עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by asherman1,

יש מישהו שיש לו את הנייד הנ"ל ויכול להצביע על יתרונות / חסרונות? מדובר על מעבד אינטל I7 דור שמיני, כרטיס מסך 1060, זיכרון RAM 16GB.

• 0 תגובות
    • 790 צפיות
  2. Started by Natasha Grudsky,

אז המחשב הנהדר שלי, החזיר את חייו לבורא( לנובו יוגה 2 פרו),אחרי כמעט חמש שנים, הייתי מאוד מרוצה ממנו, והוא היה ללא תקלות בכלל. אני זקוקה למחשב בעיקר לעבודות משרד, נטפליקס, וגלישה באינטרנט. מסך בין 13-14, שלא יהיה כבד מדי. וכאן אני נתקעת, כי יש המון אופציות, ואני מבינה שזה לא המקום לבחור לפי הצבע. מהקצת שקראתי, אני מבינה שאני צריכה זיכרון פנימי של של לפחות 8, וזיכרון ssd, , כיוון שהוא עמיד יותר למכות. עמודות זה גם פרמטר חשוב, יש לי כישרון להפיל/לשפוך דברים, וחתול שאוהב לקפוץ ולשבת על המחשב. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. היי, קיבלתי את המפרט הנ"ל: אשמח לדעת אם המפרט שווה את המחיר או אם צריך לשפר/להחליף חלק מהחלקים. המחשב מיועד לגיימינג בינוני-גבוה. תודה. מעבדים: AMD Ryzen 7 2700X Processor Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1441 לוחות אם: Gigabyte B450 AORUS M כמות: 1 - מחיר: ₪ 426 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2D3000C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 528 מארזים: Cougar MX330-G כמות: 1 - מחיר: ₪ 185 ספקי כוח: ANTEC PSU 650W High Current Gamer Gold כמות: 1 - מחיר: ₪ 371 מאווררים למארזים: Antec Prizm 120mm RGB fan כמות: 1 - מחיר: ₪ 37 כונני SSD: Samsung SSD 250GB 970 EVO NVMe M.2 כמות: 1 - מח…

4. מחפש לרכוש נייד חדש, בעיקר לעבודה בדרכים (רכבת) ובמשרד, בעיקר כתיבה וגלישה, קצת צפיה בסרטים בערב בבית. חשוב- עבודה חלקה, מקלדת נוחה, סוללה חזקה, שייראה טוב ומרשים (רצוי), לא גדול מדי (''14?), דק ונוח לנשיאה. מסך טאצ'- לא קריטי. צריך מערכת הפעלה. אשמח גם להמלצות לגבי קניית אופיס. תקציב עד 3K, גמיש. חשבתי על שני דגמים של לנובו- https://ksp.co.il/?uin=49067&select=.268..271..159..5227. או https://ksp.co.il/?uin=50972&select=.268..271..159..214..2179..347. כמובן שפתוח להצעות נוספות תודה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by zone glide,

יש לי מחשב בן 6-7 שנים שמבוסס i3 ישן ואני רוצה להחליף אותו.. בעקרון חשבתי לחכות לדור החדש של הרייזנים ואז לקנות את המחשב כדי להעלות עוד את הפער ולקבל משהו יותר טוב וחזק.. הקטע אבל גם שאני חושב שאם אני אקנה דור חדש שכזה אז שווה גם לחכות לכרטיסי מסך חדשים וכנראה הם יתעכבו.. בנוסף.. אני אומר לעצמי אולי אם כבר לקנות הכל חדש אז גם לעבור ל-ddr5 אבל הבעיה שכרגע אין צפי בשבילו.. מתי לדעתכם הזמן המתאים לקנות את המחשב? מספיק רק לחכות לדור המעבדים וזהו?

6. Started by Yulia Zaitsev,

היי חבר'ה, אני צריכה לרכוש מחשב חדש שאוכל לעבוד בו על תוכנת תלת מימד (ספציפי ריינו Rhino) זה מה שכתוב לפני שמורידים את התוכנה, מישהו יכול להמליץ לי על מחשב שיוכל להכיל את זה? חשוב לציין שיש לי 0 ידע והבנה במחשבים. תודה!

7. שלום תקציב: 7000 ש"ח לפי אילת האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: (500) האם לנצל את כל התקציב או לחסוך?: הכל מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום) גיימינג בינוני ועריכת וידאו האם קיימת העדפה לרכישת המחשב מחנות מסויימת: אילת חשבתי שיהיה נוח יותר לעבוד על מחשב 17.3 מאשר 15.6 שמניסיון מרגיש קצת קטן, אבל ההיצע בגודל 17.3 בתקציב שלי לא גדול. יש לי הזדמנות לרכוש בסוף שבוע לכן מבקש את עזרתכם המהירה, תודה!

• 0 תגובות
    • 751 צפיות
  8. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח חריגה של עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות סטודנטיאליות בסיסיות : אופיס וכו'. בנוסף לצפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ssd 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב במידה בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עם win10. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות …

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by F!N4L,

היי שלום לכולם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 גג 3300 אבל עדיף פחות מ3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה לא אבל עדיפות להרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב …

10. היי, אני כבר לא מעט זמן מתעניין במחשב נייד לגיימינג וכעת כשיצאו דגמים עם כרטיסי מסך חדשים זאת נראית לי הזדמנות טובה, אני פחות או יותר יודע מה אני רוצה שיהיה במחשב אבל נשארו כמה פינות לסגור...התקציב הוא בסביבות 10K ואני מתכוון לרכוש מניואג, הדברים הראשונים שהכי חשובים לי הם גודל 17.3 אינץ' ו2070, אלה השאלות: 1.איזה יצרן עדיף? asus או msi ולמה.. 2.איך אני יודע שבדגם מסויים יש 2070 רגיל או MAX Q? 3.מה זה SSDHD? איזה מבין סוגי הSSD הכי טוב? והאם כדאי לקנות מחשב רק עם SSD? תודה מראש לעוזרים

• 0 תגובות
    • 953 צפיות
  11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות ה7000 שקל, ניתן לחרוג עד 3000 ל2 הכיוונים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב אמור לשמש עבור תכנות, צפייה בסרטים וכתיבה בשיעורים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אם זה ברמה שלא יציקו לי בכיתה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by BRPOQNT,

הסתכלתי על מפרטים של המתחרה שלכם,FXP, ובכל המפרטים שלהם אין את הדבר ששמו קירור למעבד. בכלל.NEVER EVER. האם זה לא הכרחי ? למה לוחות אם של ASUS לא קיימים בשום מפרט ? זו אמורה להיות חברה ממש מוצלחת בתחום של לוחות אם או שאני לא מעודכן ? האם לכל הלוחות יש יציאת HDMI ? האם יש כמה סוגים של יציאה כזו ? האם חיבור למסכים גדולים מצריך יציאה מסוג אחר ? הביצועים של AMD ושל אינטל אולי זהים,פלוס מינוס,אבל מחשב שהיה לי עם AMD - השבב הלך פייפן לאחר 3.5 שנים. המחשב הנוכחי שלי,עם אינטל,חי וקיים מ 2011 ועד היום (מפרט שלכם ומאד מוצלח). קצת איטי,אבל 8 שנים והדבר היחיד שהתקלקל היה מאוורר שהחלפתי לפני שנה. ביצועים זה לא…

13. Started by shira steinitz,

שלום בגלל קריסת המחשב שלי אחרי התקנת כרטיס מסך חדש שכנראה כבד מדי עבורו, ולאחר שכנראה צריך כנראה להחליף את כל מערכת ההפעלה- אני מעוניינת לקנות מחשב נייח חדש. הדרישות שלנו: עבודה עם חלונות מרובים פתוחים. משחקים כמו מיינקראפט לילדים. עיבוד תמונות. שיתפקד טוב עם תוכנות לעריכת וידאו, עריכת סרטים כולל שתילת תמונות, הורדת אפקטים, התאמת קבצים מוסיקליים- לצורך הכנת סרטים לבר מצוות, חתונות, ארועים משפחתיים - ברמה אומנותית גבוהה עם אפשרות לחיבור לגליון ציור ידני שמוריד דמויות קריקטורות לתוך הסרטים. יש לנו תמונות וסרטים משפחתיים בכמות מאוד מאוד גדולה. לכן אחסון מאוד גדול לפחות 2T עם אפשרויות להגדלת האחסון והוספת דיסק קשיח. (כיום יש במחשב לפחות…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by no_way,

הוצע לי המפרט הבא: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i5 9600K / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 1095 קירור למעבדים: Noctua NH-U12S CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 262 לוחות אם: Gigabyte Z390 UD כמות: 1 - מחיר: ₪ 629 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G(8GX2) 3000 CL16 Vengeance LPX Black CMK8GX4M1D3000C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 530 מארזים: Antec P8 Case כמות: 1 - מחיר: ₪ 250 ספקי כוח: ANTEC PSU 650W High Current Gamer Gold כמות: 1 - מחיר: ₪ 371 כונני SSD: Addlink SSD 256GB S70 M.2 2280 NVMe כמות: 1 - מחיר: ₪ 253 כוננים קשיחים: Seagate HDD 1.0TB 64MB SATA3 Barracuda כמות: 1 - מחיר: ₪ 200 כרטיסי מסך: …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by shira steinitz,

שלום צריכה המלצה למחשב נייד עבור ילד בגיל 13 עם רמת שמע (רמקולים) באיכות מצויינת לצורך שמיעת מוסיקה קלאסית באיכות גבוהה, צפיה בסרטים עם שמע מצויין. בנוסף- אפשרות לחיבור מיקרופון איכותי (כבר יש לנו) המקליט קבצי קול - הורדת קבצי הקול מהמקרופון למחשב, עריכת קבצי הקול- בינתיים באופן בסיסי ייתכן שבהמשך עריכה טובה יותר (תלמיד בבית ספר למוסיקה). מאוד חשוב: 1. איכות המסך- ילד עם משקפיים ובעיות ראיה לכן דרוש מסך טוב שמקל על עייפות בעיניים וכאבי עיניים עם אפשרות לשליטה באור הכחול אבל גם בלי ריצוד יתר. 2. הילד שם את הנייד על הברכיים לפעמים ולכן חשוב שלא יתחמם מדי. אם יש לכם מידע גם על קרינה- זה יכול להיות משמעותי בהחלטה הסופית על דגם או חברה. תודה רבה

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by Yossi Samia,

היי חברים, ראיתי כמה דיונים בעבר - אבל הלינקים (מן הסתם) היו שבורים\ריקים\לא במלאי ולא היה לי מפרט להיעזר בו. מחפש לחברה טובה, גרפיקאית במקצועה, עובדת בעיקר עם פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין, מחשב נייד 14 אינצ' חזק - שלא ייאכזב, בעיקר במהירות. אין הרבה מה להשקיע בסוללה חזקה, עיקר העבודה במשרד (כשהוא בטעינה). תקציב - תמיד אפשר למתוח את הגבול אבל סביב 5,000 ש"ח. תודה רבה מראש!!

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אהלן! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1. 1000$. אפשר לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 2. עריכה גרפית, משרדית. שיהיה כיף ואיכותי להציג בו עבודות בפגישות, ולקחת אותו לאירועים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 3. יש צורך שיהיה אפשרי לחבר אותו לעמדת עגינה עם מקלדת, עכבר, מסך וכו'. את הציוד עצמו לא צריך בינתיים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 4. SSD, מסך IPS 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5. חשוב, לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by k534d,

אני צריך טאבלט שנח לכתוב עליו, שמריץ חלונות\לינוקס חשבתי על surface הבעיה שהמחירים שלהם מאוד גבוהים בארץ. יש איזה חלופה טובה בארץ?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. בקצרה: מחשב נייח לשימוש ביתי כולל הרבה טאבים פתוחים בדפדפן והרצת מכונה וירטואלית לפעמים. אם אפשר, אני מעדיף מארז קטן יותר מאשר הענקיים הסטנדרטיים. עדיף גובה של 20 ס"מ במקום ה-40 ס"מ הרגילים. אם לא אפשרי אז אסתדר עם מארז גדול. 1. תקציב: 3,000 ש"ח. אפשר לחרוג 2. שימושים: בעיקר שימושי ביתי, הרבה טאבים פתוחים בדפדפן, סרטים בנטפליקס, ביטורנט. פעם בחודשיים בערך לכתוב ולהריץ סקריפט פייתון פעם בחצי שנה בערך להריץ מכונה וירטואלית עם Virtual-Box אתקין לינוקס במקביל לחלונות. חשוב שהמחשב לא יקרטע. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. רכיבים שכבר יש לי: כבר יש לי כונן SSD ו-HDD. יש רשיון ל-Windows 10 5. חשוב שיהיה שקט במידה …

20. היי, בניתי את המפרט הבא לעריכת אודיו, עבודה עם וירטואליזציה ולפעמים גיימינג על 3440x1440 Ultrawide אשמח לחוות דעת מה להוזיל/לשפר, לדוגמא: - איזה מארז מומלץ להתאים (לא בחרתי עדיין) - האם Samsung 970 עדיף על 860 ויתן הבדל משמעותי - האם עדיף קירור מים במקום ה-NH-D15 - האם RTX2070 יספיק לגיימינג על 3440x1440 או שעדיף 1080ti יד שניה וכו'. תודה מראש! דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 9700K 3.6Ghz 12MB Cache s1151v2 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Noctua NH-D15 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte Z390 UD LGA1151v2, Intel Z390, D…

• 2 תגובות
    • 902 צפיות
  21. שלום, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בשילוב מספר ממשקים, תוכנית אופיס כולל אקסס , עבודה בחלונות מרובים מאוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן מערכת הפעלה + אופיס …

22. היי, אשמח לקבל המלצה לנייד עד 2500 ש"ח: - שימוש - עבודה משרדית/אינטרנט ושימוש בסיסי - דיסק - SSD קטן למערכת הפעלה (128GB)) + 1TB דיסק לאחסון - זכרון - 8GB RAM לפחות (אם יש 16GB בתקציב הנ"ל אז רצוי) - מעבד - עדיפות ל-I5 - מסך - בין 13-15 אינץ' , עדיפות לגדול מביניהם. - סוללה - מינ' 3 תאים - רצוי עם אחריות ליותר משנה, אם יש דבר כזה. אפשר להתפשר פה ושם אבל זה בגדול תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by hedBisker,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי, OFFICE, סרטים, SPSS, וכדומה... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין עדיפות מיוחדת, מה שיכנס בתקציב המחשב הנייד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? פחות משנה לי.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 8GB RAM, +512SSD+ מעבד i5+ 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  24. שלום, אני אשמח לשמוע המלצות למחשב נייד עם ביצועים גבוהים. המחשב ישמש לפיתוח אלגוריתמים לעיבוד תמונה ווידאו שמיועדים לעבודה על CPU ו-GPU (חובה כרטיס מסך Nvidia) המחשב ישמש כתחנת עבודה נוספת לפיתוח Deep Learning (אימון רשתות יתבצע על מחשב שולחני אחר). אשמח להמלצות, להלן תשובות לשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000-8000 ש"ח, ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח אלגוריתמים, פיתוח Deep Learning 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר …

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by אריאל זנדר,

המחשב שלי כרגע בן 11 שנה והגיע הזמן להחליף 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 (חריגה בקטנה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כן, gtx 1050 ti חדש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב שיהיה שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנ…

דיונים חדשים בפורומים