ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם אשמח לעזרתכם למפרט האופטימלי לעיסוק אינטנסיבי בשיווק שותפים באינטרנט. זה אומר בניית אתרי wordpress, קצת גרפיקה וקצת עריכת וידיאו (קצת, כי עבודה מקצועית ממש תישלח למיקור חוץ). צריך שהמחשב יריץ המון דפי אינטרנט בו זמנית, תקשורת זריזה מול שרתים וכדומה (אני יודע שהחיבור חשוב, אבל זה רלוונטי גם למחשב). אני מעוניין לעבוד מול שני מסכים, אחד מהם צריך להיות מעולה לעיניים כי אני רגיש. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני הייתי רוצה להוציא עד 2500, יש אפשרות לחרוג בעוד 500 אם ממש כדאי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת עכבר רמקולים ושני מסכים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך…
-
- 1 תגובה
- 579 צפיות
-
-
תסלחו לי בבקשה שאני לא מדביק פה את כל השאלון הקבוע, כשחיפשתי מפרטים בצורה יותר רחבה עשיתי את זה, נותן רפרנס למפרט קיים אז לדעתי מעט מיותר. המחשב מיועד עבור מעצבת פנים בשנות ה-60 שלה, היום עובדת על AutoCAD 2008 על XP מקרטע. רוצה לשדרג לAutoCAD 2012. הסתכלתי אפילו על הדרישות ל2017, ולא הבנתי מדוע צריך מחשב כ"כ חזק כפי שניתן בהמלצות פה: מעבד Intel Core i5 8400 6-Core LGA1151-v2 2.8Ghz 850 ₪ פתרונות קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro 120 ₪ לוח-אם Asus Z370-P LGA1151-v2 590 ₪ זכרונות 16GB DDR4 2133-2400Mhz …
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, 1. אני רוצה מחשב שיתמוך במשחקים הבאים: -star wars jedi: survivor. -Diablo 4 -The last of us - אם זה לא יעלה מעל 2000 ש"ח נוספים, אשמח אם הוא גם יתמוך במשחקים שיצאו בשנתיים הקרובות כמו: Lies of P *אשמח למפרט value for money, אם ניתן להגיע לזה עם פחות כסף זה מבורך. **ניתן לרכוש חלקים באמאזון אם זה עוזר. 2. האם המחשב הנוכחי (פרטים מצורפים)מספיק טוב עם שיפורים קלים? אם כן, מה לשפר? תודה לעונים!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם ותודה רבה מראש! 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מדובר במחשב לילדה צעירה, שאוהבת מאוד לשחק minecraft. בנוסף גם עריכות וידאו בסיסיות ולא מורכבות לשם העלאת תכנים ל-youtube. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הכוונה לקנות מחשב פשוט יחסית - אם ניתן להשאר בתקציב של 1500-2500 ש"ח זה יהיה מצוין. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש מסך, יש מקלדת ועכבר. כדאי לקנות רמקולים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) המממ... יש לנו זרוק פה SSD של …
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, היה לי NAS של חברת סינולוג'י והוא הפסיק לעבוד באופן מפתיע אחרי שנתיים וחצי. אני מחפש פתרון אמין יותר. לדעתי מערכת מחשב רגילה תעשה את העבודה ותהיה אמינה יותר לאורך זמן. בנוסף אוכל תמיד להחליף או לשדרג רכיבים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 2000 שקל 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - שרת NAS 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - יש לי כבר הארדיסקים חדשים של Seagate 5. עד כמה חשוב שקט פע…
-
- 1 תגובה
- 795 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים, אחרי כמה שנים של עבודה על המחשב הנייד שצריך לנוח, אני מעוניין לקנות מחשב נייח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 20K, אין אפשרות לחריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מידול, רינדור, עריכת וידאו וגיימינג. שימוש בתוכנות: Autodesk Maya (Arnold,Vray), Zbrush, Substance Painter, Adobe Suite. בנוסף גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב …
-
-
- 7 תגובות
- 964 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?7-8 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אבטחת מידע וגיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).VMWARE\Packet Tracer\wireshark\ultratools ועוד תוכנות שאקבל בהמשך ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:FIFA 18 (מאוד חשוב שירוץ חלק ברמה גבוה!) ARK:SURVIVAL ובעיקרון כל משחק חדש שיצא או שיצא בזמן האחרון עם גרפיקה מטורפת -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (נית…
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי באופיס ודומיו, בעתיד הקרוב המחשב ישמש לפרימייר ואפטר אפקט של אדובי. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא נועד למשחקים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560x1440. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא.…
-
- 14 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן! חבר ביקש ממני עזרה בקניית מחשב חדש למטרת שימוש בתוכנת אדריכלות + גיימינג. הדרישות של תוכנת האדריכלות נמצאות בלינק הבא: https://lumion.com/requirements.html ואנחנו מנסים כמה שיותר לכוון ל High-end requirements. בנוסף, המחשב ישמש לגיימינג ברמה הכי גבוה שאפשר כמובן. ניסיתי לבנות בעצמי כמה אופציות ומאוד התקשיתי לא לעבור את התציב של 9K. לדוגמא: או זה מ starpc: לפי דעתי האישית, 3080 הוא חובה כדי לקבל 4K בצורה איכותית באמת ולפי מה שראתי הדגמים של Asus הם הבטוחים ביותר מבחינת הקריסות של גירסאות ה 3080. אז כמובן שלשים את הדגם היציב ביותר. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9000 …
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם. אשתי אדריכלית והיות והמחשב שלה כבר התחיל להיות איטי בצורה בלתי נסבלת, החלטנו לרכוש עבורה מחשב חדש. בקשנו הצעת מחיר מאדם המכיר את המשפחה שנים רבות והוא שלח את ההצעה המצ"ב. אני רחוק מלהבין ברמה שלכם במפרטי מחשב, אבל יש לי תחושת בטן שמה שקבלנו זה מעבר למה שהיא באמת צריכה... נכון לעכשיו, צוואר הבקבוק הוא תקציב, כך שאם אפשר לרכוש מחשב שיעשה את העבודה בשנים הקרובות ב-3k, או אפילו פחות, אז אשמח מאוד. כמובן שההעדפה היא לא לקנות משהו שיהפוך להיות גרוטאה תוך פחות משנה. אשמח מאוד לקבל את חוות דעתכם המושכלת בנוגע למפרט, מאחר וזה יעזור לנו מאוד ברכישה. תודה רבה ושנה טובה ומתוקה! …
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח לעזרה בבניית מפרט למחשב נייח חזק בתקציב של עד 5k דגשים רלוונטיים: 1. מחשב משרדי שישמש בעיקר לעבודה באוטוקאד וקצת 3D (גרפיקה) 2. תקציב עד 5k אבל ניתן לחרוג אם יש משהו שמצדיק זאת 3. חשוב שהוא יהיה מאוד (מאוד!) מהיר 4. אני קונה את המחשב למשרד של אבא שלי אז מעדיף להיות שמרן בבחירת הרכיבים גם אם זה עולה קצת יותר (למשל מעבד אינטל ולא amd) 5. מעונין במעבד i7 ומעלה, כונן ssd של 500gb, כרטיס גרפי טוב, 16g זיכרון 6. אין צורך בציוד היקפי למעט מסך איכותי 27 אינץ׳ 7. רצוי שיהיה שקט אבל אין צורך להשקיע בזה יותר מדי 8. מוכן להשקיע ברכיבים איכותיים, מעונין שהמחשב ישאר חזק גם עוד 5 שנים ומעלה 9. יש צורך במערכת הפעלה w…
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 (200+-) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס וגלישה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? …
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כפי האפשר, לא על חשבון מהירות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, עוזר לחבר לקנות מחשב שלא מנסה להיות יומרני מדי, ויחליף מחשב בן 8 שנים ששבק חיים. בניתי 2 מפרטי מחשב מ 2 חנויות (שיחליט ממה שנוח לו) לפי מידע שקראתי בפורום הזה. אשמח לקבל תובנות, הצעות או שיפורים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח, חריגה קטנה במידת הצורך אפשר גם לחסוך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, וסרטים/יוטיוב 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להר…
-
- 0 תגובות
- 499 צפיות
-
-
שלום רב, התקציב המירבי הוא 5K. השימוש של המחשב הוא אך ורק לאימון מודלים של AI לכן נדרש כרטיס גראפי עוצמתי. לא נדרש מעבד חזק, לא הרבה זיכרון, לא צריך SSD, לוח אם הכי סטאנדרטי רק שיתמוך בכרטיס גראפי, ספק כוח אמין שיתמוך בכרטיס גראפי. מעוניין לחסוך כמה שיותר בשאר החלקים ולהשקיע את מרבית הכסף בכרטיס הגראפי. לא נדרש ציוד עיקפי. תודהת ברק
-
- 4 תגובות
- 987 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, התקציב המירבי הוא 7K (כאשר אני קונה את המחשב באילת). השימוש של המחשב הוא אך ורק לאימון מודלים של AI לכן נדרש כרטיס גראפי עוצמתי (כדאי עם 12Gb vram לפחות). מעבד שיהיה חזק מאוד אבל לא צריך להתפרע במחיר, זיכרון נדרש 32Gb ואם אפשר יותר אז זה אחלה, לSSD 1T וגם הארד דיסק של 1T, לוח אם טוב שיתמוך בכרטיס גראפי, ספק כוח אמין שיתמוך בכרטיס גראפי. הדגש במחשב הזה הוא על הכרטיס הגראפי בגלל העבודה האינטנסיבית של ה-AI. אבל גם נדרש מעבד חזק עבור תכנות. לא נדרש ציוד עיקפי. תודה, ברק
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים, אשמח לעזרתכם המקצועית בנוסף אם אפשרי להמלצה לחנות בצפון (עדיך שתהיה אפשרות של משלוח גם) מחשב נייח בלבד ללא ציוד היקפי לנערה בכיתה י' (בעיקר לימודים, אינטרנט, מוזיקה, סרטים) - לדעתי ללא כרטיס מסך יש לה מסך 27 אינץ עם 75Hz - VGA+HDMI (אם אני לא טועה) תאכלס אפשר להגיע לאחלה מחשב עם תקציב נמוך מזה לפי הבדיקה שלי - אבל אין בעיה גם למתוח את התקציב במידה ומשתלם המון תודה ! שבוע טוב ובשורות טובות !
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1700 חריגה עד 300 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6/10 (מוכן להוציא כמה עשרות שקלים יותר על שקט) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
מלאתי את הטופס: 1. תקציב: עד 1500ש"ח, נא לא לחרוג אבל גם לא לחסוך. 2. השימושים הצפויים של המחשב הן בעיקר גלישה באינטרנט(איביי וכו') ועבודות משרדיות. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין רכיבים שכדאי להעביר למחשב החדש. 5. יש צורך במפרט מלא. נא לא להשקיע בהארד דיסק גדול אין צורך. 6. אין חשיבות מיוחדת לשקט. 7. במחשב הנ"ל לא יובצע אוברקלוק בכלל ומי שמשתמש בו גם לא יודע לבצע. 8. אין צורך לכלול מערכת הפעלה (אני עוד מתלבט אם להתקין בו וינדוס 7 או אקס.פי - כי זה מחשב לאבא עד שהוא יתרגל ל7 ייקח זמן). רצוי שהרכבת המחשב תבוצע בחנות (אין לי כח וזמן להתעסק עם הרכבות מחשב). 9. יש צורך שהחנות תהיה באזור ראשון לציון(Skypc,KSP,Zigzag2000) וכו'. 10. אין דרישות מיוחדות. 11. לא מתוכנן שדרוג עתיד…
-
- 3 תגובות
- 976 צפיות
-
-
ממה שהבנתי כדאי מפרט מבוסס i7 - אבל אני אשמח מאוד עם מישהו מכיר את המעבדים של AMD ויכול להמליץ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3-4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנת אנימציה של Adobe, חוץ מזה שימוש ביתי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי, אשמח להמלצה על מסך 22-24" עם value-for-money טוב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות מיוחדת. 6. האם מתוכנן אוברק…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 ש"ח, אלפיים שקל עבור חריגות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? יצירת סרטי תלת מימד בבלנדר מה שאומר שימוש בCycles GPU Render Engine. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך או שתיים בגודל 27 ברזולוציית 4K IPS, לא חייב להיות כלול במחיר הכולול של המחשב.(עדיף dell אבל אם יש לכם ניסיון טוב עם LG/SAMSUNG או חברה אחרת אז אשמח לשמוע הצעות) זרועות עבור המסכים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …
-
- 2 תגובות
- 774 צפיות
- 1 follower
-
-
1. תקציב של 8500 שקלים, עם חריגה של עד 500 שקלים. 2. שימוש המחשב הוא לעריכה ועבודה על גרפיקה ואנימציה, ספציפית after effects, premiere pro ו photoshop. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין רכיבים בסיסיים נוספים. 5. עבודה מרובה בסביבת המחשב, לכן פעילות שקטה של המחשב תהיה בונוס נחמד. 6. אין הגבלה לגודלו הפיזי של המחשב. 7. אין צורך לכלול מערכת הפעלה. עדיפות להרכבה בחנות, אבל זה לא אולטימטום. 8. אין העדפה לרכישה מחנות מסוימת. 9. קנייה מתוכננת בשבועות הקרובים. 10. יש צורך בחיבור usb 3 11. חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ו…
-
- 0 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום לכולם מחפש מחשב נייח לעבודה עבור עיבוד וידאו, ועבודות גרפיקה. מתלבט בין מחשבי DELL לבין חנויות TMS-KSP בין היתר ראיתי את הדגמים הבאים וכמובן שאוסיף עליהם SSD . הנושא של אמינות ואחריות חשוב מאוד. 1. https://www.pc365.co.il/product-2599-Dell_XPS_8700_XP_RD33_7964 2. https://www.pc365.co.il/product-2612-Dell_Precision_T1700_Workstation_i7_4770_8GB_1TB_Quadro_K600_1GB_Windows_7_Pro 3.https://www.pc365.co.il/product-3809-Dell_Precision_T1700_Workstation_T1700_7207 4.https://www.pc365.co.il/product-4041-Dell_Precision_T1700_Workstation_PM_RD33_8734 1. מה התקציב המקסימאלי? גמיש - 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם יש צורך אמיתי והבדל מהותי בביצועי…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום, אשמח לעצתכם.. אני רוצה לקנות מחשב נייח (ומסך) לבת שלי שעולה לכיתה א', שישמש אותה לשנים הקרובות. אשמח להמלצות על: 1. איפה כדאי לקנות - בכללי, וגם באילת (כי עוד שבועיים נהיה שם) 2.מה כדאי לקנות או דגשים חשובים תודה
-
- 3 תגובות
- 855 צפיות
- 1 follower
-