עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ag43,

אני מעוניין להרכיב מחשב שישמש כNAS. המחשב יריץ FREENAS ולא יהיה מחובר למסך לאחר ההגדרה הראשונית. דרישות מרכזיות: 1. תמיכה ב(לפחות )6 כונני SATA. 2. תמיכה בRAID 0,1,5 3. גיגהביט לאן. 4. תמיכה בSATA3 - יתרון, לא חובה. 5. מארז קטן ככל האפשר (אבל עם מקום ל6 כונני 3.5). 6. שקט ככל האפשר. הדרישות מסודרות לפי רמת החשיבות (מהגבוהה לנמוכה). אני יודע שאי אפשר לעמוד בכולן, אני מחפש שיקלול של כל הגורמים הנ"ל. התקציב הוא עד 1500 ש"ח (ללא הכוננים). כמובן שעדיף בפחות (אם אפשרי). תודה מראש.

2. תמליצו לי בבקשה על מעבד לוח וזיכרון(יש לי DDR 400 256MB) אני מעדיף אינטל אז אם אפשר מפרט אחד של אינטל + מפרט של AMD תודה יונתן

• 28 תגובות
    • 3k צפיות
  3. שלום לכל המקצוענים .... המחשב הנייד שלי נפל לפני שבוע ומאז המערכת הפעלה אינה עולה. לאחר מסירת המחשב לבדיקת הדיסק קשיח התגלה כלא תקין ולכן רכשתי חדש. עכשיו אני מנסה לבצע יצירת מחיצות דרך מערכת הפעלה XP וגם WINDOWS 7 ללא הצלחה הגדרתי עליית BOOT דרך הכונן DVD החיצוני שלי וכאשר אני טוען דיסק של מערכת הפעלה , כונן הדיסקים על פניו נראה כעובד קורא את הדיסק למספר שניות ולאחר מכן עוצר ( אין רעש קריאה). עכשיו שאלותיי הם כאלה 1. האם ישנה דרך אחרת להגדיר את המחיצות לביצוע התקנת מערכת ההפעלה ללא דיסק ההתקנה ??? 2. במידה וכונן הדיסקים לא תקין האם אוכל להצליח ליצור מחיצות והתקנת מע' ההפעלה דרך DISC ON KEY ??? אני ממש אובד עצות ומתוסכל מהעניין הזה , אשמח לקבל כל עזרה שתוביל לפתרון בתודה …

• 4 תגובות
    • 3k צפיות
  4. מתחיל ללמוד\לעבוד בסאונד כנראה יתחבר למיקסרים ויהיה הרבה סביב נושא הסאונד. כרטיס קול מעל הממוצע ככל שמאפשר התקציב עבודה עם תוכנות כגון abelton,cue base ועוד בסגנון הזה בקשר לזיכרון וכח עיבוד אני לא יודע אם מחשב של סאונד צריך הרבה ואיכותי אבל אם כן אז קחו בחשבון * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל15 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? משהו טוב ונוח לעבודה * משקל רצוי? לא קריטי, אם המחיר מאפשר…

5. Started by zone,

אנשים יש מצב לקבל את המחירון של החברה CD-LOG?????? הוא אומר לי שהמחירון הוא רק לדילרים.. ואני לא יודע מה זה? מישהו יכול לעלות את המחירון לכאן? :bash:

• 6 תגובות
    • 3k צפיות
  6. Started by Rule The Pc,

אהלן עכשיו הזמנתי מחשב מנועה מחשבים AMD ATHLON 64 3500+ BOX 939PIN 1820 ¤ 1 ALBATRON 6800 ULTRA 256MB 3090 CORSAIR DDR CMX 512MB 3200C2 400mhz X2 1720 SEAGATE 160/7200 SATA 8MB 690 Thermaltake Xaser III Lanfire - Black Case 625 ASUS A8N-SLI 939 1090 ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series 525 ¤ 1 הרכבה 170 9730 הנחה 5% 9244 מה אומרים?

• 36 תגובות
    • 3k צפיות
  7. Started by Da-Funk,

היי לכולם, אני מחפש נייד סוס עבודה לא נתקע ולא מגמגם גם שפותחים המון יישומים לעבודה משרדית אופיס אקרובט וכו', תצוגה נעימה וברורה וחדה של טקסט. הנה הדרישות הכלליות: מטרות המחשב? עבודה משרדית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15" אבל פחות חשוב הגודל יותר חשוב לי האיכות, כמה שפחות מעייף את העיניים. * משקל רצוי? 2-3 ק"ג ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4 שעות זה ארוך לטעמי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא נראה לי ש SSD יכנס בתקציב אבל אם כן מה טוב * כונן אופטי? צורב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגי…

• 15 תגובות
    • 3k צפיות
  8. Started by Rudo17,

שני מפרטים: http://ivory.co.il/product.asp?productid=2928&CatCode=315 והג'יגה בייט: http://skypc.co.il/pl_product~71611~14~0.htm מה יותר כדאי ?

• 39 תגובות
    • 3k צפיות
  9. שלום, היום קניתי מבאג מחשב נייד של דל מדגם i5 460M עם כרטיס מסך 5650 HD. המחשב נקנה לאחר התלבטות בינו לבין הדגם החדש של HP ה- pavillion dv-6 3298en עם מעבד מסדרה i5 480m , כרטיס מסך 6550HD. המחשב נקנה למטרת הרצת כל סוגי המשחקים (GTA IV,NFS,PES,COD) ושאר השימושים הרגילים (אינטרנט,אופיס וכאלה) . לאחר עיון בפורום בת'רד הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=488671.0 ראיתי שהמחשב לא מריץ משחקים באיכות טובה ובמהירות ואני שוקל להחליף אותו לדגם ה HP. לפני הקנייה התלבטתי אם לקנות את ה HP והוא לא נקנה רק בגלל שהאחריות היא לשנה בלבד במקום שלוש שנים ( אני חייל לא קרבי שחוזר פעם בשבועיים הביתה לכן האחריות הייתה חשובה כי אני מעוניין לקחת אותו לבסיס ) והעיצוב שלו קצת ילדות…

• 10 תגובות
    • 3k צפיות
  10. Started by MtK,

הי, יש לי מחשב עם המפרט הבא: [TABLE=class: grid, width: 350] [TR] [TD]לוח אם[/TD] [TD]GA-Z77h-D33H[/TD] [/TR] [TR] [TD]מעבד[/TD] [TD]i7 3770K[/TD] [/TR] [TR] [TD]מאוורר מעבד[/TD] [TD]Scythe Mugen[/TD] [/TR] [TR] [TD]כרטיס מסך[/TD] [TD]Raedon HD 7850[/TD] [/TR] [TR] [TD]זכרון​ (x2)[/TD] [TD]8GB G.Skill[/TD] [/TR] [TR] [TD]ספק[/TD] [TD]SeaSonic 750W M12II-750[/TD] [/TR] [TR] [TD]מארז[/TD] [TD]Fractal Design Define R3[/TD] [/TR] [/TABLE] הכל טוב ויפה, מלבד העובדה שהמחשב נמצא בחדר שינה ועושה רעש שקצת קשה לישון איתו המחשב עצמו, לא במאמץ וגם אין לו ממש פיקים של מאמץ, פשוט שומעים את המאוורר שלו בצורה חזקה. בדיקה פשוטה מעלה שמדובר דווקא בספק עצמ…

• 20 תגובות
    • 3k צפיות
  11. אהלן חברים! קודם כל אני רוצה להגיד המון תודה לאנשים הפועלים כאן אתם עוזרים המון וזה לא מובן מאליו אז תודה על זה. שנית, יש לי לפטופ lenovo ideapad y460p שהוא אומנם בין שנתיים בערך אבל מריץ משחקים סבבה כי יש לו גם כרטיס מסך נפרד שהוא יחסית היה טוב בזמנו. הבעיות העיקריות של הלפטופ הן הסוללה שלו והעובדה שהוא מתחמם בטירוף. נכבה לי שאני משחק משחקים והחלטתי שאי אפשר ככה. אז בקשר לסוללה, הזמנתי לו סוללה יותר גדולה שיהיה לו בליטה מקדימה ויהיה בשיפוע אבל לפחות יהיה לי קיבולת יותר גבוהה. חוץ מזה אני רוצה לקנות לו משטח קירור שיקרר בצורה יעילה וטובה. חשבתי להזמין מ EBAY אני לא מבין במשטחי קירור בשיט. אני רוצה לקנות משהו איכותי ביחס למחיר ומוכן להשקיע קצת אבל גם לא חייב לה…

• 13 תגובות
    • 3k צפיות
  12. Started by KamaL,

אהלן.. אני סטודנט בטכניון, ונודע לי שיש מבצע על מחשבים ניידים בחסות חברת IBM... קונים את המחשב בקמפוס, מקבלים אותו במחיר קצת יותר נמוך, ובסוף הטכניון מוריד לך עוד 280$.. התעניינתי בנושא, ואחד המחשבים במבצע הוא ה IBM R40 .. מפרט חלקי: Intel Pentium-M® 1400MHz (Centrino Tech) 256MB DDR-RAM 266MHz 40GB ATA-100 15.1 TFT ATi Mobility Radeon® 7500 32MB 1024x768 16.7M color DVD ROM-8X Lithium-Ion 6.1 hours Intel PRO/Wireless Network Connection 802.11b 2 x USB2.0, Parallel, Line-in /Loudspeaker (Stereo), IrDA, S-Video (out), VGA, RJ-45, RJ-11 weight: 2.7kg Warranty : 3 Years international המחשב כולל MS WINDOWS XP + MS OFFICE XP וחשוב מכל - אחריות 3 שנים בינלאומ…

• 1 תגובה
    • 3k צפיות
  13. Started by avir122,

שלום לכולם עד עכשיו הייתי נעול על מחשב נייד אבל מהר מאוד ירד לי ממנו כי גם לא מצאתי משהו שמתאים לי (סכומים מטורפים). עכשיו בבקשה עם אפשר לפבנות לי מפרט למחשב חזק שיספק אותי לשנים הקרובות. אני עובד הרבה עם המחשב בגרפיקה בתוכנות פוטושופ פרייאנד פלאש 3dmax ועובד על בניית אתרים ומשחק במשחקים דוגמה למשחק שאני משחק זה 2 Ghost Recon Advanced Warfighter עכשיו לכול הלה שישאלו לא צריך מסך ולא מקלדת ולא עכבר . כרגע המחשב שיש לי הוא: מעבד:amd3500+ לוח אמ:dfi lanparty ut ultra-d זיכרון 1g שלoc-z כרטיס מסך xfx780gt מחיר עד 7000-8000 תודה רבה

• 52 תגובות
    • 3k צפיות
  14. טוב אז ככה , המחשב שלי הלך לגמרי. ניסיתי לסחוב אותו עוד קצת אבל זהו שבק חיים. אני יודע , פתחתי דיון לפני חודש ימים בערך. אבל אז החלטתי לחכות עם הקניה קצת שיצאו לוחות אם זולים וכו'. אשמח בבקשה להמלצות על בסיס אינטל וamd , אין לי העדפה מה שיותר משתלם. תודה מראש לכל העוזרים מה התקציב המקסימאלי? 4.5-5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג, רק אם זה שווה את זה עד 200-300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , אינטרנט וסרטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו …

• 6 תגובות
    • 3k צפיות
  15. Started by j,

שלום לכולם, אז כמו תמיד ובשל תקלה במחשב הקיים, אני פוזל לרכישה של מחשב חדש.. כונן SSD, מסך דל 22-24" - המסך יהיה בתקציב נפרד אם נצטרך... תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי, תלוי התמורה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אוטוקד דו מימד, סקצ'אפ, תכני HD וכמו כולם.. בלי משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל …

• 33 תגובות
    • 3k צפיות
  16. Started by Usagi,

שלום נתקלתי במחשב נייד של חברת HASEE מדגם LD580 במחיר של מתחת ל-5K. המפרט מאוד גבוה למחיר זה משאר המחשבים כולל ג'יגהבייט. כמובן שהוא מגיע ללא מערכת הפעלה - שזה יתרון בשבילי. ללא מצלמה מובנית. http://www.hasee.com/en/Product_Index_En.html?product_index=1&productid=1127&prodid=68 חיפשתי בגוגל על החברה, ויש להם אתר והמחשב עם הדגם הזה נמצא בקטגורית ה-High performance laptop שלהם. מישהו התנסה או ראה מחשבים חברה זאת? היבואן נותן 24 חודשי אחריות במעבדה שלו עם שירות משלוחים חינם לכל אורך האחריות וגם ה-6 חודשים סטנדרט אחריות לבטריה. אשמח לעוד מידע ממכם אם אתם יודעים משהו

• 2 תגובות
    • 3k צפיות
  17. שלום אני כנראה יקנה את המחשב הנ"ל של ASUS: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8225&CatCode= אני חיפשתי הרבה באינטרנט סקירה עליו או ביקורות ולא מצאתי שום דבר עליו. אפילו לא חוות דעת באתר מחו"ל. חייב שתגידו לי עליו אם הוא מומלץ או אולי מישהו קנה אותו ויכל להביא לי עליו חוות דעת . תודה

• 17 תגובות
    • 3k צפיות
  18. Started by nitzanj,

רציתי לדעת אם הדברים האלה שווים משהו. יש לי נייד של דל שיושב בבית הרבה, בדירת סטונדטים בכלל לא מאובטחת בב"ש. אפשר להכנס מהגג ברגע (אין סורגים...) וגם ה'פלדלת' כנראה לא משהו. ראיתי שיש מבחר די גדול של מנעולים ותהיתי מה אנשים פה חושבים על זה. זה מתחיל במנעולים מצחיקים ב-4$ מ-DealExtreme ונגמר בכל מיני דברים שעולים 400 ש"ח בזאפ. גם היקרים ביותר הם בסה"כ כבל של 3-4 מ"מ שאפשר לחתוך - כנראה שהמתכת והציפוי עדיין טובים משמעותית. אבל מי שרוצה לקחת ייקח לא? בכל מקרה המטרה היא בעיקר להרתיע, שאם איזה פורץ נכנס לדירה ולוקח מה שהוא יכול בדקה וחצי שהוא פה שזה לא יהיה המחשב... אגב, לאן מחברים את זה בכלל? אני לא ממש רואה בנייד (XPS M1330) לאן זה אמור להתחבר.

• 9 תגובות
    • 3k צפיות
  19. לאחר השוואות רבות ושאלות שנראה כאילו לא יגמרו לעולם, בניתי לעצמי מפרט שעומד בתקציב תביאו חוות דעת, אם יש לכם הצעות לשיפורים/תיקונים וכולי במפרט , אל תתביישו אולי אני יעשה OC בעתיד, אחרי שתיגמר האחראיות או אולי קצת לפני .... בסך הכל יש לי כבר ציוד הקיפי ואני ישחק על 1024-1280 יש צורב דיוידי ועוד כונן קשיח של 120GB... בקשר למארז, אולי אני יוסיף עוד 50 שקל ויחליף לזה http://tms.co.il/product/2854

20. היי, חבר שלי מעוניין לקנות מחשב חדש,כמובן שהוא יהיה USB3. מבחינת מעבד ,חשבתי יותר לכיוון i7 950. שונה ל Core i7 2600K מבחינת דיסק קשיח ה-Samsung F3 HD103SJ 1 TB יהיה מספק. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 7000. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כן,לנצל את הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר מאוד. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך הוא DELL …

• 20 תגובות
    • 3k צפיות
  21. Started by valleyzz,

ברשותי מחשב נייד של Dell דגם Inspirion N4030 בזמן האחרון אני מוצא את עצמי הרבה בנסיעות וזקוק ללפטופ יותר מתמיד ומה אין לי דרך להטעין אותו ברכב מבקש המלצה למטען מחשב נייד לרכב הנתונים החשמליים של המחשב הם: 90w AC(input): 100-240v ~ 1.5A 50-60 Hz DC ( output ): 19.5v ~ 4.62A בינתיים מה שמצאתי באיי ביי זה: http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=221075465001 תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 3k צפיות
  22. * מטרות המחשב? פוטושופ חובבני אינטרנט ומשחק פוטבול מנג'ר * גודל המסך? 15.6 ומעלה * רזולוציית המסך?FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן SSD * כונן אופטי? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם אין דרישה אבל עם אפשר למה לא אני טס לניו יורק חודש הבא יש סיכוי למצוא מחשב במחיר 3000 שקל תודה רבה

• 19 תגובות
    • 3k צפיות
  23. Started by feffer,

* מטרות המחשב? צפיה בסרטים, גלישה באינטרנט* גודל המסך? בתקציב כזה אני מבין שיש אופציה רק למחשב קטן, אבל הגודל לא משנה* משקל רצוי? אין העדפה* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שעתים+* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)* האם נדרשת אחריות בינלאומית ?* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא יש אפשרות לחריגה קלה מהתקציב. בגדול המחשב ישמש בעיקר לצפייה בסרטים כך שאני מעונין באיכות טובה שלא תאכזב אותי. בנוסף הוא ישמש לגלישה קלה באינטרנט לא משהו ממש מסובך..

• 21 תגובות
    • 3k צפיות
  24. שלום רב! מאז ומתמיד אני ניגש לפורום הזה כדי לקבוע מה יהיה המחשב הבא שלי, ועד עתה מעולם לא איכזבתם אותי (למרות שהמארז שיש לי כרגע הוא על הפנים, חח) אז הסיפור הוא: סיימנו לשפץ את הבית וכעת אני רוצה מחשב חדש לחדר החדש. המטרות שלו הן בעיקר למשחקים, ונוסף לכך לתיכנות וצפייה בסרטים. אין צורך במסך, מקלדת ועכבר. אך יש צורך במערכת שמע אייכותית, רצוי שתהיה 5.1 חשוב שהמחשב: יהיה שקט במידה סבירה ולא יפלוט יותר מדי חום - האם קיימת אופצייה לקירור מים? (מה קירור כזה דורש ממני?) יהיה מארז מעוצב יפה/מגניב ומושקע, שלא יהיה גדול יותר ממה שצריך - ואורות אדומים זה פלוס. OC - אפשרות, לא חובה. אין צורך במערכת הפעלה, אך דרושה הרכבה בחנות. המחשב לא מיועד לשידרוג, אני מחליף מחשב כל 2…

• 37 תגובות
    • 3k צפיות
  25. היי חברים, מחפשים המלצה למפרט למחשב למתנת בר מצווה עד 4k תשובות לשאלות מהפוסט הנעוץ: 1. תקציב 4,000 ש"ח. אפשר לחרוג (בכמה מאות) בשביל משהו משמעותי. 2. משחקים. למשל: Valorant, Fortnite, FIFA, Counter-Strike 3. מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים 4. אין רכיב שיש ברשותי 5. שקט לא חשוב 6. גודל לא משנה 7. מערכת הפעלה, הרכבת מחשב בחנות 8. איזור חולון 9. בחודש הקרוב תודה רבה!

דיונים חדשים בפורומים