ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. בעיקרון המחשב נועד למשחקים ולפוטושופ. א.פוטושופ ב.לשימוש ביתי. ג. 1280x1024p 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? אין צורך בכרטיס מסך יש צורך בצורב. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את הח…
-
- 4 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום לכולם. ברשותי המפרט הבא - מעבד - DualCore Intel Core 2 Duo E4400, 2000 MHz לוח אם - Gigabyte GA-945GM זיכרון - KINGSTON 2X1GB,DDR2,667 Ghz כרטיס מסך - MEDION RADEON x1550 512MB (אל תשאלו מה זו החברה - מצאתי בזמנו בזול,איזו חברה קוריאנית שפשטה כבר את הרגל) דיסק קשיח - WD 320GB 8 MB BUFFER SATA + WD 160GB IDE . את המפרט הזה הרכבתי לא ביוקר לפני כשנה וחצי. כעת עולה הצורך להתקדם לכרטיס מסך טיפה יותר משוכלל. המטרות של רכישת כרטיס מסך חדש - לסחיבת משחקים דוגמאת RAVEN SQUAD,CRYSIS ואסטרטגיות חדשות . בנוסף - עבודה על עיצוב אתרי אינטרנט (דבר שמצריך עבודה שוטפת מול פוטושופ,פלאש ותוכנות תלת מימד כדוגמת MAYA,RHINO ו-3DSMAX) . 1. השאלה - האם כדאי לי להשקיע את כספי ברכישת כרט…
-
- 5 תגובות
- 639 צפיות
-
-
התקציב הוא 3800!!! לא שקל יותר(לצערי), אני לא צריך ציוד הקפי או מסך, וגם לא צורב. המערכת היא למשחקים. 1 Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8Mb LGA 1156 Box 1,090 ש"ח 1 Intel P55 WHITESBURG BLKDP55WB LGA 1156 485 ש"ח 2 A-DATA 2GB (2x1GB) DDR3 1333MHz CL9-9-9-24 G-Series 520 ש"ח 1 Sapphire ATI Radeon 4870 512MB DDR5 Retail Model S487512D5 805 ש"ח 1 Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AAKS 289 ש"ח 1 ANTEC NSK6580B Super Mid Tower Case 430Watt 540 ש"ח סה"כ 3,729 ש"ח אני לא רוצה מערכת שמבוססת על AMD המטרה היא I5 כמו שאמרתי אשמח לקבל הצעות וחוות דעת במיוחד בעניין הלוח אאם והזכרונות. תודה! נ.ב: יש הרבה המלצות על הלוח אם MSI…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תודה מראש. מפרט הפנסוניק (במחיר של כ 7800ש"ח כולל מעמ, ויסטה ו3 שנות אחריות): Mobile Computing Intel® Centrino® 2 with vPro™ technology Platform – Intel® Core™ 2 Duo processor SP9400 (2.40GHz, 6MB L2 cache, 1066MHz FSB) – Mobile Intel® GS45 Express Chipset – Intel® Wireless WiFi link 5100 AGN Network Connection (supporting 802.11a/b/g, n draft 2.0 compliant) OS Genuine Windows Vista® Business Service Pack 1 (including XP Downgrade License) or Genuine Windows® XP Professional (Downgrade Service with Vista® License) RAM 2GB (DDR2-533 SDRAM, max. 4GB) Graphic Chip Intel® GS45 graphics controller, UMA (Win XP: max. 1024MB; Win Vista: max. 1551MB with additional 2GB memory) HD…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לשנת הלימודים האוניברסיטאית הקרובה, צמצמתי את האפשרויות שלי ל-2: דל- http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13071 לנובו- http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13622 מה עדיף? המחירים יוצאים שווים כשמאריכים את האחריות של הלנובו לשלוש שנים? מה אמין יותר?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני יודע שזה נשמע קצת מוזר ... אבל ראיתי את המחשב הנייד שלהם בזאפ, אבל לא מצאתי יותר מידי REVIEWS בגוגל על הדגם הזה מדובר בדגם היחידי שנמכר בארץ hasee al432 המפרט נראה דיי מרשים יחסית למחיר. לשם ההשוואה מפרט דומה של LG עולה בערך 1000 שקל יותר. אשמח אם מישהו יכול לשפוך אור על היצרנית הסינית ועל הדגם הזה. תודה רועי
-
- 1 תגובה
- 856 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני קונה מחשב בשבועיים הקרובים (ללא מארז ומסך) שאמור לתת מענה לגיימינג ברמה הכי גבוהה שיש. יש לי כמה שאלות לאחרי המפרט, אשמח לשמוע את דעתכם. 1. Intel I7 920 Tray קירור למעבד - Thermaltake V1 2. Gigabyte GA EX58 Extreme 3. G Skill 3GBX2 Trichannel CL9 1600 DDR3 4.Thermaltake Toughpower 750 PSU 5. nVidia GTX 295 עכשיו להתייעצויות: 1. לוח האם תומך ב-Three Way SLI - דבר שאין לי ולא יהיה לי בו צורך. אני לא מתכוון לשים מערך SLI ולכן זה מיותר. האם יש לוח באותה רמה(!) ללא תמיכה ב-SLI? 2. מה הצורך הממשי ב-6GBs מול 4GB שאיתם אני עובד היום? 3. שאלת השאלות - nVidia GTX 295 - האם הוא עובד כמערך SLI? אם כן, זה אומר שחלק מהמשחקים לא יקבלו את תוספת הביצועים... אם …
-
- 8 תגובות
- 773 צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב DELL מהחנות הנ"ל. האם הם נותנים את האחריות או האחריות מסופקת ע"י היבואן הרשמי? (כי חנות מסוימת טענה בפני שזו אחריות לא רשמית). נכון לעכשיו האתר שלהם לא עובד, אז אני לא יכול לברר זאת, מה שגם קצת מחשיד.
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי החלטתי על מעבד, אני אלך על הE5200. אני צריך לוח אם טוב לOC. מה עם הGigaByte GA-EP43-DS3L ? זה לוח איכותי? לגבי זכרונות קנו לי את הOCZ REAPER 1066 4GB (2X2GB ) לגבי מארז אני רוצה את הCM 690 ( מה עדיף עם חלון או בלי ? ) ואני לא יודע איזה ספק ללכת ואיזה כרטיס מסך גם צריך הארד דיסק, וצורב DVD דואל לייר ( קראתי שיש הארד דיסק וצורב של סאמסונג ממש מומלצים ) עד TB1 ואפילו פחות זה בסדר. קירור למעבד אני רציתי לדעת אם הV8 של COOLERMASTER זה סבבה או שזה סתם מעין "גימיק" כזה ולא ממש משהו טוב.. תודה על העזרה. עריכה, טעיתי בחישוב שלי של התקציב עידכנתי לתקציב האמיתי שלי.
-
- 1 תגובה
- 521 צפיות
-
-
אני אשמח אם תוכלו להמליץ לחבר שלי על מפרט והייתי רוצה שתגידו לי איפה לקנות ויש לי שאלה קטנה למה אתם לא הוספתם ספק של 450 או 525 WATT של חברות כמו ENERMAX או CORSAIR ?
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
היי קניתי לפניי 6 ימים נייד טושיבה, פתאום היום כשמחשב מונח רגיל יש רעשים מהרדיסק תיקתוקים כאלו והמחשב נתקע. אם המחשב מוטה לצד ימין כזה כמו נדנדה שהצד של ההרדיסק למעלה אז המחשב עובד רגיל!!!!!1 מה הבעייה? אולי משהו בחיבורים? לפתוח ולראות?? ההרדיסק הוא 60 גיגה תודה לעוזרים צריך עזרה דחוף...כי קניתי\את זה באייביי ואין החזרות...
-
- 3 תגובות
- 578 צפיות
-
-
אני סטודנט, ורוצה מחשב שיחזיק איזה שנתיים-שלוש. מוכן להשקיע עד 5000 ש"ח. מבדיקה זריזה של האינטרנט בחרתי לתמקד בשני דגמים של לנובו - ה-T וה-SL (אני די נעול על מסך 14). א למישהו יש משהו חכם להגיד בנושא אני מאד אשמח...
-
- 2 תגובות
- 641 צפיות
-
-
ניסיתי להתקין על FUJITSU V6535 של חבר XP כשמותקנת לו VISTA כרגע דרך הביוס אבל ההתקנה נתקעת איך שהיא מתחילה במסך כחול וניסיתי כמה דיסקים שונים, הגיוני שיש חסימה כלשהי בחומרה?
-
- 4 תגובות
- 711 צפיות
-
-
לצורך לימודי מערכות מידע. מה אתם אומרים על HP 1260 JET או DELL 1545 ???? תודה!
-
- 4 תגובות
- 543 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא ממש מבינה במחשבים... אז אשמח אם תוכלו לעזור לי אני מחפשת מחשב ללימודים-לסימולציות, ובנוסף שתהיה אפשרות לצפות בו בסרטים. אשמח מאד אם תוכלו לייעץ לי בנושא.
-
- 1 תגובה
- 536 צפיות
-
-
זה המפרט מפרט מחשב: Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box + THERMALTAKE BIGTYPHOON ASUS P5W DH Deluxe 2X G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 2048MB CL 5-5-5-15 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII RAID WD 200GBJS 7200RPM SATAII CONNECT3D Radeon® X1950 XT 256MB GDDRIII GIGABYTE 3D AURORA ENERMAX LIBERTY 500W ZALMAN ZM-F3 120MM NEC ND-4571 LABELFLASH WHITE/BLACK כונן דיסקטים שחור Creative X-Fi Fatal1ty Champion Series WD 250GB + WD 200GB + SEAGATE 500GB אני עובד עם ויסטה 64 ביט עובד עם החבילה של אדובי CS4 אני חושב שצריך לשפר את המעבד, והכרטיס מסך כי נראה לי כל השאר סבבה תקנו אותי אם אני טועה תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד בסביבות4K. המחשב ישמש לעבודה עם אופיס, גלישה באינטרנט, צפיית סרטים ושימושים כאלו. (המחשב לא ישמש למשחקים). ראיתי את המחשב הזה: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7933&perur=2&t=34&c=484 או http://www.bigbox.co.il/homepage.aspx?FolderID=568&ProductID=17442&VariantID=17443〈=he חשוב לי שלמחשב תהיה אחריות ל 3 שנים כמו בטושיבה ולכן במחשב השני אני מתכוון להוסיף את זה. מה דעתכם על המחשבים האלו? האם למישהו יש הצעה טובה יותר? מה ההבדל בכרטיסי המסך בשני הדגמים מבחינת ביצועים ? השירות של 2 החברות?
-
- 6 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שלום אני מתעניין לקנות לפטופ של חברת GIGABYTE משהו מהסדרה W576V אבל אני שומע כל הזמן יש בעיות מקלדת, פלסטיק זול וכו וכו אני לא מכיר אף אחד שמשתמש במחשב נייד שלהם ,כך שאני לא יכול לבדוק בעצמי זה עד כדי כך רע ? המחיר יחסית נמוך למה שהם נותנים זה די משונה. בגלל זה באה השאלה "משהו מסריח פה ?" מישהוא פה עובד עם זה ? תודה
-
- 6 תגובות
- 738 צפיות
-
-
כמו שהכותרת אומרת: נייד עד 2.5K קצת פירוט: מחשבי ה15" גם לטעמי וגם לטעם מי שהמחשב מיועד לה, כבדים, גדולים ולא הכי ניידים, לכן המחשבה היא למשהו קטן יותר, מה גם שהם חורגים מהתקציב. כמו כן נטבוקים של 10" הם גם לא מציאה, הם פשוט קטנים מדי ולא נוחים במיוחד. סביבות ה12" הוא הכיוון. לפי התקציב ראיתי שני דגמים שנראים מאוד מעניינים (אחלה מפרטים). 1. Asus Eee 1101HA 2. Lenovo IdeaPad S12 ההתלבטות כרגע היא בין שניהם (אלא אם יש לכם משו אחר להציע) השוואה קטנה בניהם: המסך של האסוס טיפה קטן יותר (12.1 נגד 11.6) הרזולוציות (1366x768 לאסוס נגד 1280x800) המעבד של האסוס חלש יותר (1.33GHZ לעומט 1.6) אבל לאסוס יש אופציה לOC עד 1.7 הסוללה של האסוס חזקה יותר (הם טוענים ל9.5 או 11.5 שעות בזמן של…
-
- 1 תגובה
- 692 צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד ואני מחפש מחשב נייד טוב בטווח המחירים 2500 - 3500 ש"ח. הצרכים שלי הם: 1. תכנות עבודות לאוניברסיטה (לומד מדעי המחשב). 2. עבודה שוטפת (אופיס, סרטים, מוזיקה) 3. מסך גדול 15.4 4. חיי סוללה ארוכים ככל הניתן 5. עדיף כמה שפחות חום ורעש. 6. עדיף מסך לא מבריק. אשמח לפירוט של דגמים שיהיו טובים עבורי. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אבקש מפרט שיתמוך בCore I5(יש לי תקציב של 3500 למארז,כרטיס מסך וקירור שאני קונה בעתיד) ככה שהדברים שאני מבקש זה להתמקד בעיקר בעיבוד, בלוח אם, ובזכרונות, אפשר לשים כרטיס מסך הכי זול שיש נגיד 9500GT או 9400 אפילו משהו יותר זול.. במארז לא צריך להשקיע וגם בקירור לא.. אני מחכה לדצמבר כדי לקנות מארז, כרטיס מסך וקירור למעבד, ככה שבנתיים אני אסתפק בצרכים שאמרתי למעלה שתומכים בעיקר בכוח עיבוד, זכורות ולוח אם, אפשר להכניס גם מארז בכ200 או 250 לא משהו מוגזם אבל שיצליח להכיל בנתיים את המפרט, צורב אני אקח עכשיו. מתכנן OC ממש קל חשבתי על שתי אפשרויות: Phenom II x4 Quad-Core 945 Socket AM3 3.0Ghz 45nm Tray 980 ש"ח GIGABYTE MA790XT-UD4P AM3, 790FX, DDR3 1333, PCI-E, ATI CrossFireX, HDAudi…
-
- 3 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום לכולם! רציתי לקבל את עזרתכם בהצעת מפרט עד 1800 שקל מהמפרטים המוצעים באייבורי. המחשב יהיה לשימוש ביתי פשוט. בסכומים כאלה אין לי עניין לשלם על הרכבה לכן אני מעדיף להשתמש במפרטים קיימים באייבורי(קיימת שם אפשרות בכל מפרט לבחור בין לוחות אם וכל מיני אפשרויות אחרות שאני מניח שאתם מבינים יותר)... אשמח מאוד לקבל את עזרתכם.
-
- 3 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש בזמן האחרון מחשב נייד (לעבודה משרדית), וגיליתי שנורא קשה למצוא היום מחשבים בעלי מסך מט. מסיבה לא ברורה המסכים המבריקים השתלטו על השוק. יצא לי לראות כמה כאלה וההשתקפויות מפריעות כמעט בכל סביבת עבודה. אשמח לשמוע אילו דגמים בטווח מחירים של עד 2500 הם בעלי מסך מט (למען הסר ספק, אני מעוניין במחשב 15.4'', לא נטבוק או משהו כזה). מעניין אותי גם לשמוע מאנשים בעלי מסכים מבריקים מה באמת חוויית העבודה איתם. אולי זה לא כ"כ נורא כמו שהיה נראה לי? בתודה, גיא.
-
- 3 תגובות
- 6.9k צפיות
-
-
בוקר טוב, מתלבטת בין שני הדגמים האלה: TOSHIBA satellite u500-10K http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13147# ל. HP Pavilion Dv3 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=983 על מה אתם ממליצים? מה היתרונות או החסרונות של כל אחד?(מעבר לדברים הבולטים כמו גודל הדיסק קשיח) האם השוני בכרטיס המסך משמעותי? השימושים סטודנטיאלים - לימודי תוכנה והורדה וצפיה בסרטים סדרות. אשמח לשמוע חוות דעת. תודה. גלית
-
- 0 תגובות
- 758 צפיות
-
-
אהלן.. התבקשתי מידידה טובה שלי לבנות לה מחשב ללימודים היא תומדקת תקשורת אינטראקטיבית ומולטימדיה אני יודע שהיא תשתמש בתוכנות פוטושופ, אילוסטרייטור, פלאש, פרימיאר, אפטר אפקט ותלת מידי.... רצוי שהמחשב יהיה באמת חזק וטוב.... מהיר ושקטטטט שאפשר יהיה לעבודה על כמה תוכנות במקביל ולבצע רינדורים עדיף של INTEL ולא AMD אני מעדיף שהמחשב לא יהיה עם OC בכלל או לפחות משהו קטן אבל עדיף שלא... רצוי מאוד לפחות 4 ליבות כי זה בטוח יכנס בתקציב ללא מסך וציוד הקפי... בניתי ת'מפרט הזה ככה בזריז.. מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray ₪1078 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550ay לוח אם Gigabyte GA-EP43-UD3L ₪465 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39479 כונן קשיח Seaga…
-
- 1 תגובה
- 688 צפיות
-