ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,384 דיונים בפורום זה
-
שלום פירמטתי מחשב ישן של VAIO היום ממש ישן ניראה לי שנת 2003 בערך מדגם VGN FS 115M ועכשיו מקשי ה FN לא עובדים וגם שני מקשי S1 ו S2 (קיצורי דרך) וגם המחשב לא מזוהה בתור "מחשב של VAIO" טגם לא מצליח לעשות BIOS UPDATE כי הוא רושם "CANNOT READ HE SYSTEM INFORMAION" חיפשתי בגוגל ולא מצאתי כלום אז אנ י צריך את הדריבר \ תוכנה שתעשה אותו מחשב של VAIO ושיעבדו לי המקשים. תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 854 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 עם אפשרות חריגה ל4500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שפות תכנות בעיקר וקצת תכני HD ושימוש אישי מיילים אתרי קניות וכתיבת מסמכי word excel 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?אין העדפה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצ…
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
ברשותי המחשב הנל בן 5: [table][tr][td] [table][tr][td] [/td][/tr][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][tr][td]קטגוריות[/td][td]מוצרים[/td][td]מחיר[/td][td]כמות[/td][/tr][tr][td]מעבדים[/td][td]Athlon 64Bit AM2 4800 DualCore Box AM248DCB[/td][td]₪ 569[/td][td]1[/td][/tr][tr][td]לוחות אם[/td][td]Gigabyte M52S-S3P AM2 GM52SS3P[/td][td]₪ 365[/td][td]1[/td][/tr][/table][/t][/t] </blockquote>[table][tr][td] מארזים [/td][td]Compucase HEC 6C28 Silver/Black NO PSU[/td][td]₪ 172[/td][td]1[/td][/tr][tr][td] ספקי כוח [/td][td]Compucase HEC ATX VER 2.0 400TRT 24PINS[/td][td]₪ 241[/td][td]1[/td][/tr][tr][td] [/td][/tr][tr][td] קירור למארז [/td][td]Glacialtech 120mm Case Fan Hydrod…
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2500 2. מה שימושי המחשב -שימוש תדיר בעריכת תמונות -בעיקר פוטושופ גרסאות חדשות, שימוש בסיסי-אינטרנט ואופיס.אין שימוש למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. אין צורך במסך (או ציוד היקפי אחר) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. - כמה תעלה הרכבה בחנות? 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם ל…
-
- 8 תגובות
- 853 צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב חדש התקציב ינוע בין 12K-15 ישנן 2 אפשרויות,הראשונה לבחור חנות אחת אמינה ודרכה לבצע את הקניה והאפשרות השניה לקנות את הרכיבים מחנויות שונות לפי מחירם הזול ביותר. ישנן יתרונות וחסרונות לכל אפשרות ( ולא אכנס אליהן עכשיו ) והשאלה שלי פשוטה,בהנחה שהתקציב שאני מוכן להשקיע גבוה במיוחד האם אני יכול לצפות להנחה ( ואני לא מתכוון להנחת מזומן ) מחנות שאני מתכוון לבצע דרכה את כל הקניה + הרכבה של המחשב,האם זה נהוג בכלל ( בגלל התקציב הגבוה ) ? או שגישת החנות תהיה שהמחירים הנקובים במחירון שלהם הם סופים ? מבדיקות ראשוניות שעשיתי בכפוף לתקציב שציינתי מצאתי הבדל של 1000+ ש"ח ואפילו סביב ה - 2000 ש"ח בין 2 שיטות הקניה. אשמח לשמוע תגובות בעיקר מאנשים שמתמצאים בסוגיה מניסיו…
-
- 11 תגובות
- 853 צפיות
-
-
-
שלום יש לי מחשב asus g75vx מעבד i7 זיכרון 8 gb כרטיס מסך 670m gtx כונן קשיח טרה עם 5400 מהירות . השאלה שלי היא - בכמה אסאסדי ישפר לי את ביצועי המחשב במשחקים ובכללי ?
-
- 3 תגובות
- 853 צפיות
-
-
אני צריך מחשב שיהיה מהיר, יחסית שקט, למטרות לימודים ועבודה משרדית, ולשימוש בתוכנות עריכת וידיאו וגרפיקה (פוטושופ, אפטר, פרימייר, אילוסטרייטור...). אין לי בדיוק תקציב מוגדר אז אני משתדל גם לחסוך כמה שניתן וגם תוך כדי להגיע למפרט יעיל וטוב שיספק לי את הדרישות. יש לציין שאני לא צריך שהמחשב יגיע לביצועים בשמיים לטובת הגרפיקה. אני מניח שכיום השימוש שלי בעריכה וגרפיקה הוא 10% מכלל השימוש במחשב ואני בשאיפה ללמוד ולהגיע ל30%-40% שימוש בעזרת המפרט שהרכבתי. אשמח אם תוכלו להשלים למפרט הבא ספק כוח מתאים, אין צורך בציוד היקפי, וגם להעביר ביקורת על המפרט שהרכבתי. זו פעם ראשונה שאני מנסה להרכיב משהו כזה אז אין לי עוד מושג ממש אם זה טוב או לא, אולי אפילו יש פאקים בין החיבור של החלקים אז…
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
המחשב שהמליצו לי של סמסונג נמחק מהאתר ולכן אבקש שוב המלחצות באזור הסכום 3000+- אפשר לחרוג קצת מהסכום.. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות , משחקים נוטים לכיוון הכבדים, צפיה בסרטים, עריכה גרפית (פוטושופ וכדומה). * גודל המסך? ;באזור ה15 אינץ' * רזולוציית המסך? עדיפות לרזולוציה הגבוהה ביותר שניתנת בתקציב הזה, חשיבות מזערית יחסית לעומת שאר הקטגוריות. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עדיפות למחשב קל, אין בעיה להתפשר על הנושא.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מה שניתן בתקציב, חשיבות מזערית לעומת קטגוריות אחרות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות לVGA HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? בהתאם לתקציב... * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכ…
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
ראיתי פעם סרטון שמישהו מחבר כרטיס מסך למחשב נייד (לא זוכר איך נראלי עם VGA/HDMI) ומחבר לכרטיס ספק כח אם חיבור כלשהו.. רציתי לשאול איך עושים את זה, הייתי שמח לדעת! תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
שלום לכולם.אני עומד לקנות מחשב חדש וחשבתי לבקש עזרה מהמומחים. המחשב ישמש בעיקר לשימוש משרדי/המרת סרטים/אינטרנט ולעיתים רחוקות למשחקים. הרכבתי בעזרת חבר מפרט,אני מניח שהוא לא הכי טוב בעולם,אבל זה מה שיצא.אני אשמח לקבל המלצות ואו מפרט חדש לגמרי. המערכת חייבת להיות מבוססת על מעבד amd 2 ג'יגה זיכרון מסך LCD (עדיפות גבוהה מאוד למסך 19 אינצ') מעבד - Amd Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 לוח אם - Asus A8N5X (יש לי העדפה ללוחות של gigabyte of DFI אם ניתן במסגרת המחיר) זכרונות - (Samsung DDR 512MB 400Mhz (X4 כרטיס מסך - Gigabyte GeForce 7600 GS 256MB PCI-E מסך - Nu Tech W921A *לא הכנסתי למפרט מארז כי אני לא יודע איזה טוב.אני אצטרך מארז בעל ספק של 400 וואט …
-
- 9 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום למומחים ולמנוסים, הדסקטופ שלנו כבר זקן ועייף אפילו לשדרוגים, והגיע הזמן לקנות חדש. צרכים: אינטרנט ואופיס מרובי חלונות, הורדות (של תוכנות מעניינות ומוזיקה\סרטים) ומעט עריכת תמונות (לא ברמה מקצועית). (ללא משחקים\מסיבות רשת). [ *הערה: מיועד לשמש כמחשב עיקרי למיני-רשת ביתית עם המחשב הנייד (HP nx9110 P4). יש לנו S-Box אלחוטי: http://www.sofaware.com/general.aspx?boneID=155&objID=194) ] דרישות: בראש ובראשונה - איכות ואמינות של כל הרכיבים (יצרנים מוכרים ואמינים), מהירות תגובה מצויינת, אופציה לשדרוג בעתיד. העדפות: מארז קומפקטי, פרקטי (קל ונוח לפתיחה לצורך תיקונים\שדרוגים) ו"חתיך" (אבל אין צורך בניאונים כחולים ). ציוד הקפי דרוש: מסך "LCD 17, צורב DVD. תקציב: עד 5,…
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
רציתי לדעת , כשאני מעוניין במחשב נייד למטרות עריכה ושימוש בתוכנות כגון פוטושופ , C4D , סוני וואגס.. בעיקר דברים של עריכה גרפית ועריכת סרטים מה צריכות להיות הדרישות מהמחשב כדי שהוא יענה על הצורך ושהוא לא יתקע ( דילאי כשאני מבצע פעולות כלשהן ) לי או יקרוס במידה ואני אעבוד עם פרויקטים גדולים? יותר RAM , כרטיס מסך יותר טוב ? באמת שאין לי מושג.. תודה !
-
- 0 תגובות
- 853 צפיות
-
-
עשיתי קצת בדיקה במספר חנויות שהמפרטים שלהם מופיעים פה בכמה שרשורים, ונוכחתי לדעת שלעיתים יש הפרש של עשרות אחוזים במחירו של אותו מוצר. (למשל כרטיס מסך) האם מחיר זול במיוחד אמור לעורר חשש שמדובר ברכיב לא חדש או משהו כזה ? האם ניתן פה בפורום לבקש המלצה על חנות כזו או אחרת ?
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
מעבדי אינטל - Core 2 Duo E6750, 1333Mhz, s775, 4MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE P35C-DS3R s775 1333Mhz, Intel P35, DDR2, DDR3, PCI-E- זכרונות DDR II 667Mhz 2*1GB Kingston כרטיסי מסך GIGABYTE 8600GT 256MB GDDR3, Silent-Pipe II, HDTV, 2xDVI, PCI-E דיסקים קשיחים Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II צורבים LG DVD±RW GSA-H55NK x20 Black מארזים HEC HEC Compucase CI-6A21 Beige and Blue (No PSU) ספקי כוח FSP 400W TruePower 12cm Fan Power Supply ש"ח total price 4080
-
- 14 תגובות
- 853 צפיות
-
-
ידידה שאלה אותי אם המבצע של לאומי לרכישת נטבוק S10-2 של לנובו לסטודנטים שווה? הנה המפרט של המחשב שמדובר עליו: http://students.leumi.co.il/LeumiCnt/MediaServer1/208018_lenovo_netbook.pdf בלאומי לוקחים על זה 1500 שח. על פניו זה נראה כדאי (המחיר הכי זול בארה"ב הוא משהו כמו 410 דולר עם מס מקומי, שזה כמעט זהה ) קנייה שווה? היא רוצה נטבוק עם מסך גדול ככל האפשר.. הבעיה שהתקציב הוא עד 1700 שח האם יש דגם אחר בתקציב הזה שיהיה עדיף?
-
- 3 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום כל הכבוד על העזרה!! אז ככה . מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). adobe premiere pro CS5 Pinnacle Studio 12 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא ופרו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בצ…
-
- 4 תגובות
- 853 צפיות
-
-
היוש! אני מחפש מחשב שישמש אותי באונברסיטה ואני די אבוד עצות.. מצד אחד אני צריך שהוא יהיה 13.3 אינץ' וקל. מצד שני אני רוצה שהוא יהיה מספיק חזק כדי שישרוד לפחות 3 שנים... לא צריך להריץ משחקים. בעיקר אופיס וסדרות. ומצד שלישי אני חייב שיהיה בו כונן אופטי. (אחרת זה סרטן לפרמט ולהתקין דברים) אני חיפשתי קצת בזאפ ולא ככ מצאתי... כל שאר הדברים (גודל של ההארד דיסק, תחינת עגינה רצולוציית מסך גובהה וכ'ו וכ'ו) פחות קריטים לי. יש לכם אולי איזו הצעה? ותודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 853 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב שיתאים לי למשחקים קלים כמו maplestory/קונטר סטרייק/Heros of newreth ולאינטרנט מוסיקה אתם יודעים דברים בסיסיים המחשב הזה יתאים לי והוא טוב?? ולפי מה שהבנתי מחבר שמבין המעבדים של AMD חזקים אבל גם מתחממים מהר זה נכון? http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4960 אם לא תציאו לי משהו טוב בסכום הזה...
-
- 7 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום יש לי נטבוק ויש לי נטסטיק איתו,יש אפשרות לעשות שהנטבוק יהיה ראוטר? תודה
-
- 8 תגובות
- 853 צפיות
-
-
זה מה שהיא ביקשה ממני , מה דעתכם? לפי דעתי יש מקום לשיפור בעיקר כי היא מוכנה להשיקע כסף. 1. מעבד - מתלבט בין 2 ליבות חזקת או 4 ליבות מהדגמים הראשונים - E8 או Q8 . 2. מאוור למעבד - zalman CNPS8700 led retail 3. לוח אם - ASUS P5Q 4. דיסק חשיק - westrn digital WD caviar blue WD500AAKS 5. ספק כח - Corsair CMPSU-550VXEU 6.זכרונות - kingston KHX8500D2K2 - 4G 7. כרטיס מסך - GIgabyte 9800 GT 1024mb GV-N98TOC-1GH 8. צורב - LG GH22LP20 DVDx22 10. מארז - פתוח להצעות. מה אתם אומרים..?? אשמח לתגובות תודה
-
- 6 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מתכונן לקנות מחשב חדש,ההשקעה שעל הכוונת היא 3000 ש''ח ללא ציוד הקפי. למטרות עריכה גרפית בפוטושופ\לייטרום + פרמייר(עריכת וידאו), ואפשרות לשחק משחקים בכיף, אני לא גיימר כבד אבל רוצה להנות גם מזה... נעזרתי בחבר , שאגב עובד בחנות מחשבים מוכרת,הוא הציע לי שתי אפשריות , אני סומך עליו ועל הידע שלו אך רציתי לברר אם יש הצעות נוספות, והאם מחירים אלו בם טובים. אם למישהו יש אלטרנטיבות אשמח לשמוע ואשמח אם יהיה הסבר קטן לבור שכמותי בנושא. אלה המפרטים: " המפרטים שאמרתי שאני אציע לך, לעריכת וידאו+קצת משחקים הנה האופציות מפרט 1, קצת חזק יותר לעריכת וידאו, אבל פחות במשחקים- מעבד: Intel Core i5-760 זכרון: kingston hyperX DDR3 1600mhz 4GB דיסק קשיח: 1TB 7200rpm SATA2 (לפי מה …
-
- 3 תגובות
- 853 צפיות
-
-
אני מחפש נייד בחו"ל לאיזה חברות(מהמוכרות) יש אחריות בין לאומית וכמו כן מה העלות בערך של אחריות שכזאת?
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? : 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? : לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? : ב100 שקל, אבל עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב : משחקים,עבודה משרדית, תכני HD. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. : רוב משחקי התלת מימד הנוכחים. :כולל GTA5 שיצא בקרוב. אני מודע שלא ממש אפשר לדעת מה הדרישות, אבל בכל זאת. -מהי הרזולוציה הטבעית : כרגע : 1680x1050 22 אינטש. אבל מתכנן בעתיד לקנות 1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? : גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? : לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? : …
-
- 3 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום ! הציעו לי לקנות lenovo 200 ב 2000 ש"ח. האם זה משתלם ? תודה מראש, ושבת שלום :]
-
- 8 תגובות
- 853 צפיות
-