ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
היי מחפש בבקשה מחשב נייד- הדגם היחיד שכרגע ראיתי זה https://www.pc365.co.il/product-28739-Lenovo_ThinkPad_E14_Gen_2_20TA00EVIV__במלאי אם יש אופציות אחרות טובות יותר בתמורה לכסף אשמח לשמוע תודה רבה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000- אפשר קצת לחרוג גם פחות יהיה אחלה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש לפי סדר שימושים: עבודה משרדית כללית, אופיס וכו' קצת מדיה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכב…
-
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500, אפשר לחרוג בעוד מאתיים, שלוש מאות גג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אופיס, מיילים, הדפסות, צפייה בסרטונים ותמונות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ברמה סבירה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא יותר מ-2 קילו, אם אפשר פחות אז עדיף 7. האם האם יש צורך לכלול …
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500, אי אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, הדפסות, צפייה בתמונות/סרטונים, ניגון וצריבת דיסקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אולי צריך צורב דיסקים אם לא מגיע מובנה אבל מעדיף לקנות בנפרד ולא לכלול את זה בתקציב של המחשב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי שיהיה שקט …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
על המחשב לא יותקנו משחקים, אבל עדיף שהכרטיס מסך לא יהיה shared. עם זאת הכי פשוט (שלא יבוא על חשבון חלקים אחרים). הדבר היחיד שחשוב זה הסוללה שלו. שתחזיק כמה שיותר מעמד. משקל וכל השאר לא חשוב. כמו כן שהצג יהיה כמה שיותר איכותי. כמה דברים מינימליים... מינימום 1024 זיכרון. דיסק קשיח לפחות 80 gb. bluetooth וצורב dvd חובה. אם גם תוכלו לתת לי המלצה על תיק מתאים זה יהיה נחמד... אני מקווה שלא שכחתי משהו. אודה לכם אם תעזרו לי למצוא את המחשב המתאים
-
- 2 תגובות
- 709 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לעבודה משרדית, קל עד כמה שאפשר עבור מסך גדול ואיכותי (עדיף מעל 14"). סוללה פחות חשובה. עד 5000 שקל. האם שני הדגמים האלה סבירים? https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=72956 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=74090 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעול…
-
-
- 5 תגובות
- 991 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא נראה לי שצריך להיות צורך כזה, אם מישהו חושב שכן אשמח להסבר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (תוכנות ניהול חשבונות, אופיס, אינטרנט) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר תוכנות ניהול חשבונות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 15.6 -לאילו הגדרות גרפיות מי…
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אבא שלי (בן 59) רוצה להחליף את הנייד שלו (לנובו בן 6 כלשהו), במחשב חדש שמתאים לצרכיו. המחשב יקנה במהלך טיול בדרום אמריקה, כנראה בפארגוואי, ארגנטינה וברזיל, או בדיוטי פרי. 1. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - בעיקר עבודה משרדית , צפייה בתמונות, אולי עריכה קלה של סרטוני וידאו. גלישה. קניות באיביי. סקייפ. סטאטוסים מביכים בפייסבוק. * גודל המסך? 17" ומעלה. (ראייה קצת בעייתית). רזולוציה גבוהה היא יתרון (אפשר תמיד להגדיל פונטים). * משקל רצוי? אין הגבלה מיוחדת, עדיף לא יותר מדי כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא, המחשב מש…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית וצפייה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15-17 אינצ'. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? רצוי מקלדת מלאה אבל לא חובה. * משקל רצוי? לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, צפיה בסרטי HD. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15-15.6. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כמה שיותר גדולה. מעדיף לא לרדת מ- 1600x900. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת עם Numpad יכולה להיות נחמדה, אבל לא חובה. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך…
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
טוב,אבא מחפש מחשב נייד... חשב על ה IBM 1834-J8G THINKPAD.... התיכנון הוא לקנות אותו במסגרת מבצע של בנק לאומי מהעיתון... אם יש לכם הצעות אחרות הן תתקבלנה בברכה...
-
- 1 תגובה
- 905 צפיות
-
-
אני חשבתי על המחשב הזה: http://www.ctm.co.il/product.asp?id=728 אני אשמח לתגובות והמלצות... ;D
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
שלום, אני מחפשת מחשב נייד שיתאים לחישובים נומריים (בעיקר מטלב), תקציב של עד 6000 ש"ח. משקל קטן - יתרון משמעותי. כונן אופטי - לא חובה. אין צורך במערכת הפעלה (יעבוד עם אובונטו). לא apple. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 921 צפיות
-
-
הי כולם, אשמח לייעוץ לגבי קניית מחשב: הצרכים המרכזיים: גלישה, אופיס, תכנה סטטיסטית, צרכי עבודה שגרתיים, סרטים, שימוש ביתי. חושב לי שתהיה מקלדת טובה כי אני עובד הרבה בכתיבה והכנת מצגות. כרגע אני לא נושא אותו הרבה מחוץ לבית אבל עדיין חושב ללכת לכיוון של 14 אינץ'. ועדיין מעדיף שיהי קלה יחסית. התקציב שלי הוא 3000 ש"ח. והשאלה היא האם להשקיע גם בתכנת אופיס מה שייקר את המחיר עוד יותר? חשבתי ללכת בכיוון של מעבד i5, RAM 8GB, אחסון 256. בינתיים האפשרויות שחבתי עליהם הם: Dell Vostro 15 3591, Lenovo ThinkPad E14 , Dell Inspiron 15 3593. יש אפשרויות אחרות שכדאי לחשוב עליהם? יש עוד דברים שכדאי לקחת בחש…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מבקש המלצות למחשב לעבודה בתקציב של עד 4500 ₪ אני עובד על המחשב כל יום כל היום במשך שעות רבות. חשוב לי מחשב שישמור על יכולות עבודה מהירה גם כשפתוחות הרבה תוכנות ברקע וגם לאחר תקופה ממושכת של עבודה. אין צורך בכרטיס מסך חזק - המחשב לא משמש למשחקים ולא לעריכות גרפיקה הדרישות: מעבד i5 (לא הצלחתי להבין אם Core M פחות טוב בצורה משמעותית מה-i5) גודל 13-14 אינטש משקל פחות מ- 2 ק"ג דיסק קשיח SSD (גם 128GB זה בסדר למרות שעדיף יותר) סוללה טובה (3-4 שעות לפחות) כולל מערכת הפעלה יש לי אפשרות להביא מחשב מארה"ב בחודש הקרוב - הפרשי המחיר מצדיקים את העדר האחריות ? מה עושים עם העברית (גם במערכת ההפעלה וגם במקלדת) ? יש דגם מומלץ בתקציב הזה (פחות מ- 1,200 $) שלא נמכר בארץ ? תודה רבה לכל העו…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אשמח לקבל עצות ודגמים של מחשבים שמיועדים לעבודה עם ANSYS וSOLIDWORKS * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אין חשיבות * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?אין * משקל רצוי?אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)אין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) עדיף SSD אך לא חובה * …
-
- 0 תגובות
- 959 צפיות
-
-
היי מעוניין לקנות מחשב נייד עד 8 K דרישות מעבד I7 מהדור החדש. כונן 256 ומעלה SSD 8גיג זכרון מסך 15 אינץ.כרטיס מסך בינוני ואם אפשר מסך IPS. לא צריך להיוטת הכי קל בעולם אבל גם לא כבד וגם אם יראה טוב זה פלוס. המחשב משמש בעיקר לעבודה והחברות להמון תחנות מרוחקות SQL/VMWARE VSPHERE ולפעמים גם משחקים 10%. אין לי בעיה גם לחרוג מעט.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד בתקציב של 6500-7000 לעבודה יומיומית עם Adobe Premiere CS6 הציעו לי את המחשב הזה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14509 ועוד 300 שח להרחיב את האחריות ל3 שנים מה דעתכם או שיש הצעה אחרת מתאימה יותר מודה לכולם ברכות
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד עם מסך בגודל 13.3" לצורך עבודה עם Autocad במחיר של בין 3,000 ל- 4,000 ש"ח. חשבתי על Dell Inspiron N3010-4804AW7 . לפי הדרישות באתר Autodesk צריך מעבד התומך בטכנולוגית SSE2, למחשב שציינתי מעבד I5-480 שלפי אתר אינטל יש לו תמיכה ב- SSE4.1, SSE4.2, האם זה כולל תמיכה לאחור ב- SSE2? בנוסף, למחשב הנ"ל כרטיס מסך ATI Mobility Radeon HD 5470, (1GB Dedicated), הבנתי שלא מדובר בכרטיס מסך חזק במיוחד, אך באתר של Autodesk לא מצאתי מידע האם זה משנה איזה כרטיס מסך מותקן. האם זה משנה? אשמח לשמוע האם בכלל המחשב הנ"ל אפקטיבי עבור הדרישה של עבודה עם AutoCAD או שכדאי ללכת על מחשב אחר? תודה מראש, לימור.
-
- 5 תגובות
- 11k צפיות
-
-
היי, מחפשת מחשב נייד לעבודה עם קבצים גדולים במיוחד. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, אפשר לחרוג קצת אם אין ברירה אבל אני על תקציב די מוגבל. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צריכה את המחשב קודם כל ללימודי BI developer - עבודה עם קבצי csv מאוד גדולים, מאגרי נתונים וכו'. השיקול המרכזי - צריך להתאים לעבודה על קבצים גדולים עם פייתון, sql, tableau, power bi וכו' מעבר לזה עבודה משרדית רגילה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לסטודנטית. היא בעיקר תשתמש בו לסכם בשיעורים ולגלוש באינטרנט. חשוב שהיא תוכל להסתכל במסך לאורך זמן ארוך יחסית (כמה שעות) ותוכל להקליד בקלות ובנוחות. ההתלבטות העיקרית היא האם לקחת מסך 12 אינץ' או 10 אינץ' - לכאורה נראה שה10 אינץ' גם מאמץ את העיניים יותר מדיי וגם המקלדת קצת קטנה, יש פה מישהו שיכול להפריך/לאמת חששות אלה? אשמח לשמוע המלצות לשני גדלי המסכים. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 711 צפיות
-
-
שלום. אני סטונדט להנדסה ואני צריך לקנות מחשב נייד לעבודה בעיקר עם סולידוורקס. בדקתי בפורום לפני שפתחתי את הנושא וראיתי שיש הרבה ויכוחים בנושא הזה. כמה שאולת. 1. מה חושב יותר מעבד ,כרטיס מסך, או שילוב של שניהם? 2. מה ההבדל בין המעבד i5-7200U ל i5-8250U Quad Core ועד כמה ההבדל גדול? אשמח לקבל הצעות על מחשבים ניידים מתאימים בתקציב שלא עובר את ה2900 ש"ח דרישות : 8GB RAM 250SSD 15.6 אינטש כרטיס מסך ומעבד: לבחירה עדיף בלי מערכת הפעלה. (כל מה שלא ציינתי לבחירה) ואיזה יצרן של מחשב עדיף? צרפתי לינק למחשב שניראה לי מתאים תגידו לי איך הוא. https://www.ivory.co.il/catalog.…
-
- 3 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכל, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על נחשב נייד, על המפרט שיכול עזור לי לעבוד בעיקר עם משקל כבד של תמונות ועריכה עם פוטושופ. אשמח לשמוע תודה
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
-
-
נלך לפי החוקים, הכי קל: * מטרות המחשב? - כמצויין בכותרת. * גודל המסך? - לא משנה. * משקל רצוי? לא כבד מדי או ענק מדי, עד 2-2.5 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - כמובן שעדיף סוללה כמה שיותר חזקה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - יציאת HDMI חובה, רצוי עם כניסת P2 ומסך HD. * בלוטות? - לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 500GB * צורב DVD? - כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? -- לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - Toshiba, Dell, Asus ואם תמליצו על חברה אחרת, אשמח לשמוע.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל את חוות דעתכם המקצועית למחשב המיועד לצרכים הבאים: * מטרות המחשב? צפייה בסרטים, כתיבה, יכולות גרפיות טובות מספיק כדי להריץ תוכנות עריכה (AVID, AE) וגרפיקה (Photoshop, illuatrstor) ורמה סבירה של גיימינג * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רצוי 14 אינץ', אפשר גם 15.6 * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? מעדיף לא לעבור את ה2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף, HDD 7200 או HDDּ+SSD * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * הא…
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אהלן. מטרות המחשב - עבודה משרדית, תוכנות כמו מתמטיקה ו-Matlab וכו'', סרטים ב-HD. מדי פעם איזה משחק SC2 או משהו בסגנון. משקל רצוי - אין הגבלה. זמן סוללה - לא הכי רלוונטי, המחשב יטייל בין הדירה שלי לדירה של ההורים. גודל מסך - 15+. יציאות מיוחדות - HDMI, אני ארצה לחבר את המחשב חלק מהזמן למסך חיצוני. אעדיף כונן קשיח גדול 250GB+ (לאור התוכן ב-HD). אין צורך בצורב. תקציב - כ-4000-5000 שקלים. אם השיפור בביצועים יצדיק את העלות, אז אפשר להגיע ל-5000 שקל. מה אתם אומרים על ה-Dell Inspiron 1564?
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-