עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by I_B,

שלום לכולם.. בימים הקרובים אני הולך לקנות מחשב בטוח.. שישמש למשחקים, אינטרנט וסרטים כמובן, ואני צריך את דעתכם. זה המפרט מKSP: מעבדי אינטל? כמות מחיר סה"כ Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB 1 1070 1070 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 945GM-S2 s775 Conroe, DDRII 667, VGA, PCI-E 1 650 650 זכרונות? DDR II 667 כמות מחיר סה"כ 512MB TwinMOS 2 310 620 כרטיסי מסך? Sapphire (ATI) כמות מחיר סה"כ X1950 Pro 256MB, DDRIII, DVI, VIVO, PCI-E 1 1230 1230 דיסקים קשיחים? Western Digital כמות מחיר סה"כ 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 1 410 410 מארזים? כמות מחיר סה"כ Thermaltake Soprano VB1000SWS 1 460 460 SYSTEM ASSEMLY 100 סה"כ 4540 עכשיו יש…

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. טוב חברה'ס אני צריך את העזרה שלכם בבנית מפרט לחבר שלי. אז ככה, התקציב הוא באזור 6,000 ש"ח, המטרה של המחשב היא להריץ משחקים כבדים + דגש משני על OC. המפרט הוא לא שלם ואני יתן לכם רשימה של כל החלקים שצריך ושלא צריך. חלקים שצריך: 1) מעבד שטוב 2) לוח אם 3) 2GB זכרונות 4) דיסק קשיח 160GB 5) צורב DVD 6) מארז מרווח וקריר אבל שום דבר מיוחד 7) ספק כוח שיחזיק כרטיס DX10 בינוני בעתיד 8) מסך LCD "17 ציוד אפשרי אבל לא חובה: 1) קירור למעבד חלקים שלא צריך: 1) כרטיס מסך 2) ציוד הקפי- עכבר, מקלדת, רמקולים, אוזניות וכו' כפי שאתם רואים אין צורך בכרטיס מסך בגלל שהוא מתכווין להשתמש בכרטיס מסך שלו ובעתיד הלא כל כך רחוק לקנות כרטיס DX10 באזור ה- 2,000 ש"ח. מתוכנן OC למעב…

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by slavazh,

שלום לכולם אני חדש פה מקווה שתוכלו לעזור לי המחשב נועד בעיקר לשימוש כללי ז"א: קצת פוטושופ קצת משחקים וסרטים ואינטרנט Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE DFI NF4 ULTRA INFINITY 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 x2 GIGABYTE 6200 TURBOCACHE 256MB DDR 128 BIT TV/DVI BULK PCI-EXPRESS 200GB (8MB) SATA DiamondMax 10 NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 ARCTIC COOLING Silentium T1 + 450W PS תודה מראש!!! :)

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. שלום! כמו ששמתם לב נעדרתי זמן רב בגלל כמה בעיות תוכנתיות אבל חזרתי. אני צריך עזרה בבחירת מפרט לחבר בתקציב הנ"ל ללא מסך, ללא כוננים אופטיים וללא ציוד הקפי אחר. דרישות: 1. עדיף מאוד מעבד DC. 2. יהיה OC יחסית מתון. נא להמליץ על זכרונות, לוח וקירור בהתאם. 3. המחשב מיועד למשחקים בעיקר, עדיף מינימום של 7800GT. תודה!

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. AMD Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE - 1010 ש"ח AMD MSI K8N Neo4 Platinum (s939 nF4Ultra) - 790 ש"ח DDR 400 512Mb 400MHz Corsair (Value) CL2.5 - שני סטיקים - 660 ש"ח GIGABYTE 7800GT 256MB DUAL DVI, DDR3, PCI-E - 2300 ש"ח WESTERN DIGITAL 160GB SATA II 7200RPM 8MB - 465 ש"ח HEC Compucase CI-69U6 400W - 460 ש"ח FLOPPY 1.44 Teac/SONY 1.44 - 45 ש"ח (Black) סה"כ 5720! איך המפרט? חשוב מאד שאם אתם מציעים להחליף משהו שיהיה רק מהחנות KSP! יום טוב. נ"ב אל תחרגו חרגתי כבר מהמחיר ההתחלתי של 5200 ש"ח.

• 22 תגובות
    • 1k צפיות
  6. אהלן, אני צריך להרכיב (ולקנות) מפרט למחשב שישמש כשרת קבצים מרכזי למשרד קטן (משהו כמו 4-5 עמדות). השרת מבחינתי הוא איזשהו מקום שבו ירוכז המידע של המשרד (מסמכים, מסמכים סרוקים ותוכנת ניהול לקוחות שלא לוקחת הרבה משאבים), הוא ישמש גם כשרת מדפסות וכשרת פקסים (צריך מודם, מן הסתם). כפועל יוצא צריך שיהיה לו נפח דיסקים גדול (200-250 גיגה) וצריה להיות לו שרידות גבוהה (חשבתי על RAID-0). הוא יהיה דלוק כל הזמן אבל לא יעשה הרבה עיבודים מעבר לזה כך שצריך להתחשב גם בזה. מבחינת מערכת הפעלה, זה תקציב נפרד - אבל המחשבה היא על Windows Server 2003. מה דעתכם? מצריך התייחסות מיוחדת בחומרה? מישהו יכול להרכיב מפרט שיענה על הדרישות האלה? תודה רבה.

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. שלום פורום מפרטים יכול להיות שאני אשקיע ממיטב כספי במחשב חדש דנדש. צרכים שלי זה: משחקים כבדים לכמה שיותר זמן (צורך עיקרי), עריכת וידיאו עם סטודיו 9, קידוד וידיאו עם הרבה תוכנות, קצת קידוד אודיו, קצת ריבוי משימות (קידוד סרט, עבודה שותפת ובדיקת וירוסים גג) כמו כן אני עובד על פוטושופ, פוורפוינט מקבץ דברים וכאלה... חשבתי לעשות OC של איזה 200 מגה הרץ, הגעתי למסקנה שלמרות הידע שיש לי יותר מזה לא משתלם כלכלית, אבל רציתי לדעת מהזכרונות וולוו ( 3.4.4.8) איזה יתן לי הכי נורמלי? כי אפשר באותו תקציב של סמסונג. בקשר לצורב דיוידי כבר יש לי 3540A אז שמתי רק נגן דיוידי שחשוב לי. בניתי לי משהו נחמד מפנדה ואשמח לקבל הצעות מתחרות מחנויות שונות. הסר כמות. מוצרים סה"כ AM…

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. מעבדי אינטל‏ P4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit 1 - 1095 לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS P5LD2 Dual Core, 945P, DDR2, SATA2, PCI-E 1 - 780 זכרונות‏ DDR II 533 512MB Aeneon 2 - 420 כרטיסי מסך‏ GIL Forsa 6800GS 256MB, DDR3, HDTV, DVI, PCI-E 1 - 1190 דיסקים קשיחים‏ WESTERN DIGITAL 200GB SATA II 7200RPM 8MB 1 - 570 צורבים‏ LG 4167B +x16 -x8 Dual x6 (EC) (Black) 1 - 260 Zalman 9500 Cu LED 1 - 390 מארזים‏ HEC Compucase CI-69U6 400W 1 - 460 מסכים‏ SAMSUNG TFT 19'' 913B +DVI 1 - 2200

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. אז ככה... סבא שלי, החליט לקנות מחשב, הוא טוען שזה יעזור לו הרבה... וככה גם אני חושב. בקיצור, הוא רוצה מחשב כמה שיותר קומפטי... ז"א מארז קטן, עכבר ומקלדת אלחוטיים, מסך LCD איכותי. מעבד וכל השאר צריכים להיות איכותיים, אך לא יקרים. בקשר למארז, כשאני מדבר על קטן, אני מדבר על כמה שיותר קטן. הוא עוסק בצילומים, ככה שכנראה מתישהו הוא ישתמש בעריכות וכו'.. לכן, אצטרך כרטיס מסך סביר, שיוכל להריץ הכל סביר ואיכות תמונה טובה. לגבי המעבד, לא אכפת לי מה ואיך, רק שהכל יהיה מיניטורי בסופו שלדבר. לוח איכותי. תודה.

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by galCool,

שלום רציתי מפרט למשחקים ב3165 שיהיו מהחניות KSP או נועה. שיהיה כלול הרכבה ובלי ציוד היקפי ובלי כרטיס מסך ושהלוח יהיה pci . תודה...

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. שלום. הייתי היום בRSM ורציתי חוות דעת על המחשב הבא: כמו שאתם רואים קניתי גם מסך, HD, 22" שאמור להתאים לכ.מ. בהתחלה היה לי מפרט אחר, אבל באתי לחנות והמוכר עזר לי למצוא דברים שלדברו יותר טובים, מוכר נחמד... בכל אופן רציתי חוות דעת אם הוא טוב והוא שווה את התקציב [4500 שח כולל מסך]. לגבי המארז אני פשוט לא כ"כ בטוח... יש מצב שאתם אומרים לי אם הוא באמת טוב ושווה את הכסף או שיש אחד יותר טוב בתקציב? זה דחוף, מחר אני כבר לא אוכל לשנות... תודה! עריכה: הצרכים שלי מהמחשב הם: מחשב גיימינג. אני מתכוון שהוא יריץ COD MW2 על HD [ולכם המסך שתומך בHD], ויריץ את המשחקים הצפויים לשנים הקרובות [3 שנים בערך] על רמה גבוה-סבירה. חשוב לי שהוא לא יהיה יותר מידי רועש, שקט זה חשוב לי. עוד משחקים שחש…

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. שלום, מעוניין במפרט למחשב בתקציב של 2500 ש"ח ללא חריגות, (ציוד הקיפי מקלדת ועכבר בתוספת של 100 ש"ח ) המחשב עבור צרכים כלליים: כמו גלישה באינטרנט, מסמכים, צפיה בסרטים, אבל שיהיה מהיר ויתן ביצועים טובים. כרטיס מסך לא צריך שיהיה חזק כי אני לא משחק משחקים כבדים. משחקים כמו NBA, FIFA משחקים עם דרישות מינימליות רצוי שיהי זיכרון 4G פנימי הכי חשוב מהירות ואמינות ואיורור כי הוא יושב בתוך נישה מעץ. ואם אין צורך בכל התקציב אז אין בעיה לקצץ(לפחות מ 2500 ש"ח) הרכבתי שני מפרטים, מעוניין לקנות ב KSP (אלא אם כן יש לכם המלצות ממש חמות על מקום אחר, ואם KSP לא מומלץ) באזור הדרום. Yצעה לAMD מעבדי ‏AMD Phenom II x2 Dual Core 555 Socket AM3 3.2Ghz Box מאווררים וגופי קירור Generic CPU Co…

• 22 תגובות
    • 2.7k צפיות
  13. מעוניין במפרט גיימרים שלא מיועד ל - OC בכלל!!!. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר אפילו לחרוג טיפה למעלה. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית (לימודים - אופיס וריבוי לשוניות אינטרנט) ומולטימדיה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אופיס, משחקים, באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1280*1024, אשמח להמלצות על מסך ברזולוציות טוב…

• 22 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by growler,

מצורפת תמונה עם המפרט (מׂSKYPC. אשמח לעזרה אם שכחתי משהו חשוב או שבחרתי חלקים לא טובים\ לא איכותיים\ חלשים\ יקרים ומיותרים. כמו כך אם יש משהו שבתוספת קטנה ישדרג משמעותית אני גם אשמח לדעת. כמו כן המלצות על חנויות באזור חיפה יתקבלו גם כן בברכה. [attachment deleted by admin]

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by APT,

1. מה התקציב המקסימלי? 4500 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר לחסוך, למה לא P: במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? אני מתכנן לקנות איתו את Dell U2410 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? מרוצים, יריות (Crysis) וכו * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מק…

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. התקציב שלי הוא עד 5500 ש"ח ללא חריגה! המחשב מיועד בעיקר לגיימינג .. שיהיה בו צורב! הייתי רוצה שהמחשב יהיה מסוגל להחזיק משחקים כבדים על הגדרות גבוהות אם זה אפשרי עם התקציב הזה! שמעתי על המסך dell 2209wa אמרו לי שהוא מסך מצוין הוא יתאים לתקציב? השקט של המחשב די חשוב 9\10 המחשב נמצא בחדר והוא דולק רוב הזמן אז עדיף שלא יהיו זמזומים מציקים שיפריעו לישון .. אני לא מבין באוברקלוקינג אז זה לא חשוב לי! אין צורך לכלול מערכת הפעלה! אני גר באיזור המרכז אם יש חנות בראשון לציון זה יכול לעזור. אני לא חושב שאני הולך לשדרג את המחשב בשנתיים הקרובות לפחות!

• 22 תגובות
    • 2.7k צפיות
  17. עדיפות ללנובו עם 3 שנות אחריות מקורית - אמור לשמש חבר ללימודי תוכנה באוניברסיטה במשך 4 שנים כמחשב עיקרי (ויחיד ככל הנראה). למרות המשקל, הבעלים העתידיים מעדיף מסך גדול ומקלדת נוחה לשימוש ממושך בכל מקום. זמן סוללה חשוב אבל בתקציב הזה אני חושב שזו תהיה בעיה (ניתן לחרוג אם ממש ממש כדאי אבל נא לא להתפרע). אני מניח שמשהו מבוסס I3/I5 עם מסך 14' ומעלה, דיסק 7200RPM ו-2G זיכרון זה בסיס טוב. מה דעתכם על ה-LENOVO L412 למשל? http://www.qsys.co.il/sg_product~440369U~10~31.htm 3 שנות אחריות, 2G זיכרון, דיסק 7200RPM, מסך 14', מאיץ גרפי של ATI ומעבד I3 ב~4300 ש"ח. זקוק להמלצה מהירה בינתיים, פרטים נוספים בהמשך - תודה מראש.

• 22 תגובות
    • 3k צפיות
  18. מבקש המלצה למפרט עבור מחשב לילד בן 10 עבור משחקים ובעיקר כותרי GTA החדשים. רמת הגרפיקה יכולה להיות בינונית, לא צריך יותר מזה כי הוא לא מבין גדול בגרפיקה ואיכות. צריך שהמשחקים יעבדו ויפעלו כנדרש באיכות בינונית וטובה ויריצו משחקים חדשים. התקציב הוא התקרה, אך אם יש דרישה מיוחדת ששווה תוספת בתקציב אשמח לשמוע. תודה לכל העונים, אוהד : )

• 22 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by gabishpak1,

שלום אני ממש חדש בעניין הזה של מחשבים ואני גיימר רציני אז אני צריך את העזרה שלכם. *עם אפשר לנסות לחסוך. 1.השימושים הצפויים במחשב הם משחקים כבדים 2.המסך כן כלול במפרט גודלו כ 22-24 *המפרט מיועד למשחקים כבדים כמו: call of duty:blake ops 3.העם יש צורך בציוד היקפי:כן מסך 20-24 אינ'ץ,רמקולים 5.1,עכבר+מקלדת אלחוטי,כבלים. 4.רצוי מערכת הפעלה של XP *רצוי שהשקט יהיה 5-8 5.עדיף שהחנות תיהיה בראשון לציון,אני גר במרכז 6.רצוי מארז טוב ויפה 7.שידרוגים בעתיד?אולי כרטיס מסך ומעבד.

• 22 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. * מעבד o סוג מעבד: Intel® Core™ i5 o מהירות המעבד: ‎2.40 / 2.66 Turbo GHz o זכרון מטמון cache: 1,066MHz o BUS SPEED: 3MB o סדרה: 450M * זכרון o נפח: (4096MB (2048MB X 2 o מהירות: 1066MHz o סוג זכרון: DDR 3 o אפשרות להרחבה עד: 8192MB * כוננים o כונן: צורב DVD Super Multi Dual Layer o סוג החיבור לדיסק קשיח: S.ATA o נפח אחסון של הדיסק הקשיח: 500GB o מהירות הדיסק הקשיח: 5400RPM * מסך o גודל מסך באינץ': 15.6 o פורמט המסך: WIDE TRUBRITE HD TFT o רזולוציה: 1366X768 o כרטיס מסך: ATI Mobility Radeon™ HD 5650 1,024‎MB DDR3 o מסך (Fine Bright Technolog…

• 22 תגובות
    • 3.8k צפיות
  21. שלום לכולם . מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?חריגה לא מתאפשרת 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית, תכני HD, משחקים ברמה בינונית, תכנות א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש אופיס, מתלב, משחקים - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מדובר במסך 22' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? תפקידים ו-FPS * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב…

• 22 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. לצערי הרב היום הלך לי הלוח אם (דווקא היה חדש יחסית :), ואיתו הלך גם ה-HD, בגלל טמטום שלי, חיברתי אותו והוצאתי מספר פעמים מהחשמל כדי להיות בטוח שהוא נדלק כמו שצריך והבעיה לא ממנו, עד שהתחיל לצאת ממנו עשן ושום מחשב לא מוכן לזהות אותו, אם למישהו יש רעיון איך אני יכול להוציא את המידע, אני אשמח לשמוע. למה לקנות חדש? הגיע הזמן, המעבד ישן, המארז בן 5, האמת שיש לי 2 ג'יגה ראם בסטיקים של ג'יגה אבל אני אנסה למכור אותם ביד-2 או משהו, אין טעם לדחוף אותם, זכרונות של מושקין.. בעיקרון אני רוצה ממש לסחוט את התקציב ולהוציא את המחשב האולטימטיבי, העקרונות הם, מחשב אמין לאורך זמן, חזק ושקט. אני משתמש כבד באינטרנט, שזה אומר 2 דפדפנים פתוחים עם 10-12 טאבים במקביל, בדר"כ מסנג'ר \ PUTTY \ OF…

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. אהלן, אני צריך מחשב חדש. ישמש בעיקר לשימוש משרדי (אופיס ואינטרנט) וגם כקולנוע ביתי (מוזיקה וסרטי HD באיכות 1080). כמו כן, אני רוצה להיות מסוגל לשחק סטארקרפט 2 בהגדרות אופטימאליות. המחשב יתחבר למסך Dell 2007, טלווזיה Samsung 37A550 ורמקולים Logitech Z5500 שכבר קיימים. אפשר לנצל את כל התקציב. השקט של המפרט קריטי. אני צריך 1.5 טרה-בייט (ועדיף שיהיה דיסק קשיח מהיר). לא מתוכנן אוברקלוק. אין לכלול מערכת הפעלה. עדיף חנות המספקת שירות VIP (איסוף והחזרת המחשב מהלקוח לתיקונים) או חנות מהמרכז (ת"א והסביבה) כדי שאם יהיו בעיות יהיה לי קל להגיע. אשמח לקבל המלצות למספר חנויות כך שאוכל להשוות מחירים. תודה רבה!

• 22 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימלי? 7500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לכסוך אבל לא על חשבון ביצועים במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים, תכני HD וגרפיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר (כל יום) ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? התקציב כולל מסך שצריך חיבור HD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? דמייני טיסה, פיפא ופרו. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? …

25. Started by Bear Cub,

שלום. כרגע אני עובד על מחשב 15.4' , 4GB זיכרון, מעבד T8100 ואני מרוצה מאוד מהביצועים. מכיוון שאני צריך יותר ניידות אני מחפש להחליף אותו במחשב 13', בתקציב סביר של עד 5K עם ביצועים שלא כל כך יפלו מהביצועים כרגע. מאוד חשוב לי איכות המסך כי אני עובד הרבה בפוטושופ, גם סוללה שלא תהיה קצרה מדי אם כי פחות עקרוני. ללא צורב. חשבתי על DELL VOSTRO V13, עם 4GB זיכרון. http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=14742 תודה רבה!

• 22 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים