עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות 7500, יש מצב לחריגה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל בערך, אני יחסית גמיש, מעוניין להשקיע כמה שצריך בשביל חומרה משתלמת שתשרוד הרבה זמן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, אולי בעתיד עריכת סרטים אבל זה פחות ההתמקדות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר/כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: witcher 3, league of legends, starcraft II, shadow of mordor, borderlands series... מעוניין שהמחשב יוכל להריץ (גם בעתיד הקרוב) הכל על אקסטרים…

• 13 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. קצת חסרים פריטים אבל בו ננסה. מעבד I3 תושבת 1155 לא יודע אם זהSANDY או IVY לוח אם H61 לא יודע דגם מדויק אבל אמור להיות חדש באחריות זיכרון - 4 גיגה 1600HMZ דיסק קשיח - 500 גיגה קירור - כנראה סטוק של אינטל מארז ספק - EZCOOL T-280D HTPC +EZCOOL 400W (גנרי/חצי גנרי?) כרטיס מסך - מובנה בלוח צורב DVD כמה שווה?

• 18 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד קטן ולחבר אותו לרשת הביתית השימושים שלי הם בעיקר אינטרנט וסרטים אני מתלבט בין 3 סוגי ניידים מחשב נייד MSI Wind U100 1.6GHz 160GB 2048MB מחשב נייד "8.9 HP Mini-Note 2133 FU353EA 1.6GHz 1GB מחשב נייד "10 Asus eeePC 1000 160GB תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. אני מחפש מחשב שיחליף לי את המחשב הביתי הרבה לגלישה ברשת הורדות וצפיה בסרטים קצת משחקים לימודים וכ"ד אני מעוניין שיהיה לו מאיץ גרפי טוב כמו ה Nvidia Gefore עם מעבד חזק של אינטל נקודה חשבוה הבנתי ש Santa Rosa הוא הדבר החדש (תחילת 2007) במעבדים אז אני מחפש מחשב שזה כלול בו ראיתי את המחשב הזה של HP מדגם PAVILION DV6515ej הוא עונה לי על רוב הדרישות וגם בסביבות המחיר 5000-5600 אך רציתי לדעת על חברות נוספות וטובות חוץ מ HP כי פשוט אני לא מכיר חברות אחרות וטובות בנידים מה יש להציע בסגנון הנ"ל או אפילו דגמים נוספים של HP מפרט HP PAVILION DV6515ej מעבד סוג: INTEL Core 2 Duo/ Santa Rosa מהירות המעבד: 2 GHz זכרון מטמון cache: 4 MB סדרה: T7300 מסך גודל המסך…

• 35 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. חסכתי כסף הרבה זמן עד לסכום כמעט של 15,000 ! אני רוצה להחליף את הלפטופ שלי ללפטופ גיימינג בלבד ! יש המלצות ? אני מחפש לקנות בארץ תביאו לי לינקים או משהו אני אשמח לתגובות

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  6. היי, קראתי כל מייני מפרטים מומלצים באתר, אבל לאור הידע המוגבל שלי אבקש להתייעץ בכל זאת. לא השתמשתי בפורמט שבנעוץ, אבל כן עניתי על כל השאלות שבו. המחשב הנוכחי שלי, שסוגר סביבות ה-5 שנים, מתחיל לבאס קצת. דווקא המעבד הוא צוואר הבקבוק אצלי במשחקים, אבל גם הכרטיס כבר לא בשיאו. חשבתי לנצל את בלאק פריידי כדי לשדרג, כשבתכל'ס זה לרכוש מחשב חדש כמעט מלא. אני מצרף את המפרט הנוכחי בתמונה (חסרים פה כוננים קשיחים של 1TB שיש לי בפנים, אז מקום לא חסר): יש לי בגדול 2 שאלות: 1. האם יש כאן חלקים שאפשר להציל למחשב הבא? (כוננים קשיחים ו-SSD אשמור, אבל מה עם מאוורר? ספק כוח? קירור?) אני מתלבט כי אם אין פה מספיק חלקים להציל אני אשאיר את המחשב הזה כמו שהוא ופשוט ארכוש חדש לגמרי. יש לי מ…

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. בוקר טוב, אני עומד לרכוש מחשב נייד של HP והדבר האחרון שמטריד אותי הוא הסוללה. עד עכשיו עבדתי על מחשב עם כרטיס מסך ומסך 15.4 עם סוללה של 8/9 תאים וקיבלתי זמן עבודה של עד שלוש וחצי שעות. המחשב שאני עומד לקנות הוא 13.3 וגם עם כרטיס מסך, אבל סוללה של 6 תאים. עכשיו, ברור לי שיש המון פרמטרים וכו', והנתונים שסיפקתי כנראה לא מספיקים כדי לקבל תשובה ברורה, אבל אני שואל בגדול. רק רוצה לדעת ולשמוע מבעלי HP או משתמשים עם ניסיון ב-HP אם הם מרוצים בגדול מצריכת הסוללה שלהם. תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. Started by shshmul,

שלום אני צריך המלצה למחלקים הבאים: 1 -מעבד מהיר וחזק למשחקים כבדים ולצפייה בסרטים וכו' 2 -לוח אם מתקדם ושיהיה לו אפשרות לשדרוג עתידי 3 -זכרון מהיר לפחות 1 ג'יגה 4 -כרטיס מסך מקצועי עדיפות ל-pci-express 5 -ד.קשיח 6 -מארז 7 -ספק כח [הספק+דגם] 8 -מאווררים למעבד +כ.מסך הסכום 8500-9000 שקלים [glow=red,2,300]אין צורך במסך,צורב רמקולים וכו' רק מה שציינתי לעיל[/glow] תודה מראש

• 44 תגובות
    • 2.6k צפיות
  9. Started by BlackTalon,

אהלן ! שנים שלא הייתי פה...זוכרים אותי? פעם הייתי קונה מחשב חדש כל ארבע שנים אחרי שהמחשב שלי כבר לא היה שווה כלום. בהתחלה היה לי איזה מחשב שבתקופה שלו צבי הנינג'ה ופקמן היו המשחקים הכי חמים, אחר כך איזה ניורון, ואז מה שאפשר לראות אצלי בחתימה, המחשב שיש לי כרגע ושקניתי רק בעזרתכם, אנשי הפורום. עכשיו, בשביל לא להגיע למצב הקודם, נראה לי זמן טוב לשדרג ת'מחשב. השימוש שאני עושה במחשב הוא בעיקר משחקים/מוזיקה/אינטרנט דגש ענק על המשחקים. אני לא יודע במה כדאי להשקיע בכלל, במה יותר ובמה פחות. אני ממש חלש בתחום... אין סכום מוגבל שעומד לרשותי, אבל עובדה שאני לא הולך לקנות מחשב חדש...כמה שצריך זה כמה שנשלם אבל חשוב שזה יהייה הדבר הנכון לעשות (שהמחשב יעמוד בדרישות שלי ממנו לטווח ארוך) …

• 24 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. Started by amig,

אהלן, בהמלצת הפורום קניתי מחשב נייד מסוג HP ProBook 430 G1. בנוסף הזמנתי SSD כדי להתקין אותו בנוסף להרד-דיסק שהגיע עם המחשב. ה SSD הגיע היום וכשניסית להתקין אותו ראיתי שהחיבור שלו לא מתאים. הנה קישור ל SSD http://www.amazon.com/dp/B00KBZH72I/ref=pe_385040_30332200_TE_item והנה קישור לאתר של החברה שמייצרת את ה SSD ובו כתוב שהוא אמור להתאים למחשב שלי. http://www.mydigitaldiscount.com/m.2-ngff-ssd-compatibility-list.html מישהו יכול לעזור ??? עמי

• 18 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. היי, אני מחפש לקנות בימים הקרובים מחשב ככל הנראה באילת(אגב, ידוע לכם על מגבלה כלשהי בקנייה באילת של רכיבי מחשב נייח מבחינת מע"מ?) הרכבתי בעצמי מחשב ועניתי על השאלון. אשמח להערות על המפרט והמלצות לציוד מקיף(מקלדת, עכבר ומסך) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 שקלים(כולל מסך, מקלדת ועכבר) עם אפשרות לחריגה לא גדולה מדיי 🙂 (אלף ש"ח בערך) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בגדול משחקים ועריכת וידאו 4K בפרימייר ועריכת תמונות בפוטושופ ולייטרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?כן, מקלדת, עכבר ומסך 4. הא…

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. אשמח לקבל הצעות למפרטים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? גמיש. באזור 8K, ניתן לחרוג אם יש סיבה טובה, ניתן גם לחסוך אם זה יותר מידי לצרכים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, VR ותכנות. המחשב צריך להריץ משחקים חדשים ברמה טובה, ולהתאים לפחות לדרישות המומלצות של oculus rift: https://support.oculus.com/248749509016567/ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך בלבד - לא קעור, 144hz. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. …

13. Started by Dor Michels,

אחרי שהסתכלתי הרבה בפורום ראיתי שבאמת מומלץ לקנות את הE480 עבור מחשב לימודים ונתקלתי ב3 דגמים ורציתי לדעת שאני לא מפספס הבדלים בינהם מחשב נייד Lenovo ThinkPad E480 20KN0061IV הוא הכי בסיסי ב2600 שקל ללא מערכת הפעלה ללא כלום Lenovo ThinkPad E480 20KN001QIV לנובו שעולה 3160 שנראה לי ההבדל היחידי שהוא בא עם מערכת הפעלה של וינדוס ואחרון מחשב נייד Lenovo ThinkPad E480 20KN004VIV לנובו שעולה 3800 שמגיע עם מעבד I7 במקום I5 אני כרגע מתכנן לקנות את ההכי זול רציתי לדעת אם אני מפספס עוד הבדלים בין הגרסאות ועד כמה קריטי זה עבור המחשב הזה מעבד I7 במקום I5 אני רק מציין המחשב מיועד ללימודים ולצפיה בסדרות וסרטים תודה רבה

14. שלום, שמתי לב שישנה נטיה להמליץ כברירת מחדל על ספקים בעלי הספק גבוה למדי (550 וואט לכל הפחות, ואף 650 וואט) עבור מפרטים "בינוניים" לכל דבר ועניין. אני תוהה מהי הסיבה לכך. ניתן הרי למצוא שלל בחינות שמראות שצריכת ההספק של מערכת "בינונית" היא סביב ה 250 - 350 וואט. לדוגמה, הבחינה הזו של Gamers Nexus, אתר רציני מאוד. דיון נעים

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. הכוונה היא ללימודים במסגרת הפקולטה לאווירונאוטיקה וחלל. משתמשים שם בפונק' הכי מתקדמות ב- MATLAB וכן בתוכנות CAD שונות הדורשות עיבוד גרפי די גבוה. למישהו יש המלצה ? הכוונה היא לא להתפרע אבל לא לחסוך שקל לשקל. אשמח להצעות, תודה !

• 47 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. Started by ArieG,

שלום לכולם, פירטתי את הדרישות שלי ממחשב. בנוסף יש לי אפשרות להביא עם חברים מחשב מארה"ב. מטרות המחשב? בעיקר לתכנות, בעיקר visual stduio, יתכן שבהמשך גם למטרת data mining בסיסית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 15.6'' עדיפות למט * רזולוציית המסך? לא מבין מספיק, מה שתמליצו * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקשי מקלדת "רגילים" ctrl בקצה השמאלי, touchpad מובנה לעכבר * משקל רצוי? לא קריטי, עדיף שיהיה נוח לקחת בתיק גב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן אני נמצא במקום עם חשמל, יחד עם זאת אני כמובן מעדיף שיספיק לשלוש שעות ומעלה בסוללה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) VGA או HDMI * Bluetooth? עדיף Bluetooth 3.0 * גודל מינימלי וסוג של…

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. Started by יוחנן,

הזמנתי מחו"ל מחשב נייד לנובו T440P ואני מעוניין להזמין מסך של פוג'יטסו באותו גודל שמגיע ברזולוציה יותר גבוהה מהלנובו ולהחליף. האם זה אפשרי (מבחינת החיבור וכן האם צריך דרייברים מיוחדים או כרטיס מסך מיוחד)?

• 20 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. Started by natigabay,

שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה4,000 - 6,000 אופציה למשיכה ל7000 אם מה שביקשתי לא יכנס בתקציב * מטרות המחשב? עבודות משרדיות וגלישה באינטרנט והורדות, משחקים קלים כמו Football Manegar, צפיה בסרטים * גודל המסך? 15.6 עד 17 אינץ * רזולוציית המסך? FHD אפילו WQHD החדשים באים בחשבון * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? שתיהיה מקלדת נוחה ושתיהיה מאורת לעבודה בלילה * משקל רצוי? אין משמעות * האם נדרש זמן סוללה ארוך?העדיפות היא כמה שיותר זמן עבודה, רק לא פחות מ3 שעות! * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, וחיבור למערכת סראונד של המחשב הנייחשיש היום שזה חיבור שמע בלוח אם בצבעים צהוב שחור ירוק(במידה וקיים) עדיפות לקורא כרטיסים של מצלמה וכו' ולחיבור LAN למודם! * Bluetooth? אופציונלי ל…

• 14 תגובות
    • 2.6k צפיות
  19. Started by newbionekanubi,

שלום לכולם! מעוניין לרכוש מחשב וציוד היקפי עבור אמא שלי-סך הכל דרישות נמוכות מהכיוון של מה המחשב צריך לעשות. תודה לכולם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט, אופיס, יוטיוב, גלריית תמונות 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת עכבר, מסך- 26 אינץ 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רגיל 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, או…

20. מחפש מחשב נייד לאחותי שימוש בסיסי: גלישה, אופיס, סרטים מסך 15.6 חשוב שלא יהיה כבד עד 2 ק''ג (עדיף פחות) לא צריך מסך מגע/מתנתק יש עניין להשקיע בssd? מקטין נפח אחסון? עדיפות לdell/asus/hp

• 22 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי?9K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אין הרבה הבדל בין 9K ל 8K אז מעדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימאלי 9K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים וסטרימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל תחום המשחקים אם זה בין הכבדים החדשים שיוצאים מידיי שנה: וויצ'רת פולאאוט וכו' וגם המשחקים היותר קלים כמו: וואו, LoL, OW וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב…

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. מדובר במחשב נייח הדומה לראוטר מה שצריך זה רק מקלדת,מסך ועכבר . הנה המפרט : יימכר במחיר של 2000 שקל ברשתות Office depot כולל Windows XP Home . ישנה אפשרות גם ללא מערכת הפעלה ,או עם Windows 7 במעבדות יניר . הכל לפי דרישת הלקוח . כמו כן מצורפת מערכת FoxOS לינוקס שצרובה מראש על ידי היצרן . שמעו מחשב מדהים ,יצא לי להתנסות בו !

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. אוקי, אז אני רוצה לקנות מחשב נייד לא משהו סופר על אלה שיהיה מספיק לאינטרנט ולסרטים. התקציב שלי הוא 1500 שקל. (עם חריגה) ואם אפשר את החנות בפ"ת

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. יש לי מחשב פנטיום 3 600 זכרון- 128 sdram כ.מסך-voodoo 3 300 +t.v לוח אם- VT82C693 של giga-byte http://www.via.com.tw/en/apollo/PRO_PLUS.jsp הארד דיסק-20 giga 7200 של WS (לא יודע אם זה רלוונטי אבל שיהיה) אני רוצה מהירות כי הוא מאוד מאוד איטי לכן אני רוצה לשדרג אבל אני לא יודע בדיוק למה!! אני יודע שאני צריך עוד זיכרון השאלה כמה יעשה שיפור? והאם להישאר עם ה-sdram או שאני יכול להסב אותו ל-ddram? כ.מסך אני חייב להחליף ושוב השאלה איזה מומלץ בהתאם למפרט שלי (לוח-אם,מעבד וכו') האם הזכרון שבא עם הכרטיס משמעותי עד כדי כך? 64 יספיק? הארד דיסק אני צריך להוסיף כמה גיגה השאלה אם כדאי להוסיף או להחליף? מה ההבדל בין שני H.D קטנים לאחד גדול? יש הבדל בביצועים? יצויין כי אני רוצה לשדרג ול…

• 19 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. Started by e-gnt,

שיהיה הכל קומפלט מעבד לוח זכרון חשוב או שיהיה איזה pqi עם צ'יפ tccd או pc4000 לoc מעולה כונן קשיח צורב פלופי מארז וספק איכותי קירור למעבד איכותי שיהיה גם די שקט אבל שיקרר פצצה זה חשוב! כ.מסך מסך 17 שיהיה שטוח אבל לא דק.. איזה f700p נחמד.. כ.קול שיהיה על הלוח שיהיה איזה 5.1.. עכבר ומקלדת - אופטי ב150 ש"ח לא יותר וזהו תנקס!!

• 31 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים