עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן, אני כרגע מתכוון לקנות מחשב חדש סוף החודש (בבוא המשכורת ), המליצו לי בחנות שהייתי ליד בית ישרוטל (אילת), (YPC) על מחשב מדגם LG, מעבד P8600 עם 4GB זכרון, 320GB HDD, וגם 9600GT. עכשיו ראיתי בהרבה מקומות שפשוט רושמים 9600GT ובכלל מדובר בדגם המוחלש שהוא ה GS, מה ההבדלים ביניהם? (אני מתאר לעצמי שדיי הרבה), המחשב עצמו הוצע לי במחיר של 5500 ש"ח. לא הלכתי לבדוק במקומות אחרים אבל בקניון כשבדקתי על אותו המחשב בדיוק, הביאו לי מחיר מגוחך של 6700 ש"ח. מה דעתכם? איזה כרטיס מסך עדיף פה והאם יש טעם להתפשר? תודה רבה

• 5 תגובות
    • 852 צפיות
  2. אני בחיפושים אחר לפטופ חדש. הייתי נאמן לטושיבה עד עכשיו. לפני שהבנתי שהם לוקחים 1000 ש"ח על כל אות במילה "Toshiba" ולא משנה מהו מפרט המחשב. כל מקרה. הנה המחשב שאני נעול עליו Asus G53SW i7-2630QM 2.0GHz [table] [tr] [td] מעבד[/td] [td] Intel® Core™ i7-2630QM 2.0 GHz (6M cache) (Max Turbo Frequency 2.9 GHz)[/td] [/tr] [tr] [td] זיכרון[/td] [td] 8GB DDR3 1333MHz[/td] [/tr] [tr] [td] כונן קשיח[/td] [td] 500+500GB (7200rpm) מהיר[/td] [/tr] [tr] [td] מסך[/td] [td] 15.6" 16:9 HD,3D 120Hz (1366x768), LED backlight[/td] [/tr] [tr] [td] כרטיס מסך[/td] [td] NVIDIA® GeForce® GTX 460M (1.5GB GDDR5)[/td] [/tr] [tr] [td] קישוריות[/td] [td] Wi-Fi 802.11 b/g/n Bluetooth כרטיס ר…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  3. Started by Ran B,

שלום לכולם. אבא שלי מעוניין לקנות מחשב נייד לצורכי העבודה שלו. הוצע לו 2 מפרטים הבאים : IBM Thinkpad R50e Centrino (p/n: UR0Q3IM) מעבד Intel 725A P-M 1.6Ghz/2MB cache מסך: 15" TFT 1024x768 זיכרון 512MB דיסק קשיח - 60GB מהירות 5400 כונן - Multi Burner DVD-Writer Combo קבוע (צורב DVD ) משקל נשיאה: 3Kg , סוללה: עד 4 שעות, 6 Cell תקשורת: מודם 56K / כרטיס רשת 10/100 מובנים Wireless : כרטיס אלחוטי מובנה Wi-Fi 802.11b/g זיכרון מסך: ( 32-64MB Intel Extreme 2 graphics (shared יציאות:2 USB 2.0 X , external display, mic., st. speakers מערכת הפעלה: Windows XP Home שנה אחריות בינלאומית מחיר 5684 ש"ח. במקביל להצעה הזו, הוצע מחשב נייד של גיגהבייט בהנחה מחבר, עם …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by CrAzYJohnnie,

התקציב שלי הוא פחות או יותר 3,000 ש"ח. השימושים שלי הם כאלה - עריכת וידאו קלה ( תוכנת Premier כמובן לא מהגרסות הכי חדשות ) תכנות כמו WORD ובקיצור OFFICE ללימודים צפייה בסרטים האזנה למוזיקה ( אזניות ) זה הכל... האם לדעתכם המחשב הזה יתאים? http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11867 אם לא, אשמח לשמוע הצעות.

5. Started by Runny,

מעוניין לרכוש מחשב נייד לסטודנט במחיר מינימלי. מצאתי שני דגמים מעניינים אחד Celeron במהירות 1.5 ונוסף Sempron במהירות 1.8 (3000+) האם ההבדלים בינהם ניכרים, אם בכלל? ההפרש במחיר אינו משמעותי

• 2 תגובות
    • 777 צפיות
  6. מחפש המלצות למחשב נייד. בעיקר לאינטרנט ומסמכים. שיהיה קל, אלחוטי, ומסך טוב. תקציב עד 2500-3000 ש"ח. חשובה גם אחריות טובה למוצר. תודה!

• 1 תגובה
    • 709 צפיות
  7. Started by rooy,

שלום מחשפ מחשב נייד קטן (12.1"~) וקל (לכיוון הק"ג) עבור יישומי אופיס, פוטושופ, Autocad, Sketchup תקציב גמיש תודה !!! זה דחוף

• 2 תגובות
    • 640 צפיות
  8. Started by c5123,

הי יש לי שאלה מה המקסימום זמן של מחשב נייד יכל לפעל בלי להיות מחובר לחשמל? קניתי אחד אבל זה פעל רק 2 שעות וזה ניראה לי ממש קצת

9. אני מחפש מחשב עם מסך 12-14 אינץ' שיהיה כמה שיותר קל משקל התקציב פחות חשוב. עד 700 גרם יש חיה כזאת ?

10. שלום כולם אני מעוניין לקנות מחשב נייד לשימושי אופיס, אינטרנט וצפיה בסרטי HD. מאמין שאשתמש במערכת XP ככה ש-2 גיגה ראם יספיקו כרגע עם אפשרות להרחיב ל-4 בעתיד כשיהיה צורך 1. חשוב לי נפח אחסון גבוה 2. שהמחשב יהיה מהיר ובעל אפשרות להרחבה/שדרוג בעתיד 3. שהחיבורים שלו (USB והיציאות למסך) יהיו ממוקמים בצורה נוחה ולא כמו במחשבים מסויימים שבולטים מהצד 4. חיי סוללה ארוכים ככל הניתן (כמובן שניתן לשיקול דעת לפי תועלת/עלות) 5. רצוי מסך 15.4 שיהיה נוח וקל לצפיה עם מסך איכותי, למתי שלא נשתמש בו רק בשביל העברת הסרטים לטלויזיה. 6. כרטיס מסך לא מובנה שייתן תוכן אבחנה איכותי (ATI 3XXXHD?) אני לא יודע מה לגבי המותג של המחשב עצמו כלומר מה ייתן לי מחשב של DELL על פני ACER וכן הלאה אשמח אם תוכלי…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. טוב, אני מחפשת נייד לאוטוקד, פוטושופ, 3DMAX וAVID צריכה המלצות למחשבים, התקציב עד 9000 שקלים אני חשבתי על DELL STUDIO XPS 16 יצרן DELL דגם מכונה Studio XPS 16 מעבד מעבד Intel® Core 2 Duo Processor T9400 מהירות 2.53GHz/1066MHz FSB זיכרון מטמון 6MB L2 Cache זיכרון נפח 4096MB DDR3 1066MHz/4GB איחסון גודל דיסק 320GB מהירות דיסק 7200rpm כוננים DVD Multi Burner Yes מסך סוג Truelife 1080pFullHD RGBLED (1280x800) Built-In Cam 2.0mpx גודל "16 ATI Radeon HD 3670 512mb תקשורת מודם 56K No כרטיס רשת 10/100/1000 RJ-45 Bluetooth Dell Bluetooth 370 Card WiFi Intel WiFi Link 5100 802.11 a/b/g/n יציאות Parallel No Serial No S-Video Out 15pin VGA video connecto…

• 6 תגובות
    • 828 צפיות
  12. היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד, בין היתר למשחקים, כרגע אני מתלבט אם לרכוש את המחשב הזה עם שדרוג ל8GB RAM: http://ksp.co.il/?store=KSP03&uin=17707 המעבד נראה טוב ורזולוציית המסך נראה לי מספיקה, וכפי שציינתי אני גם ירכוש אותו עם 8GB RAM. השאלה שלי היא האם כרטיס המסך הזה (635M) יספיק להרצת המשחקים החדישים על רמה גבוהה, והאם הדיסק הקשיח, שמהירותו 5400 בלבד ולא 7200, יקשה עליי משמעותית בעבודה שוטפת עם המחשב ועם משחקים חזקים, או שזה לא משמעותי כל כך, בנוסף - עד כמה מרגישים בהבדל בין מסך 1080 למסך הזה? אני לא יודע אם באמת שווה לי להוציא עוד 2000 שקל למשל על מחשב כזה : http://ksp.co.il/?store=karmiel&uin=17520 האם ההבדל בביצועים ובמחשקים באמת יהיה משמעותי? או שהמחיר בין הי…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by lior5,

אני מחפש מחשב חדש עבורי, צרכים: כתיבה office כבד, וסרטים צריך מסך שיהיה נוח לעבוד איתו הרבה שעות (יש ניידים עם מסך כמו לקינדל?) ובטריה ארוכת טווח מאוכזב מאוד מהלנובו יוגה 500 שיש לי, על הפנים מתלבט אם לעבור ל MAC כל שהוא בקיצור מחשב חזק ואמין תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  14. הי, מעוניין לרכוש מחשב נייד בעד 3,000ש"ח לשימוש יומיומי רגיל. המליצו לי על HUAWEI MateBook D 14 AMD 2021 https://consumer.huawei.com/en/laptops/matebook-d-14-amd-2021/specs אין לי ניסיון עם מחשבים של Huawei. באותו טווח +- מצאתי: Dell Vostro 14 3400 VM-RD09-13355 https://ksp.co.il/web/item/191077 HP Laptop 14S-DQ2008NJ / 307Z1EA https://ksp.co.il/web/item/140390 השאלה האם יש אחד שעדיף בבירור על פני השאר? האם מישהו יכול להמליץ על מחשב נייד טוב במחיר של 2,500ש"ח (עם וינדוס) שלא צויין מעל? לצערי אני ממש לא מבין בזה אז אשמח לעזרה. תבורכו ותודה רבה

15. Started by JustOne,

היי, אני מתחיל ללמוד הנדסת תוכנה שנה הבאה וצריך לקנות מחשב נייד. הדרישות הן קודם כל מחשב שישרת אותי בלימודים, ושיחזיק לפחות ל4-5 שנים הקרובות. צריך מחשב שיריץ כמה תוכנות במקביל ושיהיה מהיר בלי להיתקע כל שניה. אני לא גיימר אבל כן היתי שמח מדי פעם לשחק בכמה משחקים, לא חייב על האיכות הכי גבוהה... אז מעדיף מחשב שיוכל להריץ משחקים על איכות בינונית +-. התקציב הוא 5,000-5,500. **עוד דבר חשוב מאוד הוא האפשרות לשדרג\להחליף בעתיד כרטיס מסך, זיכרונות, SSD וכו,** אחרי כמה בדיקות שעשיתי הגעתי לשלושה דגמים: אסוס - https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=26096 ושניים של HP: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=26147 https://www.ivory.co.il/catalog…

• 0 תגובות
    • 552 צפיות
  16. אהלן, הגיע לידי מחשב נייד של HP, יחסית חדש. הכרטיס מסך של הנייד שרוף לגמרי ולכן אין תצוגה לא על המסך ולא כשמחברים מסך חיצוני (VGA\HDMI). אני מאוד מעוניין להפוך את המחשב לשרת קבצים אבל איך אני יכול לקבל שליטה? ברמת העקרון אם אני מצליח לדחוף לו VNC כלשהוא זה כל מה שאני צריך, אבל איך? מה גם שאולי יש סיסמאת LOGIN ל-WINDOWS שאני לא יודע אותה. יש למישהו רעיון יצירתי איך אני משתלט על המחשב? אני יכול לחבר אליו מה שבא לי וגם לפרק ממנו את ההארדיסק ולחבר למחשב אחר. תודה

• 1 תגובה
    • 793 צפיות
  17. Started by abstract,

חברים שלום, החלטתי להתחדש במחשב חדש וכרגע אני מתלבט בין היתרונות/חסרונות של נייד/נייח בתקציב 5000. לימודים - מסמכים/אקסל. תכנות בסביבות מטלב וVB (בעיקר מטלב). יישומי אינטרנט - גלישה בנפח גבוה. אני אוהב לעבוד עם הרבה לשוניות פתוחות במקביל (20,30 לשוניות), כאשר התוכן בלשוניות מגוון - החל מטקסט פשוט ועד סרטי פלאש באיכות גבוהה. סרטי וידאו באיכות גבוהה (HD 1080p ומעלה) - למטרה הזו אני מתכוון לקנות טלוויזיה או מסך גדול (לא חלק מהתקציב), אבל חשוב לי שהמחשב יוכל להתמודד עם הוצאה של סרטים באיכות הזו.חשוב לי להדגיש שהנייד הנוכחי שלי נמצא בתהליכי גסיסה מתקדמים, משמע כל ניסיון להפעיל יותר מ5 לשוניות במקביל או שני יישומים במקביל יגרום לקיפאון. הדבר הכי חשוב לי במחשב הזה הוא מהירות ת…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by happyshasha,

הי, אני מחפשת כרגע מחשב נייד שיתאים לי גם ללימודים וגם להתמכרות הקלה שיש לי לאינטרנט, לפייסבוק ו.... לסימס.... האם יש למישהו הצעה טובה או לפחות טיפים לגבי מה עליי לחפש במחשב? תודה חברים!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Alterman,

האם יש כזה דבר? אני מעוניין לקנות מחשב נייד שיהיה בעל כרטיס גרפי חזק מספיק כדי להתמודד עם המשחקים של היום. אם יש - מה המפרט המלא וכמה כל זה צריך לעלות?

• 25 תגובות
    • 2.8k צפיות
  20. אהלן השאלה בכותרת מחפש מחשב נייד עם כרטיס מסך ומעבד חזק, לא צריך מעל 4GB זכרון. 500+ גיגה HDD. מסך 15.6 משקל לא משנה, עד 3 קילו אני חושב שזה בסדר. זמן סוללה גם לא כ"כ כיוון שהמחשב יהיה מחובר רוב הזמן לחשמל. מה אתם ממליצים? ראיתי מחשבים כגון HP שאני מאוד אוהב את החברה (יש לי כבר נייד שלה 1330EJ) יש למשל את זה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKdv63136ej 3 שנות אחריות במחיר דיי "זנותי" אפשר לומר. כרטיס מסך 5650 שהוא דיי סבבה יחד עם מעבד I7 אני בטוח שיתן תוצאות הרבה יותר טובות ממה שאני מקבל עם הנייד הנוכחי שלי (4650M + T6600) אגב, ה GT540 עדיף על ה 5650?

• 2 תגובות
    • 685 צפיות
  21. Started by urilee123,

הי, אני רוצה לקנות מחשב נייד, בגלל נסיונות לא טובים עם דל ו LG והתמיכה הטכנית שלהם אני מעדיף לקנות לנובו שהיה לי נסיון טוב עם איתם בעבר. ר הדרישות שלי הן : מסך 13 אינצ 16GB זכרון 552 או 1 TB אחסון ומעבד כמה שיותר טוב המטרה היא מחשב ביתי - עבודה סרטים מוזיקה שיחזיק לכמה שנים טובות אני ממש לא מצליח להבין את הבדלי המחירים נגיד למה ה YOGA 720 הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=22101 עולה סביב 5800 ואילו זה: https://ksp.co.il/?uin=41918 עולה 7000 האם זה הגיוני שה YOGA 920 במפרט ממש דומה רק עם נפח אחסון של 1TB במקום 500GB עולה 9000? http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=957982 הסכום…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by SpLiNtEr,

שלום לכולם. בעוד כשלושה חודשים אחותי מתחילה ללמוד, וכמו כל סטודנט מן המניין,צריך מחשב נייד. הדרישות הם לא כאלו גבוהות,אני פשוט לא מבין כלום בתחום זה,ואפילו הסטיקי פה לא הצליח לעזור לי. השימושים הם אינטרנט,אופיס וסרטים,לא משהוא מעבר לזה. התקציב הוא עד 4K,אפילו פחות . מה שאני צריך,זה צורב DVD, יותר מג'יגה זיכרון, שלא יהיה כבד במיוחד, גודל מסך - נורמאלי, גודל של כונן קשיח... - 80 ומעלה, שהסוללה תחזיק את המחשב לטווח זמן אורך ולא שעה, אין צורך ביציאות מיוחדות כלשהן. בתודה מראש, MuTaTiOn.

• 3 תגובות
    • 817 צפיות
  23. Started by Shimon Azulay,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 4k -30fps 1080P 120FPS playback and editing in gopro studio , web browsing office , eclipde visual studio א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרטתי בסעיך הקודם - וזה יותר תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא בטוח בתשובה - אני מניח שלרוב טל…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. Started by headg,

איזה מחשב נייד - מומלץ לפי הדרישות הנל?: * מטרות המחשב? הכל * גודל המסך? 13 אינצ * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)לא * בלוטות?לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 * כונן CD/DVD? צורב? בלי * כונן Bluray? בלי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא - אחריות בארץ עדיף 5 שניפ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DEL תודה מראש

• 1 תגובה
    • 848 צפיות
  25. שלום, אם אפשר בבקשה לקבל מכם עזרה קטנה אני אשמח, אני מחפש מחשב נייד ונפלתי בין הכיסאות מכל המבחר. חשוב לי שהנייד יהיה מחומרים איכותיים, שקט, ושלא יתחמם. מטרות המחשב: אינטרנט, אופיס, עריכת סרטים (בסיסי), סרטי HD. גודל מסך: 15 אינצ' (סתם כבונוס אם תמצאו מחשב 13-14 אינצ' עם אותם נתונים זו גם אפשרות) זמן סוללה: 8 שעות יציאות מיוחדות: HDMI, ESATA, USB3 x 2, USB2 x 2, קורא כרטיסים, אוזניות גודל: 1TB 7200RPM - HDD צורב: CD/DVD אחריות: שתהיה אחריות טובה ואמינה לתקופה גבוהה כולל מערכת הפעלה: כן העדפת חנויות: איזור אשקלון (אייבורי - מומלץ!, KSP, באג) תודה רבה לכם! יש לציין שזה הפוסט השני שלי. כבר בבחירת מחשב נייח עזרתם לי וקניתי בדיוק מה שאמרתם ועד עכשיו אני מרוצה...

• 11 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.