ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
שלום. ברשותי מחשב לנובו שנקנה לפני כשנה וחודשיים. לפני מספר חודשים התחילה אצלי בעיה עם הקובץ nvlddmkm.sys אשר כל פעם נתקע והפסיק לעבוד. לפני כחודש המסך התחיל לרצד ולא היה מצליח להראות את הכתוב. שלחתי את המחשב לIBM - שחזרו אלי ואמרו לי שצריך להחליף את כרטיס המסך (nvidia geforce go 7300) לפרמט את המחשב ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה. ועל זה הם רוצים 1400 ש"ח. להוציא את הכעס על כך שאין סיבה שכרטיס מסך יהרס לאחר שנה וחודשיים (!!!) לא ברור לי המחיר הזה. האם IBM יקרים בצורה לא רגילה? או שאלה המחירים בשוק? האם אני יכולה לעשות זאת אצל טכנאי אחר? (מישהו מכיר וממליץ) או שאולי עדיף לי לתת להם להחליף את הכרטיס מסך ואת שאר העבודה לבצע אצל טכנאי פרטי? אשמח לתשובות, כי הסכום נראה לי מוגזם…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי אני צריכה מחשב נייד שיתאים לי ללימודים , שיהיה חזק , מסך בינוני (13-15) , עדיף שיהיה קל ובעיקר נוח לשימוש וחזק . באיזור ה-3,500 ש״ח תקציב . תודה.
-
- 1 תגובה
- 622 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה בבחירת מחשב נייד חדש. אחרי המון שנים עם מחשבים נייחים כאלה ואחרים החלטתי לקנות מחשב נייד. * מטרות המחשב- פיתוח תוכנה, הרצת DB, הרצת מכונות וירטואליות. * גודל המסך- 15.6, עדיפות למט, לא חובה. (חשוב לציין מדובר בהמון שעות עבודה מול המחשב). * רזולוציית המסך - FULL HD אבל לא חובה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - רצוי NumPad לא חובה. * משקל רצוי - לא עולה על 3 עדיפות לכמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - רצוי ארוך, עוד לא קראתי מספיק על זמן סוללה, לפחות 4-5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - USB3, HDMI, אופציונלי Thunderbolt. * Bluetooth- כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - לפחות 500GB, אופציה לSSD קטן בנוסף. * כונן אופטי - כן. * האם דרושה תמי…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה מפרט זול 2800-3500 ש''ח, לשם צפיית סרטים המחשב יהיה מחובר תמיד למסך טלויזיה 37 fhd. המחשב תמיד יהיה דולק לצורך שיתוף קבצים. מעבד של אינטל לוח של אסוס כרטיס מסך gf של gainward [שבעתיד יחולף לכרטיס מסך העכשיוי שלי.] ללא ציוד נוסף
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב יהיה לצרכים בסיסיים בלבד כמו- אינטרנט, שיתוף כבצים תוכנות תקשורת. מעבד- שיהיה די חזק וחדשני לפחות 2GZ כשיח- 160GB מספיק כ.מסך- הכי בסיסי שיש על לוח האם זיכרון- 2GB כל מה שצריך כדי להתחבר לאינטרנט מסך- שיהיה לא שקוף ושיהיה מצלמת אינטרנט שיהיה מקלדת באנגלית, עברית ורוסית רמקולים ומיקרופון ולא חייב להיות עם מערכת הפעלה, כנראה שנתקין WIN 7 תקציב-2800 אפשר קצת יותר אם שווה בתור התחלה ראיתי את זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_293_2878&products_id=26474 האם הוא ממומלץ ? ואם אין רוסית, אז איך אפשר לעשות, חץ ממדבקות ?
-
- 1 תגובה
- 832 צפיות
-
-
בניתי מפרט ואני לא יודעת עד כמה החלקים מתאימים אחד לשני ואם המפרט יעיל ביחס למכיר...(3500 בערך) מה אתם אומרים על המפרט? Prossesor: AMD RYZEN5 2600x BOX with Wraith Stealth Cooler Motherboard: MSI Gaming AMD Ryzen X370 Ram: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz C15 Desktop Memory Kit - Black Graphic card: XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 1386MHz OC+, 8GB GDDR5 SSD and HDD: Kingston A400 SSD 120GB SATA 3 2.5” Solid State Drive SA400S37/120G - Increase Performance + WD Blue 1TB SATA 6 Gb/s 7200 RPM 64MB Cache 3.5 Inch Desktop Hard Drive Case: NZXT - CA-H500B-BR - H500 ATX CASE Matte Black/Red Power supply:…
-
- 1 תגובה
- 881 צפיות
-
-
שלום, ותודה שנכנסתם! אני קונה מחשב משחקים חדש. ויש לי תקציב נאה של 12,000 ש"ח. אני צריך גם מסך (19 אינץ', LCD). אין צורך בציוד היקפי נוסף. בדקתי את המפרטים שהכנתם אבל הם די ישנים - העידכון האחרון הוא מלפני חמישה חודשים. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי עם המפרט.
-
- 28 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני צריך מחשב מבוסס INTEL CORE 2 DUO שיריץ לי משחקים חלק בתקציב זה אני צריך הכל : מסך 17 LCD , מארז , צורב DVD , מקלדת , עכבר ... תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום אני מחפש כרגע לקנות מחשב נייד, ורציתי לדעת למה סידרת T61 יקרה משמעותית ממחשב עם מפרט דומה? לדוגמא: http://www.pc365.co.il/product_compare.aspx?p_list=10068,9856, בדוגמא קיים פער של כ - 1500 ש"ח בין 2 המוצרים. מה אני מפספס כאן במפרט? האם למרות "שעל הנייר" המפרטים דומים, מחשב אחד יעבוד בצורה משמעותית יותר טוב מהשני? תודה מראש לכל העונים/ות
-
- 2 תגובות
- 721 צפיות
-
-
היי מבקש חוות דעת על המחשב ---81H7003QIV של לינובו אידיאל פד 15 . האם ניתן להתקין אאוטלוק ללא תוכנת אופיס,קראתי כי יש אאוטלוק בווינדוס 10,או שלא הבנתי. תודה
-
- 0 תגובות
- 862 צפיות
-
-
אני שם מפרט תנו תגובות והאם הוא טוב לOC ומשחקים חזקים מעבדים AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX לוח אם: DFI LANPARTY UT nF4 SLI-D זכרונות SAMSUNG DDR 1024MB 400mh + (512+1024=1537)z דיסק קשיח1 WD 36/10000 SATA RAPTOR דיסק קשיח2 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII צורבי DVD: NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK ספק כח OCZ PS 450W ATX MODSTREAM או Antec TruePower 2 550W SLI READY ואם הם מחזקים SLI? כרטיס מסך eVGA 7800GT 256MB קרור למעבד THERMALTAKE BIGTYPHOON מארז: THERMALTAKE ARMOR VA8000 BLACK http://www.thermaltake.com/xasercase/armor/va8000bws/va8000bws.htm עבכבר :Logitech MX1000 Laser Cordless Mouse רמקולים:CREATIVE SBS VIVID 60 טוב תנו תגו…
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי מחפש מפרט באזור ה 1600 ש"ח גמיש לעבודה משרדית/מעט מאוד גרפיקה. לא כולל ספק/מארז. מפרט אינטל. בלי אוברקלוק לוח אסוס/Gigabyte עדיפות ל USB3/SATA3 בלוח. אני מרכיב בעצמי. רוב תודות
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז ככה : 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? לא ידוע. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים בינונים + 3Ds max + photoshop + צפייה בסרטים + קולנוע ביתי 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צורב DVD5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט…
-
- 4 תגובות
- 627 צפיות
-
-
שוקלת לרכישה שני מחשבים ניידים כמעט זהים. באחד כרטיס מסך AMD Radeon 520 Graphic with 2GB GDDR5 VRAM, ובשני AMD Radeon 520 Graphic with 2GB DDR3 dedicated. איזה מהם עדיף, מי מתקדם יותר, חדש יותר, טוב יותר? המחשב לא מיועד למשחקים.. או אולי להשקיע יותר לכיוון AMD Radeon™ 530 Graphics with 4GB GDDR5?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, אפשר חריגה קטנה אם זה משתלם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה לשימוש של ילד בן 10 שכרגע משחק המון MINECRAFT, אבל כדאי שיוכל להריץ גם דברים אחרים בעתיד הקרוב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בהקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, פתחתי פה פעם ת'רד על זה שאני מעוניין לקנות מחשב וכל זה, עם הזמן שוטטתי בפורום והתחלתי להבין קצת יותר על החלקים של המחשב (אני חייב לציין שהפורום הזה לימד אותי הרבה) התקציב שלי בהתחלה היה 3000 בלי מסך, הבנתי שאי אפשר להוציא עם זה משהו טוב אז החלטתי לגרד עוד הרבה כסף ולהעלות את התקציב ל-4150 בערך לא כולל מסך וציוד הקפי. המפרט: AMD Athlon 64 3200 Venice BW-E6 Socket 939 Tray Albatron K8NF4X nForce 4X Motherboard Samsung 1024MB DDR-II DDR 533 Memory Igloo 7200L Light CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 Gigabyte FX6600GT GV-NX66T128D PCI-e 128Mb Bulk Video Card Citizen/Sony/Alps Black 1.44MB 3,5` FDD NEC ND-3550A x 16 Bulk DVD±R/RW Samsung 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II …
-
- 1 תגובה
- 649 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני צריך את העזרה שלכם בקניית מחשב נייד שייקנה בניו יורק ולכן יש להתייחס למחיר בהתאם. הצרכים שלי בעיקרון הם: אופיס, סרטים, אינטרנט אלחוטי, תוכנות התכתבויות כמו ICQ מסנג'ר וכו'. כמו כן אני מעוניין שלמחשב יהיה נפח הרד-דיסק מכובד כיוון שהוא ישמש כמו שציינתי לראיית סרטים, דבר שני שיהיה לו מסך דיי גדול ורחב וכמו כן יציאת Svideo. דבר נוסף שעל המחשב להריץ זה משחקים, ולכן הוא צריך לכלול כרטיס מסך כמה שיותר חזק אך בלי פשרות לגבי שאר מרכיבי המחשב שכתבתי לעיל, אני מוכן להתפשר אפילו אם צריך על ביצועי המחשב במשחקים אך לא על שאר המרכיבים החומרתיים שכתבתי לעיל'. תודה מראש Nachum987.
-
- 2 תגובות
- 626 צפיות
-
-
-
שלום בניתי את המפרט הזה למשחקים בינוניים ועבודה שוטפת ואני מתעקש להשקיע סכום זה למרות שאין צורך. הרכיבים ישדרגו מערכת קודמת שחלק מהרכיבים שלה ישארו אשמח לחוות דעת על המפרט. מעבדים Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8MB LGA1156 BOX ¤1101 פתרונות קירור למעבד THERMALTAKE ISGC-300 ¤189 לוחות אם Intel BLKDP55WB Socket 1156 For Intel CPU ¤476 מאוררים למארז/גופי קירור Arctic Cooling Arctic 8L 80mm ¤20 ספקי כח SeaSonic 500W SS-500ET-APFC-F3 ¤348 זיכרונות DDR3 4096MB 1600MHZ Dual Channel 2GBX2 CL8 Adata/Gskill/Geil HS ¤465 כרטיסי מסך ATI PowerColor ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe ¤556 סה"כ מחיר לכל המוצרים:¤3155 המפרט הורכב באתר: TMS&FOX We Build It, You Play It
-
- 7 תגובות
- 673 צפיות
-
-
משחקים כבדים במיוחד כמו battelefield 3 dirt 3 וכל המשחקים החדשים שהמחשב יריץ אותם בלי בעיות ועל הרזולוזיה הגבוהה ביותר עד כמה שאפשר תקציב של 5-5 וחצי אלף שקל תודה לעוזרים, את כל הציוד ההיקפי לא צריך. המחשב מחובר למערכת קולנוע ביתית אז צריך כרטיס קול 5.1 טוב
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מטרת המחשב תהיה תכנות וקומפילציה של דברים שלעיתים יהיו כבדים, כתיבת עבודות וגלישה. אולי גם צפייה בסרטים באיכות HD. מסך בגודל 14-15.6 אינטש יתאים, לכיוןן ה15.6 דרוש שטח עבודה גדול, כמו כן שלא יכאבו העיניים אחרי שימוש ממושך. משקל נמוך חשוב אבל לא באופן מוגזם, אני דיי בטוח שאוכל להסתדר על לפטופ במשקל בינוני. זמן סוללה ארוך לא נדרש. שמעתי שSSD הוא מצוין, אני לא מבין בזה ולכן אתן יד חופשית. הכי חשוב - מהירות כמה שיותר גבוהה ו0 תקיעות. אין לי צורך במערכת הפעלה\רישיון למערכת הפעלה. אני לא משחק ולא הולך לשחק במחשב. בשורה התחתונה, אני מעוניין בשימוש חלק וכמה שיותר מהיר עם 0 תקיעות. מעדיף מעבד i7 אם זה מה שיעזור למטרה הזו. כמובן דגמי סמסונג שנמכרים בארץ בלבד.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב! אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בבקשה... חבר טוב שלי מבקש מפרט למחשב עד 5000 ש"ח ,ללא רמקולים וללא מסך. מבקש מעבד core 2 duo... 2 ג'יגה DDR-II כרטיס מסך טוב... קירור של ZALMAN... אשמח אם תוכלו להציע לי מפרט בתקציב...
-
- 10 תגובות
- 804 צפיות
-
-
אז ככה מישהוא הביא לי T40 של IBM עכשיו הוא נדלק ולא רואים כלום במסך עכשיו אם אני שם אותו על שלט כלומר מגביהה לו את החלק הקדמי מעט המסך נדלק פירקתי אותו ושיחקתי במגעים קצת לא מצאתי צשהוא מיוחד..! מה נראה לכם הבעייה ..? (לי נראה לוח אם) תודה רן
-
- 4 תגובות
- 973 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג כבד ! א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Battlefield 4 ...כל החדשים שדורשים מחשב חזק ! -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני צריך גם מסך חדש ...בתוך התקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט ? לא שידוע לי 5. עד כמה…
-
- 3 תגובות
- 980 צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10k בלי חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקוליםומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSDשכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בציוד הקפי ובמסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא על חשבון ביצועים עדיפות לקירור נוזלי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לצ…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-