ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3K-4K. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות. התעסקות עם JAVA בתוכנת eclipse ו- node js ב בתוכנת vs code 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא קריטי 7. האם האם יש צורך …
-
- 1 תגובה
- 516 צפיות
- 1 follower
-
-
מפרט משחקים ב-3400 שקל לחבר: Kingston 2GB DDR2 800MHz WD 320GB Palit GeForce 9600GT 512MB DDR3 LG GH22NP20 DVDRW HEC 6C28 Case + HEC 400W PSU LG LCD W2242T מקלדת, עכבר ורמקולים פשוטים. עכשיו ההתלבטות היא בין מערכת מבוססת אינטל לבין מערכת מבוססת AMD. נכנס בתקציב ה-Phenom X4 9550 וה-C2D E7300. חיפשתי מפרטים דומים או התלבטיות דומות בפורום ולא מצאתי. ממבחנים שראיתי, ביצועי ה-AMD הספציפי הזה טובים יותר מביצועי האינטל. המארז פשוט עם אוורור מינימלי. אני יודע שמרובעי ליבות מתחממים מאוד ודורשים הספק גבוה, הספק והמארז יספיקו? או שעדיף בכלל לקחת את ה-E7300? *הלוח הוא לוח פשוט (עם כרטיס מסך מובנה בגלל בעיות תקציב) של אסוס או ג'יגהבייט. תודה לעונים. (המפרט מפנדה)
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, מבקש עזרה במפרט למחשב לגיימר עם סדר גודל של עלות של 7000 ש"ח. מצ"ב ההגדרות : מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח, גמיש, אם אפשר לחסוך זה נחמד לא קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ובמיוחד FPS כמו BF3 אך גם RPG כמו SKYRIM רזולוציה של 1280 * 1024 תספיק(מסך 19 או 21 אינץ מלבני) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? ציוד היקפי כרגע לא נדרש, האם יש מסך 21" מלבניים? 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? המחשב לא אמור להיות אולטרה שקט(אך גם לא טרקטור), כך שאין מה להשקיע לדעתי בקירור. גם מארז מיוחד שאיננו בליסט של חנות מחשבים רגילה, מיותר לדעתי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב המיושן (2007) התחיל לצבור אבק ולעשות הרבה בעיות, החלטתי לגרוט אותו ולקנות חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יומיומי, עריכת וידאו קלה ומשחקים מיושנים וקלים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)DELL 23," FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אז המפרט הוא כך : -המפרט נקבע בעזרת KSP או אייבורי (מחירים זהים ) Intel Core i5 750, s1156, 8MB Tray -------------- 935 65 -------------- Alpine 11 Pro s775,1156 Arctic Cooling 495 -------------- H55M-S2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI GIGABYTE DDR III 1333Mhz -------------- 260 - 2GB Kingston 1435 -------------- Sapphire HD 5850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 195 -------------- Seagate 250GB 7200RPM, 8MB, SATA II ST3250318AS 230 -------------- Antec Two Hundred Mid Tower Gaming Black Case 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-500 (Retail) -------------- 365 SeaS…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ברשותי מעבד P-4 2.4GHz 478 Tray + Fan 512K 533 דיסק קשיח Maxtor 60 GB 7200 זיכרון DDR 256MB 333 Samsung Original FLOPPY 1.44,LG X 52 את כל אלה קניתי ב-2500 ש"ח. אני מעוניין בלוח אם ובכרטיס מסך,מישהו יכול להמליץ לי על לוח אם שיתאים לפריטים הנ"ל?משהו טוב אבל לא ממש יקר ובכרטיס מסך טוב ושוב פעם לא במחיר מפוצץ(אגב למה נחוץ כרטיס מסך בכלל כי אני די חדש בתחום?),ואגב איך המחשב הזה הולך להיות? בתודה מראש גל.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך שתיעצו לי על מחשב למשחקים כבדים (עדיף amd ) אני לא צריך מסך עכבר ספק מקלדת מארז . התקציב : 3000 בבקשה אם אפשר לרדת אז תרדו . אני מעונין בכרטיס מסך שלא עולה מעל 850. כל תגובה תתקבל בברכה
-
- 5 תגובות
- 805 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב לצרכים הבאים: גלישה באינטרנט\הורדות\צפייה בסרטים\תוכניות אופיס והכי חשוב שיעבוד חלק. התקציב למפרט הוא 3000 שח אין צורך בציוד הקפי וצריך להכלל מסך רגיל. תודה
-
- 1 תגובה
- 766 צפיות
-
-
אז ככה,שלום לכולם! כפי שאתם רואים אני חדש פה בפורום ואני מעוניין לקנות מחשב חדש,הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתכם בנוגע למחשב החדש שאני מעוניין לקנות. בעיקרון אני רוצה מחשב לצפייה בסרטים,תוכנות,הורדות כמו אימול ומשחקים לא כבדים ממש שיעבדו.ויהיה גם טוב לטווח הרחוק שאחרי שנה פתאום אני לא אתחיל להחליף חלקים. בנוסף ציוד הקפי אני לא צריך (רמקולים מקלדת ועכבר). לוח אם - ASUS- M2N-MX SE Plus AM2+, PCI-E, VGA מעבד- AMD - Athlon 64 5200+ (Socket AM2) X2 DualCore דיסק קשיח - 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II Western Digital זיכרון-2GB KINGSTONE /זיכרון SuperTalent DDR2 2048MB 800Mhz CL5 עכשיו יש לי שאלה בנוגע לזיכרון,כמות הזיכרון היא אותה כמות,אך השם של החברה הוא שונה.השאלה היא למ…
-
- 3 תגובות
- 669 צפיות
-
-
השימוש הוא לסרטים סדרות גלישה בינטרנט קידוד וידאו וכל מיני. בעתיד (תוך 3 חודשים) אני אקנה כרטיס מסך ואז גם משחקים. חשוב לי אפשרויות שידרוג ושקט. שימו לב שהאפשרות של לחכות קצת על מנת שיהיה לי יותר כסף למחשב לא אפשרית כי אני בלי מחשב כרגע. בנוסף אני לא מעוניין לקנות מחשב עם כרטיס מסך והכל עכשיו משום שהוא יהיה ברמה נמוכה יותר. מעבד : amd phenom II X4 925 Box gigabyte ga-ma785gt-ud3h 4GB DDR3 1066/1333 samsung spinpoint f3 500gb צורב LG או סמסונג lancool k60 ספק או VX450 או סיסוניק 500ET
-
- 5 תגובות
- 825 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח (עם אפשרות חריגה ל3700). א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך לכיוון ה3500. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עריכת וידאו (שתיהן לא בצורה מקצועית), משחקים (לא דברים כבדים מדי), עריכת וידאו בצורה קלה מאוד (פשוט שלא יקרוס, יש ברשותי מחשב אחר לעריכת אודיו). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ - תדיר. לייטרום - תדיר. סוני וגאס פרו - כבד. קיובייס - מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין כפי שכתבתי - מיועד למשחקים לא כבדים…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז ככה אין צורך בציוד היקפי ולא בצורב... יש צורך במסך 17 אינץ' ובדיסק קשיח של עד 320 gb. אין הקצבת מחיר אני אשמח לראות כמה מפרטים ועדיפות לאינטל וגי פורס. חייב שהמחשב יריץ את כל המשחקים שיש בשוק כמו crysis בצורה הכי טובה שאפשר... עדיף שהמחיר יהיה כמה שיותר נמוך אבל עד כמה שאפשר שיתמוך במה שרשמתי.
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לחברי הפורום השלום והברכה חבר שלי בניו יורק מחפש לי מחשב מספר ימיםבמקומות משהוא היה עד עכשיו במנהטן הוא לא מצא לנובו מסדרת T כלל והמחשבים שראה האחריות בארץ עליהם לא תקפה(רובם כלל לא נמכרים בארץ) האם יש למישהו המלצה על חנות ספיציפית או איזור בניו שהמחשבים שנמכרים שם מיובאים לארץ ויש להם אחריות בינלאומית נ.ב קראתי את הסטיקי בנושא עשרות פעמים דיברתי עם היבואניות דל HP ולנובו וביררתי באיזה דגמים האחריות תקפה ממה שהוא עד העכשיו זה מחשבים LENOVO מסדרת Y או פוויליון 4114 או 4112 שלא ראיתי בארץ אני חייב עזרה דחוף כיון שהעניין ממש לא נעים לי כי הוא נהפך מטובה קטנה לסנג'ור לא קטן בכלל ממש ממש לחוץ לעזרה
-
- 0 תגובות
- 667 צפיות
-
-
הערה: יש אפשרות לרדת בתשלומים במידה ויש ירידה בתקציב. אני רוצה לקנות מחש 13.3" לאחר שהסתובבתי לא מעט הגעתי למסכנה שזה הגודל שמתאים לי, לא גדול מדיי מצד אחד, ניתן לנשיאה בקלות מצד שני לא קטן מדי ומאפשר עבודה נוחה. השימושים שלי הם משרדיים בעיקר, אני נהוגת לעבוד עם הרבה ישומים וקבצים פתוחים ולעבור בינהם, בנוסף יש לי שימוש רב ב EXEL ואני מריצה עליו לעיתים קבצים כבדים. כתחביב אני משתמשת לעיתים בפטושופ תוכנות לעריכת וידיאו ותכנות כמו סקצ'אפ, המחשב צריך להיות מסוגל להריץ אותם, אבל לא חייב ברמה מאוד מקצועית. אני אשמע מוזיקה ואצפה בוידיאו על המחשב. ישנם שני דגמים שאני מתלבטת לגביהם: 1) TOSHIBA Satellite U500-1EZ http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8454&perur=2&t=1&a…
-
- 2 תגובות
- 956 צפיות
-
-
אהלן, מחר אני מתכנן לקנות מחשב נייד למשחקים וסרטים. המחשב שראיתי והתעניינתי בו הוא MSI GD620DX עם המפרט הבא: Intel Core-i5 2430M Nvidia GeForce GT555M 4096MB DDR3 15.6" מחשב נייד "15.6 MSI GE620DX 640GB 2.40GHz עכשיו רציתי לדעת, איך MSI מבחינת מחשבים ניידים, מה דעתכם עליו ? הוא יריץ משחקים (לא באיכות הכי גבוהה גינוני גם יספיק לי), יש מחשב אחר שמתחרה איתו עד 4K ? ושתי שאלות נוספות: הוא יוכל להריץ סרטים FHD על LCD 40 ? (כולל משחקים לא ברזולוציה מטורפת)? ואיזה פיצרים חשובים צריך להיות למחשב נייד? תודה רבה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 869 צפיות
-
-
מחפש המלצות למחשב נייד. בעיקר לאינטרנט ומסמכים. שיהיה קל, אלחוטי, ומסך טוב. תקציב עד 2500-3000 ש"ח. חשובה גם אחריות טובה למוצר. תודה!
-
- 1 תגובה
- 732 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לגיימינג, אבל לא נגעתי בתחום הזה שנים, כך שלהתחיל לבדוק מה בת'כלס ההבדל בין i7 אחד ל- i7 אחר נראה לי כמו משימה קשה ביותר (בהתחשב בכך שצריך להתאים את זה לעוד ים רכיבים כמו לוחות אם, זכרונות וכד'). תקציב: בכל אופן, התקציב הינו 7,000 ₪ עד כ- 8,000 ₪, כאשר כל הציוד ההקפי הינו די שולי. (לא תהיה בעיה לחרוג ל- 8,500 ₪, למשל.) אין חובה מיוחדת למקסם את התקציב, אבל בהתחשב בנסיבות אני מאמין שכולו ינוצל. ייעוד: הייעוד כאמור הוא גיימינג, כאשר התקווה היא שדברים כמו Crysis 2 ו- Skyrim יוכלו לרוץ עליו ברמה מקסימלית, באופן חלק (אם זה בכלל אפשרי בתקציב הנתון). באופן כללי המחשב ייקנה בעקבות זה ש-Diablo 3 עתיד לצוץ מהשאול בקרוב, ורצוי להחזיר אותו …
-
- 52 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3,100 א) הכול ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים NBA2K15 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HDמסך 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני-גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הארד דיסק וכונן אופטי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…
-
- 0 תגובות
- 816 צפיות
-
-
- המטרה: לשחק במשחקים כמו Skyrim, Witcher 2, ועתידיים כמו Max Payne 3, Hitman 5, Diablo 3 וכו' עם מינימום פשרות בהגדרות וFPS (כמובן שעדיף בכלל בלי... ) ו PhysX מופעל כשאפשר, עד לשדרוג כרטיס מסך בעוד 1.5-2 שנים. - רזולוציה 1650X1080 - מתוכנן OC קל (~4.3) למעבד. - המפרט ירכש ב RSM. - לא מעוניין להתפשר יותר מדי על איכות רכיבים. אז האם מישהו רואה דרך לייעל ממש או להוזיל ממש את המפרט? תודה מראש למשיבים! המפרט: Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪1062 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2906 FSP 650-80GHN(88) 80PLUS Silver, יחידות 1 ₪430 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2449 Scythe Mugen 2 Rev B, יחי…
-
- 2 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום לכולם! ברצוני אולי לרכוש מחשב חדש, ולמרות שאני כן מבין יחסית במחשבים, אני לא רוצה להתחיל להתעסק לגמרי במפרט כי אני לא מבין בזה עד הסוף. יש כמה נקודות חשובות לי מאוד שאני לא רוצה להתפשר עליהם במפרט, ואני קודם יציין אותם. לפני כל זה אני אגיד שהתקציב נראה לי נע בסביבות ה6000 ש"ח, כאשר רצוי לעגל כלפי מטה ולא כלפי מעלה, ועדיף אפילו מפרט ב5000. קודם כל אני רוצה מחשב שקט, ואפילו שקט מאוד. יש לי 4 שנים מחשב שעושה רעש של שואב אבק ודי נשבר לי מזה. זה לא אומר שאני רוצה מאווררים שיפעלו חלש או באיטיות, אבל אני בהחלט רוצה מחשב שיהיה שקט ככל האפשר. לאחר מכן, אני פה ושם משחק משחקים. זה לא אומר שאני רוצה את החומרה והדברים הכי חדישים שיש בשוק, אבל אני כן רוצה דברים שיכולים להחזיק לאור…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, כבר כמה שבועות שאני מחפש ללא הצלחה מחשב נייד לפי מפרט ספציפי, ליתר דיוק- מאפיינים רבים ספציפיים. הדרישות הן כאלו: גודל- 13.3-14", בהעדפה למחשב קטן ביחס למסך (הכוונה לדגמים שבהם המסך תופס כמעט את כל השטח, ללא מסגרת מיותרת) מעבד- Core i5 דור רביעי, רצוי במהירות שעון גבוהה יחסית כרטיס גרפי חיצוני- לא ה-Intel HD בלה בלה בלה HDD- SSD, 256GB ומעלה זיכרון- לפחות 4GB DDR3 יציאות- USB3*2, HDMI קורא טביעות אצבע אחריות ליותר מ3 שנים (בDELL הנוכחי שלי קיבלתי 5 שנים) אשמח להמלצות... תודה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.p1000.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7734268&came=177 איך המפרט הזה למשחקים + סרטי hd הבעיה היא שיש רק שנה אחריות יש לי מסך 24 אינץ full hd של LG האם יש אפשרות באותו מחיר להרכיב משהו דומה עם יותר אחריות ? תודה
-
- 1 תגובה
- 662 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי5500 (חריגות יתקבלו לשדירוג המעבד או כרטיס מסך) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקים כבדים FARCRY 4 battlefield וכדומה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)גבוהות5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, לפני שבוע רכשתי במיטב כספי מחשב נייד חדש Lenovo n200. לאחר יומיים נתגלתה תקלה במסך, המסך נכבה לאחר זמן מה של שימוש (לא בעיה של מערכת הפעלה, אלא בעיה של Hardware). כנראה הבעיה ב Backlight של המסך. מחר אני נוסע למעבדת שירות, מה לפי דעתכם אני צריך לדרוש? החלפה למחשב חדש במקום?
-
- 4 תגובות
- 773 צפיות
-
-
אני צריך עזרה בבנית מפרט למחשב שמיועד למשחקים המעבד שאני רוצה שהמערכת תהיה מבוססת עליו יהיה: Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb BOX לגבי הלוח אם אני לא כל כך בטוח.. המליצו לי על חברת gigabyte על הלוח הבא: Gigabyte GA-965GM-S2 Intel G965 LGA 775 ראיתי שהסדרות החדשות של לוחות האם של gigabyte הם 965G ו-965P, מה ההבדל בינהם? ומה יותר מתאים למערכת שלי? לגבי הזיכרון אני רוצה לקנות קיט של 512X2 ובעתיד אם אני יצטרך יותר אני ישדרג אני מעוניין שהזיכרון יהיה 800MHz, אני לא יודע כל כך מה זה התיזמונים האלה אבל אני גם ככה לא מתכוון לעשות אובר קלוקינג או משהו כזה ככה שאם זה קשור לזה אז זה לא כל כך חשוב... לגבי הכרטיס מסך אין לי שמץ של מושג מה כדאי אבל אני רוצה שיהיה לי כרטיס מושקע …
-
- 5 תגובות
- 543 צפיות
-