עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by SagroN,

שלום לכולם. חבר שלי מעוניין לרכוש מחשב חדש, היעד בגדול זה גימיינג אז בתקציב כמה שתצליחו לעשות מחשב גימיינג יהיה מעולה. יש עדיפות לתקציב יותר נמוך - 3,200-3,300 אבל אם ה200-300 ממש מצדיקים את עצמם אז שיהיה. לא כולל ציוד היקפי. אזור - רחובות.

• 7 תגובות
    • 881 צפיות
  2. Started by shlooki,

אני מבקש את התייחסותכם לגבי הנייד המצוין למעלה. ובמיוחד על הכרטיס הגראפי שלו, ATI HD4650 1GB. אני צריך מחשב חזק אבל לא מהקצה הכי גבוה. אולי אתם יכולים להמליץ על אחר שמצוייד במסך LED אבל עדיין חזק. המחשב מיועד להרצת סימולטור טיסה יחודי שמשמש לאימון טייסים (כן, יש דבר כזה). אני מדגיש שוב מה דעתכם על הכרטיס הגראפי הזה. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  3. אני כנראה קונה מחשב יד שנייה ואני רוצה להריץ עליו בדיקות לפני שאני משלם עליו על מנת לדעת שהכל תקין ואין לו שום בעית . איזה תוכנות כדאי להריץ על מנת לבדוק אם הוא אכן תקין? תודה רבה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 684 צפיות
  4. Started by oOo0oOo,

ברשותי מחשב נייד LG LW20 Express, התקנתי עליו Windows 7 Ultimate Final, וכפתור ה FN לא עובד (הוא עבד מצויין בויסטה), גיגלתי, וראיתי שזו בעיה נפוצה אצל בעלי לפטופים רבים (גם סוני, טושיבה ועוד) שגם להם כפתור ה FN לא עובד ב Windows 7. 1. היכן עלי לחפש דרייבר עדכני ל Windows 7 (או אולי להתקין דרייבר של ויסטה) ? האם באתר של LG (לא מצאתי שם כלום) ? האם באתר של חברת הצ'יפסט (i915GM) ? וגם מה עלי לחפש בדיוק ? דרייבר של מה ? 2. לא אכפת לי שכפתור ה FN לא יעבוד, אני כלל לא צריך אותו, ולא צריך להשתמש במקלדת המשנית (שעוברים אליה בשילוב FN+SCR LOCK במחשב שלי), הבעיה הגדולה היא שכאשר המחשב עולה, המקלדת הפעילה היא מהקלדת המשנית ! (כלומר, בחלק מהמקשים, במקום אות, מוצגת ספרה) אני גם רואה ע…

• 2 תגובות
    • 982 צפיות
  5. רזולוציה 1920X1200 אין העדפה לאינטל \ AMD או ATI \ NVIDIA ללא כל ציוד היקפי צריך כמובן גם צורב המחשב יהיה גם בעיקר למשחקים כמו World of warcraft Counter strike: source Battlefield 2 GTA IV Assassin Creed ומשחקים שהם יחסית כבדים ... אני לא מצפה שיהיה לי ביצועים בשמיים במשחקים האלה אבל כמה שיותר יותר טוב! אפשרות לחריגה קלה תודה

• 0 תגובות
    • 601 צפיות
  6. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 5000-6000 יכול להיות גם מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, משחקים כבדים, צפייה בסרטים (כולל לחבר את המחשב לטלויזיית HD ולראות סרטים) הורדות ומשחקי רשת 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מסך יש לי סמנונס T220P 22 מקלדת ועכבר אפשר גם אלחוטיים רמקולים מפציצים אני צריך וכרטיס טלויזיה אני לא יודע מה עושים אם זה בכלל אז אם למישהו בא להסביר לי... 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו…

• 3 תגובות
    • 628 צפיות
  7. Started by p1nHas,

השימוש יהיה לעבודה משרדתית ( אינטרנט , email , צפייה בתמונות וכ'ו. ) אני יהיה בניו יורק. איזה מחשב מומלץ להביא לשימושים ובתקציב הנ"ל ?

• 0 תגובות
    • 551 צפיות
  8. Started by nivz,

אני קונה לפטופ של dell אחד מהXPSים כנראה. (התקציב הוא סביבות 1000$) רציתי לשאול מאיפה הכי זול להזמין? יהיה לי מישהו במנהטן ביום שני, אני צריך להזמין אליו (או לשלוח אותו לאנשהו) חשבתי על bestbuy, יש אתרים יותר זולים? או מקום אחר לקנות שייצא זול? תודה, ניב

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. צריך מפרט בתקציב של בסביבות 1.8K ואני לא צריך ציוד היקפי המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, שימוש בתוכנות מסרים מידיים עבודה באופיס ולפעמים משחקים בקשר למשחקים אני לא מצפה להריץ למשחקים כבדים עם התקציב הזה אבל כמה שאפשר להכניס לתקציב הזה והרזולוציה היא 1024:768 רצוי שקט אבל אם לא אז שיהיה רעש סביר לא תחנת כח בחדר [כמו המחשב הישן ] לא צריך מערכת הפעלה אבל צריך הרכבה תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 529 צפיות
  10. שלום לכולם, אני צריך בבקשה עזרה בבניית מפרט למחשב למשחקים די כבדים כגון Fallout 3 שיחזיק משחקים ותוכנות פופולריות בשוק לפחות לשנתיים הקרובות. אני זקוק לכל הציוד ההיקפי (מסך + מקלדת + עכבר). יש לי העדפה למחשב מבוסס Intel ולא AMD. שמתי עין על המסך של LG 22" W2261V לכן אשמח אם המפרט יכלול אותו אלא אם כן יש מסכים טובים אחרים. בנוסף אני רוצה שהמחשב יוכל להריץ בלי בעיה סרטי FullHD וSolid Work. נושא השקט לא כ"כ חשוב לי, בנוסף אני לא מתכנן OC למחשב. התקציב כמו שציינתי הוא 5000 עם לא יותר מדי גמישות. אני הרכבתי לעצמי את המפרט הבא רק כדי להראות כיוון כללי של הרכיבים, תרגישו חופשי להחליף את כולו. Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm 849 ש"ח Gigabyte GA-EP45C-DS3 I…

• 6 תגובות
    • 730 צפיות
  11. אני מעוניין לקנות נייד מארהב לטובת הפעלת תוכנות לעיצוב מטבחים המלצות בבקשה עד2000 דולר

• 1 תגובה
    • 720 צפיות
  12. שלום, כבר הציעו לי כאן מפרט לפני כשבוע, ובאתי "לסגור פינות". השאלות שלי הן: 1.האם כדאי לחכות עוד טיפה להוזלה במחירים, עקב יציאת מעבדים חדשים וכו'? 2.האם יש חלקים במפרט שכדאי לשנות (כגון המעבד, ל-Core i5 ולוח האם בהתאם, ללא שינוי ניכר במחיר)? 3.לגבי הזכרונות, הבנתי שעדיף, ויותר משתלם לקחת זכרונות במהירות שעון של 800 ולעשות OC קטן. האם זה נכון? אם כן, אילו זכרונות אחרים לקחת? 4.אני לא שולל OC למעבד ולזכרונות. השאלה היא, מה צריך לקחת בחשבון? האם הקירור למעבד מספיק בשביל לעשות OC קטן ונחמד? 5.איך המסך מבחינה כללית? איכותי? מציג צבעים נקיים ומלאים במשחקים וכד'? תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 528 צפיות
  13. Started by arigo,

קיבלתי מפרט למחשב MEDIA CENTRE מחנות שטוענים שהוא מעולה לסרטים כולל בלו ריי מעבד INTEL E7400 2.8Ghz 1066 3MB לוח ראשי Icedale uATX/DDR2800/FS1333 BLKDG45ID כולל יציאת HDMI , DVI , 8.1 קול , כרטיס רשת GIGA זיכרון פנימי 2GB DDR2 800 דיסק קשיח 500GB 7200 16MB SATA II צורב DUAL DVD X 20 SATA כרטיס מסך GE FORCE 9500GT 1GB מארז 140X370X420 MEDIA CENTRE USB FRONT כרטיס רשת אל חוטי מחיר כולל 2500 ש"ח לא ראיתי שאצלכם במומלצים נמצאים מעבד ולוח אם כאלה אפשר לקבל את דעת המומחים ? כמו כן ראיתי איזה מארז זה עדיין מנסה לברר איזה סוג הוא ! תודה

• 2 תגובות
    • 583 צפיות
  14. Started by MoSQuiTo,

היי, אחרי 3 וחצי שנים ארוכות היום בשעה טובה סוף סוף נכנסתי לקבע- והגיע הזמן לבזבז קצת אז ככה התוכנית המלאה היא לקנות 2 מחשבים, אחד לסלון ואחד לעצמי. מה שחשבתי הוא שבשלב ראשוני אני אקנה את המחשב לסלון - ואשתמש בו כמחשב לעצמי למס' חודשים עד שאני אחסוך קצת וארשה לעצמי לבזבז על עוד מחשב דרישות מהמחשב בסלון- בראש ובראשונה- שיוכל לנגן כל תוכן HD שאזרוק עליו!!! שיוכל להריץ משחקים (לאו דווקא חדשים) בצורה סבירה (למשחקי רשת בבית או סתם בשביל הכיף בסלון) בנוסף יש לי איפה להסתיר את המחשב- ככה שאין צורך ללכת על מארז מיוחד. אם להיות יותר ספציפי אני כנראה אלך על מארז ג'נרי הכי פשוט שיש - רק בגלל שהוא הכי צר שמצאתי. לדוגמה: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=8222 אם מישהו מכיר מ…

• 3 תגובות
    • 749 צפיות
  15. אני רוצה לקנות לאחי הקטן מחשב לא רציני כולה הוא כולה עלה עכשיו לכתה ד'...כבר יש לי איזה מישהו שנתן לי מפרט הנה אני שם אותו פה. המחשב עצמו לא צריך שיהיה מי יודע מה...רק שיעבוד חלק באינטרנט ובמשחקים קלילים כאלה... רק תגידו לי אם שווה כל זה ב-1550. אין לי יותר תקציב. תודה לכולם

• 7 תגובות
    • 627 צפיות
  16. אהלן -מבקש חוות דעת על המפרט שלהלן. האם יש למישהו רעיון ללוח אם אחר עם קצת יותר PCI רגילים ופחות PCIe ? תודה! GIGABYTE GA-P43-ES3G (P43) - ATX - 5 PCI Slots 461 ש"ח 1 Intel Core 2 QUAD Q6700 - 2.66 GHz - 8MB cache - LGA775 - TRAY - קירור מצויין למעבד FREEZER 7 XTREEM 1,027 ש"ח 2 2GB KINGSTON DDR II - 800 - KINGSTON Original 298 ש"ח 1 GAINWARD 9400GT 1GB silent DDR2 HDMI TV/O, DVI - PCX - retail 263 ש"ח 1 WD Caviar Black SE32 640GB - 32MB AALS - 7200RPM S-ATA III 369 ש"ח 1 WD Caviar BLACK SE32 1 TB-SATA-3Gb/s-32 MB Cache-SATA 3 523 ש"ח 1 LG DVD-RW GH22 x22 DUAL LAYER (black) SATA- bulk 119 ש"ח 1 ANTEC SONATA III with 500WATT PSU 675 ש"ח 1 התקנת רכ…

• 1 תגובה
    • 602 צפיות
  17. Started by arkzai,

דבר ראשון אני רוצה להודות לחברי הפורום על עזרתם הרבה. וזהו זה נראה לי דיי סופי, מפרט עד 2000 להורים שלי בעיקר לאינטרנט, סרטים על מסך 22' ומוזיקה. מעבד: [..] INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 : "SLGU9" - BOX ¤437 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP31-DS3L ¤339 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBHK ¤320 מארז: [..] RAIDMAX APEX w/o PSU - זמין במלאי ¤176 ספק כוח: [..] ENERMAX TOMAHAWK 405W : ETK405 ¤244 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤80 דיסק קשיח: [..] WD GREEN 500GB 32MB SATA2 7200 RPM - WD5000AADS ¤290 מחיר סופי: ¤1886 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il עדיין יש לי כמה שאלות: 1. יש פה כרטיס מסך onboard? והא…

• 5 תגובות
    • 556 צפיות
  18. מה דעתכם? האם מומלץ? הצרכים: אני חייב מעבד 2GHZ ומעלה (ליבה כפולה ומעלה). זכרון - השאיפה ל4 GHZ DDR2 ומעלה HD 200 גיגה ומעלה (כבר לא משנה אם יהיה 200/300/400 גיגה אבל מינימום 200). כרטיס מסך לא מובנה, שיאפשר להריץ משחקים באופן סביר. יציאות לUSB וכו'... ייעוד שימוש: מיועד לסטונדט להנדסה מחשבים, אצטרך לאפשר יחדיו/לא יחדיו: ויזואל סטודיו, מטלב, לעיתים כמה IE פתוחים במקביל (נניח 8 ), אולי נגן שירים, מצגות כבדות. לעיתים תוכנות להדמיות, תוכנות לתכנות (דברים שיכולים לרוץ בבית, ההדמיות והתכנות הבאמת רציני ירוצו מן הסתם באוניברסיטה). פחות מיועד למשחקים ויותר ללימודים למרות שמידי פעם נעשה ניקוי ראש ונכנס לקצת לאיזה משחק נחמד או לסרט טוב לנקות את הראש לאיזה GTA נחמד או C…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  19. הי אשמח לדעת איך המפרט הבא. התקציב שלי הינו 3000 ש"ח (אפשר חריגה קטנה) השימוש: משחקים קלים (ברמה גראפית של סימס 3) וגלישה באינטרנט. להלן המפרט: Seagate Barracuda 7200.12 ST3500418AS Kingston KVR800D2N6/2G DDR2 2048MB 800MHz X2 Sapphire ATI Radeon HD4850 Vapor-X AMD Phenom II X3 710 Antec Three Hundred Gigabyte GA-MA78GM-US2H Corsair CMP SU450VXEU Retai Asus DRW-24B1ST DVDx24 Retail אשמח לקבל ביקורות ואפשרויות לשיפור. * יש לציין שאני קונה מחנות אייבורי מחשבים,אז אם יש לכם הצעות לשיפור,שימו לב לפני שהחלקים אכן נמצאים באייבורי תודה ואשמח לכמה שיותר תגובות מהירות מכייון שביום ראשון אני קונה את המחשב!

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by שחפון,

היי חבר'ה... בקשר לשני הודעותי האחרונות אני מתחיל לגבש דעה בקשר למחשב הנייד שאני הולך לקנות בקרוב מאוד ללימודים שב"ה בלי נדר ישמשו אותי ב 99 אחוז מן המקרים לתמלילים , סרטים ברמה טובה וגלישה מהירה מאוד באינטרנט לצבירת מידע וכמובן בתקשורות אלחוטיות כנדרש... בנוגע להחלטתי אני רוצה להתבסס על מחשבים בסדר גדול של DELL VOSTRO 1320 שמבחינתי בעלי מפרט מהיר מאוד אם זה מבחינה הזכרון הפנימי הרב אך חסר המהירות (800 מגה הרץ..) והמעבד ה"יחסית חלש" מדגם T6570 ובעל אותה מהירות כמו של הזכרון שבעל 800 מצגה הרץ והייתי שמח למעט יותר... כמו כן ראיתי מחשב מדגם HP PAVILION DV3-2150EJ שיחסית משלים את הפערים של מה שחסר בדגם של DELL אם זה יציאת HDMI קורא טביעת אצבע... ויציאות נוספות כמו של ESATA וד…

• 2 תגובות
    • 781 צפיות
  21. שלום, בקרוב אני הולך לקנות מחשב ודחיתי את קנייתי עד ליציאת כרטיסי המסך החדשים של ATI, האם לדעתכם שווה לחכות עד ליציאת הכרטיסים?, איזה כרטיס יתאים בשבילי עד 1400 ש"ח(מהכרטיסים שיצאו בקרוב)?, השימוש העיקרי שלי הוא גיימינג ואני על מסך 23 אינטש, האם לדעתכם אני יוכל לשחק משחקים על רזולוציה של 1920X1080 ועל highest?(עם הכרטיסי מסך החדשים), והאם אני יכול לעשות OC למערכת בעתיד?, אם כן אז לאיזה תדר אני יוכל להגיע, טוב הנה המפרט: מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1566 2.66GHz 750 - BOX ¤1087 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55-UD3 ¤754 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL6 - REAPER HPC : OCZ3RPR13334GK ¤395 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤128 מארז: [..] NZXT TEMPEST w/o…

• 3 תגובות
    • 617 צפיות
  22. שלום. חדש בפורום, אם משהו לא בסדר (כותרת וזה, קשוחים אנשים) אתקן. ככה: מפרט ראשון (למשחקים ללא OC, עם מסך) עד 4000 ש"ח: הבסיס הוא מעבד: E8400. אני יכול לקבל אותו ב833 ש"ח. יש אפשרות לשדרג לQ9550 שעליו יש לי מחיר של 1200. (או לכל דבר יותר טוב וזול) כרטיס מסך: geForce gtx260. על זה יש לי מחיר של 837. שוב, אם יש יותר חזק באותו כח עיבוד תמונה, בכיף. צורב DVD כמובן... כונן קשיח: 1TB SATA II 7200RPM 32MB CACHE. לא ממש משנה איזה חברה, רק אמין וזול. זכרונות: 3-4GB עם מהירות של 800Mhz ומעלה וcl כמה שיותר נמוך, מתוכנן למערכת הפעלה 32bit. וויסטה SP1 יודע לזהות אני חושב את ה4G, אז אני מאמין שיצא זול יותר 2 סטיקים של 2G. אם לא, אנא אל תשמרו בבטן. לוח אם: שיוציא את המיטב מכל הסיפור. …

• 2 תגובות
    • 766 צפיות
  23. זקוק למחשב עם כמה שיותר זכרון, מעבד שתומך בVT, כמה שיותר חזק. אין צורך בHDD ואין צורך בכ.מסך (יש 4850).שיהיה כמה שיותר אמין ועם ספק טוב ושקט, ועדיף מארז סולדי סטיילCM690, כנראה שלא יבוצע OC, אולי ממש בקטנה. אין צורך במסך, ציוד היקפי, יש את כל אלה. תודה

• 6 תגובות
    • 707 צפיות
  24. שלום לכולם לאחר שיטוט וקריאה בניתי את שני המפרטים להלן. הראשון - מחשב חזק יותר , עם קריצה למשחקים כבדים ושאר ירקות , המסך הקיים היום הוא 17' שבחודש הקרוב יוחלף ל-22' - AMD Phenom 2 X3 720 Black Edition Triple Core AM3 Tray, יחידות 1 ¤661 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1049 Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER , יחידות 1 ¤124 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1051 Gigabyte MA-770-UD3 Rev2 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ¤411 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1048 A-DATA 4GB Kit CL4 DDR2 800Mhz vitesta, יחידות 1 ¤340 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=48 WD 500GB 7200RPM 32MB Sata2 WD5000AADS, יחידות 1 ¤284 http://w…

• 2 תגובות
    • 542 צפיות
  25. Started by Mr_Eli,

הי.. אני לא ממש מבינה במחשבים אז אני מקווה שתעזרו לי : ??? טוב אז בעיקרון המחשב עד תקציב של 2500 (חריגה עד 3000 שקל גג ורק אם ממש אין ברירה) למשחקים בעיקר(כמו סימס 3 ודומים לו בדרישות) לעריכה גרפית בפוטושופ ואינטרנט.. ציוד היקפי לא צריך.. שיריץ ויסטה (אם מומלץ בכלל).. תודה מראש :yelclap: ;D ;D ;D 8) :

• 1 תגובה
    • 505 צפיות

דיונים חדשים בפורומים