ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם, אז ככה קניתי מחשב לפני חודש בערך ועכשו אני רוצה להוסיף כונן קשיח, וגיליתי שאין לי לאן כנראה שאיבורי נתנו לי לוח אם ממש דפוק ולא היה לי מושג אז, אין לו כניסה לכונן חיצוני ולפנימי יש רק שני חיבורים, ששנהם תופסים בגלל הכונן והצורב... ולפי מה שראיתי בחוברת של הלוח אם מראים שיש שם חיבור ל 4 סה"כ אבל 2 מהם optional ולי אין אותם... בעיקרון אני רוצה להתקין וינדוס 7 ואמרו לי שלהתקין על אותו כונן (שיש בו עכשו XP) יעשה בעיות אז השאלה שלי זה מה לעשות? אפשר להוסיף ללוח אם עוד חיבורים? או שאני חייב להחליף את כל הלוח? הינה כל המפרט שלי, תנו לי גם חוות דעת שאני ידע עד כמה איבורי דפקו אותי מארז LED+25CM FAN EZCOOL שחור כסוף ספק כוח 550W FAN 12CM POWER MAN לוח אם Nfo…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם לפני כחצי שנה עזרתם לי מאוד פה בפורום להרכיב מפרט למחשב נייח. לאחרונה רכשתי מסך LCD של שארפ (HD READY) ואני רוצה לקנות מחשב מדיה שיוכל להתחבר אליו ולנצל את יכולותיו. אשמח אם תוכלו לעזור לי להרכיב מפרט. התקציב שלי הוא כ3000 ש"ח (יש אפשרות לחרוג אם יהיה צורך) השימושים הם בעיקר צפייה בתכני HD (תכנים מהאינטרנט ולא מנגנים למיניהם). אפשרות הקלטה מהטלויזיה היא פחות קריטית בשבילי כרגע. כמו כן למחשב צריך להיות חיבור אלחוטי כדי שאפשר יהיה לקשר אותו לרשת. בנוסף אני צריך כרטיס מסך שתהיה לו אפשרות ליציאת VGA (המסך שלי תומך בnative resolution רק דרך יציאת הVGA). הייתי שמח גם למארז שיראה טוב בסלון. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 543 צפיות
-
-
יש ברשותי NUC בסלון: Intel Iris Plus Graphics 655 (Coffee Lake-U GT3e 28W) המחשב הריץ את כל סוגי הסרטים כולל 4K חלק ללא בעיה עד שהגיע HDR 10 Bit עם קידוד x265 . גם כשהפעלתי קידוד חומרה - (copy-back) DXVA2 הסרט התנגן יותר חלק אבל קירטע. איזה NUC ועם איזה מעבד אני צריך לקנות כדי לראות סרטים בצורה חלקה? תודה.
-
- 0 תגובות
- 314 צפיות
-
-
מפרט לשרת להרצת מספר מכונות וירטואליות. מערכת ההפעלה המארחת לינוקס, וירטואליזציה באמצעות KVM. עד 10,000 ש"ח.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
זאת שאלה שעלתה קודם באחד הדיונים אז אני אשתף את המידע: דיברתי עם נציגה של CPM היום ושאלתי האם החלפה של הכונן הקשיח הרגיל בSSD באופן עצמאי פוגמת באחריות ונענתי שלא. אני מתאר לעצמי שאם אתם פוגעים במחשב בעצמכם כחלק מההחלפה אז האחריות בכלל לא תכסה את זה. אך זה מבהיר את העובדה שפתיחה של המחשב (ספציפית המחשב הזה דורש קצת יותר "פתיחה" מאחרים) לא פוגמת באחריות בCPM. תהנו
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שימוש ביתי כגון:סרטים,משחקים אחרונים,עיבוד תמונות ועוד,לאחר סקר מבקש חוות דעת למפרט שבחרתי: 1.INTEL PENTIUM D 2.66GHZ 2X1M CACHE 805 DUEL CORE 533MHZ 775 BOX CPU 2.GIGABYTE GA-81945PG INTEL 945PG MOTHERBOARD 3.SAMSUNG 160GB 7200 RPM 8MB BUFFER S-ATA II HDD 4.TWINMOS 512MB DDR-II DDR 533 MEMORY X2 5.LG GSA-4167B 16X BLACK BULK DVD-R/RW+R/RW 6.XFX GF6800GS PCI-e256MB DDR3 RETAIL VIDEO CARD 7.ENERMAX 420W EG425P-VE FMA 20/24PIN POWR SUPPLY 8.COMPUCASE-HED MIDI TOWER CI-6AR6-2F BLACK SILVER{P/S NOT INC} CASE
-
- 6 תגובות
- 609 צפיות
-
-
שלום, אבי מתלבט בקניית מחשב נייד חדש, הוא צריך מחשב לשימוש משרדי בלבד. אופיס אינטרנט וכו' הוא יקח אותו איתו לכל מקום(ברכב) וגם הוא טס הרבה לחו"ל והוא יקח את המחשב איתו. הוא מתעקש על מסך 15, לדעתו 14 זה קטן מדי. דבר נוסף הוא צריך שתהיה מצלמה במחשב כך שהדל E5500 יורד מהאפשרויות. הוא ממש מתלבט האם כדאי להשקיע סכום גדול יחסית ולקנות את הלנובו T510 בערך 5600 ש"ח http://www.zol.co.il/Product.aspx?ProductID=315 או שעדיף לחסוך ולקנות את הדל ווסטרו 1015 סביב ה-3000 ש"ח http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1015-t65.htm או אולי בכלל כדאי לקנות דל 1545 ב-3000 ש"ח. http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1545-t6600.htm מבחינת מפרט כמובן שהלנובו יותר חזק משמעותית, אולם ל…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה שחשוב לי שהמחשב לא יהיה רועש ולא יתחמם ושלא יהיה AMD מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב: מחשב כללי חזק (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD ) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23-24 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי : , מסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (1…
-
- 9 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום לכולם! כמו אחדים מבאי פורום זה – אני מעוניין לרכוש מחשב. אני לא מאוד מבין בזה, ובפעם האחרונה שניסיתי בעצמי – נתקעתי עם מחשב מקרטע שגם התקלקל לאחר חודשיים ("לא בתחומי האחריות"). בקיצור – אשמח מאוד לעזרה. ערכתי מחקר עצמאי בהיקף מצומצם, ומלבט בין Yoga 11 2 לG510 וG580 של לנובו. למה לנובו? כי קראתם מה ארע בפעם האחרונה שרכשתי מחשב שייצרה חברה עלומה. על כל מקרה – אני פתוח להצעות. התקציב, כאמור – עד 2500 (עם אפשרות לחריגה קלה) והצרכים: - מטרות המחשב: עבודה עם וורד ואינטרנט במקביל, במהירות סבירה, רצוי יותר מזה. - גודל המסך: לא קריטי, מסך מגע כמו הYoga – זה בונוס נחמד, במידה והתקציב מאפשר. - רזלוציית מסך: לא קריטי. - משקל רצוי: לא יותר מ2.…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אנשים, שמעתי שאתם טובים בזה, אז אני מקווה שתוכלו לעזור לי... אני רוצה לקנות מחשב נייד, אחד טוב כזה שאני לא אצטרך כל חודש לשדרג, אבל גם לא אחד שיעלה לי המון... התקציב הוא בין 6-8... אבל יש מצב לשכנע את אבא שלי ליותר אם אני אראה שאין בררה... בכל מקרה, אני צריך שהמחשב יוציא ביצועים טובים, אם זה קול ואם זה סאונד.. אני רוצה למקסס איתו במסיבות וממש לא בא לי שהוא יתקע לי באמצע... אני אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי, ואם תוכלו את המפרטים, או כל שאלה אחרת להפנות לאי-מייל שלי (אני לא חושב שיהיה לי כל כך הרבה זמן לבקר פה בזמן הקרוב ואני צריך לתת את הפירוט בהקדם...) אז אני בכלל אודה לכם מקרב לב... בכל מקרה, האי מייל הוא PashoshDrag@hotmail.com תודה מראש, עמית.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שם המוצר כמות מחיר מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM 888 ש"ח קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 pro 109 ש"ח לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L 495 ש"ח מארז: Thermaltake Strike MX Black 120mm י 235 ש"ח ספק כוח: Thermaltake 500W TR2 RX 140mm Dual 12V Rails 411 ש"ח זיכרון: Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DHX DDR2-800 CL4-4-4-12 444 ש"ח קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS 252 ש"ח כרטיס מסך: Palit Radeon 4870 1GB Sonic Dual Edition GDDR5 HDMI Retail 1404 ש"ח LG H55LK DVD-RW Dual Layer X20 LightScribe IDE Black 124 ש"ח סה"כ 4437 יש לי גם מסך :BenQ FP92W 19 אני הבנתי הכרטיס מסך קצת חזק בשביל הצג, אבל זה לא אמור להתאזן במקרה של משחקים חדשים יותר בע…
-
- 7 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לבנות תחנת עבודה מקצועית. ברוב הזמן התחנה תעשה שימוש לעבודות משרדיות כולל חישובי טבלאות גדולות, גרפיקה (דו-מימדית), עיבוד מסמכים - בעיקר חישובים סביב טבלאות גדולות באקסל. בחלק מהזמן תחובר לתחנה כרטיס גרפי אימתני לצורך חישובי deep learning. הכוונה לכרטיס מסוג NVIDIA 6000 ADA ודומיו. כך, שהתחנה צריכה לדעת לתמוך בחישובים על ידי GPU רציני (לחלק מהזמן) וברוב הזמן להיות "רגילה" יחסית. קצת כמו קלארק קנט... זו ההמלצה שקיבלתי מהחברה שאנחנו עובדים איתה. אשמח לשמוע את דעתכם. סיכום בשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 8000 ש"ח, יש אפשרות לחרי…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
מעוניין לקבל המלצה למיפרט למישחקים הכי חדשים של GTA NFS התקציב 4000 שח וצריך לכלול מסך 22 לא איכפת לי לרדת למסך 19 אם תמליצו לי שזה כדאי המחשב ירוץ על XP וצריך לתמוך גם HDMI/HDTV (מה ההבדל ביניהם?) בתודה
-
- 3 תגובות
- 619 צפיות
-
-
אהלן לכולם... אני רוצה לקנות מחשב לבית, מחשב שישרת אותי לפחות 4 שנים בזמן הלימודים ושיהיה לי ראש שקט... לא מחשב מטורף מדיי.. בעיקר למשחקים... אני צריך גם מסך חדש... 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר למה לא... במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? בעיקר למשחקים, גלישה, הורדות באימיול, צפיה בסרטים בHD... א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אני אשחק במשחקים... לא חובה בהגדרות מקסימליות... ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אנ…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים וישנים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22'( 1680x 1050 ) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש מצב אתם מוצאים לי מפרט ב 3600+- מעבד AMD כרטיס מסך NVIDIA אפשר גם ATI אבל יש העדפה לNVIDIA. 320GB דיסק קשיח ספק טוב בעל כבל PCI-E מארז עם אפשרות ל 3 מאווררים (קידמי,אחורי וצידי) מעדיף שיהיה יפה. 2GB זיכרון לפחות. לוח אם עם חיבור IDE. אפשרות לOC. בגלל זה המפרט שלי בנוי ככה. יש לי הרבה דרישות. מי שמוצא לי מפרט כזה פשוט מלך/ה. יש כאן כמה נשים. חריגה אם תהייה אז לא כל כך גבוהה. דברים טובים במחירים טובים. אני גר באזור נתניה ואני רוצה פשוט לאסוף מהחנות. אז חנויות מהבאות : www.ksp.co.il www.gibornet.co.il אפשר גם לקחת משתי החנויות בשביל מחירים טובים שמשתלמים. (דוגמא: המעבדים בגיבור זולים) ---------------------------------------------------------------------…
-
- 11 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום כולם! קיבלתי הצעת מחיר למחשב נייח בשביל ההורים שלי. כמו שכבר ניחתשם, מדובר על מחשב לזוג מבוגר יחסים בסביבות החמישים. לא גיימיג וכדומה. מחשב שיעבוד ולא ייתקע מכל שטות. מה אומרים? Cooler Master ELITE 342 טאוור מיני מארז 80320-101-20 1 HUNTKEY 350W (אמיתי) כח ספק PS1002 2 Gigabyte GA-H81M-S1 אם לוח GH81MS1 3 Intel i3-4160 3.6Ghz Ahswell 3M LGA1150 I3-4160 4 KINGSTON DDR III 1600 MHZ 4GB זיכרון RMKS1600 4GB 5 TOSHIBA 1 T.B 7200 SATA קשיח דיסק DTO1ACA100 6 LITEON DVD צורב DVDLITE ON 7 (293.00 ח"ש 293.000 'יח 1.00 KINGSTON V300 SSD 120 G.B SATA III 2.5" SV300S37A/120G 8) 1,773.00 כולל מחיר 319.13 (18.00%) מ"מע סה"כ מחיר 2,092.10 ש"ח
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום מעוניין במחשב ביתי , עם שימושי עריכת וידאו בעיקר ומולטי טסקינג. ללא OC וללא נתוני שקט מיוחדים . רוב התוכנות הם שימושים אינטרנט + OFFICE רגילים . לגבי עריכת וידאו , הכוונה ל-ROXIO ו- PINNACLE . 1. https://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=739247 2. https://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=739247 3. https://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=312295 תודה
-
- 1 תגובה
- 543 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מקום לקנות בו חלקי מחשב מחו"ל במחיר זול אבל שיהיה באותה מידה אמין אם אפשר אז מקבילה לKSP או לTMS זולים ואמינים כזה(מין הסתם יותר זולים מבארץ בגלל זה אני רוצה לקנות מחול) כן ידוע לי שלא תיהיה אחריות על המוצרים ואין לי בעיה עם זה השאלה שעכשיו עומדת היא האם ביטול המס שקראה לפני מספר חודשים חל גם על המוצרים שאני יקנה מחו"ל?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, בהמשך לפוסט כמעט זהה שלי מלפני כמעט שנה (הקישור מטה) - בסופו של דבר לא שידרגתי כלום מסיבות שונות. בשבוע הבא אהיה בחופשה בארה"ב לכן שוקל לקנות משם "שילוש" (או בעצם "ריבוע") - מעבד, זכרון, לוח אם, כרטיס מסך (השאר בארץ אם יהיה צורך). אפילו לא השוואתי מחירים בשלב זה, כי אני גם לא לגמרי בטוח מה אני רוצה בדיוק (אבל אתם תגידו לי...) - השאלה האם רכישה של הרכיבים הנ"ל בארה"ב כדאית (האם הם זולים בצורה שמצדיקה זאת? לוקח בחשבון את נושא האחריות שפחות תהיה רלוונטית). כמו כן מאיפה לדעתכם כדאי לקנות? או להזמין אונליין (מאיפה)? תזכורת, זה המפרט הנוכחי: Intel Core i5 11400 CPU @ @ 2.60GHz Intel B560 rev. 11 Corsair 16GB DDR4 NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER HD: 1TB WD Blue SN550 NVMe …
-
-
- 15 תגובות
- 10.3k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד בעיקר למשחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. The Old Republic, Diablo 3, Battlefield 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD Ready 32" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות כמה שניתן 3. האם יש צורך בציו…
-
- 6 תגובות
- 643 צפיות
-
-
שלום חברים, התקציב שלי הוא בסביבות ה- 3,500 ש"ח. חשוב לי שהמחשב יהיה : 1. בגודל 14 אינץ (13.3 קטן מדיי ו- 15.6 גדול מדיי) 2. מסך מט ולא מבריק + FHD 3. מקלדת מוארת 4. שלא יחחמם יתר על המידה אלה פחות או יותר הדרישו שלי. האם יש בכלל מחשב שהוא בגודל 14 עם מסך מט FHD בעל פאנל IPS? תודה, שי.
-
- 17 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
דברי פתיחה: נמצא כעת בטיול ארוך בחול (התכנון הוא לקנות לפטופ בויאטנם). מהנדס מכונות וחובב תכנות. 1. תקציב וחריגה עדיפות למחשב נייד בתקציב עד 7000 שקל עם אפשרות של חריגה קלה (עד 8000 במקרה הגרוע ביותר) 2. מה שימושי המחשב לפטופ לשימוש יום יומי, עם יכולת לעבוד בצורה טובה ולזמן מספק ללא מטען. הרצת תוכנות כגון: solidworks, matlab, adobe premiere and photoshop יכולת להריץ משחקים זה בונוס נחמד (בכל מקרה אני מצפה שהוא יעמוד בזה אם הוא יעמוד בהרצת התוכונות השונות טוב) 3. ציוד היקפי אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שיהיה שקט באופן כללי אבל כמובן לא בזמן הרצה או רינדור. בכל מקרה לא מדובר בעדיפות עליונה 6…
-
- 0 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד בארה"ב התקציב הוא עד 1100 דולר הדגש הוא על מסך 13 אינצ' עד 14 אינצ. כמובן מפרט חזק ככל הניתן מיועד לעבודות גרפיות ומשחקים (לא מעוניין במק). מה שכרגע ההתלבטות שלי היא בין Dell - XPS M1330 לבין מספר דגמים של סוני ואיו שאני עדיין לא סגור על הדגם הטוב ביותר (אשמח להמלצות בטווח המחיר) עוד נייד פוטניציאלי הוא Toshiba Satellite U405-S2856 13.3" מה דעתכם?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום. ברצוני לבקש את חוות דעתכם למפרט מחשב לשימושים ביתיים הכוללים שימושי אינטרנט, יישומי אופיס, משחקים כדוגמת פיפא ופרו-אבולושן. ללא צורך במסך ובציוד היקפי וכן ללא צורך ב- .C.O , (ברשותי מסך 19"). לאחר עיון בפורום הרכבתי את המפרט הבא: מעבד - Pentium E5200 לוח אם - GIGABYTE EP43-DSL3L זכרון -2x1GB DDR2 800Mhz דיסק קשיח - Seagate 500GB 32MB כרטיס מסך - GIGABYTE 9500GT 512MB DDR3 או GIGABYTE HD 4670 512MB צורב - LG GH22NP20 גוף קרור - Arctic Cooling Freezer 7 Pro (LGA775) מארז - פשוט כדוגמת: HJA600 MIDI ספק - Hec 500TD-TF 500W אשמח לקבל את הערותיכם והמלצותיכם למפרט הנ"ל וכן לכרטיס המסך המומלץ מבין ה-2 המפורטים לעיל. בתודה מראש, יובל.
-
- 5 תגובות
- 579 צפיות
-