ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
-
- 0 תגובות
- 487 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,500, מתאפשרת חריגה ב-100-200 אם צריך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב הולך לשמש אותי ביום יום מעבר למחשב הנייח, גם ללימודים. סביר להניח שאשתמש בו בעיקר לאינטרנט, סרטים וגיימינג קליל (Company Of Heroes 2, משחקי אינדי, אם הוא יהיה במצב שהוא יכול להריץ משחקי יריות בגוף ראשון סטייל FAR CRY או BORDERLANDS זה מבורך אבל זה בונוס). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - עכבר, פחות קריטי - מניח שאקנה פשוט בהמשך, אלא אם יש לכם המלצה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן …
-
- 1 תגובה
- 608 צפיות
-
-
נורא קשה לי עם התקציב הזה,אבל הבנאדם צריך גם מסך שמה,אני ממש לא מבין בלוחות אם עם כרטיסי מסך מובנים ודברים כאלה. אעריך כל עזרה...
-
- 4 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב שיריץ תוכנות סטנדרטיות של סטודנטים להנדסה. שיהיה בעל הארדיסק ~250GB כרטיס מסך לא משנה כל כך, כי לפי מה שהבנתי הכרטיסים המשולבים מספיקים בשביל שימוש רגיל ללא משחקים כבדים למיניהם. זיכרון לפחות 2GB.. האם גם בניידים יש את הקטע של הדואל? כלומר כרטיס של 2GB+1GB לא יתן דפוקה מלאה? וכמו כן ראיתי במפרטים בודדים שהזיכרונות הם 800MHZ רובם 667MHZ, האם כדאי להתעקש דווקא על המהיר יותר? שיפור כזה משמעותי? כמו כן על פי מה שקראתי כאן במיקרא, הדגמים החדשים של המעבדים הם ה T8XXX למיניהם, אני לא רוצה לקנות מחשב עם מעבד ישן וכל השאר סביר, איזה מעבד סביר כדאי? אחריות מינימום שנתיים. אה כן ומסך 15". משקל לא קריטי.. לא אלך איתו לאוניברסיטה, לא נראה לי פרקטי לכתוב נוסח…
-
- 4 תגובות
- 534 צפיות
-
-
שלום אני בטוח שכולם מכירים את המפרט של המחשב הנייד הזה... השאלה העיקרית היא האם הוא יריץ משחקים כמו שצריך?אני לא מצפה שיריץ משחקים כמו מחשב נייח כמובן,אבל בצורה שנקראת "שחיקה",הכוונה שאפשר לשחק ולהנות ולא לסבול מקירטועים האם הציפיה הזו תמומש במחשב הזה? תודה
-
- 4 תגובות
- 832 צפיות
-
-
אנשים יש מצב לקבל את המחירון של החברה CD-LOG?????? הוא אומר לי שהמחירון הוא רק לדילרים.. ואני לא יודע מה זה? מישהו יכול לעלות את המחירון לכאן? :bash:
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני יכול לקנות את הנייד HP NB 2530P דרך העבודה במחיר 1300$ לאחר שדרוג זיכרון ל 4 ג'יגה. האם זה שווה?המחשב ישמש לאינטרנט ואופיס וקצת סרטים. המפרט המלא Processor, operating system and memory Operating system installed DOS Processor type Intel® Core™ 2 Duo Ultra Low Voltage SL9400 Chipset Mobile Intel® GS45 Express Chipset ICH9M-Enhanced (supports Intel® Centrino® 2 with vPro™ technology) Standard memory 800MHz DDR2 SDRAM, 2 GB, or upgradable up to 8GB maximum Memory slots 2 SODIMM slots supporting dual channel memory System features Internal drives SATA HDD; 2.5" 160 GB 5400 rpm Hard disk drive speed 5400 rpm Optical drives Fixed 9.5 mm SATA optical drive (avai…
-
- 2 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לרכוש מחשב חדש שיספיק לי לכמה שנים. מחשב שנועד לעבודה שלי (אינטרנט, אופיס וכדומה) וגם למשחקים אבל אני לא גיימר כבד כך שזאת לא ה-מטרה הראשית שלי בו. רצוי שיריץ משחקים אפילו על הגדרות בינוניות, ושיהיה מספיק טוב לכמה שנים עד לשדרוג עתידי. אני גם מעוניין במסך 17 אינץ' LCD במסגרת התקציב הזה, ואם אפשר (בגלל שאני מאיזור הצפון) אז מ KSP או חנות דומה אחרת שיש לה ייצוג הולם גם באינטרנט. התקציב שלי קצת מצומצם אז עדיף לא לחרוג בכלל מה 6 אלף, ועל המפרט לכלול גם הרכבת מחשב (למערכת הפעלה אני אדאג). אין לי העדפה לאינטל או AMD אבל אשמח אם מישהו יסביר לי לפי איזה שיקול לבחור מהשניים האלו. תודה מראש על כל עזרה.
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב של DELL דגם INSPIRON N5040 והסוללה שלו לא נטענת אז אני רוצה לקנות סוללה חדשה (מקורית) הבנתי שיש לי סוללת 6 תאים האם יש סוללה יותר טובה שתתאים למחשב שלי? ומאיפה הכי כדאי וזול לקנות אותה? (אשמח אם תשימו לי לינק) תודה
-
- 1 תגובה
- 996 צפיות
-
-
מפרט בתקציב של 4000 ש"ח -+ היעוד שלו בעיקר למשחקים לא כבדים במיוחד.פיפא 2010 והלאה, אנריל וכו' בנוסף מסך 20-21 אינץ' עדיפות לכרטיס מסך+מסך שיתמכו HD תודה
-
- 3 תגובות
- 597 צפיות
-
-
הי, אני עומד לפני רכישת מחשב נייד בעלות של כ-5K ש"ח, בין היתר חשוב לי שהמחשב יהיה באמת נייד, כמה שפחות מסורבל, בעיקר מבחינת הגודל, מה גם שהוא אמור לשמש גם כטאבלט, ואני מסתפק בין 13.3" שהוא ודאי מתאים לי (עד היום היה לי ELITBOOK בגודל 12.6"), רק שיש בו פחות היצע ומחירים יקרים יותר, או שאין באמת הבדל ומסך 14" אינץ יראה וירגיש אותו דבר? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה-5000 ש"ח ואם באמת כדאית ההשקעה אז 6000 ש"ח. עדיף שיהיה בו חומרה "מהדור העדכני" איך שנקרא... שימושי המחשב: עבודות משרדיות ,אינטרנט,משחקים קלים,פוטושופ, צריך שיהיה בסביבות עד ה-3Kg מסך 15.4" ורצוי זמן סוללה ארוך, דיסק קשיח בסביבות ה120 גיגה יספיק, צורב DVD, כונן פלופי אם אפשרי, אין העדפה לחברה מסויימת העיקר שתיהיה חברה טובה, שירות טוב, איכות טובה, אממ ולפי מה שהבנתי תמיד עדיף לקחת אחריות ל-3 שנים. דבר נוסף, יש עכשיו את המבצע ב-012, וכמו שאני מכיר "מבצעים" של חברות כאלה...תמיד יש "קאצ'" איך שאומרים...המחיר הוא כמו באתרים מחירה ישראלים אך זה כולל ספק אינטרנט +נתב למשך שנתיים. http://www.012.net/updates/mail%5Flg/site/index.as…
-
- 1 תגובה
- 760 צפיות
-
-
הלך לי המחשב ואין הרבה כסף למחשב.. בעיקרון המחשב לא למשחקים..עבודות,תוכנות,מוזיקה,אינטרנט וסרטים מדיי פעם וגם לא צריך שום ציוד היקפי..גם לא צורב רק מארז ומה שבתוכו..ואולי גם לא כרטיס מסך כי יש לי GEFORCE 4 MX שהוא לא ממש טוב אבל מספיק לדרישות רק שאני לא בטוח שהוא יתחבר ללוחות אם החדשים.. מישהו יכול להמליץ על איזה מפרט שיתאים פחות או יותר לדרישות האלה ולא יחרוג מהמחיר?? תודה
-
- 7 תגובות
- 514 צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. התקציב המקסימלי: 5000 ש"ח 2. מטרות/שימושי המחשב: עבודה משרדית, תכני HD, תיכנות, (משחקים - פחות חשוב). א) במחשב יותקנו מספר מערכות הפעלה. ב) סביבות פיתוח (כמו VS2010 בסביבת windows). ג) הצגת תכני HD לעיתים קרובות - גם כחלק מהעבודה. ב) לא תתבצע שום עבודה גראפית ולא תתבצע עריכת וידאו. 3. ציוד היקפי: רמקולים, מסך - עד 22' חשוב שיהיה נח לעבוד מולו ולא רק לצפייה בסרטים מרחוק, צורב. 6. עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 7 7. לא מתוכנן אוברקלוק 8. לא צריך מערכת הפעלה ולא צריך הרכבה 9. אזור המרכז. 10. חשוב שהמחשב יהיה מבוסס i5 עם לוח של gigabyte הרכבתי מפרט בעצמי אך אינני בטוח לגבי הספק, המארז וכרטיס המסך (כדי לא לגרום לבלבול החלטתי לא לשים אותו כאן). תודה רב…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחריות מחשב נייד דל כוללת אחריות על פיקסל תקוע או שרוף?
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש על העזרה, אני צריך המלצה למפרט למחשב למשחקים ב 2700 ש"ח אין צורך במסך, מקלדת, עכבר ורמקולים.
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, כבר תקופה ארוכה אני שואף ליקנות מחשב נייח. אך בעקבות העבודה שאני כולכך מחושב החלטתי לפתוח כאן דיון בעקבות המלצות רבות. אז ככה: בעיקרון המפרט יהיה למשחקים, בעל לוח אם חזק, ע"מ שאוכל להשתכלל במשך השנים, שואף גם למארז גדול ומאוורר היטב. אשמח עם תוכלו גם להמליץ לי על מסך אומנם יש לי מסך, אך איני יודע עם פועל בכלל - או שמה כדי לתקן בכלל שווה. במידה ויש המלצות בהרצליה העדיף. במידה ולא אז TMS. אודה לעזרתכם בנושא בהקדם. בברכה, עמית
-
- 5 תגובות
- 736 צפיות
-
-
שלום לכם, לאחר שוטטות אינסופית באתרי החנויות המלאים במבחר שיכול לחרפן כל אדם שפוי בפרט מי שלא מתמצא במחשבים, אני פונה אליכם כי כבר איני יכול עוד, בבקשה הצילו אותי. אני סטודנט לביולוגיה (אמור לעשות קורס או שניים בתכנות אם זה רלוונטי) חוץ מהלימודים אני משתמש במחשב גם כאמצעי ראשי לצפייה בנטפליקס ויוטיוב אין לי טלוויזיה אני צריך מחשב נייד שהמסך יהיה טוב לסרטים, (היום אין לי FHD לצורך העניין) ושלא ייתקע לי שאוכל לפתוח הרבה חלונות וכרטיסיות בלי שהכל יקרוס. (היום יש לי i5 , זה לא טס אבל סביר ) עוד דבר, חשוב לי שתהיה לי האפשרות העתידית לחבר את המחשב למסך גדול יותר של 27' ושאיכות הצפייה לא תיפגע. נ.ב מעדיף מחשב שהוא לא מ…
-
- 3 תגובות
- 575 צפיות
- 1 follower
-
-
כבר פתחתי אשכול קודם לגבי התייעצות למפרט קיים, אך כרגע הייתה תוספת לתקציב של 500 ש"ח וצורך בכרטיס מסך, המחשב צריך שיהיה מסוגל להפעיל טוב משחקים כבדים (כמו crysis).(חשוב שיורכב בחנות באיזור המרכז, מכוון שTMS רחוקים לי ובמקרה של בעיות וכו' זה יהיה סיפור להגיע לשם). התקציב הוא 3,500-4,500 ללא ציוד עיקפי. (מצטער אם עברתי על החוקים בכך שפתחתי אשכול נוסף).
-
- 6 תגובות
- 677 צפיות
-
-
1. ,תקציב מקסימלי 3500 2.מטרות/שימושי המחשב:עבודה משרדית, תכני HD, משחקים תכנים שצריכים להיות במחשב: א)פרו 10 ב) visual studio ג)win 7 3. רמקולים עם sub, מקלדת ועכבר אלחויטם 4. רכיבים שלא צריכים במחשב מסך,צורב,כונך קשיח,כונן 1.44 5. כרגע חשבתי על המפרט הבא: מעבד :Q8500 QORE2DUO לוח אם : ASUS P5Q זכרון: OCZ PLTINUM 2*2GB ב.מסך: GIGABYTE GTZ 250 קירור: עדין לא ידוע וכמובן +עכבר +מקלדת +אל ספק +הרכבה +מארז ואז גילתי שאני חורג מן התקציב בכ: 1000 ש"ח 6. רמת השקט החשובה היא 5 7. הבנתי שאוברלוק זה אפשרות שדרוג המחשב בעתיד אז אני חושב שזה יחסית חשוב שאני אולי יוכל לשדרג את הכרטיס מסך אבל אם זה לא זה אז לא נראה לי שזה חשוב 8. אין צורך במערכת הפעלה אני ישיג כ…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חבר שלי מעוניין לקנות מחשב, והוא צריך את עזרתכם, אני לא ממש מבין אז , אני רוצה שתעזרו לי לבנות מחשב עם הקריטריונים הבאים: ללא ציוד הקפי, בסביבות ה3000 ש"ח, לא כולל מערכת הפעלה, המחשב מיועד למשחקים, ללא תוכנות נוספות. אשמח שתיבנו לו מפרט. חבר שלי חיפש גם, ומכיוון שאני לא מבין הרבה אז אני יתן קישור למה שהוא רוצה והוא רוצה גם חוות דעת שלכם: http://ksp.co.il/hmain.php?gclid=cnwu27_i-i8cfsynzwodheojfg מחשבים במבצע>מערכות מחשב זולות> המחשב ה-6 שברשימה. ממש אין לי מושג. אשמח לעזרה קטנה!
-
- 10 תגובות
- 633 צפיות
-
-
בניתי מפרט לחברה שלי מ logicpc : מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ 0 9733 EZcool N-880D Front USB Silver-Black 400W Case 190.00 ¤ 1 190 ¤ 1 8880 AMD Sempron 64 Bit 3000+ Socket AM2 Box CPU 310.00 ¤ 1 310 ¤ 2 6964 WD WD1600JS 160GB 8MB S-ATAII HDD 329.00 ¤ 1 329 ¤ 3 6548 Logitech Internet Pro Eng/Heb PS2 White OEM Keyboard 52.00 ¤ 1 52 ¤ 4 9217 Gigabyte GA-M61VME-S2 + 6100 n400 VGA Socket AM2 Motherboard 395.00 ¤ 1 395 ¤ 5 9082 Twinmos 512MB DDR-II DDR 667 Memory 315.00 ¤ 1 315 ¤ 6 7763 17" Infinity 172 Samsung Panel Siver/Black (8ms) LCD Monitor 924.00 ¤ 1 924 ¤ 7 9575 Logitech Value Corded Black Optical OEM Mouse 50.00 ¤ 1 50 ¤ 8 9393 Sony AW-G170AB x 18 Black DVD…
-
- 5 תגובות
- 634 צפיות
-
-
שלום אני עוד מעט הולך לקנות מחשב באיבוריי (אני יודע על השרות שלהם והכול וקניתי מהם כבר 5 מחשבים בלי בעיות) ב2.8k ואני רוצה שהוא יפעיל משחקים ב 1440x900 בלי AA ועם AF נמוך. אני לא יודע אם שווה לקנות כרטיס בינוני מהסדרה של ה8000 בגלל הדירקט X 10 או לקחת אחד חזק יותר מהסדרה הישנה. אני מתכוון לשחק בו משחקי שוטר בעיקר ואני רוצה FPS נורמלי כאשר AA ממש לא מזיז לי. תודה.
-
- 5 תגובות
- 568 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב שישמש אותי בעיקר לאינטרנט, סרטים, מוזיקה וכו... אני לא גיימר רציני, אבל אני רוצה שהמחשב יריץ GTA 4 חלק באופן סביר (מצידי על MED)... ראיתי את המפרטים המומלצים, השאלה אם אפשר למצוא משהו יותר זול? 1. איזה כרטיס מסך אני צריך? 9600GT יספיק? 2. RAM - שני ג'יגה או 4? אשמח אם תוכלו לעזור לי לבנות מפרט כמה שיותר זול.. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 943 צפיות
-
-
אהלן אנשים! ברצוני לרכוש מחשב נייד לשנת הלימודים הקרבה ובאה. אני עומד ללמוד מדעי המחשב, לפיכך חיפשתי מחשב שיהיה לי נוח לעבוד עליו, שיהיה לו מסך גדול דיו [15 אינצ', לא יותר ולא פחות], ובנוסף לכך שיציע ביצועים גראפיים טובים. הדרישות שלי מהמחשב: מסך גדול [כפי שציינתי], סביבת עבודה נוחה - מה שכולל מקלדת מרווחת, עדיפות לנאמפד, טאצ'פד מרווח, מקלדת קרירה, ביצועים גראפיים נורמאליים [שכן אשתמש במחשב בעתיד גם לגראפיקה, ולגיימינג]. המשקל הוא פחות פונקציה מבחינתי. אחרי חיפושים, מצאתי את ה- Asus K53SV i5 והמחשב גם מוצע לי במחיר זול במיוחד - 3500 ש"ח! להלן מפרט המחשב: Intel Core I5 2410M 2.3GHZ 4GB DDR 5 RAM Geforce 540m 2GB מסך 15.6 אינצ' רזולוציה 1366 על 768 צורב דיוידי מקלדת עם num…
-
- 3 תגובות
- 936 צפיות
-