עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי?כרגע אין בוא נגיד 5-7 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לא ידוע עדיין ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?סרטים ומשחקים בגרפיקה הכי כבדה שיש א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).חוץ ממשחקים המחשב יריץ KODI ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:גיימינג כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ARK,CABAL,FIFA 16 וכל מיני משחקים שמיועדים לצאת עם גרפיקה מטורפת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).כרגע זה FULL HD 46. אבל בחצי שנה הקרובה מתכנן על 50-55 …

2. Started by barak353,

1) תקציב: בהתאם לדרישות שלי. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: בעיקר תכנות, צפיה בסרטים באיכות גבוה, גלישה, אולי קצת משחקים(לא בטוח יהיה לי זמן לשחק במשחקים) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17" לא חשוב מאט או מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). 1920x1080 אם יש רזולוציה גבוה יותר בלי שהמחיר יקפוץ אז למה לא * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? 3.5 קילו גג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן נדרש זמן סוללה ארוך (4-5 שעות זה זמן סוללה ארוך בשבילי) * …

• 9 תגובות
    • 3.1k צפיות
  3. שלום, אשמח לקבל המלצה למחשבים ניידים שלדעתכם יכולים להתאים: תקציב - סביב ה2000 ש"ח. שימוש - בעיקר עבודה משרדית פשוטה יחסית - אופיס, אינטרנט. יעשה שימוש גם בתוכנה לכתיבת תווים Finale 2014 (עד כמה שידוע לי לא צורכת משאבים רבים). בנוסף, ישמש גם לצפיה בסרטים אך במידה מועטה. (יחובר גם לטלויזיה). גודל מסך - 15.6". לגבי מקלדת, NUMPAD יהיה נחמד אבל ממש לא הכרחי. יציאת HDMI - חובה, בלוטוס - מעדיף שיהיה. נפח HDD - לא פחות מ500GB. כונן אופטי - כן. סוללה - לא יהיה שימוש של יותר מ3 שעות ללא הטענה, כמו כן אין שימוש כל כך אינטנסיבי. יריץ WIN 7 - אין צורך לכלול מערכת הפעלה בתקציב. עד עכשיו השתמשתי בדגם DELL Vostro 2520 והוא היה מעולה. אז אם יש אפשרות לקבל בתקציב הזה מחשב יותר קל, סוללה י…

• 4 תגובות
    • 3.1k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?וירטואליזציה, עבודה עם תוכנות שונות להרצת מכונות כגון HYPER V וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.והמשחק הכי כבד הוא BF4 ולא לחוץ לי לשחק על הגדרות מקסימליות , בינוני וטוב יספיק. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) מסך 20 רזולוציה סטנדרטית, לא בטוח מה המס' המדויק -לאי…

• 15 תגובות
    • 3.1k צפיות
  5. Started by aviel-bs,

מחשב לסטודנט, לימודי כלכלה אין צורך במשהו מסיבי אבל יש צורך במשהו שיחזיק בסדר. אני יודע שיש את הלנובו E490 שמומלץ, יוצא לאחר הרחבת אחריות בגרסה ללא מערכת הפעלה- כ2700 ש"ח ראיתי את הדיל הזה: https://www.vip-laptop.co.il/Dell-Inspiron-3493-14-i5-1035G1-512GB-SSD-8GB-3Y-WIN10.html גם 512GB SSD אל מול 256 בלנובו וגם וגם 4 שנות אחריות ומעבד דור עשירי כמובן. איך העסקה הזו ביחס למחיר? (כ-2800 ש"ח). האם דיל משתלם? האם הדגם טוב? (ה5841 כבר כמעט ונגרט). או שעדיף ללכת עדיין על הE490? שאלה אחרונה-מבחינת אופק שדרוג, האם בדגם הזה של דל אפשר לשדרג את הזיכרון מעבר ל-8 ג'יגה בהמשך?

• 12 תגובות
    • 3.1k צפיות
  6. Started by yehudaeitam,

שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב נייד, התקציב שלי הוא עד בסביבות 3000 ש"ח +- השימושים העיקריים שלי הם אינטרנט אבל אני מתעסק גם לא מעט בתכנות וקצת גרפיקה לכן חשוב לי שהוא יהיה מספיק חזק ועם כרטיס מסך טוב. אני אשמח גם לזמן סוללה ארוך אבל זה פחות דחוף. אשמח לקבל הצעות. שאלה נוספת - האם מומלץ לקנות בחו"ל כדי למצוא מחשבים יותר חזקים אבל אז לוקחים סיכון מבחינת האחריות או שלא מומלץ להסתכן? תודה רבה

• 16 תגובות
    • 3.1k צפיות
  7. שלום, אשמח לקבל את חוות דעתכם המקצועית למחשב המיועד לצרכים הבאים: * מטרות המחשב? צפייה בסרטים, כתיבה, יכולות גרפיות טובות מספיק כדי להריץ תוכנות עריכה (AVID, AE) וגרפיקה (Photoshop, illuatrstor) ורמה סבירה של גיימינג * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רצוי 14 אינץ', אפשר גם 15.6 * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? מעדיף לא לעבור את ה2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף, HDD 7200 או HDDּ+SSD * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * הא…

• 11 תגובות
    • 3.1k צפיות
  8. שלום לכולם אשמח לקבל המלצות למחשב נייד התואם את הדרישות הבאות מטרות המחשב: גלישה באינטרנט , צפייה בסרטים , עבודה משרדית. גודל מסך: 15.6 אינטש מסך מבריק - לא טאצ' משקל רצוי: עדיפות למחשב קל משקל (ברור כי גודל המסך משפיע) סוללה: חיי סוללה ארוכים - חשוב. דיסק קשיח: עדיפות לSSD , במידה ולא קיים מחשב התואם את כלל הדרישות עם SSD אבחר ב HDD. כונן אופטי: יש צורך חיבור BLUETOOTH דרוש. בגדול המחשב צריך להיות מהיר , אז אני מניח שכמות מספקת של DDR ותוספת של SSD יעשו את העבודה.. *נדרשת תמיכה לצפייה בסרטי Full HD. בתודה והערכה! ארז

• 4 תגובות
    • 3.1k צפיות
  9. Started by kotevnir,

שלום אני מעצב מתחיל ורציתי המלצה למחשב נייח שנועד לעריכה עם תוכנות ADOBE ובעיקר פוטושופ ראיתי את המפרט המוצע במחשבים מומלצים לעריכה דו מימדית, הוא פורסם לפני חצי שנה ורציתי לדעת אם אפשר להשיג מפרט טוב יותר 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 עם חריגה 500 , אני יודע שהתקציב נמוך אם יש משהו מומלץ שאני חייב אז אפשר לחרוג יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כונן קשיח לאחסון …

10. הנה המחשב שאני מתכוון לקנות המחשב לא נועד לOC אלה למשחקים כבדים מאוד בבקשה חוות דעת למה לא מדובר פה במעט כסף אז אני מקווה שהוא טוב תמיד לקחת דעות של מקצוענים זה טוב!!! ועוד שאלה היא אליכם אני צריך למחשב הזה גם מארז יפה וספק טוב שיחזיק לי מחשב כזה המארז והספק צריכים להיות מהחנות KSP למה אני קונה את כל המחשב משם.......... אז תודה רבה לכל העוזרים ואם מצאתם את המארז והספק שהיחזיקו את המחשב הזה אז נא לכתוב הודעה עם קישור לדף של המארז ושוב תודה!!!! (דרך אגב שהמארז לא יעלה על 600-700 שקל גג) להלן המפרט הגבוה ממחירון זה ונמצא בסניפים. מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon 64 3000+ (S-754) 1 1190 1190 לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX כמות מחיר סה"כ 8HDA3J S-754 sata, gbl 1 620…

• 34 תגובות
    • 3.1k צפיות
  11. Started by nirdag,

היי, אני צריך עזרה עם הרכבת מפרט למחשב גיימינג: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, להריץ בביצועים כמה שיותור גבוהים משחקים כמו COD black ops 4, battlefield V, FIFA 19 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת…

12. היי, תודה לכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב? פוטושופ מתקדם, לייטרום, משרדי, וורד, ג'ימייל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש. שימוש יום-יומי 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך במקלדת, עכבר, מסך, לוח אם. שוב - לא צריך! 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריך לוח אם. יש כרגע TB250 BTC של Biostar 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מתכונן. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה. …

• 23 תגובות
    • 3.1k צפיות
  13. שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 4000 ש"ח במקרה הצורך אפשר לחרוג ב - 1000 ש"ח. מטרות המחשב: אני סטודנטית למדעי המחשב. ומשתמשת במחשב בעיקר להכנת שיעורי בית. גלישה באינטרנט לצורך הכנת עבודות במסגרת הלימודים. תכנות ב - visual studio. ומעט סרטים. אני רוצה מחשב שיעבוד מהר, חזק ולא יתחמם יותר מדי. גודל מסך: 15.6 משקל: עדיף כמה שיותר קל זמן סוללה: עדיף כמה שיותר ארוך. אין צורך ב-SSD.(הבנתי שזה לא יעיל לשימושים שלי ולא שווה בשלב זה להשקיע בכך- אשמח לקבל דעות בנושא) זיכרון: 500G , 4G מעבד: i5 יש צורך ב - כונן DVD מסך מט. עדיף שבתקציב יכנס רשיון למערכת הפעלה אך לא הכרחי. לגבי דברים נוספים שצריך במחשב - אני לא ממש מבינה בזה אני מעדיפה מחשב של חברת…

• 14 תגובות
    • 3.1k צפיות
  14. אהלן, ברשותי מחשב נייד של Asus מהסדרה K55A. הוא הגיע לי עם סטיק אחד של 4GB Ram של Kingston, והחלטתי שאני רוצה לשדרג ל8GB. בדקתי את כל הדברים החשובים שאני מכיר (מהירויות שעון, מתחים וכו') והחלטתי לקחת את הסטיק G.Skill 1x4GB DDR3 1333Mhz SODIMM, שהלינק אליו מצורף כאן: http://ksp.co.il/?uin=15070 צירפתי תמונה של 2 הסטיקים ע"פ cpu-z (מימין המקורי, משמאל החדש) ברגע שחיברתי את הסטיק למחשב הוא החל לעבוד לאט ונכנסתי לברר למה, גיליתי שבדרך לא ברורה הוא קורא את הכרטיס זיכרון עם מתח של 1.35v לפי cpu-z ולא כ-1.5V כפי שרשום בכל מקום.. ניסיתי לחפש בביוס אפשרויות לשינוי מתח/מהירות שעון אבל הביוס שיש לי נראה כאילו סירסו אותו ואין שם שום דבר שבכלל קשור לזיכרון, וזאת גם לאחר עי…

• 4 תגובות
    • 3.1k צפיות
  15. Started by מני123,

אני צריך לקנות מחשב נייח לעבודה בגרפיקה, חשבתי אולי יהיה מציאות באמזון ב- Prime Day הממשמש ובא.. אשמח לעזרה בשביל לבנות את המפרט, הצרכים שלי, הם עבודה בתוכנות אדובי פוטושופ ואילוסטרייטר, חשבתי על מעבד AMD Ryzen 7 5800X מספיק? והלאה איזה לוח אם מומלץ, וקירור, ספק, וכרטיס מסך? תודה רבה רבה

16. מחשב + מסך 27 ומעלה 5k בייתי גיימינג כולל עריכת וידאו פשוטה תודה

17. Started by Shlonglor,

אני מחפש מחשב נייד לקניה מחו"ל, ואחת האופציות הכי מוצלחות כרגע היא הMSI GT725. מצאתי שIvory הם היבואניים הרשמיים של MSI בארץ (נראה גם שהם החנות היחידה שמוכרת מחשבים שלהם... ) והתקשרתי כדי לשאול איך הם יתיחסו למחשב שלא נקנה אצלם. חזר אלי (די מהר) נציג כלשהו ואמר שהם יטפלו במחשב שנקנה בחו"ל עם הצגה של קבלה במסגרת האחריות. אני רואה שהם לא מופיעים בסטיקי של היבוא האישי, אז אני שואל - האם כדאי לסמוך על זה? למישהו יש נסיון?

• 12 תגובות
    • 3.1k צפיות
  18. Started by iosi2,

אז יש פחות או יותר מפרט רצוי: מסך 15.6 FHD, מעבד i5 דור 8, 8GB RAM, דיסק קשיח SSD הגעתי לשני דגמים של אסוס: Asus VivoBook X542UR-DM357 Asus VivoBook X510UR-BQ242 אני קונה את המחשב באילת, התקציב הראשוני היה עד איזור 2200 ש"ח. הדגם הראשון עונה לדרישות, הדגם השני קצת מעבר (2555 ש"ח) אך עם 3 שנות אחריות. בנוסף הוא קל יותר עם סוללת 3 תאים ולא 2 תאים (מה זה אומר?) אשמח לעזרתכם, אולי תוכלו להצביע על הבדלים אחרים ששווה לקחת בחשבון. תודה

19. Started by tunaboy,

כמה להערתכם שווה? (במלואו או בחלקים) מעבד - AMD Athlon II X4 750K 3.4Ghz (4.0Ghz Turbo) BOX - FM2 Socket לוח אם - Gigabyte GA-F2A75M-HD2 FM2 מארז - SilverStone Redline 1 USB 3.0 ספק כח - Silverstone Strider 500W זכרון - Corsair 2GB (Single Stick) DDR3-1333 CL9 Value Select כונן קשיח - WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter כונן מדיה - LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black כרטיס מסך - Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP Retail תודה

• 1 תגובה
    • 3.1k צפיות
  20. Started by omersh83,

מעבד i5 3470 לוח אם gigabyte b75m-drv זכרון 2 סלוטים של 4 כל אחד במהירות 1333mhz ספק SeaSonic 500W 80+ Bronze SS-500ET vכרטיס מסך gigabyte hd6850 1gb מארז coolermaster cm 690 ssd crucial 128gb m4 Western Digital WD5000AAKX 500GB מאוורר למעבד של זלמן

• 7 תגובות
    • 3.1k צפיות
  21. היי, תמיד רציתי לדעת מה הדרך הבטוחה והטובה ביותר לחבר את המטען של המטען הנייד שקניתי מחול לחשמל בארץ? האם מתאם פשוט יספיק (צד אחד עם חיבור של 110V וצד שני עם חיבור 220V...) ותגידו אם קונים מחשב נייח מחול ומביאים אותו לארץ, אז איך מחברים את הספק כח? גם ען מתאם או שיש מכשיר מיוחד לדברים האלו? אשמח לפרטים בנושא. תודה.

• 5 תגובות
    • 3.1k צפיות
  22. המפרט אמור לשמש למשחקים, גרפיקה, תוכנות, עריכת מולטימידה והורדות: מעבד: AMD ATHLON 64 3000+ BOX לוח אם: Gigabyte GA-K8VT800 VIA K8T800 זיכרון: OCZ 512MB DDR PC3200 400mhz Premier Series כונן קשיח: Maxtor 80GB 8MB 7200RPM כ.מסך: Gigabyte GeForce FX 5200 128MB DDR TV-Out תקליטון: Mitsumi floppy 1.44 כונן דיוידי: DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk - Black מארז: Compucase super Midi Tower CI 6a21 300w ART - Black & Blue מה דעתכם? תודה רבה!

• 42 תגובות
    • 3.1k צפיות
  23. מחר אני קונה את המחשב אז אני רוצה שתבדקו בבקשה 1 מעבד AMD Athlon 64 3000+ BOX - ¤905.00 ¤905.00 1 לוח אם GIGABYTE K8N Ultra-9 - ¤825.00 ¤825.00 2 זיכרון TwinMos 512MB 400MHz Twister - ¤449.00 ¤898.00 1 דיסק קשיח WESTERN DIGITAL WD1600JS 160GB - ¤499.00 ¤499.00 1 כרטיס מסך Gigabyte RADEON X800 - ¤1,530.00 ¤1,530.00 1 מארז Hec PC CASE CI-6AR6 400WATT - ¤400.00 ¤400.00 1 צורב SAMSUNG DVD TSH-552 ±RW 16X - ¤275.00 ¤275.00 1 כונן Samsung DVD-ROM TS H352 - ¤139.00 ¤139.00 סה"כ: 5471 הערות: ראיתי שיש כרטיס מסך x800gt שהוא גירסה מוחלשת עם 8 צינורות עיבוד מה עדיף? והמחיר של המארז אני לא כל כך בטוח בקשר אליו אבל זה משהו בסביבות המחיר הזה עכשיו בדקתי ור…

• 30 תגובות
    • 3.1k צפיות
  24. שלום לכולם חבר ביקש שאבנה לו מפרט עד 2000 ש"ח. השימושים שלו הם רגילים . לגבי המשחקים : הוא משחק רוב הזמן WOW . לגבי משחקים נוספים לא ידוע לי כרגע , אבל כנראה משהו בסגנון של WOW אולי בהמשך לגבי מסך עד כמה שאני זוכר מדובר ב- CRT 19/17 . רציתי לדעת איך המפרט שהכנתי עבורו אם הוא מתאים או האם יש צורך לשנות \ להוסיף משהו מעבד: [..] AMD ATHLON II X3 450 AM3 (3.2GHz) - BOX - זמין במלאי ₪388 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 - זמין במלאי ₪294 זיכרון: [..] CRUCIAL RENDITION 2GB 1333MHZ DDR3 - זמין במלאי ₪100 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE HD5670 1GB DDR3 GV-R567D3-1GI ₪394 צורב DVD: [..] NEC DVDRW AD-7260S X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪97 מארז: [..] COMPUCASE 6C…

• 11 תגובות
    • 3.1k צפיות
  25. Started by Doom's_Day,

שלוםאני רוצה לקנות מחשב ללימודים אקדמאים בלבד (מה שיריץ וורד אקסל דפדפנים למינהם וכו' לא משחקים בכלל)הגעתי ל3 מחשבים עם מפרט זהה פרט למאיץ הגרפי 1. מאיץ גרפי של NVIDIA® GeForce® 940MX, 2GBhttp://ksp.co.il/?uin=32906&select=....580..853..1793.2. מאיץ גרפי של Intel® HD Graphics 520 http://ksp.co.il/?uin=32901&select=.268..271..214..2183..580..855..1793.3. מאיץ גרפי של AMD Radeon R5 M430 2GB http://ksp.co.il/?uin=33939&select=.268..271..214..2183..580..854..1793.אני רוצה שהמחשב ירוץ בצורה הכי טובה שאפשר מבחינת הדרישות שלי וורד וכו'..מה עדיף?

• 0 תגובות
    • 3.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים