ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? בעיקרון עבודה כללית - גלישה, אופיס, סרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3, סוג מסך לא קריטי. * רזולוציית המסך? עדיפות ל-1080X1920 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) בסביבות ה-3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) חובה SSD * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? יהיה נחמד, ל…
-
- 0 תגובות
- 754 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. cod,battlefield , crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר , רמקול…
-
- 8 תגובות
- 793 צפיות
-
-
אשמח להמלצה למחשב נייד עד 3000 שקל. בעיקר לסרטים מוזיקה אולי משחקים קלים ועבודה באופיס ותוכנות שרטוט. * מטרות המחשב? בעיקר לצפייה בסרטים וסדרות וגלישה באינטרנט ומוזיקה אולי משחקים קלים ועבודה באופיס ותוכנות שרטוט * משקל רצוי? לא יותר מ3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שהסוללה תוכל להחזיק לפחות שעתיים-שלוש אם אפשר עדיף יותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח 320 * כונן CD/DVD? צורב? צריך צורב, אני לא מתמצא בסוגים * כונן Bluray? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
-
-
מה דעתכם על מחשב הבא: השימוש העיקרי אופיס (לינוקס וחלונות) פלוס קצת תכנות ולפעמים משחקים. Amd Athlon 64 3200 BOX AM2 ---- 595 Gigabyte GA-M55plus-S3G nForce 430 AM2 ---- 580 2 X Twinmos DDR2 533 512MB --- 530 Western Digital 160GB SATA II 8MB 7200RPM WD1600JS ---- 451 Frontier A-POD 450Watt Black ---- 213 ----------------------------------------------- 2369 כל הרכיבים מפנדה. מסך וצורב DVD קיימים. תודה מראש לכל העונים
-
- 10 תגובות
- 761 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה אני מקבל בעיה בזיהוי המצלמה המובנית במחשב הנייד שלי. אז ככה: לפעמים המצלמה מזוהה ולפעמים לא. זה קורה בד"כ בסגירת ופתיחת המכסה או בעלייה של המערכת. לפעמים,כשאני פותח את המכסה ממצב סגור או כשהמחשב עולה קופצת הודעה למטה: ראה צילום מס' 1, ואני נכנס למנהל ההתקנים ואני רואה "unknown device" עם משולש צהוב תחת התקני USB:ראה צילום מס' 2. כשזה קורה (ההודעות הללו) המצלמה לא עובדת. כמו שאמרתי הבעיה מתרחשת לפעמים וכשהמצלמה כן מזוהה ועובדת, במקום unknown device יש USB composite device ראה צילום מס' 3, וזוהי בוודאות המצלמה כי כשאני עושה לו "הפוך ללא זמין" המצלמה לא עובדת (רק בגלל שבדקתי שזו המצלמה). ניסיתי: להסיר,להפעיל מחדש ולתת ל-windows להתקין. לעשות קליק ימני ו"עדכון …
-
- 2 תגובות
- 794 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד בעיקר בעיקר לעבודות צילום, כלומר אני מצלם ישירות לתוך המחשב, ובנוסף המחשב צריך להיות חזק מספיק לעבודה מהירה עם פוטושופ . מספר קריטריונים בסיסיים: -גודל מסך לפחות "15, עם פנל ISP ורזולוציה של HD, עם פחות מזה מאוד קשה לעבוד על התמונות שאני מצלם. אפשר להגיד שהמסך הוא קריטריון מאוד מאוד מרכזי למחשב שאני אקנה. -מעבד מהיר מאוד, i7 למשל, וזיכרון גדול ומהיר, לפחות 8GB. -ניידות מקסימלית, משקל נמוך. עד עכשיו מכל מה שראיתי, הדבר היחיד שמתקרב זה הדגמים החדשים של ASUS מסדרת zenbook prime, כשהחיסרון היחיד והמשמעותי הוא שהמסך הוא 13 ולא 15. כל הדגמים שראיתי שהם 15 הם מאוד כבדים, או עם מסך ירוד. מאוד אשמח לעזרה, ותודה מראש. יואב
-
- 36 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
צריך מחשב בעיקר לקאנטר ומשחקי קלים בלי כרטיס מסך (מובנה) לא צריך צורב DVD... תודה
-
- 2 תגובות
- 578 צפיות
-
-
שלום חברים, אחרי עזרה רבה שהענקתם לי בהרכבת "מחשב על" אישי , אודה מקרב לב לעזרה נוספת: מחשבי פי.סי. בעל משרד עו"ד, מעוניין לרכוש מספר מחשבי PC בסביבות 1,500 ש"ח למחשב (2,000 ש"ח גג, אך רצוי מאוד שפחות). שימושי המחשבים: תוכנות אופיס, אינטרנט, והרצת תוכנות ניהול משרד ומאגרי פסיקה. לעת עתה יריצו Windows XP, ורצוי שיהיו חזקים באופן יחסי למספר שנים (עם אפשרות למעבר למערכת הפעלה עתידית). הצצתי במפרטים המומלצים. מה ההבדל בין מעבדי AMD לאינטל? אודה מקרב לב, עבור מפרטים, הערות והמלצות! מחשב שרת כמו כן, דרוש מחשב שרת. איני בטוח מה דרוש, כך שאיני רושם תקציב. על השרת מצויים מסמכי אופיס, הזמינים ברשת לכלל המחשבים. כמו כן, רצוי שתהיה אפשרות למערכת גיבוי. וגם כאן... אודה מק…
-
- 6 תגובות
- 781 צפיות
-
-
ממצב אחים שלי ?! אז ככה הרכבתי מפרט לדוד שלי הוא רוצה לקנות מחשב ... (מחשב למשחקים) תגידו לי בבקשה איך הוא ! למי שלא עובד ... http://img223.imageshack.us/img223/9824/1yv7.jpg סה"כ: 3962 ש"ח
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הלכתי לקחת הצעת מחיר וזה מה שהביאו לי: (תגידו גם איך המחיר...) *מעבד AMD 939 3000 *לוח אם של GIGABYTE NF4 (הדגם הזול, שכחתי אותו...) *512*2 MB DDR 400 KINGSTONE *כרטיס מסך GIGABYTE X800XL *דיסק קשיח WD 160 GB *צורב DVD של סוני *מארז CHENBRO ספק עדיין לא בחרתי אבל כנראה שאני אקח ספק 420W של ENERMAX או של TT. כל זה יוצא 6100 (בלי ספק)
-
- 30 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מעוניין למכור את הנייח שלי, כמה לפי דעתכם אני יכול לקבל עליו ( מה יהיה מחיר הוגן לבקש)? מעבד : I7 4770k מאוור : Noctua DH 14D לוח אם: Asus sabertooth Z87 זכרון : Corsair vengeance 2X8 1600MHZ כונן 1 : Samsung Evo pro 256GB כונן 2 : Western digital black 2T כרטיס מסך : שני כרטיסי מסך של Gigabyte windforce 780 OC Sli ספק כוח : Seasonic 1000W gold edition מארז : Corsair 600t צורב : Asus x24 האם יש המלצות לאיפה אני יכול לפרסם ? העלתי את הנייח ביד שתיים אבל נראה לי שבטוח קיים מקום קצת יותר טוב לזה... חשבתי לקחת בסביבות ה 4000-4500, אלא אם כן נראה לכם שהוא שווה יותר ? תודה
-
- 3 תגובות
- 850 צפיות
-
-
Intel Pentium 4 2.40Ghz/533FSB/512K Cache ASUS P4S533-MX w/Sound,LAN,VGA DDR 256MB DDR PC2700 Geforce 4 MX440 128MB + TVOUT SuperATX Case w/2 Fans תגידו לי בבקשה אם זה מחשב טוב תודה רבה לכל העוזר
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 7000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? יש לי טלויזיה שתומכת בFHD לכן: משחקים כבדים מאוד, תכני HD, אני עובד עם תוכנות מוזיקה יחסית כבדות לכן אשמח גם לכרטיס קול טוב. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש תדיר מאוד. לכל התחומים.. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כמו שציינתי יש לי מסך 32 של אל.ג'י... * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כמה שיותר כבדים,…
-
- 2 תגובות
- 816 צפיות
-
-
אני צריך מפרט בשביל דוד שלי, הוא רוצה מחשב לעבודה משרדית אינטרנט ומשחקים, המשחקים לא מהחדשים במיוחד כך שלא צריך משהו מוגזם, אם אפשר תמליצו לי על מפרט שיתן את התמורה הכי טובה לסכום שיושקע (לא מתוכנן OC). תודה
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי הוא גיימינג אבל בנוסף ישמש להצגת תכני HD ועבודה משרדית קלה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו מיוחד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין משחקים מיוחדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מכיר את פורום המפרטים שנים רבות, אך זו הפעם הראשונה שיוצא לי לכתוב בפורום המחשבים הניידים הנסיבות מעט עצובות -המחשב הנייד שלי נגנב... אבקש את המלצכתם למחשב נייד בסיסי ואמין, לשימושים ביתיים קלים - אינטרנט, אופיס וקצת סרטים. תקציב: עד 1,200 ש"ח. מע' הפעלה אינה חובה. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
המפרט מיועד לאחותי הגדולה, לא למשחקים, בשביל עבודה באינטרנט וצפייה בסרטים. דרוש מסך LCD (כנראה 19'), עדיפות גם לעיצוב (של המסך, מארז וכו') המפרט לא לאוברקלוקינג. אין תקציב מוגדר, כל הצעה תתקבל בברכה, תודה, עידן
-
- 3 תגובות
- 562 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את רוב או כל המוצרים בחנות האחת מהאינטרנט, איזה חנות אתם ממליצים?
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
אני אשמח מאוד אם תוכלו ליעץ לי לגבי המפרט הזה, להגיד לי מה ממולץ לשנות. אני יודע שמעבדי AMD יותר זולים מעט ואני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מעבד AMD ולוח אם תואם. תתציעו מה שאתם חושבים גם עם יש חריגה קלה כמו פה כי התקציב שלי הוא על 5K ש"ח. מעבד אינטל? P4 2.66 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE 670 ש"ח לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE 8I945P-G s775, DDR2, SATA2, PCI-E 560 ש"ח זכרונות? DDR II 667 1GB Twinmos X 2 900 ש"ח כרטיסי מסך? eVGA 7900GT CO 256MB, DDR3, TV, 2xDVI, PCI-E 1890 ש"ח דיסקים קשיחים? Western Digital 160GB SATA II 7200RPM 8MB 390 ש"ח מארזים? HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) 240 ש"ח ספקי כוח? PSU 500W MAX (400W True) (24pin…
-
- 12 תגובות
- 854 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כי גם ככה זה גבולי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 ש"ח אם זה באמת שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). LCD 23' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות + 3. האם יש צורך בצי…
-
- 6 תגובות
- 6.6k צפיות
-
-
נייד עם כרטיס מסך מובנה HD4000 מספיק לצרכיי רוב הזמן ומאפשר זמן עבודה ממושך. חיבור Thunderbolt יאפשר חיבור כרטיס מסך חיצוני לאותם מצבים שבו HD4000 לא יספיק. גודל מינימלי ומשקל נמוך בשילוב מסך מט חיוניים לשימוש בחוץ. תקציב 3500 . המלצות ?
-
- 3 תגובות
- 658 צפיות
-
-
שלום, קניתי את המחשב dell i7437t לפני כשנה המחשב מגיע עם 8GB זכרון אני רוצה להגדיל אותו איך אני יודע אם ניתן לחבר אליו עוד זכרון של 8GB שיהיה 16 סה"כ
-
- 0 תגובות
- 643 צפיות
-
-
יש לי ספק של חברת ACER בעל מתח של 19V ו4.7 אמפר. ויש לי לפטופ שלא שייך לו אבל גם של ACER שדורש מתח זהה אך 3.4 אמפר. אני יכול לחבר אותו?
-
- 1 תגובה
- 828 צפיות
-
-
שלום רב, דבר ראשון תתחדשו על הפורם מהלך מבורך! קראתי שבקרוב אמורים להכנס מעבדים כפולי ליבה חדשים לשוק ואם כך תתרחש נפילת מחירים למעבדים הקיימים. בגלל בילבול קטן שנוצר לי עם מעבדים למחשבים נייחים אינני זוכר מתי אמורה להתרחש ההשקה ו"נפילת המחירים". אם מישהו יודע על מאמרים (חוץ מ"עידן ה-Centrino") למה שהולך להתרחש בעתיד הקרוב אשמח לקישורים למאמרים אלו (גם באנגלית הולך). בגדול ברצוני לעבוד ממחשב נייח לנייד לפינוי מקום ובגלל שאינני משחק עוד במשחקים זוללי משאבים וגרפיקה. תודה מראש L.A
-
- 5 תגובות
- 937 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב לשימוש משרדי. אין צורך בכרטיס מסך\ספק כח\ציוד הקפי\כונן DVD(אבל יש צורך במארז). יש לי בנפרד. (ספק ליברטי 500, כרטיס מסך geforce8800gt (למרות שלא מעניין אותי גיימינג)). אין צורך במערכת הפעלה או תוכנה כלשהי. כונן קשיח מספיק 500GB. הדגש שיהיה מהיר ביותר לאפליקציות משרדיות (אינטרנט,PDF,WORD,סרטים,תכנות) ושיוכל להריץ הרבה תוכניות כאלו במקביל בלי להתקע. חשוב לי שלא תהיה התפשרות במעבד, שיהיה מהיר ככל האפשר. (אשמח לשמוע כמה מעבדים, והאם הפרש המחירים שווה את הפרש הביצועים). אני דיי קצר בכסף אז עדיף לחסוך כמה שיותר (עם זאת, במידה והפרש של עד 500 ש"ח נותן הפרש גדול מאד בביצועים אז זה עדיף). תודה רבה
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-