עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by shlomit,

אני בחיפוש אחרי מחשב חדש כבר כמה זמן ואוסף המושגים מבלבל אותי מאוד, אשמח לקצת הכוונה * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14, עדיף מאט * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) רצוי כמה שיותר, 5 שעות מינימום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? רצוי! * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) רצוי מראה אסתטי…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום, אני מעוניין לקנות ללפטופ ללימודים בעיקר אבל גם כדי לראות סרטים ושימוש יומיומי (לא משהו רציני). כמו שרשמתי הלימודים הם מדעי המחשב, יש לי אפשרות לקנות את המחשב בארה"ב כי אני טס בקרוב. כרגע מצאתי Lenovo 730 13" ב810$ עם המפרט הזה (מצורף תמונה) וזה הקישור לאתר https://www.lenovo.com/us/en/laptops/yoga/700-series/Yoga-730-13-/p/81JRCTO1WWENUS0 אשמח להערות על המחשב הספציפי הזה או המלצות בכללי על מחשבים ועל Lenovo. תודה רבה :)

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. ביקשו ממני יעוץ לקניית מחשב נייד היום(?!), ולכן הדרישה שיהיה במלאי בבאר שבע (אופיס דיפו, KSP וכו' - לא אייבורי). המחשב הוא לא לגיימינג hard-core אלא למשחקי כדורגל וכדורסל למינהם. מעבר לכך ישמש לגלישה באינטרנט ושימושים כלליים. במסך אין צורך מעבר לרזולוציה סטנדרטית. טראקפוינט לא הכרחי. חשוב שיבוא עם מערכת הפעלה. אודה מאוד על תשובה בהקדם.

• 3 תגובות
    • 694 צפיות
  4. Started by erezb84,

שלום, יש לי מחשב נייד dell latitude d430. בדקתי לו טמפ' עם everest והטמפ' הם בסביבות 60 מעלות. עכשיו - משטח קרור אני אקנה לו היום, השאלה שלי - מה אפשר לעשות כשהוא לא בבית ואין את המשטח קרור? האם אפשר איכשהו לשפר לו את הקריר? בתודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by skyline,

מעבד i7-3612QM תדר שעון 2.1Ghz 8GB זכרון מסך 17.3 1TB אחסון כולל מערכת הפעלה Windows 7 מקורי ברשותי כשנה ו4 חודשים וקיימת אחריות 3 שנים במצב חדש ללא שריטות\פגיעות כמה לדעתם אוכל ושווה לי למכור אותו? בתודה מראש, skyline

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום, אבקש לקבל חוות דעת על המפרט הבא עבור תקציב של 2200 ש"ח (ללא ציוד היקפי). המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית וסרטים. מעבד: Intel Core 2 Duo E7300 2.66Ghz Penryn BOX מחיר: ¤644 לוח אם: Gigabyte GA-EP31-DS3L מחיר: ¤347 מארז: ANTEC NSK4480 380W Black מחיר: ¤452 זיכרון: A-Data 2GB (1X2GB) DDR2-800 Vitesta HeatSink CL5 מחיר: ¤133 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS מחיר: ¤254 כרטיס מסך: Sapphire RADEON 2400XT 256MB DDR3 Retail מחיר: ¤171 כונן אופטי: LG GH22NS DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black מחיר: ¤135 סה"כ: ¤2136 תודה מראש...

• 3 תגובות
    • 565 צפיות
  7. אנחנו מחפשים לקנות מחשב נייד תוך מתן חשיבות לנושאים הבאים: 1. עיקר ייעודו יהיה לגלישה באינטרנט + אופיס וכנראה יותקן עליו VISUAL STUDIO לצרכי תכנות. 2. המחשב יהיה בעיקר בבית ולכן פחות חשוב לנו משקלו. 3. מעונינים שהמחשב יכלול מצלמה מובנית. 4. מעדיפים WIN7 5. אם נמצא משהו עם עיצוב נחמד ולא בלוק שחור מיושן, מה טוב.... 6. משהו בסביבות ה 3000 ש"ח ושלא יחצה את ה 4000 ש"ח ממתינים להמלצות...

• 3 תגובות
    • 760 צפיות
  8. שלום לכולם, קודם כל תודה רבה! יש לי מחשב כבר כמה שנים שפועל בסדר גמור, אבל בזמן האחרון התחלתי לשחק בכל מיני משחקים ברשת (בCounter strike אני כבר לא מצליח לשחק הרבה משום מה מכיוון שנטען שיש לי פינג גבוהה [אגב, אשמח להסבר מה זה], בTmNationsForever אני מצליח לשחק מעולה אבל כשהתקנתי את rising eagle אשר דורש הרבה משאבים לא הצלחתי לשחק (לאגים ברמה של פריים כל 5 שניות בלבד) והמחשב כולו החל להעט את הקצב). בנוסף, למדתי לא מזמן עריכת וידאו ואני יודע שמדובר בבעיה לערוך בבית עם מחשב רגיל (למקרה שארצה לערוך). לכן, אני שוקל לקנות מחשב חדש (עד כאן הכל מעולה), הבעיה היא שהתקציב שלי (למחשב עצמו, ללא ציוד הקפי) עומדת על כ2000-2500 שקלים. מצאתי בחנות פריבל (pc-shop.co.il) שבחיפה (שאני יודע …

• 3 תגובות
    • 638 צפיות
  9. מפרט בצד. חלק לא מעודכן (מסך לדוגמא - עברתי למסך 1680x1050) וגם הכוננים הקשיחים, אבל זה לא ממש משנה. זכרון 2G זה מעט מדי אז חשבתי לקנות dual channel של 1G (יהיה לי 3G סה"כ). אני לא אקנה 2 כי אני עם מע' הפעלה מקורית, שהיא במקרה 32bit. מעבד חשבתי או לקנות את ה 6400+ BE או לקנות קירור חזק יחסית ולעשות OC (תגידו מה לדעתכם כדאי) כרטיס מסך חשבתי להעיף את שלי לשים במקומו משהו כמו 8800gtx משומש. עם השדרוגים שרשמתי איך GTA IV ירוץ? כרגע הרזולוציה נתקעת לי על 1152x864 (יש בעצם פסים שחורים בצדדים), הכל על low, וגם ככה הוא לא רץ משהו- בקיצור, עובד חרא (כמובן הכל הודות לכרטיס מסך "האימתני" שלי) בקיצור איך העניין נראה לכם? שווה באופן כללי? ואם אני אשדרג את הרכיביתם שיש לי, לרכי…

• 3 תגובות
    • 751 צפיות
  10. Started by plinks,

שלום, צריך המלצה לגבי לוח+זכרון+מעבד בתקציב עד 2000 ש"ח דגש על 4GB זכרון ולוח אם הכולל כ.מסך מובנה המערכת מיועדת לשימוש עריכה גראפית - פוטושופ ועבודה משרדית (מספר חלונות אופיס ודפדפן במקביל) כמו כן תוכנות ADOBE נוספות כמו שתוכלו לראות התקציב לחוץ ואין לי בעיה לרכוש חלקים בנפרד מאחר ואיני זקוק להרכבה. חשבתי על : INTEL Core i5 750 TRAY 890 ש"ח לוח אם Gigabyte דגם GA-H55M-S2H 505 ש"ח 2x 2GB 1333Mhz 318 ש"ח =1713 ש"ח שאלה ספציפית לגבי הלוח - יש הערה לגבי כ.מסך מובנה: (Note 2) To use the onboard D-Sub, DVI-D, HDMI, you must install an Intel CPU with integrated graphics. מה הדבר אומר ? האם המעבד שבחרתי יאפשר את פעולת כ.מסך המובנה ? תודה !

• 3 תגובות
    • 571 צפיות
  11. Started by Ypaul123,

היי, יש בארץ חנויות / פרטיים שמוכרים ? אשמח להכוונה. תודה מראש

12. Started by shayre789,

Core I5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB GPU Core, Tray-מעבד Scythe mugen 3 Cpu Cooler-מאורר למעבד GIGABYTE P67A-D3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1333, 2XPCI-E-לוח אם DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skiil NT Dual Channel CL9-9-9-24-זכרונות RAM LG DVD+RW GH22NS x22 Black SATA Oem-צורב DVD CoolerMaster Elite 335U Black ATX Case No PSU-מארז Antec Neo Eco 620 620W Active PFC 12cm PSU-ספק כוח איך המפרט הזה? השאלון שיש בחוקים 1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב אני רק רוצה לדעת איך החלקים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ........ ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ........... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,ת…

• 3 תגובות
    • 665 צפיות
  13. Started by ArieG,

שלום, אני יודע שיש הרבה סיבות ללמה מחשבים נמכרים מתצוגה, חלקן קשורות לשריטות וחלקן לבעיות חומרה. כמובן שאני רוצה לקנות מחשב שהוא מתצוגה מהסיבה הראשונה ולא השניה, השאלה היא איזה דברים אני יכול לבדוק כדי להקטין את הסיכונים?

• 3 תגובות
    • 896 צפיות
  14. אני צריך מפרט בין 3500-4000 שקל,עם חריגות קטנות-(רק בתנאי שזה חובה). אני צריך מחשב שעיקר הפעלה שלו זה משחקים. אני צריך הכל חוץ ממסך.אבל מפרט עם אופצייה לשיפור..בעיקר שיהיה עוד שנתיים אפשרות לשפר לכרטיס מסך D10,והוספת ג'יגה זיכרון. אני מחפש רמקולים פשוטים יחסים, 2.1 .ועכבר ומקלדת רק אם ישאר כסף אז לשפר.. תודה רבה לעוזר!

• 3 תגובות
    • 542 צפיות
  15. Started by tomb66,

מה התקציב המקסימאלי? 10000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם חייבים אז אפשר אבל אני מארוד מעדיף שלא מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותוכנות כמו Solid Works, מאט לאב מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עדיין לא בחרתי מסך אבל אני מחפש מסך 24 אינצ' לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אני צריך מסך איכותי מאוד 24 אינצ' 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט דיסק קשיח רגיל, אני צריך רק SSD אחד …

• 3 תגובות
    • 831 צפיות
  16. Started by avi12641,

שלום. אני מעוניין לדעת, האם יש אתר אמין שבו אפשר להשתמש כדי להשוות כרטיסי מסך?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. לאחר שהגעתי להחלטה לקנות נייד של DELL נפתחו בפני אופציות לרכוש את המחשב בחנויות שונות באינטרנט. רציתי לדעת האם, מנסיונכם האישי, אין שום סיכון ברכישת המחשב דרך אתרי האינטרנט והעיקר למצוא את הכי זול, או שכדאי לי להמתין עוד כ-30 יום עד שהדגם הספציפי שאני מעוניין בו יגיע לחנויות? למי שמעוניין, אני מדבר על הדגם: DELL VOSTRO 3500 i5-520M תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  18. אז כך יש לי מחשב AMD ATHALON לוח MSI פלטניום מעבד 3000 ג'יגה זיכרון 400 מגה הרץ 1.5 גי'גה ארדיסק 160 גי'גה W.D צורב דיוידי כפול 16 כרטיס מסך 6600 ג'יטי 128 מגה כרטיס קול + רשת און בורד מארז+ ספק 450 וואט. כמה למכור?

• 3 תגובות
    • 570 צפיות
  19. טוב אז אייבורי הכינו לי מפרט,כן אייבורי,אני יודע שתגידו לי לא ולא אבל אין מה לעשות אבא שלי רוצה רק משם.. אמרתי להם שאני רוצה מחשב למשחקים,אבל יותר לעריכת וידאו,. בכל מקרה הנה המפרט,תגידו לי אם הם הביאו לי את ההצעה הכי טובה במחיר הזה,הכל כולל ציוד הקפי,ואם אפשר להחליף איזה חלקים שיהיו בערך באותו מחיר אז זה טוב.. מה שחשוב זה שתגידו לי אם המסך טוב,כי לא שמעתי אם מסכים של ימאהה טובים,אבל המוכר שם אמר שזה ממש טוב,וזה גם 24...והוא אמר גם שהמחיר שלו יעלה עוד מעט....(נגיד..) זכרון 2GB DDR2 800MHZ CEON כר רשת 1GB LAN OB מאוורר למעבד 775 DUAL CORE צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS מעבד אינטל 3MS E7400 CORE 2 DUO CONROE ספק כוח 400W LED 12CMF REAL EZCOOL דיסק קשיח 500GB 16MB SATA2 …

• 3 תגובות
    • 609 צפיות
  20. Started by vald95,

http://up40.siz.co.il/up2/jgdo1zjikmyr.jpg זה טוב? או שיש גם את הלוח EP45C שהוא תומך ב2 סלוטים של DDR3 וב4 של DDR2 ddr3 יתפוס בעתיד או שלא משתלם לבזבז עוד 200 ש"ח סתם (ההבדל בין הלוחות הוא 200 שקל). התקציב שלי עד 4500. בלי מסך (יש לי מסך 19") עדיפות HD4870 ! ולא להגיד קח HD4850 כי אני לא אקח,ודחוף כי אני קונה את זה באחד הימים הבאים,תודה!

• 3 תגובות
    • 583 צפיות
  21. האם ההפרש משתלם http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10625 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10752 תודה

• 3 תגובות
    • 815 צפיות
  22. Started by tomy669,

שלום, יש לי זיכוי של כ1000 ש"ח בחנות שקם אלקטריק ואני רוצה לנצל אותם לקניית מחשב נייד עם הוספה של כמה מאות שקלים. לפי מה שראיתי באתר שלהם, אין להם מבחר גדול בכלל ולכן אני רוצה להתעייץ אתכם לגבי מחשב שיתאים לצרכים שלי. ב"ה בקרוב אהיה סטודנט למקוע הנדסה כלשהיא ולדעתי אצטרך מחשב חזק שיסחוב תוכנות כבדות ושיפעל במהירות טובה עם נפח איחסון גדול. אשמח אם תוכלו לעזור לי ולייעץ על איזה מחשב מבין הרשימה אתם ממליצים ולמה וכמו שרשמתי בהתחלה אני רוצה לנצל את ה-1000 ש"ח בחנות הזו כי אין לי ברירה אחרת. תודה לעוזרים!!! הנה הרשימה המצומצמת: http://www.shekem-electric.co.il/?CategoryID=454

• 3 תגובות
    • 663 צפיות
  23. מעבד Intel Core i5-750 Tray קרור למעבד Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev. 2 לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 זיכרון Kingston DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-27 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD5550 Silent 512MB DDR3 PCIe כונן קשיח Hitachi Deskstar HDS721010CLA332 3.5" 1000GB SATA2 32MB צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 ספק כח Chieftec Turbo Modular 600W מה דעתכם? המטרות של המחשב הן לחבר 2 מסכים, צפייה בסרטים, עבודות פיתוח וגראפיקה. [Eclipse, Photoshop..]

• 3 תגובות
    • 767 צפיות
  24. Started by Menymen,

שלום, אני כבר כמה שבועות מנסה למצוא לי איזה דגם מתאים של מחשב נייד, רצוי דל 13.3-14 הבעיה היא שהדגמים שמופיעים אצלנו בארץ ושם באתר שלהם הם לא מקבילים ואני חלא מוצא את הדמיון. לדומגא שם אני בכלל לא מוצא את ה- 3010 DELL. לעומתו אני רואה שם Studio 14 שאין בארץ, ככה שאין לי אינדיקציה גם לגבי מחיר וגם עם הביקורות, יש לכם הצעה מהיכן לרכוש נייד מארה"ב? באינטרנט, אני שולח אותו שם למשפחה והןם מגיעים לארץ עוד 3 שבועות . הדרישות שלי הם, 13.3-14 מעבד חזק - i5 + 4G כ.מסך יעודי ולא משולב, רצוי שיהיה מחשב מתוצרה איכותית עם איכות חומרים גבוהה. יחד עם חיי סוללה ארוכים. תקציב : $$900 +/- אם יש פחות עדיף עכמובן, סטונדטים בכל זאת תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by DL,

שלום חברים, אני מעוניין לקנות מחשב HTPC שישמש בעיקר לסרטים וגם לאינטרנט ומשחקים. חשוב לי מאוד השקט ומארז HTPC, חוץ מזה שיהיה כמה שיותר חזק להרצת משחקים במסגרת התקציב. הסתכלתי קצת בפורום ובמפרטים המומלצים והרכבתי את המפרט הזה, אני אשמח לחוות לדעתכם אליו ודרכים לשפרו, תודה! AMD Athlon 2 X4 630 2.8Ghz Quad Core AM3 Tray, יחידות 1 ₪512 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1333 Gigabyte MA785GMT-UD2H AMD785G CHIPSET, יחידות 1 ₪434 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1158 Samsung 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪426 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1973 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪320 http://www.rsm.…

• 3 תגובות
    • 635 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.