עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by The-Gamer,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 11,000 חריגה של 500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בלבד. (גיימינג כבד) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך אם אפשר במחיר שפוי עם G-SYNC. 27-24 אינטצ', 2K + 165HZ-144HZ תמליצו אתם על פאנל IPN או IPS חוץ מזה אין צורך בציוד הקפי נוסף.. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כן, אני רוצה כונן SSD.. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן 7. הא…

2. שלום, השתמשתי בעבר בפורום הזה מספר פעמים כדי להרכיב מפרט לפני קניה ואני מאד מרוצה מהמחשבים שקניתי. אשמח להתייעץ אתכם לגבי מפרט של מחשב נוסף למטרת עריכת סאונד ווידאו: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שקל. אפשר לחרוג מעט, או לחסוך קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה של סרטונים ב-HD, עריכה של סאונד. המחשב מתוכנן בעיקר לעבודה עם Adobe Premier ו-QBase 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים כרטיס קול חיצוני ש…

3. Started by ktiltanim,

ערב טוב, מעוניין בנייד חדש ואני סגור על המפרט: 512SSD, 8GB RAM, 13.3 INCH, I5 מתלבט בין שני ניידים: https://www.pc365.co.il/product-16668-Lenovo_ThinkPad_L380_20M5000XIV_יבואן_רשמי_במלאי או: https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=26673 אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן לגבי ה HP מול ה LENOVO. אני מעריך שאין חולק על איכות הבניה של ה ThinkPad, אבל ל HP כאן יש 3 שנים אחריות. אין לי מידע על האחריות/שירות של HP. מצד שני הבנתי שהשירות של לנובו קטסטרופלי, וזה די מדאיג. מצד שני כאן מדובר ביבואן רשמי אז אולי השירות שונה. האם סדרת VOSTRO של DELL ברמה של המחשבים שאני מתלבט לגביהם? לדוגמא: …

4. Started by Noam S.,

שלום, אני צריך עזרה במחשב נייד במחיר של עד 4,000, עם חריגה קטנה לשימוש לימודים וגיימינג בינוני. רוצה שיהיה שם: i5/i7 דור 7/8 כמה שיותר SSD (אם אין ssd אבל עומד בדרישות אשמח גם אם תשלחו) לפחות 8GB RAM כרטיס מסך שהוא לא אינטל (mx150 ודומיו יספיק) מסך מגע העדפות: כמה שיותר סוללה כמה שיותר קל אני יודע שהדרישות שלי גבוהות אבל אשמח להצעות אם תמצאו. כדאי לקנות בחו"ל בבלאק פריידי? תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 864 צפיות
  5. Started by razabc207,

שלום, מזה 10 שנים אני משתמש בנייד של טושיבה (A500-1DN). המחשב סופר-אמין, "לא ראה מעבדה" אפילו פעם אחת ומעולם לא חוויתי בעיות רציניות. מבחינה חיצונית, איכות הגימור והפלסטיקה מצויינות. אם הוא לא היה ישן מדי (!) לא הייתי מחליף אותו. לאחרונה קראתי שטושיבה מפסיקה לייצר ניידים למגזר הפרטי ומכוונת יותר למגזר העסקי-ארגוני. בכל זאת, אני צריך מחשב נייד חדש ומאוד מתלבט לגבי החברה. Dell עושים רושם של בחירה טובה גם מבחינת אחריות אבל הפלסטיקה לא ברמה שאני מכיר. את MSI לדוגמה אני לא מכיר בכלל. מ-Asus ממליצים להתרחק. אשמח להכוונה לגבי חברה שהמחשבים שלה איכותיים (חיצונית ופנימית) ואמינים כדי לנסות לשחזר את ההצלחה של טושיבה (מבחינתי). נשים בצד את הכסף- אני מ…

6. Started by אסתר באייך,

רוצה להזמין בבלאק פריידי מחשב אז אשמח לשמוע המלצות על מחשבים שהזמנתם מאמזון בעיקר של dell. והאם יש הבדל גדול בין new לביןlike new במחשבים. מפרט מסך: 14-13 ברזולוציית FHD זיכרון ראם: 8GB זיכרון פנימי: 256GB SSD מעבד: INTEL CORE I5-8250U ומעלה.

7. שלום לכולם! אני צריך כרטיס מסך וזוג מודולים של זכרונות בשביל משחקים כבדים וכ'ו עד 2K פחות או יותר המערכת שיש לי כיום Intel(R) Core(TM) i5-4570 CPU @ 3.20GHz Gigabyte H87M-D3H Kingston 1333 Mhz שני סטוקים של 4G NVIDIA GeForce GTX 550 Ti sandisk ssd plus 480gb Windows 7 Ultimate אשמח להמלצות תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by qwe ewq,

שלום חברים. אישתי מעצבת גרפית ומשתמשת בעיקר בתוכנות של Adobe (Photoshop, illustrator, indesign) לאחרונה היא התחילה לדווח על כבדות במחשב, (דבר הגיוני בהתחשב בגילו...) כרגע המחשב עובד עם הכרטיס מסך המובנה של Intel קיבלתי מחבר כרטיס מסך שאני יודע שהוא היה חזק בזמנו...אבל זה היה בזמנו אם אני אחבר אותו למחשב שלי יש אפשרות שזה יכביד אותו יותר? או שמהכרטיס המובנה אפשר רק לעלות? זה סוג הכרטיס: GeForce 8800 GT GPU https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-NX88T512HP#ov וזה המפרט של המחשב: Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz Gigabyte H77-DS3H 12Gb DDR3 1600Mhz Intel HD Graphics דיסק קשיח 500GB (לא SSD)…

• 2 תגובות
    • 753 צפיות
  9. היי חברה צהריים טובים, שמי יובל. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 (התכנון להוציע פחות, נגיד 3-4 אבל אם חייב אז אפשר יותר) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטונים, לא משהו באיכות מטורפת (1080p); סרטונים קצרים באופן חובבני. פוטושופ, ושוב חובבני, משהו שיעמוד בעריכת תמונה בלי ליתקע. תכנות, אני full stack web developer, אבל את רוב התכנות שלי אני עושה בעבודה, מה שאני מחפש זה לפרוייקטים קטנים, שירוץ חלק ולא יתקע. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן S…

10. שלום רב, אני זקוק למפרט מחשב בתקציב של 6,000 ש"ח אשר כולל ציוד היקפי: מסך, מקלדת, עכבר, אזניות ומיקרופון. אבקש לא להשקיע בציוד ההיקפי: מסך, מקלדת, עכבר אזניות וכו'.. אני מעדיף שעיקר הכסף יושקע בחומרת המחשב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 ש"ח, במידה ויש חריגה קטנה אשר שווה את התמורה אשמח שתציינו זאת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן - מסך, מקלדת, עכבר, אוזניות (עם מיקרופון מובנה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ל…

11. Started by kastus,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ואפשר לחרוג אם צריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? פחות חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. חנות …

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by Roie Alon,

אני רוצה לקנות לפטופ שמצד אחד אני אוכל לשחק עליו משחקים ומצד שני גם יתאים לי ללימודים כי אני מתכנן להתחיל ללמוד בזמן הקרוב אני יודע שזה שני ניגודים שונים כזה אז זה קצת בעייתי הידע שלי במחשבים שואף ל0 ובגלל זה אני פותח כאן דיון כרגע אני בארצות הברית אז זה אחלה זמן לקנות לפטופ. התקציב שלי הוא בערך עד 1000-1100 דולר אשמח אם תוכלו להמליץ לי על לפטופים שאתם חושבים שיתאימו לי רועי

• 0 תגובות
    • 798 צפיות
  13. שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת על המפרט המצורף למחשב נייח. השימוש הוא לצרכים ביתיים סטנדרטיים. אפשר להעלות את התקציב בערך ב-200 ש"ח אם זה יביא לשיפור המערכת. חשוב שהמחשב יהייה שקט יחסית. חשוב "שימשוך" כמה שנים טובות ללא צורך בשידרוג. להלן המפרט: מעבד: Intel Core i5 8500 / 1151 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪ 1034 לוח אם: Asus PRIME H310M-K כמות: 1 - מחיר: ₪ 291 זכרוi RAM: DDR4 8G 2133Mhz CL15 Kingston כמות: 1 - מחיר: ₪ 328 מארז: ZALMAN Z11 PLUS כמות: 1 - מחיר: ₪ 402 ספק כוח: ZALMAN ZM500-TX 500WATT ULTRA QUIET 140MM FAN 80PLUS כמות: 1 - מחיר…

• 2 תגובות
    • 806 צפיות
  14. שלום, רכשתי את המוצרים הבאים על מנת להרכיב מחשב נייח לגיימינג. יש ברשותי מסך. מעבד Intel Core i5-6600 לוח אם GA-H170M-D3H-GSM SSD Intel® SSD 540s Series (240GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 16nm, TLC) זכרון HyperX Savage 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 2133 Desktop Memory 1. איזה מארז מומלץ לקנות עבור הרכיבים הנ"ל? 2. אילו עוד אביזרים אני צריך? תודה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Avi2202,

מחשב לשימוש בתוכנות אוטוקאד,סטראפ, מטלב, עיבוד נתונים די כבד, לא משחק בו כלל. תקציב 5000 עם חריגה של 500 לפה ולשם אין צורך באביזרים, מסך וכדו... תודה לעוזרים😀

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. האם יש הבדל אם אקנה מחשב בעוד שבועיים או בעוד שישה שבועות מבחינת מחירים? אני מעדיף לחכות שישה שבועות.

• 1 תגובה
    • 805 צפיות
  17. Started by spider272,

שלום לכולם רוצה לשדרג תשילוש הוותיק שלי(סוקט 775) לשילוש חדש וחשבתי על השילוש הזה: *בעתיד יוסיף עוד זיכרון* והאם שווה להשקיע ל I7 8700 מה אתם חושבים?

• 21 תגובות
    • 8.6k צפיות
  18. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4k אבל נראה לי שאפשר גם בפחות, אפשר לחרוג אם שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה בstreaming וקבצי סרטים בקולנוע ביתי - מחובר רק לטלוויזיה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? דיי חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא מערכת הפעלה ואופ…

19. Started by טל שדה,

אהלן חברים שבת שלום. חדש כאן התחלתי ללמוד הנדסאי בניין ואני הולך לעבוד עם תוכנת כ אוטוקאד למי שמכיר מחפש מחשב עד 3 וחצי שיחזיק את התוכנה ולא יתקע לי ראיתי משהו אפשר להעלות אותו לפה?

20. Started by Adir207,

שלום לכולם, מחפש המלצה למחשב נייד לסטודנט. תקציב של עד 4000-4500 ש"ח, קנייה בארץ, מסך 15.6 אינץ'. עדיפות למחשב שמגיע עם NUMPAD בצד של המקלדת. דברים חשובים - חיי סוללה, קל משקל, ביצועים ואיכות מסך. אשמח להמלצות! תודה עריכה: כרגע עם נייד לנובו EDGE 15 שתם זמנו, יש לו מעבד I7-5200U , 6GB RAM וכונן SSD 256GB, כך שאשמח ללפטופ מתקדם ממנו.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Elad H,

שלום, אני מתעניין ברכישת מחשב ויש לי שאלה עקרונית בעניין המעבד. בהנחה שהמחיר זהה, האם מבחינת ביצועיים עדיף לקנות i7 דור 7 או i5 דור 8? האם השיפור המשמעותי הוא בין סוג המעבד או בדורות? אם זה משנה אני מכוון למעבד U

22. שלום לכולם. היום אני קצת שונה בד"כ אנחנו מחפשים מפרט מחשב. היום אני מבקש חנות שיש בה מבצע טוב למחשבים ניידים החל מהיום. אשמח אם תציפו לרגל יום שישי השחור את רשימת החנויות שיש לרוץ אליהם מהר. מעוניין לקנות ניידים ונייח לבית. את המחשב כבר נבחר מהמלאי

23. היי, קראתי כל מייני מפרטים מומלצים באתר, אבל לאור הידע המוגבל שלי אבקש להתייעץ בכל זאת. לא השתמשתי בפורמט שבנעוץ, אבל כן עניתי על כל השאלות שבו. המחשב הנוכחי שלי, שסוגר סביבות ה-5 שנים, מתחיל לבאס קצת. דווקא המעבד הוא צוואר הבקבוק אצלי במשחקים, אבל גם הכרטיס כבר לא בשיאו. חשבתי לנצל את בלאק פריידי כדי לשדרג, כשבתכל'ס זה לרכוש מחשב חדש כמעט מלא. אני מצרף את המפרט הנוכחי בתמונה (חסרים פה כוננים קשיחים של 1TB שיש לי בפנים, אז מקום לא חסר): יש לי בגדול 2 שאלות: 1. האם יש כאן חלקים שאפשר להציל למחשב הבא? (כוננים קשיחים ו-SSD אשמור, אבל מה עם מאוורר? ספק כוח? קירור?) אני מתלבט כי אם אין פה מספיק חלקים להציל אני אשאיר את המחשב הזה כמו שהוא ופשוט ארכוש חדש לגמרי. יש לי מ…

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. שלום, אני מחפש מחשב נייח עבור בת זוגי, המחשב הוא למטרות גרפיקה והדמיות של אדריכלים כאלה ואחרות, צריך להריץ vray 3dmax, autocad וכן בין היתר את שלל תוכנות adobe כמו photoshop, illustraiotr וכו' 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 ש"ח, עדיף ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ועבודה אדריכלית (הדמיות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, מקלדת ועכבר אין צורך במשהו מפוצץ, מסך עדיף שיהיה מסך מט אם קיים או שכולם היום ככה? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) …

25. שלום, אני מבקש את עזרת הפורום בהחלטה על מפרט למחשב שאקנה בחלקים באמזון בבלאק פריידי (יש לי הזדמנות להביא את החלקים מארהב בזמן הזה) אני לא יוצא מתוך הנחה שיהיה יותר זול אבל מקווה להשיג כמה מבצעים על מנת להוריד את התקציב. במקביל לתשובות לשאלות של הפורום, אשמח לתשובה לגבי איזה כרטיס מסך הכי כדאי לקנות. השימושים של המחשב יהיו: גיימינג בעיקר סימולטורי נהיגה גכון iracing, rfactor, asseto corsa. וכן עבודה עם תוכנות תכן מכני ואלקטרוני כגון solidworks,fusion 360, altium. המחשב יחובר כרגע לטלוויזית סמסונג סדרה 8000 4K, לכן אשמח לנצל את יכולות הטלוויזיה ל4K. השלב השני הוא לקנות מערכת VR כמו ה VIVE PRO ובמידת הצורך לשדרג. (בעיקר כרטיס מסך ממה שאני…

• 14 תגובות
    • 3.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים