ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום אנשים, בניתי לעצמי כבר מפרט אבל הייתי רוצה לשמוע דעתכם ועצות לשיפורים אם אפשר. התקציב שלי הוא 3000 שקל עם אופציה לחריגה עד 3500 במקרה הגרוע. המחשב לשימושי תוכנות תלת מימד וחישובים מתמטיים כמו סוליד וורקס ומטלב, גם משחקים הולכים לרוץ עליו בעיקר FPS וסימולטורי טיסה ונהיגה. אין צורך בציוד היקפי וגם לא במסך. לגבי OC אולי אם אצטרך אז בצורה בינונית. לא קריטי.. אז ככה: מארז רצוי שיהיה מחברה טובה כולל ספק 400W (אני מתכוון לחבר כוננים נוספים ודרוש הספק נוסף בשביל זה) עיצוב לא כ"כ חשוב, שלא יהיה רועש מדיי, מספר רב של יציאות USB יתקבל בברכה. מעבד Intel Q9300 6MB 1333FSB קירור למעבד :s05: לוח ASUS P5Q Intel P45 זיכרון Kingston DDR2 2GB / Corsair 2GB KIT מן הסתם שני מודולים שעו…
-
- 10 תגובות
- 855 צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 6.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD (בעיקר משחקים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis 3, Tomb Raider, FIFA, Rome II Total War ובתקווה כל משחק טוב בשנים הקרובות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Syncmaster 2450 24' 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפ…
-
- 4 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אני צריך מפרט עד 2800 שקל לא כולל מסך.. אממ הוא אמור להיות למשחקים... אז תבנו כמה שאפשר יותר טוב למשחקים... תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 870 צפיות
-
-
1)האם יש ניידים שיותר מותאמים לפעולה רציפה 24/7 (תחליף שולחני) ואם כן איזה מאפיינים/תכונות יש להם? 2)האם יש ניידים עם מסכים קצת יותר טובים מאלה שמקבלים בדרך כלל או שהכל אותה ג'יפה עם פאנלים נחותים? 3)האם יש ניידים בלי מאווררים, עם קירור פסיבי בלבד? 4)האם מסכי הלד שאני רואה בחלק מהניידים עדיפים על ה-LCD? ועוד באותו נושא, האם מסך מט (לא מבריק) עדיף ולמה? 4) איזה חברות נחשבות כנותנות אחריות טובה בארץ? האם לדעתכם כדאי מאוד להקפיד לקבל מינימום 3 שנים? 5) רוב המפרטים שאני רואה מאוד דומים. עד כמה ההבדלים בין מעבדי ה- i3 גדולים למשתמש ממוצע (אינטרנט,סרטים) לדוגמא i3 350 מול i3 380? *לגביי HD , עד כמה ההבדלים בין 5400rpm ל-7200 יורגשו ?(שוב למשתמש ממוצע) המון תודה למי שיענה.
-
- 0 תגובות
- 674 צפיות
-
-
זכיתי במיכרז במחשב שהלוח אם שלו הוא מדגם : Intel Sorento - D945GNTL אבקש חוות דעת על הלוח הנ"ל או האם כדאי להחליפו בלוח אם של אסוס מדגם p5gd2
-
- 1 תגובה
- 711 צפיות
-
-
אז ככה-ברשותי מחשב ישן ואני מעוניין לשפר אותו. מכיוון שבחנויות מציעים מחשבים ביותר מ-1500 ש"ח אני חושב שכדאי שאחליף רק את לוח האם, מעבד וזיכרון. בדקתי בזאפ וראיתי שהמעבד, לוח אם והזכרון עולים בסביבות 300 שקל כ"א. והתוצאות הן של הדגמים החדשים, מה שאומר שבעתיד אוכל לשדרג (ואני יודע שלא אשדרג כי אני לא משתמש רציני). מה אתם אומרים? הנה הכתבה מוואיינט שכתוב שם שאפשר לקנות מחשב ב-1000 שקל http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3383614,00.html. שאלותיי: איך אני יודע שבלוח אם שאקנה יהיה משולב בו תמיכה מובנית ברשת מקומית, צליל היקפי, וכרטיס גרפי? את הדיסק קשיח אני יכול להעביר ממה שיש אצלי עכשיו. כך באמת אפשר להגיע לסכום של סביבות 1000 שקל מבלי להוריד משמעותית מהאיכות כמו שנכתב …
-
- 12 תגובות
- 858 צפיות
-
-
אהלן, אבי הוא בעלים של נייד מדגם IBM ThinkPad R60, שנרכש דרך החברה שלו לפני כשנתיים במחיר מוזל של כ-5K במקום 7K אותו מחשב נרכש למטרת עבודה, היות והוא עוסק בפיתוח תוכנה.. בעיקר Matlab ו-VisualStudio המחשב חלוש, מיושן, ובימינו כבר לא שווה הרבה. הוא עובד ב-HP, ומספר שיש לו שם נייד מסדרת תחנות העבודה של HP, לטענתו זהו אחד המחשבים החזקים שראה, ולא יכל למצוא את הדגם למכירה בזאפ ההסבר שניתן לו, הוא שהחברה מגבילה את הדגמים המיובאים לכל מדינה, פרט לתכנתים הצריכים כח עיבוד חזק, להם מייבאים מחשבים במיוחד בכל אופן, התקציב לא באמת קבוע על 7K, אלא צריך להיות במסגרת מחיר הגיוני, להתאים לכלל השימושים: עבודה בתוכנות הנ"ל, צפייה בסרטים (תמיכה ב-HD תבורך), אין צורך במסך גדול מ15" (אלא אם אי…
-
- 5 תגובות
- 695 צפיות
-
-
מעבד: [..] INTEL 4570 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.2Ghz - BOX ₪989 לוח אם: [..] ASUS H87-PRO ₪711 זיכרון: [..] G.SKILL DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz 9-9-9-24 RipjawsX - זמין במלאי ₪387 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTX770 PHANTOM 2GB GDDR5 - RETAIL ₪1975 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114 מארז: [..] NZXT Tempest 410 Elite Black w/o PSU ₪478 ספק כוח: [..] SEASONIC M12II 620W - MODULAR - זמין במלאי ₪468 דיסק קשיח: [..] SEAGATE 7200.14 500GB SATA3 - שלוש שנות אחריות ! ₪275 הרכבת מחשב: [..] קניית מוצרים ללא הרכבה ₪0 מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5397 כמה שאלות: האם כדאי לעלות במעבד ל4670? או במשחקים זה לא ייתן הבדל לעומת ה4570? האם לקחת …
-
- 33 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר חיפוש מצאתי את hp omen pavilion https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=20961 שבאילת יעלה לי כ 8000 שח. רציתי לדעת בעיקר האם הוא אמין, והאם ידועות בעיות כל שהן איתו ובכלל דברים שכדאי שאדע לפני קנייה.. אני מתכנן להשתמש בו לעריכות, בניית אתרים וצפייה בסרטים בעיקר. ממה שהבנתי חיי הסוללה הם כ4 שעות, שזה הדבר היחיד שממש מבאס אותי (אין אופציה להאריך ולוותר על ביצועים ?!) וזהו.. אם יש לפטופ שמעמיד מפרטמרשים דומה ומסוגל להחזיק יותר זמן מבחינת סוללה אשמח לדעת, חייב להמכר בארץ אבל כדי שאקנה באילת 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 9000 פלוס …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, לפני שאני בוחר מחשב נייד למשרד יש לי 2 שאלות: 1. האם חיבור sub c מהווה תחליף מלא ל-hdmi? הנייד מחובר כיום למסך גדול באמצעות hdmi ומעביר וידאו וגם אודיו. האם החיבור הנ"ל עושה זאת גם? (דוגמת מחשבי ה-yoga). 2. מתאם כרטיס רשת: בהנחה שלנייד החדש אין כרטיס רשת מובנה, האם ניתן לחבר מתאם דרך ה-usb או ה-usb c ? הנייד מחובר כיום לרשת קווית במשרד כדי לאפשר עבודה רציפה ומהירה. תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד מדגם acer9424wsmi התקנתי עליו XP ועכשיו אני רוצה לעשות Recovery דרך המחיצה, איך אני עושה את זה?! דחוף להיום בערב אני נוסע לאנגליה... תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב הם צורב וdvd, ללא ציוד היקפי, זכרון של 120 מ"ב, 512 ראם, ללא מסך. יעוד: תכנות, קצת משחקים - אין צרוך להשקיע הרבה בכרטיס מסך, הורדות, סרטים וכו'. כסף: באזור ה-3000 ש"ח אפשר חריגה של 300 ש"ח. תודה
-
- 6 תגובות
- 969 צפיות
-
-
מחפש שילוב בין מעבד AMD ללוח אם וכרטיס מסך שיאפשרו עבודה איכותית עם תוכנות עיצוב בתלת מימד. אני מנסה להגביל את הסכום לשלושת הרכיבים הנ"ל ל-3500 שקל. תודה. :s05:
-
- 4 תגובות
- 637 צפיות
-
-
לא פעם אני קורא אנשים בפורומים שונים שמבקשים מפרט ב-4000 ש"ח למשחקים כבדים.ואני רואה אנשים שנותנים להם מפרטים. אבל ממש לא ברור לי המושג "מחשב חזק שיריץ משחקים חלק".כי זה מאוד מאוד תלוי ברזולוציה,שכן כל שהעלה את הרזולוציה הכ.מסך עובד קשה יותר.ומאוד תלוי בכל האפליקציות שנשתמש בהם. אם נשתמש בכל הפילטרים שבוודאי כולנו מכירים ניווכח שהרבה כרטיסים "קורסים" עם העלאת הפיצ'רים למקסימום. אם כן,אני שואל אין הבדלים בין מפרטי מחשב ב3000/4000/5000/7000 ש"ח??כאילו איפה אני ארגיש את ההבדל.אני מתכוון ללא ביצוע OC על המע' המוצעת. אשמח להרחיב את ידיעתי.
-
- 9 תגובות
- 862 צפיות
-
-
המחשב מיועד לסטודנט שיריץ עליו בעיקר אינטרנט ואופיס אבל מדי פעם גם תוכנות קצת יותר כבדות כמו MATLAB מתכוון לשחק אבל אני לא גיימר כבד בכל מקרה לא צריך כרטיס מסך אני הולך להעביר אליו את 7600GT ממחשב אחר. הייתי מעדיף מעבד של אינטל גם אם זה גורר חריגה קטנה התקציב - 2300 תודה מראש לכל העוזרים
-
- 3 תגובות
- 537 צפיות
-
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד (בטכניון, אם זה משנה) בקרוב ואשמח להמלצה. 1. מה התקציב המירבי? 3500, חריגה עד 3800 . 2. מה שימושי המחשב ? לצרכי התואר בעיקר, רשתות חברתיות וסרטים פה ושם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שום דבר מעבר למחשב נייד סטנדרטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה סביר, ברמה שלא יפריע בהרצאות מן הסתם. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה. 8. האם…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם בשבוע הבא אני מעוניין לרכוש מחשב ערכית וידאו בתוכנת pinnacle studio 14 ואולי גם edius 6 בעתיד. אני מעוניין לרכוש את המחשב באיזור מכירה באר שבע כך שיש לי את פנדה,אייבורי,וKSP. הרכבתי מפרט ככה סתם על דעת עצמי באתר של KSP רציתי לדעת אם ניתן לשפר את המפרט או אם ניתן לחסוך חוו דעתכם: דגם מחשב: computer מעבדי אינטל: Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11722 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8530 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE H67A-UD3H-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI, DP http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12362 זכרונות: D…
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קודם כול אני בטוח שלא מעט אנשים כבר ביקשו את עזרתכם בנושא הזה אני רוצה לקנות מחשב למישחקים כבדים ואני מיתלבט בין C2D לבין C2Q לאינטל אז תעזרו לי בבקשה אני מחפס בלי ציוד הקפי ובלי כונן קשיח כי יש לי במחשב הישן (שיש לי חיבור סטה) תודה (ואם אפשרי לדעת מה יותר כדאי ולמה ג'י פורס או ATI) תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 773 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד "מיני" לאישתי ואין לי מושג במחשבים ניידים... (רק ב- PC אני מבין קצת). אז התקציב הוא 2500 ש"ח והשימוש העיקרי יהיה אינטרנט ו- OFFICE ואולי קצת חיבור ל- LCD לצפייה בסרטים. אז הייתי שמח לקבל הצעות עם מפרט עשיר כמה שאפשר במסגרת התקציב הדל שיש לי. עדיף שזה יהיה נייד מסוג מיני לפטופ או נווטבוק או איך שלא מכנים את זה אבל לא חייב. כל עזרה בנושא תתקבל בברכה עד כה הסתכלתי על הדגמים הבאים: http://www.wisebuy.co.il/wiseguys_review.aspx?PcatID=453&PID=41767&CID=3914 http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IN110116 http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JH9F7A0E7
-
- 1 תגובה
- 637 צפיות
-
-
שלום לכם רציתי לדעת מה דעתכם על המפרט הנל: http://www.amazon.com/Gigabyte-GA-Z87X-UD5H-Z87-Motherboard-Bundle/dp/B00D5XG8H8/ref=aag_m_pw_dp?ie=UTF8&m=A2NG4HB43UEDVL לא הבנתי האם זה כולל זיכרון ומארז או רק מעבד.
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתלבט בין 4 סוגים של לוחות אם ומעבד אחד כל השאר יש לי כבר אני לא משתמש במחשב למשחקים (בגלל זה יש לי כרטיס מסך נמוך יחסית) אני משתמש בו להדמית מחשבים וירטואלים המטרה שלי בסוף היא לדמות שרת או שניים על אותו מחשב ("חווה") תקציב 4000 חריגה 300 אם אפשר יותר זול יותר טוב (: מה שיש לי כרגע הוא abit aw8-max intel D 3ghz 3 gigabit 800mhz zalman cooling cpu 2700 led zalman 600w power supply asus 8600gt magic cooler master 932haf full tower מה שעובר איתי למחשב החדש zalman cooling cpu 2700 led zalman 600w power supply asus 8600gt magic cooler master 932haf full tower חשוב לי שיהיה לו את הדברים הבאים OC חובה! כ.קול עם יציאה אופטית חובה ! X2 כ.רשת 10\100\1000 בקר 0\5\10\…
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
-
-
קניתי לפני כשבוע מחשב חדש, מעבד E8400 4 ג'יגה זיכרון וכרטיס מסך HD8450.. התקנתי crysis וכשהכל על high הוא מעט מקרטע לפעמים, וגם מידי פעם בסירטונים יש קצת הפרעות. בנוסף , את ה- object detail הוא לא נותן לי להעלות מעל medium. הגיוני? כך זה אמור לפעול, או שמשהו לא בסדר? אה וזה פועל על XP SP2. תודה
-
- 1 תגובה
- 693 צפיות
-
-
התקציב: 4,000 ש"ח. (גמיש גם ליותר וגם לפחות) הרצון: מחשב חזק ומחוזק! עמיד בסרטים משחקים וכל דבר שיכול להקרא היום "גדול", לעריכות סרטים לקולנוע בייתי. שאני ישאר מרוצה עליו הרבה זמן! המפרט הרצוי: מעבד (חזק!) קירור למעבד: שקט ואמין לוח אם (תומך USB 3.0, SATA 3) שיהיה חזק זכרונות: 4G DDR3 1333 (X2) ספק כוח: איך שבאלכם כונן קשיח: 1T שיהיה מהיר כרטיס מסך: שיריץ משחקים כבדים, HD רצוי עם 2 יציאות HD. אחד ג'יגה בייט כרטיס קול אם אין כרטיס קול מספיק טוב על הלוח אם. כרטיס טלויזיה, DVB מובנה + כמה אפשרויות מעניינות צורב כל מה שלא ציינתי לא צריך תודה רבה רבה לכם, אביעד.
-
- 6 תגובות
- 813 צפיות
-