ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,446 דיונים בפורום זה
-
-
שלום לכולם בעבר ביקשתי את עזרתכם בבניית מפרט למדיה סנטר אך הרכישה לא יצאה לפועל ונדחתה במעט לצערי. היום יש ברשותי מעבד i5-2500K 1155 חדש, ואני מנסה לבנות מפרט סביבו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD בלבד, מרכז מדיה ביתי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ללא משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיח…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב מקסימלי למחשב - 4500-5500 כול המחשבים כאן נועדו לכול דבר שימושים, למה מיועד המחשב? (לסמן באדום) משחקי רשת/ משחקים כבדים/ עבודה משרדית/ עבודה גראפית/ קידוד וידאו/ מערכת HTPC/ אחר (נא לציין)/. - במידה והמחשב מיועד למשחקים, נא לציין באילו משחקים תשחקו - cod,crysis,lost planet,gta iv,משחקים בסגנון - במידה והמחשב מיועד לתוכנות גראפיקה ועריכה, נא לציין באילו תוכנות תשתמשו - OverClock/אוברקלוק (ביצוע המהרה לרכיב מסויים במערכת) - האם מתוכנן אוברקלוק על המחשב החדש?אולי - במידה וכן, נא לציין על איזה חלק יבוצע אוברקלוק:אם אז כנראה המעבד והכרטיס מסך - האם לקונה יש ידע בביצוע אוברקלוק?כן ציוד היקפי - - מהו גודל וסוג המסך שיתחבר למחשב?(מומלץ לציין גם דגם)32 אינץ LED - איזו מערכת …
-
- 4 תגובות
- 858 צפיות
-
-
שלום אנשים! אני צריך עזרה בבנית מפרט למחשב שישמש ל (מסודר עפ"י סדר החשיבות): 1. פוטושופ ותוכנות לעריכת RAW 2. פרימייר פרו 3. 3D Studio MAX חשוב לי מאוד שתהיה על הלוח כניסת FireWire אחת לפחות (בשביל דגימת הוידאו), דיסק גדול (200GB לפחות), אין לי תקציב לכרטיס עריכה ולכרטיס קוודרו לצערי. אין לי תוכניות לO.C. הדגש הוא על אמינות. המחשב לא ישמש למשחקים בכלל. מסך LCD בפורמט רחב נראה לי מתאים מאוד לאופי העבודה שלי (האם קיימים דגמים עם pivot??). אני גם צריך צורב DVD שיעמוד בעומס של צריבת 3 דיסקים מלאים בשבוע לאורך זמן. מארז (ללא ספק), מקלדת, עכבר רמקולים כבר יש לי מהמחשב הקודם. המון תודה מראש!!!
-
- 1 תגובה
- 732 צפיות
-
-
מבקש את דעתכם בנוגע למפרט שבניתי מפרט בתקציב סביבות ה5K נבנה למטרות משחק גיימינג כבדים בעקרון כל הערה, דעה וביקורת מבורכת תודה רבה לעוזרים דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 3570 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 13 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus P8H77-M LE s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 XMP, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב 2x4GB Corsair XMS3 Dual Channel CL9-9-9-24 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Zotac GTX660 Ti 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB Sata III WD10EZRX 1 כונני SSD: Intel 60G…
-
- 2 תגובות
- 815 צפיות
-
-
המערכת שלי כרגע: Intel D945GCL Intel P4 3GHz 1GB Ram 7600GS והמחשב כמצופה זוחל כשאני מנסה להריץ בערך כל דבר הייתי רוצה להשקיע משהו כמו 2000 שקל במעבד, זיכרונות וכרטיס מסך חדשים, בקשר לכרטיס מסך דיי נסגרתי על 8800GT שאפשר למצוא אותו ב800 שקל מיד שנייה.. תמליצו לי בבקשה על זכרון ומעבד טובים (האם זה אפשרי ד"א, לקנות עוד ופשוט להוסיף לקיים?) והאם זה אפשרי עם הלוח אם שלי או שאני אצטרך לשדרג חצי מערכת תודה מראש עריכה: שכחתי, פוטנציאל לOC ממש לא חשוב בשבילי, אני לא מתעסק עם זה, ככה שרוב הסיכויים אני לא אזדקק לשום קירור מיוחד.. אם הסטוק לא מספיק במקרה של חלקים מסוימים, אשמח לדעת..
-
- 0 תגובות
- 578 צפיות
-
-
הנה המפרט.לא צריך שום ציוד היקפי וכוננים. CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1099.93 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT AI7 Intel 865PE Motherboard (µGuru,HT, FSB800,SATA RAID,Dual DDR,5.1 Sound,AGP8,LAN,1394,USB 2) [ ¤ 673.92 ] 1 Memory : OCZ 512MB (2x256) DDR-RAM 4000 Performance Series Dual Channel Kit [ ¤ 896.66 ] 1 Video Cards : Albatron Geforce FX 5900XTV 128MB DDR DVI VIVO Retail Video Card [ ¤ 1227.91 ] 1 Cases : Antec SX1040BII 400W Case [ ¤ 768.42 ] 1 Subtotal : ¤ 4666.84 אני מתלבט לגבי המארז.הרבה ממליצים פה את Antec Sonata Piano 380W Case 789.81 האם הוא יותר טוב ממה שבחרתי? כמו כן 2 שאלות נוספות: 1.האם כדאי לה…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה אני צריך כ. מסך עם חיבור TV OUT (חובה) ושאני יכל לשנות את הרזולוציות בזמן שאני רואה TV לרזולוציה שהכי יהיה נוח לראות בא. אני קונה את המסך הזה http://www.lcdtv.co.il/zoom.php?ln=en&item_id=242&PHPSESSID=ef8c7f70133cdbe2d99f4fea2cb84400 אז אני צריך כ. מסך מאוד חזק שתומך HD מלא (וכן המחשב הוא למשחקים). אני רוצה MAX 120G לא יותר (אני לא צריך כל כך הרבה מקום), ואני צריך רק מקלדת נורמאלית ועכבר נחמד. אני לא עושה OC כי אין לי חשק להרוס את המחשב על היום הראשון (כי אני לא מבין בזה כלום) ממ מה עוד... 2G RAM (טוב זה ברור חח) כ. קול טוב מאוד (אני קונה לי רמקולים מאוד איכותיים אז חבל לבזבז אותם לא?) אבל לא להישתגע ולהביא לי אחד ב100 ש"ח או 1500 ש"ח זה לא צריך MAX 700 ט…
-
- 40 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
הערות? מעבדי אינטל? Price Units Total Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB Cache 1180 1 1180 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE Price Units Total 965P-DS3 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E 950 1 950 זכרונות? DDR II 667 Price Units Total 1GB TwinMOS 570 2 1140 כרטיסי מסך? eVGA Price Units Total 7600GT 256MB TV, DVI, PCI-E 1070 1 1070 דיסקים קשיחים? Western Digital Price Units Total 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 465 1 465 צורבים? DVD Recorders Price Units Total LG DVD±RW GSA-H10AB x16 Dual Layer x8 190 1 190 מארזים? Price Units Total HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) 240 1 240 ספקי כוח? Enermax Price Units Total Liberty ELT400AWT 400W 490 1 490 T…
-
- 8 תגובות
- 594 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש שישמש אותי בעיקר לצורכי משחקים כבדים, ווידיאו באיכות גבוהה ועוד שטויות כאלה. הבעיה שאין לי מושג הרבה ברכיבי מחשב ואני לא מעוניין להיות פראייר. חבר המליץ לי על הפורום הזה והצהיר שפה ידאגו שאף אחד לא ידפוק אותי : דברים שיש לשים דגש- מעבד חזק שיוכל להריץ מספר תוכנות בו זמנית (יש לי תחביב לעשות כמה דברים בו זמנית ). מדובר בעיקר על תוכנות שיתוף קבצים שדורשות הרבה משאבי מערכת אבל גם על visual studio וכדומה. וכמובן דיסק קשיח גדול ולוח אם שתומך ב usb3 יש לי העדפה קטנה לטובת רכיבים של אינטל בגלל שהם נחשבים לקצת יותר יוקרתיים ומותג מוכר, אבל אם זה סתם יעלה לי יותר כסף בלי לתת תמורה אמיתית לכסף אז לא תודה בנוגע למסך- כרגע יש לי מסך 19" של LG אבל בעתיד א…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש לקנות מחשב קל, דק ובעל סוללה חזקה לסטודנטית להנדסת חומרים. בגדול השימוש במחשב יהיה ממוצע והיא לא הולכת להריץ תוכנות כבדות במיוחד. מה שכן חשוב, זה הגודל, המשקל והסוללה החזקה כי הוא הולך להיות עליה 24/7. המחשב צריך לבוא עם מערכת הפעלה. תודה רבה, MODY.
-
- 2 תגובות
- 740 צפיות
-
-
אם מכוונים תאורה-פנס למשל, ישירות על המסך אפשר לראות שהוא דלוק אבל על תאורה חלשה מאוד. ניסיתי לבדוק אם הבעיה בלחצן שמכבה את המסך בכל פעם שסוגרים אותו (את המסך) אבל זו לא הבעיה. כמובן לפני זה ניסיתי לבדוק שהמחשב עובד על חשמל לבד, על סוללה לבד ...אח"כ גיליתי שהמסך דלוק אבל אבל קשה מאוד לראות... כאילו זה הוריד לו את כל הגדרות הבהירות... ריסט כמובן לא עזר. מה יכולה להיות הבעיה ? - זה פתאום קרה אחרי פעם שסגרתי את המסך של הלפטופ וכשפתחתי הוא כביכול לא נדלק ויש אפשרות לסדר את זה עצמאית או שזה דורש תיקון במעבדה ? אציין שזה מחשב ישן של HP, מן הסתם כבר בלי אחריות, אבל משמש אותי להרבה דברים ועובד יופי (עד עכשיו). אשמח לעצות. תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום לכולם מעוניין לקנות מחשב נייד קטן משהו בסגנון ה10-11 אינץ' חשבתי על ה MSI WIND מה דעתכם עליו? בכל אופן אני לא רוצה לעבור את ה 2000 שקל ואני רוצה לקנות או מפה www.ivory.co.il או www.ksp.co.il השימושים שלי הם מיילים אופיס ואינטרנט בנוסף מה זה בדיוק המעבד הזה אינטל אטום הוא ליבה כפולה יחידה? מה הסיפור איתו? תודה!!
-
- 2 תגובות
- 735 צפיות
-
-
היי חבר'ה.. חבר שלי מעוניין להקים אתר. יש סבירות שהאתר יצבור תאוצה ויגיע למימדים גדולים למדי. אני מניח שתהיה גישה דיי גדולה למסד נתונים, ושהוא גם יצטרך הרבה נפח איחסון להורדות (שני כוננים של 160GB או 200GB הם בטח הדרך הנכונה להתחיל). השאלה כאן היא על איזה פלטפורמה כדאי להתבסס, ומה באמת הצרכים ממחשב שכזה. איזה בנצ'מרקים צריך לחפש במקרה כזה? האם יכול להיות שיספיק מעבד D820? או אולי עדיף ה-Athlon64x2 3800 2.0ghz 512kb שהגיע עכשיו לארץ? או שבכלל צריך לחשוב רק על Opteron? ואם כן האם כפול ליבה? רצוי להתאים אותו למארז 1U כי לאלו עלות האחסון הכי נמוכה.. למרות שאם זה לדוגמא מעבד מבוסס 939 אני לא חושב שיש לוח אם עם כרטיס מסך מובנה שיתאים. אז זה גם שיקול אם להתפשר לכיוון 2U …
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
אני מחפש מפרט טוב למשחקים עד 5000 ש"ח, קראתי המון אשכולות (לא רק בבקשות מפרטי משחקים) ואני חושב שאני יודע מה אני צריך. הדרישות שלי הן: - מהירות - אם זה בשימוש בתוכנות Office, Photoshop, ICQ וכד', או צפייה בסרטים באיכות גבוהה. - משחקיות - מזמן לא יצא לי לשחק במשחקים ולהנות מהם, אז אני רוצה להתחיל להנות קצת. - מארז יפה עם איוורור טוב וספק כוח יציב שיוכל לעמוד ב-OC. - מאוורר טוב למעבד, אני לא יודע אם אני הולך לעשות OC גדול / קטן. אני חשבתי על משהו כזה: № Code Product Price Quant. Summ 0 6731 AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 Tray 819.00 ¤ 1 819 ¤ 1 795 Compucase-HEC Super Midi Tower CI-6919 W USB 300W 389.00 ¤ 1 389 ¤ 2 7022 DFI LanParty NF4 ULTRA-D nForce 4 Ultra 93…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רואה בפני שתי אופציות : DV3660ej W576V-86R4 השימושים זה, בעיקר הניידות שלו יהיה בתוך הבית, קצת משחקים, פוטושופ,אינטרנט אופיס מי לדעתכם יתן יותר ביצועים, ולמה? תודה
-
- 3 תגובות
- 837 צפיות
-
-
שלום, אני די חדשה בתחום המחשבים הניידים ואולי תוכלו לעזור לי, אני עומדת לרכוש מחשב נייד ואני רוצה להשתמש בו בין היתר לעריכת סרטים עם תוכנת פרמייר ובפוטושופ. מה חשוב לי שיהיה במחשב? סוג מעבד, זיכרון...??? תודה רבה רבה רבה
-
- 1 תגובה
- 730 צפיות
-
-
גם אני שובר ת'ראש עם כל ההיצע הזה, למרות שזה היה צריך להיות פשוט... חשוב לי (לפי סדר): 1. ביצועים - מעבד: החל מ-i5. זיכרון: החל מ-4GB, והחל מ-1000MHZ מהירות זיכרון (עדיף 1333). 2. רזולוציה גבוהה יחסית לגודל המסך (1300X700 לסביבות ה-12-13 אינץ', יותר אם המסך יותר גדול). רצוי גם מסך איכותי בכלל, מט אם אפשר. 3. זמן סוללה 3.5 שעות ומעלה, גם אם זה מצריך שדרוג סוללה. חשוב לציין - אם אתם מוצאים לי מסך 15 אינץ' ומעלה עם רזולוציה גבוהה במיוחד אז אפשר להתעלם מהדרישה לזמן סוללה ארוך. לא חשוב: 1. נפח דיסק קשיח. 2. כונן אופטי (אין צורך). 3. כרטיס גרפי (אבל כדאי שיהיה משהו קצת יותר משוכלל מהאינטגרייטד. לא למשחקים.) 4. ת'כלס, כל השאר. האם זה יותר מדי לבקש?! :-\
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, קרוב משפחה שלי מעוניין לקנות mini PC אשר מטעמי מקום ישמש כמחשב שולחני עבור גלישה באינטרנט, עבודה עם מסמכים, האזנה למוזיקה וצפיה בסרטים של 1080P. התקציב למחשב הינו כ- 1000 ש"ח עבור barebone, אני כבר אדאג לו ל ssd ו ram. מאוד חשוב wifi חזק ואפילו עדיף עם אנטנה חיצונית. לא חובה אבל נחמד אם יהיה vesa mount. אם יש המלצות לרכישה מאמאזון זה גם טוב. תודה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי , הודעה ראשונה שלי פה לאחר כמה ימים של קריאה מרובה של הודעות , באנצ'מארס ושאר כתבות... נקווה שילך טוב אני זקוק למחשב לקידוד MPEG-2 ועריכת וידאו (בעיקר) , אני ממש לא גיימר , אז אין צורך להתחשב בעניין. כרגע אני לא מתכנן OC מיידי על המערכת החדשה , אבל אני מעוניין שתהיה כזו אופציה , משום שאין לדעת איזה פורמט חדש יתקיף אותי וידרוש מערכת חזקה יותר ;D אני זקוק למעבד חזק , לוח אם , זיכרון - 1GB חובה (אין מנוס) , HDD 160 GB 8MB BUFFER , ומארז. לאחר מחקר ברשת הגעתי למפרט הבא: CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1098.94 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IC7-G Intel 875P Motherboard (HT,Dual SATA RAID,Dual DDR400,5.1 Sound, Intel G-L…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט בתקציב של 3000 ש'ח.. אני לא צריך את הפריטים הבאים- מסך כונן פלופי מקלדת עכבר רמקולים תודה מראש לעוזרים...
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב לעריכת וידיאו מחיר לא יקר עדיפות לעד 2000 ורק אם חייב לגלוש למעלה אין צורך במסך וציוד היקפי תודה מראש נ.ב. יש השפעה רצינית לצ'יפסט של הלוח על קידוד וידיאו?
-
- 4 תגובות
- 797 צפיות
-
-
טוב, קניתי את המחשב שיש אצלי עכשיו לפני 6 חודשים. אחרי שהתחלתי להבין קצת בחומרה ובמחירים שלה התחלתי לחשוד שמוכר שמכר לי את המחשב גנב ממני כסף ןלקח יותר מדי על המחשב. אני היום התקשרתי אל מי שמכר לי את המחשב והוא אמר לי בדיוק כמה עלה כל חלק במחשב. שימו לב שהחלקים האלה נקנו לפני 6 חודשים, אז המחירים היו קצת יותר גבוהים מהיום. אז הנה המפרט האמיתי שיש לי עכשיו: לוח אם- GA-8LD533 Intel 845GL chipset (המוכר טען שהוא עלה 570 ש"ח או 670 ש"ח) זיכרון- SpecTek 256 MB PC2700 DDR SDRAM (המוכר טען שהוא עלה 410 ש"ח) כונן קשיח- WDC WD800BB-00DKA0- Intel® 82801DB Ultra ATA Controller 80 GB (הוא טען שהוא עלה 800 ש"ח). מעבד- Intel Pentium 4A, 2400 MHz 512 KB (המוכר טען שהוא עלה 1300 ש…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי כולם. הגיע הזמן להחליף את המחשב שלי (שעשה עבודה מעולה!) באחד חדש, שיסחוב קצת יותר טוב. מה שקורה זה ככה: יש לי תקציב של 4000 שקל, ויש לי את המחשב הישן שלי, תיכף אתן את המפרט. המטרה היא להעמיד שני מחשבים: אחד הכי חזק שאפשר, השני - הדבר היחיד שחשוב בו, שלא ישרף. אז מצידי שיהיה ספק חלש, ושיהיה מארז חלש. המחשב החלש הולך לאבא שלי, שמתשתש בו לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט. אני לעומת זאת, גיימר אובססיבי. אז כאמור, המחשב הישן שלי הולך לאבא. למרות זאת, יש במחשב הישן שלי כמה דברים ששוה לשמור למחשב החדש: 1. ספק כוח אנרמאקס 400W (לא זוכר את הדגם, כתוב עליו totalpower 400w). 2. מארז LEXA בלאקליין. 3. שני הארדיסקים ושני צורבים (= במפרטים לא צריך להוסיף הארד דיסק או צורב, לשני המחשבי…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-