עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by שאדי,

לוח אם p43 neo-f7.1 1glan msi מעבד 3.00gh 6mb core 2 duo e8400 מאוורר למעבד cool bit 775 heat-pipe זכרון ceon 2gb ddr2 800mhz כ.מסך nividia geforce 9800gt 1g-3 p.o.view דיסק קשיח פנימי 500gb sata2 western digital צורב gh22ns sata lg dvd x22 dl כ.קול 7.1 ob מארז card reader ezcool 25 cm+לד כחול 3.058 שקל זה טוב?

• 1 תגובה
    • 541 צפיות
  2. אהלן, אני מחפש המלצה למפרט בכ-3400 ש"ח שישמש למשחקים (חדשים בין היתר) ושימוש שוטף. מתכוון לשלם במזומן. אין צורך בציוד היקפי, לא מתוכנן OC, חשוב שלוח האם יתמוך במערכת 5.1, עדיף מערכת שקטה אבל לא משהו שיצריך הוצאה כספית גדולה ויש צורך בהרכבת המחשב. כרגע יש לי מסך 19" על רזלוציה 1280X1024, אני מעריך שהוא יישאר איתי לשנה הקרובה. מקריאה כאן בפורום הגעתי למושג כללי למפרט. אני מתלבט בין AMD 940 ל AMD 945 ל Intel C2Q Q9400 - כולם בסביבות אותו מחיר ולא הצלחתי להבין איזה מעבד עדיף. בנוגע לכרטיס מסך, עקב הרזלוציה שאני עובד בו הבנתי שאין צורך ביותר מ HD4850. אם וכאשר אקנה מסך גדול יותר הבנתי שיהיה עדיף לקנות כרטיס חדש מאשר לעשות הצלבה, דבר שידרוש ספק ולוח אם יקרים יותר. מבחינת המארז…

• 6 תגובות
    • 646 צפיות
  3. Started by dark_zero,

מעבדים Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz 3Mb 1066MHz TRAY E7400TRAY ¤ 600.00 1 ¤ 600.00 פתרונות קירור למעבד COOLER MASTER DI5 CPU COOLER DI5-9HDSF-0L-GP ¤ 49.00 1 ¤ 49.00 לוחות אם GIGABYTE GA-EG41MFS2H LGA775 GA-EG41MFS2H ¤ 409.00 1 ¤ 409.00 מארזים Tagan 188A Black Rubber Coating 12229 ¤ 194.00 1 ¤ 194.00 מאוררים למארז/גופי קירור Arctic Cooling Arctic 12L 120mm 12L 120mm ¤ 35.00 1 ¤ 35.00 ספקי כח Cooler Master 500W Extreme Power plus RS-500-PCAR ¤ 235.00 1 ¤ 235.00 זיכרונות G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI Black Dual Chanel CL4-4-4-12 F2-6400CL4D-4GBPI-B ¤ 336.00 1 ¤ 336.00 כוננים קשיחים Western Digital WD5…

• 3 תגובות
    • 514 צפיות
  4. Started by redead,

מדובר בנייד שמשמש המון לצפיה בסרטים חלקם בHD , כרגע הוא בעל כרטיס מסך און בורד ולמעשה המעבד צריך לעבוד הרבה בקידוד, אני רוצה להשקיע סכום מינימלי+ בכרטיס מסך עצמאי למטרה הזאת. כמה צריך לעלות העסק? בנוסף אני רוצה להחליף את הכונן הקשיח , ראיתי שיש Scorpio 320GB 5400RPM 8MB Sata ב340 שקל , עושה רושם משתלם . לקחת אותו אם משהו אחר?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by Black_Citadel,

יומולדת לאחות של חבר, הם רוצים לקנות לה מחשב. היא צריכה אותו ללימודים האקדמאים שלה. מה שחשוב בו זה נוחות, קלות, והשימושים היחידים בו הם אינטרנט, אופיס, וקצת מוזיקה וסרטים אולי (לא HD או משהו כבד). חשבתי ללכת על הASUS EEPC 1000HE, זול מאוד ונראה לי מספיק לצרכיה, אבל אשמח לשמוע דעתכם בנושא. תודה רבה רבה נ.ב - הם הקציבו 4000 ש"ח, אבל אין טעם להוציא סכום כזה אם האסוס יספיק. עריכה: הם רוצים מסך "נורמלי" ולא 10" אז כנראה שהEEPC די ירד מהפרק. יש את הגרסא של ה12" לא ?

6. לוח אם-gigabyte ga-ep43-ds3 מעבד intel q8200 כרטיס מסך- hd4850 dx10 ספק- coolermaster extreme 500W pcap זכרונות- 2 או 4 ג'יגה של חברה כלשהי 800MHZ מה אומרים? תודה..

• 8 תגובות
    • 804 צפיות
  7. Started by yaari,

יש הכסף. אחרי התלבטויות והמתנה ארוכה, אני הולך לקנות בימים הקרובים. זה מה נראה לי כרגע: מעבדים AMD AMD Phenom II X3 720 BE 2.80GHZ BOX ¤722 יותר מDUAL פחות מQUAD פתרונות קירור למעבד Xigmatek HDT-S963 H.D.C CPU Cooler ¤116 די זול, די טוב, ודי שקט. לא מיועד לאוברקלוק. לוחות אם Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 ¤432 אולי פה יש משהו שכדאי לחסוך? או משהו שכדאי להשקיע? מארזים + ספק CoolerMaster Sileo 500 + SeaSonic SP SS-500ET PSU ¤630 מארז עם "ריפוד" להשקטה בילט-אין. עם ספק 80PLUS בבאנדל אולי משהו שקט(!) אחר וספק 80PLUS, הצעות? אם הספק יושב למעלה במארז, אז אני מעדיף ספק עם מאוורר 80MM ואם אפשר אז עדיף שהפסק ישב למטה. אולי CM 590 עם FSP 80PLUS כלשהו או אולי ANTEC 4480B שכולל EARTHWATT…

• 8 תגובות
    • 724 צפיות
  8. היי חברים מחר אני קונה מעבד E8400 ורציתי לדעת איזה קירור הכי טוב לי עד 220 שקל. תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 648 צפיות
  9. שלום, אני מחפש מפרט הכי הכי פשוט (וכמובן הכי הכי זול ) בשביל מחשב שהשימושים היחידים שלו הם אינטרנט ואופיס בלבד. (כמובן שאם אין ברירה אז אפשר לחרוג מ1500) תודה רבה

• 4 תגובות
    • 527 צפיות
  10. Started by RayZ,

טוב, אני אנסה לכסות את כל מה שאני צריך לפי הת'רד שמסביר פה מה צריך בשביל לבנות מפרט... בכללי- אני צריך מחשב חדש ללא ציוד היקפי, ללא מארז\ספק וללא הרכבה ומערכת הפעלה, עד 4000 (אפשרי לעלות גם ל-4500 אך ורק אם יש צורך מוצדק\במידה ואוכל לקבל משהו טוב יותר משמעותית), קודם כל שיתאימו למשחקים יחסית כבדים (נגיד ככה, שיוכל להריץ על הכי גבוהה את רוב המשחקים כיום וגם אלו שיבואו אחר כך, בצורה חלקה על הגדרות יחסית גבוהות), אבל גם לשימושים של גלישה, מוסיקה באיכות טובה (בעיקר), עבודה בסגנון משרדי\תכנות- שיהיה מהיר יחסית ולא יתקע בזמן עבודה אינטנסיבית עם הרבה תהליכים ברקע. חשוב שיהיה לו נפח דיסק גדול כמה שיותר (אם המחיר מאפשר, 1 טרה בית נפח דיסק) המחשב ירכש ככל הנראה כחודש-חודשיים מעכשיו…

• 11 תגובות
    • 841 צפיות
  11. Started by taamir,

המחשב מיועד למשחקים !! וגם שיהיה אפשר לראות HD אני רוצה לשדרג את המחשב אבל בשביל זה צריך מחיר שישכנע את הספונסר (אבא)... מה שאני צריך זה לוח אם, מעבד, כרטיס מסך, וזיכרון RAM. תקציב : אז אם תוכלו להמליץ ב 1,500 2,000 2,500 ואני יבדוק מה אפשר. תודה. עריכה - אני יפרט על המשחקים : קודם כל GTA IV החדש. Prototype Crysis - שמעתי שזה משחק טוב. ועוד ועוד.....

• 11 תגובות
    • 776 צפיות
  12. Started by zviya,

אני קונה אותו מאחד החנויות שבזאפ. המקלדות שבתמונה באנגלית. אם אני מזמינה מאחת החנויות שם(שהם בטח מהארץ)-המקלדות בעברית? וחוץ מזה, אשמח גם לשמוע ביקורת כללית-יתרונות וחסרונות... תדה

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. שלום. זאת ההודעה הראשונה שלי כאן בקהילה, נרשמתי במיוחד ואני מקווה להישאר . שמי עמית ואני עובד בתחום האינטרנט כך שמחשב זה חלק גדול מהחיים שלי, עד לפני שבועיים היה לי מחשב acer aspire 5270 במשך שנתיים וחצי והייתי מאוד מרוצה חוץ מבעיית חום רצינית שהייתה לו, בכל מקרה הוא היה מחשב מאוד חזק עד שלפתע שבק חיים. נתקלתי במודעה בנוגע למחשב asus 1101ha לפני כשבוע ורכשתי אותו ב2700 מאז לא הפסיקו הבעיות וכבר הספקי להחליף לי אותו לאחד חדש. לא ידעתי שהמחשב חלש בצורה מחרידה כי למרות שאני עובד בתחום האינטרנט אין לי כל כך מושג בחומרה, לא הצלחתי לטעון מספר תוכנות הכרחיות לעבודה שלי ואפילו בגלישה באינטרנט הוא קצת חורק. החלטתי למסור את המחשב לחברה שלי ולרכוש לי מחשב חדש. הדרישות שלי הם מא…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by GLP,

שלום, מכירים מקום כזה באיזור ראשון - רחובות? כמה זה אמור לעלות? הבנתי שיש גם חריטה, מה ההבדל ומה עדיף?

• 1 תגובה
    • 748 צפיות
  15. שלום, ברצוני לרכוש מחשב נייד חדש לצורכי לימודים (סטודנט). המחשב ישמש כמחשב ראשי לכל דבר. להלן הדרישות מהמחשב: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים (HD), עבודה עם MatLab. * גודל המסך: 15.4-15.6. אני יודע שזה גודל שקצת מגביל את הניידות אבל המחשב ישמש כמחשב ראשי ואינני מעוניין במסך קטן יותר. * משקל רצוי: עד 3KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא. בסביבות ה-3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI. * בלוטות: אין צורך. * גודל מינימלי של כונן קשיח: 250GB * צורב DVD: כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא, אבל עדיף אחריות רחבה ככל האפשר. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא. פרטים נוספים שחשובים לי: * כרטיס רשת תומך Draft N (כעיקרון לא חובה, אבל עם עדיפות גבוהה)…

• 2 תגובות
    • 688 צפיות
  16. Started by Saikodan,

פעם הייתי קצת יותר בעניינים והיום קצת פחות. יש לי היום מחשב פנטיום 4, 3.0 GHZ לפני כמה חודשים הייתה לי איתו בעיה אז אבא שלי אירגן לי כמה חלקים במחירים זולים והמפרט שלי הוא כזה(קצת מוזר) מעבד: פנטיום 4 - 3.0 GHZ Geforce 8500 gt 2048 ddr ועוד 2 הארדיסקים של 160 הספק דיי מעפן, לא משהו רציני נראהלי איזה 350 או 400 בקיצור, משחקים עובדים סבבה(לא טוב, לרוב על ההגדרות הנמוכות) דברים כמו prototype וכאלה גם קצת מקרטעים אבל עוד סבבה אני רוצה מחשב חדש. יש לי מסך 19 רחב ומערכת קולנוע 5.1 שאני מחבר למחשב(זה משפיע על רכיבי המחשב?) אני רוצה מחשב למשחקים לא משהו מטורף, אני לא צריך את ה260 של ג'יפורס וכאלה אבל משהו טוב שאני אוכל להנות ממנו אני צריך נטו את המחשב, בלי מסך ומקלדת וכאלה. יש לי…

• 4 תגובות
    • 546 צפיות
  17. שלום חברים, כפי שציינתי בכותרת, אני רוצה לקנות מחשב חדש ללא ציוד היקפי ב3,500 ש''ח. המחשב מיועד למשחקים כבדים בעיקר, אך אולי במהשך הוא ישמש אותי לצרכים אחרים כמו תכנות, עיצוב וכו'. חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט, קריר, ושאני אוכל להשאיר אותו דלוק במשך כמה ימים רצוף 0תמיד פחדתי לעשות את זה עד עכשיו). אני מאמין שבעתיד אני ארצה לשדרג את הזיכרון או ההארד דיסק, אז כדאי שיותאם לכך מראש. חשוב מאוד שהמעבד יהיה של אינטל והכרטיס מסך של Nvidia. זה לא הכרחי, אבל אני אוהב את החברות האלה. וחשוב לי להדגיש שוב את נושא השקט והקירור, כי אלה באמת דברים שחשובים לי. תודה

• 7 תגובות
    • 650 צפיות
  18. שלום לכולם, דבר ראשון אני רוצה להדגיש שהדבר החשוב לי ביותר הוא מולטיטסקינג - שהמחשב יוכל להריץ מספר אפליקציות במקביל ובמהירות 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?כ- 3200 שקל עם אפשרויות חריגה קלות (נניח מזומן) 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) שימוש כללי - בעיקר אינטרנט ואופיס, הקלטה מהטלוויזיה, ומשחקים פעם ב... 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.- רק כרטיס טלוויזיה שיתאים למערכת הפעלה XP SP3 וטלוויזיה YES (ייתכן שבעתיד אני אעבור למערכת הפע…

• 10 תגובות
    • 818 צפיות
  19. שלום לכולם. יש באפשרותי להביא נייד מקנדה. ידידה שלי עובדת שם כרגע והיא חוזרת בדיוק לפתיחת הלימודים. הדרישות הן כדלקמן: המחשב ישמש ללימודים - אינטרנט , יישומי אופיס , סרטים (אין צורך באיכות מטורפת) מסך -15.4 עדיף מאט. משקל רצוי - עד 2.5 אפשר לחרוג זמן סוללה - 3 שעות ואם אפשר אז יותר יציאות מיוחדות - לא קריטי , HDMI יהיה נחמד בלוטות' -כן צורב DVD - כן זיכרון - 3 ג'יגה ומעלה אחריות בינלאומית -כן פיזור חום - חשוב שלא יהיה חם באיזור העבודה מקלדת וטאצ' פאד - חשוב שיהיו נוחים ואיכותיים חברות מועדפות - DELL , LENOVO , TOSHIBA חשובה מאוד אמינות ואיכות הרכבה הבנתי שלרוב דגמי לנובו וטושיבה אין בעיה של אחריות בעוד שבדל זה יותר בעייתי. תודה מראש לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 536 צפיות
  20. אז הכותרת דיי ממצה את עצמה. חיפשתי בזאפ ולא מצאתי שום דבר קונקרטי, לכן אני פונה לפורום לעזרה. אני מחפש לרכוש מחשב נייד, רצוי עם 320 ג'יגה הארד דיסק, 3 ג'יגה זיכרון ומעבד T6400 ואם יש, אז גם 3 שנים אחריות. עדיפות לכ.מסך של ATI. מבחינת מחיר, אין לי יותר מ4500 להוציא על זה, אפילו קצת לרדת כי אני רוצה לרכוש גם תיק ועוד קצת שטויות. מבחינה של סוללה וכדומה, המחשב יהיה רוב הזמן מחובר לחשמל, או בבית או בעבודה - לכן אני לא מחפש משהו שמחזיק שעות על גבי שעות רק על הסוללה. כאילו אני מחפש משהו שיהיה אפשר לרוץ איתו בין המשרד לבית וממש מינימום של עבודה עליו מתי שהוא לא בחשמל. את ההוצאות רכישה החברה מחזירה לי ברגע שאני רוכש את המחשב. אז על מה אפשר ללכת ?

• 6 תגובות
    • 741 צפיות
  21. בטעות פירסמתי פה, אשמח אם אני יועבר ללוחות אם. מהו הלוח הכי מתאים למעבד 720. אלה האפשרויות שלי: GA-MA770-UD3 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2982 GA-MA78GM-S2H http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2758 GA-MA78GM-UD2H http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3017 M3N78-EM (asus http://www.asus.com.au/products.aspx?l1=3&l2=149&l3=676&l4=0&model=2319&modelmenu=1 אין לי כוונה לDDR3 לא אובר קלוק זכרון 800 מגה הרץ צריך לוח אמין ויציב. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 610 צפיות
  22. Started by stam_1,

שלום מה דעתכם על המפרט הבא למחשב HTPC: מארז ANTEC NSK2480 לוח אם ‏MA78GM-US2H מעבד ‏Athlon II x2 245 2.9Ghz Socket AM3 Tray‎ GEIL DDRII 800MHZ 1X2GB דיסק קשיח 1T SATA2 32MB SEAGATE צורב LG DVDX22 כרטיס רשת אלחוטי 7128G PCI EDIMAX מקלדת אלחוטית TEAC 1. מבחינת שקט 2. מבחינת ביצועים (720P, 1080P BR)

• 0 תגובות
    • 465 צפיות
  23. Started by CocainHore,

אהלן חבר'ה, חברה שלי מתחילה ללמוד באוקטובר וצריכה מחשב נייד ללימודים בתור סטודנטית. אוקיי לבקשתה כמובן דברים שהיא מצפה מהמחשב : 1. שיהיה קל, אפילו קל מאוד הממ היא לא תסתדר אם מחשב נייד כבד יחסית. 2. סרטים, מוזיקה, תמונות, שימוש רציף באינטרנט בפייסבוק וכאלה שיעלו ללא איטיות או בעיות. 3. יציאות USB - אם יש אפשרות לכמה שיותר [ מעל 2 לפחות ], ואם אין אשמח לדעת אם יש מפצל או משהו כזה. 4. שהמסך לא יקרע לה את העיניים כי היא תשתמש בו הרבה. תקשיצב מקסימלי - 3000 ש"ח. אשמח מאוד אם תעזרו לי, אין לי שמץ של מושג בלפטופים איכותיים, בלהרכיב לפטופים ובכללי. תודה.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by orkir,

מה ההבדלים בין הכרטיסים הנ"ל? (חוץ מהמחיר) תודה מראש, אור

• 1 תגובה
    • 601 צפיות
  25. Started by andrei21,

לכמה מעלות מקסימום יכול להתחמם כרטיס זה שלי מתחמם ל 105 מעלות

• 3 תגובות
    • 579 צפיות

דיונים חדשים בפורומים