומר של מי הלוח אם - דגם?, זיכרון של מי? כרטיס מסך של מי? וכו....

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. שלום אני עדיין בחיפושים אחרי מחשב נייד שיהיה חזק למשחקים מצאתי את זה Infinity INF JHL90 Gamer2 2.26GHz http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=24599&catid=919#details המפרט נראה טוב אבל עדיין יש שאלה של איכות יש למישהו נסיון או דעה ? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים