עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by d1a1n0,

אהלן, אני רוצה לקנות מחשב חדש. המחשב ישמש אותי למשחקים, חשוב שיחזיק משחקים חדשים שיצאו לשוק. אני מתגייס לצבא, ככה שאני יהיה בבית רק בסופ"ש - אבל חשוב שהוא יהיה מהיר, חזק וטוב. המחשב יהיה מחובר למסך 24 אינ'ץ של LG חדש דנדש. כמובן שהוא יהיה HD ואני רוצה מחשב חזק כדי לצפות בסרטים באיכות הטובה ביותר בצורה המהירה והנוחה ביותר. כמובן שאני לא צריך ציוד היקפי או מסך, מחשב נטו.

• 12 תגובות
    • 723 צפיות
  2. Started by ofirwe,

היי אני מתחיל כסטודנט ללמוד מדעי המחשב. אצטרך מחשב בעיקר לשימוש בבית (כנייח). אני לא גיימר.. אולי בשביל לראות סרטים פעם ב.. התקציב עומד על 3500 4000 ואני מתכנן להחזיק אותו לשלוש שנים הבאות גודל המסך? 15" * משקל רצוי? פחות חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא בהרכח אבל רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?רצוי HDMI * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש תודה על העזרה..

• 1 תגובה
    • 583 צפיות
  3. Started by nazgull,

כמו שהכותרת אומרת אני מחשב מחשב נייד בחנות אמינה לסטודנט בסביבות מחיר 3000 עם חריגה של אולי 100 שקל, גודל מסך-15" אני מניח שלא יהיה מהמחשבים הקטנים ... זיכרון רצוי 4 gb אבל אני מניח שגם 3 יהיה סביר . סוללה שתחזיק כמה שיותר אני לא מבין גדול בזה אבל אני מניח כמה שיותר זמן סוללה ככה יותר טוב משקל המחשב שלא יהיה הכי כבד כמובן אבל זה לא חלק חשוב. דבר אחרון שהחנות תיהיה באזור מגדל העמק-נצרת עילית תודה לעוזרים מצטער על הכלליות זה כי הידע שלי בניידים הוא לא משהו

• 3 תגובות
    • 707 צפיות
  4. Started by Shlagr,

שלום, אני מחפש מחשב נייד לפעולות משרדיות: - בעיקר יישומי OFFICE - עבודה באינטרנט - קריאת אימיילים - אמינות ויציבות הדבר הכי הכי חשוב - מהיר גודל המסך רצוי רחב שיהיה נוח לעיניים * משקל רצוי? פחות חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא בהרכח אבל רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא VGA * בלוטות? לא רלוונטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 80 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? IBM LENOVO התקציב שלי הוא כ 4500 חשבתי ללכת על זה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717332 או http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=732993 המליצו לי בעבודה ללכת על IBM ולכן מעדיף מחשב LENOVO אך אשמח לשמוע גם על חברות אחרות.. תודה..

• 0 תגובות
    • 513 צפיות
  5. Started by MB,

שלום, אני מעוניין במפרט מחשב סביב תקציב של 3000-2500 ש"ח. המטרות הן מגוונות וכוללות פיתוח תוכנה, עבודה עם לינוקס וקומפילציית תוכנות מקוד מקור, משחקים, עבודה משרדית, מעט עבודה עם Database ומוזיקה. בקשר לפיתוח תוכנה, אני מתכוון הן לפיתוח אפליקציות רגילות (בד"כ C++,Python, Java, C#) וכן תלת מימד (כיום ב-DirectX10). בעתיד גם פיתוח שרץ על כרטיסי מסך (עוד לא החלטתי אם DirectCompute, OpenCL או CUDA) [CUDA פשוטה יותר, אך השניים האחרים תקניים יותר]. משחקים רצים ברזולוציית 1600x1050 (מסך 22" כרגע), אני לא רואה את עצמי קונה מסך חדש בשנים הקרובות. אין צורך בציוד היקפי, ולדעתי הספק של המחשב הקיים שלי, Enermax 425W יוכל להספיק למפרט כזה. חשובה לי גם איכות הסאונד, כך שאני מעדיף צ'יפ קול…

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  6. Started by maksimsl,

שלום לכולם, הייתי רותה לקבל את חוות דעתכם על 2 המחשבים הבאים: vostro 1014 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1014-t66.htm\ vostro 1320 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1320.htm http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=1899 - נייד נייד מציעים אותו עם 5 שנים אחריות למרות שנוטבוקקלאב טוענים שזה לא יכול להיות וזה רק 3. בכל מיקרה ראיתי שיש מספר פרמטרים זהים ומספר שונים. מה שאני צריך זה מחשב בעל ניידות נוח לעבודה לשימושים בסיסיים ופגישות עסקיות, מפעם לפעם קורסים והשתלמויות. האם תיהיה לי בעיה לשים עליהם xp? כי הבנתי שהם בנויים לויסה וזה מה שעדיף לשים לפחות עד ש7 יצא בחודש הקרוב. תודה רבה .......

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  7. מחשב לשימוש כללי, מעט משחקים (GTA4, אסטרטגיה כמו TOTAL WAR), שקט בינוני, ללא OC. הצעות לשיפור ודעות יתקבלו בברכה. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000, עדיף 2500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: מחשב לשימוש כללי, מעט משחקים (GTA4, אסטרטגיה כמו TOTAL WAR) א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. כרגע 19 CRT, אולי בעתיד 22. לא יותר 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. ללא 4. האם יש רכיב שאותו…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. 3000 זה לא המקסימום, אפשר להתגמש אם יהיה צורך. ייתכן שאאלץ להתקין במחשב את כל התוכנות הנדרשות: גם מטלב, גם מייפל, גם מתמטיקה, ועוד שפות תוכנה כמו C# וכאלה. אצטרך שהכל יעבוד בצורה אופטימלית. ייתכן שאצטרך לעסוק בעיבוד תמונות. לא מתכוון לשחק במשחקי מחשב. בכלל. כרטיס קול/רמקולים עדיפים להיות ברמת מערכת סטריאו, עם surround . אם זה מה שייגרום למחשב לעלות יותר מ-3000, אתגמש במחיר. מסך כבר יש. מצויין, 22 אינץ סאמסונג'. זה הרכיב היחידי שאני לא צריך. שקט לא חשוב. שום אוברקלוק כולל התקנה מערכת הפעלה ואנטיוירוס. תודה רבה מראש!

• 4 תגובות
    • 894 צפיות
  9. Started by WhiteLen,

היי, ההנחות להרכבת המפרט הן: מחשב מהיר אבל ללא OC אני לא מתכוון להתעסק עם זה, צריך להיות שקט מכיוון שהוא עובד כל הזמן, אין טעם להשקיע בכרטיס מסך חזק מכיוון שעוד מעט יצא ה DX10 אז לקחתי משהו שיחזיק לשנה הקרובה לפחות. מעבד: 2000ש"ח Intel Core 2 Duo E6600 לוח אם: 1000ש"ח LGA775 Intel965P - GIGABYTE GA-965P-DS3 אני יודע שאפשר לקחת את הGA-965P-S3 אם אני לא מכוון לעשות OC אבל מכיוון שהמחשב יעבור לאחי מתישהו אני מעדיף את הלוח עם הקבלים המחוזקים שיחזיק הרבה שנים. חוץ מזה אין עליו מאווררים ולכן שקט. זיכרון: 1680ש"ח G.Skill DDR2 2048MB 800MHZ CL4 F2-6400CL4D-2GBPK דיסק קשיח: 350ש"ח SEAGATE Barracuda 160GB ST3160811AS SATA2 NCQ 7200RPM 8MB 5Y לקחתי כי יש אחריות של 5 שנים ודיסקים נוט…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. נייד לשימושים גרפיים דו מימדיים 4-5K - photoshop,illustrator,indesign חשיבות גבוהה לאמינות - המחשב הולך להיטלטל לו בדרכים מסך - לא משנה - רק מצופה מט משקל - עדיף כמובן כמה שיותר קל אבל לא שיקול משמעותי כונן קשיח - לפחות 300G זמן סוללה ממוצע - בדרך כלל העבודה נעשית באזור עם חשמל נגיש * האם כדאי להמתין מעט - אולי להשקת ווינדווס 7? * צפויות כניסות קרובות של טכנולוגיות שמשמעותיות לתחום שלי? * אפשרות לחיבור המחשב הנייד למסך LCD רגיל? * תקציב בסביבות 4000-5000 ש"ח. תודה.

• 4 תגובות
    • 586 צפיות
  11. Started by id3232,

ברצוני לרכוש מחשב למטרות גיימינג ואינטרנט בעיקר. את המחשב אני רוצה לקנות אצל מכר שלי שנותן לי 3 שנות אחריות על כל המחשב (חוץ מהכרטיס מסך שאני קונה באינטרנט) והחנות שלו קרובה לי לבית ככה שכל בעייה הוא בא ומתקן תמחשב. אני לא צריך צורב ולא ציוד היקפי. הוא הציע לי את המפרט הבא ב2100 שקל (לא כולל הכ"מ ב770 מIQPC) מעבד אינטל Q8200 לוח גיגהבייט מבוסס P45 4 גיגה זכרונות 500 גיגה כונן קשיח ספק משולב עם מארז 500W והכרטיס מסך 260GTX מכאן:IQPC.co.il *מה אתם אומרים על המפרט עצמו ומה אפשר לשפר בו? *יש סיכוי שאני ירכוש גם מסך 22'' אז קחו בחשבון! אני יודע שיכול להיות שזה יוצא קצת יותר יקר מלקנות באינטרנט אבל האחריות פה בטוחה וקלה יותר. תודה ויום טוב

• 2 תגובות
    • 642 צפיות
  12. יש דבר כזה מחשב נייד עם יציאה אופטית כדי לחבר לרסיבר ולשמוע סאונד DTS או DD? ובנוסך שיהיה מספיק חזק כדי לנגן סרטי FHD? התקציב שלי הוא 3000-3500. יש חיה כזאת?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Bkaef,

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksppetahtikva&uin=8596 ו http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22949348 http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22949966 ומה לגביי: http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22948317 חשוב לי האיכות כי זה נייד ראשון - לא למשהוא ספיציפי האם כדאי לקנות ? ומאיפה בבדשה לענות ותודה

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  14. אני צריך מפרט למשחקים כבדים ולפוטושופ בתקציב של 6000 וחריגה עד500שח ללא ציוד הקפי למערכת 64ביט ווינדוס 7 אני רוצה זכרונות 1600MHZ וכרטיס גרפי סוס תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 553 צפיות
  15. Started by zed181,

שלום אודה על הערות להלן הדרישות שלי מחשב משרדי תקציב – עד 2000 ₪ מטרות השימוש – משרדיות , word , גלישה באינטרנט ציוד היקפי – קיים שקט חשוב מאוד שלא יתחממם אין צורך במערכת הפעלה ( כעקרון יותקן xp pro ) חנות מאיזור תל אביב/ הוד השרון/כפר סבא/רעננה המחשב אמור לשמש גם לאיחסון מסמכי המשרד – כאשר משתמשים נגשים אליו ברשת למסמכים להלן הצעה שקבלתי ATRIX Raisin City Intel® Core™2 Duo E7500 CPU INTEL C2D E7500 2.93G/3M L775/1066 BOX 3GB DDR2 PC800 TRANSCEND/2+1 MB INTEL RAISIN CITY G41RQ L775/1333 mATX DVDRW SATA OPTIARC 24X OEM BLACK HDD SATA300 SEAGATE 250G/7200/8M 7200.12 CASE PC ATRIX 630 500W USB+AUDIO BLACK תודה על הערות

• 1 תגובה
    • 557 צפיות
  16. המפרט החדש בהודעה האחרונה ישמש לגלישה,משחקי רשת ומשחקים יתחבר למסך "22 1650X1050 ומידי פעם לסרטים וכו' גם למסך "42 1920X1080 עד עכשיו עבדתי עם מחשב E6750 + OC ל 3.2GHZ 2 GB RAM 8800GT 512 שהריץ לי את כל המשחקים וסרטים ב FULL HD גם על ה "42 זאת ההזמנה שעשיתי היום : Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8Mb LGA 1156 Box Intel P55 WHITESBURG BLKDP55WB LGA 1156 Sapphire ATI Radeon 4850 1GB GDDR3 LGSamsung DVD-RW TAGAN MONOLIZE II 25mm Black Rubber Coating Huntkey 450Watt PSU V-Power 450 A-Data Value 4GB Kit (2x2GB) DDR3 1333MHz Samsung 1TB 32MB 5400RPM SATA II HD103SI EcoGreen Spinpoint F2 סה"כ 3645 ש"ח נאמר לי שהספק הזה בוודאות מספיק איך המארז ?

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום לכולם אני מתלבט בין 2 מחשבים האחד של HP השני של TOSHIBA אשמח לעזרתכם בנושא ( אם למישהו יש הצעה למחשב אחר מאותם החברות או מחברה אחרת אשמח לשימוע+הסבר קצר למה) 1. מחשב נייד HP Pavilion dv6-1230 2.מחשב נייד Toshiba Satellite L500-12T שתי המחשבים בערך באותו טווח המחירים, רציתי לדעת אם יש למישהו כבר התנסות עם אחד המחשבים או שיש לו כבר התנסות עם אחת החברות מבחינת שירות ואחריות תיקונים וכו'. תודה מראש לכל העונים.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by dany_my,

אני אתחיל עם הדרישות שלי מהמחשב: המחשב מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט, צפייה בסרטי HD,מוזיקה,עבודה קלה עם תוכנות לעריכה גראפית ומשחקים קלים(דוגמת מנג'ר) כרגע המחשב עובד על מסך 19" אבל בחודש הקרוב אני אחליף אותו למסך 32" (שכבר נמצא אצלי בבית). אני לא זקוק למקלדת עכבר ורמקולים. אני מעוניין ב OC קטן (אני לא ממש מבין בזה אבל ממה שקראתי על זה- לא נראה לי מסובך מדי...) השקט גורם חשוב אבל לא מאוד משמעותי... את הרכיבים הבאים אני מקבל מארה"ב( אם יש רכיבים שאתם ממליצים לי לשנות באותו תחום מחירים-תגידו): windows 7 home premium לוח אם- biostar 785g מעבד- amd x3 720 BE-BOX כ.מסך- סאפייר HD4850 1GB (אני יכול לשדרג ל4870-פאוור קולור ב 135 שקל- האם כדאי?) זיכרון- OCZ 4GB GOLD EDITION DDR2 (…

• 2 תגובות
    • 519 צפיות
  19. Started by meirdor,

אז ככה ,אחרי שנשרף לי כרטיס מסך בנייד מסוג dell d620 קניתי יחידת קירור אחרי שהוחלף לי לוח אם במסגרת האחריות. התקנתי תוכנה שאומרת לי מה הטמפ' במעבד ובכרטיס מסך. כרטיס המסך מסוג quadro nvs 110m והמעבד T7200 .כרטיס המסך הוא הרכיב שהגיע לי לטמפ' הכי גבוהה (74 )רציתי לדעת מה טווח הטמפ' הרצוי לכרטיס ולמעבד.תודה

• 1 תגובה
    • 758 צפיות
  20. אז אחרי שהמחשב הנייד של הלנובו הגיע ללא דיסק של מערכת ההפעלה ( ויסטה ) ובלי דיסק של דרייברים, נאמר לי לאחר שיחה עם החנות ממנה קניתי את המחב שהכל נמצא במחיצת השיחזור. אבל מה זה בעצם מחיצת שיחזור? משהו פיזי? כונן או תיקייה כלשהי במחשב? אני רוצה לפרמט ולחזור ל- XP, ופוחד גם לפרמט בטעות את המחיצת שיחזור. יש דרך לגבות אותה על גיסק עוד לפני הפירמוט רק ליתר ביטחון?

• 3 תגובות
    • 612 צפיות
  21. Started by arielman22,

אני יודע שדנו בזה רבות אך אשמח לעזור לי להגיע להחלטה אנחנו לא יכולים להוציא יותר מהתקציב המדובר לכן זה או ה acer http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3951&CatCode=315 או ה hasee http://www.latalmid4u.co.il/Product.aspx?productid=20 אני רק אציין של hasee יש 3 שנות אחריות והוא ב 36 תשלומים לעומת שנה אחריות ו 12 תשלומים לאייסר אני יודע ששניהם לא מציאה אבל זה התקציב וצריך סהכ לאחסון ולאינטרנט

22. Started by DarkIDevil,

פרטים על תקציב הקונה : תקציב:3800 חריגה מקסימלית:200 מה השימושים של המחשב העתידי גיימינג - GTAV IV, COD MW2, C&C, Tom Clancy's HAWX וכל המשחקים החדשים שייצאו על הגרפיקה הכי גבוהה - רצוי שכרטיס המסך היה מסדרת ה-HD5XXX (OC = OverClock) יש לי ידע ממש ראשוני ב-OC אני צריך לקרוא ת'מדריך כמה פעמים (קראתי כבר 4 פעם) וכה אני רוצה OC לפחות ל-3.5GHZ במעבד ואולי אם יהיה אפשרי גם בכ.מסך(לא הכרחי לגבי הכרטיס) ציוד היקפי : יש לי כרגע מסך LCD SAMSUNG 740N, יותר מאוחר אני אקנה מסך בסביבות ה-21-23 אינטש FHD! מערכת סראונד 5.1 JVC RX-6012V מתחברת ב-AUX יחיד! אוזניות+מיקרופון (מעדיף שיתחברו דרך הלוח אם)! ערכת הפעלה : 64BIT חנות : סביר להניח שאני קונה מטכנאי פרטי שלי... אבל בכל מקרה תביא…

• 5 תגובות
    • 703 צפיות
  23. Started by kip,

. מה התקציב המקסימלי? 1500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: אינטרנט ואופיס א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. מסך 17 CRT, שדרוג ל 19 בעתיד 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. ללא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט …

• 0 תגובות
    • 555 צפיות
  24. שלום לכולם הכנתי מפרט כל מה שאני צריך מפורט למעלה ויש לי בנתיים מסך סמסונג 17" מה דעתכם??? האם צריך ליטוש כזה או אחר אשמח לשמוע. *אם יש משהו של אינטל שמתחרה עם המפרט הזה באותו המחיר אשמח לשמוע *לא מתעסק עם OC *אני לא יודע אם הספק שהרכבתי "מרעיש" אם כן אנא שנו לאחד שלא. *ללא מערכת הפעלה *בבקשה להרכיב אך ורק ב K.S.P לא משנה מה הסיבות תודה מראש. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 637 צפיות
  25. Started by abaganuv,

איזור קניה בארץ אזור השרון /מרכז בתשלומים 2200שח חריגה 100 שח * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, * גודל המסך?לא הכי קטן בינוני * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?USB X2 UBH ואני רוצה לחבר אותו לטלויזיה * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא נראה לי אולי עדיף שכן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיף מחברה מובילה בתחום מערכת הפעלה וינדוס 7 הערות נוספות שיהיה שקט מהיר ליבה כפולה זיכרן גדול

• 4 תגובות
    • 705 צפיות

דיונים חדשים בפורומים